מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת בטאמודאגת...21/12/2010
ווסת אחרונה 16.11.2010
18.12 - בטא 119
21.12 - בטא 508
האם זה תקין??
באיזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010התוצאות תקינות
את בשבוע החמישי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-הפסקת גלולותdori21/12/2010
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג מינולט מזה כשנה וקצת,כעת רוצה להפסיק כדי להיכנס להיריון.
תוך כמה זמן מהפסקת הגלולות הביוץ חוזר לסדרו?
אציין שלפני הגלולות המחזור שלי היה דיי סדיר,כל 28-29 יום.
האם באמת לוקח הרבה זמן להיכנס להריון לאחר תקופה בה נוטלים גלולות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב-הפסקת גלולות - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010לאחר הפסקה בגלולות יתכן חסר בביוץ מספר חודשים
אך גם לעיתים קרובות הביוץ חוזר כחודש לאחר הפסקת הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
dori21/12/2010יש דרך לדעת אם הביוץ חזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץתאתית21/12/2010
שלום
אני מתננת לעשות החודש בדיקת ביוץ ביתית עם מקלונים, כאשר אני יזהה עלייה בהורמון כלומר שני פסים- האם כדאי לקיים יחסים באותו יום או יום אחרי, כי בהוראות כתוב שיש שהביוץ מתרחש 24 שעות לאחר מכן? מה המועד הכי טוב לקיים יחסים מרגע שמזהים עלייה בהורמון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
אני21/12/2010כשאת מזהה 2 פסים תקיימי יחסים באותו יום וביום למחרת ועוד פעם ביום למחרת ליתר בטחון. ככה אני עשיתי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביוץ - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010ברגע שמזהים עליה בהורמון יש לקיים יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RBBB והריוןגלי21/12/2010
שלום לרופאים היקרים,
אני בת כמעט 41 בהריון שבוע 7.
יש לי ממצא באקג של RBBB COMPLETE.
הממצא הנ"ל היה קיים לפני ההריון הנוכחי ועברתי בירור קרדיולוגי ששלל מחלת לב אבל בכל זאת יש את הממצא הנ"ל שבולט באקג.
יש לציין שלפני כארבע שנים לא היה לי את הממצא הזה באקג,רק בשנתיים האחרונות.
האם ההריון עלול לסכן אותי בעקבות הממצא הנ"ל? אני יודעת שבתהליך של הריון יש מעמסה על כלי הדם והלב האם אני יכולה להיות בסיכון או הלב שלי בעקבות הממצא?
תודה רבה מראש
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RBBB והריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010לדעתי אין ההריון מסכן אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוקיםדנה21/12/2010
שלום רב! רציתי לשאל האם עובר יכול לגייק? לפעמים אני מרגישה בבטן טיקים כאלו כאילו עוברית מגייקת...האם זה תקין? מה זה יכול להביא? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוקים - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010התופעה נורמלית אין כל סכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב לא קיבלתי תשובהרינת21/12/2010
כרית חימום לגב בהריון, האם מותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב לא קיבלתי תשובה - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010אין בעיה בשמוש בכרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם מתוך סקרנות....
מיכל31/12/2010האם ילדת?
מה מצבך היום? האם השתפר...?
אני נכנסתי לשבוע 34 וגם לי מתחיל להיות ממש קשה...אני מנסה לא לקטר אבל זה לא פשוט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילומור21/12/2010
שלום,
בשבוע 37, עם צירים מדומים חזקים כבר 3 שבועות. פקק רירי יצא לפני כשבוע וחצי.
הבעיה היא הליחה/רוק שיוצאות לי בכמויות. הדבר גורם לי להקאות, ומונע ממני לישון רצוף יותר מ- 15 דקות כל פעם. אני אפופה לגמרי בגלל חוסר השינה -אני יורקת גם מתוך שינה או נחנקת ויושנת בישיבה כי בשכיבה אני פשוט לא מצליחה. הענבל בגרון התנפח למימדים איומים ואני נושמת כמו בת 80. הדבר גורם לי סבל נוראי ויאוש טוטאלי. אני מדממת מהאף וכואב לי הגרון מרוב היריקות וההקאות שלא לדבר על דלקות בחניכיים ולשון שורף ושפתיים יבשות - בקיצור סיוט.
אני רוצה לסיים את ההריון הזה מהר ככל האפשר - מה אפשר לעשות כדי לגרום לצירים האלו להיות אפקטיביים? האם אפשר לקחת משהו? האם יש איזה פעילות ספציפית לביצוע?
אני פשוט לא יכולה יותר - מרגישה שהגוף שלי קורס ושאיבדתי צלם אנוש מסתובבת עם פח וגלילי נייר טואלט - וממעטת לצאת מהבית. פשוט מרגישה רע רע רע!
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010לאור הסבל שלך יש לשקול לבצע זרוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוציאים לפועל?
מור22/12/2010אין לי מה לשקול - אני בעד - כל דבר שיכול לסיים את הסיוט שאני חיה בו - טוב עבורי - כל עוד לא מדובר בניתוח קיסרי.
השאלה איך להוציא את זה לפועל - למי עלי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי...
מיכל22/12/2010איזה מסכנה..
נשמע שאת ממש ממש סובלת
אני בשבוע 33 - ולחשוב עוד מה מצפה לי....חחח
תהיי חזקה מקווה שהתופעות יעברו מהר
שתדעי שלידה אחרי זירוז היא לא תענוג גדול - ככה שמעתי...אבל בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין בצקותנטלי21/12/2010
שלום
אני בשבוע 36+4 וסובלת מבצקות. אני שותה הרבה, שוכבת במיטה ונחה, ולא ברור לי מניין זה הגיע ומה עושים איתן. זה לא כואב, רק מגביל את התנועה.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין בצקות - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010יש להשתדל ללכת ובזמןמנוחהלהגביה את הרגליים ולהמעיט בצריכת מלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדדנית21/12/2010
האם זה יתכן שלא רואים את העובר באולטרה סאונד בשבוע 5 ונראה רק שק הריון? האם יכול להיות מצב שבו אין עובר (אבל יש שק הריון)ובכל זאת רמות בטא עולות? כלומר, האם יכול להתרחש מצב של הפלה ועדיין רמות בטא עולות? באיזה גודל אמור להיות שק ההריון בשבוע 5? וגודל העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010בשבוע 5 רואים שק הריוני בלבד
גודלושל העובר פחות 1ממ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע הריון אני?דנית21/12/2010
אני קצת בדילמה באיזה שבוע של ההריון אני נמצאת. התאריך האחרון שקיבלתי מחזור היה ב 1/11/2010 (לפני חודשיים בערך הפסקתי גלולות וגם בחודש שלפני קיבתי באותו יום בחודש 1/10). אולם, בחודש נובמבר קיימתי יחסי מין ללא אמצעי מניעה (קונדום) ביום אחד בלבד 26/11 (כשבוע בערך לפני קבלת המחזור הבא של חודש דצמבר) -בכלל לא ימים של ביוץ.... אף על פי כן אני בהריון עפ"י בדיקת שתן ביתית חיובית ועפ"י בדיקת דם 919 יחידות לליטר. אם כן איך אני יודעת באיזה שבוע הריון אני? כי המקרה שלי הוא די נדיר להבנתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שבוע הריון אני? - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010יתכן לעיתים ביוץ מאוחר
אם נסתמך על יום ההפריה בתאריך שקיימת ללא אמצעי הגנה אזי את בסביבות שבוע 5 וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני כמו ההיא בדילמה:?
שרית05/07/2011היה לי מחזור במאי בתאריכים ה20-5עד 25 ל5!
ב8-6 בשבועות יום רביעי קימתי יחסי מין מלאים עם בן זוגי וב29-ל6 גילתי מבדיקה ביתית ובדיקת דם שאני בהריון
איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של חלבון עוברי-"סיכון מוגבר"אתי21/12/2010
אני נמצאת בשבוע 18 להריוני.
הנני בת 38(25.12.72).
קיבלתי תוצאות בדיקת חלבון עוברי מדאיגות.להלן התוצאות
AFP 1.09 MOM
HCG 1.74 MOM
UE3 0.56 MOM
הכל בטווח הנורמה.
הסיכון הסטטיסטי לתסמונת דאון לפי גיל 1:170
הסיכון המחושב לפי גיל+תוצאות בדיקות 1:73
הכיצד יתכן שלמרות שהתוצאות של הבדיקות בטווח הנורמה הן מעלות את הסיכון לתסמונת דאון?
יש לציין שבדיקת שקיפות עורפית תקינה.
לתשובתכם המהירה,שהרי אני נמצאת בחרדות ולא מצליחה להרגע.
אני לפני מי שפיר(עד לקבלת התוצאות התלבטתי אם לעשות...)
תודה מראש
אתי שיש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתגובה בהול
אתי21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של חלבון עוברי-"סיכון מוגבר" - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010החשוב מסובך הוא כולל שקלול של יחסים בין הערכים עם שקלול הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורפילפלת21/12/2010
שלום רב
ברצוני קודם כל להודות לכם על העבודת קודש שאתם עושים בשבילנו לאלו שאין מענה בכל הנושאים הקשורים להריון
אני בת 27 ובשעה טובה אני ובעלי החלטנו להביא ילד לעולם :)
הפרשים שלי בין מחזור למחזור הם 42 יום פחות או יותר המחזור האחרון שלי היה 25.10 והביוץ לפי בדיקת הביוץ היה ב 27.11 היום אנחנו נמצאים ב21.12 ועדיין לא קיבלתי מחזור אין לי שום סימנים חוץ מכאבי מחזור שבאים והולכים ולפי בדיקת דם שביצעתי לפני שבוע הראה שלילי, התור לרופא לאולטראסאוד יש לי רק בעוד שבוע אני לחוצה, יכול להיות שאני בהריון? ואם כן למה זה לא הראה בבדיקות דם? ומה אתם ממליצים לי לעשות? אולי ללכת למוקד לבדוק את הנושא ולא לחכות ???????
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010אם לא קבלת מחזור ואינך בהריון אזי התאריך שציינת לא היה ביוץ
המחזור מופיע כ14יום לאחר ביוץ.אין כל צורך לפנות למוקד
יש לחזור על בדיקת הדם מספר ימים מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dלידר21/12/2010
שלום,
אני נוטלת פרנטל לנשים בהריון כאשר מינון הויטמין D הוא 400 IU שזה 100% מהקצובה היומית.
בהנחה שיש לי חוסר בויטמין זה, כלומר מתחת לנורמה, האם אפשר להשלים את החסר בטיפות? כמה יחידות בינלאומיות בטיפות עליי להוסיף מעבר לפרנטל בו יש 400 IU?
מה הגבלת הויטמין D בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010יש להסתפק במנון הקיים בפרנטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס cmv דחוף בבקשה!!ש........21/12/2010
שלום ד"ר היום הלכתי לעשות בדיקת דם של נוספת של cmv (ושאר הבדיקות עגבת ונוגדנים וסוג דם) אני בשבוע ה 8+5 ובמקרה ראיתי שעישיתי כבר בדיקה של cmv והתוצאה היא :
HEPATITIS C Ab- NEGATIVE
NEGATIVE-HEPATITIS Bs Ag
HEPATITIS Bs Ab-0.6 mIU/ml
CMV IgG-5.8 IU/ml
CMV IgM-NEGATIVE
TOXOPLASMA IgG-NEGATIVE
TREPONEMA SCR./TPHA - NEGATIVE
האחות מאוד הכניסה אותי ללחץ ואשמח לדעת מה התשובות האלה אומרות
*הערה- אני עובדת בגן ילדים וכול הזמן באה במגע עם ילדים וכול המתלווה אליהם אם זה עוד יותר מוסיף לי סיכון אני בהריון אחרי הפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות המופיעות הם מ4.10.2010
ש........21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס cmv דחוף בבקשה!! - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010התוצאות תקינות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 14+5דנה21/12/2010
שלום!
יש לי לפעמים מתיחות בבטן התחתונה האם זה נורמלי?או שצריך לבדוק?כל פעם שאני באה לרופא הוא שואל אותי האם יש דימום ואין דימום אז הוא אומר שזה בסדר....
אני פשוט לא רוצה להגיע לשלב של הדימום...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 14+5 - תגובה
ד''ר גדעון נגר21/12/2010מתיחות בבטן תלונה שכיחה אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)