מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Lymphocyte נמוכים בזמן הריוןפיצי27/01/2010
שלום,
אני בשבוע 15 פלוס כמה ימים.
לבקשת הרופא עשיתי ספירת דם ובתוצאות היו מס' ערכים חריגים:
Hemoglobin - 11.6
Neutrophils - 82.5
Lymphocytes - 11.9
Neutrophils - 7.7
ברצוני גם לציין ששבועיים לפני בדיקת דם זו הייתי חולה (בלי חום), שעול, צינון, כאב ראש וכו'.
היתי שמחה להדעת מה משמעות ערכים חריגים אלו, האם יש סיבה לדאגה וכד'.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כדי שיענו
פיצי28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvניני27/01/2010
שלום,
בבדיקות הדם להריון ה-2 שלי (הריון קודם לפני כ-6 שנים) , נתקבלו בענין הcmv התוצאות הללו:
cmv igg 201.5 positive
cmv igm גבולי
cmv igm additional assay positive
cmv igg avidity 22.4%
low avidity recent primary infection
ערכי יחוס
igg with low avidity קטן מ-35%
igg with high avidity גדול מ-45%
מה זה אומר?
מה מידת הסיכון?
מדוע צריך לחזור לאחר שבועיים שוב על הבדיקה ? מה היא אמורה לאשר או לשלול אם בכלל?
אודה לכם כל תגובתכם המהירה
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה?
ניני28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תרבית שתן בהריוןklodin27/01/2010
שלום רב,
הינני בשבוע 30 להריוני ומכיוון שנמצאה דלקת בשתן ביצעתי תרבית שתן וקיבלתי אנטיביוטיקה-זינט 500. לא ברורה לי התוצאה אשמח לפענוח:
Urine culture = Significant growth
C.F.U/mL = >10,000 CFU/ml
חיידק אנטיביוטיקה רגישות
R Ampicillin Escherichia coli
S Cefuroxime Escherichia coli
S Gentamicin Escherichia coli
S Ofloxacin Escherichia coli
S Cotrimoxazole Escherichia coli
I Nitrofurantoin Escherichia coli
S Nalidixic acid Escherichia coli
R Amoxicillin/Clavul A Escherichia coli* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?? חשוב:(
klodin01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית.
ד``ר איילון לחמן01/02/2010שלום.
התוצאה מראה שקימת דלקת עם חידק ה-COLI.גשי לקבל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה/גרידה לאחר קיסריאילה27/01/2010
האם יש סיכון או סכנה כלשהי בביצוע שאיבה או גרידה (מה ההבדל ?) 9 חודשים לאחר ניתוח קיסרי ??? האם עליי לחשוש ממשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
איה28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה.
ד``ר איילון לחמן28/01/2010לאיה שלום.
הפעולה שאת מתארת כרוכה בתוספת סיכון מינמלית עקב המצאות הצלקת הניתוחית ברחם. יש לידע כמובן הצוות המבצע על כך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי לא נענתה-דחוף בבקשה!טלטל27/01/2010
שלום רב,
ילדתי לפני חודשיים בלידה רגילה. קיבלתי אפידורל וכן היה שימוש בקטטר במהלך הלידה. כמו כן, היו לי 3 קרעים אשר התאחו לחלוטין.
מיד לאחר מתן שתן, אני סובלת מכאבים חזקים בשפתיים הפנימיות אשר עוברים לאחר מספר שניות. חוץ מזה אין לי כאבים אחרים. נבדקה האפשרות של דלקת בדרכי השתן אך זו נפסלה (בדיקת שתן וכן אין תחושות צריבה/תכיפות במתן שתן) וכן נפסלה האפשרות של פגיעה עקב הקטטר.
הכאבים קבועים וללא שינוי מאחרי הלידה. האם לא צריכה להיות מגמת שיפור? ממה יכולים להגרם? אנא עזרו לי משום שהמצב מפריע לי מאוד.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
א...27/01/2010????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת תפר של חתך חיץלילי26/01/2010
שלום,ילדתי לפני 3 שבועות, עשו לי חתך חיץ ענק (ממש עד פי הטבעת), כמה ימים אחרי הלידה החתך נפתח לחלוטין. לקחתאי נטיביוטיקה שבוע כטיפול מונע לזיהום, הרופא אומר שזה יסגר לבד ולא מציע אף אפשרות אחרת, בינתיים החתך פתוח לחלוטין... אני דואגת מאוד הרי האזור תומך באברים פנימיים.
אני גם לא מבינה איך החתך ייסגר מעצמו אם הוא עדיין לא נסגר במיוחד ששכבתי שבוע שלם אחרי פתיחתו וזה בכל זאת לא קרה.
בבקשה בבקשה אם ידוע לכם משהו שיכול לעזור לי, אני לא מוצאת מידע בנושא בשום מקום, הצילו....
מה אסור לי לעשות ואיך אני יכולה לזרז את איחוי החתך ואם לא איזה אפשרויות עומדות לפני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך חיץ
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום לילי.
טבעו של חתך כזה אכן להסגר לבד. כדי לסייע לו יש לקחת אנטיביוטיקה למניעת זהום כפי שעשית ובנוסף אמבטיות ישיבה פעמיים ביום. גשי להבדק שוב כעבור שבוע . במקרים בהם אין סגירה עצמונית יש אפשרות לתפירה מחדש אך שוב רק לאחר בקורת הרופא המטפל שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בצואה ורמוקסדנה ויזל26/01/2010
אני בשבוע ה-34 להריון,ויש לי תולעים בצואה,האם זה בטוח להשתמש בתרופת ורמוקס, או מומלץ טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום דנה
ורמוקס שייכת לאותה קבוצת תרופות , ש יש להשתמש רק אם התועלת לאם מצדיקה את הנזק הפוטנציאלי שעלול להיגרם לעובר, ומכאן שלא רצוי לקחתה באופן גורף בזמן הריון
מומלץ טיפול תחליפי פני לרופא המשפחה שימליץ על טיפולים אלו
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו ליאורית26/01/2010
שלום, אני נמצאת כרגע בשבוע 8 להריוני הראשון. היום במהלך ריצה קלה מפני הגשם החלקתי על צידי הגוף וקיבלתי מכה בברך. אינני יודעת מה לחשוב, כיצד לנהוג במקרה כזה. מאחר וזהו הריוני הראשון אני חוששת. מה עליי לעשות?האם יש סיבה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום אורית
העובר מוגן היטב בשק ההריון וזה ברחם. לא סביר שמנפילתך המתוארת נגרם נזק כלשהו. אפשר לבצע אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריון עם CMVדובשנית26/01/2010
שלום רב,
ביולי 2009 חליתי ב- CMV ורופאת המשפחה הסבירה לי שכדאי להמתין מספר חודשים לפני כניסה להריון.
ביום ראשון עשיתי בדיקת דם ל-CMV והתקבלו התוצאות הבאות:
CMV Ab IgG - 94.4 AU/ml
CMV Ab IgM - 2.29 Reactive
האם זה בסדר להתחיל להרות כעת או שמא עלי להמתין עוד?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום דובשנית
מכיוון שקיימים עדיין נוגדנים מסוג IGM רצוי להמתין עם הכניסה להריון עד לפחות 3 חודשים מאז הפיכתם לשליליים. לכן דרוש מעקב אחר נוגדני IGM
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מכל רגעאמילי ברגר26/01/2010
אני לקראת סוף השבוע ה14 להריון, ההריון תקין ע"פ הרופא, כולם מתרגשים, בעלי בעננים - ורק אני סובלת מכל רגע. החל מהשבוע ה6 להריון אני פשוט לא מתפקדת; מקיאה בלי סוף בוקר צהריים ערב ולילה, מחוסרת אנרגיות, לא יכולה לקום מהמיטה ולאחרונה גם מיואשת. לקראת השבוע ה13, אחרי הקאת דם מרובה והתייבשויות (קיבלתי 2 ל' נוזלים ביום) היו כמה ימים מאוששים בהם הייתי מקיאה רק בבוקר - חשבתי שזה הסוף... ואז הייתה רגרסיה למצב הקודם. שום תרופת סבתא לא עוזרת, שום דבר טבעי וגם לא פראמין שרשם לי הרופא (את הכדורים אני מקיאה והנרות לא עוזרים). זה פשוט לא נגמר ואני מלאה בחרדות שכך זה יהיה לאורך כל ההריון. כולן מדברות על כמה הן נהנות מההריון, על כמה זו התקופה המרגשת ביותר, נכון לכרגע זו התקופה הכי נוראית שעברתי בחיי ואני חסרת אונים. ייתכן שאין מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ עובר בסוף שלישי
אילה26/01/2010גם אני סבלתי מאוד, לא הקאתי דם... אבל הייתי חלשה/מותשת/עייפה ברמות מטורפות, בחילות מהבוקר עד הלילה, לא חשוב מה עשיתי/אכלתי/לא אכלתי.... הקאות.... המשכתי לתפקד בעבודה, זה הסיח את דעתי מעט :-) וביום בהיר אחד זה נעלם כמו שבא, (לא נחלש, לא בהדרגה, פשוט נעלם ביום אחד - ביחד עם הנפיחות בשדיים... שהמשיכו להתנפח מן הסתם, אבל בפחות "לחץ" מהחודשים הראשונים)
תחזיקי מעמד... זו רק הדרך והמטרה שווה כל רגע :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות בהריון קצת הסתבכתייעל26/01/2010
היי
לפני שבוע הייתי בשקיפות עורפית והרופא אמר לי שאני בשבוע 12 . מה שאומר שהשבוע אני בשבוע 13 . ביצעתי בדיקה באמצעות מחשבון ההריון ויצא שאני שבוע 12 + 4 ימים . תאריך וסת אחרון 30.10.09 , תאריך לידה משוער 6 לאוגוסט . רציתי להבין אחד ולתמיד איך יודעים איזה שבוע את?
אשמח לתשובה ברורה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההריון
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום יעל
אם על פי המחשבון הינך בשבוע 12+4 הרי שבעוד 3 ימים תמלאי 12 שבועות ותתחילי לספור את השבוע ה13
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון...אבל
יעל27/01/2010הרופא אמר לי יום שני שעבר שאני כבר בשבוע 12 ועבר יותר משבוע מאז - אני לא אמורה להיות כבר בשבוע 13 לפי הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לקדחת צהובה וכניסה להריוןהדר26/01/2010
שלום,
קבלתי לפני כשבוע חיסון לקדחת צהובה. הבנתי שכדאי לא להיכנס להריון במשך חודש ולפי הספרים כדאי אפילו להמתין 3 חודשים? מה נכון? מתי ניתן לנסות להיכנס להריון מבלי לחשוש שהחיסון יפגע בעובר?
(ישנם מקומות הרושמים להמתין חצי שנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת צהובה
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום הדר
חיסון נגד קדחת צהובה מכיל נגיפים חיים מוחלשים ועל פי המרכז לבקרת ת מחלות האמרקאי CDC מומלץ להמתין לפחות כחודש מהחיסון ועד לכניסה להריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים חמים במהלך הריוןאייל25/01/2010
האם מסוכן להדריך בקורס הידרותרפיה במהלך הריון?? זה כרוך בשהייה במים 34 מעלות שלוש פעמים בשבוע שש שעות כל פעם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים חמים בהריון
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום אייל
ככלל אין שום מניעה מאמבט מים חמים( 26-28) מעלות )בהריון. אך שהיה במשך 6 שעות בכל פעם ובטמפרטורה של 34 יכולה לגרום להשפעות שליליות כגון נפילות לחץ דם והגברת דופק הלב בצורה מסוכנת
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בראשנעם25/01/2010
אני בתחילת ההריון, שבוע 8 בערך ולפני שבוע החלו לי גירודים בראש מאחור מעל העורף,
גירודים עצבניים ממש. בדקתי כינים, קשקשים, כלום. הראש נקי. אפילו החלפתי שמפו.
מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם
ד``ר אריה לידור26/01/2010שלום נועם
אנא פני לבדיקתו של רופא עור
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - הפלה בכדוריםאילה25/01/2010
שלום
האם מישהו /י שמע על הפלה בעזרת כדורים בשבוע מוקדם של ההריון ? מדובר בכדורים שמוחדרים לנרתיק ואמורים לגרום להפלה (במקום גרידה). ביצעתי את זה ביום ו' אצל רופא הנשים שלי באופן פרטי, היו כאבים חזקים, ודימום עם קרישי דם, אך ביקורת שנערכה אתמול יום א' העידה על המשך הימצאותו של שק הריון (עדיין ללא דופק). הרופא החדיר שוב כדורים, והפעם לא היתה כל תגובה למעט דימום לא רציני. האם זה תקין ? האם מקובל ? הטיפול הבא יהיה כדור "מתחת ללשון" ואם גם זה לא יצליח.... אאלץ לעבור גרידה.
האם למישהו יש נסיון בזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ציטוטק
לי26/01/2010אהלן, לפני שלושה חודשים בשבוע 8 להיריון פסק אצלי הדופק לעובר ובמיון החדירו לי 4 כדורי ציטוטק כדי להפיל את העובר ולמנוע גרידה. אצלי חוץ מכאבי תופת כמו צירי לידה ודימום זה לא עשה כלום, ואחרי יומיים הכניסו אותי לעשות גרידה. כך שאני בכדורים האילו ממש לא מאמינה ואחרי הכאבים שעברתי אני יודעת שאם חלילה הייתי עוברת סיפור דומה לא הייתי מוכנה לכדורים אלא ישר לגרידה. שיהיה בהצלחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן ... אם הייתי יודעת.....
אילה26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי הפלה באמצעות כדורים-
יעל26/01/2010לי אישית זה לא עזר - 3 ימים טופלתי באמצעות הכדורים ולא התנקתי ברחם אז עשו לי בסוף גרידה - הכדורים גורמים לצירים וזה היה ממש כואב לי אישית אני מכירה כאלה שלא הרגישו כלום. אני הייתי בשבוע עשירי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)