מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם - תחילת היריוןמימי02/03/2010
קיבלתי קבוצה של בדיקות דם לבצע ולא נאמר לי מתי.
הבדיקות הן: סוג דם, ספירת דם, שתן, צהבת, סוכר, TSH, CMV ועוד ועוד.
מתי כדאי לעשות את הבדיקות הללו?
(אני בשבוע 6)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום מימי
מזל טוב להריונך.
ממליץ לבצע הבדיקות שניתנו לך בהקדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד???נירית02/03/2010
הרופא הפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד ראשונה להריון - לבדיקת שק הריון, דופק וגיל הריון.
על הטופס נכתב "הפניה לבדיקת אולטראסאונד נשים - US אגן לא מילדותי עם תיעוד תמונות מלא".
מזה זה אומר "לא מילדותי"?
ניסיתי לקבוע תור ושאלו אותי אם זה ל-US מילדותי או לגניקולוגיה (=רגיל).
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום נירית
את צריכה לבצע אולטרהסאונד מיילדותי להריון צעיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בראדיקרדישרית02/03/2010
שלום
אני בת 37 בשבוע השמיני להריון שהתקבל מהחזרת שני עוברים מהפריית מבחנה
באולטראסאונד שביצעתי אתמול ראו עובר אחד עם דופק בראדיקרדי שמתאים לשבוע שישי
שאלתי האם האם יש סיכוי עובר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בראדיקרדי
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום שרית
אמליץ לך לבצע אולטרהסאונד נוסף להוכחת תקינות 2 העוברים בהקדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בצדלילו02/03/2010
היי..
אני כרגע בשבוע 9 + 5 ימים. סה"מ מרגישה טוב ללא כאבים יוצאי דופן.
מדי פעם בשכיבה על הגב אני מרגישה בליטה בצד ימין בבטן התחתונה (לפעמים בולטת יותר ולפעמים פחות..) . כמו כן באולטרסאונד אכן העובר נצפה בצד ימין ואת רוב המיחושים(לא כאבים) אני מרגישה בצד הזה. האם זה נורמאלי? אם זה רלוונטי, אציין כי אני רזה בעיקר באיזור הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בצד
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום לילו
אמליץ לך לפנות לרופא לשם בדיקה גינקולוגית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בהריון כתוצאה מנפילההילה02/03/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 18 בסיכון גבוה (עקב קרישתיות יתר,לוקחת קלקסן ואספירין).
הבוקר נפלתי מכיסא נמוך (בגובה הברך), קמתי ובמקום להתיישב על הכיסא נחתתי על הרצפה על הישבן. האם יש צורך לבצע אולטרהסאונד בטן?
יש לציין , חוץ מהמכה הכואבת בישבן, אני מרגישה מצוין.
תודה.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי לבדיקת רופא הכי בטוח
אורלי02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בהריון כתוצאה מנפילה
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום הילה
אמליץ לך לפנות לבדיקת רופא כולל בדיקת אולטרהסאונד.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשירלי02/03/2010
אני בת 38.שקיפות עורפית וחלבון עוברי תקין. האם בדיקת מי השפיר בודקת בעיות נוספות מלבד תסמונת דאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום שירלי . כן. הבדיקה בודקת את כל המערך הכרומוסומלי העוברי ולכן שוללת תסמונות כרומוסמליות רבות אחרות מלבד תסמונת דאון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא שלישית - אודה להתייחסותכםמיכל02/03/2010
שלום,
אני בשבוע 6 + כמה ימים.
בדיקת בטא ראשונה שלי ביום 23.2 - 427
ביום 25.2 - 1572
היום (2.3) - 8294 (פרוגסטרון - 89; E2 - 1900).
האם העלייה האחרונה תקינה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום מיכל
עליה יפה . אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגסטרון.מקום לדאגה?02/03/2010
בתאריך 17/2 פרוגסטרון 85.3 / בטא 24
21/2 פרוגסטרון 106.2 / בטא 279
01/2 פרוגסטרון 73.7 / בטא 8297
האם יש משמעות לירידה המשמעותית בפרוגסטרון?? האם נחוצה תמיכת פרוגסטרון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בפרוגסטרון
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום לך
אין מקום לדאגה כל עוד ערכי הביטא בעלייה. יכולה כבר לבצע בדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברתנועות עובר02/03/2010
היי,
אני בשבוע 25 להריוני השני (הקודם iufd 21 ממצא יחיד שיליה בהאחזות וולמנטוזית)
יש לי שאלה לגבי תנועות העובר, בשבוע שעבר חשתי את תנועות העובר באופן ברור וחד וכמה פעמים ביום זה נמשך בערך 5-4 ימים ומאז ישנה מגמה שונה אני מרגישה בתנועות אך צריכה להתאמץ בנוסף יש תנועות חדות וברורות אך הן ספורות.
אוס שנעשה אתמול היה תקין, השיליה קידמית גבוהה, העובר היה במצג ראש והראו לי תנועות שאני לא חשה. הרופא שלי טוען ששינויים כאלו יכולים להיות אך אני לא רגועה כלל ועדיין חוששת.
יש לציין שבעקבות ההריון קודם אני נוטלת אספירין 100 מג, למרות תפקודי קרישה תקינים וישנה מיומה בדופן הרחם כ- 3 סמ.
האם ישנם בדיקות נוספות שניתן לבצע? מה יכול להיות הגורם לשינויים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
תנועות העובר משתנות לאורך ההריון בעוצמתם מיקומם ותכיפותם. ככלל כל הפחתה בתנועות מחייבת פנייתך לרופא לשם בדיקה. רצוי לספור תנועות בהיותך נינוחה לאחר שאכלת ושתית בתדירות של 3 תנועות בחצי שעה או 6 בשעה. כמו כן אמליץ על מעקב במסגרת מרפאת הריון בסיכון לאור עברך המיילדותי.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים קוסמטיםא02/03/2010
שלום רב,
אני בהריון, שבוע עשירי. לפני ההריון וגם אולי פעמיים בתחילתו השתמשתי במסיכה מהקוסמטיקאית שלי ( אין לי מושג מה מרכיביה), האם ישנם דברים קוסמטים שאסור להשתמש בהם בהריון? זה יכול להיות מסוכן? אני יודעת למשל שרטינול אסור לשימוש אבל אין לי מושג מה היה במשחה הזו... האם יש קרמים שאסור להשתמש בהם וכו,? אם תוכל לעזור על סמך המידע הדל הזהף אני אשמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים קוסמטים
בעקרון אין חשש משמוש בתכשירים קוסמטיים מסחריים המושמים על העור. בד"כ מוצרים אלו לא מכילים תרופות כגון רטינול. יש להמנע מפילינג עמוק בזמן ההריון משום תכולת החומרים ( חלקם רעילים) המרכיבים את הנוסחאות השונות.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא רשם לי תמיכת פרוגסטרון בג'ל
שאלתית03/03/2010האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא רשם לי תמיכת פרוגסטרון בג'ל
שאלתית03/03/2010האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון בכניסה להריוןלי01/03/2010
שלום
במהלך החודשים האחרונים אנחנו מנסים להכנס להריון , החודש קניתי ערכת ביוץ וקימנו יחסים כאשר הLH היה בעלייה . כרגע אני כשבוע ויום אחרי קיום היחסים ויש לי תחושה של כאבי מחזור עמומים כאלה , כאבים בגב האחרי ומידי פעם דקירות קלות בבטן תחתונה .
לפני כשנתים עברתי הריון חוץ רחמי והשאלה שרציתי לשאול מתי ואם לא אקבל מחזור כדאי לעשות בדיקת דם ולגשת לרופא הנשים ( אני מקבל את הוסת בין 25-27 יום , ביום רביעי זה יהיה היום ה25 )
בברכה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון להרות
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום לי
יכולה לבצע בדיקת ביתא כבר בעוד שבוע. התוצאה כבר יכולה להיות חיובית במידה והרית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא רשם תמיכת ג'ל פרוגסטרון
שאלתית03/03/2010האם זה בסדר? והאם יש צורך באם הבטא עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת לא נעימהאורלי01/03/2010
אני בשבוע 36 אני תמיד רטובה האם זה דבר הגיוני???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיבות
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום אורלי
איינני יודע בדיוק למה כוונתך אך אמליץ לך לפנות לרופא לבדיקה בהקדם לשלילת ירידת מים או דלקת וגינלית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה01/03/2010
שלום רב,
1. אבקש לשאול לגבי גיל ההריון, המחזור האחרון היה בתאריך 24.12.09 אני אחרי טיפול I.V.F
שאיבה ב- 17.01.10 החזרה 20.01.10 לאחר אולטרסאונד נצפא דופק ושק הריון תקין.
2. אני כרגע עם תמיכה של נרות אנדומטרין, רציתי לדעת מדוע הבטן נפוחה, הרי זה ממש תחילתו של ההריון האם זה כתופאת לוואי של הנרות?ועד מתי בדר"כ לוקחים את הנרות הנ"ל?
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה....
שירה02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מארה"בא01/03/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע עשירי פלוס יום.
היום ככשאבתי אבק הייתי יחפה ולפתע הרגשתי עיקצוצים ברגליים, חשבתי שמשהו עקץ אותי וכשראיתי שלא המשכתי לשאוב, אחרי מס שניות נוספות הבחנתי שזה מן זרם חשמלי מהשטיח ( אולי היו מיים והשילוב עם השואב גרם לזרם החשמלי). אין לי אפשרות לגשת כרגע לבדיקת אולטרסאונד כיוון שזה מאוד בירוקרטי ולוקח הרבה זמן... התור הבא שלי בעוד שבועיים. ואני מאוד מוטרדת, האם יש בכך סכנה לעובר??(החשמל הוא 110).לא נגרם לי נזק, אבל כן הרגשתי עיקצוצים ברגליים. אפשר להירגע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארה"ב
ד``ר אריה לידור01/03/2010שלום לך
אם לא נגרם לך כל נזק קרוב לוודאי שגם לעובר - המוגן היטב -לא נגרם. המתיני לבקורת שקבעת
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!!!!
א02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בהריון-ממתינה לתגגובה בבקשהדנה01/03/2010
אתמול שתיתי 3 כוסות וודקה עם XL והיום בבדיקה ביתית גיליתי שאני בהריון!
מחזור אחרון היו בדיוק לפני 4 שבועות.
האם עשיתי נזק? מה הסיכוי? כמובן שמעכשיו אני שומרת על תזונה בריאה
אני נורא דואגת....
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בהריון
ד``ר אריה לידור01/03/2010שלום דנה
לא גרמת לשום נזק עכשוי או עתידי. בהמשך הריונך הקפידי להמנע משתיית אלכוהול מופרזת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה וההרגעה....
דנה02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)