מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים מבדיקת CMVיעל08/12/2009
הי פורום .
רקע: בת31 הריון קודם תקין בשנת 2006.
עכשיו הריון שני, שבוע 8, תוצאות בדיקת CMV:
CMV IgG : גדול מ -250 AU/ml
POSITIVE
CMV IgM : גבולי, בנוסף ראה תוצאות - CMV IgM Additional assay
CMV IgM additional assay
NEGATIVE
CMV IgG Avidity
גדול מ 45%
Probably past infection
בדיקה קודמת בהריון הקודם בשנת 2006:
CMV IgG : 1.7 positive
CMV IgM : negative
אשמח לדעת מה אומרות הבדיקות בנוסף לבדיקות משנת 2006
האם יש סיכון לעובר ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אותו הדבר
ד''ר דורון רוזן09/12/2009את מחוסנת מזיהום ישן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vhrhuiסיון08/12/2009
שלום, אני בהיריון ראשון (בת 37) בשבוע 7+2 לאחר IVF בשל אנדומטריוזיס. יש שק היריון תוך רחמי ועובר אחד עם דופק בגודל המתאים. היום ב-US נכתב "שחלה מעט מוגדלת עם C.A ואנדומטריומה וגודש של 55. מה פירוש הממצא? האם אני צריכה מעקב היריון רגיל או היריון בסיכון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין גם כן
ד''ר דורון רוזן09/12/2009את משמעות הקיצורים. תשאלי את מי שכתב, בהצלחה. ככלל IVF ואנדומטריוזיס לעצמם אינם מהווים הוראה למעקב הריון בר סיכון אך כל מקרה נשקל לגופו על ידי הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיט - רוליד וונטוליןאור08/12/2009
שלום,
בתחילת שבוע שעבר חליתי בשפעת (חום וחולשה) המחלה עברה מתרופות סבתא ואקמול אך השיעול נותר ונהייה טורדני. היום איבחנה רופאת המשפחה שאני כנראה מפתחת ברונכיט. אני בשבוע ה-25 להריון.
האם מותר ליטול רוליד? והאם מותר להשתמש במשאף ונטולין?
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ירשום זאת רופא מותר
ד''ר דורון רוזן09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה להיריון וביוץלי08/12/2009
שלום, אני נמצאת כחודש וחצי אחרי גרידה (עובר ללא דופק), אני עושה מעקב של בדיקת בטה לראות שהיא תרד ל - 0. שלשום הבטא עוד הראתה 4 שאני יודעת שזה כמעט אפסי אבל בכל זאת רציתי לדעת אם כשיש בטה שהיא עדיין לא 0 יש ביוץ והאם ככה אפשר להרות? מיואשת כבר.תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר דורון רוזן09/12/2009סביר שיהיה ביוץ בקרוב. בכל מקרה מציע לחכות 2 מחזורי דימום לחזרת רירית הרחם למצב קליטה אופטימלי ולא להיחפז.[
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס בתחילת הריוןאביבה08/12/2009
נמצאת בשבוע 5 להריון (הריון ראשון)
היה לי היום הפרשה נוזלית חומה/ורודה מקריאה באתר הבנתי שיש לזה קשר להשתרשות ההריון אז נרגעתי(חוץ מזה אין ספק שאני שאני ערנית לשינויים בגופי).
קראתי גם שמותר ורצוי לעשות סקס בתקופת ההריון ושסקס אינו מזיק לעובר
השאלה שלי האם בשלב מוקדם זה כשההריון עדיין בשלב ההשתרשות שלו סקס לא יכול להזיק???
בכל זאת הריון ראשון יש חוסר ניסיון והשאלות מרובות (-:
תודה על הסבלנות
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס
ד''ר דורון רוזן09/12/2009בעייתי רק כאשר יש בעיה בהריון כמו צירים צוקדמים, ירידת מים, דמם טרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 נמוך 184 הריון שבוע 28קרן08/12/2009
שלום,
אני שבוע 28 להריון תקין (טפו טפו טפו), אחרי הפלה טבעית בהריון קודם, שבוע 9.
עקב מוצאי (פרסי) יש לי חוסר ב-B12 בכללי ומאז תחילת ההריון גם אנמיה קלה.
עקב כך במעקב חודשי מול ר. הנשים שלי.
ה-HB עלה מ-10.8 (מתאריך 24/11) ל-11.1 נכון להיום (6/12)
B12 היה עד כה סביב ה- 267- 261~ כשב-6/12 התוצאה שהתקבלה הייתה מאוד נמוכה אי פעם אצלי 184....
קודם PLT ירד מ- 314 ל-268 שאני חושבת שזה טוב לא? הייתה לי דלקת באוזן שגרמה לורטיגו - זה אומר שהדלקת שהייתה בנסיגה ? -
בדיקת השתן גם נראית בסדר: PH U דTRIP 6.5 שזה בטווח
כל השאר רשום NEGATIVE /NORMAL....
אשמח להבהרה מה התוצאות הללו אומרות בדיוק (במיוחד לגבי ה-B12 )
ואחת ולתמיד- מה ההבדל הין B12 לHB (אני חושבת שזהו הברזל אבל רוצה להיות בטוחה).
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות סבירות בהחלט
ד''ר דורון רוזן09/12/2009חוסר B12 ניתן לטיפול.
B12 הוא ויטמין החשוב בייצור ההמוגלובין ובדברים אחרים. המוגלובים הוא המרכיב בכדוריות האדומות האחראי על קליטת החמצן ותלוי בברזל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תוצאת בדיקת הריוןגלית08/12/2009
שלום, חברתי קיבלה תוצאות בדיקת דם לבדיקת הריון ולהלן התוצאות:
HCG QUANT. 15291.80 MIU/ML
אשמח לדעת מה אומרת התוצאה
בשמי ובשם חברתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חיובית להריון בהצלחה
ד''ר דורון רוזן09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 29+4dana08/12/2009
שלום רב.
היום גיליתי שהחל לצאת לי נוזל צהבהב מהפטמות. האם זה תקין לשבוע 29 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין ושמו קולוסטרום
ד''ר דורון רוזן09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןבמבית08/12/2009
שלום רב !!
שבוע 5+5, תוצאות בדיקת אולטרסאונד:
מבנה שק: סדיר
רקמה עוברית: נצפתה
דופק עוברי: הודגם בספק
ממצא בטפולה: גופיף צהוב מימין.
הערות: בחלל הרחם נצפה שק הריון בקוטר 12 מ"מ המתאים לשבוע 6+0 בתוכו נצפה שק חלמון.
1. האם תוצאות מתאימות לשבוע?
2. האם הגיוני שלא נצפה דופק?
3. האם ב"רקמה עוברית" הכוונה היא לעובר? כי הטכנאית אמרה שהיא לא רואה עובר, האם יכול להיות שהיא התכוונה שהיא לא רואה דופק עובר? זה קצת הלחיץ אותי שעדיין לא רואים עובר.
בכל מקרה תודה רבה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר דורון רוזן09/12/2009בשלב זה אכן סביר לראות דופק ועובר ברור. בכל מקרה מקובל בתוצאה כזאת לחזור אחרי כשבוע בהנחה שייתכן וההריון מעט צעיר יותר. אין ברירה אלא לחכות בתקווה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! אתה מקסים !
במבית09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מי שפירליאת08/12/2009
שלום,
אני ובעלי נשאים של הגן SMA
ביצעתי בדיקת מי שפיר
להלן התוצאות
לעובר 2 עותקים של הגן SMN1
אשמח לדעת מה זה אומר
תודה
יום טוב
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייך לפנות ליועץ גנטי
ד''ר דורון רוזן09/12/2009זו שאלה ספציפית מדי בתחום הגנטיקה ואין לי היכולת לענות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS בהיריוןשרון07/12/2009
כנשאית של GBS רציתי לדעת האם יש אפשרות להתחיל לקחת את האנטיביוטיקה בבית, כשמתחילים הצירים / ירידת מים (בכדור או בזריקה - מה שצריך) על מנת להבטיח שאקבל לפחמנה אחת לפני שתתחיל הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחמנה = לפחות מנה
שרון07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותגלית07/12/2009
אני בשבוע18 ובמהלך השבוע האחרון יש לי מידי פעם הפרשות בצבע חום בהיר ולפעמים קצת חום אדמדם עשיתי אולטרסאונד פעמיים והכל בסדר מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומות.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לגלית שלום.
יש לגשת ולהיבדק כדי גם לשול בעיה בצוואר הרחם או בהריון עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרונית07/12/2009
שלום,
ביום שישי האחרון התבשרתי שאני בהיריון בתחילת שבוע 6. הרופא אמר שעליי לקחת חוצה פולית ולחזור לאחר שבוע לבדוק דופק. האם הוא היה אמור לשלוח אותי בכל מקרה לבדיקות דם או שנהוג לעשות זאת רק לאחר בדיקת הדופק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009שלום.
מועד הבדיקות ביעוץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי!לונה07/12/2009
אחרי 40 שבועות בהן שאלתי ושאלתי, סוף סוף ילדתי:-) אז ראשית ברצוני להודות לרופאים המקסימים בפורום שענו על כל שאלה במקצועיות ובמהירות.
בסופו של דבר ילדתי בניתוח קיסרי אלקטיבי עקב סוכרת הריון בסימן שאלה. התינוק נולד במשקל של 4 ק"ג עם היפוגליקמיה קלה שחלפה לאחר יומיים.
ברצוני לשאול כמה זמן לאחר הלידה (בקיסרי) ניתן לקיים יחסי מין?
בנוסף, כמה זמן נורמלי שיהיה דימום? כעת עברו כבר 3 שבועות ואני עדיין מדממת. אך הרבה הרבה פחות.
ברצוני לציין שאני לא מניקה.
מתי מומלץ להבדק אצל רופא נשים? והאם בגלל הסוכרת יש בדיקות שכדי שאבצע אני? או התינוק?
מתי אוכל להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון שוב? (הרמונט)
תודה רבה!!! כמו תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתי.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009ללונה שלום.
אין מגבלה רפואית בקיום יחסים לאחר ניתוח.אם את מרגישה נוח עם זה.גם הגיע בהחלט הזמן שתגשי להיבדק אצל רופאך ובמביל גם ילדך לאחר הסכרת ההריונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד כושי?!רקפת07/12/2009
שלום.
אני בת 32 , לבנה - בהירה.
הריתי לגבר שחור ממוצא אפריקאי.
לאיזה גוון עור של היילוד עליי לצפות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לרקפת שלום.
בדרך כלל מקבלים מעין צבע מעורב.שהוא כמובן כהה יותר מהצבע שלך.נדיר אבל יכול להיות צבע אפריקאי מלא.זאת כי הגנים של הצבע הכהה הם יותר שולטים בתוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)