מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה,מחזור,הריוןמירי18/02/2010
שלום,
אני מעוניינת להיכנס להריון.
אני מניקה כבר שנה וחודשיים ורק לפני שבועיים קיבלתי לראשונה מחזור מאז הלידה.
המחזור נפסק לאחר יום- יומיים של דימום.
יש לי שתי שאלות
1. האם בגלל זה יכולה להיווצר בעיה בכניסה להריון?
2. איך אדע מתי הביוץ אם אין לי מחזור?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן18/02/2010ללילי שלום.
הדבר החשוב בנסיונות הכניסה להריון הוא להפסיק לחלוטין ההנקה.לגשת להיבדק, לשלול אפשרות של הריון כרגע ,המחזורים יסתדרו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפסקת הריון מאוחרתגליה17/02/2010
שלום רב, הפסקתי את ההריון בשבוע 35 עקב מום כרומוזמומלי. כיום אני כ8 שבועות לאחר הלידה.אני כמובן לקחתי כדורים נגד הנקה עוד בבית החולים. מאז טרם הופיע הוסת.בבדיקה אצל רופא נשים נצפה לפני כ6 ימים זקיק שחלה ימנית בגודל 20 ממ עובי רירית הרחם 7 מ"מ וכן שלושה ימים לאחריו בא.ס. נצפה אותו הזקיק שהפעם גדל ל22 מ"מ, הרופאה אמרה שאני קרובה לביוץ או שבייצתי אולם על פי מדידות חום השחר החום לא עולה, כמו שעקבתי לפני ההריון הזה..(אציין גם שבהריון הקודם לאחר הפסקת גלולות של 11 שנה בערך המחזור לא שב ולקחתי פרימולוט נור להשיבו ואז לזירוז תהליכים קיבלתי איקקלומין (ללא סיבה של שחלות פוליציסטיות או כד) ונכנסתי להריון אחרי 2 כדורים). שאלתי היא כזו, אני מאוד רוצה לקבל הפעם את הוסת טבעית ללא כדור כפרימולוט נור, שאלתי היא אם יש זקיק כזה והחום לא עולה זה אומר שאין ביוץ?השאלה היא בעצם אם יתכן זקיק כזה שגדל בהפרש כאמור ולא יהיה ביוץ מהזקיק הזה?יש דבר כזה סתם זקיק?או שלא משנה מה אני אמורה לקבל וסת תוך שבועיים שבועיים וחצי?
השאלה לחידוד - האם בטוח אקבל את הוסת על סמך נתונים אלו עוד כשבועיים שבועיים וחצי במידה ולא הריתי כמובן.?כלומר עצם זה שיש זקיק מראה שתהיה וסת(כי הבנתי שגם לו הזקיק ללא ביצית אמורים לקבל מחזור בכל אופן לאחר זקיק כאילו היה זה ביוץ תקין, או שמא לא הבנתי נכון?)או שמא יש מצב שיש זקיק כזה מוביל ואין וסת לאחריו(שוב במידה אוין הריון)?חשוב לי כרגע לדעת שאקבל את הוסת טביעת לפי נתונים אלו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן18/02/2010ללילך שלום.
נראה על פניו שאת נמצאת בלחץ נפשי מאד גדול(כמובן שברור),שכידוע לנו יכול בעצמו לעכב הופעת מחזור.המלצתי להרגע ולהמתין בסבלנות למחזור. עזבי את בדיקות העקול,מדידות החום וכו. המתני נא בסבלנות והכל יבוא על מקומו בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות והקאותאורית17/02/2010
שלום, אני נמצאת בשבוע 11 להריוני הראשון. יש לי בחילות רבות ואני מקיאה כל בוקר. רציתי לשאול האם זה עלול לפגוע בעובר? האם הבחילות אמורות לעבור ואם כן מתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות.
ד``ר איילון לחמן18/02/2010לאורית שלום.
ההקאות והבחילות חולפים עד שבוע 14 בדרך כלל. לגבי הפגיעה בעובר,יש להקפיד על שתיה מרובה ולא להגיע למצבי התיבשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןחדשה17/02/2010
לפני כשבוע כתבתי שהביוץ שלי, לפי בדיקות ביוץ ביתיות, היה בתאריך 21/1, מחזור אחרון 30/12.
בתאריך 4/2 בטא 33. בתאריך 7/2 בטא 102.
היום בתאריך 17/2 באולטראסאונד נצפה שק הריון קטן . הרופאה שלחה אותי לבדיקות דם ולאולטרסאוד חוזר רק בעוד שבועיים.
האם בשבוע זה לא היה אמור להיות כבר דופק?
תענו בבקשה, אני מאוד לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק.
ד``ר איילון לחמן18/02/2010שלום.
אם הביוץ היה ב21/01/10 עוד לא רואים הדופק בדרך כלל. אפשר בהחלט לצאת מהלחץ.בהצלחה בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בטרימסטר הראשוןנעמי17/02/2010
שלום,
אני בשבוע 7 ובעוד כשבוע אני מעונינת לטוס טיסה קצרה של כשעתיים.
איני יודעת מה הסיכונים הטמונים בכך לגבי ההריון. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד``ר איילון לחמן18/02/2010לנעמי שלום.
הקושי בטיסות לגבי נשים הרות הוא השילוב של ישיבה ממושכת עם נוכחות ההריון בבטן,דבר הגביר הסיכון לחסימות בכלי הדם.לכן חשובה התנועה בטיה,שתיה מרובה וכו. האמת ששעתיים טיסה זה לא כלכך נורא.תהני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםקרן17/02/2010
שלום רב,
אני נמצאת לקראת סוף שבוע 35 להריון.
הריון תקין.
קיבלתי היום תוצאות בדיקות דם שיצאו חריגות והייתי רוצה לדעת מה המשמעות.
PT-INR - 0.85 (הגבול 0.9-1.2)
PT-SEC - 9.2 (הגבול 9.5-12.3)
FIBRINOGEN - 513 (הגבול 150-450)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישה
ד''ר דורון רוזן17/02/2010אלו אינן בדיקות רגילות המבוצעות בהריון. עלייך לךשאול את משמין הבדיקה. בכל מקרה ערכי הנורמה בהריון שונים מערכי הנורמה הרגילים המופיעים בתשובה ששלחת לי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר קיום יחסיםן במטרה להרות-אילה17/02/2010
אני מנסה להרות כבר תקופה. הכל בסדר פיזית, זה כנראה עניין של לחץ או משהו כזה.
בכל אופן, שאלה קצת טיפשית:
לאחר קיום יחסי מין בזמן הביוץ - האם מומלץ לצאת לריצה ארוכה כמה שעות אחרי?
מתנצלת אם זה באמת טפשי, אבל אני כבר לא יודעת מה לחשוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הביא אותך לרעיון המוזר הזה?
ד''ר דורון רוזן17/02/2010לא נשמע הגיוני שיעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן בהריוןליטל17/02/2010
שלום רב
בת 28, הריון ראשון והיום התחלתי שבוע 7.
להלן תוצאות בדיקות שתן שהתקבלו מהיום:
50.0- 0.0 mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
1.0- 0.0 mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
5.0- 0.0 mg/dl NEG KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 fL 1.030 SPECIFIC GRAV-U STRI
- 7.0 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl 30 PROTEIN- U STRIP
1- 0 mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
1 - RBC/microl 0 ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
10- 0 WBC/microl 500 LEUCOCYTES - U STRIP
אני קצת מודאגת מהתוצאות, אשמח לקבל הסבר לגביהן. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי תרבית שתן
ד''ר דורון רוזן17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסריסומה17/02/2010
שלום
ילדתי לפני חודשים בקיסרי... היום יש לי כאבים חדים במפשעה ימנית ועשיתי US למפשעות.. ראו שיש תפרים מרובים של תפריה עם ריקמה אקוגנית מסביב הבולטת כלפי חוץ לתת העור.. סה"כ גודל הממצא מגיע עד 1.95 ס"מ... עדיין לא ברור לאיזה נזק גרמו .. האם זה אומר שהמנתיח עשה טעות והוא אחראי על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נשמע כמו תהליך הצטלקות
ד''ר דורון רוזן17/02/2010לאחר ניתוח ולא כמו משהו חשוד לטיפול לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי מבחירההילי17/02/2010
שלום רב.
אני כרגע בהריון שלישי. שתי הלידות הקודמות ילדתי בלידה רגילה. בלידה השנייה סבלתי מאוד והילד שכיום בן 5 עם איחור התפתחותי משמעותי (ולא ידועה הסיבה לכך, אי אפשר לטעון שזה מהלידה).
בשל כך, אני מאוד מעוניינת בניתוח קיסרי גם ללא סבל הצירים וגם כי זה הכי בטוח לעובר ללא סיבוכים.
בבלינסון טענו שלא יאשרו לי כי אלו אינן סיבות מוצדקות ושאנסה לבקש בבית חולים אחר.
שאלתי:
אני קראתי שמבחינה חוקית יש לאפשר לי לבחור כיצד ללדת גם ללא סיבה מוצדקת. האם זה נכון?
במידה וכן, איך נקרא חוק זה? ומה עליי לטעון/לעשות על מנת שיאשרו לי זאת?
אודה על עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד''ר דורון רוזן17/02/2010משרד הבריאות אוסר על ניתוחים קיסרים ללא סיבה רפואית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבת של דימומיםמריה17/02/2010
שלום,
יש לי בעיות רפואיות רבות, לופוס, אפלא, אי ספיקת כליות. אנימבקשת להיכנס להריון באמצעות פונדקאית. לפני 5 שנים הופיעול לי דימומים כבדים כהמשך של הוסת, שבעקבותיהם קיבלתי 14 מנות דם, ומאז השתמשתי במירנה שהפסיקה לי לגמרי את המחזור. לפני כחודש הוצאה לי המירנה לשם התחלת טיפולי הפוריות ושוב חזרו לי הדימומים, עם אנמיה של 7. קיבלתי 2 מנות דם וכדורים מסוג Primolut-Nor. ובנוסף הופסק לי הקומדין ואני אמורה להתחיל טיפול בקלקסן 40 מג.
מאז אני מאוד מבולבלת ונסערת ולא יודעת מה לעשות (בבית חולים לא נתנו לי שום פתרון)
שאלתי היא כזאת:
מהו ההמשך הטיפול שצריך לעשות לשם שאיבת הביציות?
האם ניתן לשאוב ביציות עם טיפול בפרוגרסטרון כמו שנתנו לי? או עם מירנה חדשה?
האם ישנו פרוטוקול טיפולי שבעזרתו יתן גם למנוע את הדימום וגם לקדם את התפתחות הביציות לשם שאיבתה?
אשח מאוד לתשובה כי אני מבולבלת מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לתת יעוץ ספציפי
ד''ר דורון רוזן17/02/2010במסגרת אינטרנט. פני למומחה לפריון עם התוצאות לייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באזור הניתוח בהריון חוזרשיר17/02/2010
שלום,
אני בשבוע 32 ויש לי מזה 3 ימים לחץ בבטן תחתונה בחתך שנעשה לי בניתוח קיסרי בלידה האחרונה שהיתה לפני 5 שנים.
קשה לי לעמוד 5 דקות ברציפות ללא תחושת לחץ חזק וכאב שגם חגורה לא עוזרת וכן אם אחזיק כביכול את הבטן מבחוץ כתמיכה זה לא עוזר כלום.
בשכיבה הכל עובר.
אין צירים, אין פתיחה, הומלץ לי מנוחה יומיים, נחתי ויום למחרת עבר ושוב זה חוזר.
שאלתי:
א. האם זה מדאיג כי הכאבים והרגישות באזור הניתוח בלבד?
ב. והאם רק מנוחה זה הפיתרון היחיד?
ג. מה ניתן לעשות?
(אגב המשקל שלי תקין)
תודה לעונים
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא בדיקה
ד''ר דורון רוזן17/02/2010והערכה של אזור הצלקת לא ניתן להשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34דורוש17/02/2010
אתמול היתי בנסיעה(שעתיים וחצי) ויש לציין שהלכתי הרבה ובקושי נחתי אני בשבוע 34 חזרתי עם כאבי גב ורגלים נוראי ויש לציין שהחלקתי על הברך מקווה שזה לא משמעותי. העם זה יכול לרגול נזק הליכה ממושכת והנפילה? הרגשתי את העובר אחרי כמה דקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה מעייף
ד''ר דורון רוזן17/02/2010אותך וגורם כאבים אל תעשי את זה. למה לחפש צרות ואחר כך לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בהרפס בהריוןליאת17/02/2010
שלום,
אני בשבוע 39+3 ובתי בת ה 3 נדבקה בהרפס, עשיתי בדיקת דם והתוצאות יצאו:
HERPES HSV2 IgG < 0.50 negative
HERPES HSV 1+2 IgM positive
זה אומר שנדבקתי ממנה? אני אמורה ללדת כל יום, יש לי כבר צירים לא סדירים ואני מאוד חרדה לגבי הלידה והעובר - יש לציין כי אין לי תסמינים שדומים לילדה: חום, פצעים בפה, אדמומיות והפרדות מהעיניים או כל תסמין אחר....
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן מאוד שכן
ד''ר דורון רוזן17/02/2010פני בהקדם האפשרי לרופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שבוע 11+2אביב17/02/2010
שלום
אני נמצאת בשבוע 11+2 הריון רביעי, בעבר עובר ללא דופק, הריון כימי אחד והריון תקין ב IVF, זהו הריון ספונטני ללא טיפולים, אני סובלת מכאבי בטן אך בבטן העליונה מזכיר קצת כאבי אולקוס אם אני מתכופפת או שוכבת הכאבים פוחתים, האם זה מרמז על בעיה כלשהי? חוץ מכאבי הבטן אין לי שום דבר אחר נורא מטריד אותי הכאב ואני בחרדות בגלל העבר.
(בבדיקה אצל הרופא בשבוע 8 היה דופק והכל נראה תקין)
לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי לרופא הנשים
ד''ר דורון רוזן17/02/2010ואם ההריון תקין אולי גם לפנימאי לבדיקה והערכה לפני חוות דעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)