מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בשבוע 6טל28/02/2010
אני מתחילה היום את שבוע 6, בנתיים עוד לא עשיתי אולטרה-סאונד אלא רק בדיקות דם לאשר את ההריון ולבדוק את העליה של הבטא. עד אתמול הכול עבר באופן תקין, אני לא סובלת אומנם מבחילות אבל יש תחושה של עלייה בהורמונים שהמתבטא בעייפות, צרבות ורגישות בחזה.
אתמול בלילה הופיעה לי הפרשה חומה עדינה מאוד, כמו בסוף המחזור, ומאוד קטנה, שיכול להיות שבכלל לא הייתי שמה לב אליה. ומאז אין לה זכר. חושב אולי גם לציין שאתמול בבוקר קיימתי יחסים. וגם אולי חשוב שאציין שאני מרגישה טוב, אין לי דקירות בבטן או כאבים- אם זה בכלל רלוונטי.
אחרי חיפוש באינטרנט בעלי אמר שמדובר בחלק מתהליך ההשרשה של העובר ודימום בשבועות הללו זה דבר מאוד שכיח. האם זה בסדר להסתפק בהסבר הזה או שעדיף לרוץ לרופא לקבל חוות דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איילון לחמן28/02/2010שלום.
בהחלט כדאי לגשת ולהיבדק ולבצע גם משטח צוואר הרחם.עקב הסמיכות לקיום היחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןיעל27/02/2010
שלום,
אני בת 28 ומתכננת להיכנס להריון.
אני סובלת מדלקות חוזרות בשלפוחית השתן וע"פ התייעצות עם אורולוג לאחר קיום יחסי מין אני שוטפת היטב את האיזור. האם השטיפה יכולה לפגוע בניסיון להיכנס להריון?
בנוסף, תמיד לאחר קיום היחסים אני מרגישה שכל הנוזל של הזרע נשפך ממני החוצה, האם זה נורמלי והאם גם יכול לפגוע בניסיון להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה לא מונעת הריון
ד''ר יואב פלד27/02/2010הזרע שיוצא זה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקירה ראשונהשרון27/02/2010
שלום, אני עכשיו בשבוע 9, הריון ראשון ומבולבלת.
קבעתי תור לרופאת נשים שלי לשבוע ה-12.
חשבתי שאפשר אז לעשות גם שקיפות עורפית וגם סקירת מערכות ראשונה ועכשיו אני לא בטוחה.
האם אפשר לעשות שקיפות בשבוע 12 או שרק מוקדם יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר שקיפות בשבוע 12
ד''ר יואב פלד27/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין הילודדנה27/02/2010
שלום
האם זה נכון כי בבדיקת דם בשבוע החמישי או השישי להריון ניתן לדעת את מין העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דורון רוזן27/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםדנה27/02/2010
בוקר טוב,
החזרת עוברים בתאריך 8.2, בטא חיובית, איזה שבוע אני? איך מחשבים? מתי ניתן לצפות דופק? תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מז"ט
ד''ר יואב פלד27/02/2010מיום ההחזרה סיפרי שבועיים אחורה זה שבוע ההריון שלך
ניתן לראות דופק משבוע 5-6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק שבוע 16שני27/02/2010
היי
אני בשבוע 16
לפני כחודש היתה לי דלקת בשתן, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה מותאמת לנשים בהריון
וטופלתי 7 ימים 4 כדורים ביום
אחרי סיום הטיפול נמצא בבדיקה בקטריה בנרתיק, הרופא ציין שאין הרבה מה לעשות ובמידה וזה ימשיך ואני אמצא קרוב ללידה עם דלקת יצטרכו ללדת אותי עם אנטיביוטיקה
האם נכון הדבר?
אנטיביוטיקה לא יכולה להזיק לעובר? האם בקטריה יכולה להזיק לעובר?
מה אני עושה עכשיו??
תודה על התשובה
שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר על סטרפ גרופ B
ד''ר יואב פלד27/02/2010קרוב לודאי
יש לחזור על הבדיקה ( תרבית נרתיקית ) לקראת הלידה ואם את נשאית הרי תקבלי טיפול תרופתי בלידה
פרט לכך אין כל סיכון בכל מה שצינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת קרם על הבטן במהלך הריוןיעל26/02/2010
האם מותר קרם לחות "רגיל" לשימוש על עור הבטן במהלך הריון? אני יודעת שאסור שהוא יכיל רטינול A, משהו כזה, אשמח לקבל קצת הבהרות, הבטן מתחילה לגדול ואשמח להיות בטוחה במה שאני עושה :)
הרבה תודה ושבת שלום,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר למרוח על הבטן כל קרם
ד''ר יואב פלד27/02/2010רק שהוא לא יעזור לכלום פרט להרגשה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון ג'וינט להקלה על צירי לידהאוסי דיין26/02/2010
שלום רב,
אבקש לבדוק את הסיכונים הכרוכים בעישון ג'וינט להקלה על צירי הלידה.
חשוב להדגיש, שאלתי מתייחסת לעישון חד פעמי בלבד רק בעת צירי הלידה (לאורך כל תקופת ההריון נמנעתי מעישון ניקוטין/ ג'וינטים לחלוטין)
כמו כן, הכוונה לעישון גראס/מריחואנה בלבד ללא שום תוספות כימיות וסמים אחרים כמובן.
אשמח באם תשובתך תתייחס גם לנקודה האם גראס/מריחואנה יכול לעבור את מחסום השלייה ולעבור לעובר
בתודה מראש
אוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בספק אם מישהו בדק הנושא
ד''ר דורון רוזן27/02/2010אי פעם בצורה מדעית ופירסם זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חניכייםהילה26/02/2010
שלום,
אני בשבוע 39. אני מרגישה בימים האחרונים כאבים בחניכיים עד כדי כך שהכאב מקרין לי גם על הגרון.
מה ניתן לעשות בשלב כזה של ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מה שרופא שיניים יגיד
ד''ר יואב פלד26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותmayas26/02/2010
היי
אני בתחילת שבוע 9
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת שתן ותרבית ויצא-
STRIPLEUCOCYTES - U STRIP 250
ובתרבית יצא- Escherichia coli
הרופא נשים נתן לי אנטיביוטיקה בשם-זינט לקחת 2 ביום במשך 5 ימים ולחזור על הבדיקה
האם היא בטוחה שבהריון? ועוד כשלוקחים אותה בשלב כזה מוקדם?
בנוסף ובלי קשר (או אולי בעצם כי נלחצתי מהדלקת) יצא לי היום הרפס על השפתיים (פצע קטן)-האם גם זהמסוכן בהריון? האם הטיפול מסוכן? (שימוש במשחת זוריבקס או מדבקות COSPPED)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט בטוח בהריון לחלוטין
ד''ר יואב פלד26/02/2010הרפס לא מסוכן
ניתן להשתמש בכל טיפול להרפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב -מחזור?גליה26/02/2010
מחזור ?שלום רב אני 9 שבועות לאחר הפסקת הריון בשבוע 35 עקב מי שפיר לא תקין. אני ללא חלב(לקחתי כדורים נגד חלב מן הסתם), וטרם קיבלתי וסת.
לפני כשבועיים (ממחר) הייתי באולטרסאונד והיה זקיק 20 ממ ורירית רחם 8 ממ.
הרופא אמר שאני קרובה לביוץ כנראה.לאחר 4 ימים החל דימום שהופיע רק בניגוב כזה מעט, והפסיק והתחיל שוב כעבור 3 ימים ושוב עד אתמול, אתמול הרופא באולטסאונד אמר שהרחם נקי ושהרירית עובי 2 מ"מ.
האם ניתן לומר כי זהו המחזור הדימום המשונה הזה?כי זה כזה בא והולך בימים האחרונים בניגוב?למרות שהיה זקיק כמה ימים לפני שהדם הזה החל.שמא זה לא היה הביוץ בעצם?(כי חום הגוף במדידותי בשבועויים אחרונים לא עלה משמע לא היה ביוץ)
האם זה שהרירית היתה 8 ועכשיו 2 אומרת שהיה מחזור?חייב להיות?שכן אני רוצה לדעת אם זה מחזור או שאלך לקחת כדור להבאתו.
אני רוצה לדעת שהגוף חוזר למסלולו לתכנון הריון חדש..לאחר מה שקרה לנו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך החזרה
ד''ר דורון רוזן27/02/2010אחרי לידה בשבוע 35 מסיבה כלשהי עשוי לקחת זמן רב. לא הייתי נוקט פעולות להאיץ את המערכות, בטח שלא הורמונים. למרות הנטייה המובנה ביותר לרצות ולהרות מהר עדיף לחכות ולתת לטבע לעבוד, זה מקטין הסיכון לסיבוכים עתידיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנדיציט בהריוןאולג25/02/2010
שלום
מה עושים כשיש התקף חזק של הפנדיציט שדורש ניתוח בהריון?.
זה יכול לסכן את ההריון??.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !
ד''ר יואב פלד25/02/2010אם לא מנתחים זה מסכן את החיים של האם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בטאאני25/02/2010
שלום ד"ר,
וסת אחרונה החלה ביום 18.1.10; ביוץ ביום 5.1.10.
ביום 23.2.10 עשיתי בדיקת בטא שתוצאתה הייתה 427.
בדיקה נוספת מהיום (25.2.10) יצאה 1572.
העלייה הזו לא גבוהה מידיי? או שכל זמן שהנתון מכפיל את עצמו ויותר זה בסדר?
תוצאות בדיקות נוספות מהיום: פרוגסטרון - 64.1
E-2 - 1062.
אודה לתשובתך המהירה,
נירית!
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מז"ט
ד''ר יואב פלד25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא- מה זה אומרשני אוחיון25/02/2010
שלום עשיתי בדיקת דם ביום 9/2 וערכי בטא היו 5461.0 ביום זה.
מה זה אומר, והאם לפי זה אני יכולה לדעת מהו השבע להריון
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
ד''ר יואב פלד25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר ד"ר... הן תקינות?
נירית26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת גיל מיקום ותקינות
ד''ר דורון רוזן27/02/2010ההריון יקבעו בעזרת אולטראסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםלי25/02/2010
שלום,
אני בשבוע 7+5 ולפני 3 ימים ערכתי את בדיקות הדם והשתן הכלליות.
יצאו לי כמה תוצאות מחוץ לנורמה, ורציתי לדעת אם זה אמור להדאיג אותי, ואם כדאי לפנות לרופא כבר עכשיו ולא לחכות לתור שלי בעוד שבוע:
Hemoglobin- 11.4 כאשר הנורמה היא מינימום 11.7
Hemtocrit- 34.8 כאשר הנורמה היא מינימום 35.
ובבדיקות שתן, שם החריגות יותר קיצוניות:
Leucocytes- 25 כאשר הנורמה היא 10מקסימום
Erythrocytes-25 כאשר הנורמה היא מקסימום 10
תודה רבה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
ד''ר יואב פלד25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)