מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנהלת קטנה ....מיטל11/05/2014
שלום רב,
יש לי תאומות מקסימות בנות 6 . אחת מהן מאוד אסרטיבית, דומיננטית מפולפלת וחכמה מאוד. אפילו בגן לא מפסיקים להתפעל מכושר ארגון והניהול שלה. הבעיה איתה שהיא גם בבית מנהלת את אחותה. הבעיה העיקרית היא שהיא מאוד מדברת בקול מורם, קול עם הוראה, אם היא מתעצבנת היא מייד צועקת...כל הזמן אנו אומרים לה להפסיק לצעוק...שתדבר...שכך אנו נבין אותה יותר וכו'...כלום לא עוזר !!! הסבתא אומרת שאי אפשר לצפות מאופי כזה אסרטיבי להיות עדין ...זה הולך ביחד. אני לא מסכימה עם זה. יש לציין שאנחנו לא צועקים בבית. ( אלא אם כן זה משהו שמצריך הרמת טון ). מה לעשות?? כיצד ניתן לשנות את הנושא הזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהלת קטנה .... - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום מיטל,
אם אני מבינה נכון מה שמפריע לך זה שביתך מרימה את קולה בבית וצועקת שכשהיא מתעצבנת. ראשית ברצוני להרגיע ששיגרתי שילדים מרימים קול פה ושם, עם זאת אכן ניתן לעבוד על זה. נסי להסביר לה שזה לא נעים לך שהיא צועקת ומקשה עליך להענות ולהיות קשובה לה. פעמים רבות ילדים צועקים כי הם מרגישים שאחרת לא ישמעו אותם, לא יקשיבו ורצונם לא ישמע. נסי לעבוד איתה בכך שתראי לה שאת כן מבינה, הראי לה שאת מבינה ויתכן שהצורך בשימוש בהרמת קול ירד מעצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדי בן השלושshira10/05/2014
יש לנו נכד מקסים בן שלוש.אנחנו אוספים אותו מן הגן לפחות פעם בשבוע והוא מתארח עם הוריו בביתנו וכמו רוב הסבים והסבתות אנו משקיעים המון בילד. הצגות סיפורים משחקי יצירה וכ"ו. במפגשים משפחתיים עם הסבא והסבתא מצד האבא ואיתנו כמו בימי הולדת ובחגים הילד לא מתייחס אלינו לא נותן לנו להתקרב אליו בקיצור דוחה אותנו.אנחנו לא לוחצים ומכבדים את רצונו.איננו מבינים למה?זו סיטואציה לא נעימה גם לנו וגם לאימו שהיא בתנו.כולם אומרים הוא ילד קטן אך הילד הזה מדבר כמו גדול ויודע להביע עצמו.מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות הזו?כשהוא איתנו לבד הוא אוהב ומחבק.כיצד לנהוג ומה יכולה להיות הסיבה לדחייה הזו?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדי בן השלוש - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום שירה,
התסכול שלך מובן. זו גם תגובה חריגה אצל ילדים בגיל זה, ממה שכתבת איני יכולה לדעת מדוע הוא דוחה אותכם מאחר והתנהגותם של ילדים יכולה להיות מובנת רק בהקשר של הכרת כל המערכת שלהם - טיב היחסים עם כל האחד מההורים והאחים וכו'.
האם הוא דוחה אותכם רק כאשר הוריו נוכחים, או שגם בגן כשאתם באים לאסוף אותו?
בכל מקרה הייתי ממליצה לכם, להנות איתו, בזמן שהוא איתכם להיות מרוכזים בהנאה האוטנטית שלכם ושלו וזה כבר יחבר אותכם. יתכן שיש מחסום הקשור בקשר עימכם או מחסום ממקור אחר שלא מאפשר לו להתקרב אליכם מיידית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא הצליח להתאפק וברח לו הצואהטלי10/05/2014
שלום, רציתי לשאול שאלה עם הילד לא הצליח להתאפק וברח לו הצואה זה בסדר שהמורה כעסה על הילד ליד כול הילדים הילד בכיתה א' הילד פחד לספר לי הסתיר ממני רק אחרי כמה ימים המורה התקשרה וסיפרה ואמרה לי שהיא כעסה עליו מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד לא הצליח להתאפק וברח לו הצואה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום טלי,
הרבה פרטים בסיטואציה הזו בבית הספר לא ברורים או ידועים לי כך שאיני יכולה לומר משהו ספיציפי לגבי המורה אבל כלליות אין מקום לכעוס על בנך, כדאי לברר עימו למה ברח לו, האם לא שם לב שיש לו, או שהתאפק יותר מדי זמן האם אכל משהו לו טוב...בוודאי שהוא לא עשה זאת בכוונה. ובטח הייתה לו חוויה קשה, עצם העובדה שברח לו ולאחר מכם שכעסו עליו, רק הוסיף למצוקה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 ומיניות ?..ליעד10/05/2014
שלום , בתי בת ה- 4 לאחרונה החלה לחכך את איבר מינה במשענת הספה. כמה פעמים ביום. מה עלי לעשות כשהיא עושה את זה ? כיצד להגיב? מה זה אומר ? האם זה עניין מיני או פסיכילוגי ? אודה לכל יעוץ בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 ומיניות ?.. - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום,
יתכן שזו אוננות, תופעה שכיחה אצל ילדים, זה מביא להם ריגוש ועונג גופני. זה חולף עם הזמן כי ילדים לומדים להדחיק את הדחפים המיניים ולבטא אותם כפי שפרויד הציע בסובלימציה בדרכים נורמטיביות. כך שהתייחסי לזה בהבנה, את כן יכולה להגיד לה שאת מבינה שזה נעים לה וזה בסדר גמור רק שעדיף לעשות את זה בחדר ולא בסלון כי זה פרטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רגישרוני09/05/2014
היי
יש לי בן בן שנתיים ו4 חודשים, (מעליו יש אח בן שלוש וחצי )
התחיל רק בגיל שנתיים לדבר וגם מילים לא מאד ברורות אך אוצר מילים ב"ה גדול. ילד שמח רגיש וחייכן. אך לדעתי יש לו ביטחון עצמי קצת נמוך. בגן הגננת אומרת שהוא לא מאד חברותי ויחסית סגור.
הוא התחיל להתלונן הרבה-בוכה המון על שטויות, מיילל על דברים שלא מקבל, או אם רוצה הרבה על הידיים ואני אומרת לו שיחכה רגע עד שאסיים משהו הוא מיילל בלי הפסקה על זה, אם לקחו לו משהו (בבית) הוא יעדיף לבכות בפנים חמוצות מאשר לנסות לקחת את זה בחזרה. מפריע לי שהוא עושה פרצוף בכיין כל הזמן כי אני חוששת שזה דוחה חברים כשיגדל.
יש לו מוצץ ושמיכה שמאד קשור אליהם ויכול להיות איתם כל היום-אם הוא בלי מוצץ הוא מאד מאד אוהב לאכול וכל הזמן מבקש אוכל.
הוא התחיל להוריד את הטיטול ולעמוד ליד השירותים (חשבתי שמחקה את אחיו) ואומר פיפי.. (לא כשהוא צריך) האם כדאי לנסות לגמול אותו, כי מבחינת התנהגות לא נראה לי שהוא מידי בשל.. או שזה מספיק שהוא רוצה?
יש לי הרגשה שיש לו בעייה תחושתית,הוא יכול ללטף מאד מאד חלש תינוק ואז כשבא לחבק אותו אז מרוב התלהבות הוא מכווץ את כל השרירים שלו בגוף וצובט אותו.. (גם אותי יכול לצבוט כשכועס)ואז ישר מבקש סליחה. הוא אוהב לזרוק את עצמו וצוחק ונהנה מזה, אם אני רוצה לעשות לו עיסוי על הבגדים (אמרו לי שזה טוב לבעיה בתחושה) אז הוא מתגלגל מצחוק ולא נותן לי לעשו לו)
לאור כל הנ"ל, השאלות שלי:
מה עושים עם התלונות שלו? אני מרגישה שאני מגדלת ילד קוטר ובכיין. איך מפסיקים את זה וגורמים לו להיות יותר שמח עם עצמו?
האם כדאי להתחיל גמילה אולי זה יעזור לו עם הביטחון העצמי?
האם יש משהו שאפשר לעזור לו בנתיים מבחינת תחושה? (כי התפתחות הילד זה תהליך שאנחנו באמצע איתו..)
איך אחזק לו את הביטחון העצמי? (אני מחמיאה לו המון וב"ה לא עושה השוואות בכלל (!) עם אחיו הגדול והם חברים טובים מאד)
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום ציפי,
אנסה להשיב על כל השאלות שהעלאת.
1. קחי בחשבון שמבחינה התפחותית הוא בשלב שנראה "גיל שנתיים הנוראי",ממש כך, זהו גיל בו הילדים מתחילים להכיר בנפרדותם, ובכך שהם תלויים בהוריהם ובסביבה ולא יכולים לממש את הרצון שהנפרד שלהם, לכן כל דבר קטן הופך מבחינתם להצהרת עצמאות. מה שלנו נראה שולי עבורם מסמל משמעות עמוקה הרבה יותר של עצמאות. כך שצריך להיות סבלניים וקשובים, היכן שאפשר להתגמש להתגמש והיכן שזה לא מתאפשר להסביר מדוע אי אפשר ולהקבל בהבנה את התגובה. זכותו לכעוס על ההחלטה שלך כהורה, ההחלטה עומדת בעינה אבל התחושה שלו מובנת. כך אל תתייחסי לזה כקוטר ובכיין כי אם את תראי את זה כך זה כמובן יוריד לו את הבטחון העצמי וגם הוא יראה עצמו כמעצבן ומעיק. לחלופין תקראי על השלב ההתפחותי הזה עוד ונסי לגלות הבנה לשלב הנפשי בו הוא נמצא
2. לגבי הגמילה, אם את חושבת שהוא מסמן שהוא רוצה את זה, אתם יכולים להתחיל בהתהליך זה, אבל קחי בחשבון שזה תהליך שיכול להיות ארוך ועם ירידות ועליות וקבלי גם את זה בהבנה. יתכן שתתחילו בגמילה ואז תקופה לא ילך וזה בסדר לשים את זה בצד ולחזור לזה בהמשך כשבשלים יותר. כעת נראה שמעסיקים אותו הרבה סוגיות נוספות לגמילה כך שאיני יודעת אם זה זמן ידיאלי להתחיל בהתליך, אך אם הוא מבקש זאת לא הייתי חוסמת זאת כי בכך היינו משרדים לו שהוא לא מסוגל.
3. לגבי העניין התחושתי, שווה לברר האם יש אבחון לכך, ובכל מקרה פעילות גופנית, במיוחד במים נחשבת טובה לפיתוח הפרופרוספציה.
4. הבטחון העצמי של ילד בגיל זה קשור באופן הדוק לאופן בו הוא נתפס ע"י הוריו, עבדי על מה שהצעתי שסעיף 1 וזה ישפיע לחיוב גם על זה. באשר לאינטראקציה עם חברים, כדאי ליזום משחק עם ילדים בני גילו בשעות אחרי הגן, כל פעם עם ילד או שניים כך יוכל להרגיש אולי יותר נינוח ולפתח את הכישורים החברתיים שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברהטל07/05/2014
היי
בני הקטן בן 8 חודשים
איני מפגישה אותו יותר מדי עם תינוקות בני גילו, פשוט לא יוצא שהוא נפגש עם תינוקות, משחק איתם ומתרועע עם בני גילו.
עם בני משפחה הוא כן נפגש לעומת זאת.
רק כשיהיה בן שנה, ב-1.9 הוא יילך למשפחתון, עד אז הוא בבית איתי ועם חמתע.
שאלתי-האם אני לא מסבה לו נק התפתחותי-חברתי כלשהו, איני רוצה שיהיה בחסך חברתי…
האם נחוצים מפגשים עם בני גילו בשנה הראשונה לחיים לצורך למידה, משחק וחיקוי?
איני רוצה להרגיש שאני מחסירה ממנו משהו שנדרש להתפתחותו התקינה
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה - תגובה
יאיר סהר07/05/2014שלום טל,
בניגוד למה שהיינו אולי מצפים, תינוקות עד גילאי שנה וחצי - שנתיים אינם זקוקים לאינטראקציה חברתית עם בני גילם, ואינם מפיקים ממנה למידה לגבי אינטראקציה חברתית ובינאישית.
אם לבחור בתיאור "בוטה" של המציאות כפי שאנחנו מבינים אותה, בגילאים צעירים אלו התינוקות עדיין "מרוכזים בעצמם", ובדמויות המספקות להם את צרכיהם. תינוק אחר הוא "חסר תועלת" במובן הזה.
אינטראקציות חברתיות מתחילות כאמור להתפתח החל מגיל 18-24 חודשים לערך (עם הבדלים בינאישיים כמובן), אז מתחילה אינטראקציה של משחק מקביל - משחקים זה ליד זה (עוד לא אינטראקציה של משחק אחד עם השני שאנו רגילים לה).
לכן, אם בנך יגיע למשפחתון בגיל שנה - אין כל חשש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתיים בבית הספרדניאל06/05/2014
שלום, ביתי בת 11, לא רוצה ללכת לבית הספר, כיוון שהבנים מעליבים אותה כל הזמן. סיפרתי למורה שלה, שהציעה שהיא תענה למי שמעליב אותה. אולם קורה שכאשר היא מחזירה להם היא בסוף מקבלת את העונש. הדבר מתסכל אותה מאוד. היא בוכה בבית ולא רוצה ללכת לבית הספר. אין לה אמון במורות ובמערכת שיוכלו לעזור לה. הצעתי מעבר לכיתה אחרת או אפילו לבית ספר אחר. הילדה מתלבטת ולא בטוחה שזה מה שיעזור. מה עושים? איך מתמודדים עם העלבות חוזרות ונשנות של ילדים בכיתה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים בבית הספר - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב07/05/2014שלום דניאלה,
יתכן שישנם מספר מקורות לקושי של הבן שלך, קודם כל החזרה לגן אחרי חופשה ארוכה בבית עם ההורים היא תמיד מעבר לא פשוט, כך שיכול להיות שהוא מגיב לזה והעניין ירגע עם החזרה לשגרת הגן. שנית אכן יכול להיות שנותר בו חלק המחוויה המפחידה והלא נעימה שקרתה בזמן שהיה בגן. בנוסף גם הגמילה מטיטולים היא צעד משמעותי שדורש הסתגלות והתמודדות מבחינת הילדים, זה דורש מהם כוחות לשים לב מתי יש להם פיפי להתריאה ללכת לשירותים וכל זה גם מפחיד וגם מעייף עבורם.
כך שהייתי זוכרת בראש את כל הדברים הללו ואם את מזהה בסיטואציה מסויימת שמשהו מאלה מופעל הייתי מדבר על זה עם בנך, בדרך שתיהיה לו נגישה ומנסה לחזק אותו על התמודדות ולהרגיע אותו.
תתני לזה קצת זמן ואם זה לא משתפר אז ניתן לשקול לפנות לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתיים בבית הספרנוגה06/05/2014
שלום, ביתי בת 11, לא רוצה ללכת לבית הספר, כיוון שהבנים מעליבים אותה כל הזמן. סיפרתי למורה שלה, שהציעה שהיא תענה למי שמעליב אותה. אולם קורה שכאשר היא מחזירה להם היא בסוף מקבלת את העונש. הדבר מתסכל אותה מאוד. היא בוכה בבית ולא רוצה ללכת לבית הספר. אין לה אמון במורות ובמערכת שיוכלו לעזור לה. הצעתי מעבר לכיתה אחרת או אפילו לבית ספר אחר. הילדה מתלבטת ולא בטוחה שזה מה שיעזור. מה עושים? איך מתמודדים עם העלבות חוזרות ונשנות של ילדים בכיתה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ולחץ מסיטואציה ספציפית - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב07/05/2014שלום נוגה,
נשמע שביתך בחוויה של אי נוחות כאשר המשקפיים מוסרים, הייתי ממליצה להתחיל לדבר איתה על העניין הזה ישירות. נשמע שכל פעם שהיא חווה קושי אתם מנסים מהר מאוד להחליף את החוויה שלה, שלא תרגיש עצובה או משהו קונפליקטואלי. הייתי מתעכבת איתה במקום של הקושי כדי להבין מה זה עבורה להיות בלי משקפיים, האם חשה חוסר שליטה או לא יפה או שזה מזכיר לה את האירוע עם הילדים. ניתן לבדוק איתה תוך כדי שיחה.
בשלב ראשון נסו לפתור את זה עצמאית מולה, דרך זה שתתנו מקום לחוויה של עצב או לחץ שהיא חווה כשהמשקפיים מוסרים ולהבין יותר טוב מה בזה קשה לה. בשלב זה איני רואה צורך בטיפול, יש לה קושי ממוקד ובגדר נורמה ללא סימנים נרחבים או נוספים של מצוקה נפשית. אם תרגישו שאתם לא מצליחים להקל עליה עצמאית, ניתן לפנות בשלב ראשון לייעוץ בסגרת הדרכת הורים שינחו אותכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא רוצה ללכת לגןmaya06/05/2014
שלום רב,
הבן שלי בן 3, ילד שמח וחברותי, היה תמיד שמח ללכת לגן, לפני חופשת הפסח קרה מקרה שליד הגן הרסו בניין שצמוד לגן והמקום הפך לאתר בניה מה שגרם לרעש נוראי שהפחיד את כל הילדים ואת הבן שלי שבכה נורא. הדבר לא נמסר לי בזמן הנכון.
לאחר חופשת הפסח שארכה 10 ימים בערך שבמהלכה עבר בני גם גמילה מטיטולים חזר בני לגן ולא מוכן להיכנס לגן, בוכה נורא בדרך לגן ובכניסה לגן, לא משתף פעולה בגן, בוחר לשבת בצד ולבכות, לא משתתף בפעילות הגן ולא משחק עם חברים, דבר שגם גורם לו לפספס ולעשות את צרכיו במכנסיים, יש לציין שבבית זה לא קורה, הוא שמח ומבקש לעשות את צרכיו בשירותים.
אבקש את חוות דעתכם כיצד לנהוג עימו, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מאוד נפוץ
נעמה06/05/2014קודם כל את מתארת בעיה שהיא מאוד נפוצה, אין צורך להיכנס לפאניקה. היתה לי בעיה דומה עם הבת הקטנה לפני שנתיים ואני בהחלט ממליצה על פסיכולוג ילדים שעזר ם בבעיות אחרות.
חג שמח ובהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד לא רוצה ללכת לגן - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב07/05/2014שלום מאיה,
יתכן שישנם מספר מקורות לקושי של הבן שלך, קודם כל החזרה לגן אחרי חופשה ארוכה בבית עם ההורים היא תמיד מעבר לא פשוט, כך שיכול להיות שהוא מגיב לזה והעניין ירגע עם החזרה לשגרת הגן. שנית אכן יכול להיות שנותר בו חלק המחוויה המפחידה והלא נעימה שקרתה בזמן שהיה בגן. בנוסף גם הגמילה מטיטולים היא צעד משמעותי שדורש הסתגלות והתמודדות מבחינת הילדים, זה דורש מהם כוחות לשים לב מתי יש להם פיפי להתריאה ללכת לשירותים וכל זה גם מפחיד וגם מעייף עבורם.
כך שהייתי זוכרת בראש את כל הדברים הללו ואם את מזהה בסיטואציה מסויימת שמשהו מאלה מופעל הייתי מדבר על זה עם בנך, בדרך שתיהיה לו נגישה ומנסה לחזק אותו על התמודדות ולהרגיע אותו.
תתני לזה קצת זמן ואם זה לא משתפר אז ניתן לשקול לפנות לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 1.10 דורשת מוצץ כשאף פעם לא לקחהררר05/05/2014
שלום,
בתי בת שנה ועשרה חודשים פתאום התחילה לדרוש מוצץ. היא אף פעם לא לקחה מוצץ ועד גיל שנה וחצי הייתה נרגעת רק בהנקה.
בשבועות אחרונים היא לוקחת חפצים שמזכירים מוצץ (בקבוק של בובה, סביבון, מקל קרטיב) ולא מוכנה להוציא אותם מהפה. ומדי פעם מבקשת מוצץ. כנל במשפחתון.
מה לעשות? אני לא רוצה שתמצוץ כל מיני פלסטיקים. לסרב? לקנות מוצץ שתשחק איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 1.10 דורשת מוצץ כשאף פעם לא לקחה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב05/05/2014שלום,
צר לי על העיכוב במענה.
לגבי פנייתך השאלה שמתעוררת היא מדוע ביתך עושה רגרסיה ונזקקת למוצץ, אילו אירועי דחק או התמודדות מלווים אותה?
באופן עקרוני רגרסיה לדפוסים מוקדמים שלנו הם התמודדות נפשית טבעית, ביתך עושה רגרסיה לעיסוק אוראלי שמאוד מרגיע תינוקות ופעוטות. אם ביתך מבקשת ורוצה זאת ניתן להענות לצורך הזה , זה דרך שלה להתמודד כרגע, אתם יכולים לתת לה מוצץ זה לא משהו שיפגע או יזיק לה. אכן בהמשך יבוא שלב שהיא תצטרך לוותר עליו, אבל בהמשך היא תיהיה זקוקה לו פחות ולכן הויתור יהיה קל יותר עבורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות , ילד בן 7ענת02/05/2014
שלום רב,
בני בן ה 7 לומד בכיתה א, מוגדר כתלמיד טוב ואחראי. "ילד טוב", לא מדווחות בעיות כלשהן מבית הספר.
בבית ובן חבריו מרבה לבקש סליחה באופן שחוזר על עצמו מספר פעמים.."סליחה ..סליחה ,,סולחת? סולחת ? " אינו מרפה עד שמקבל תשובה שסולחים לו .
יש פעמים שמבקש סליחה ללא סיבה.
בבית מגלה חולשה ונעלב מכל מילה שאומרים לו שלא במקום,, הינו רגיש מאוד, יחסית בכיין לעומת ילדים אחרים בני גילו.
כמו כן אינו מעוניין להשתתף בחוגים כלל, מסרב להצטרף או להשתתף אף לניסיון .
כנל לגבי רכיבת אופניים , קורקינט טכ... מעוניין אך מסרב לנסות.
בבית הספר ובגן מעולם לא עשה את צרכיו, עד כה לא הבנו מהיא הסיבה .
מתאפק יומיום עד שחוזר הביתה או שבורח לו.
לכיתה אנו עדיין מלווים אותו, אינו מוכן להצטרף לחבריו להכנס לבד לשטח בית הספר.
כשאנו צופים בו מהצד נראה שאינו משתלב במהרה , צופה על חבריו .
לציין שחברים מגיעים אלינו כמעט כל יום אך כמעט ואינו מוזמן אליהם.
מבקשת מאוד יעוץ והכוונה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות , ילד בן 7 - תגובה
יאיר סהר05/05/2014שלום ענת,
עניתי לפנייתך הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני שנה ו-8אביגיל01/05/2014
שלום רב,
יש לי בן ובת בני שנה ו-8. אני עובדת משרה חלקית, כך שכל אחה"צ אני לוקחת אותם מהגן ומבלה איתם עד השינה. אפשר לומר שאני מקדישה להם 100% מהזמן הזה, כיוון שאני מספיקה לעשות את מטלות הבית בשעות הבוקר או אחרי שהם הולכים לישון.
היום הייתי חייבת לעשות משהו שקשור לעבודה והגיע אליי למייל אחר הצהריים, כשהיינו בבית. ניסיתי להסביר להם שאמא עסוקה ושישחקו קצת ביחד. הם פצחו בבכי עד השמיים, החזיקו לי את הרגליים ולא הצלחתי לעבוד יותר מחמש דקות. רק אז הבנתי כמה הם לא יודעים להעסיק את עצמם בכלל. אני כל הזמן איתם, ובמידה ויש לי משהו אחר לעשות, אין לי שום סיכוי לעשות אותו. זה החשש העיקרי שלי מלחזור לעבוד במשרה מלאה. מה יקרה אם אצטרך לעשות חלק ממטלות הבית אחר הצהריים בזמן שאני איתם? אובדת עצות, ואשמח לדעת אם לדעתכם בגיל הזה אפשר ללמד אותם לאט לאט לשחק גם לבד, כשאני רק בסביבה, אך לא משחקת איתם בפועל. כיצד אני עושה זאת?
תודה רבה וסליחה על האורך
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני שנה ו-8 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב03/05/2014שלום אביגיל,
נסי ליצור להם בסביבה נעימה ובטוחה למשחק, למשל להכין כמה צעצועים מעניינים שהם אוהבים להציע להם לשחק כשבהתחלה את איתם ואחרי זה את משאירה אותם לשחק ואת נמצאת בסמוך. למשל מכינה לכם ארוחת ערב, אם הם ירצו להראות לך משהו או משהו יפריע להם את זמינה.
נשמע שקשה לילדים שלך וגם לך עצם השינוי. רוב הילדים מצליחים להעסיק את עצמם כי הם התנסו בזה מגיל 0, הילדים שלך לראשונה אמא פחות זמינה להם ולכן זה חדש ודורש התסגלות. בהדרגה הם יוכלו ללמוד זאת, בייחוד שיש להם גם אחד את השניה.
המסר המרכזי שאת צריכה להעביר להם הוא שהם במקום בטוח ואמא אוהבת אותם גם אם היא עושה משהו אחר, וכן שזה לא נורא שאמא הולכת רגע עדיין יהיה להם משחק מעניין ומשמעותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרישת סליחהענת01/05/2014
שלום רב,
טרם קיבלתי תגובה מקצועית לילד בן 7 ,
הודעה המתייחסת לדרישת סליחה חסרת פרופורציות ומשחוזרת על עצמה.
תודה .. ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרישת סליחה - תגובה
יאיר סהר04/05/2014שלום ענת,
הגבתי לפנייתך המקורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה לא רוצה ללכת לגן - רוצה את אמאפיני01/05/2014
היי
אשמח לייעוץ של חוכמת ההמונים,
הילדה בת 4.5 החלה ממש לפני כמה ימים לא לרצות ללכת לגן,
כל בוקר בכי , וגם שמגיעים לגן המון חיבוקים נישוקים ובכי שנרגע אחרי כ15 דקות לטענת הגננת.
הילדה טוענת שהיא מפחדת שאמא לא תבוא לאסוף אותה מהגן, והפעמון שמכריז על סיום היום לא יצלצל.
לשאלותינו האם היא משחקת עם חברים ויש לה חברים בגן היא אומרת שכן, ואנו יודעים גם שיש לך לפחות אחת או שתי חברות טובות
זה התחיל כמובן אחרי החזרה מחופשת הפסח שהיתה ארוכה, וגם בעקבות ילדה אחרת בגן שסיפרה על סבתא שלה שכבר לא איתם והיא מדברת על זה הרבה.
יש עצות איך להתנהג ומה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה לא רוצה ללכת לגן - רוצה את אמא - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב05/05/2014שלום
החופשות עושות בלגן לילדים ברצף, כך שהרבה פעמים התופעה הזו מתרחשת בחזרה מחופשה ובמצב רגיל אין להיבהל מזה יתר על המידה אלא לתמוך ולחזק את הילד. חשוב לבוא לקחת אותה בשעה קבועה שיסייע לה לחוש בטחון ולא לשחק עם שעת החזרה מהגן.
אך כדאי להסתכל גם על התמונה הרחבה יותר, הנ"ל מתייחס למצב שיגרתי, לפעמים ילדים מגיבים ביתר עוצמה כי יש קושי כללי ורחב יותר בקשר עם ההורים ואז הטענות כלפי הגן הם רק ערוץ להוציא את הדברים שנוגעים גם להיבטים נוספים ורחבים יותר בדפוסים המשפחתיים. אתה מכיר הכי טוב את המשפחה בחן את הדברים ותשקול מה המקרה של הבת שלך מספר, האם זו קושי שיגרתי בהתאקלמות לגן אחרי חג או שיש קושי רחב יותר בקשר בין בתיך לבין אימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי בכיתה ב מקבלת הוראהורד30/04/2014
מתקנת בבית ספר והתקדמה מאוד יפה במהלך השנה בלימודים
יש לי שאלה במסגרת בית הספר נורא באים לקראתה זאת אומרת אם היא לא הכינה את כל שיעורי הבית או לא הכינה בכלל לא מורדים לה ציון כמו שעושים לשאר התלמידים באים לקראתה ואומרים שזה בסדר או שתשלים
חשוב לציין שהעברתי אותה מבית ספר דמוקרטי לבית ספר רגיל(בתחילת שנה) והבית ספר מאוד תומך וקשוב לה
השאלה שלי האם זה נכון לבוא כל כך לקראת ילד הדימוי עצמי שלה נמוך והיא משווה את עצמה מבחינת לימודים לילד הגאון של הכיתה יש לה הרבה קשיים האם זה נכון לבוא כל כך לקראתה או להפעיל יותר לחץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
ורד04/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה שלי בכיתה ב מקבלת הוראה - תגובה
יאיר סהר04/05/2014שלום רוז, וסליחה על המענה המאוחר.
את מעלה סוגיה מאוד מורכבת, אשר בבסיסה השאלה המאוד מהותית:
איך לעזור מבלי לפתח תלות?
בעיני הסוגיה היא מורכבת בעיקר בגלל שהתשובה מאוד תלויה במאפיינים האישיותיים של הילד, אולם גם באלו של העוזר (הורה/דוד/מורה וכדומה).
למרות מורכבותה של הסוגיה, אתן מספר הנחיות כלליות, ואני מקווה שהן תעזורנה לך בהתמודדות עם השאלה.
כלל "הורים-ילדים-לימודים", או במילים אחרות: הילדים אחראים על הלימודים שלהם, כשם שההורים אחראים על הילדים שלהם. חשוב להימנע ממצב בו ההורה לוקח אחריות על התהליך הלימודי, ולכן אם בית הספר מביע עמדה "רכה" כלפי הכנת שיעורי בית, מאוד לא מומלץ שתביעי עמדה נוקשה יותר כלפיה. הלימודים עלולים להיות זירת מאבקים עם הילדים, כאשר התוצאה היא כמעט תמיד אחת: הילד מפנים שלימודים ושיעורי בית הם עונש.
חשש מהרגלי לימודים לקויים: אי-הכנה של שיעורי בית אכן עלול להשתרש כדפוס בשל תנאים מקלים ("לא קורה כלום"). לכן, אם נראה שבתך מוותרת מראש על הכנת שיעורי בית לטובת פעילויות אחרות, אני מציע לשוחח עם בית הספר ולברר כיצד לדעתם נכון להתמודד עם הסוגיה. לא הייתי פוסל לבקש מהמורה להביע קו פחות מקל, ויותר דורש, בהנחה שאי-ההכנה נובע מזלזול ברור, ולא מחשש או מקושי.
נוכחות תומכת: לאור קשייה האובייקטיביים של בתך, תוכלי להציע לה להכין שיעורי בית בזמנים מסוימים אותם תקבעי מראש - ובהם תוכלי להיענות לבקשותיה לעזרה במידת הצורך. חשוב שהיא תהיה זו שתכין את השיעורים, והנוכחות שלך (או של הורה/מטפל אחר) תהיה על מנת לעזור בקשיים בלבד (ולא כדי ללמד).
לסיכום, חשוב שלא יופעל כל "לחץ" להכנת שיעורי בית מצד ההורים ישירות כלפי הילד. יחד עם זאת, איני פוסל היעזרות בדמויות משמעותיות בבית הספר על מנת לעודד הרגלי למידה מתאימים יותר. כל זאת בתנאי שיעשה באופן רגיש, כך שלא תחוש שהיא מתמודדת לבד אל מול קושי "בלתי אפשרי".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! נפגשתי עם ההוראה המתקנת והיא
ורד07/05/2014שאין טעם להמשיך כי היא מאוד השתפרה אני כאמא מרגישה שיש פער ריגשי גדול בין מי שהיא למה שהיא
ההוראה מתקנת אמרה שאין טעם לשים עליה סטיגמה של איבחון לילדה שיש דימוי עצמי נמוך שנעשה הפסקה השנה ונקבל החלטות המהשך
מה אתה חושב על זה כי אני ממש מבולבלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! נפגשתי עם ההוראה המתקנת והיא - תגובה
יאיר סהר07/05/2014שלום ROZ,
את מתארת את אחת הדילמות הקשות בהקשר של עזרה או טיפול אצל ילדים:
מתי העזרה דווקא מזיקה?
הסוגיה הזו היא מאוד מורכבת בעיני, כאשר מה שמנחה אותי הוא עקרון בסיסי לפיו אני עובד: כאשר נראה שהילד מסוגל להתמודד עם האתגרים שלפניו, גם ואולי אף במיוחד כאשר הוא נדרש להתאמץ מאוד, כדאי להשתדל להימנע מלהציע עזרה.
עזרה משולה אצלי לקביים. מחד, הם עוזרים לייצוב, ואף להתקדמות מסוימת. עם זאת, הם אינם מאפשרים תנועה חופשית או מהירה, וככל שנשתמש בהם יותר, כך נזדקק להם יותר (היות ששרירי הרגליים מתנוונים).
מתי בכל זאת עזרה נדרשת?
כאשר האתגרים נראים קשים עד בלתי אפשריים. במצב כזה נרצה לאפשר לילד להתקדם, גם אם בסיוע גדול, אולם לאורך כל התהליך כדאי לשים לב לנקודות בהן הוא מסוגל לבדו, ולאפשר לו זאת. המאמץ (המבוקר) בליווי הצלחה, באופן לא מפתיע מלמד אותו להתאמץ, גם כשקשה.
איך אפשר לעזור בלי לעזור?
עבור ילד, במיוחד בכיתות הנמוכות, לשבת לבד בחדר ולהכין שיעורי בית עשויה להיות חוויה מאוד לא נעימה. לכן, אפשר לעזור להקל על החוויה מבלי לעזור לו בהכנת השיעורים. ישיבה לידו בחלק מהזמן, מתן הסבר למהות השאלה (ולא התשובה), הדרכה כללית לגבי ארגון הלמידה, תמיכה והבעת אמונה ביכולת שלו - כל אלו יכולים להוות תמיכה נהדרת ללא עזרה בפועל.
נראה לי שיהיה נכון כרגע לקבל את עצת המורה בהוראה מתקנת, היות והיא הגורם המנוסה והמקצועי. במקביל, אני מקווה שעצותי מעלה יעזרו לך לתת לבתך את התמיכה שהיא זקוקה לה, ועזרו לך להביע את האמונה ביכולותיה.
את מוזמנת לשוב ולעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! כנראה הדברים יושבים אצלי
ורד08/05/2014כזיכרון שפעם דיסלקציה גילו בכיתותמאוחרות ויש לי במשפחה דיסליקציה
שחררתי את העניין
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, ובהצלחה!
יאיר סהר09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)