מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות בהריוןע01/01/2010
שלום. אני בת 19 בסוף שבוע 7 להריון. לפני יומיים נצפה עובר בגודל מתאים, עם דופק.
לפני כשבועיים התחילו לי בחילות מאוד חזקות לאורך כל היום וגיליתי כי הדבר היחיד שעוזר לי הוא סודה.
שתיתי בערך 1.5 ליטר ליום, ועכשיו אין לי בחילות בכלל למרות שכבר יומיים לא שתיתי סודה אלא רק מים.
האם יכול להיות שבגלל ריכוז מלחים גבוה בסודה או סיבה אחרת עברו לי הבחילות?
האם זה אומר שיש בעיה עם הורמון ההריון?
בהריון הקודם שלי היו לי בחילות עד שבוע 14-15!!
האם יש סיבה לקבוע אולטראסאונד כדי לוודא שהכל בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
ד``ר אריה לידור01/01/2010שלום לך
שתיה ( במיוחד מים) וכן אכילה ממתנים את תחושת הבחילה האופיינית להריון. יתכן ובחילות אלו תחזורנה בהמשך הריונך.
מציע בקורת אולטרהסאונד לוודא התקדמות הריון תקינה.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהגלי01/01/2010
שלום,
האם ניתן לבצע קולונוסקופייה (הרדמה מלאה) בתחילת הריון?
אני מנסה להכנס להריון וצריכה לעבור את הבדיקה, תיאמו לי תור למס' ימים אחרי הביוץ ואני חוששת לעשות את הבדיקה, שמא אכנס להריון וזה עלול להזיק.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
בעקרון אין מומלץ לבצע קולונוסקופיה במהלך ההריון אלא אם יש צורך הכרחי. מכייון שתזמנו לך מועד כשאינך בהריון אין מניעה לבצעה. אגב הבדיקה נעשית תחת תרופות טשטוש ולא הרדמה כללית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לבהלה? אודה לתשובה מהירהמאי31/12/2009
בדיוק עכשיו קראתי על תסמינים לצירים מוקדמים או רעלת הריון וכתוב שאם יש את אחד התסמינים אז לפנות בדחיפות לרופא- אני שבוע 23 ויש לי כאבים בגב התחתון אבל השבוע התחיל כאב ממש בעצם הזנב שכואב לי לשבת. ודבר נוסף לפעמיים- לא כל פעם אבל כמה פעמיים ביום כואב לי באזור הכליות וצידי הבטן כאשר אני מטילה שתן- לא שורף ולא כלום רק מין כאב שעובר מיד לאחר מכן---
האם יש סיבה לבהלה? עלי לפנות לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ובטן
רצוי שתבצעי בדיקת שתן. ייתכן וכאבי הגב וצידי הבטן הינם סימן לזהום בדרכי השתן. לגבי כאבי הגב ועצם הזנב רצוי שתייעצי עם אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי אנגיו בהריוןאפריאט יפעת31/12/2009
שלום ,
שמי יפעת אני בשבוע 32+2 להריון ואתמול הגעתי לביה"ח עם קוצר נשימה ודופק מואץ.
נדרשתי לעבור בדיקה סיטי אנגיו לשלילת תסחיף ריאתי ,במהלך הבדיקה עטפו לי את הבטן עד הרגליים בחלוק עופרת וגם מתחת לגב דאגו לשים אחד על מנת לצמצם את רמת הקרינה לעובר.
רציתי לשאול מה הסיכונים בבדיקה כזו ?
מהן תופעות הלוואי וכל דבר נוסף שאפשר לדעת ,
בתודה מראש על ההתייחסות
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בהריון
CT אנגיו הינה בדיקת הבחירה בחשד לתסחיף ראתי בהריון .החשיפה לקרינה בבדיקות ה-CT היא נמוכה יחסית ואמצעי המיגון שננקטו כמתואר בהחלט מפחיתים עוד יותר את החשיפה לקרינה. מכל מקום התועלת שבבדיקה רבה הרבה יותר מן הסיכון הכרוך בה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך.!!!
אפריאט יפעת01/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים בשחלותמור31/12/2009
שלום רב,
בת 32, הריון ראשון לאחר ivf.
שבוע אחת עשרה + יום ועד לפני 4 ימים סבלתי מגירוי יתר שחלתי.
בבדיקה האחרונה שהתקיימה לפני 4 ימים, נמצא באולטרה סאונד כי השחלות סוף סוף קטנו והן כרגע בגודל 4 (לעומת 15, 12 ו- 9 שהיו עד לא מזמן).
במהלך כל אותו הזמן תמיד היו כאבים בשחלות לסירוגין וידעתי שאם אני לא נחה ושותה הרבה זה כואב.
אבל עכשיו השחלות בסדר ואין סיבה.
לפני יומיים סבלתי מעצירות קשה (הייתי שעתיים וחצי בשירותים!) והתאמצתי מאוד מאוד.
לאחר מכן, התחילו כאבי בטן שלא מדאיגים אותי , אבל בלילה החל כאב חד בשחלה הימנית, כאב חזק יותר מאשר היה לי בגירוי יתר השחלתי.
מאז הכאב לא מרפה, כואב לי כשאני יושבת, הולכת ושוכבת וכל תנועה או תזוזה מכאיבה באיזור.
שאלתי- האם יש לי סיבה לדאגה?
האם יש קשר בין הכאב לבין ההפעלת הכח וההתאמצות בשירותים?
ואם כן, האם בהפעלת הכח גרמתי לנזק כלשהוא ברחם בשחלות או חס וחלילה בעובר?
תודה רבה וסילחה עלאורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים בשחלות
ד``ר אריה לידור01/01/2010שלום לך.
גם אם התאמצות בשרותים יכולה לגרום לכאב בטן קל הכאב שאת מתארת הינו הרבה יותר עוצמתי מכך . עצתי לפנות לבדיקה על מנת לזהות את מקור הכאב.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציהשקד31/12/2009
בצער רב הפסקתי שבוע שעבר את ההריון שבוע 36, לאחר שבמי שפיר מאוחר התגלתה לעובר טרנסלוקציה 22 ו11 מאוזנת אומנם בבדיקת קריוטיפ להורים נמצא כי אף אחד מאיתנו לא נושא את הטרנסלוקציה , בוסף לטרנסלוקציה היה ממצא באולטרסאונד של עצמות ארוכות קצרות בשבועיים חלק שלושה מגיל ההריון ולכן השילוב של השניים הוביל להחלטה להפסקת ההריון.
שאלתי היא כזו, כעת אנו יכולים לנסות מחדש לגמרי?כלומר לאחר מחזור ראשון ניתן להיכנס להריון נוסף?כי אנו מאוד רוצים הריון תקין, לכפר על מה שעברנו.
האם מצב כזה נדיר בו העובר פיתח את הטרנסלוקציה לעצמו היא פשוט תקלה חד פעמית של הטבע?מה גרם לה?
האם יש סיכון כלשהו בהריון הבא או שהוא אמור להיות בע"ה תקין לגמריללא שום קשר?אני מפוחדת מאוד, יש חלילה וחס איזה סיכון שוב לזה?
שאלה נוספץ האם לאחר ביצוע ההפסקת הריון והלידה אתה ממליץ כעת שאקח ךפני הריון הבא חיסון שפעת חזירים לפני כניסה להריון הבאה למרות שגופי חלש יחסית אחרי הלידה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציה
לגבי חלקה האחרון של שאלתך: ניתן לבצע את החיסון בכל שלב: בהריון, לאחר הלידה וכן לפני כניסה להריון.
לגבי עקר שאלתך עצתי היא לפנות ליעוץ גנטי לניתוח ממצאי הגפיים הארוכות והמיפוי הכרומוסמלי ועל השלכותיהם בעתיד.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאני31/12/2009
שלום
ביום ראשון היה לי בטא 883 והיום יום חמישי עשיתי שוב בטא ויצא 4780.2
האם זה תקין??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
עליית ערכי הביתא נראית יפה. ממליץ התאמה לבדיקת אולטרהסאונד.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשילייה בזמן לידהגלית31/12/2009
שלום רב,
אני בת 38 ובתחילת הריון רביעי. ילדתי שלושה ילדים בשנים 2006, 2007, 2008. בכל הלידות היתה לי בעיה עם השילייה שלא יצאה לבד. השאלה שלי מתייחסת ללידות הראשונה ושלישית אותן ביצעתי בארץ בתל השומר. כאשר עוד הייתי בחדר לידה כ-15 דקות לאחר שהתינוק יצא לפתע איבדתי את ההכרה. הובהלתי לחדר ניתוח שם הוצאה השילייה. איבוד ההכרה החדר הניתוח מאוד מפחיד אותי. יש לי תחושה של סכנת חיים ממשית.
בלידה האחרונה הלידה עצמה היתה ממש קלה. התינוק יצא תוך כמה לחיצות קלות ללא קרע וללא בעיות. הוא יצא במשקל 4 קילו כמו אחיו הבכור. ולאחר איבוד ההכרה וההכנסה הבהולה לחדר הניתוח יצאתי עם תפרים בצוואר הרחם ועם המוגלובין 6.9 (קיבלתי מספר מנות דם עד לייצובי ונדרשתי להישאר במעקב במחלקה שאיננה יולדות).
לצורך השלמת התמונה בלידה אמצעית, אותה ביצעתי במנילה אשר בפיליפינים באופן פרטי, השילייה לא יצאה והרופאה הוציאה לי אותה ידנית. היא אמרה לי כי השילייה מפוררת ולא שלמה (דבר שנאמר לי גם בלידה הראשונה). חודשיים לאחר הלידה התברר כי חלק גדול של השיליה נשכח בפנים ונדבק אל הרחם. עברתי אאוטרוסקופיה באופן פרטי בישראל והשילייה הוצאה.
כרגע אני בהיריון רביעי ואני רוצה להבין מה הבעיה שלי בעצם ואיך אני יכולה לעזור לעצמי והימנע מאיבוד הכרה על בחדר הלידה דבר שגורם לי להרגיש שאני בסכנת חיים ממשית.
בברכה ובתודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציה
ד``ר אריה לידור01/01/2010שלום גלית
עם הסטוריה "שלייתית" כה מרשימה כפי שאת מתארת הייתי מיעץ לך לסיים את הריוננך הרביעי בניתוח קיסרי שבמהלכו תופרד היטב השליה ובכך תנצלי מהמצב המסוכן אותו חוית ב3 לידותיך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהענבל31/12/2009
בס"ד
אני אמא לשלושה ילדים בריאים ב"ה. עם שני הראשונים היו לי דימומים חזקים, וההריון המשיך כראוי. בהריון הרביעי 27/10 הסתיים בהפלה בשבוע השישי.
עתה גיליתי שאני שוב בהריון, לאחר מחזור אחד מאז ההפלה.
שאלותיי:
1. על מה אני צריכה לשמור?
2. מה הכוונה משאות כבדים? הגדר מאמץ?
3. האם כדאי לי לקחת פסק זמן ארוך מהעבודה?
4. מהן ההשלכות על ההריון הנוכחי?
5. איזה בטא אני אמורה לראות בשבוע שישי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא צריכה לעשות שום דבר מיוחד
ד''ר יואב פלד02/01/2010גשי לרופא לבצע בדיקת סונר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הפלה יזומהחזרתי31/12/2009
שלום,
אני כעת בהריון בשבוע 6, ומעוניינת לדעת לגבי הפלה יזומה באמצעות תרופות.
עד איזה שבוע ניתן לבצע הפלה באמצעות תרופות?
האם יש צורך באישור ועדה לביצוע הפלה בצורה זו?
האם התרופות הללו יקרות?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009שלום. ניתן לבצע ההפלה עד סוף שבוע 7.מבוצעת באישור הועדה רק בבתי חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון - דחוףףףףאני31/12/2009
שלום רב
ב 21/11 היה לי ווסת אחרונה
ב10/12 היתה שאיבה
ב13/12 הייתה החזרה: 4 עוברים
ב25/12 בטא 440
ב27/12 בטא 883.
1)האם זה תקין
2)באיזה שבוע אני ?????
3)האם מותר לקיים יחסים???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד שאלה אחת
אני31/12/2009מתי ניתן יהיה לראות משהו באולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009שלום.
שק ההריון נצפה בעל קול לאחר שערך הבדיקה הגיע ל-1000.שבוע ההריון נמדד בדרך כלל מהיום הראשון של המחזור האחרון,כפוף למדידות בדיקות העלקול..שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אריה לידור01/01/2010בשבוע הבא ניתן יהיה לראות שק הריון ויתכן ואף דופק לב העובר.
ברכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע הריון
ד``ר אריה לידור01/01/2010ראשית מזל טוב על הריונך
בהתחשב בתאריכים מחרתיים תמלאי 5 שבועות.
אנא המשיכי במעקב ביתא. המשך מוצלח
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על היחס והתשובות:)
אני03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי לקחת חומצה פולית ומתי להתחילתמר31/12/2009
שלום,
אני בשבוע 15 והרופא שלי אמר לי להפסיק עם החומצה הפולית ולהתחיל לקחת ברזל או כדור משולב של ברזל עם ח. פולית. האם זה מה שמומלץ? האם אפשר לותר על החומצה הפולית בשלב זה ולקחת רק ברזל? האם לוקחים ברזל גם אם ההמוגלובין תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופאה צודקת
ד''ר דורון רוזן31/12/20092 האפשרויות בסדר גמור וכן, נותנים ברזל בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דופק בבקשה תענהש31/12/2009
היי בבקשה תרשום לי את חוות דעתך, אני קצת חסרת אונים פה ומבולבלת:
לא יידוע לי מתי נכנסתי להיריון
מה שכן יידוע לי שבבדיקת אולטרסאוונד שעשיתי ב- 17.12.09 לא היה דופק לעובר כאשר גודל העובר היה 3.5 מ"מן.
ב- 20.12.09ביקרתי אצל רופא הנשים שלי אשר אמר לי שהוא מעריך שהתאריך ה- 5.11.09 מהווה את תאריך הווסת האחרונה שלי.
יחד עם זאת באותו תאריך ה-5.11.09 עשיתי בדיקת זקיקים כאשר גודל הזקיק היה 13 מ"מ ולאחר מכן ב- 8.11.09 עשיתי שוב בדיקת זקיקים וגודל הזקיק היה 16 מ"מ.
א. האם הגיוני כי אכן נכנסתי להיריון 5.11.09 (או יותר נכון האם זהו התאריך של הווסת האחרונה) עם גודל זקיק 13 מ"מ ועובי רירית 6 מ"מ???
ב. כיצד ניתן לבדוק בצורה יותר מדוייקת מתי נכנסתי להיריון?
ג. מה משמעות העיניין שאין דופק לעובר. חשוב להוסיף שב- 3.12.09 עשיתי בדיקת ביטא והתוצאה הייתה 7927, וב- 20.12.09 עשיתי שוב בדיקת ביטא והתוצאה הייתה 40000.
הערה חשובה נוספת היא שזהו היריון ראשון כאשר הפסקתי גלולות לפני כשלושה חודשים בחודש הראשון לא קיבלתי מחזור ובחודש השני נכנסתי להיריון.
כמו כן החל לי דימום קל מאוד ללא כאבים - מה זה אומר?
מחכה לתשובה ותודה מראש
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דורון רוזן31/12/2009הסיפור מורכב ומסובך אך המסקנה פשוטה: לבצע עוד בדיקה עכשיו כשחלפו 210 ימים נוספים ובכל מקרה חייב להיות דופק. הדימום מכל מקום אינו סימן טוב אך גם אינו מחייב לרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להריון מולאריחיה31/12/2009
שלום.לני כשמונה חודשים עברתי גרידה עקב מה שהגדיר הרופא "חשד להריון מולארי" בדיקת האולטראסאונד נעשתה בשבוע 7 ולא נצפה דופק.בדיקות מעבדה פתולוגיה שנעשו לדבר הזה שאין לי מושג איך לקרוא לו לא הראו תוצאות חד משמעיות להריון מולארי והרופא טען באזני כי מדובר במולאר חלקי.בדיקת כרומוזומים שמעשתה לדבר הזה היתה מושלמת,לא נצפה שום פגם כרומוזומאלי אלא שאת העובדה הזו שמעתי מהיועצת הגנטית שקיבלה את התיק שלי מבית החולים.
שאלתי היא האם העובדה שמבחינה כרומוזומאלית הדבר הזה היה מושלם מעיד על בעצם מה שהיה אמור להתפתח לעובר בריא ושלם? האם יש סיכוי שהחלטת הרופא לעשות לי גרידה היתה פזיזה מדי? אני שואלת כי בהחלט שעברה בראשי המחשבה לתבוע אותו בעקבות הממצא התקין של הכרומוזומים... ואני רוצה לדעת האם יש כאן עילה לתביעה.
אציין עוד שאני מתגוררת בחו"ל (ארה"ב) ,בהריון הקודם שעברתי בארץ בשבוע 7 גם לא היה דופק ושלחו אותי הביתה ולבוא לביקורת רק אחרי שלושה שבועות....עברתי הריון תקין ולידה והכל בסדר.מאוד מטרידה אותי העובדה אם יש סיכוי שעברתי גרידה לחינם+מעקב בדיקות דם חודשי וכל הלחץ והמתח מסביב היה מיותר...?!\
תודה על ההתייחסות
ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטונתי
ד''ר דורון רוזן31/12/2009מלאבחן דרך כמה מ/פטים אם היה אן לא הריון מולרי ואם הטיפול היה נכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה והבהרה
חיה31/12/2009לא ביקשתי איבחון לגבי אם היה או לא היה הריון מולארי.השאלה היתה (כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון) האם הממצאים של הבדיקה הכרומוזומאלית בלבד יכולים לשלול ממצא של הריון מולארי.הבדיקה הכרומוזומאלית כאמור הראתה שהכל היה בסדר ואם אני מבינה נכון הריון מולארי חלקי (מה שנטען שיש לי) מורכב משני שליש כרומוזומים מהזרע ושליש מהביצית,ז"א שיש בעיה כרומוזומאלית.נכון? אם כך ההגיון אומר שאם בבדיקה פתולוגית יש ממצא כרומוזומאלית תקינה אז יש כאן סתירה בין המציאות לבין מה שהרופא מציג ככאילו שהיה לי.הלא כך????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון רנטגן ואנטיביוטיקהמאיה30/12/2009
שלום רב,
גיליתי שאני בהריון שבוע 6.
במהלך החודש הראשון להריון ובעיקר בסמוך למועד הביוץ ובוודאות לאחר ההפריה עברתי טיפולי שיניים הכוללים טיפולי שורש (3 במספר) ועקירה כירורגית של שן בינה, כאשר בטיפולי שורש עשו לי צילומי רנטגן , כמובן קיבלתי חומרי הרדמה לשיניים ודבר נוסף מאחר ואני סובלת מ-vsd גם נטלתי 3 פעמים מינון של מוקסיפן כפרופילקסיס שעה לפני כל טיפול (2 גרם כל פעם) 3 פעמים בהפרש של כמה ימים בסמוך להתעברות.
האם יש חשש לחיי העובר? האם יש סיכוי כי הוא ניזוק?
האם ניתן לבדוק נזקים נוכחיים או עתידיים ?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל המתואר אינו
ד''ר דורון רוזן31/12/2009אמור להשפיע על העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)