מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקת דםרונית05/12/2009
שלום רב.אני בשבוע 38.בבבדיקת דם יצא שה-ALK שלי 241 כאשר הטווח הנורמלי 30-120. שאר הבדיקות בטווח. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לרונית שלום.
האמת שאני לא בטוח למה את מתכוונת.אנא התיעצי עם רופאך המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותענת05/12/2009
היריון שני- שבוע 15- סובלת מכאבי ראש, מה ניתן לעשות ובאיזה כדורים ניתן להשתמש.
היריון ראשון- ללא כאבי ראש בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לענת שלום.
כדאי קודם לברר סיבת כאבי הראש.בכל מקרה ניתן להשתמש באקמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dזואי05/12/2009
שלום,
לאחרונה קראתי באחד העיתונים על כך שבעולם יש המלצה לתוספת ויטמין D לנשים הרות.
אני נמצאת בשבוע 7. בבדיקת דם התקבלה התוצאה: 23 = Vitamin D 25 OH. תוצאה זו מוגדרת על פי קופת החולים כ- Hypovitaminosis: 10 - 32 ng/mL.
האם יש מקום לדאגה ? לטיפול ?
אשמח לכל מידע בנושא,
תודה,
זואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לזואי שלום.
עפ תאורך הבדיקה אצלך ברמה תקינה. יצא 23 והתקין לדבריך בין 10 ל-32.אגב מדוע בדקת,זו אינה בדיקת שגרה בהריון. תתיעצי בנוסף לרופאך הגינקולוג גם עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף שבוע 40 - מודאגתלובה04/12/2009
שלום רב,
אני בשבוע 40 , היום זה התאריך המיועד שלי ואין לי כל סימנים מבשרים....מלבד כאבים ולחץ בבטן התחתונה בלילות האחרונים, כאבים שנפסקים לאחר שעה או יותר.
אני בת 42 , הריון ראשון מטיפול IVF , תקין לחלוטין .
התחלתי להיות מודאגת , עשיתי ניטור השבוע , והכל היה תקין. חוץ מלהמשיך ולעשות ניטורים ,
מה עליי לעשות? מתי יהיה זה כבר גבולי מבחינת "לתת לטבע לעשות את שלו" ? אני ממש לא רוצה להגיע למצב של זרוז מלאכותי .
אשמח לתשובה בהקדם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009ללובה שלום.
קודם כל כאבים ולחץ זה קצת כן מבשר. ממליץשתיהי בקשר מתמיד עם רופאך מאחר ואת קצת בהגדרת הריון בסיכון גבוה,עקב ה-IVF ובעיקר עקב השילוב עם גילך בלידה ראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת לתאומיםריני04/12/2009
שלום,
ביררתי אצל רופא ידוע לגבי סקירה מוקדמת וברגע שהוא שמע שמדובר בתאומים הוא אמר שלא עושים סקירה מוקדמת כי גם ככה לא רואים כמעט כלום - הם מסתירים אחד את השני במידה רבה.
הדבר מאוד מדאיג אותי מאחר ואני יודעת שסקירה מוקדמת חשובה ועשויה לגלום מומים חלילה ומלחיץ אותי לסחוב עד הסקירה המאוחרת ואז חלילה לגלות אלוהים יודע מה....
האם הדבר מקובל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לריני שלום.
אכן תשובה מעט מוזרה.ממליץ כן לבצע הסקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ריני07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןסיגל04/12/2009
שלום לפניי כמה ימים עשיתי בדיקת דם להריון ובבדיקה היה בטא 99 זהו מצב הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב...
אמילי05/12/2009תוצאה מעל 25 מעידה על קיומו של הריון. יש לקבוע תור אצל רופא נשים שיבחן את מיקום ההריון והתקינות שלו.... מזל טוב ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לסיגל שלום.
כל תשובה מעאל 25 הינה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי03/12/2009
אני 4 שבועות אחרי גרידה.היום קבלתי דימום חלש ביותר (אפילו אי אפפשר לקרוא לזה דימום-כמו הפרשה אדומה).האם זה מחזור? האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך לענות
שירלי04/12/2009זה בסדר הדימום התחזק וזהו המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת החזירים בהריוןשרה03/12/2009
לד"ר הניכבד שלום
אני מיתקרבת לתרימסטר שני של ההריון
רציתי לשאול מה הסיכונים לגבי לקיחת החיסון
ומתי הכי כדאי לקחת אם כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שנשאלת פעם שלישית -ולא עונים
שרה08/12/2009לד"ר הניכבד שלום
אני מיתקרבת לתרימסטר שני של ההריון
רציתי לשאול מה הסיכונים לגבי לקיחת החיסון של שפעת החזירים
ואם כן באיזה חודש כדאי לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חוזרת
ד''ר דורון רוזן09/12/2009כאשר תהיה המלצה של משרד הבריאות לחסן נשים בהריון ניתן יהיה להתחסן, עד אז החיסון הנוכחי אינו מומלץ בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVדנה03/12/2009
בעקבות הידבקות ביתי עשיתי בדיקה ל- CMV (בהריון שלה לא היו לי נוגדנים). התוצאה הינה: IGG חיובי גדול מ-250 ו- IGM חיובי (מצוין כי יש לפנות לרופא בהקדם...)
אני חושבת שאני בהריון בשלב מאד מתקדם (עדיין לא עשיתי בדיקה)
מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
דנה03/12/2009כמובן שהתכוונתי הריון בשלב מאד התחלתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן הריוןשי03/12/2009
שמעתי הרבה נשים שטוענות כי לפעמים, בחודשים הראשונים של ההריון, האישה מקבלת מחזור בצורה רגילה ולכן לא יודעת שהיא בהריון.
האם דבר כזה באמת אפשרי? האם המחזור באותו הזמן הוא סדיר ורגיל כמו כל מחזור אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי. מדובר כמובן בדימום
ד''ר דורון רוזן03/12/2009ולא במחזור רגיל. מטעה לעיתים קרובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול מהממוצעלילך03/12/2009
שלום לכולם
אני בשבוע 34+4 להריון, בשבוע 30 ביצעתי הערכת משקל ולפי כל הנתונים (משקל,גודל ראש,אורך עצם ירך) ההריון התאים לשבוע 33+3. ביום ראשון - 29.11 ביצעתי שוב הערכת משקל שהתאימה לשבוע 36+5. יש לציין שביצעתי 3 פעמים העמסת סוכר 100 אך לא נתגלתה סכרת הריונית ולא טעיתי בחישוב תאריך הווסת האחרונה.
האם תאריך הלידה צריך להיות מחושב לפי תאריך ווסת אחרונה או לפי גודל העובר? קיים הפרש של 3 שבועות שמשנה את כל התמונה.
בנוסף, כשביצעתי את הערכת המשקל ביום ראשון האחרון משקל העובר היה 2.890 ק', בהתחשב בזה שבחודש האחרון העובר מעלה במשקל בממוצע כל שבוע 250 גר', הסיכויים של העובר להגיע למשקל של 4.00 ק' גבוהים מאוד,האם במצב כזה אצטרך לעבור ניתוח קיסרי? או שמבצעים לידה רגילה גם במשקלים של 4 ק' ומעלה?
אני מאוד מבולבלת, העובר בריא ותקין אבל הגיל והגודל שלו...
אשמח לתשובה,
תודה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החישוב
ד''ר דורון רוזן03/12/2009לי הוסת כי זה התאים בשלב הקריטי של תחיל ההריון. אם אין סכרת לא נהוג לנתח אוטומטית גם במשקל של 4000 גר', בכל מקרה ההחלטה תיקבע כשתגיעי ללדת לפי ההערכה של הרופאים על גודל העובר, מיקומו באגן וגודל האגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים ברגל במהלך הריוןלילי03/12/2009
שלום רב,
אני בשבוע 21+4 להריוני וסובלת מכאבים קשים ברגל (מהמפשעה ועד לברך), המלווים בהירדמות, צריבה עזה ועקצוצים. נוירולוג אבחן זאת כלחץ שמקורו בגב על עצבים המובילים לרגל, והמליץ לי על שחיית גב (עקב העובדה שתרופות אחרות שנותנים במצב כזה הינן אסורות כעת).
רציתי לדעת האם שחיית גב מותרת בהריון (הבנתי כי שחיית חזה אסורה), והאם אין סכנה להידבקות בזיהומים שונים במים ולפיתוח דלקות בשלפוחית השתן?
כמו כן, האם מותרים בהריון טיפולים אלטרנטיביים כגון שיאצו, רפלקסולוגיה ודיקור סיני להקלה על המצב?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיית גב
ד''ר דורון רוזן03/12/2009מותרת, וגם חזה ושלל הטיפולים האלטרנטיבים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי??***02/12/2009
הפסקתי לקחת גלולות לפני שבוע, אחרי 9 שנים שבהן לקחתי. לפני כן היה לי מחזור "סדיר"- כל 5 חודשים. ברור לי שזה היה בצעירותי- לפני גיל 16, אך לפני 3 שנים הפסקתי מהגלולות למשך 3 חודשים והמחזור עדיין לא הגיע- כצפוי... אז פשוט חזרתי לקחת.
עכשיו אני מעוניינת להיכנס להריון ורוצה לשאול מה לעשות במקרה שעדיין המחזור רק כל 5 חודשים. מתי עליי להניח שהביוץ מתרחש??
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר
ד''ר דורון רוזן03/12/2009המחזור כל 5 חודשים לא בטוח שיש ביוץ מציע שאחרי הפסקת הגלולות אם זנ המצב תפני להערכת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותורד02/12/2009
שלום,
בבדיקת השקיפות הסיכוי יצא 1:3500, אחרי שקלול עם בדיקת דם ירד ל-1:1300, ערכים: papp-a 1.98, free B-HCG 40.76,מה משמעות העלייה בסיכון? מה משמעות ערכי ה-HCG ?האם לא גבוה מאוד? מאוד מודאגת, אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העליה
ד''ר דורון רוזן03/12/2009נובעת משיטות חישוב שונות, בכל מקרה הסיכון עדיין בתחום התקין. לגבי הביטא לא בטוח שאת מצטטת נכון, תראי לרופא שלך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברקה הימניתמיקי02/12/2009
שלום אני בשבוע 35 להריוני הראשון ולפני כחודש התחילו לי כאבים ברקה הימנית, ובאוזן הימנית, אשר חשבתי כי הם מוקרנים מהשן בינה העליונה בצד ימין, לכן לפני כשבוע עברתי עקירה כירוגית בשן בינה ואכן למשך יומיים הכאב נעלם. לפני מספר ימים החלו שוב כאבים ברקה הימנית ולפעמים גם באוזן ומעל העין. אני לא יודעת כבר מה לעשות. האם ייתכן שעדיין יש לי דלקת באזור שעקרו לי את השן וזה מקרין לראש? עליי לציין כי נטלתי במשך שבוע אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין. האם זה אופייני להריון כאבים אלו בצד ימין או שמא תתכן דלקת בעצב?מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מיקי02/12/2009במידה ויש דלקת בעצב יש בכך סיכון לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)