מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 שאלות דחופותמ18/11/2009
שלום רב, שמי מורן בת 25 הריון ראשון עובר אחד נמצאת כיום בשבוע 32 + יומיים לפני כשבוע (שבוע 31 הייתי) הייתי אצל רופא הנשים שלי בבדיקה ובעקבות צירים מודמים שהיו לי בשבוע 25 ובשבוע 27 הוא עשה לי בדיקה וגנאלית. בבדיקה התגלה כי אורך צוואר הרחם שלי 28 מ"מ והרופא אמר שזה קצר, בנוסף ביצע גם הערכת משקל ויצא 1590 ק"ג. ברצוני בבקשה לדעת כמה דברים: 1. מה משמעות אורך צוואר רחם קצר ועד כמה לא טוב הנתון הקיים אצלי (28 מ"מ)? 2. האם הערכת משקל תקינה לשבוע הנוכחי שהייתי (שבוע 31 שוקל 1590)? והאם יש אפשרות להעריך פחות או יותר כמה יוולד התינוק? 3. במידה ויש לחצים בבטן תחתונה בזמן הליכה, שכיבה, עמידה וישיבהלאורך זמן ובנוסף קוצר נשימה ואורך צוואר רחם קצר ולחצים על העצם מתחת לבטן האם יש אפשרות במצב כזה לקבל שמירת הריון ע"י רופא הנשים? בתודה מראש, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונים פה בדרך כלל על שאלות????
מ19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא רואים דופקאני18/11/2009
שלום,
ב- 9/11/09 עשיתי בדיקת בטא- יצאה 369.30 .
אתמול (17/11/09) הייתי אצל הרופא- הוא אמר שהעובר עוד קטן מדי ולא ניתן לראות דופק...
נשלחתי לעשות בדיקת בטא נוספת- ונכון להיום הבטא 16,232.
יכול להיות שהוא עדיין לא יכול לראות דופק? ? ?
הוא ביקש ממני להגיע רק בתחילת דצמבר ואני ממש בלחץ !!!
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח חייבים לראות דופק
ד''ר דורון רוזן18/11/2009הייתי חוזר בעוד כשבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה... !
מיי18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמישה שבועות
דולי18/11/2009בתאריך 18.11.09 התראתי עם אחיני בן שנה וחצי נודע לי שיש לווירוס CMV
והם לא ידעו על הריוני להזהיר אותי וגם אין לי דופק מה אני עושה עכשיו מאוד דואגת אם נפגע לי העובר אפילו בשבועות אלו משפיע?
אשמח אם תענו לי בבקשה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והרפסאמא לעתיד18/11/2009
שלום
אני יודעת שהרפס במהלך ההריון לא פוגע בעובר, אבל רציתי לדעת אם עושים אולטרסאונד וגינלי (חודש חמישי) עם הרפס ללא פצעים (SHADING) האם יכולה להיות בעיה מבחינת העובר או העברה של ההרפס לנרתיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן
ד''ר דורון רוזן18/11/2009לבצע בהדיקה. כל עוד אין ירידת מים העובר לא נחשף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
אמא לעתיד18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאורלי18/11/2009
עד איזה חודש לוקחים אני בשבוע ה23 כבר???
או שלוקחים בכל מהלך ההריון.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שבוע 15
ד''ר דורון רוזן18/11/2009אבל לא נגרם כל נזק מזה שלקחת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברור לי איך זה עובדמירי17/11/2009
שלום
אם בידיי כמה תוצאות(בת 28 וחצי): האחת של סקר שליש ראשון 1:1800(לפי נאמר לי כי 1:1800 נשים עם אותן תוצאות יהיה לה ילד פגום חס וחלילה)
ואחכ תוצאה סקר שליש שני חלבון עוברי 1:1000(לפיו נאמר לי כי 1 מתוך 1000 נשים עם אותן תוצאות יהיה לה חו"ח ילד פגום)
ואז השקלול הכולל של שני השלישים יצא 1:6000(שחושב על ידי יועץ גנטי) (שאז נאמר לי שזה אומר ש1:6000 נשים יהיה פגום).
מה זה אומר?הרי לפי נניח רק חלבון עוברי יצא שאחת מתוך 1000 נשים כמוני יהיה לה לא עלינו חו"ח ילד פגום ואחכ בכולל יצא 1:6000 ואז נאמר כי זה 1 מתוך 6000 הנשים אז למה להאמין?בעצם על מה להסתמך ולמה?לא נכון להגיד לי שעכשיו הסיכון שלי הוא 1:1000 נשים ולא אחת ל6000?הרי אם מסתכלים רק על חלבון זה מה שיוצא?לא מובן לי ככ איך זה עובד הדבר הזה. ברור שאחת מ6000 נשים זו תוצאה טובה יותר.
חייבת שתסבירו לי כי אני לא יוצאת מהרופאים שמסבירים לי פעם ש1 מאלף נשים לפי חלבון כזה תהיה ו1 ל6000 לפי שקלול, מה נכון לגבי אז?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשוט
ד''ר דורון רוזן18/11/2009ביותר זה להסתכל מלמעלה ולהבין שכל תוצאה לחוד מספיק טובה על מנת שלא תהיה המלצה לדיקור מי שפיר. השקלולים כולם תרגילים מתמטים מסובכים ובסופם כמובן שוב תוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - תאומיםפזית17/11/2009
שלום רב:
אני בהריון תאומים לא זהים שבוע 30+2 להלן מדדים של הערכת משקל שבוצעה:
עובר 1
BPD מתאים לשבוע 33 (82 מ"מ)
HC מתאים לשבוע 32+4 (291 מ"מ)
AC מתאים לשבוע 29+4 (256 מ"מ)
Femur מתאים לשבוע 30+2 (58 מ"מ)
יחסים משקלים
HC\AC 1.14
AC\Femur 4.41
BPD\Femur 1.41
HC\BPD 3.55
FL\HC 0.2
הערכת משקל עפ"י Hadlock1 היא 1535 גר
הערכת משקל עפ"י Hadlock2 היא 1587 גר
עובר 2
BPD מתאים לשבוע 32+1 (80 מ"מ)
HC מתאים לשבוע 31+4 (289 מ"מ)
AC מתאים לשבוע 29+4 (254 מ"מ)
Femur מתאים לשבוע 30+5 (59 מ"מ)
יחסים\משקלים
HC\AC 1.14
AC\Femur 4.31
BPD\Femur 1.36
HC\BPD 3.61
FL\HC 0.2
הערכת משקל עפ"י Hadlock1 היא 1547 גר
הערכת משקל עפ"י Hadlock2 היא 1573 גר
אשמח לדעת האם התוצאות תקינות.
בתודה מראש,
פזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות לחלוטין
ד''ר דורון רוזן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי לחץ בהריוןמאיה17/11/2009
רציתי לשאול אם מצב של לחץ כמו ריב חזק בעבודה שבו התרגשתי מאוד מבחינה נפשית
תשפיע על העובר,כי הרגשתי אחרי זה קצת לחצים בבטן התחתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תשפיע ואל דאגה
ד''ר דורון רוזן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות וחודשי הריוןשני17/11/2009
היי
רציתי לדעת באיזה שבוע מתחיל חודש שלישי?
אם למשהי יש רשימה של שבועות או משהו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פזית17/11/200910-15 : שלישי
15-19 : רביעי
19-23 : חמישי
23-27 : שישי
27-32 : שביעי
32-36 : שמיני
36-40 : תשיעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע עשירי
ד''ר דורון רוזן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר במכונת שיקוף בקניוניםלילך17/11/2009
שלום, האם זה בטיחותי לעבור במכונת שיקוף שנמצאת בכניסה לתחנה המרכזית בירושלים לנשים בהריון?
האם זה בטיחותי לאכול אוכל שעבר במכונה שבה מעבירים את התיקים?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין שום מחקר שנעשה בעניין??
תומר13/07/2011מה זאת אומרת אין בעיה :?
לא ניתן לתת על כך תשובה כה קצרה.
זה שעדיין קיימת עמימות בנושא כי מבחינה ביטחונית עדיף לא לבצע מחקר בעניין לא אומר שלא קיימת סכנה.
תביעה ייצוגית בו תבוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה, בדיוק כמו בשדות תעופה
ד''ר דורון רוזן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי17/11/2009
לפני שבועיים עברתי גרידה כי לא היה דופק לעובר .היום בדקתי בערכת ביוץ ונצפו 2 פסים של הביוץ(אני כבר מומחית..)האם יכול להיות שזהו הביוץ או שזה קשור עדיין להריון שהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן ומדובר בביוץ
ד''ר דורון רוזן18/11/2009בהצלחה אך לא הייתי מנסה להיכנס החודש להריון. זה מוקדם מדי אחרי גרידה, ממליץ לחכות 2 מחזורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהלימור16/11/2009
שלום רב !
אני בשבוע 15 ו- בדיקת דם יצאה תקינה חוץ מערך אחד:
RDW-Red Cell Distri.Width - הנורמה היא בין 11.6 ל- 15 והתוצאה יצאה קצת יותר גבוהה - 16.3, מה זה אומר ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר משמעות
ד''ר דורון רוזן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידהתמר16/11/2009
3 שבועות אחרי גרידה. הריון 1 שבוע 8. לפני הריון מחזורים מדויקים כשעון- כל 27 ימים.
בת 27. הפרשות חומות/דימום פסקו לחלוטין לאחר 12 ימים
בוצע US בתום גרידה-רושם לרחם ריק.US ובדיקת רופא נשים לפני שבוע-תקין(ציין שרירית עבה ולדעתו אקבל תוך שבועיים)
קיימתי יחסים (מאוד בעדינות)לראשונה מאז הגרידה לפני יומיים.
החל מלמחרת בערב שמה לב לכאבי בטן צד ימין, טיפונת מתחת לקו המקביל לטבור, לעיתים מקרין מטה לכיוון המפשעה.
מדובר בלחצים עמומים, לעיתים מורגשים יותר ולעיתים פחות, אך ללא הפסקה (לא מוכר לי ככאבי ביוץ)
אינם רגישים למגע יד / פעילות מאומצת יותר או פחות /שכיבה-עמידה.
"שיא" ההפרשות היו לפני כ-3 ימים(לפני הכאבים ,לכן לא בטוחה שביוץ..)
האם ייתכן שמדובר בחזרה לפעילות של המערכת הנשית? או שישנה סיבה לדאגה?
יש קשר ליחסי מין? (איזור בטן תחתונה-מפשעה עליונה שבד"כ רגיש יותר אחרי יחסים -מרגיש מצוין)
לא ממהרת לראות רופא משום ששני US היו תקינים והרגשה כללית מצוינת.
אציין שעובדת בעבודה משרדית.
אודה מאוד לחוו"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לחוות דעה
ד''ר דורון רוזן18/11/2009ללא בדיקה. גשי לרופאך אם הדבר מטרידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשמלות בהריוןמימי16/11/2009
שלום אני בחודש שמיני שבוע 34
ויש מצית ששיחקתי איתה והיא מחשמלת ויצא שהתחשמלתי ממנה כבר פעמיים
האם זה מצריך בדיקה אצל רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציתים אינם חשמליים
ד''ר דורון רוזן18/11/2009לא ברור למה הכוונה ולא ברור למה את ממשיכה לשחק עם משהו שגורם לך לתחושת התחשמלות אחרי שאת כבר יודעת שזה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהמיכל16/11/2009
שלום, בת 29, בריאה, ילדתי מלפני 7 שבועות, בניתוח קיסרי עקב משקל רב של העובר.
מניקה, התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון לאחר 6 שבועות (גלולות מותאמות להנקה). היום, שבוע לאחר לקיחת הגלולות התחלתי לדמם, צבע הדם - אדום (כמו במחזור), מבחינת הכמות לא מדובר בטיפטופים אך גם לא בזרם חזק. האם תקין? יש לי תור לרופאת הנשים רק בשבוע הבא ולכן מבקשת את עזתרכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תשובה
מיכל23/11/2009התור לרופאה בוטל ואני די בלחץ.
הדימומים התחזקו ונמשכו שבוע, אני מניחה שזה המחזור. כיצד יתכן שאני ממשיכה לקחת גלולות, מניקה ובכל זאת מקבלת מחזור. האם תקין? האם להפסיק עם הגלולות? מה לעשות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה...דורוש16/11/2009
שלום
אני בשבוע ה20 להריוני
זהו הריון שני
עכשיו כל בוקר כבר כמעט שבוע אני קמה עם כאבי בטן נוראים ושלשולים רק בבוקר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דורוש17/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשי לרופא להיבדק
ד''ר דורון רוזן18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)