מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmv בשבוע 30גלי24/12/2009
רציתי בבקשה לשאול -
אני כרגע בשבוע 30 , לא נדבקתי בעבר מעולם ב CMV.
יש לי כאבי גרון , ממש כאב בבליעה - ללא סימני חום ,הרגשה כללית רגילה טובה , רק כאבי גרון.....
יש לי ילדה קטנה בבית מנוזלת ומשתעלת (ללא חום) כבר כמה ימים - ניסיתי להישמר כמה שאני יכולה...
- האם CMV יכול להתבטא רק בכאב גרון? בלי חום , בלי שום תופעה אחרת?
- האם בשבוע 30 ,בהידבקות ראשונית, יש עדיים סכנה שהוירוס יעבור לעובר ויפגע בו?
כמובן שאלך לבדיקת דם...אבל הפחד בנתיים משתק...
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר איילון לחמן27/12/2009לגלי שלום.
אנא גשי להיבדק.רופא המשפחה ורופא הנשים. ובדיקות כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לבדיקת דם לאיתור הריוןשי24/12/2009
האם יש צורך לקבל הפניה לבדיקת דם זו מרופא או שניתן להגיע למעבדה ולהיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שי28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי-הפנייה לבדיקה
ענבל28/12/2009אם את מטופלת בקופת חולים נכבי את צריכה הפנייה לבדיקת הריון אני ביררתי ואכן צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדהשיר24/12/2009
הי!
עשיתי הבוקר בדיקת דם להריון ואילו התוצאות:
HCG QUANT.(S) 491.00 IU/L
(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)
(HCG > 25 IU/L = POSITIVE)
נראה טוב? תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבדה.
ד``ר איילון לחמן24/12/2009נראה חיובי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38דורית24/12/2009
שלום,
אני בשבוע 38, יש לי כאבים בבטן העליונה בצד שמאל. לחץ הדם שלי תקין (למרות שהתחיל קצת לעלות בזמן האחרון 121/77 ). חלבון בשתן תקין.
בשבוע האחרון העליה בכאבים היו רבים, חשוב לי לציין שהיית בבית חולים עקב צירים ואני אם פתיחה של 1 ס"מ ו-80 מחיקה.העובר שוקל 3300 ק"ג
ממה נובע הכאבים? יכול להיות שהעובר יושב על אחד מהאיברים הפנימיים ולכן נובעים הכאבים?
או שחושבים שזה רעלת הריון?
אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 38
ד``ר איילון לחמן24/12/2009לדורית שלום.
כאבים בבטן עליונה משמאל אינם אופיניים דוקא לרעלת הריון. יש לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מקיסרינועה24/12/2009
אני כחצי שנה לאחר ניתוח קיסרי. עדיין יש במקום הניתוח מעין רגישות למגע, אבדן תחושה ונפיחות קלה (אל עף שחזרתי למשקלי להמקורי הבטן מסרבת להשטטח! ) האם התופעות מוכרות ונורמאליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי.
ד``ר איילון לחמן24/12/2009לנועה שלום.
האמת שחצי שנה לאחר הניתוח לא צריכות להיות תופעות באזור הניתוח. שוה לכן להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקחוה24/12/2009
אני בשבוע 6 ע"פ בדיקת רופא פעימות לב העובר איטיות האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6
ד``ר איילון לחמן24/12/2009לחוה שלום.
כרגע אין מה לדאוג אלא לחזור על הבדיקה לאחר מס ימים.אין אפשרות להשפיע על התוצאה ונקוה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןדורוש23/12/2009
שלום אני שבוע 25 ויומים
והיום היתי אצל האחות היא אמרה לי שהמוגלובין שלי גבולי 11 נתנו לי לקחת ברזל עכשיו..
העם זה מסוכן? שהמוגלובין ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין.
ד``ר איילון לחמן24/12/2009שלום.
הרי נאמר לך בצדק שהתשובה היא גבולית. כלומר עליך לקחת כדורי ברזל בלבד, לא זריקות לא עירויים.ממה הלחץ..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות + בדיקת דםשאלה23/12/2009
שלום רב,
אודה להסבר התשובות והאם התוצאות תקינות
גיל לפי וסת אחרונה : שבוע 12+4
משקל בעת בדיקה :67
מס' עוברים :1
----------------------------------------------------
NT-Nuchal translucency 0.63 MoM
NT-Nuchal translucency 0.70 mm
--------------------------------------------------------
PAPP-A 1.39 MoM
PAPP-A 3387 mIU/L
Free beta HCG 1.16 MoM
Free beta HCG 39.6 ng/ml
-------------------------------------------------------
ma age- related risk - 1/1300
Down's Syndrome risk 1/20000
Trisomy 18 Risk 1/20000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות.
התשובה אומרת שהסיכון לעובר פגוע היא פחות מ1 ל-20000.מה יותר טוב מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה בהריוןאוסנת23/12/2009
שלום רב, אני בהריון בשבוע 8, אתמול אכלתי ארוחת בוקר בבית קפה (סלט, חביתה, גבינה)
בערב התחילה לכאוב לי הבטן והתחלתי לשלשל, השלשולים נמשכים גם היום, הם לא תכופים
ואין לי חום או הקאות, האם נגרם נזק לעובר בעקבות צריכת המזון המקולקל? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה.
ד``ר איילון לחמן24/12/2009לאוסנת שלום.
ממליץ שתתיעצי גם עם רופא המשפחה. העוברים בדרך כלל עמידים בפני תופעות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בהריון- דחוף!!מורן23/12/2009
שלום, השבוע גיליתי שאני בהריון עדיין לא עברתי אולטראסאונד אבל לפי בדיקת הדם אני בשבוע החמישי או השישי. אני דואגת כיוון שלפני שגיליתי שאני בהריון שתיתי אלכוהול (יין) בערך פעמיים בשבוע בכמויות לא קטנות (3-4 כוסות כל פעם) בנוסף עישנתי סיגריות לא מעט- אפשר להגיד שקופסה ביום וכששתיתי עישנתי הרבה. אני פוחדת שזה יזיק לעובר. השאלה היא כמה זה יכול להזיק? האם ניתן להבחין בנזקים? במידה ויש סיכוי סביר שנגרם נזק רציני לתינוק אני אבחר בהפלה. מבקשת לדעת תשובה בדחיפות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן תשובה בנתיים עד שיענו לך
נועה24/12/2009בקשר לסיגריות- בשלב זה של ההריון אין לסגריות כלל השפעה על העובר אפילו לא קופסא ביום,אבל הריון היא הזדמנות נהדרת להפסיק לעשן... בקשר לאלכוהול : בשלבים המאוד מוקדמים של ההריון ( עד שבוע חמישי לא כולל ) אין לאלכוהול בכלל השפעה על העובר לכן כדאי לך לעשות אולטרסאונד בקרוב ולראות אולי אין לך בכלל סיבה לדאגה. בשבוע שישי כבר יש לחומרים שאת צורכת השפעה על התפתחות העובר ואלכוהול יכול להזיק לו. אני כותבת לך משום שגם אני צרכתי כמויות אלכוהול דומות למה שכתבת ( כפעמיים בשבוע כשלוש כוסות יין בכל פעם ) עד שבוע 8 שבו גיליתי שאני בהריון והפסקתי. אני קיבלתי יעוץ פרטני מהמרכז הטרטולוגי בירושלים ולפי ההגדרות שלהם צריכה כזו של אלכוהול לא מספיקה בכדי להכנס לקבוצת הסיכון להווצרות לנזקי אלכוהול רציניים לעובר, עם זאת ארצה לסייג את דברי ולהגיד כי אין ממש כמות אלכוהול אשר נחשבת בטוחה לשימוש בהריון.
ניתן לאתר רק פגיעות אלכוהול קשות בסקירת מערכות ( מומים בפנים לדוגמא ) אבל אלו נוצרים רק לנשים אלכוהוליסטיות ממש ששותות מעל חמישה משקאות על בסיס יומי. פגיעות קלות כתוצאה מאלכוהול לא ניתן לאתר כלל.
התינוק שלי בן שבעה חודשים ומתפתח " לפי הספר" זוחל, צוחק, ממלמל. לא ניכר כי לאלכוהול שצרכתי בכמויות דומות לשלך ( אפילו יותר לאורך זמן ) היתה השפעה על התפתחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול
ד``ר איילון לחמן24/12/2009למורן שלום.
התיעצע עם המרכז למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות,למרות שאם לא משיכי עם העישון והאלכוהול הסיכוי לפגיעה הוא לא גדול,בטל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשאלה23/12/2009
שלום
אני בשבוע 13. אתמול נחשפתי לעשן סיגריות במקום סגור במסיבה למשך 45 דקות באופן חד פעמי
אני לא מעשנת וגם לא בן זוגי ומאז שאני בהריון זאת הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי כך
אני מנסה כמה שיותר להמנע מהחשיפה לזה.
האם זה יכול לגרום נזק לעובר?
אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
על פניו לא נראה שחשיפה חד פעמית לעישון פסיבי יכולה לגרום לנזק.תוכלי להתיעץ עם המרכז למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות,טל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , אני בשבוע 28 והשבוע עשו ליshani23/12/2009
פעמיים אולטרסאונד בהפרש של יום והתשובות היו שונות. בפעם הראשונה המשקל יצא 1000 גרם ושמחתי מאוד ויום למחרת המשקל יצא 875 גרם. האולטרסאונד נעש ע"י שתי טכנאיות שונות ובשני מכשירים שונים. הטכנאית אמרה ש- 875 גרם זה משקל נמוך מאוד ואף מדאיג...
רציתי לדעת האם המשקל באמת כל כך נורא? יש סיבה לדאגה ?
התוצאות יצאו כל כך שונות אחת מהשניה שאני לא יודעת כבר למה להאמין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
לא ברור מדוע בצעת שתי הבדיקות בהבדל של יום אחד.( מעט עודף קרינה לתינוק).לגבי התשובות, התיעצי עם רופאך.בודאי יבקש בדיקה נוספת בעוד 10 ימים או שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם שבוע 25לימור23/12/2009
WBC 9.5 K/ul 4.8 -10.8
RBC 3.58 M/ul 4.20 -5.40
HB 11.1 g/dl 12.0 -16.0
HCT 32.3 % 37.0 -47.0
MCH 31.0 pg 26.0 -31.0
MCHC 34.4 g/dl 33.0 -36.7
RDW 13.4 % 11.0 -16.0
MCV 90.2 fL 80.0 -97.0
NEUT% 80.1 % 40.0 -75.0
LYM% 13.6 % 20.0 -50.0
MONO% 3.3 % 2.0 -12.0
EOS % 2.0 % 0.0 -7.0
BASO % 0.2 % 0.0 -2.0
LUC% 0.8 % 0.0 -4.5
NEUT.abs 7.6 K/ul 1.9 -8.0
LYMP.abs 1.3 K/ul 0.9 -4.5
MONO.abs 0.3 K/ul 0.2 -1.0
EOS.abs 0.2 K/ul 0.0 -0.6
BASO abs 0.0 K/ul 0.0 -0.1
LUC abs 0.1 0.0 -0.4
MACRO% 0.9 0.0 -15.0
MICRO % 0.3 0.0 -10.0
HYPER% 2.7 0.0 -10.0
HYPO % 0.5 0.0 -10.0
MICRO%/HYPO% 0.6 0.0 -10.0
PLT 298 K/ul 150 -450
MPV 8.2 fL 4.0 -13.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן24/12/2009ללימור שלום. רמת ההמוגלובין אצלך היא גבולית. שווה לכן ,ביעוץ עם רופאך, לקחת כדורי ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור23/12/2009
אני בשבוע 25 האם חסר לי ברזל או איזשהו ויטמין, התחלתי ליטול ברזל לפני שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל.
ד``ר איילון לחמן24/12/2009ללימור שלום.
בצעי בדיקות דם ונדע אם חסר לך או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לפני תכנון כניסה להריוןיעל23/12/2009
שלום רב, עקב הופעת אקנה אני שוקלת לחזור לגלולות. ילדתי לפני שנה ואני רוצה להיכנס להריון שוב בעוד שנה. האם זה יכול לפגוע לי בכניסה להריון או לחילופין פשוט לשבש לי את המאזן ההורמונלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהפוך הוא...
קלרה23/12/2009היי,
מניסיוני האישי, לאחר מעל 10 שנים שלקחתי גלולות רצוף, חודש אחרי שהפסקתי נכנסתי להריון...
כל פעם ששאלתי רופא אם כדאי לעשות הפסקה מהגלולות, הם אמרו שאין שום צורך, וגם שאין שום הוכחות שזה מוריד את הסיכוי להיכנס להריון מייד אחרי שמפסיקים.
אם כבר, אז להיפך - בחודש הראשון אחרי שמפסיקים גלולות רופאים ממליצים להשתמש באמצעי מניעה אחרים (קונדום), על מנת להימנע מהריון מרובה עוברים (כי הוא נחשב הריון בסיכון).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל ובמיוחד לקלרה
רוני24/12/2009יעל -
זה מאוד אינדיווידואלי. יש גוף שהגלולות פוגעות בו ויש גוף שהגלולות לא משפיעות עליו, בדיוק כמו כל דבר אחר.
אי אפשר להגיד באופן גורף שהגלולות מזיקות ואי אפשר להגיד באופן גורף שאינן מזיקות!
בכל מקרה, אם יש לך ניסיון עם הגלולות - פעלי לפי נסיונך האישי.
אם לא - כדאי להתייעץ עם רופא או לפעול לפי מה שנראה לך בידיעה מלאה מהם הסיכונים והסיכויים.
בכל מקרה לא הייתי מסתמכת על ניסיון של אשה כזו או אחרת שהיה לה ניסיון טוב או רע עם הגלולות. זה ממש לא אומר בהכרח כלום לגביך.
לקלרה -
לא מבינה מה גורם לך לקבוע מסמרות בעניין הגלולות.
אני אישית יכולה להעיד על רופא שאמר לאחותי שלא כדאי לקחת גלולות כל עוד אין צורך ממשי כי הגלולות מפסיקות את תהליך הביוץ והגוף עשוי "לשכוח" איך מבייצים אחרי תקופה ארוכה עם גלולות.
חוץ מזה, אני נטלתי גלולות במשך 3 שנים ואפילו אחרי שנתיים בלעדיהן עדיין היו לי בעיות ביוץ, שדרשו טיפולי פוריות. כל אחד שיסיק מזה מה שהוא רוצה.
בעניין הריון מרובה עוברים.... מעולם לא שמעתי את התאוריה הזו שחודש אחרי הפסקת הגלולות יש סיכוי מוגבר להריון מרובה עוברים ומעולם לא נתקלתי בתופעה הזו, למרות שכן נתקלתי בהרבה בחורות שנכנסו להריון חודש אחרי הפסקת הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות.
ד``ר איילון לחמן24/12/2009ליעל שלום.
לאצריכה להיות בעיה עם החזרה לגלולות והכניסה להריון לאחר מכן. הרי רוב הנשים עושות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)