מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המחזור מאחראלמונית18/12/2010
שלום
אני מקבלת מחזור כל 28-30 יום. היום זה היום ה- 32. עשיתי בדיקה ביתית בבוקר ויצא שלילי. יש טעם להיבדק שוב או שזה סופי?
אני לא יודעת מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בדיוק באותה סיטואציה
G18/12/2010כבר התחלתי לפחד שיש לי הריון מדומה.
נראה לי הכי נכון ללכת מחר לרופא ולקחת הפניה לבדיקת דם, כבר בצהריים נדע את האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי אתמול בדיקת בטא
דן19/12/2010יצא שלילי- 0.1. חבל..מחכה שהמחזור כבר יגיע וננסה שוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי אתמול בדיקת בטא - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/12/2010אם בדיקת הדם שלילית,אין כרגע מה לעשות.אם ממשיך העיכוב במחזור נא לגשת ולהיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים בריח ביצה סרוחהמרי18/12/2010
שלום רב,
אני מסיימת עכשיו שבוע 34 ומהצהריים יש לי ריח של ביצה סרוחה מהגרעפים. אני ממש מודאגת הם לא נעלמים, זה קורה כל כמה דקות, בנוסף לזה שלשלתי פעמיים והקאתי פעם אחת רק כי נגעלתי מהריח של השלשול בשירותים. אין לי ירידת מים ואני מרגישה תנועות עובר מצויין. מאוד מודאגת מהמצב.. מדוע זה לא עובר? האם זה קלקול קיבה? האם ללכת לבית חולים?
תודה, מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים בריח ביצה סרוחה - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/12/2010שלום.
כן יש לגשת ולהיבדק. כדאי קודם אצל רופא המשפחה לשלילת אפשרות של דלקת במעי, וגם אצל הרופא העוקב אחר מהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות עצביםגילי17/12/2010
שלום
אני בשבוע 32
היתה לי התפרצות עצבים חד פעמית שבה צרחתי ובכיתי המון
אחרי כן הרגשתי פעילות יתר של העוברית בבטן - היא זזה ובעטה המון
האם זה עלול לפגוע בה? האם גרמתי נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצות עצבים - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/12/2010שלום.
לא מוכר נזק מיוחד לעובר מצרחות ובכי האם,אם אין זו תופעה קבועה,היכולה לפגוע בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהחסויה17/12/2010
שלום,
אני בשבוע 6 ומרגישה מדי פעם כאבים בבטן התחתונה, לזמן קצר. יש לי שחלה ימנית מוגדלת כתוצאה מטיפולי הפריה. האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/12/2010לום.
אם הכאבים לא חזקים,אפשר להיות אופטימיים.להבדק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה19/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתhila17/12/2010
התחלתי לקחת חומצה פולית כשלושה חודשים
מרגע שנכנסים להריון עד מתי מומלץ להמשיך עם החומצה הפולית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/12/2010עד סוף ההריון רצוי משולב עם תכשיר ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןתודה רבה17/12/2010
ד"ר שלום,
אני בשבוע 5 ו3 ימים.
כבר חודש שאני לא זזה מרצון לשמור על ההשתרשות, ההריון, התפתחות העובר וכו,...
האם זה בסדר לחזור ולעשות ספורט?
אני מניחה שטניס אסור וריצה לא מומלץ אז לעשות יוגה, הליכה חצי שעה ומשקולות זה בסדר?
אגב, הבוקר התכוננתי לצעוד בפארק והחלו בחילות נוראיות כך שנאלצתי להפסיק....
אנא ממך תענה לי בבקשה בהקדם כיאני מרגישה שאי מתנוונת ומשמינה לי בבית....
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/12/2010הליכה היא הספורט המומלץ בהריון.
אין כל בעיה ביוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס CMFמיטל17/12/2010
שלום,
האם מישהו מכיר וירוס שנקרא CMF אצל נשים?
אם כן, מהן ההשלכות כשהוא מתפרץ אצל נשים בהריון?
האם העובר בסיכון?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס CMF - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/12/2010זהום בCMVבמהלך ההריון עלול לסכן את העובר
אך אם נדבקים בטרם ההריון אין כל סכון לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת ההריוןקרן17/12/2010
אני בשבוע 6 ו4 ימים אני סובלת מבחילות הקאות ונוסף לזה יש לי עצירות נוראית עם טחורים בא לי למות הכל ביחד לא עושה את זה קל בכלל.
יש לציין שמהפחד עדיין לא התחלתי לקחת ברזל(בגלל העצירות)מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון
איה17/12/2010גם לי בתחילת ההריון היו את אותן תופעות,זה עובר בשליש בשני.
בקשר לברזל,גם אני פחדתי לקחת כי לא רציתי להחמיר את העצירות שכבר היתה,
התחלתי לקחת כי חייבים,פריפול בהמלצת הרוקחת,שאמרה שזה לא עושה תופעות לוואי
ואכן להפתעתי זה רק סידר לי את היציאות והצטערתי שלא לקחתי לפני :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת ההריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/12/2010ניתן להמתין עם הברזל למועד מאוחר יותר.
הבחילות וההקאות תחלופנה בסביבות השבוע ה12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים בהריוןאודל17/12/2010
בוקר טוב,
אני נמצאת בשבוע 20 להריוני.
בליילה קמתי עם תחושת צריבה בעיניים ובבוקר ראיתי דלקת.
הורדתי הכל עם שטיפה במים. כרגע אני עם תחושה קצת מציקה.
האם יש המלצה לטיפות עיניים או לאיזשהי תרופת סבתא בנוסף.
יש לציין שאני בהריון עם המטומה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי נכון: זה קרה רק בעיין אחת
אודל17/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי תעזרו לי !!!!!kerend16/12/2010
חלבון עוברי PFA 1.19
גונאדוטרופין שילייתי 1.74
אסטריול בלתי קשור 0.96
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:336
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל ושלושת הבדיקות 1:2502
סיכון לטריזומיה 18 1:20000>
1:4873 סיכון ל NTD
האם הבדיקות תקינות ?תעזרו לי אני לא מבינה כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
kerend19/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי תעזרו לי !!!!! - תגובה
ד''ר עפר תדמור19/12/2010מיכל
ערב טוב
לפי הגיל הסיכון שלך
1:336
לפי הבדיקות 1 ל2500 שזה מצוין.מצד אחד.
מצד שני
אבל בערך של 1:336 לפי הגיל כדאי ומומלץ לבצע בדיקת מי שפיר יתכן על חשבון משרד הבריאות.
שאר הבדיקות תקינות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכראה שזה בלבול
מיכל21/12/2010כתוב לי בבדיקה לפי גיל 1:1336 לא
1:336 כנראה שכחתי להוסיף את האחד אז לא אצטרך לעבור מי שפיר?
תודה שענית לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןhila16/12/2010
האם ישנו שלב כלשהו בהריון שבו לא מומלץ לקיים יחסי מין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2010שלום.
אם אין גורמי סיכון ,או דימום או כאבים, לא צריכה להיות בעיה בקיום היחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הריוןליאת16/12/2010
האם לדעתך ד"ר
חומרי ליטוש והברקה של שיש ברצפות
שיש ריח חזק ואולי גם גזים מסוכן להריון?
ורצוי לא להיות בקרבת מקום?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הריון - תגובה
מומלץ גם לא בהריון לא לשאוף הגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100 ג'שמרית16/12/2010
שלום רב,
אודה להתייחסותכם לגבי תוצאות הבדיקה שלי מהעמסה אתמול.
GTT-Glucose 0' התוצאה הינה 102
GTT-Glucose 60' התוצאה הינה 165
GTT-Glucose 120' התוצאה הינה 119
GTT-Glucose 180' התוצאה הינה 100
לגבי השלוש האחרונות הן נימצאות בתוך התווך.לגבי הבדיקה הראשונה דווקא היא יצאה גבוהה.
האם אני צריכה לחזור עליה שוב או שמספיקה הבדיקה של המוגלובין A1C?
ברצוני לציין כי אני בשבוע 24 להריון.
בברכה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100 ג' - תגובה
אכן את צודקת לגבי התוצאות. ממליץ שתתיעצי עם רופאך לגבי המשך הבירור.בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב דילגו עלי- אנא תענו דחוף ביותר!לין16/12/2010
שלום לרופאים המקצועיים,
אני מורה למוזיקה שמלמדת בבית ספר די בעייתי עם ילדים מסוג של חינוך מיוחד, אלימים מבחינה גופנית ומילולית, רבים הרבה בשיעורים שלי, או מקללים אחד את השני ומתחילים לתת מכות עד כדי חנק וכו'... בשיעורים שלי אני תמיד מנסה להיות רגועה אך אין מצב כזה! אני תמיד מתעצבנת על הילדים ומרגישה שאני עומדת להתפוצץ. יש להגיד שאני נשואה טרייה מזה 5 חודשים ואני מאוד רוצה להיכנס להיריון (עד עכשיו זה לא הסתדר לי , למרות שעק בתי אחרי הביוץ שלי- אגב, החיים שלי מחוץ לבית הספר רגועים מבחינת עצבים ולחץ- ואני אישה מאושרת עם בעלה ועם משפחתה),חברות וקרובים אומרים לי שאני חייבת להירגע כי אחרת הגוף שלי לא יקלוט את הזרע של בעלי ויהיה לי קשה מאוד להיכנס להיריון ויהיו הרבה בעיות. אני ממש מפחדת מזה כי אני מתה להיות אימא ובעלי מאוד רוצה להיות אבא. השאלה שלי- איך אפשר להימנע מזה? האם זה קשור? - בכל זאת, אני לא יכולה להפסיק את העבודה שלי בבית ספר, כי למרות העצבים יש מקום לכיף!
אשמח לתגובה בהקדם האפשרי, אני נורא בלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב דילגו עלי- אנא תענו דחוף ביותר! - תגובה
להירגע זה בהחלט דבר חשוב ועוזר לכל. אגב הזמן הממוצע לכניסה להריון הינו שנה.כך שאפשר להירגע בינתיים ואין צורך בבדיקות או מעקב.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןdana16/12/2010
שלום, בת 30, אמא לילד ומעוניינת להכנס להריון נוסף.
לוקחת כרגע תרופה נגד חרדה (לוריוון) בעקבות אובדן הורים.
מבקשת לדעת האם ניתן להמשיך לקחת תרופה זו גם לפני הכניסה להריון וגם במהלך ההריון עצמו.
במידה ולא, האם ישנה תרופה אחרת המומלצת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
שלי17/12/2010תפני למכון הארצי לייעוץ טריטולוגי. מומחים בתרופות בהריון. זה בירושלים. תחפשי בגוגל טלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)