מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גרון חזק וכאבי ראש, שבוע 14.5מור21/02/2010
הי,
אני כבר יומיים עם כאב גרון חזק (גרון מרגיש כמו נייר זכוכית) וכאבי ראש אך ללא חום (37).
אני בשבוע 14.5, האם זה בסדר לטפל בבית (דבש, מי מלח וכו) ולנוח או שבגלל ההריון אני חייבת ללכת לרופא נשים/משפחה ולבדוק את הנושא?
אני לחוצה מאחר ולא רוצה לפגוע בעובר שום צורה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת ללכת לרופא משפחה
ד''ר דורון רוזן21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטח גרון
מור21/02/2010תודה רבה.
"עשיתי" הרגע משטח גרון, תוצאות יהיו רק עוד יומיים, זמן המתנה זה בסדר או שיש לעשות משהו דחוף יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטח גרון
מור21/02/2010תודה רבה.
"עשיתי" הרגע משטח גרון, תוצאות יהיו רק עוד יומיים, זמן המתנה זה בסדר או שיש לעשות משהו דחוף יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-חומצה פוליתמייקי21/02/2010
שלום רב,
אני בשבוע שבע וחצי וגיליתי שלצערי שכחתי לקחת חומצה פולית בערך שבוע רצוף....
פשוט שכחתי...
רציתי לדעת אם יש דרך שאני יכולה לכפר על הפער ?
והכי חשוב, האם גרמתי נזק לעובר???
ממש אשמח לקבל תשובה מהירה אני קצת מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דרך לכפר
ד''ר דורון רוזן21/02/2010החדשות הטוות זה שסביר שלא נגרם נזק. להבא תקפידי לקחת.
אגב - זה ששכחת שבוע זו לא סיבה להגדיר את השאלה כדחופה עבור מישהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי - לא דחוף?
מייקי21/02/2010דר' שלום,
ראשית, תודה על תשובתך.
שנית, חבל מאוד שזו הייתה הסיומת לתשובה שעבורי הייתה כה חשובה.
נורא קשה לקבל מכם תשובות עם כל הכבוד לפורום,
לעיתים רואים סדרי עדיפויות שונים בנתינת תשובות לפונות.אתם ממש בוחרים למי לענות ולמי לא וניתן לראות את זה על גבי דף הפורום. צר לי אבל זה המצב
כל אחת רואה את הבעיה שלה כדחופה..
סליחה עם גרמתי לך באמת עוגמת נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד באיבר המין - אשמח לעזרהזואי21/02/2010
שלום,
בימים האחרונים אני סובלת מגרד בחלק החיצוני של איבר המין (אזור השפתיים, ללא גרד פנים נרתיקי).
האם סביר שמדובר בפטריה ?
האם די במריחת משחת אגיסטן בחלק החיצוני או שתמיד יש צורך גם בטיפול פנים נרתיקי ?
אשמח לעזרתכם,
זואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי להיבדק
ד''ר דורון רוזן21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34 מ-עיינות חמיםאתי20/02/2010
שלום רב
כרגע נמצאת בשבוע 34 ) הכל כרגע תקין ברוך ה' ומרגישה מצוין
אנחנו רוצים ליסוע במשך השבוע לכמה שעות ליד ים המלח יש מעינות חלקם חמים יותר חלקם פחות למספר שעות
האם אפשרי לשהות במים הללו בערך חצי שעה?? יש לציין שיש מעינות חמים מאד ויש פחות
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי נמנע משהות במים
ד''ר דורון רוזן21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני ובזמן היריוןעדי20/02/2010
שלום רב,
אני בת 36 ומתכוונת להיכנס להריון (ראשון). רציתי לדעת אם כדאי שאצרוך חומצה פולית לפני ואחרי הכניסה להיריון. בדיקת דם מראה שרמת חומצה פולית בדם שלי היא גבוהה באופן טבעי: 46.2 nmoI/L. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה, בבקשה!
עדי28/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולית.
ד``ר איילון לחמן01/03/2010שלום.
ההמלצה היא לכל אשה להתחיל לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני הכניסה להריון ועד סוף השליש הראשון. זאת כדי לצמצם הסיכוי למומי עובר.מבלי קשר לרמת החומצה הפולית בדמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בהיריוןגלית19/02/2010
שלום רב, אני עושה יוגה כארבע שנים, פילאטיס שנתיים ובחצי שנה האחרונה אני מתאמנת בחדר כושר עםמשקולות, וכמובן ריצות, עושה ספינינג וגם קיק בוקסינג, אמורה להתחיל גם קורס מדריכי חדר כושר. האם אני יכולה להמשיך להתאמן אני בשבוע ה-6 להיריון (הריון שלישי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר כמובן להמשיך ולהתאמן
ד''ר יואב פלד20/02/2010אולם כדאי מאוד להפחית את עומס האימונים
רני מציע לך להתיעץ עם הרופא האישי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונות בהרוןעדי19/02/2010
שלום
רציתי בבקשה לעת האם יש סיכון באוננות בתדירות גבוהה במהלך הריון תקין.
ני נמצאת בשבוע 34 ומאוננת לעיתים קרובות מס פמים בשבוע ללא אמצעי עזר
האם יש סיכון לעובר?זיהומים? פגיעה בהתפתחות העובר
אודה על תשובה מהירה.....
תודהרבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה !! תהני !
ד''ר יואב פלד19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופהתמר19/02/2010
אז ככה, חודש שעבר לקחתי פוסטינור קיבלתי מחזור ב- 30.1 . אני וחבר שלי קימנו יחסי מין עם קונדום ופעמיים שהוא סיים בחוץ החודש.. בשבוע האחרון החזה שלי נפוח ויש לי הרבה הפרשות דביקות וגמישות כאלה... האם זה אומר שאני בהריון?? או שהאם יתכן שזה ביוץ של כמה ימים..?? האם זה יכול להיות אחד התופעות של הפוסטינור?? כי בד''כ הביוץ שלי נמשך יום, יומיים מלווה בהפרשות .. אבל לא בכמות שיש לי עכשיו... תודה רבה על ההתייחסות זה ממש חשוב.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן ביתית
ד''ר יואב פלד19/02/2010ותדעי מייד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?אילת19/02/2010
שלום,
תאריך הווסת האחרון שלי היה ב 8.01.2010. אתמול עשיתי בדיקת דם וזו התוצאה:
HCG-B Quantitative (B) 9252 IU/l
האם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כן !!!!! מאוד בהריון
ד''ר יואב פלד19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו.... אזה כייף!! תודה רבה....
אילת20/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה...Lיצן קטן אחד18/02/2010
בימים האחרונים אני מגלה מין פריחה/אדמומיות כזאת בלחיים בעיקר, כמו פצעים קטנים אבל לא בולטים למגע.
אני חושבת שאולי מדובר ברגישות כלשהי למאכל/משקה, כי למשל אתמול שמתי לב שזה קרה בערב אחרי שחזרתי מיום הולדת,ובמהלך היום לא היה כ"כ גרוע.
שמעתי שיש נשים שמפתחות אלרגיות לכל מיני דברים בהריון-האם זה נכון?
האם כדאי לי לעשות בדיקה לגילוי אלרגיות?זה בכלל מומלץ בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בכל ברור
ד''ר יואב פלד19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהנירה18/02/2010
שלום,
בת 31 וחצי, הריון ראשון, שבוע 12+2.
לפני מספר ימים עברתי שקיפות עורפית שעברה בהצלחה (1 מ"מ, כשה-CRL הוא 5.2 ס"מ). היום הגיעו תשובות בדיקות הדם. אשמח אם תפענחו לי אותן:
1. PAPP-A: 0.68 X MoM
2. Free Beta HCG: 1.49 X MoM
סיכון לתסמונת דאון על פי גיל: 1:740
סיכון משוקלל המסתמך על גיל, בדיקות ביוכימיות ושקיפות עורפית: 1:3000.
ברור לי שהתוצאה תקינה. שאלתי היא האם היא מצוינת או שהיא תקינה אך גבולית.
תודה,
נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון קטן פי 4 לערך
ד''ר יואב פלד19/02/2010טוב או רע זה בעיני המסתכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הריון ורוצים להכנס שובדנה18/02/2010
שלום,נולד לנו בן ראשון לפני חודשיים.היינו מעוניינים מאד גם אני ובמיוחד אישתי (כנראה שההריון היתה חוויה גדולה בשבילה) שוב להכנס להריון אך לאישתי עדיין אין מחזור.
רציתי לציין שהיא הפסיקה להניק בערך לפני שבועיים (נגמר לה החלב).
כמה זמן לאחר הפסקת ההנקה אמורים לקבל מחזור?
מה הסיכוי שנכנס בזמן הקרוב להריון שוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקרוב יגיע המחזור
ד''ר יואב פלד19/02/2010ניראה שאין לעם בעיה
ולכן תהרו מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvלחוצה18/02/2010
שלום וצהריים טובים
לפני כחצי שנה עשיתי בידקות ואחת מהן היתה CMV וזאת התוצאה :
CMV-IGG 4.00 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*Positive
(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE )
(CMV IGG 0.4-0.6 IU/ML = BORDERLINE)
(CMV IGG >0.6 IU/ML = POSITIVE )
CMV-IGM NEGATIVE
היום אני בהריון בשבוע שביעי האם יש לי ממה לחשוש????
אני גם עם כאבי גרון בלי חום אני מאוד לחוצה....
מה אומרות התוצאות????
אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת עוד מלפני
ד''ר יואב פלד19/02/2010ההריון ל CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריוןלימור18/02/2010
ד"ר שלום
היום עשיתי 3 צחילומי רנטגן בית חזה וצלעות לאחר שראיתי שקיבלתי מחזור ובסיום המחזור עשיתי גם בדיקה עם הסטיק בבית ליתר ביטחון ויצא שלילי
שאלתי אם קיבלתי מחזור ב 10/2 ורנטגן עשיתי ב 18/2 והמחזור הבא לא יגיע ואהיהי בהריון החישוב של ההריון נעשה החל מה 10/2 אז האם זה אומר שהרנטגן נחשב שעשיתי אותו בתקופת ההריון??? האם זה מסוכן?? זה די מטריד אותי??
אשמח אם תאכל לעזור לי להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא היית בהריון וזה לא מסוכן
ד''ר יואב פלד19/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?ליאת18/02/2010
שלום,
תחילת וסת אחרונה: 2.2.2010 .
הרגשתי שיש לי ביוץ (תמיד אני מרגישה כי כואב לי ויש הפרשות) באיזור ה-15-16 לחודש.
קיימתי יחסים מסיום המחזור ועד שלשום...
אתמול היתה לי קצת הפרשה צהבהבה ופתאום ראיתי אחרי מתן שתן כתם דם אדום על נייר הטואלט (סליחה על התיאור) וכל היום היו לי כאבים עדינים למטה שמזכירים כאבי ביוץ ומחזור .
אח"כ היתה מעט הפרשה שקופה וטיפונת דמית ורדרדה.
היחסים כולם היו במשגל נסוג (אנחנו לא התכוונו להיכנס להריון ואני בדיוק לפני לקיחת גלולות בתחילת המחזור הבא).
האם יכול להיות שזו השרשה לפי התאריכים שמסרתי?
תודה רבה,
מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן18/02/2010למיכל שלום.
יכול להיות שארע ביוץ ואלו היו סימניו.קשה לדעת אם זו השתרשות של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)