מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ימי מחלהשירן22/02/2010
שלום, אני בהריון בשבוע ה - 19 ושאלתי היא : כמה ימי מחלה זכאית לקבל אישה בהריון לאורך תקופת כל ההריון עצמו.תודה והמשך שבוע טוב.שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה.
ד``ר איילון לחמן22/02/2010לשירן שלום.
האמת שזו לא שאלה רפואית ממש,אין לי תשובה עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי לא מבייצת ?שחלית22/02/2010
הסיפור הוא כזה. אני בת 30 ובעלי בן 33. לפני 5 חודשים הפסקתי לקחת גלולות ומאז אנחנו מנסים להיכנס להריון. המחזורים מאז הפסקת הגלולות היו קצת משוגעים. מחזור ראשון 35 יום לאחר ההפסקה , השני היה 20 יום בלבד אחרי הראשון , השלישי היה 40 יום אחרי השני. פעמיים ניגשתי לרופא נשים כתוצאה מאי הסדירות. בפעם הראשונה זה היה ממש כשחיכיתי לווסת הראשונה אחרי הפסקת הגלולות. הרופא עשה אולטרסאונד וגינלי ואמר שיש לי עוד קצת זמן לקבל מחזור. הוא גם אמר שיש חשש לשחלות פוליציסטיות כי באחת השחלות הוא ראה 6 זקיקים. את המחזור קיבלתי יום אחרי שהייתי אצל הרופא (ולא שבוע כמו שהוא אמר). בפעם השניה ניגשתי לרופא אחר , לאחר שהווסת איחרה שוב. הוא שוב עשה אולטרסאונד וגינלי, הודיע לי שהשחלות ממש לא נראות פוליציסטיות ושיש עוד זמן עד שאני אקבל כי אין זקיק מוביל ורירית הרחם לא במיטבה עדיין . למרות זאת קיבלתי ווסת יום אחרי הביקור אצל אותו רופא. לבסוף נמאס לי וניגשתי 14 יום אחרי המחזור לרופא כדי שיעשה סוג של מעקב זקיקים . שוב אולטרסאונד, הרופא אמר שהכל בסדר והוא רואה כל מה שצריך בשביל ביוץ, זקיק מוביל, רירית רחם מרופדת היטב וכו'. נרגעתי קצת , אך למרות עדויות לביוץ לא נכנסתי להריון באותו החודש. החודש הזה החלטתי להשתמש בערכה לזיהוי ביוץ. מכיוון שנוכחתי שאני כנראה מבייצת ביום ה 14 אחרי תחילת המחזור הקודם. התחלתי לבדוק ביוץ בערך מהיום ה10 למחזור. היום אני ביום ה22 אחרי המחזור הקודם וביוץ ... אין! מלבד פס בהיר אחד (יותר בהיר מהביקורת ) בבדיקת הביוץ ,שהופיע לפני יומיים ומאז לא שב על עצמו. אני ממש לא מבינה מה קורה פה. אולי אני כן פוליציסטית וממצאי הביוץ האופטימיים שהיו אצל הרופא , היו חד פעמיים? האם בדיקת הביוץ מתאימה לכל אישה? מדוע אני מקבלת מחזור למרות שהרופא אומר שנראה שאני עוד רחוקה ממחזור? בקיצור .... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן22/02/2010שלום.
לגבי השאלה מה עושים, קודם כל נרגעים. לא ברור מה הסיבה לכל הבדיקות שאת עושה. לידיעתך זמן הכניסה הממוצע להריון הוא שנה. ניתן לבצע בכל מקרה גם בדיקות דם הורמונליות.,ולדעת אם קיים ביוץ או או גם שחלות פוליציסטיות.המלצתי העיקרית שוב היא להרגע,לתת לציר ההורמונלי בגופך להתאזן , לאחר דיכויו עי הגלולות,ואז לראות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם גנטיותהילי22/02/2010
עד כמה חשוב לעשות את שתי בדיקות הדם החדשות. ביתי ילדה לפני 15 חודש ועשתה בזמנו את כל הבדיקות הגנטיות. היום בתחילת הריון שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר גנטי
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום יעל
כדאי להתייעץ עם יועץ גנטי ובמידה וימליץ על הוספת הבדיקה לאלו שנעשו כבר בעבר ממליץ לאמץ הצעתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר טרימסטר ראשוןנטלי21/02/2010
שלום אני בת 24, קיבלתי את התוצאות הבאות:
1/1400- הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל הנבדקת.
1/450 הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גיל הנבדקת בשילוב עם תוצאות בדיקת שקיפות עורפית והבדיקות הביוכימיות.
1/10000 - הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם טריזומיה.
מה המשמעות של הבדיקות? האם אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר.
ד``ר איילון לחמן22/02/2010שלום.
אם הבנתי נכון שאלתך, הסיכון לפי הגיל והבדיקות גדול מהסיכון לפי הגיל בלבד.ממליץ שתתיעצי עם רופאך ועם יועץ גנטי לגבי המשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהאורית21/02/2010
ביצעתי בדיקת דם להריון לאחר שבוע של איחור והתוצאות: (HCG - B QUANTITATIVE ׁ(Bׂ תוצאה - 221 IU/1 האם אני בהריון???? אודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר אריה לידור22/02/2010שלום אורית
אכן תוצאה חיובית. יש לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימם ולצפות לעליית הערכים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זה דחוף ביותר!!!!!חסויייי21/02/2010
אני וחברה שלי קימנו יחסי מין לא בטוחים אך גמרתי בחוץ... אני לא בטוח אם לגמרי גמרתי בחוץ או גם קצת בפנים.
קניתי פוסטינור ליתר ביטחון (כי אנחנו עדיין בתוקף של הגלולה)
השאלה שלי אם אנחנו יכולים לקיים יחסי מין עכשיו לא בטוחים וישר אחרי זה לקחת את הגלולה בביטחון שלא קרה כלום? האם אנחנו יכולים אחרי זה לקיים יחסי מין ?
ושאלה נוספת.. כמה זמן נמשכות התופעות לוואי הצפויות לאחר לקיחת הגלולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור
ד``ר אריה לידור21/02/2010יעילות הפוסטינור חלקית
לכן אמליץ על המשך קיוום יחסי מין על ידי קונדום . תופעות הלוואי אם בכלל קלות מאד ונסבלות היטב לעתים עד שבועיים מרגע נטילת הפוסטינור. בכל מקרה אמליץ על בדיקת דם להריון בעוד כשבועיים במידה ולא מופי וסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות בזמן ביוץלוטוס21/02/2010
עברתי השתלת שן בזמן ביוץ נטלתי תרופות קשות האם ניתן להפרות את הזקיקים בהפריה מבלי לחשוש בתודה מראש לוטוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר אריה לידור21/02/2010שלום לך לוטוס
אינני יודע למה כוונתך תרופות קשות. אך אם מדובר באנטיביוטיקה אין ממה לחשוש.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרישיות יתר בדםדגנית21/02/2010
שלום רב,
הנני נשאית של גן של קרישיות יתר, נמצאת בשבוע שישי. טסתי טיסות ארוכות, לקחתי בעבר גלולות לפני שגיליתי את הגן ולא קיבלתי קרישי דם.
האם אני צריכה לקבל קלקסן בהריון?
חשוב לציין כי אני בת 35 וזהו הריון ראשון שלי ואני מאוד מפחדת להפיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישתיות יתר
ד``ר אריה לידור21/02/2010שלום דגנית
אינני יודע לאיזה סוג קרישתיות יתר את מתכוונת. מציע שתתיעצי עם המטולוג קרישה ולאחר וידוי הנטייה ל קרישתיות היתר ימליץ לך על הטיפול המתאים שקלקסן הוא אחד מהם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונהנועה21/02/2010
שבוע טוב וצהריים טובים
רציתי לדעת, המחזור שלי מגיע תמיד (99%) ביום ה-28 או לכל היותר 29 כלומר הוא תמיד סדיר מאז ומעולם. עם זאת אנחנו מנסים להרות כבר שנתיים וחצי ללא הצלחה כולל הפלה אחת בשנה שעברה. החודש הזה טופלתי באיקקלומין ומשום מה היום אני נמצאת ביום ה-35 והמחזור לא הגיע ואני סובלת מאוד מכאבי בטן תחתונה כמו מחזור ואף יותר כולל כאבים בחזה. האם אלו יכולים להיות סימני הריון- ככל הנראה צעיר מפאת ביוץ מאוחר? קבעתי בדיקת בטא מחר ואני במתח נוראי
האם יכולים להיות כאבי התרחבות הרחם כ"כ מהר בשלבי הריון כה מוקדמים והאם אלו הכאבים מהם אני סובלת כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתא
ד``ר אריה לידור21/02/2010שלום לך נועה
אכן בדיקת ביתא היא הדבר הנכון לבצע. כל התסמינים שאת מתארת בנוסף לאיחור בוסת ולאחר טיפול באיקקלומין יכולים להצביע על הריון. בכל מקרה אם התוצאה תהיה שלילית מציע שתפני לרופא המטפל
בהצלחה.
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר עם שיליית פתח, דחוף!!יעל21/02/2010
אני בשבוע 17 ו 4 ימים, בסקירת מערכות נאמר לי שיש לי שיליית פתח, כתוב"שיליית פתח אחורית" אין לי מושג אם היא חלקית או מלאה. יש בעייה עם בדיקת מיי שפיר במקרה כזה? שמעתי שבמקרה כזה דוחים את הבדיקה לשבוע 32 האם זה נכון? תודה מראש ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח
ד``ר אריה לידור21/02/2010שלום יעל
אין מניעה מלבצע את בדיקת דיקור מי השפיר במועדה גם אם השליה הינה שליית פתח מכל סוג.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV חוזר...?אני21/02/2010
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 17, לפני כחודש היתה לי דלקת גרון וקיבלתי אנטיביוטיקה. הדלקת עברה ועשיתי משטח גרון שיצא בסדר אבל הגרון עדיין קצת אדום. האם יכול להיות שזה CMV? חשוב לציין שבבדיקת דם לפני ההריון יצא שיש לי נוגדנים מהעבר - האם אתם ממליצים לעשות בדיקה נוספת?
תודה,
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר אריה לידור21/02/2010שלום לך
מכיןן שיש לך נוגדנים לCMV כפי שאת מציינת ואבחנת מחלתך שהיתה היא "דלקת גרון" שאף טופלה באנטיביוטיקה אני לא רואה את הצורך בבדיקת בCMV חוזרת .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות - שאלה חשובהשאלה חשובה21/02/2010
שלום רב,
אשתי בשבוע 22, ובסוף השבוע שעבר היינו בסקירת מערכות מאוחרת, והרופא אמר לנו משהו שקצת הבהיל אותנו. הבדיקה יצאה תקינה ברוך השם, אך הרופא הסב את תשומת לבנו למשהו אחד, שדורש בדיקה נוספת. לדבריו הוא זיהה כי ישנו קרום ברחם שכרגע לא מפריע, אך בשבועות יותר מתקדמים לדבריו, היווצרות הקרום הזה יכולה להפריע להתפתחות התינוק: כאשר הגפיים של העובר יגדלו ויתפתחו בהתאם להתקדמות ההריון, הקרום יכול ללחוץ על הגפיים, מה שעלול להוות בעיה בהתפתחות שלהם. הרופא המליץ לבצע בדיקת אולטראסאונד מכוונת לאזור הזה של הקרום בשבוע 28, זאת כדי לשלול את החשש הזה (בשבוע הזה הגפיים אמורות כבר להגיע לאזור הקרום).
מישהו יודע משהו בנושא? הרופא אמר שהתופעה הזו לא נפוצה, אך יחד עם זאת, ברוב המקרים היא גם לא מסוכנת, כיוון שבמרבית המקרים הקרום הזה נצמד לשליה (או לרחם) בסופו של דבר ואינו מהווה בעיה.
כיצד התופעה נקראת? אשמח לקבל את השם המקצועי של התופעה כדי שאוכל לקרוא עליה עוד באינטרנט, וכן תשובות לשאלות. דרך אגב, מדובר בהריון שני של אשתי (הקודם היה הריון תקין).
תודה רבה לכל העונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AMNIOTIC BAND
ד``ר אריה לידור21/02/2010שלום
הממצא המתואר מכונה AMNIOTIC BANDשאינו ממצא נדיר . בד"כ ללא כל השלכות או הפרעות לצמיחת העובר. הדבר הנכון לעשות הינו מעקב אולטרהסאונד לצמיחת העובר ובמיוחד הגפיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה נוראיתדורוש21/02/2010
שבוע 34
אנמית מוגלובין 9.8
לוקחת ברזל ווטמינים
בזמן האחרון אני חלשה היום יש לציין שממש חלשה שכבתי כל הבוקר במיטה מבלי לזוז יותר מידי מה אני יכולה לעשות בנידון
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
סיבות רבות לאנמיה. הנפוצה ביותר היא זו של חוסר ברזל. ממליץ שתבצעי בדיקת פריטין ועם התוצאה תשובי לרופא המטפל שלך. כמובן שצריך לבצע ברור לסוג האנמיה
בהצלחה
ד,ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול בהריוןלי-לי21/02/2010
שלום. אני בשבוע 10, יש לי כאבי ראש נורא חזקים (כך גם היה בהריון הראשון)
האם ניתן לקחת אקמול אחת ליום במידת הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול
אין שום מניעה בנטילת אקמול במינון המתאים במהלך ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםדנה21/02/2010
ד"ר שלום
האם יכול להיות ששק הריון אחד גדול יותר מהשני?
ההערכה שלי הייתה שביצית אחת נקלטה לפני הביצית השניה ולכן ההבדלים בגדלים.
שאלה 2: יש לי טחורים, כיצד מטפלים בהם? מהו הטיפול המותר?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר דורון רוזן21/02/20101. בהחלט ייתכן וזו לרוב אינה בעיה.
2. את צריכה להיבדק ולקבל טיפול מרופא, לא ממחשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)