מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף בטן אינו תואם את שבוע ההריוןאורית24/11/2009
שלום,
אני בשבוע 32+3,הריון שני,ממצא- 2 כלי דם.
ביצעתי מעקב אצל הרופא שלי, בפעמיים האחרונות נמצא כי היקף הבטן אינו תואם את שבוע ההריון, להלן התוצאות:
18/10/09 שבוע 26+3
BPD-6.60 CM 26W6D
HC 24.1 CM 26W0D
AC 21.3 CM 25W5D
FL 5.12 CM 27W1D
EFW1 964 G 26W2D
EFW2 899G 26W2D
22/11/09 שבוע 31+5
BPD-8.13 CM 33W0D
HC 29.4 CM 32W0D
AC 26.1 CM 30W2D
FL 6.11 CM 31W3D
EFW1 1698 G 30W5D
EFW2 1741 G 31W4D
אני מודאגת מהתוצאה ואינני יודעת מה לעשות אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפער אינו גדול
ד''ר דורון רוזן25/11/2009והצמיחה סך הכל בתחום התקין. מקובל לעקוב כל שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בהריוןשאלה24/11/2009
שלום רב
שבוע 9 . אני גרה בקומה 3 ללא מעלית והעליה במדרגות גורמת לי להרגיש חולשה ,עייפות קשיי נשימה זאת לאחר שעשיתי הליכה של10 דקות בעיר לסידורים. אחרי מנוחה אני מתחילה להרגיש יותר טוב.
רציתי לדעת האם זה יכול להזיק לעובר? חשוב לי לציין שאני אחרי הריון שהסתיים בגרידה כשנמצא עובר ללא דופק בשבוע 9 ובהריון הקודם לא נשמרתי והייתי מתאמצת ללא הכרה עד כדי כך שהייתי מרגישה לא טוב לאחר מאמץ. מצב זה גורם לי לחשוב שזה מה שהוביל לסיומו של ההריון הקודם. האם זה יכול להזיק להריון הנוכחי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי
ד''ר דורון רוזן25/11/2009במאמץ אותו את מתארת אינו יכול לנבוע מההריון בלבד כאשר את בשבוע 9. גשי לבדיקה יסודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים גבוהים בשתןיפעת24/11/2009
היי,
אני בשבוע 38+3,
והיום במעקב היו לויקוציטים +3 בשתן, וגם הדגימה עצמה הייתה מאוד עכורה. נתתי שתן לתרבית, אך יקח זמן עד שתהיה תשובה...
שאלתי -
1. מה עושים בשלב כזה של ההריון אם יש זיהום? האם מטפלים או מזרזים לידה?
2. האם יש סכנה לעובר אם יש זיהום בשתן? והאם יש סכנה ללידה וגינאלית אם יש זיהום לא מטופל?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
ד''ר דורון רוזן25/11/2009בזרוז לידה, מטפלים וממשיכים. מבחינת העובר אין חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים לאחר לידהיעל24/11/2009
שלום, ילדתי לפני שלושה חודשים ובשבוע האחרון החלה נשירת שיער מאסיבית ביותר. מאחר ואני מניקה אני לוקחת תוסף תזונה מולטיויטמין מסוג מגה ויט. בעבר בנשירת השיער לקחתי ROOTS HR . האם אני יכולה לקחת בנוסף למגה ויט גם ROOTS HR ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר דורון רוזן25/11/2009אך סביר שהנשירה נובעת משינויים הורמונלים של ההריון ותחלוף בכל מקרה בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא נתתם תשובהכאתיה24/11/2009
אני בשבוע 32 הריון תאומים הייתי אצל הרופא להערכת משקל הוא אמר לי שהמשקל שלהם קילו ושש מאות גרם כל אחת מהם שזה באחוזון ה25 ושהם יחסית קטנים ואני צריכה מעקב כל שבוע
האם יש משהו מדאיג שהם כל כך קטנים או שזה טבעי
אני לא הייתי אוכלת הרבה אני אוכלת מעט האם זה קשור שהמשקל שלהם נמוך
התנוחה שלהם ראש ראש האם יש אפשרות ללידה טבעית או עדיף קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1600 תקין לגמרי
ד''ר דורון רוזן25/11/2009בתאומים. לידה רגילה בהחלט האופציה הראשונה בראש ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתטניה24/11/2009
שלום
הרופא המטפל שלי אמר לי ליטול כדורים של חומצה פולית + ברזל (folex) עד חודש לאחר הלידה.
חברה שלי הולכת לרופא אחר ולה נאמר כי את החומצה הפולית יש לקחת רק בטרימסטר הראשון.
האם אני יכולה להמשיך לקחת את הכדורי folex גם לאחר הטרימסטר הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה בשליש הראשון
ד''ר דורון רוזן25/11/2009אך ניתן להמשיך כחיזוק למניעת אנמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקק הריריתמאיה24/11/2009
ד"ר בוקר טוב,
אני בשבוע 35+1 היום ואתמול נידמה היה לי שיצא לי הפקק הרירי (הפרשה סמיכה צהבהבה חוטים חוטים).
שאלתי היא האם זה מוקדם מדי והאם עלי לגשת למיון??
אם לא מה בדיוק עושים ?? הכל רגיל עובדים??
תודה ,
בברכה מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה למיון
ד''ר דורון רוזן25/11/2009אלא א"כ יש צירים, דימום, ירידת מים או ירידה בתנועות. בינתיים הכל כרגיל ותקווי שהלידה תחיכה עוד שבועיים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןמורן24/11/2009
בוקר טוב
אני בהריון שבוע שבע ויש לי שאלה.
עשיתי את בדיקות הדם שנותנים לעשות בתחילת הריון ואני רוצה שתעזרו לי להבין משהו בתוצאות כי יש לי תור לרופא רק בשבוע הבא.
varicella zoster igG - POSITIVE
CMV igG POSITIVE more than 250
אתם יכולים בבקשה להסביר לי מה המשמעות והאם הכל בסדר?
תודה רבה ויום טוב
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGG
ד''ר דורון רוזן25/11/2009מבטא באופן כללי זיהום בעבר שיצר אצך חיסון מה שהוא כמובן טוב.
על רופאך לראות את מכלול הבדיקות שכן בודקים דברים נוספים לכל וירוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בהריון תאומיםריקי22/11/2009
שלום רב
אני בשבוע 16 להריון תאומים ספונטני
מוגדר הריון בסיכון גבוה רק בגלל התאומים
עשיתי שיחזור סתימה עם הרדמה מקומית וללא צילום רנטגן ופתאום נלחצתי
האם יש סיבה ללחץ שזה יפגע בעוברים?
תודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא מקצועית
ליטל22/11/2009עבדתי בעבר במרפאת שיניים והיינו מטפלים בנשים בהריון מהטרימסטר השני שלהם: הרדמות מקומיות, שחזורים, טיפולי שורש ואפילו עקירות.
לא נראה לי שאת צריכה לדאוג, את יכולה לשאול גם את רופא השיניים שלך ולחכות שיענו בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת הריון- דחוף מאודרחל22/11/2009
אני כארבעה וחצי חודשים אחרי לידה, נוטלת כדורי "מליאן" למניעת הריון,אני כמאוד אחראית ונוטלת יום יום גלולה, העניין הוא שאני כ"כ בפחדים מהריון לא רצוי, שנכנסתי ממש לפרנויות רציניות, שכל פעם שאני לוקחת כדור אני מדמיינת שאולי הוא נחליק לי ובכלל לא בלעתי, בגלל שהכדורים מאוד קטנים, אני יודעת שזה לא נורמלי, אני פשוט כ"כ בפחדים, רציתי רק לדעת בגדול, ברור שאסור לפספס שום כדור, אך האם ומישהי מפספסת כדור יש לה סיכוי להכנס להריון באוה מידה של אישה שלא מונעת? מה האחוזים להריון?
(יש לציין שפעם ש
עברה שלקחתי מניעה אחרי שהפסקתי, היה לי ממש בלגן במחזור ונקלטתי רק אחרי 7 חודשים....)
מחכה מאוד לתשובה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגובה....
רחל23/11/2009....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים פה?
רחל24/11/2009....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגעי
ד''ר דורון רוזן25/11/2009הסיכון קטן גם ם מפספסים גלולה אחת, במיוחד אם זה בחצי השני של החפיסה אבל נשמע שאת מאוד מסודרת, נסי להירגע ולהנות מהחיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
רחל25/11/2009....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודחופית22/11/2009
שלום רב,
אני בשבוע 33 להריוני וסובלת בחודש וחצי האחרונים מבעיות במפרקים כולל רגליים (הליכה עם קביים), בעיות במפרקי היד, בערב החלו כאבים חזקים באגן אשר מעוררים אותי משנתי וגם כאבי ברכיים.
אני הבנתי שבלידה רגילה מופעלים על הרגליים לחצים רבים דבר היכול לגרום לי לפגיעה גדולה יותר לאחר הלידה במידה והלידה הינה לידה רגילה.
רציתי לדעת אם אני יכולה לבקש ניתוח קיסרי? למה הרופא המטפל בי לא מציע לי אפשרות זאת- הרי יש חיים אחרי הלידה...
ואיך אני יכולה לבקש וממי ניתוח קיסרי אשר במידה סבירה יכול להקל לי על הכאבים ולהפחיתם אל אף ההחלמה היותר קשה.
והאם היית ממליצה לי על כך?
מודה לך מאוד על התיחסות לשאלותיי.
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ד''ר דורון רוזן22/11/2009מה סיבת הכאבים. רק אחרי ברור מעמיק ואבחנה ניתן לשקול יתרונות וחסרונות של לידה רגילה מול ניתוח. פני לברור כזה ואחר כך תתייעצי עם הרופא המברר
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן ב8 ימיםדואגת21/11/2009
בסקירה מאוחרת מצאו שהעובר קטן ב8 ימים. בסקירה הראשונה היה פער של יום יומיים בבדיקות.
האם זה משמעותי? האם אלד בעזרת השם כמו כולן? אני נורא דואגת
תודה תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 ימים
ד''ר דורון רוזן22/11/2009לרוב אינו מבשר על בעיה אך נהוג במקרים כאלו לעקוב אחרי 3-4 שב' לראות אם אין החמרה. במידה ויש, צריך לבצע ברור (רופא הנשים שלך יידע מה לעשות) לחיפוש סיבות להפרעת צמיחה ובהתאם לזה ניתן להעריך מה יהיה. אם אין החמרה כאמור הכל יוכל להימשך רגיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל21/11/2009
ערב טוב, אני בת 33 בשבוע 19 להריון , עובדת כאחות מוסמכת במח' הכירורגית..לאחרונה היה אצלנו מטופל שכעבור כמה זמן שב לבי"ח ונתגלה אצלו שפעת חזירים חיובית, שאלתי האם הגיעו החיסונים לנשים הרות? והאם כדאי להתחסן ? האם יתכנו נזקים לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת חזירים
ד''ר דורון רוזן22/11/2009ראשית - לא נדבקת כך שאין לדבר על נזקים.
כללית: הבעיה אינה לעובר אלא יותר סיבוכים לאמא בגלל חיסוניות נמוכה בהריון.
אין עדיין מידע לגבי החיסון לנשים הרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה שקי הריוןvn8820820/11/2009
שלום היום ביצעתי אולטרסאונד אצל טכנאי ונאמר לי שיש לי שלושה שקי הריון בגודל 10*7 בכל אחד מהשקים לא נצפה תוכן לפי המחזור אני בשבוע 9 כמו כן ברצוני לציין שלא עשיתי טיפולי פוריות אלא ההריון הינו טבעי
עשיתי בדיקות מעבדה ואלו הראו כך: תוצאה של HCG-B
12654 ולפי תשובת הרופא יש הריון
ברצוני לדעת האם יש עוד סיכוי שיהיה דופק לעוברים ???
במידה ולא האם צריך לעשות הפלה ???
אודה לתשובתך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שקים
ד''ר דורון רוזן22/11/2009הגודל המתואר של השקים מתאים להריון הרבה יותר צעיר. אם גיל ההריון ודאי סביר שאכן מדובר בהריון שלא התפתח ואז נהוג לשקול גרידה. בכל מקרה מציע שתדוני בעניין עם רופא נשים אחרי שתראו את כל הנתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בתחילת הריוןתמר19/11/2009
שלום,
לפני שגיליתי שאני בהריון (כלומר - עד סוף שבוע חמישי) שתיתי אלכוהול בחופשיות.: שתי כוסות יין בערב מסוים, כוס ויסקי באחר, ובטח עוד קצת בערבים אחרים.
האם יש סיבה לדאגה/בדיקה כלשהי, או שבשלב זה ובכמויות הללו זה לא נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ד''ר דורון רוזן22/11/2009סביר שלא ייגרם נזק, קחי בחשבון שיש כמוך אלפים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)