מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלקול קיבה?דורוש23/02/2010
שלשלולים מאוד מיימיים כבר יומיים ואתמול הקאה אחת בלילה בהריון מיתקדם שבוע 34
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה
ד``ר אריה לידור23/02/2010נראה שכן. הקפידי על שתיה מרובה ופני לטיפול במידה ושלשולים אלו מתמידים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון ולאור הצלחה,
מיכל24/02/2010כדאי לקנות ערכה ביתית לבדיקה היום הפורה.
היא מראה את היום הכי פורה , מה יותר פשוט מיזה להיכנס להריון :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעית לאחר 2 ניתוחים בחםק23/02/2010
שלום ד"ר!
ב2004 עברתי ניתוח להסרת מיומה – המיומה הייתה בגודל 3.5*4.5 באספקט האחורי של הרחם צמוד לצוואר(סגמנט תחתון). הניתוח לא כלל חדירה לחלל הרחם( וזה פרט חשוב כי אם הייתה חדירה לחלל הרחם הייתי חייבת ללדת בקיסרי, אבל כאן לא הייתה).
הרופא שניתח אותי בזמנו אמר לי שלא תהיה לי בעיה ללדת, אך בלידה הראשונה שלי הגעתי לבית חולים בו אפילו לא בדקו אותי וטענו שאני חייבת קיסרי כי הרחם שלי יקרע בשעת הצירים כי המיומה הייתה גדולה.
הניתוח לא היה בלפרוסקופיה.
הרופא המטפל שלי לפני הלידה הראשונה אמר לי שהכל תלוי במדיניות הבית חולים.
עכשיו אני בהריון שני, אני לא רוצה ללכת לקיסרי. האם אני חייבת או אפשר לנסות לידה רגילה?
האם ניתוח הוא חובה? לא תהיה לי עזרה בבית ויש לי ילדה בת שנתיים+תהיה תינוקת חדשה ואני לא יודעת איך אצליח לתפקד אחרי ניתוח נוסף...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה טבעית
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום קרן
לאחר 2 ניתוחים רחמיים ( גם אם במקומות שונים על פני הרחם) קיימת החלשת דפנות הרחם באופן כלליי. אני הייתי מיעץ לך ניתוח קיסרי חוזר להריונך הנוכחי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אפשר לשאול שאלה בהמשך?
ק24/02/2010החלשות דפנות הרחם תגרום בהכרח לקרע ברחם? זאת סטטיסטיקה מסויימת, לא? אני יודעת שבלנ"ק רגיל הסטטיסטיקה עומדת על 1-0.5% אז ב2 ניתוחים? זה מקפיץ את האחוזים מאד מאד גבוה?
אני יודעת( משוטטות באינטרנט ומחקרים קטנים שערכתי) שיש סכנות רבות גם בניתוח קיסרי חוזר (סיבוכים כמו הדבקויות וכו...)וכן השלכות לגבי ההריון הבא.
האם אני יכולה לנסות להתחיל לידה רגילה? או שהסיכויים שמשהו יקרה כ"כ גבוהים שאני צריכה לוותר?
תודה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורענבל22/02/2010
אני נואשת ומיואשת שכבר מרגישה שבחיים לא אהיה אימא אני בת 35 כל החיים שלי היתה לי בעיה עם המחזור יש לי היסטוריה עם המחזור שהייתי מקבלת כל שבועיים או לפני המועד בכמה ימים בקיצור הייתי מקבלת אבל לא סדיר מאז שהתחתנתי לפני 10 חודשים אני מנסה הליכנס להריון ולא מסתדר לי הפסקתי לקבל מחזור אלא רק דרך כדורי פרוברה שהרופא נותן לי לא מרגישה שום ביוץ הרופא נתן כדורי אקוקלומין ופרוגינובה שיהיה לי ביוץ וגם לא הריון ולא מחזור המליץ שוב אקוקלומין אבל בינתיים אין מחזור אני צריכה לקחת פרוברה ולהמתין 10 ימים וכן הלאה יש לציין שביקשתי מהרופא שייתן לי לעשות אולטרה סאונד וצילומי רחם ועוד בדיקות כי הוא מכיר אותי המון זמן עם בעית מחזור אבל אמר שאין צורך זאת מאחר והוא יודע שיש לי בעיה עם הביוץ כשעשיתי בדיקות דם ביום ה21 למחזור יש לציין עוד ש10 חודשים לא בדק אותי ולא עשה u.s מה אני צריכה לעשות אני נורא מיואשת האם להחליף את הרופא אני רוצה רופא רציני המשפחה של בעלי מלחיצים אותי אנא תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לי
ענבל23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום ענבל.
אכן נראה שקיימת בעיית ביוץ . במידה ועברת מספר מחזורי טיפול עם איקקלומין ללא הצלחה (האם התפתחו זקיקים?) ובמידה ובדיקת הזרע תקינה צריך לשנות את הטיפול והתחיל למשל בזריקות גורמי ביוץ
בברכה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית22/02/2010
שלום, אני נמצאת בשבוע 12 ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית. את התוצאה קיבלתי במספר בודד (2) מדוע לא מופיעה התשובה בצורה של סטטיסטיקה? (XXXXX/1)לאחר חישוב גיל וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום אורית
אכן היה צריך להופיע שקלול סיכון. במידה ובצעת גם ביוכימיית טרימסטר ראשון גם היא הייתה צריכה להכלל בשקלול. פני למבצע לקבלת התוצאות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה?
אורית24/02/2010שלום ד"ר מהי ביוכמיית טרימסטר ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןליאת22/02/2010
האם בכדי להרות רצוי לקיים יחסי מין בכל יום סביב תאריך הביוץ או יום כן יום לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום לי
עדיף לסרוגין- יום כן יום לא
בהצלחה
ד אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים בזמן הריוןאריקה22/02/2010
למרות המודעות אני מאד מתקשה לשתות הרבה מים במהלך היום
אני שונאת לשתות מים מהברז כי יש להם טעם חלוד ואני מפחדת כי זה מרגיש שזה גם לא בריא לעובר
כמה כוסות מים ביום צריך לשתות בזמן ההריון?
האם משקאות קלים זה גם בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כ"כ מכירה את מה שאת עוברת
הריון שלישי22/02/2010גם אני לא הייתי מכניסה נוזלים במהלך היום וזה גרוע
בעלי היקר שתמיד מאד מעורב קנה לבית את הברז של תמי 4 ומאז בין אם אני בהריון או לא אני שותה הרבה יותר- זה גם יותר טעים והכי חשוב גם מאד נגיש
ראיתי אתמול שהם מוכרים עכשיו בפייסבוק את המכשירים בהנחה גדולה
תבדקי שווה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי ואבוי רק לא תמי4
מורן23/02/2010זה מי ברז בלי כלור, לא הייתי נותנת את זה לכלב שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח איזה ברור שזה פרסומת סמויה של
ענת26/02/2010תמי 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום אריקה
בזמן הריון ובחודשי חורף חמים אלו רצוי להרבות בשתיה (2-3 ) ליטר ביום. מומלץ לשתות מים מינרליים בחופשיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד- הריון עם בטא 86נועה22/02/2010
ערב טוב אז אכן אני סוף כל הסופים בהריון לאחר 3 שנות ציפייה קשות- היום ערכתי בדיקת דם והתוצאה היא 86 והיא מעט מדאיגה אותי. לפני כשמונה חוד' עברתי לדאבוני הפלה כאשר המספר הראשוני היה 200. שוחחתי עם הרופא המטפל שלי והוא אמר לי לחזור בעוד יומיים על בדיקת הדם על מנת לוודא הכפלה תקינה אך השאלה שלי האם זה לא מעט מדי בשביל התחלת הריון? כמו כן יש לי כאבים בבטן התחתונה- האם זה הגיוני
ותקין? האם זה אומר שהרחם מתרחב?
מאוד מודאגת מפחדת פחד מוות שההריון הנהדר הזה יסתיים כקודמו
תודה לכם מקרב לב על כל העזרה הברוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתא
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום נועה
ראשית מזל טוב על הריונך החדש. אין מנוס מלעקוב אחר צמיחת ערכים תקינה בבדיקות חוזרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה
נועה22/02/2010ערב טוב ד"ר ותודה!
כן אני יודעת זאת אך רק רציתי לדעת האם הערך ההתחלתי הזה הוא תקין מכיוון שבפעם שעברה שהריתי ולדאבוני הפלתי התחלתי מערך 200. השאלה שלי היא מה משמעות המספר הזה של הורמון ההריון בדם?
תודה והמשך ערב ערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה שלום
חדשה23/02/2010גם לי שני ההריונות הראשונים התחילו מבטא מאוד גבוהה 200-300. בהריון הנוכחי הבטא התחילה מ33 ומאוד נבהלתי, חזרתי לאחר יומיים והייתה הכפלה בטא 102, לאחר שבוע עשיתי אולטראסאונד, שם נצפה שק הריון.
אין לך ממה לחשוש, תהייה אופטימית ותעשי בדיקת דם חוזרת לאחר כמה ימים ובדיקה וגינלית אצל רופאת הנשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתא
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום נועה
ביתא תקין הוא כזה המציג הכפלת ערכו אחת ליומיים בערך.מלבד זו אין העבר מלמד על העתיד במקרה זה. בנוסף - הפלה יכולה לקרות בכל ערך . המשיכי לבדוק מדי כמה ימים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועה24/02/2010תודה רבה לכם! היום עשיתי שוב לאחר שביום שני היה 86 היום זה כבר 300 תודה לאל
העיקר שהכול יהיה בסדר ובעוד שבועיים אוכל לראות דופק או אולי 2
אני כ"כ מפחדת- אין לאף אחד מתכון להישמרות העובר התקין ברחם? יש משהו שאוכל לעשות מלבד להיות רגועה כדי שההריון ימשיך ויהיה תקין או שהכול מידי שמיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןשואלת22/02/2010
תיאורתית האם יתכן שנכנסתי להריון מיד לאחר ביתוק הבתולים בהתייחס לכך שמועד הביוץ היה בדיוק ביום זה?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום לך
גם לא תאורטית ייתכן ותהרי
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר בהריוןאוריה22/02/2010
אני בשבוע 34 בסה"כ ועליתי כבר 15 קילו. אני פשוט אוכלת כמו משוגעת כאילו שכל מה שלא הרשתי לעצמי לפני ההריון עכשיו מקבל חותמת אישור, רק היום אכלתי 4 בורקסים מהמאפייה ליד העבודה שלי.
איך עוצרים את בולמוסי האכילה האלה אני פשוט לא בשליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את אולי תופתעי אבל אני אומרת לך אל
אמא יקרה22/02/2010תפסיקי לאכול, אבל תאכלי רק דברים מזינים ולא משמינים
אני יודעת שזה ממש קשה אבל אם כל בוקר תחתכי לך איזה חצי קילו ירקות אז כל פעם שתהיי רעבה במקום לאכול שוקולד או לחם תאכלי משהו מזין ולא משמין
ואם בבורקס ומאפים עסקינן אז שמעתי שיש עכשיו בורקסים דיאטתיים ללא מרגרינה ואני חייבת לנסות אותם. בורקס זה בורקס......
חוץ מזה אל תשללי לשלב ספורט בשגרת השבוע שלך זה גם טוב לעוד כמה דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום אוריה
המשיכי לאכול כאוות נפשך. השתדלי שהמזון שאת צורכת יהיה יחסית דל קלוריות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני אדמת בהריוןדנית22/02/2010
שלום רב,
אני בת 30, בשבוע 25 להריוני.
לפני הכניסה להריון ביצעתי בדיקת דם לרמת נוגדני אדמת. התוצאה היתה 30IU/ml ולפי הכתוב בטופס אני מחוסנת.
היום הייתי בבדיקת מעקב הריון אצל אחות שאמרה לי שהרמה הזו גבולית מאוד ובמידה וזה יורד אל מתחת ל-30 אני כבר לא מחוסנת.
איך אדע האם ישנו סיכוי שהרמה אכן ירדה במהלך ההריון ושאני לא מחוסנת? האם זה אומר שאני מחוסנת לכל החיים?
אני חייבת לציין שקיבלתי חיסון נגד אדמת בכיתה ו'.
אשמח לתשובה בהקדם מכיוון שאני מאוד לחוצה ומפחדת מהנושא. אני יודעת שאדמת גורמת למומים קשים....
תודה מראש,
דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום דנית
רמת נוגדני האדמת בדמך נמוכה יחסית אך את עדיין נחשבת למחוסנת. למזלנו אין מגיפת אדמת כרגע. רמות החיסון הטבעיות או הנרכשות (חיסון) יורדות עם השנים אך לא סביר שיירדו במהלך ההריון . רצוי לאחר הלידה לבדחק שוב רמת הנוגדנים ולהתחסן במידה ואכן נמוכים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRe: נוגדני אדמת בהריון
דנית23/02/2010ד"ר לידור,
תודה רבה על התשובה המהירה. הצלחת להרגיע אותי קצת ואני מודה לך על כך....
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש מאודאשלי22/02/2010
שלום,
לפני 3 חודשים הפסקתי לנטול גלולות ואני ובעלי מנסים להיכנס להריון, החודש המחזור שקיבלתי
הוא מאוד מוזר, הוא חום כהה ורואים אותו רק בניגוב, כך זה כבר 3 ימים, האם זה נורמלי? האם כדאי לבדוק אצל רופא נשים את העיניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש מאוד
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום אשלי
אם הוסת לא נראה תקין בצורתו אופייו צבעו או מאפיינים אחרים כדאי שתבצעי בדיקת הריון. ופני לרופא שלך
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור חלש
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום
כדאי לבדוק ביתא אולי תחילת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצותשרון22/02/2010
שלום, אני מתחילה היום את השבוע התשיעי.
כבר כשבועיים שיש לי דפיקות לב מהירות, לא בכל יום ולא כל הזמן, ורק למשך כמה דקות בכל פעם, אבל האם זה נורמלי וצפוי?
אין לי או למשפחתי היסטוריה של בעיות לב.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה לגבי דופק מואץ
לינה22/02/2010אני בשבוע 14 להריוני...מאז תחילת ההריון כמעט אני מרגישה דופק מואץ במנוחה...רופא נשים שלי הפנה אותי לקרדיולוג לאחר שהדופק היה 106, אך קרדיולוג טען שהדבר נורמלי בהריון...
יש לציין כי הרופא שלל בעיה של בלוטת תריס וקרישיות יתר...
אינני סובלת ממשקל יתר ובדר"כ בריאה..
הדבר נורא מפריע לי בעיקר שזה מופיע במנוחה לפני השינה ולא במאמץ וכמובן שזאת רק ההתחלה, אז מה יהיה בסוף?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיקות לב מואצות
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום שרון
בהריון יש שינוי י בקצב הלב באופן נורמלי. יחד עם זאת כדאי לבדוק את סדירותו ותקינותו על ידי מדידת דופק פשוטה ואפילו א.ק.ג.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםהילה22/02/2010
שלום,
אני בשבוע 38 והיום הייתי אצל הרופא. הרופא אמר על תפקודי הכבד שלי שהם גבוהים וביקש שהעשה בדיקת תפקודי כבד שוב. הערכים היו-
GOT -ast: 37
GPT-ALT:39
שאלתי את הרופא מה זה אומר והוא אמר שאם הערכים יעלו עוד אז צריך ליילד... חוץ מזה לא הסביר לי עוד. רציתי לדעת:
1. מה המשמעות? האם יכולה להיות פגיעה בעובר?
2. ליילד בקיסרי או בזירוז?
3. אני מבצעת בדיקת דם נוספת ביום ה', הרופא שלי לא יהיה לראות את התוצאות עד יום ב' הבא.
אם הערכים יהיו גבוהים יותר כדאי לפנות כבר ביום ו' לבי"ח? פשוט אני מודאגת שלא יהיו בעיות...
תודה מקרב לב,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
ד``ר איילון לחמן22/02/2010לליאת שלום.
הקטע של תפקודי הכבד הוא לגבי הבריאות שלך.זה אינו פוגע בעובר. לא ציינת הסיבה שבצעת הבדיקות.האם כשגרה או עקב בעיה כלשהי.העליה היא לא גבוהה. בקשר לשאר השאלות התיעצי עם רופאך המכיר כל התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
הילה22/02/2010תודה על המענה המהיר...
הבדיקות בוצעו כחלק מבדיקות שגרתיות..
האם יהיה כדאי לפנות למיון אם תחול עלייה בתפקודי הכבד? הרופא שלי לא יהיה כדי להתייעץ איתו, רק רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום ליאת. הערכים שציינת הינם מעט מאד מוגברים מעחל הגבול העליון התקין שהוא 35 . ראשית יש לחזור על בדיקות אלו ולהוסיף גם תפקודי כבד אחרים וכן גם ס.ד. כולל טרומבוציטים לבדוק לחץ דם וחלבון בשתן. במידה ואכן הערכים יעלו יש לפנות לבית חולים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לתשובתך..אורלי22/02/2010
חייבת רק גניקלוג או יש אפשרות גם לרופא משפחה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתך
ד``ר איילון לחמן22/02/2010שלום.
כמובן רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה..
אורלי22/02/2010אני מפוחדת כי זה הריון ראשון.. האם יכול להיות צירים ממש של לידה המסמן פתיחה או שזה נורמלי והגוף מתכונן ללידה..
הגב גם מתחיל לכאוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה.
ד``ר איילון לחמן22/02/2010שלום. רק בדיקה כאמור תענה על כל שאלותיך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף...אורלי22/02/2010
אני בשבוע 36 יש לי התכוצויות ברחם למטה האם יכול להיות שזה ציר??
מה עליי לעשות?
אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.
ד``ר איילון לחמן22/02/2010לאורלי שלום.
ממליץ שתלכי להיבדק, כולל גם- בהתאם להמלצת הרופא הבודק,-בדיקת עלקול ומוניטור.עלפי כל התוצאות נידע במה מדובר. לא לחכות.גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)