מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי סקירותקרן14/10/2009
לפורום שלום.
אני בשבוע 17, ורוצה לקבוע תור לסקירת מערכות. הבנתי שיש סקירה מאוחרת בסיסית הכלולה בסל הבריאות, וסקירה מורחבת, שהקופה ממנת חלקית. מישהו יכול לומר לי אילו בדיקות נכללות בסקירה המורחבת שאינן נכללות בבסיסית? האם יש הבדל בין סקירה מורחבת של הקופה לסקירה מורחבת שנעשית שנעשית במכון פרטי בתשלום מלא? אם כן- מהו ? וסתם מתוך התעניינות- האם יש הבדל בין סקירה מוקדמת פרטית לסקירה מוקדמת של הקופה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסקירות הפרטיות
ד''ר דורון רוזן14/10/2009ככלל תמיד מורחבות יותר וכוללות את כל מה שניתן לראות באולטראסאונד ולא רק רשימה מוגבלת כפי שבקופות. זה נכון גם למוקדמת וגם למאוחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת גלוקוזא14/10/2009
שלום
אני בשבוע 20 וצריכה לעשות בדיקת גלוקוז בצום (לא העמסה). הרופא כתב לי 14 שעות צום, האם הכרחי לצום כל כך הרבה? ניתן להסתפק ב-10 שעות כבדרך כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 ג"כ מספיק
ד''ר דורון רוזן14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא שק חלמוןמיקה14/10/2009
אני נמצאת בשבוע 5+2 (מחזור אחרון 7/9). אתמול עשיתי בטא שיצאה 4800 ובUS ראו שק הריון ללא שק חלמון. אציין שאינני סובלת מכאבים או דימומים.
אציין גם שאין לי שום תופעת הריון ז"א אין בחילות ואין רגישות בחזה והוא לא גדל.
רציתי לדעת האם מצב זה נורמלי והאם יש עוד למה לצפות.
בעברי 2 הריונות מחוץ לרחם וזהו ההריון הראשון שנמצא ברחם וקרה באופן טבעי. היה חשד גם להריון זה שהוא מחוץ לרחם אך חשד זה נשלל בביה"ח.
לתשובתכם המהירה אודה
יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בביטא המתואר
ד''ר דורון רוזן14/10/2009צריך היה לראות גם עובר. אלא א"כ מישהו פיספס המתואר בהחלט אינו מבשר טוב. מציע ביקורת בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל14/10/2009
אני בהריון בשבוע 12 בבדיקות דם היו כמה חריגות מהנורמה האם יש מקום לדאגה?
WBC-Leucocytes 10*3/micl | *11.7 (11 4.5)
Lymphocytes % (44 22) 18.9
Neutrophils #* 8.47 (7.7 . 1.8 )
כל שאר הבדיקה היתה בגבולות הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר דורון רוזן14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה משוקללתגילי14/10/2009
היי,
אני בת 32, הריון שני (הריון ראשון - מולארי חלקי שהסתיים בגרידה לפני כ 10 חודשים), כיום בשבוע 19.
תוצאות הבדיקות שלי (אחוזי סיכון):
לפי גיל בלבד 1:700
לפי גיל + שקיפות עורפית 1:9999
לפי גיל + שקיפות עורפית + חלבון עוברי 1:156000 (אני מתגוררת בארה"ב וזוהי התוצאה שקיבלתי מהמעבדה, אני יודעת שבארץ המקס' הוא 1:20000....).
ביצעתי גם סקירה מוקדמת שהייתה תקינה.
אני מאוד מתלבטת לגבי בדיקת מי שפיר -
אני מבינה שהסיכון מאוד מאוד נמוך אולם אני מוטרדת בעיקר מההריון המולארי שהיה לי (לא נבדק בזמנו האם היה כתוצאה מפגם כרומוזומלי). כפי שכבר כתבתי אני מתגוררת בארה"ב והגישה כאן לגבי בדיקות היא המינימום ההכרחי. אשמח להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל התוצאות מצביעות על סיכון נמוך
ד''ר דורון רוזן14/10/2009לבעיה כרומוזומלית. אם את מתלבטת גשי לייעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה נורא לשכב על צד ימין?לונה12/10/2009
אני לא מצליחה לישון אלא אם כן זה על צד ימין... אני בשבוע 36, הריון ראשון.
כמה זה נורא לשכב על צד ימין? רק ככה אני מסוגלת להרדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי אמר שזה נורא? זה בסדר גמור, בלי
רוצה להתפטר12/10/2009להיות רופאה, אני מסמיכה את עצמי לומר לך
אני ישנתי בהריונותי על הגב, הבטן צד ימין ושמאל, וכל הילדים בריאים ברוך ה'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על צד ימין
לונה13/10/2009בצד ימין נמצאים הורידים הנבובים. משקל רב עליהם יכול לגרום למיעוט חמצן בדם ולכן לגרום לקוצר נשימה אצל האם ולחוסר חמצן אצל העובר.
אני מניחה שבחודשי ההריון הראשונים זה לא קריטי אבל בשבוע שלי, הבנתי שזה כן משמעותי.
בכל מקרה תודה לך. אשמח לקבל תגובה גם מהרופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונית לחוצהלימור12/10/2009
אתמול בבדיקה שתן שגרתית אצל האחות היה לי אצטילן +2, וגם האחות וגם הרופא הלחיצו אותי נורא!!! ואף הרופא אפנה אותי היום לבדיקת דם בעקבות זאת. (אני בשבוע 17+3)
לקחתי לתשומת ליבי את הענין וכעת אני מקפידה על שתית מים באופן סדיר ומבוקר אך שאלתי האם אתמול גרמתי נזק כלשהו שהוא בלתי הפיך??
בבקשה תגובתכם בהקדם אני בלחץץץץ :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד``ר איילון לחמן12/10/2009ללימור שלום.
קשה מאד להניח שנגרם נזק כלשהו.אבל העובר מאד מבקש שתשתי הרבה יותר וגם קצת מתוק כדי שלא יחזור האצטון בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהענת11/10/2009
האם ניתן למרוח פנסטיל ג'ל במהלך ההיריון על השפתיים- כאשר יעש תחושת גירוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה
ד``ר איילון לחמן12/10/2009לענת שלום.
הכתובת הרשמית לגבי שימוש בתרופות בהריון היא במשרד הבריאות טל-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןתמר11/10/2009
האם הגיוני שהבטן יוצאת וממשיכה לגדול כאשר מדובר בשק הריון ריק/הריון לא תקין, או שמא זה אמור "להיבלם"?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
ד``ר איילון לחמן12/10/2009שלום.
"יציאת הבטן" היא תוצאה של פעילות הורמונלית.ההורמונים מופרשים גם משק ריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים - תכנון הריוןלודה11/10/2009
רוצה להיכנס להריון.
וסת 35 יום , ב יום 15 נעשה US, למטרה לראות זקיקים - לא היה, רופה שלך לעשות בדיקת דם ביום 21 של וסת, עשיתי היום.
תוצאה :
ESTRADIOL 1707
PROGESTERONE 1.4
מה זה אומר?
יש מרפאה בלגן, מיוחד עכשיו אחרי חגים, אני רק מתחילה פעולות, לכן ממש לא יודעת מה אומרת תוצע זאת ביום 21 - זה אוולציה או שכבר עברה ?
מחר ינסה לתפוס רופא, לא בטוח יצליח..
איך להבין תוצעה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון.
ד``ר איילון לחמן12/10/2009ללורה שלום.
מטרת הבדיקה ביום ה-21 היא לראות האם היה ביוץ ביום ה-14.על פי התוצאות כנראה שלא. חזרי שוב לרופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מייםמיטל11/10/2009
שלום, אני בשבוע 37 ו-3 ימים. ביום שבת היה לי חשש לירידת מיים והלכתי לבית החולים להיבדק ויצא שאין ירידת מיים והכול תקין.
הייתי אצל בדיקת רופא ומסתבר שיש לי פתיחה של ס"מ. התאריך המשוער הוא בעוד כשבועיים ורציתי לדעת אם יש מצב שזה יקדים או שאני באותו מצב שהייתי ליפני הפתיחה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה, אבל מניסיוני את יכולה
רוצה להתפטר11/10/2009להסתובב עם פתיחה של 1 ס"מ כמה שעות וגם כמה שבועות, לאלוקים פתרונים.... ;-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה.
ד``ר איילון לחמן12/10/2009למיטל שלום.
האמת שאני לא מבין הבעיה. את כרגע במועד הלידה.מתי שתלדי זה טוב.אין לנו אפשרות לחזות מועד הלידה. אז שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהטולטול11/10/2009
יש לי שאלה האם הבטא תקינה : (חשוב לציין ש3וחצי חודשים אני בלי מחזור)
23.9- 202
29.9 - 406
1.10- 490
4.10- 627
8.10- 1448
11.10- 1761
מזה אומר האם זה הריון תקין או כימי ?
יש לי גם שרירן בדופן הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוקה
דגנית12/10/2009רק אולטאסונד יכול להוכיח על הריון תקין............
לא הבטא היא נראית טוב אבל זה לא מה שנותן הוכחה להריון תקין שיהיה לך בהצלחה הריון תקין ובריא הרבה סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
האמת שלא ברור למה את מבצעת כל כך הרבה בדיקות דם. בצעי בדיקת US ונדע מה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה במהלך הריוןיעל11/10/2009
שלום,
אני בשבוע 13 להריון, במהלך יום כיפור (כשהייתי בשבוע 12 פלוס), ישבנו בפארק על הדשא, וכשחזרנו הביתה, הרגשתי גרד באזור הבטן, וראיתי שם קרציה.
כמובן שהסרתי אותה מיד, אך נשארה מעין נקודה אדומה סימן לכך שהיא כנראה עקצה אותי.
מאז אני קצת בלחץ, אני מרגישה מצויין, אין לי חום או כל תסמין אחר, אבל יותר מטריד אותי אם עקיצה כזו מסוכנת לעובר, והאם לדעתך עליי לערוך בדיקות דם כלשהם בעקבות זאת?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות
ד``ר איילון לחמן12/10/2009ליעל שלום.
ממליץ שתתיעצי עם רופא המשפחה,הם יותר אמונים על עקיצות למינהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
נועה12/10/2009אני עובדת בעמותה שעוזרת לכלבים נטושים ומן הסתם באתי במגע עם כל סוגי הטפילים כשהייתי בהריון כולל קרציות. לפי יעוץ שקיבלתי במרכז הטרטולוגי בירושלים עקיצת קרציה איננה מסוכנת לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןדנה11/10/2009
שלום
אני בשבוע 22 - הריון ראשון עד עכשיו תודה לאל הכל תקין, פרט לדבר אחד שמטריד אותי,
החל מחודש שלישי אני סובלת מכאבי גב חזקים מאוד המתרכזים רק בצד שמאל תחתון של הגב, כאבים כ"כ חזקים עד כדי כך שאני לא יכולה לנשום או להתרכז.
העבודה שלי מצריכה ממני לשבת מעל 10 שעות בכל יום(שרות לקוחות).
הגניקולוג שלי ממליץ על שמירת הריון מאחר והכאבים עוברים רק כאשר אני שוכבת, וחשוב לציין כי ברגע שהכאב מתחיל שום דבר לא יעזור- רק שכיבה מקלה על הכאב.
הופנתי לאורטופד מחשש לפריצת דיסק מאחר וברגל שמאל החלה לי תחושת נימול מלווה בכאב בגב. לא ניתן לאמת ב 100% פריצת דיסק מאחר ואסור לעשות צילום בהריון.
האורטופד יש לציין לא היה חביב כ"כ וטען שזה כאב רגיל להריון ורק כשציינתי שהכאב עובר רק בשכיבה הוא שינה את תגובתו....הפנה אותי לרופא תעסוקתי לגבי שמירת הריון עם המלצה.
שאלתי היא...מה הסיכויים שבאמת יאשרו לי שמירת הריון? אצל רופא תעסוקתי..האם המלצה מגניקולוג מומחה ומרופא אורטופד מספיקה?
אשמח לייעוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
לילי11/10/2009סביר להניח שזה יספיק, יש לך מכתב סיכום/ תיעוד כלשהו מרופא הנשים/ אורטופד ? . קחי בחשבון שיש 2 אפשרויות של שמירה: 1) צמצום שעות העבודה ; 2) מנוחה בבית במקום שהות במקום העבודה. היי קשובה לצרכייך וארסטיבית במידה ואת מאמינה וחשה שגם צמצום המשרה לא יעזור במקרה שלך. בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת.
ד``ר איילון לחמן12/10/2009לדנה שלום.
מנסיוני ,אם קימות ההמלצות לא נראה לי שרופא התעסוקה יסרב.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לחוצה.... אשמח לתגובה מהירה..דורוש10/10/2009
שלום....
לפני כמה ימים היה לי בערך פעם אחת בלילה אפרשה שצבע חום בהיר...
ומאז אין כלום אבל יש לי מידי פעם כאבים בבטן התחתונה וכאבי ראש מעצבנית באמצע הראש...
יש לי רופא רק ביום רביעי אני נמצאת כעט בשבוע ה14 +5 ימים...
העם יש לי סיבה לדאגה כל שהיא אשמח לשובה תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דורוש11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ.
על פניו לא נראת סיבה לבעיה דחופה.אבל כדי להיות רגועים גשי להיבדק עוד היום ,אולי באחד המוקדים כדי לבצע בדיקת US ולהיות לגמרי שקטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)