מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאריך לניתוח קיסרידינה30/12/2009
האם נהוג לבצע ניתוח קיסרי שלישי מוקדם יותר מאשר ניתוח ראשון או שני?
נקבע לי ניתוח שלישי( אחרי שני ניתוחים שעברו בשלום וללא בעיות) לשבוע 37.2
האם זה לא מוקדם מדי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שיקול דעת
ד''ר דורון רוזן31/12/2009של הרופא. לרוב מנתחים מעט מאוחר יותר אבל לעיתים יש סיבות להקדים אז תשאלי את מי שקבע את התאריך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גרדסיל והריוןאנה30/12/2009
שלום
רציתי לדעת כמה זמן צריך לחכות מהחיסון האחרון בשביל להיכנס להריון ?
ב-29.1.10 אני מסיימת את שלושת החיסונים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדסיל.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009לאנה שלום.
בנושא תרופות והריון כדאי להתקשר ליחידה למניעת מומים במשרד הבריאות .בטל 02-6243669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על שיכוך כאב בלידה- דחוףמיכל30/12/2009
שלום רב,
אני בת 32 בהריון שבוע 33 , לוקחת קלקסן 100 מ"ג פעמיים ביום. ( בעבר היה לי תסחיף ראתי)
לשאלתי בלידה לא מאשרים לי לקחת אפידורל, אמרו לי או ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה או לידה רגילה. והרופא אמר שיש משהו חדש משכך כאב שאני לוחצת על זה,( לא זוכרת את השם )
האם ידוע לך מה הכוונה שלו?
והאם זה באמת משכך כאבים חזקים? והאם אתה ממליץ לי?
כי עברתי לידה אחת עם זירוז בלי אפידורל רק עם טישטוש וממש ממש סבלתי מאודדד מהצירים.
לדעתך המיקצעית מה היית ממליץ לי?
אני מפוחדת מאוד לקראת הלידה.
מקווה שתעזור לי.
בתודה מראש ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכוך כאב.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009למיכל שלום.
לגבי האפידורל,לעיתים אם עברו מעל 12 שעות מזריקת הקלקסן האחרונה,ניתן כן לקבל אפידורל.לגבי "הלחיצה",-שיכוך הכאב-יתכן והתכוונו למכשיר הטמז,הנותן אימפולסים חשמליים להרגעת הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםמורן30/12/2009
אני בשבוע 27 להריון . מ-יום ראשון(27/12) יש לי צירים מוקדמים שבאים לידי ביטוי בכאבים בגב ובבטן. ההיתי במיון ביום ראשון נתנו לי נר להרגעת הצירים+נוזלים והורו לי על מעקב במרפאה, שכולל בין היתר ניטור עוברי. במעקב במרפאה אתמול נאמר לי שיש לי עדיין צירים, ולכן יש לחזור על ניטור עוברי מחר.
כמו כן, הרופאה נתנה לי 10 ימי מנוחה.
שאלתי היא האם מצב זה מחייב שכיבה מוחלטת במיטה? והאם יאשרו לי על סמך מידע זה שמירת הריון?
תודה רבה על המענה
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009למורן שלום.
יש לבדוק המצב מדי יום.אם ממשיכים הצירים עליך להיות במעקב הריון בסיכון גבוה,זאת בשילוב עם רופאך,כדי לטפל ולמנוע לידה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר ועודגל30/12/2009
שלום,
אני מעוניינת לעבור את בדיקת מיי השפיר אצל רופא מסויים שמקבל במרכז הארץ.
היות ואני תושבת הצפון אאלץ לנסוע לאחר הבדיקה כשעה וחצי עד שאחזור לביתי.
האם יש בעיה/סיכון כלשהו בנסיעה של שעה וחצי לאחר בדיקת מיי השפיר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009לגל שלום.
אנו ממליצים מנוחה לאחר הדיקור.נסיעה ארוכה לא מומלצת.לכן כדאי או שתבצעי הבדיקה בצפון,או שתשארי לאחר הבדיקה במרכז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסף מיד לאחר לידה קיסריתחזרתי30/12/2009
שלום רב,
ילדתי לפני 7 חודשים בלידה קיסרית עקב מצג עגוז. הלידה עברה ללא כל סיבוכים. אציין כי ההריון הושג מטיפול פוריות בהזרקת גונל F והזרעה, וכן שההריון היה בסיכון גבוה עקב HCG גבוה.
אתמול גיליתי בבדיקה ביתית שאני שוב בהריון אך הפעם ספונטנית וללא תיכנון ( שבוע 6, לפי החישוב של הווסת האחרונה מה- 18.11).
רציתי לדעת האם אין זה מסוכן לעבור שוב הריון ולידה מיד לאחר לידה קיסרית?
מה הסיכונים בכך?
האם יש לי סיכוי ללדת בלידה טבעית בפרק זמן קצר כ"כ לאחר הקיסרי, במידה וההריון יהיה בסדר?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009שלום.
קודם כל ברכותינו להריון ספונטני.אם עברו 6 חודשים מהניתוח,בדרך כלל,כפוף לבדיקות,לא צריכה להיות בעיה מיוחדת..כמובן גשי להיבדק ולהיתיעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכופפות בהריוןשרי30/12/2009
שלום.
אני בהריון בשבוע 24.
ועובדת עם תינוקות במשך 8 שעות ביום.
במהלך העבודה אני מתכופפת המון להרים אותם או חפצים שונים מהרצפה
מתיישבת על הרצפה וקמה המון פעמים.
ברצוני לשאול:
1. האם ההתכופפויות התדירות עלולות להזיק חלילה למהלך התקין של ההריון ובריאות העובר? (ההתכופפות עצמה די קשה לי על אף שאין לי בטן גדולה)
2. יש לי כאבי גב תחתון ובטן תחתונה שהולכים ובאים, בד"כ הם קיימים במהלך העבודה,
ולפעמים מופיעים גם בבית. האם זה מעיד על משהו לא בסדר?
3. האם הרמת תינוק ששוקל בין 10-14 קילו נחשבת כהרמת דבר כבד ועלי להמנע מכך?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכופפות.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009לשרי שלום.
כדאי עקב מצבך,להמנע ממאצים פיזיים. כאבי גב יש בכל מקרה בהריון.מאמצים מחמירים אותם. בנושא כאבי הבטן, שווה להיבדק אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסףהילית30/12/2009
שלום ילדתי לפני שלושה וחצי חודשים, ילד שלישי(לידה רגילה) והשבוע עשיתי בדיקה מכיוון שאיחר לי המחזור ולהפתעתי גיליתי שאני בהריון נוסף, אני לא יודעת מה לעשות? הפסקת הריון או..... אנחנו רוצים ארבעה ילדים אבל לא בהפרש כל כך קטן, חשבתי עוד שלוש ארבע שנים.... אני מפחדת ולא יודעת מה לעשות, איך עושים הפסקת הריון? עד איזה שבוע ניתן? אני בשבוע 6... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן31/12/2009להילית שלום.
ראשית ברכותי על הפוריות שלך.לגבי נושא הפסקת ההריון התיעצי עם רופאך.עליך להיות מופנת לאחת הועדות לעניני הריון.בעקרון תחשבי חיובי .נאמר שהיו לך תאומים בלידה האחרונה שזה כמעט אותו דבר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה רדיואקטיבית בהריוןאנסטסיה30/12/2009
לרופאים שלום רב!
השאלה שלי היא כזאת... אני בהריון שבוע 24.
היום בבוקר הלכנו עם בעלי למפוי עצמות נכנסנו לחדר המתנה ממש ליד חדר הבדיקה ורק אחרי כמה דקות ראיתי שלט שלנשים בהריון אסור להיכנס לשם. לאחר מכן נסענו עם בעלי באוטו הביתה ו בבית הינו כבר בחדרים נפרדים כל היום. האם יש סיכוי שהעובר יפגעה?
אני ממש בלחץ מזה בבקשה תעזרו לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שאת מתארת הכמות אליה
ד''ר דורון רוזן30/12/2009נחשפת זניחה ואין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות מחוץ לנורמהשרית30/12/2009
שלום רב שמי שרית בת 27 נמצאת בהריון חמישי בשבוע 9 לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ואלו התוצאות שיצאו גבוהות או נמוכות מהנורמה אשמח מאוד להבין מה הן אומרות? חשוב לציין כי אני לא אוכלת מוצריי בשר מזה כארבעה חודשים. רוב תודות. 3.5 RBC 11.8 HB % 34.5 HCT 97.2 MCV 33.2 MCH 11.1 RDW 19 UREA 2.1 URIC ACID 0.08 TSH 4.3 CMV IgG 19.1 TOXOPLASMA IgG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שהצלחתי
ד''ר דורון רוזן30/12/2009להבין מהרשימה שהודפסה כך שלא ברור איזו תשובה שייכת לאיזו בדחקה לא ראיתי ממצא בעייתי. בכל מקרה עלייך להראות זאות בהקדם לרופא המטפל בצורה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתנירה30/12/2009
שלום ד"ר, התחלתי אתמול את השבוע החמישי. אני נוטלת מזה שלושה-ארבעה חודשים מדי יום כדור של 800 מיקורגרם חומצה פולית מסוג SOLGAR.
האם הכמות הזו גדולה מדי או שהיא בסדר? האם עדיף משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר גמור
ד''ר דורון רוזן30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה יחסית - 19500 בשבוע 6+0טריה דנדשה30/12/2009
שלום. בבדיקת בטא היום 29/12 (שבוע 6+0) התקבלה תוצאה של 19500, אחרי שבבדיקה קודמת ב-24/12 התקבלה תוצאה של 2600. ממה שהבנתי ההכפלה היא מאוד גבוהה יחסית לרמות כאלה של בטא.
אתמול (שבוע 5 + 6 ימים) עברתי בדיקת אולטרסאונד, נצפה שק הריון בודד עם קוטב עוברי (9 מ"מ) ושק חלבון. עדיין לא נצפה עובר או דופק (הרופא אמר שזה נורמלי בשלב זה)
האם רמת הבטא לשלב זה של ההריון היא לא גבוהה יחסית?(להערכתי אני בערך 28-32 ימים אחרי הביוץ) האם זה לא אמור להצביע על סיכוי גבוה לתאומים? או שאם אתמול נצפה רק שק הריון אחד אז מדובר בעובר יחיד? ואם לא, מה המשמעות של הבטא הגבוהה הזו?
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לדעת
ד''ר דורון רוזן30/12/2009תמיד ייתכן גם שזו טעות מעבדה. מציע לעקוב אחרי האולטראסאונד ואז תדעי אם אלו תאומים, ממצא אחר או שום דבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבלום גדולסמדר דיין29/12/2009
ערב טוב,
חזרתי מסקירת מערכות שניה בה נאמר שצרבלום העובר גדול (אני בשבוע 21 והוא נראה שבוע 30), היתי שמחה לדעת מה המשמעות של זה והאם עלי להיות מוטרדת.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע מוזר ביותר
ד''ר דורון רוזן30/12/2009יש לבצע בהקדם האפשרי סקירה נוספת מלאה של המח ולהמשיך בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופקמאיה29/12/2009
ערב טוב,
אמש ביצעתי אולטרסאונד ראשון (בת 31, הריון ראשון) ונצפה עובר בשבוע 8 ו-3 ימים (1.97 ס"מ) אך ללא דופק. הופניתי לביצוע גרידה.
שתי שאלות:
1. האם יש סיכוי שהדופק יתחיל רק בעוד מס' ימים ולכן כדאי לבצע עוד אולטראסאונד?
2. הבנתי שגרידה כרוכה בהרדמה מלאה ולכן אני מעדיפה לתת לגוף לנקות את עצמו. כמו זמן מקסימום ניתן להמתין ללא ביצוע גרידה?
תודה,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
ד''ר דורון רוזן30/12/2009בגיל ההריון המצוין חייב להיות דופק כך שלצערי אין סיכוי. ניתן תמיד להמתין שבועות אחדים להפלה טבעית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שלוםשרונה29/12/2009
רציתי לברר אני מתחילה שבוע 29 ביום חמישי והיום הייתי אצל הרופא בגלל שהיו לי כאבים למטה עכשיו לפני שבועיים הצוואר הרחם היה 24 ס"מ והיום זה 18 ס"מ או מיליליטר מה זה אומר?
עכשיו שני העוברים עם הראש למטה אבל הם לא לוחצים על צוואר הרחם הרופא אמר שיש אי ספיגה או או ספיקה לא הבנתי רק שהעוברים לא לוחצים על הצוואר הם צפים.
למה התכון ואיך אני יכולה למשוך את ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר דורון רוזן30/12/2009קיצור צוואר הרחם בהחלט מדאיג ומגדיל האפשרות ללידה מוקדמת בתאומים. החלטה על סוג הטיפול תלוי בגורמים נוספים כמו קיום צירים או לא ומחייבת הערכה מדוקדקת בהקדם האפשרי. מניח שרופאך ישלח אותך לבית חולים או מרפאה הריון בסיכון להמשך הברור ולפי זה להחלטה על מהות הטיפול. ברור שיש סיכוי שההריון ימשיך אך לפניכן צריך לנקוט בצעדים כפי שפורטו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא שלום המשך
שרונה30/12/2009רציתי לשאול הרופא שלח אותי לבית ונתן לי נרות אנדרומנטין למה הנרות מיועדות?
וקבע לי תור אליו רק בעוד שבועיים.
כמה זמן ההריון יכול להמשיך בלי שתהיה ירידת מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין
ד''ר דורון רוזן31/12/2009הוא פרוגסטרון.
אין כל חובה שתהיה ירידת מים בשום שלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)