מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי סגירה של אזורים בלבעדי03/03/2010
שלום
אני בהריון בשבוע 13. דיברתי עם חברה לפני כמה ימים והיא אמרה לי שלפעמים יש מצבים שבהם יכול להיגרם נזק מאוד משמעותי לתינוק ממום שהוא חוסר סגירה של אזורים בלב - בין עליה ימין לשמאל, או בין חדר ימין לשמאל.
רציתי לדעת האם אפשר לראות את הבעיות האלה לפני הלידה - אפשר לעשות למשל אקו לב במהלך ההריון בשביל לבדוק את זה?
אני מאוד חוששת מהעניין ואודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי בהקדם.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב
ד''ר דורון רוזן04/03/2010בין העליו קיים פתח טבעי הנסגר רק אחרי הלידה.
בין החדרים המחיצה אמורה להיות שלמה ובכל מקרה נסרקת בסקירת המערכות. אקו לב שולחים כשיש ספק או נסיבות מיוחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשהsil03/03/2010
שלום ד"ר
שבוע 7 להריון. בבדיקת אולטרסאונד בשבוע השישי נצפה דופק וממצאים תואמים את גיל ההריון.
היום בערב בשירותים לאחר ניגוב הבחנתי בהפרשה לבנה סמיכה וגבינתית המלווה במעט צריכה באיזור הנרתיק. ייתכן ומדובר בדלקת ועליי לגשת להיבדק אצל רופא או שמה זוהי תופעה שכיחה בהריון?
אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן
sil04/03/2010בנוסף ברצוני לדעת באם מדובר בפטריה אם מותר לקחת אגיסטן לטיפול ללא בדיקת רופא הנשים שלי תחילה. והאם נטילת אגיסטן או כל טיפול אחר אינו מהווה סכנה לעובר.
ואם הבעיה כן מצריכה בדיקת רופא נשים האם אני צריכה לעשות זה בהקדם האפשרי (מחשש לסכנה לעובר) או שזה משו שאפשר לדחות אותו לשבוע הבא?
מודה לך מראש על תשובתך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשי להבדק
ד''ר דורון רוזן04/03/2010נשמע כמו פטרת אבל חובה לבדוק לפני טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץליאת03/03/2010
האם הורמון ה-LH יורד חזרה לאחר הביוץ, או שבדיקת ביוץ תראה חיובית עד לווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הביות יוצאת חיובית רק
אני03/03/2010יום אחד (או יומיים) וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדורוש03/03/2010
שבוע 35+3 ימים
צוואר מחוק 50 % פתיחה של אצבע
כואב לי הגב התחתון אבל לא כאב רציני
הבטן שלי התקשתה פתאום ואני מרגישה כאילו שהעובר ירד טיפה למטה מזה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהלידה מתקרבת לאט לאט
ד''ר דורון רוזן04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עציריות בתחילת הריון.אפרת03/03/2010
שלום לכם! שאלה לי: אני בתחילת הריון וסובלת מעצירויות... תחושת בטן נפוחה... ניסיתי הכל באופן טבעי- זא ירקות, סיבים, שזיפים, מים, לימון וכו. אך זה לא בדיוק עוזר! האם מותה לי לקחת נר? פעם בשבוע לדוגמא?? ממתינה לתשובה ותודה רבה מראש. יש לציין שאני לוקחת פרונטל (אם אני לא טועה) ולא סבלתי מעציריות ממושכות בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר בהצלחה
ד''ר דורון רוזן04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותsil03/03/2010
שלום ד"ר. היני בתחילת השבוע השביעי להריון. היום בצעתי סדרה של בדיקות דם אליהם הופנתי ע"י רופא הנשים שלי וישנם מס' בדיקות עם ערכים נמוכים שאשמח אם תוכל להסביר לי את משמעותם.
להלן הבדיקות:
16- 12 g/dl 11.5 HB
47- 37 % 33.7 HCT
94- 80 Fl 73.5 MCV
31- 27 pg 25.1 MCH
2.5- 0 % 8.0 MICRO %
43- 17 mg/dL 15 UREA
0.95- 0.51 mg/dL 0.47 CREATININE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל סביר לחלוטין להריון
ד''ר דורון רוזן04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך המהירה
sol04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואיזה שבועטל03/03/2010
לפי דעתי התוצאות של היום מצביעות על היותי בהריון.
HCG QUANT.(S) 534.60 MIU/ML
אם כן מישהו יכול להגיד לי כמה זמן אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לפי בטא...
אני03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טרי דחוף בבקשהיסמין03/03/2010
1 - pmol/L 1676 ESTRADIOL (E-2)
4.20- 0.35 mIU/L 3.01 TSH
- nmol/L 161.8 PROGESTERONE
- IU/L 108 BETA-HCG
פירוט הערות
מציין הערה
1
Follicular phase 69 - 905
Midcycle 130 - 2095
Luteal phase 82 - 940
Postmenopausal ND - 163
היום עשיתי את הבדיקות האלה מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
יסמין03/03/2010בבקשה תענו לי, אני ממש לחוצה כי לא מבינה כלום מבדיקות!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דחוף
ד''ר דורון רוזן04/03/2010הכל תקין אבל מה דחוף בסדרת בדיקות דם? אם את רוצה שיתייחסו ברצינות - דחיפות פרושה סכנה לך או לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלספהרויטל03/03/2010
שלום,
אני בשבוע 21 ובבדיקה אצל הרופא ביקש ממני להתחיל לקחת כדורים של "אלספה 9 חודשים" מכיוון שהם תורמים להתפתחות תקינה של מוח העובר. הכדורים מכילים 400 מ"ק חומצה פולית וגם בכדורי הברזל יש 400 מ"ק של חומצה פולית, כך שיוצא שעכשיו אני אקח כמות כפולה (800 מ"ק) של חומצה פולית. האם אפשר להעלות את הכמות ל- 800 ביום?
בתודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלספה
דנה קילנר18/03/2010שלום רב,
אין כל סכנה בנטילה של 800 מק"ג חומצה פולית היות והעודפים יוצאים בשתן.
בברכה,
דנה קילנר,יועצת בבריאות נשים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה וגינאלית שבוע 37 ודימום קלמעיין03/03/2010
שלום רציתי לברר בדיקה וגינאלית גרמה להפרשה חומה בניגוב וכן מעט בתחתון, הרופא טוען כי עד שבוע הבא אלד אולם אין פתיחה ושראש העובר ירד למטה, האם אכן ניתן לסמוך על הערכה זו, לא נאמר לי בעניין מחיקת צוואר הרחם, האם הדימום זה הפקק או פגיעה בצוואר, האם דימום זה נחשב לנידה? אשמח על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
מעיין04/03/2010אנא התחייחסו להודעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימום מהצוואר
ד''ר יואב פלד06/03/2010דבר שכיח
לא גורם לנידה
רצוי לשאול רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מול עוברקרן03/03/2010
שלום רב,
אני בשבוע 35
נשלחתי ל MRI כי הראש באחוזון 97 היקפו 350 ממ ומתאים לשבוע 39.4
להלן תוצאות MRI:
מטרה: מקרוצפלוס
סחגנל המוח שמור ללא עדות לדמם או איסכמיה, סולקציה וגירדית?! תואמת לגיל ההריון.
נצפתה הרחבת החלל התת עכבישי.
הממצאים יכולים להתאים להידרוצפלוס חיצוני.
דרוש דיון משותף.
שאלות
מה זה הרבת החלל התת עכבישי?
ומה זה בידרוצפלוס חיצוני, במה פוגע? יש השלכה על ההתפתחות?
לגבי הדיון, נקבע לי לעוד שבוע + ולכן אני בלחץ לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יענו לי?<
קרן04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציע שלאור ממצא
ד''ר יואב פלד06/03/2010ב MRI ושבוע ההריון תקדיי את הדיון המקרה שלך כמה שאפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ברזלמי03/03/2010
שלום,
1. האם חובה ליטול ברזל בהריון? מאיזה שבוע? כמה? (די בברזל עדין 28 מ"ג?)
2. הברזל עושה לי נפיחות וכאבים או אי-נוחות בבטן/בקיבה... מה אפשר לעשות (זה "ברזל עדין" עם חומצה פולית של "דרך חיים" של הכללית).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה...
מי04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
מי07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל.
ד``ר איילון לחמן07/03/2010שלום.
המשמעות של נטילת הברזל בהריון היא לגבי רמת ההמוגלובין שזהו החומר בדם האחראי על העברת החמצן בגוף כולל וכמובן גם לעובר.אבל התיעצי עם רופאך,אולי רמת ההמגלובין בדמך היא גבוהה מספיק ואין צורך בינתיים בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אני מניחה שב-12.7 HB
מי07/03/2010צריך לקחת ברזל...?
כבר מעכשיו? (שבוע 6)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת ברזל
ד``ר אריה לידור08/03/2010שלום מי
אין חובת נטילת ברזל בהריון אלא אם יש צורך בכך כמו למשל במקרה של רמת המוגלובין נמוכה. רצוי ליטול כמובן חומצה פולית
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדרויטל02/03/2010
שלום
אני בשבוע תשיעי
האם בדיקות אולטראסאונד תכופות בתדירות של אחת לשבוע
יכולות להזיק לי או לעובר?
רק עוד חודש מהיום נקבע לי תור לשקיפות עורפית ואני חייבת עד אז לראות שהכל
בסדר.
אודה לתשובתך,
רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום רויטל
אין חשש לנזק מבצוע אולטרהסאונד לכל אוןרך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אולגה16/03/2010אך אני מבינה אתח....אני סופרת ימים ל שקיפות עורפית...לי נישאר 16 יום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 35+1דורוש02/03/2010
שלום
הרופא אמר לי שיש לי מחיקה של צוואר הרחם %50
ופתיחה של אצבע
זהו הריון שני..
היתי בבית חולים ביגלל צירים(כל 3 דקות)
ויום אחרי שיחררו אותי הביתה...
רציתי לדעת האם יש לי סיכוי ללידה מוקדמת והאם מחיקה של 50% זה משמעותי??
אשמח לפירות מעמיק תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35+1
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום לך
ייתכן והצירים שבגללם פנית לבית חולים גרמו למחיקה הקלה שאת מתארת. במידה וצירים אלו חלפו אין בשלב זה חשש ללידה מוקדמת.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3לימור02/03/2010
ד"ר שלום
רציתי לדעת אם אומגה 3 של אלספה הרגיל אפשר לקחת בהריון אם הוא עוזר לאיזון לחץ הדם?
נאי יודעת שיש במיוחד להריון אך אני לוקחת חומצה פולית באופן קבוע 5 מ"ג ולכן אינ לא רוצה בזה עוד תוספת
כל כמוסה מכילה DHA120מ"ג
EPA 180 מ"ג
אומגה 3 300 מ"ג
ויטמין E 1 מ"ג
רשום לקחת 2-3 כמוסות ביום לפני ארוחה
אשמח לחוות דעת??? האם זה מספק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום לימור
תוספת של אומגה 3 בהריון יכולה לתרום לתקינותו ולעובר גם כן. מאידך אין חובת נטילה של אומגה 3
אני אישית ממליץ על אומגה 3 ממקור צמחי במינון של 2 ליום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)