מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טוקסופלזמהMichal18/12/2009
אני בשבוע 6 להריון ראשון ובדיקות דם הרא כי אין לי נוגדנים (לא IgG ולא IgM) נגד טפיל הטוקסופלסמה. מה עליי לעשות וכיצד להיזהר מהדבקה בטפיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנעות ממגע עם חיות שאינן חיות בית
ד''ר דורון רוזן20/12/2009ומחולים במחלות חום (זה תמיד רצוי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא מקרטעת והמשך הריוןענבל18/12/2009
בגלל עבר של הריון חוץ רחמי+נטילת קלקסן עקבנו אחרי התנהגות הבטא בתחילת ההריון.
הבטא התחילה בערך של מעל 200 14 יום לאחר ביוץ, יומיים אח"כ ירדה (!),ואח"כ חזרה לעלות (לאט בהתחלה ובהכפלה יפה בהמשך). בשבוע 5+2 נצפה שק הריון ושבוע לאחר מכן דופק. היום בשבוע 11 עם עובר מתאים לשבוע+דופק.
מה ההשלכות לגבי המשך ההריון, האם משלב שנצפה דופק ההתייחסות היא כמו אל הריון "רגיל" או שיש אינדיקציה לבדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דורון רוזן20/12/2009בשלב זה נראה שניתן להתייחס כהריון רגיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותמימי17/12/2009
בבדיקה מכוונת למח העובר נצפה כורואיד פלקסוס הממלא את הקרן האוקסיפיטלית באופן סימטרי בשני חדרי המוח
לא נצפו סימני דימום או הרחבת חדרי המוח
היקף חדרי המוח הצדיים נצפה מטושטש ומעט הקוגני ממצא אשר לא הודגם בבדיקה בשבוע 22+ (הרופא אמר שזה עשוי להיות בגלל השימוש במכשירים שונים בשתי הבדיקות).
לאור הממצאים מומלץ על ביצוע MRI למח העובר
בבדיקת TORCH נמצא שחליתי בעבר בCMV
האם נתקלת בכזה דבר? מה זה אומר? מה ההשלכות של זה?
מה הממצאים האפשריים בMRI ומה השלכותיהם על התפתחות העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה כי לא קיבלתי תשובה
מימי20/12/2009אודה על כל מידע שיש בנושא היות ואני אובדת עצות כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק GBSאלונה17/12/2009
שלום רב.
אני כעת בשבוע 9+5 ביצעתי ביום 02/12/09 בדיקות דם ושתן. בבדיקות שתן אמר לי הרופא שיש לי חיידק בשם GBS והסביר לי את הסיכונים והמשמעויות ולפני שנתן לי אנטיביוטיקה ביקש שאבצע שוב את הבדיקה.
בדיקה מיום 02/12/09:
Urine cultureBH2
תהליך ממצא MY_SUBTITLE2
C.F.U/mL 10000-100000 0 0 BD2
Culture positive
בדיקה מיום 15/12/09
BH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Urine,Culture negative BD1
אני לא רופאה - אבל זה נראה שלילי עכשיו...
איך יתכן שבהפרש של שבועיים, ללא נטילה של כל תרופה הפך לשלילי??? האם עדיין אצטרך ליטול אנטיביוטיקה כעת ובמהלך הלידה כפי שהוסבר לי? מה נכון לעשות?
תודה רבה על המענה האדיב והמקצועי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
אלונה20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS.
ד``ר איילון לחמן21/12/2009לאלונה שלום.
אכן נכון שתצטרכי לקבל אנטיביוטיקה בוריד בזמן הלידה כדי לחסום אפשרות להידבקות התינוק בחידק. זה הנוהל המקובל לכל מי שהיתה תרבית חיובית במהלך ההריון עם חידק ה-GBS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר - תודה רבה על המענה האדיב !
אלונה21/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבדורוש17/12/2009
שלום..
אני שבוע 25 ובזמן האחרון חשה כאבי כב בגב התחתון נכון להרגע זה די חזק ומגביל אותי
אך זה לפעמים עובר... ושוב חוזר...
יש לציין שזהו הריון שני ובהריון הראשון לקחתי אפידורל וההריון היה ללא כאבי גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דורוש18/12/2009רציתי לציין שבלילה קיימתי יחסים עם בעלי ונתקפתי אחרי זה כאבים חדים וכואבים מאוד בבטן התחתונה למשך דקה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה..
דורוש20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב.
ד``ר איילון לחמן21/12/2009שלום.
קודם כל נתחיל בכך שבודאי אין קשר לאפידורל שקיבלת .נמשיך בכך שכדאי להיועץ ברופא אורטופד.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - פצעים בתחילת הריוןMichal17/12/2009
שלום
אני בהריון בין שבוע 5 ל 6 (אחרי בדיקת בטא לפני US) והופיע לי בליטה כדורית על אחת מהשפות על איבר המין. האם זו תופעה ידועה קשורה להריון? מה עליי לעשות?
אודה מאוד על תשובה מהירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
Michal17/12/2009סליחה על התיאור, זה כמו גולה על השפה החיצונית של הנרתיק שנראית עם מעט מוגלה בפנים. זה לא כואב אם לא נוגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
רווית17/12/2009במהלך הלילה הגולה ממש קטנה ועכשיו בקושי רואים את זה אך זה עדיין שם.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא רצוי?עדי16/12/2009
לאחר כחודשיים בהם המחזור שלי לא הגיע באופן הרגיל (יותר גושי וחום) ולאחר 3 בדיקות הריון שליליות ניגשתי היום לרופא בכדי לברר את העניין.
הרופא הפנה אותי ישירות לבדיקות הריון (תוך יחס מזלזל ) וללא הסברים.
כעת משקיבלתי את תוצאות הבדיקה- אינני מבינה אותן.
ברמה הבסיסית רשום שתוצאות הבדיקה הן-0
ובהערות רשום - מעל 15 יחידות חיובי.
האם אפשר להסיק שאני לא בהריון?
מובן שאגש לרופא לבירור התוצאות ובדיקה של הנסיבות אבל אני מאוד לחוצה וברצוני רק לדעת אם זה לא הריון...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הריון
אלונה17/12/2009תשובה מעל 25 נחשבת כחיובית ופחות מ- 5 לשלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות בהריוןאני15/12/2009
שלום
נמצאת בתחילת שבוע השישי
עד לפני יומיים הרגשתי מצויין
לפני יומיים התחלו לי צרבות ומעט בחילה
האם זה נורמאלי שבשלב מוקדם שכזה יש צרבות?
הבנתי רק כשבשלבים מתקדמים יותר בהם העובר גדול הוא לוחץ על המערכות
הגורם לצרבת.
תודה על תשומת הלב
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר דורון רוזן16/12/2009לעיתים זה מקדים על רקע הורמונלי ולא מלחץ. הטיפול סותרי חומצה מחלב ועד כדורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון קצת לחוצהדנה15/12/2009
רק אתמול גיליתי בבדיקה ביתית על ההריון היום הייתי אצל הגניקולוג שטען שאני בשבוע 5 וחצי (מחזור אחרון ב8/11). ההתרגשות כמובן גדולה אבל הפתיעו אותי היום אחה"צ דקירות כואבות מאוד בצד שמאל בבטן התחתונה. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
דנה15/12/2009ויותר חשוב מזה עברתי גם בדיקת אולטרסאונד וגינלי והרופא אמר שרואה שק הריון אבל לא רואה עובר. תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביר שתחווי עוד תופעות רבות כאלה
ד''ר דורון רוזן16/12/2009ללא משמעות, בהנחה שההריון נראה בתוך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשאלה15/12/2009
שלום.
אתמול ביצעתי שקיפות עורפית שבוע 12 ו4 ימים והרופא שלי אמר שהכל תקין מבחינת הערכים שנבדקו.
בהריון הקודם עברתי גרידה בשל עובר ללא דופק בשבוע 9
רציתי לדעת האם אני יכולה בשלב זה להיות קצת יותר רגועה בנוגע לכך שחס וחלילה זה יקרה שוב?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגועה לחלויטין
ד''ר דורון רוזן16/12/2009סיכייך להפיל הם כמו בכל הריון תקין, כלומר פחות מאחוז שזה המינימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח+שמירת הריון דחוף!!ליבי15/12/2009
שלום, אני בת 23 הריון ראשון בשבוע 19+3,
רופא הנשים שלי נתן לי שמירת הריון מאחר ויש לי שיליית פתח ולחצים בבטן
כמו כן יש לי הפרשות דמיות לסירוגין .
האם שיליית פתח זו סיבה מספקת לשמירת הריון??
ומה ההשלכות של שיליית פתח
נ.ב
שיליית פתח התגלתה בשבוע 16 כמו כן עדיין לא זזה ולא עלתה מבחינה פיזיולוגית
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה עם תשובה אני מחכה בקוצר רוח
ליבי15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלית פתח
ד''ר דורון רוזן16/12/2009לעצמה אינה סיבה לשמירת ההריון אך השילוב עם הפרשה דמית ולחצים כבר משנה את התמונה. ככל שעובר הזמן והשיליה לא עולה הסיכןוי שתישאר למטה עולה אבל אין מה לעשות בעניין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליית פתח
הריון55526/03/2011האם היו דימומים או רק הפרשות חריגות?
מה שם הרופא שנתן לך שמירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה מאוד חשוב לי לדעתליבי15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין שאלה
ד''ר דורון רוזן16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציהמיכל14/12/2009
שלום רב,
בתוצאות מי שפיר יצא שיש לעוברית ככל הנראה טנרסלוקציה רצפטורית בכרומוזומים 11 ו-22 מאוזנת ואני ובעלי מחר צריכים לבצע בדיקת דם לקריוטיפ.אמרו לנו שאם אחד מאיתנו נשא של זה זה חסר משמעות לעובר.
שאלתי היא מה קורה חלילה וחס אם אחד מאיתנו לא נשא של זה?מה עושים אז?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה.
ד``ר איילון לחמן15/12/2009למיכל שלום.
בנושא זה יש להועץ עם היועץ הגטי.על פי שיקולו יש להחליט מה הלאה.אם הטרנסלוקציה מאוזנת יתכן ואין לה השלכות לשיקול דעת היועץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת הרדמות בצד ימיןהילה14/12/2009
שלום,
אני בשבוע 28 ומזה כשבוע אני מרגישה תחושה מוזרה -מעל הבטן בצד ימין. תחושה שהמקום
"רדום".
יש לציין שהתחושה קיימת בעיקר כשאני יוצאת החוצה ולובשת חזייה וכשאני מטיילת הרבה, כשאני שוכבת במיטה התחושה הזאת לא קיימת.
האם התופעה מוכרת? מה ניתן לעשות?
תודה מראש על התגובה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות.
ד``ר איילון לחמן15/12/2009לליאת שלום.
התופעה אינה שכיחה.מדובר כנראה בבעיה עצבית כלשהי. יש לבדוק זאת.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקהש מישהו!?אני14/12/2009
ד"ר שלום ,
רציתי לברר לגבי הבדיקה שאמורים לבצע אחרי הלידה
אם הרחם לא חזר לממדיו .. מה זה אומר ולמה?
אני אחרי ניתוח קיסרי ולא ביצעת עדיין בדיקה (3 חוד אחרי)
קיבלתי כבר ווסת ויש לציין שאני מניקה בלבד..
היו דימומי ווסת הפסיק שבועיים ואז חזרו דימומים חומים של סוף מחזור לכמה ימים והפסיק..
מוזר..אבל הייתכן שנקלטתי שוב להריון? ואם גכן ?
איך ניתן לדעת שהרחם חזר לעצמו ..אני בטראומה מהלידה ולא מוכנה נפשית לעבור בדיקות פנימיות אחיר מה שעברתי בלידה ..
האם הקשה שיש לי בבטן זה כי הרחם לא חזר לגודלו?
אני יודעת שגרך הפורום אינך לקבוע מה מצבי אך אשמח אם תסביר לי פחות או יותר מה קורה אם..
ולמה עושים
תודה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה מאוד חשוב לי לדעת
ליבי15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אפשרות להסביר ללא בדיקה
ד''ר דורון רוזן16/12/2009בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)