מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליית פתח+שמירת הריוןליבי14/12/2009
שלום, אני בת 23 הריון ראשון בשבוע 19+3,
רופא הנשים שלי נתן לי שמירת הריון מאחר ויש לי שיליית פתח ולחצים בבטן
כמו כן יש לי הפרשות דמיות לסירוגין .
האם שיליית פתח זו סיבה מספקת לשמירת הריון??
ומה ההשלכות של שיליית פתח
נ.ב
שיליית פתח התגלתה בשבוע 16 כמו כן עדיין לא זזה ולא עלתה מבחינה פיזיולוגית
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילית פתח.
ד``ר איילון לחמן15/12/2009ללי שלום.
רופאך אכן נהג כמקובל.הסיכונים הם דימום מסיבי,הפרדות השיליה ועוד.כמובן אם לא יהיה שינוי במיקום מדובר על לידה בניתוח קיסרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה14/12/2009
שלום,
קיבלתי ווסת ביום 15.11.09 והיום ביצעתי בדיקת בטא והתוצאה היא 859.
היא זה מעיד על הריון?
ואם כן - ההריון תקין? איזה שבוע אני?
תודה, דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה..
דיקלה15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקלה
ליבי15/12/2009היי , למיטב ידיעתי זה הריון עכשיו את השבועות של ההריון מתחילים לספור שבועיים לאחר שקיבלת מחזור את כרגע נמאת בשבוע השני , תשמרי על עצמך אל תרימי כבד
כמו כן בשלב הזה עדיין לא רואים אפילו כלום באולטראסאונד , ותקבעי תור בעוד כ-5 שבועות על מנת לבצע אולטראסאונד לבדיקת דופק עוברי לבדוק שהכל תקין
בשעה טובה ומזל טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בהריון
ד''ר דורון רוזן16/12/2009איזה שבוע והאם תקין - בבדיקת אולטראסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםהריונית צעירה14/12/2009
שלום אני בשבוע 9 ועשיתי בדיקות דם התוצאות לא תקינות יש TSH נמוך 0.33 REMARKS גבוה
GLUCOSE- 82.35
T3-TOTAL- 2.83
ובנוסף הרופא אמר שהתפקוד של בלוטת התריס לא טוב. האם זה יכול להשפיע לרעה על התפתחות האובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות
הריונית צעירה14/12/2009(GLUCOSE 82.35 MG\DL (65.00 - 100.00
T3-TOTAL 2.83 NMOL\L (1.34 - 2.73
FREE T4 8.27 PMOL\L (7.00 - 17.00
TSH 0.33 MIU\ML (0.34 - 5.60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרגיש את העוברא.א14/12/2009
אני מניח שזה חדש שגבר רושם בפורום הזה...
אשתי בחודש החמישי.
היא התחילה להרגיש במהלך השבוע כמו פרפר שמדגדג אותה בכל מני מקומות בגוף והבנו שזה התינוק.
עבר שבוע ומאתמול בבוקר עד היום בבוקר לא הורגש דבר.
זה מלחיץ אותי רצח!!!
איך אפשר לדעת שהכל תקין והאם להיות לחוץ!!!
תודה מראש למשיבות/ים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה.
ד``ר איילון לחמן15/12/2009שלום.
הפשוט ביותר הוא לקחת הגברת לרופא נשים שיבדוק כולל בדיקת על קול.וכולם ירגעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהרחלי14/12/2009
אני בשבוע 23+2 וביצעתי היום סריקת מערכות והנתונים הם :
א. היקף ראש = 20.3 מתאים לשבוע 22.3
עצם הירך = 3.7 מתאים לשבוע 21.9
היקף בטן= 17.1 מתאים לשבוע 22.1
הערכת משקל= 465
אורך העובר=27.8
אגנוני כליות מורחבים =7 מ"מ הרקע רפלוקס
האם המימדים הנמוכים יחסים צרכים לעורר דאגה ? ומה המשמעות
מה המשמעות של הכליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה.
ד``ר איילון לחמן15/12/2009לרחל שלום.
על פי תאורך נראה שהעובר אולי צעיר יותר מגיל ההריון. מה היו הממצאים בסקירה הקודמת?אם בצעת.לגבי אגני הכליות יש לשקול יעוץ גם רופא אורולוג ילדים וגם יועץ גנטי,אם כי בכמעט כל המקרים הבעיה נפתרת מעצמה. חזרי לרופאך המטפל שידריך אותך.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסקירה הקודמת לא היו פערים
רחלי15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאלמוג13/12/2009
שלום!
רציתי לשאול עד מתי אמורים לקחת חומצה פולית.
אני כרגע בסוף שבוע 14 ולוקחת חומצה פולית ופרנטל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אך...
מיכל18/12/2009כשהתחלתי לקחת פרנטל, הפסקתי עם החומצה הפולית ותיגברתי עם ברזל. תתייעצי עם רופא/ת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI בהריוןלימור13/12/2009
שלום,
אני בשבוע 20,
הופניתי ע"י נוירוכירורג לעבור MRI עקב חשד לציסטה בגב.
האם יש סיכון בבדיקה זו? האם כדאי לחכות עד לאחר הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה. תודה
לימור17/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לענות בבקשה על שאלתי?
שלי28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר דורון רוזן28/12/2009נעשה לעיתים גם על העובר לצרכים אבחנתיים. בוודאי שלא הייתי דוחה בדיקה שנוירוכירורג מבקש. מניח שהוא בהחלט מיודע לעובדה שאת בהריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל13/12/2009
שלום,
אני בהריון שבוע 10. מזה כמה שבועות יש לי הפרשות בצבע שקוף-צהוב (סליחה על התיאור)
האם זהו מצב תקין?
תודה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רויטל...
הריונית צעירה13/12/2009אני בשבוע 9 וגם לי יש את ההפרשות האלה לפי מה שהבנתי זה תקין
אבל אין כמו לשמוע את התשובה מהד"ר.
שיהיה לך המשך הריון תקין ובהצלחה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת.....
אלונה13/12/2009בשבוע 9 עם הפרשות דומות.... לי זה לא נראה חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רויטל14/12/2009תודה, גם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות.
ד``ר איילון לחמן15/12/2009לרויטל שלום.
יכול להיות שהמדובר בדלקת נרתיקית. יש לגשת ולהיבדק אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב מועד הביוץגלית13/12/2009
אני מעוניינת להיכנס להריון.
מכיוון שכל מחזור מתחיל אצלי בשניים שלושה ימים של הכתמות קלות בלבד, כשרק אחריהם מגיע "השיטפון" - אינני יודעת מהו היום המדוייק של תחילת המחזור (ראשית ההכתמות או יום "השיטפון") - קביעה שכאמור הכרחית על-מנת לדעת ממתי להתחיל לספור את הימים עד למועד הביוץ המשוער.
אשמח לתשובה בהקשר זה.
תודה מראש,
גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
ד''ר דורון רוזן13/12/2009מקובל להתייחס ליום הדמם המשמעותי כיום ההצחלה. בכל מקרה מקובל להמליץ על יחסי מין אחת ליומיים ב 10 הימים סביב לביוץ המשוער כדרך היעילה ביותר להרות ללא תלות יתר בטכנולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית וגינלית ותוצאות בדיקת שתןגיל13/12/2009
שלום רב,
אני בשבועע 37 להריון.
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין את התוצאות הבאות:
משטח וגינלי:
Epithelial cells בודדים
Fungus Candida negative
WBCs בודדים
Trichomonas לא נמצאו
בדיקת שתן:
Leukocytes Leu/uL 25 TRACE
כאשר התרבית הראתה:
C.F.U/mL 10000
Culture negative
מה כל זה אומר? האם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה לפני הלידה?
אציין שיש לי מדי פעם תחושה לא נעימה בנרתיק, אבל לא הצלחתי להבחין אם מדובר בלץ של ראש התינוק.
תודה רבה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעבדה תקינה
ד''ר דורון רוזן13/12/2009לגבי התחושות נחוצה בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריון תאומיםלילי13/12/2009
שלום
אני בהריון ראשון עם תאומים מסיימת את שבוע 19, הרופא נשים אמר לי להישקל כל שבוע
ושהעלייה צריכה להיות בערך 200 גר לשבוע.
אני נשקלת ומעלה בממוצע בשבוע בין 600 ל800 גר!!! וכבר מתחילה להיבהל?
האם עלייה זו באמת חורגת מן הרצוי / המצוי?
תודה
לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
ד''ר דורון רוזן13/12/2009הטווח הרגיל עצום. בכל מקרה אם את אוכלת המון תשתדלי קצת להפחית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בשבוע 7חן12/12/2009
שלום רב,
אני בשבוע 7 להריון לאחר טיפולי IVF. מפאת הטיפולים אני שמה קרינון בכל יום והחל מאתמול יש לי הפרשות משונות בצבע לבן עם מעט "לכלוך" שחור במרקם גושי.
אינני חושבת שמדובר בשאריות של הקרינון מכיוון שכמות ההפרשות גדולה ביחס לכמות שאני שמה מהמוליך.
האם מדובר בסימן לא טוב? האם ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה?
אשמח לתשובה מהירה מכיוון שאני די דואגת שמשהו לא בסדר ואולי עלי ללכת לבדוק זאת.
בתודה מראש,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה כי יש בזה סכנה
ד''ר יואב פלד12/12/2009אולם תמיד כדאי לבצע סונר ולאות את הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב...אדר12/12/2009
שלום,
בשישי ה- 27/11 עברתי הזרעה (לאחר זריקות של מנוגון ואוביטרל)ושוב בראשון ה- 29/11
בחמישי האחרון ה- 10/12 עשיתי בדיקת בטא ותוצאתה היא 145
המזכירה של הרופא אמרה לי שהתשובה חיובית ואני בהריון ושאני יעשה שוב בדיקה בראשון הקרוב.
האם אני בהריון ומדוע לעשות בדיקת בטא חוזרת???
תודה
אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהריון
ד''ר יואב פלד12/12/2009חוזרים על הבדיקה לראות שהערך עולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןלי12/12/2009
שלום רב, אני אחרי 3 הפלות במהלך החצי שנה האחרונה כאשר היריון ראשון אחרי ivf כאבי בטן דימום ונפל בשבוע 5-6, היריון שני אחרי החזרת מוקפאים דימום כאב בטן ונפל גם בסביבות שבוע 5-6 , היריון שלישי היה ספונטני הגעתי לשבוע 7-8 כבר הצליחו לראות דופק אבל חלש ואז אחרי מס' ימים פסק דופק ועשו גרידה. שאלתי היא האם קלקסן יכול לעזור בהיריון ולמנוע הפלות והאם קלקסן יכול גם להזיק אם לוקחים בהיריון אם לא צריך????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי מאוד לברר את שאלת הקלקסאן עם
ד''ר יואב פלד12/12/2009הרופא המטפל
אני ברופן אישי הייתי כן נותן לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובש החדר בזמן הריוןעידית11/12/2009
שלום רב!
אני בשבוע 27 עברתי דירה לפני כחודשיים כאשר יש עובש בשירותים, אך הוא לא פעיל, אלא פשוט לא תיקנו את צביעת הקיר. היום פתחתי את הבויידם והרחתי ריח חזק מאוד של עובש שנשאר בבית. שאלתי היא האם עובש או ריח של עובש עלולים לסכן הריון? את העובר?
אשמח לתגובה.
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יואב פלד12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)