מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאורה07/12/2009
שלום ד"ר,
אני כתבתי אתמול על היותי בחו"ל וחשש לגבי ההריון. היה לי מחזור לא מייד אחרי קיום של יחסי מין אלא אחרי שבועיים(כמו שהיה אמור להיות לי המחזור). השאלה שלי האם למרות שקיבלתי ווסט אני יכולה להיות בהריון? חלק מהסימפטומים (כאבים בחזה ולחץ בבטן התחתונה היו לי אז) אבל הצרבת לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לאורה שלום.
אם את חושבת על הריון,בצעי בדיקה ותדעי. כמובן שאם היה מחזור בזמן הסיכוי הוא מאד נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?!מיכל07/12/2009
עשיתי בדיקה ביתית 3 פעמים והיא צאה חיובית...
עשיתי בדיקת דם ואין לי מושג מה התוצאה....
אשמח לפיענוח * 41 יחידות ui/i* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009למיכל שלום.
תשובת בדיקת דם מעל 25 יחידות נחשבת חיובית.כדאי אגב לחזור על הבדיקה כדי לראות התפתחות ההריון עי עליה ברמת ההורמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי סיכה וסיכוי להרותמירב06/12/2009
שלום,
האם שימוש בחומרי סיכה בעת החדירה כמו ג'ל KY (או ג'לים אחרים) או רוק יכול לפגוע בסיכוי להיכנס להריון? קראתי שזה יכול לפגוע בתנועתיות תאי הזרע. אם כן, באלו חומרי סיכה כן מומלץ להשתמש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכה
ד``ר איילון לחמן07/12/2009למירב שלום.
חומרי הסיכה בעקרון אינם אמצעי מניעה ואינם גורמים לקושי בכניסה להריון ככלל. לעיתים יש בעיה ספציפית ואז להתיעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לפני הריון***06/12/2009
אילו סיכונים בדיקה זו מונעת?
והאם שני בני הזוג צריכים להיבדק לפני הריון בבדיקת דם או שרק האישה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
ד``ר איילון לחמן07/12/2009שלום.
מטרת הבדיקות היא לודא באם את נשאית של מחלה גנטית כלשהי. אם את נשאית,בודקים את בן זוגך.כי אם גם הוא נשא יש לודא שהעובר לא פגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין-שאלה שפוספסה פעמיים!נטלי06/12/2009
שלום,
חשש להריון חוץ רחמי, אך אחרי מיון נשים ביום ב' 30/11/09 ההבחנה שככל הנראה היתה הפעלה טבעים, כי לא נמצא שק הריון ויש דימומים. מדובר בהריון לא תקין, בטא שלא עלתה על 219 עד שבוע השישי+.
היום תוצאות של בטא 34, האם זה בסדר? או שעדיין מדובר בהריון? האם בטא צריכה עוד לרדת בהדרגה? או שיש צורך לחזור למיון?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לנטלי שלום.
לבדיקת הבטא לוקח כשבועיים לחזור לנורמה.יש לחזור למיון עם הופעת כאבים או חום או דימום או כל תופעה חריגה.יש לחזור על בדיקת הדם עד לירידתה לנורמה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרונית06/12/2009
שלום רב.אני בשבוע 38 ובבדיקת דם של תפקודי כבד יצא שה-ALK.P הוא 241 כשהטווח הנורמלי הוא 30-120. שאר אזנימי הכבד תקינים. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הדם.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לרונית שלום.
טוב שהבהרת השאלה.התשובה היא כאמור מעבר לנורמה. ממילץ שבהתיעצות עם רופאך תחזרי על הבדיקה לראות מה קורה עם אנזים זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת החזירים - שאלה שפוספסהאפרת06/12/2009
בת 40, ללא ילדים. לאחר טיפולים ממושכים נקלטתי להריון בטיפול IVF (ממש בהתחלה..) הרופא הגדיר את ההריון בסיכון גבוה מאוד (יש שרירנים ברחם, בעבר בוצע ניתוח קיסרי להוצאת מיומה גדולה מאוד ובנוסף רירית דקה) ולכן בינתיים אני בשמירת הריון. בשבוע הבא מתחילים לחסן נשים בהריון נגד שפעת החזירים. שאלותיי:
1. האם עליי לבצע את החיסון למרות שמדובר בהריון עדין ויקר?
2. ואם כן, באיזה שלב של ההריון, כבר בשבוע הבא או לחכות לשבוע מסוים של ההריון?
אודה לתשובה. אני ממש בלחץ מהמחלה הזו כי גיסי, בחור בריא בסה"כ בן 35, חלה במחלה עם סיבוך קשה של דלקת ריאות קשה וסמויה ובאותו יום שעלה לו החום גילו את המחלה והסיבוך (כלומר הוא לא הזניח או התמהמה עד שפנה לטיפול רפואי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009ענינו על השאלה,כאמור מומלץ להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורסיגל06/12/2009
שלום,
הפסקתי לקחת גלולות לפני חודשיים, לקחתי גלולות במשך 5 שנים.
יש לי איחור במחזור של כמה ימים, עייפות ,חולשה,בחילות,כאבי גב עליון ותחתון,סחרחורות כשקמים מהמיטה האם אני בהריון? מתי כדאי לעשות בדיקת היריון ביתית?
האם מותר לעשות שעווה בגוף(בטן,מפשעה וכו') בעת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סיגל06/12/2009היום בערב ראיתי בעת ניגוב הפרשות חומות ואח"כ בצבע ורוד, האם אני אמורה לקבל מחזור או שזה דבר נורמלי בהריון?עוד לא עשיתי בדיקת היריון ביתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לסיגל שלום.
כדאי לעשות בדיקת הריון ולודא המצב.לגבי טיפולי השעוה,ממליץ לבצעם כשלא בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא:
סיגל07/12/2009היום התחיל לי דימום כמו מחזור אבל פחות יכול להיות שקיבלתי?
יש טעם לעשות בדיקת היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת החזיריםאפרת06/12/2009
בת 40, ללא ילדים. לאחר טיפולים ממושכים נקלטתי להריון בטיפול IVF (ממש בתחילת ההריון...) הרופא הגדיר את ההריון בסיכון גבוה מאוד (יש שרירנים ברחם, בעבר בוצע ניתוח קיסרי להוצאת מיומה גדולה מאוד ובנוסף רירית דקה) ולכן בינתיים אני בשמירת הריון. בשבוע הבא מתחילים לחסן נשים בהריון נגד שפעת החזירים. שאלותיי:
1. האם עליי לבצע את החיסון למרות שמדובר בהריון עדין ויקר?
2. ואם כן, באיזה שלב של ההריון, כבר בשבוע הבא או לחכות לשבוע מסוים של ההריון?
אודה לתשובה. אני ממש בלחץ מהמחלה הזו כי גיסי, בחור בריא בסה"כ בן 35, חלה במחלה עם סיבוך קשה של דלקת ריאות קשה וסמויה ובאותו יום שעלה לו החום גילו את המחלה והסיבוך (כלומר הוא לא הזניח או התמהמה עד שפנה לטיפול רפואי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון.
ד``ר איילון לחמן07/12/2009לאפרת שלום.
משרד הבריאות ממליץ לחסן הנשים בהריון כי הן בקבוצת סיכון לחלות במחלה. יש כמובן לקבל הסוג המותאם לנשים בהריון. לא נמסר על גרימת נזק להריון מהחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת GBSמימי06/12/2009
שלום ביקשתי מהרופא נשים שלי בשבוע 36+1 לבצע בדיקת GBS הוא ביצע בעצמו את הדגימה
היום הגיעו התוצאות הבאות:
התהליך: strep grB rec cult
ממצא: strep grB שלילי
מה זה אומר? שיש לי GBS או לא? ואם כן מה הטיפול? ואם אפשר להרחיב במה החידק הזה פוגע בי\בתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד``ר איילון לחמן06/12/2009שלום.
האמת ששאלתך לא ברורה. האם כתוב שהתוצאה היא שלילית-אז היא שלילית ואין מה לדאוג. הפגיעה היא אגב בתינוק ולא בך.זה קורה בזמן מעבר התינוק בתעלת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של בדיקההריונית חרדתי06/12/2009
שלום
אני בשבוע 19 הריון ראשון, גיל 31.5 .
ביצעתי שקיפות עורפית ולאחר מכן (יום אחרי) עשיתי בדיקת דם במעבדות זר, שאלו אותי שם אם אני מעוניינת להמתין לעוד בדיקת דם בשבוע 17 ורק אז לקבל תוצאות משוקללות כי אז זה יתן לי 95% במקום 70%. הסכמתי והיום קיבלתי את התשובות.
ראשית ברצוני לשאול האם זו בדיקת INTEGRATED TEST (כדי שאקרא קצת על זה באינטרנט), ?
דבר שני הייתי מעוניינת בפיענוח התשובות למרות שאפנה למרפאה ואבקש מהרופא שיפענח לי:
תאריך לקיחת דם: 14.10.09
תאריך לקיחת דם:23.11.09
הגיל במועד הלידה: 32
משקל: 66
תאריך וסת אחרונה: 25.7.09
C.R.L (מ"מ) : 46
שבוע הריון: 17.2
PAPP-A 2.03 mIU/ml 1.30 MoM
AFP 39.5 IU/ml 0.94 MoM
hCG 30.3 IU/ml 1.15 MoM
uE3 1.24 ng/ml 1.06 MoM
INHIBIN-A 204 pg/ml 1.24 MoM
NT 1.0 mm 1.01 MoM
הסיכון לדאון (במועד הלידה)
לפי הגיל ושש בדיקות: 1:20000 >
לפי הגיל בלבד 1:750
האם אתה ממליץ על דיקור מי שפיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים.
כפי שאת מבינה מהתוצאות הסיכון לתסמונת דאון הוא ממש אפסי. זהו המום הגטי השכיח ביותר לכן מנסים לגלותו.לבדיקת מי השפיר יש גם חסרונות שהיא יכולה להיגמר בהפלה.יתרונה שהיא יכולה לגלות מומים גנטיים ,נדירים אומנם,נוספים.
לשיקול דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורה06/12/2009
שלום,
אני נמצאת בחו"ל לכן לא פניתי עדיין לרופא. קיוויתי שמישהי תוכל לעזור לי. אחרי קיום של יחסי מין היה לי מחזור (לפחות כך חשבתי). אחרי כמה שבועות התחילו לי כאבים בחזה ולחץ בבטן תחתונה. המחזור לא התחיל ( המחזור אצלי אינו סדיר ולכן אינני זוכרת תאריכים מדוייקים), החזה ממשיך לכאוב והיום התחילה לי צרבת חזקה.
זה יכול להיות היריון?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לאורה שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק.דימום אחרי קיום יחסים ,דורש בדיקת הצוואר.כמוכן כל שאר תלונותיך.שוב,גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכררויטל06/12/2009
אני בשבוע 21 והרופא נתן לי לבצע העמסת סוכר בשבוע 22. ידוע לי שמבצעים בדר"כ משבוע 24, האם זה כך? האם זה קשור לכך שדיווחתי לו על סחרחורות מפעם לפעם?
אשמח לדיעה בנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009שלום. מה יותר פשוט מלשאול את רופאך מדוע ההעמסה עכשיו??.נכון שהמקובל בשבוע ה-24.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקק הרירירורו05/12/2009
היי אני בשבוע 38+3 יש לי צירים לא סדירים עד עכשוי וגם היו לי מיום חמישי בבוקר ועד היום בבוקר הפרשות חומות כמו סוף מחזור , הייתי בבית חולים אמרו לי שיש לי פתיחה של 1.50 ס"מ ומחיקה של 60-70% של צוואר הרחם מה זה אומר מתי תהיה הלידה ? יכול להיות שתהיה בשבוע הזה ?( התינוק שוקל 3500 ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקק.
אין לנחש בדיוק מתי תתרחש הלידה. נאחל לך שתיהיה קצרה ומוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהריוןטובי05/12/2009
אני נמצאת בשבוע שלישית אחרי טיפול הפריה חוץ גופית. לפני שבוע קבלתי תשובה שאני בהריון היום קבלתי מחזור האם זה שולל את היותי בהריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009לטובי שלום.
יש כמובן לבדוק שאין המדובר בהפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)