מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפירשיר11/02/2010
בוקר טוב,
בת 35, שבוע5+17 ,מתלבטת האם לבצע מי שפיר.
עפ"י גיל 1:320, עפ"י גיל+שקיפות עורפית+סקר ביוכימי ראשון 1:2400.
תוצאות חלבון עוברי: (שבוצע בשבוע 5+16)
AFP MOM -0.79
HCG MOM - 0.69
ESTRIOL MOM - 1.16
סיכון עפ"י גיל ובדיקות 1:2200
(סקירת מערכות ראשונה תקינה)
1)מה דעתכם??אני יודעת שלאור הגיל אני זכאית לביצוע הבדיקה, אני אחרי 2 הפלות ומאוד חוששת ..האם לאור הנתונים זה מומלץ?
2)האם ישנם בעיות שמי שפיר יכולים לגלות ושאין שום אפשרות לראות בבדיקות השונות (דם וא.ס)? או שבד"כ לבעיות הרציניות יש "עדויות" או סימנים בא.ס?
תודה על כל העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן11/02/2010לשיר שלום. ההחלטה הסופית היא בידיך.משרד הבריאות ממליץ מגיל 35. לציין בתשובה לשאלתך שבדיקת מי השפיר בודקת עוד מומים גנטיים רבים ,אמנם נדירים,שאין לזהותם בדרך אחרת. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןורד11/02/2010
שלום רב,
בתחילת הריוני בשליש הראשון ביצעתי בדיקת CMV ואלו היו התוצאות:
cmv igG 0.8
cmv igm negative
לפי מה שהבנתי מהרופא זה אומר שאני מחוסנת ונדבקתי בעבר.
לאחרונה נחשפתי לתינוק שהיה לו חום והסתבר בדיעבד כי סובל מדלקת גרון. אציין כי לא נגעתי באותו תינוק אבל הוא שהה עימי באותו חדר. רציתי לדעת האם ייתכן שלקיתי בחיידק חלילה (על אף שאני עצמי מרגישה טוב) ויש טעם להיבדק בבדיקת דם לגילוי הנגיף בכל מקרה או שבמידה ואני עצמי מרגישה בטוב זה אומר שאין סיכוי להידבקות (או שבגלל שחליתי בעבר אין כלל סיכוי להיבדק)?
אודה לתשובתכם,
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון
מזלי12/02/2010שלוםרב ,אני בתחילת הריון ראשון הייתי אצל רופא נשים והוא אמר לי שאני בשבוע השלישי להריוני גישתו אלי הייתה מאוד קרירה,ציפיתי להסבר כמו האים אני צריכה כדורים מסויימים או ויטמינים ,אני מטיבעי רזה ובת 27,הוא אמר לי שאני צריכה לעשות בדיקה גנטית,שאינני יודעת למה ומתי..... אשמח מאוד לקבל קצת הסבר לגבי כדורים ,ולבדיקה הגנטית,האים גם בעלי אמור לעשות אותה ומתי פחות או יותר (באיזה חודש להריון)בהמון תודה...................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום לך
על פי הבדיקות נחשפת בעבר לCMV ואינך חולה נכון לרגע ביצוע הבדיקה. יש אפשרות להדבקות חוזרת בCMV למרות החשיפה לוירוס בעבר. לכן בכל מקרה של מחלת חום או החשפות לוירוס רצוי לבדוק שוב את נוגדני הCMV.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםשרית10/02/2010
האם יש מה לעשות כדי להעלות את ספירת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום שרית
אם כוונתך להמוגלובין התשובה היא כן באמצעות תכשירי ברזל.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והנקהשרית10/02/2010
שלום וברכה,
ילדתי לפני שנה וחודשיים (כמעט) הנקתי הנקה מלאה ולפני כשלושה חודשים קיבלתי וסת לראשונה מאז הלידה. מאז אני מקבלת כרגיל.
האם יש ביוץ במצב כזה שהוסת חזר או שעדיין אין?
אני עדיין מניקה חלקית, האם רמת פרולקטין גבוהה משפיעה על הביוץ ועל כניסה להריון בכלל
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום שרית
רמות פרולקטין גבוהות אכן משבשות הליכי ביוץ ולכן קיים קושילהרות. . בד"כ קיומו של וסת מצביע על קיומו של ביוץ הקודם לו.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםשרית10/02/2010
שלום,
אני בשבוע 37 ורציתי לדעת אם נותנים אפידורל עם ספירת דם- 135.
הרופא שלי לא ממש היה מרוצה מהתוצאה ולא ממש ידע לתת לי תשובה עם יתנו לי אפידורל או לא.
כדאי לעשות ספירה נוספת?
תודה מקרב לב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הכוונה לטסיות אז אין בעיה
ד''ר דורון רוזן10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי בטרןמאיה10/02/2010
שלום רב
שתיתי כדורי בטרן במשך 10 ימים אני מעונינת להיכנס להריון האם יש צורך בתקופת המתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא כתבי השם באנגלית
ד''ר דורון רוזן10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשני10/02/2010
אני בת 26 וחצי וביצעתי את השקיפות עורפית בשבוע 12 ולהלן התוצאות שהתקבלו לי אשר אשמח לקבל עליהן הסבר.
NT-NUCHAL TRANSLUCENCY 0.97 MOM
NT-NUCHAL TRANSLUCENCY 1.10 MM
PAPP A 1.11 MOM
PAPP A 2447 MIU/L
FREE BETA HCG 3.29 MOM
FREE BETA HCG 104.7 NG/ML
1/1200 הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק לפי גיל
1/3200 הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גיל הנבדקת בשילוב תוצאות שקיפות עורפית והבדיקות הביוכימיות.
1/10000 הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון עם טריזומה 18 המחושב לפי גיל הנבדקת בשילוב עם תוצאות בדיקת שקיפות עורפית והבדיקות הביוכימיות.
אשמח מאוד לקבל הסבר כיוון שיש לי תור לרופא רק בעוד כשבועיים. רציתי לדעת האם הכל בסדר ועל איזה ערך מבין השלושה עלי להסתכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם תקינים ביותר בהצלחה
ד''ר דורון רוזן10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון בייתיתאמא10/02/2010
היי :)
הפסקתי לקחת גלולות אחרי המחזור האחרון (כלומר, סיימתי את החפיסה האחרונה, קיבלתי ומאז אני לא לוקחת, חודש), הייתי אמורה לקבל ומאחר לי כבר ב 11 יום לערך (מחר יהיה היום ה-40 מאז הפעם האחרונה בה קיבלתי מחזור)
עשיתי 3 בדיקות היריון במהלך הימים האלו של האיחור וכולן יצאו שליליות
האם יכול להיות שאני בהיריון בכל זאת? כי המחזסור עדיין לא הגיע
האם יכול להיות שהמחזור מתעכב עקב הגלולות (הרמונט , לקחתי בחצי השנה האחרונה)
תיאמתי לי בכל מקרה בדיקת דם אבל זה באמת מוזר לי
האם יכול להיות שבבדיקות שתן (3) יצא שלילי ובדיקת דם תהפוך את התוצאה?
תודה על התשובה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להריונית
ליבי10/02/2010היי יקירה , גם לי יצא לעשות כמעט 5 בדיקות שתן ויצא שלילי ובדם יצא חיובי חלש
תלוי ברמת הבטא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לי עוד שאלה... :)
אמא10/02/2010מה זה אומר בטא חלשה...זה אומר שמהו על תקינות ההיריון? או על איכותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה - מה זה חיובי חלש?
אמא10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להריונית
ליבי10/02/2010היי ,
חיובי חלש זה לא אומר על תקינות או איכות אלא שרמת הבטא נמוכה וככל שהיא תעלה יראו בבירור את ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי תוספי תזונה להריוןסיגל10/02/2010
רציתי לדעת האם זה נורמאלי לקחת כל כך הרבה כדורים בהריון כלומר:
הרופאה שלי רשמה לי חומצה פולית ופרנטל.
לאחר מכן שהייתי אצל אחות הריון היא רשמה לי אומגה3 (מיוחד להריון) ברזל.
זאת אומרת 4 סוגים של כדורים בכל יום למרות שראיתי שגם באומגה3 וגם בברזל יש חומצה פולית...
האם באמת צריך את כל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיגל11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים
ד``ר אריה לידור12/02/2010שלום סיגל
בהריון רצוי ליטול חומצה פולית עד לשבוע 12 , ברזל לפי רמות ההמוגלובין .ו יש הממליצים על תוסף אומגה 3 לאורך כל ההריון כמובן הכל במינון המקובל
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה שלא עונים לשאלות????אני10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עובדים ומשתדלים במידת האפשר, בהצלחה
ד''ר דורון רוזן10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוז שבוע 33רחלי10/02/2010
העובר אצלי במצג עכוז . עד איזה שבוע הוא יכול להתהפך ובאיזה שבוע עושים היפוך חיצוני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתי עכוז בלידה רגילה .
עינב10/02/2010היי לפעמים כדאי לתינוק להישאר במצג עכוז בגלל חבל טבור קצר
או מבנה אגן/רחם. ילדתי בלידה הראשונה שלי בת בריאה במצג עכוז.
היום חוזרים ליילד עכוזים בלידות רגילות (לא קיסרי) כמו שיילדו בתקופה של האמהות שלנו.
אז ראשית, הכל בסדר.
שנית יש כמה דברים טבעיים לעשות בזמן זה שאינם היפוך. אישית אני חושבת שלא נכון לעשות היפוך . ואני מצטערת שניסיתי בעצמי.
אשמח לייעץ מניסיוני.
עינב
0549983355* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום לא מיילדים עכוז נרתיקית
ד''ר דורון רוזן10/02/2010באם לא יתהפך עד 37 שב' מקובל לשקול היפוך. התייעצי עם רופאך לגבייך ספציפי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסמירית10/02/2010
אני בת 38 בהריון רביעי , נמצאת בשבוע 8 מטופלת שנים באלקטרוסין 100 מק"ג ליום
בעקבות בדיקת הדם הראשונה להריון זה ה TSH יצא 9.42 הT4יצא 13.9 רופאת המשפחה הוסיפה לי עוד 100 מק"ג שבועי בתור התחלה. זאת אומרת פעמיים בשבוע להוסיף חצי כדור.
האם זה מספיק?
לי זה נראה ממש מעט ואני מודאגת
תודה מירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתיעצי עם אנדוקרינולוג
ד''ר דורון רוזן10/02/2010בכל מקרה אנו בפורום איננו יכולים להתייחס לכאן או לכאן להמלצות ספציפיות של רופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכריוליה09/02/2010
שלום , האם תוצאה של mg/dl 138 בהעמסת סוכר של 50 גרם מצריכה המשך בדיקה(העמסה של 100 גרם)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
ליבי10/02/2010היי יוליה ,
בדרך כלל אם התוצאה הינה 140 יש צורך בהעמסת סוכר אם את רוצה להיות בטוחה שחלילה אין סכרת הריונית תבצעי אותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסף הוא 140 כך שזה בתחום התקין
ד''ר דורון רוזן10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?דחוףחנה09/02/2010
יש לי איחור במחזור של 4 ימים ,בד''כ לפני מחזור אני מקבלת פצעי אקנה.הפעם קיבלתי לפני זמן שהייתי אמורה לקבל מחזור אבל הוא מתארך וכן בזמן הזה התחיל להיות לי רגישות בחזה,שמעתי שזה סימן להריון.בד''כ לפני מחזור אף פעם לו היה לי רגישות בחזה וכן תמיד המחזור שלי בזמן.
האים יכול להיות שאני בהריון אני מאוד רוצה תשובה,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את לא עושה בדיקת הריון?
אמא10/02/2010בדיקת שתן להיריון תעזור לך לפענח את התעלומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 13 וחצי להריוןבדיקת שתן09/02/2010
ערב טוב,
פניתי הבוקר לאחות בגלל ריבוי שתן בלילה האחרון (סביבות 10 פעמים) , וגם כאבים באזור.
בבדיקת שתן שעשיתי הכל תקין מלבד ה PH שהינו 7.5 (לעומת 5.5 מלפני חודש ) ולתרבית עדיין אין תשובה. יכול להיות שבכל זאת מדובר בזיהום, האם עלי לפנות לגניקולוג?
Glucose mg/dL Normal
Ketones mg/dL NEG
Protein mg/dL 20
Blood mg/dL NEG
Leukocytes Leu/uL Negative
Nitrite NEG
pH 7.5
Urobilinogen mg/dL Normal
Bilirubin mg/dL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות התרבית...מחכה לתשובה
בדיקת שתן10/02/2010מוסיפה כי התרבית יצאה mixed flora
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות התרבית...מחכה לתשובה
בדיקת שתן10/02/2010מוסיפה כי התרבית יצאה mixed flora
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)