מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממקומות סגוריםדני14/06/2014
שלום רב
יש לי ילדה מקסימה בת 5 וקצת.
לפני כחצי שנה ביקרנו בגינה אני ושני בנותיי לאחר שהחשיך החלטנו לנסוע הביתה. כשהגענו לחנייה בבית הבחנתי שהסללורי שלי נעלם. חשבתי ששכחתי אותו בגינה וחזרתי במהרה. שהגענו לגינה רציתי להגיע מהר לגינה והחלטתי לא להוציא את הבנות וביקשתי שיחכו ברכב ומאחר שזה היה בכביש ראשי וחששתי שהן ינסו לצאת נעלתי את הרכב והחלונות נסגרו. רצתי לגינה וחזרתי אחרי דקה. כשחזרתי מצאתי את בתי הגדולה בוכה ונסערת והבחנתי שברח לה פיפי במכנסיים. הרגעתי אותה והבנתי שעשיתי טעות נוראית.
מאותו היום הילדה השתנתה והחלה לפחד ממקומות סגורים כמו מעלית שירותים וכל דלת שהיא צריכה לסגור בפניה. בנוסף במקומות הומים כמו קניון או הופעה היא מאד לחוצה ותמיד בקשר עין איתי או עם אשתי וגם מאד דואגת לאחותה הקטנה. לפני האירוע היא היתה בחוג ריקוד ולאחריו היא לא מוכנה ללכת כי אשתי צריכה לצאת מהחדר. המצב מאד מטריד אותי במיוחד שעשיתי טעות בעצמי. לפני כן היא היתה ילדה רגילה וללא שום פחד או חשש. לא יודע מה עלי לעשות ואשמח אם תתנו לי כלים להתמודד. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממקומות סגורים - תגובה
טל כרמלי טבת15/06/2014שלום דני,
ניכר שאתה מייסר את עצמך על הטעות שעשית. כולנו עושים לפעמים טעויות, פעלת מתוך החלטה של רגע והרי לא יכולת לדעת מה יהיו ההשלכות של המעשה.
באשר לתגובות של בתך, אתה מתאר פער של ממש בין ילדה שלא הייתה חששנית קודם לכן, לבין ילדה שכיום מבטאת מספר פחדים שונים. ראשית, אתם ההורים יכולים לעזור לה בכך שתבטאו סבלנות והבנה כלפי הפחדים שלה, לא תכעסו עליה ולא תלחצו עליה לעשות את הדברים שמהם היא מעדיפה להימנע. עם זאת במקביל עליכם להעביר לה מסר ברור לפיו ההתנהגויות הללו (עליה במעלית, סגירת דלת, הימצאות בהופעה) אינן מפחידות, ואין צורך להימנע מהם. אל תימנעו ממנה או מהמשפחה השתתפות באירועים וכדומה, על מנת לא לחזק את ההימנעות.
שנית, מכיוון שעברה כבר חצי שנה ועדיין נשמע שהתופעות נוכחות באופן משמעותי בחייה של הבת ובחיי כל המשפחה, ייתכן שכדאי לפנות לייעוץ מקצועי. החליטו על כך לפי מידת המצוקה שאתם מרגישים שזה מסב לה, או מידת הפגיעה בתפקוד. בקשיים מהסוג הזה מקובל לטפל בשיטה התנהגותית, אך ייתכן שמפאת גילה הצעיר של בתכם המטפל יעדיף להנחות אתכם ולא לעבוד ישירות איתה, או לחלופין להיפגש במסגרת משפחתית. בכל מקרה מומלץ למצוא פסיכולוג אשר מתמחה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי ובתופעות של חרדה. אם הקושי ממוקד אך ורק בבעיה הזאת, הטיפול לא אמור להיות ממושך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד ממקומות סגורים
דני16/06/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 חייבת לספור מדרגותיעל13/06/2014
שלום,
ביתי בת 3.5, כל פעם שאנחנו יורדים או עולים במדרגות היא סופרת אותן. אם מפסיקים אותה באמצע או משהו מפריע לה, היא תחזור אחורה ותתחיל מההתחלה.
אם לא מרשים לה לעשות זאת היא מתחילה לבכות ולצרוח.
האם יש לנו סיבה לדאוג, או שזוהי התנהגות מוכרת אצל ילדים?
חוץ מזה היא ילדה שמחה ותקשורתית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 חייבת לספור מדרגות - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/06/2014שלום יעל,
זה נשמע סוג של טקס, המטרה של טקס הוא להרגיע מפני חרדה.
תוכלי לראות גם אצל כוכבי הספורט הגדולים בכדורסל או בכדורגל כל פעם לפני מהלך לחלקם יש להם טקס שהם עושים מתחילתו ועד סופו זה עוזר להם להרגיע ולווסת את עצמם. כל עוד זה לא מפריע למהלך חיים תקין, כלומר לא גוזל יותר מדי זמן או גורם לאדם להימנע מפעילויות חיוניות אין בזה שום דבר רע. לכל אחד מאיתנו יש את הטקסים והדברים הקטנים שעוזרים לו להירגע. כך שתנו לה לספור מדרגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך לשאלה
יעל17/06/2014תודה על התשובה,
בימים האחרונים היא גם התחילה לספור את האוכל שלה, כל חתיכה היא מפרקת לחתיכות עוד יותר קטנות ( דבר שהיא לא עשתה אף פעם) וכל ביס היא סופרת. כשאני אומרת לה שלא מדברים בזמן האוכל רואים שממש קשה בלי לספור ומהר מאוד היא ממשיכה. אני מבינה שכל עוד זה לא מפריע אז זה בסדר, אבל אני לא יודעת איך להגיב להתנהגות הזאת, או שלא להגיב בכלל? וגם מה זה אומר מפריע? במקום שלעלות במדרגות ייקח שתי דקות זה יכול גם לקחת 10 דקות בגלל הספירה..
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד נגרראור13/06/2014
בני כמעט בן 3 , נכנס לגן באמצע השנה , התאקלם במהירות שיא. אוהב את הגן ומקובל על כל הילדים. בגן יש ילדה שהיא גם שכנה שלנו. הבעייה היא שבני והילדה מאוד צמודים והם משחקים רוב הזמן אחד עם השני, למרות שהגננות מנסות לחבר אותם עם ילדים אחרים הם שבים ומשחקים אחד עם השני והילדה די משתלטת וקובעת לבני מה לעשות ולא מאפשרת לו לשחק עם אחרים. בני מחקה את התנהגותה וחוזר כמו תוכי על על מה שהיא אומרת. הגננת המליצה לצמצם מפגשים אחרי שעות הגן כי זה יותר מדי והיא ״משתלטת לו על החיים״ . כמו כן כשהוא איתה ואני קוראת לו הוא לא מקשיב לי ומתעלם לגמרי. מה לעשות , האם אני צריכה להעיר לו על זה שהוא מחקה אותה וחוזר על דבריה? איך לגרום לו להיות יותר עצמאי ולעמוד על שלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי
אור16/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על שאלתי - תגובה
יאיר סהר16/06/2014שלום אור,
בשל העומס תשובתנו מתעכבת.
נשתדל לתת תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד נגרר - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/06/2014שלום אור,
נשמע שאותה ילדה הינה מאוד דומינטטית ונותנת מקום מצומצם יותר לבן שלך, ההמלצה של הגננת נשמעת בעיני הגיונית. אחר הצהרים תעודדי אינטראקציה עם ילדים אחרים, זה יאפשר לו לחוות חווית חברות אחרת, להתחבר לעוד ילדים. בנך נשמע ילד חברותי חכם וחזק מבחינת הכישורים החברתיים, כך שהמפגש עם ילדים נוספים ואחרים ירחיב לו את אפשרויות החיברות.
לדבר איתו באופן ישיר שלא יחקה אותה בדרך כלל לא יעיל, כי זה ישמע לו ביקורת שלילית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלסטרופוביה ילד בן 5שרון12/06/2014
שלום,
בני בן החמש נתקע לפני כחודש לכמה דקות בחדר לאחר שלא הצליח לפתוח את הדלת, מאז יש לו פחד מלסגור דלתות והוא לא מוכן שיסגרו דלת בחדרים אליהם הוא נכנס כולל בגן כשהילדים כשיוצאים לחצר, הדלת בכניסה לבניין המשותף, או אצל הרופא למשל. דווקא הדלת הראשית בבית לא מפריעה לו.
האם צריך לטפל או שהזמן יעשה את שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגו על השאלה שלי..
שרון15/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגו על השאלה שלי.. - תגובה
יאיר סהר16/06/2014שלום שרון,
לא דילגנו, אלא שבשל העומס התגובה מתעכבת.
נשתדל לענות בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ את השאלה בבקשה
אסף24/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלסטרופוביה ילד בן 5 - תגובה
יאיר סהר05/07/2014שלום לכם,
מצטער מאוד על ההתייחסות המאוחרת.
האם השאלה עדיין רלוונטית?
באופן כללי חשוב לבחון את ההתנהגות בסיטואציות מגוונות.
בנוסף, אנא ציינו מה אתם עושים בסיטואציות כאלו.
איך אתם/אחרים בסביבה מגיבים?
האם תגובתכם משתנה בהתאם לסיטואציה (בית/גן/רופא)?
במילים אחרות, כדי לייעץ לכם באופן מיטבי, אנא פרטו לגבי התנהלת סביב הנושא עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשיםאפרת12/06/2014
הגרוש לי לוקחת פעמיים בשבוע את התינוקת (15 חודשים). במשך השהות שלה הוא "שוטף" אותה במילים "אבא אבא" גם במשך הנסיעה שהיא 20 דק' - שומעים רק "אבא אבא תגידי אבא שאמא שלך תתרגז" (ואם היא בוכה - הוא מגביר את הרדיו בקול) - היינו במרכז קשר - לצערי, עקב אלימות מצידו - וגם שם הייתי שומעת את "המנטרה" - אבא - אבא - הזמנו הפניתי את תשומת העובדת הסוציאלית והיא אמרה כנראה שהוא עושה כשאני לא נמצאת כי פעם היא שמעה והעירה לו. מה לעשות? הילדה מתעוררת בלילה בוכה ואומרת "אבא אבא" - מה לעשות? אין אפשרות לומר לו כי הוא יגביר ביתר שאת את "המנטרה". אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשים - תגובה
יאיר סהר17/06/2014שלום אפרת,
את מתארת סוגיה הורית מורכבת מאוד, כאשר הבסיס שלה הוא דווקא הקשר בין ההורים.
לצערי, פעמים רבות הורים גרושים (אך לא רק) עושים שימוש בילד כ"כלי" לצורך מאבק מול ההורה השני.
מפנייתך ניתן להניח שהקשר ביניכם איננו חיובי, היות והוא רואה אותה במרכז קשר(?).
אין ספק שחשוב היה (אם ניתן), להסביר לו כי התנהגותו פוגעת בתינוקת, ואני מניח שאין זו כוונתו, כי אם לפגוע בך.
באופן כללי ניתן לעשות שימוש בעובדת הסוציאלית או באיש מקצוע אחר שנמצא בקשר עימו, על מנת שישוחחו עימו על הנושא. כמובן שלאור מצב היחסים ביניכם, חשוב שלא יתקבל הרושם שהמסר מגיע ממך.
בכל מקרה, בעניין הקשר עם בתך, כל שנותר לך לעשות הוא להציע לה תמיכה רגשית קרובה, ולנסות לעזור לה להירגע אם וכאשר היא מתעוררת בוכה בקריאות "אבא".
אם קיים גורם מקצועי שמעורב בטיפול במשפחתכם, כדאי מאוד לבחון אופציה להיוועץ בו. צר לי שאיני יכול להוסיף עצות לפתרון הנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך של אפרת
יאיר סהר05/07/2014תודה על תשובתך. איזה נזק זה יכול לגרום לתינוקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך של אפרת - תגובה
יאיר סהר05/07/2014שלום שוב,
לצערי לא ניתן להעריך נזק, או לנבא אותו.
עם זאת, ידוע לנו שכאשר הורים עושים שימוש בילד ככלי למאבק ביניהם, הדבר מסב לו סבל.
לכן אני מאוד ממליץ לך להשתדל להיות תומכת עבור הילדה, ולהימנע מלהיגרר לתוך מאבק מול הגרוש. חבקי אותה ואהבי אותה כמו שרק את יודעת, תמכי בה כאשר היא מתעוררת בלילות (אגב, בגיל זה התעוררויות בבכי עשויות להיות טבעיות), ובכל זמן שבו נראה לך שהיא זקוקה לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים של ילדה בגיל 3 שניםשגית12/06/2014
שלום בתי בת 3+ שנים, ובחודשים האחרונים התחילו להתפתח אצלה כל מיני פחדים מסויימים שמהם היא נלחצת , מבקשת שירימו ויחבקו אותה ולעיתים קרובות אף בוכה בגלל שזה מאוד מפחיד אותה. פחדים לדוגמה : אם אנחנו יוצאים לטיול ברחוב היא רואה רכבים ומשאיות וטרקטורים ואופנועים ,ולחלקם יש רעש חזק אז היא מתחילה לבכות. היא מפחדת מתוכי ולאחרונה גם מתרנגול ומעוד כמה חיות ,והיא פשוט אומרת אמ'לה לא רוצה ומפחיד אותי. היא מפחדת ללכת להצגות -לקחתי אותה מספר פעמים והיא לא נהנית כמו שחשבתי שתהנה-או שנלחצית מכל ההמולה של הילדים או שלא יודעת מה? כי בבית היא כן יושבת ורואה הצגות בטלויזיה. פחד נוסף שיש לה זה ממקומות הומי קהל שיש בהם ליצנים וכל מיני אנשים שמהלכים בתחפושות- היא מגיבה בהיסטריה ובבכי ורוצה הביתה.
שאלתי היא מה לעשות בנדון? האם להמשיך לחשוף אותה לדברים האלו כדי שתתרגל? או שלהיפך? לדעתי זו פשוט תקופה שתעבור אבל אני לא רוצה לגרום לה נזק שיגרר לעתיד. אחך עליי לעזור לה להתמודד עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי למה????????
שגית16/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי למה???????? - תגובה
יאיר סהר16/06/2014שלום שגית,
לא דילגנו, אלא שבשל העומס התגובה מתאחרת, אבל היא תגיע.
מצטערים על ההמתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ממתינה לתשובה..
שגית22/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים של ילדה בגיל 3 שנים - תגובה
יאיר סהר23/06/2014שלום שגית,
זו אכן נשמעת כמו תקופה התפתחותית.
עם הגדילה וההתפתחות המוחית, החשיבה של הילד הופכת מפותחת ומורכבת יותר, ואיתה מגיעים גם הפחדים.
ישנם ילדים שהפחדים קשים להם יותר מאשר אחרים, וגם זה טבעי.
אני נוטה להסכים שזו תקופה שברוב המקרים עוברת, בתנאי שמתייחסים אליה בטבעיות עד כמה שניתן.
לכן המלצתי היא לא לחשוף בכוונה למקורות פחד, אולם גם לא להירתע מלהגיע למקומות שעלולים לעורר פחד. באם היא מראה פחד, אפשרו לה להיצמד אליכם ככל שהדבר מתאפשר. עם זאת, לא כדאי למהר לצאת מהסיטואציה המפחידה, למשל כאשר נמצאים בסיטואציה מרובת משתתפים. הישארו בסיטואציה, ובמקביל אפשרו לה להישאר בקרבתכם.
כמה מילים על הימנעות מחיזוק:
לעיתים, אנו מגלים שהתנהגות מסוימת מגלמת בתוכה רווח אישי. במקרה כזה, נטייתנו הטבעית תהיה לעשות שימוש עודף בהתנהגות הזו, לצורך ה"רווח".
לכן, אני ממליץ לנסות ולבחון האם הפגנת הפחד הינה אותנטית, או שהיא נועדה על מנת לשרת צורך אחר.
ניתן לבחון האם הפחדים האלו מופיעים בסיטואציות מסוימות או עם אנשים מסוימים בלבד, כאשר במקרים אחרים הפחד לא מופיע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 אומר שהוא טיפש ומרביץ לעצמוענת11/06/2014
שלום,
הבן שלי בן אוטוטו 6, האו ילד מאוד חכם אבל לאחרונה התחיל עם התנהגות מטרידה
כאשר הוא נתקל בקושי או כאשר אני כועסת עליו בגלל התנהגות לא טובה הוא מתחיל לבכות ואומר שהוא טיפש ומטומטם ומתחיל להרביץ לעצמו
ממה זה נובע ואיך להגיב?
אני כמובן אומרת לו שהוא לא טיפש ושלא ירביץ לעצמו אבל מאוד מטריד אותי גם לאן זה יכול להידרדר....
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובה...
ענת12/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6 אומר שהוא טיפש ומרביץ לעצמו - תגובה
טל כרמלי טבת13/06/2014שלום ענת,
את מתארת שלאחרונה בנך מתקשה לקבל כעסים כלפיו, ובתגובה הוא כועס על עצמו, מבקר את עצמו ואף נוהג כלפי עצמו בתוקפנות. האם יש לך השערה מדוע התחילה ההתנהגות הזאת? האם חלו לאחרונה שינויים כלשהם בחייו של בנך, בחיי המשפחה? על מנת להבין את מקור הקושי אשמח לקבל עוד פרטים, למשל לגבי אחים/אחיות ויחסיו עמם, מצבו החברתי, התנהגותו בגן/בבי"ס וכדומה.
בינתיים המשיכי לשלול את ההתנהגות הזאת ולומר לו שלא ירביץ לעצמו, אך במקביל גם נסי לשוחח עמו ולהבין ממנו מה הוא מרגיש, למה הוא חושב שהוא טיפש, האם מישהו אומר לו את זה או שזה בא לגמרי ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןאור11/06/2014
שלום רב ,
הבן שלי בן 5.5 חודשים שבוע שעבר התחיל גן .
לאחר 3 ימים בגן חלה וסוף שבוע היה חולה בבית .
תוך 3-4 ימים התאושש מהמלחה וחזר לגן .
אבל מטריד אותי שפתאום הוא כמעט והפסיק לפטפט , הוא תינוק ממש תקשורתי קשקשן יכול לשכב במיטה ולקשקש לעצמו במשך הרבה זמן . וכבר שבוע שהוא בקושי מפטפט , ממש צלילים בודדים .
אני לא יודעת האם לייחס את זה לזה שהוא עדיין לא מרגיש 100% ? האם בסטרס מהגן למרות גילו הממש צעיר ?
האם בסטרס מהטיפול שקיבל מזמן שהיה חולה ( טיפול לאף , שאיבת נזלת , טיפות עיניים - ממש שנא את זה וברכה המון ) .
איך נכון להתנהג אתו? האם ניתן להקל עליו ? ומתי צריכים להיות מודאגים מההתנהגות שלו ?
תורה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן - תגובה
טל כרמלי טבת12/06/2014שלום אור,
קשה לדעת למה לייחס את השינויים בהתנהגות של תינוקך - כל ההשערות שהעלית יכולות להיות נכונות, ונראה שמוקדם מדי להסיק מסקנות. כדאי לחכות עוד מספר ימים, לראות שהוא מחלים לגמרי וחוזר לכוחותיו מבחינה גופנית, ולאפשר לו הסתגלות למסגרת החדשה. על אף גילו הצעיר, זהו מעבר משמעותי (אני מניחה שעד כה היה בבית) וכמו כל שינוי דורש הסתגלות. בינתיים יש לנהוג איתו באופן סבלני וחם, לחבק הרבה, לעודד פטפוט אך גם לאפשר לו מנוחה. דאגה צריכה להתעורר כמו בכל זמן - אם יש תופעה גופנית מדאיגה, אפאטיה וכדומה כמובן יש לגשת מיד אל הרופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד כל הזמן בורחעדי11/06/2014
בני בן ארבע ותשעה חודשים ובנוסף יש לי בת בת שנה וחצי , בתקופה האחרונה בני כל מתי שהוא מתי מתעצבן או משהו שלא מוצא חן בעיניו הוא נעלם לנו , בורח ואף מתחבא ...וזה רק מחמיר מפעם לפעם הוא מתנהג ביותר קצוניות, ממש מתחבא לנו ושאני ובעלי קוראים לו או לא עונה שנדאג עוד יותר. לרוב הוא ילד טוב מאוד בוגר ואף אחראי .איך אני מפסיקה את הדפוס התנהגות הזאת?דרך אגב אני כל הזמן מסבירה לו שזה מסוכן יש אנשים זרים ולכן אסור ללכת לבד.
בנוסף יש עוד סוגייה שאני רוצה להתייעץ הוא ילד אלרגי למזון (אגוזים בוטנים ושומשום) הוא נשאר בצהרון והיה מקבל אוכל כמו כל הילדים במזשך שנה וחצי לפני מספר חודשים העירייה החליטה להפסיקה לתת לו לאכול את האוכל שכל הילדים אוכלים והחליטו להביא אוכל מיוחד של אלרגניים - של חולי צליאק למרות שאינו חולה צליאק וכמובן הוא לא רצה לאכול את האוכל הזה ורצה לאכול כמו כולם מאז אני מביאה לבני כל יום אוכל מהבית לצהריים שתואם לתפריט של הצהרון כדי שירגיש כמו כולם לאחרונה הוא מחליט לזרוק את האוכל ולא אוכל וזה מוציא אותי מדעתי כי הוא מאוד רזה , שאלתי אותו למה הוא לא א וכל הוא ענה לי בגלל שהוא לא אוהב ותמיד הוא היה אוכל את האוכל שאני מביאה לו, אמרתי לו אם אתה מחליט לא לאכול את האוכל שאני מביאה לך אז אני אפסיק להביא אוכל כי גם ככה הוא נזרק וחבל לא זורקים אוכל התשובה שהווא ענה לי "די אמא את תביאי לי גם ככה אוכל" אז עברתילשיטה אחרת ואמרתי אני מביאה אוכל זה שאתה לא אוכל בחירה שלך אתה צריך לגדול ולדאוג לגוף שלך .... ולמרות הכל קשה לי עם זה כי הוא לא אוכל....
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד כל הזמן בורח - תגובה
טל כרמלי טבת13/06/2014שלום מיטל,
אמנם את מתארת שתי תופעות נפרדות לגמרי, אבל יכול להיות שיש ביניהן קשר. ייתכן שבשני המקרים בנך עושה בדיקה, עד כמה "אכפת" ממנו וכמה אתם ההורים מוכנים לעבוד קשה בשבילו - לרדוף ולחפש אחריו כשהוא מתחבא ובורח, וגם לטרוח ולבשל עבורו במיוחד. בהתנהגויות שלו הוא בעצם "קורא" לכם להשקיע בו, לשים אותו במרכז ולהעניק לו תשומת לב.
כמובן שקודם כל בנושא ההיעלמויות יש לדאוג לביטחונו, וברמה הפיסית לא לאפשר לו ללכת לבד ולהיעלם לכם כי זה אכן עלול להיות מסוכן.
מעבר לכך כדאי לחשוב מה יוצר את ההתנהגויות האלה. האם יכול להיות שלאחרונה הוא מרגיש שאתם פחות פנויים אליו? האם זה תהליך שהתחיל מאז שאחותו נולדה, או שאולי קרו אירועים נוספים במשפחה? אם הכיוון הזה מדבר אליכם, נסו להעניק לו תשומת לב בדרכים אחרות - אולי לארגן זמן קבוע בו אחד מכם נמצא איתו לבדו, לשחק איתו יותר, לתת לו תחושה של "גדול" בבית, וכדומה. ייתכן שעם שינוי כזה, ההתנהגויות שתיארת, הן של בריחה והתחבאות והן סביב האוכל, יפחתו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג לגיל 6אורלי10/06/2014
שלום רב, אני ובעלי נמצאים בתהליך גירושין בתקופה האחרונה. וזיהיתי בביתי בת ה6 התפרצויות וכעסים או פתאום בכי כבד ללא סיבה {לאחר ששאלתי ואמרה ש: הלב שלה כואב}.יש לציין שביתי מקבלת את מלוא תשומת הלב משני הצדדים.. האם לדעתכם עליי לקחת את ביתי לעזרא מקצועית במקרה זה? בתודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג לגיל 6 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/06/2014שלום אלינור,
זה טבעי לחוות משבר בעת גירושין, כך שתני לה זמן להסתגל ולדברים להתיצב ואז תראי מה המצב והאם נדרשת פניה לגורם מקצועי. מה שמאוד יכול לסייע זה שאת ובעלך לשעבר תעבדו על ניהול יחסים תקינים וקורקטיים בשותפות ההורית, למרות שזה פעמים רבות קשה אבל נסו להפריד בין הרגשות שלכם אחד לשני לבין השיתוף פעולה בהורות עבור הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי יש דברים מעבר..
אורלי11/06/2014ביתי נורא חכמה, משתפת בהכל מדברת ומספרת. אך משום מה מדברת באופן קבוע על סוד גדול ולא אומרת מהו.. ולא מצליחה להוציא ממנה בשום אופן..
תודה על תגובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובתכם-ה
אורלי12/06/2014אני עדיין ממתינה לתשובתכם......תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על תגובתי...
אורלי14/06/2014בבקשה התייחסו והגיבו בהתאם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי יש דברים מעבר.. - תגובה
יאיר סהר17/06/2014שלום אורלי,
אני מצטרף לדעתה של דר' בנטוב, בנוגע לבחינת מצבה הנפשי של הילדה בהמשך.
אני מניח שהשינוי שמתרחש במשפחה ניכר. האם שוחחתם עם בתכם בנוגע לגירושין?
חשוב לנהל עימה שיחה פתוחה ונעימה, בה תסבירו לה את המצב, הן מבחינת ההשלכות של תהליך הגירושין, והן מבחינת ההשלכות עליה באופן ספציפי.
חשוב לתת מקום - גם - לרגשות שליליים שעלולים להתעורר בנוגע למצב: פחדים, עצב ואף כדאי לבחון אם ישנו מרכיב של האשמה עצמית.
לגבי עניין הסוד - בתך שומרת סוד, והיא דואגת ליידע אותך על קיומו.
אני מציע לכבד את צרכיה ואת פרטיותה, ולאפשר לה לשמור את הסוד לעצמה. אני ממש לא ממליץ לנסות לשכנע אותה לספר סוד אותו היא מבקשת לשמור לעצמה.
יחד עם זאת, חשוב להסביר לה שאם וכאשר תרצה לספר את הסוד, את תהיי מוכנה לשמוע מהו.
אגב, האם את חוששת שמדובר בסוד הקשור לתחושותיה, או לאירוע כלשהו שעברה?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על תגובתך,
אורלי17/06/2014לגבי שאלתך, הכיוון שלי הוא האם אביה {בעלי} מתעסק איתה מינית, כמו שכבר ציינתי היא ילדה נבונה שיודעת לשמור סוד.. עשיתי לה בדיקה למשהו אחר וגיליתי כמה היא חסומה בעיניין סוד.
בנוסף, להבנתי בעלי גדל בבית בו האם השתמשה באלימות קשה כלפי ילדיה ואפילו ריצתה מאסר בבית הכלא ז"א שגדל בבית מאוד לא בריא רק בגיל מאוחר ראה הכיר בה שוב..
אני מפחדת שהילדה שלי עוברת משהו חריג שרני לא יודעת ממנו..!
יש לציין שיש לה התקפי בכי ממושך ללא סיבה וללא הסבר למרות שאני שואלת..
נא תשובתך- בתודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על תגובתך, - תגובה
יאיר סהר19/06/2014שלום אורלי,
מהשאלה שלך עולה סיטואציה מאוד מורכבת.
בתך שומרת סוד, ואת חוששת שהיא לא משתפת אותך בפגיעה בה.
את גם מעלה חשד כלפי בעלך, כלומר ישנה תהיה לגבי מידת האמון ביניכם.
אני מבין שאין לך דרך לבחון עימו את הדברים.
עם זאת, החשד בבן הזוג שלך - בין אם הוא כללי, ובין אם התעורר רק בעקבות סוגיה זו - עלול לפגוע באופן קשה במערכת הזוגית והמשפחתית.
לכן, בהקשר זה אני מציע לך לשקול פניה לטיפול זוגי.
מבחינת האפשרות לפגיעה מינית בילדה:
פעמים רבות, אצל ילדים שחווים פגיעה, בין חד פעמים או מתמשכת, נראים שינויים מהותיים בהתנהגות. יחד עם זאת, התפרצויות בכי לאו דווקא מעידות על פגיעה מינית.
באם את מודאגת, אני ממליץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג הגן, אשר יוכל אולי לשפוך יותר אור על הנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוג ילדיםדני10/06/2014
שלום רב,
מחפש המלצה לפסיכולוג ילדים באיזור באר שבע.
רצוי מישהו זמין לפגישה של לפחות פעם בשבוע.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לפסיכולוג ילדים - תגובה
יאיר סהר10/06/2014היי דני,
איננו נוטים להמליץ על אנשי מקצוע במסגרת הפורום.
מטרת הפורום היא לעזור ולייעץ גם בנושא של התלבטות לגבי תחילת טיפול.
במידה ואתה זקוק להמלצה בלבד, אתה מוזמן לפנות למי מאיתנו באופן ישיר (באחד מאמצעי ההתקשרות) ונשמח לעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושמונהרותם09/06/2014
שלום,
בתקופה האחרונה אנחנו חווים שינוי דרסטי בהתנהגות של בננו. הוא מאוד אנטי, לא רוצה לעשות שום דבר, וקודם כל אומר לא (ממש "דובי לאלא")
הוא לא רוצה ללכת לגן ובוכה כשאני משאירה אותו שם, ולא רוצה לחזור הביתה ובוכה כשאני לוקחת אותו מהגן. לא רוצה להתקלח ואח"כ לא רוצה לצאת מהמקלחת. לא רוצה לשבת בכיסא האוכל אלא ללכת עם האוכל ביד.
הוא מתנהג לא יפה לסובבים אותו, כמו ההורים שלנו, האחיינים וחברים. הוא צועק וכועס, מספיק שמישהו בא להגיד לו שלום, הוא מתחיל לצעוק לא, לא!
בשבוע שעבר סבא שלו (אותו הוא רואה כמעט מידי יום מגיל 0) היה צריך לקחת אותו מהגן, והוא התחיל לבכות ולהשתולל ונוצרה סיטואציה מאוד לא נעימה.
אני לא יודעת אם להעיר לו על ההתנהגות, או שמא תשומת לב, גם אם היא שלילית, תגרום לו להמשיך להתנהג כך?
אשמח מאוד לייעוץ והכוונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רותם11/06/2014אשמח לתגובה, נראה לי שהתפספס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
יאיר סהר13/06/2014שלום רותם,
אענה בקרוב באריכות.
רק אומר שמהתיאור שלך עולה התפתחות תקינה לחלוטין של ילד שמתקרב לגיל שנתיים.
הורים רבים חווים תחושה של "מה קרה לילד שלי?".
בינתיים חשוב להגיב באופן מותאם לסיטואציה - להקפיד על מה שצריך לעשות (ללכת לגן, לחזור הביתה, להתקלח), מבלי לעשות שינויים והתאמות על בסיס משא ומתא, מכיוון שעל כל דבר הוא הרי לא מסכים.
במקביל חשוב לא להיכנס למאבקים או ויכוחים מילוליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ושמונה - תגובה
יאיר סהר17/06/2014שלום רותם,
כאמור מהתיאור שלך עולה התפתחות תקינה לחלוטין של ילד שמתקרב לגיל שנתיים.
הורים רבים חווים תחושה של "מה קרה לילד שלי?".
ההתנהגות מסוג זה קשורה לתהליך הבשלה תקין של חלקים במוח האחראים על תחושת העצמאות והנפרדות. כדי להרגיש אחר ונפרד מההורים, הילד מתחיל להתנסות ביציאה מהגבולות המוסכמים, ובחינה של המשמעות הכרוכה בכך.
זו בחינה טבעית, שאינה נעשית על מנת להכעיס, למרות שהיא מוציאה הורים רבים משלוותם.
בעיני חשוב להגיב באופן מותאם לסיטואציה - להקפיד על מה שמבחינתכם בנכם צריך לעשות (ללכת לגן, לחזור הביתה, להתקלח, לאכול רק כאשר יושבים על הכסא), והכל בהתאם לסט ההתנהגויות שאתם - ההורים - החלטתם עליו כקו החינוכי המתאים לתפיסתכם.
כדאי מאוד להשתדל שלא לעשות שינויים והתאמות על בסיס משא ומתא, מכיוון שעל כל דבר הוא הרי לא מסכים. עם זאת, כדי לאפשר לו חוויה של בחירה עצמאית, כדאי לאפשר תמיד בחירה בין 2-3 אופציות. כך יכול לסרב ל-2 אופציות מתוך ה-3.
במקביל, כדאי להסביר את ציפיותיכם בכל אירוע, אולם חשוב שלא להיכנס למאבקים או ויכוחים מילוליים, שמתחילים בהסברים שניתנים לילד מתוך ניסיון לשכנע אותו בצדקת הדרך.
פעמים רבות ויכוחים שכאלה יובילו לתסכול ולתחושה של חוסר אונים, דווקא יגדילו את תחושת המאבק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי הילדה שלי בת שבע וחצי תמיד היתהורד09/06/2014
אסמתית אף פעם לא הגדרתי לה את זה ועשיתי אנלציות שלשלום הרופא אמר שיש לה התקף אסתמה אז לקחתי אותה לשיחה והסברתי לה שזה שיעןלים קשים איך מסברים לילדה מה יש לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מה אומרים לילדה בת 7 שהיא
ורד12/06/2014אסמטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה מה אומרים לילדה בת 7 שהיא - תגובה
יאיר סהר13/06/2014שלום ורד,
אענה בקרוב באריכות.
באופן כללי, התשובה הפשוטה היא - פשוט אומרים.
אני מניח שהשאלה שלך נובעת מתוך חשש מהתגובה שלה, והתפיסה של אסטמה במצב קשה. זה טבעי, אולם אין זה בהכרח המצב.
היות והורים אינם רופאים, חשוב תחילה שיהיה לכם ברור מהי בדיוק אסטמה ומהי הדרך להתמודדות איתה.
בשלב שני, להסביר זאת לילדה במילים פשוטות ובאופן הכי ישיר שניתן. אין סיבה לחשוש שהיא תעשה פרשנות נוראית למידע שתאמרו. יכול להיות שתהיינה לה שאלות בנושא, וחשוב לענות עליהן באופן ענייני.
חשוב לזכור שילדים ערניים הרבה יותר לתחושה שמועברת עם המסר, מאשר למילים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה אבל לפעמיים מילים
ורד13/06/2014בונות את המציאות אם אומרים למישהו שהוא אסמטי אז זהו תייגתי אותה ויש סיכוי לצאת מאסטמה מצד שני היא שמעה שהרופא אמר התקף אסתמה אז היא נלחצה
אני מאוד מאמינה אסטמה זה מצב פסיכוסומטי לכן אני מבולבלת ולא יודעת מה להגיד
ועוד מילה אחת תודה לך יאיר אתה תמיד עונה בהרחבה וקשוב
וגם בשעות הקטנות של הלילה אתה בפורום כל הכבוד לך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה...??
ורד16/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה...?? - תגובה
יאיר סהר16/06/2014שלום ורד,
בשל העומס התשובה תתעכב, אבל תגיע.
אנא הבנתך, יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה אבל לפעמיים מילים - תגובה
יאיר סהר30/06/2014שלום ורד,
איני רופא, לכן אני נמנע מלהתייחס למצב הרפואי עצמו.
אני נוטה להסכים כי בחירת המילים ואופן הביטוי עשוי ליצור 'מציאות' בה אנו חיים, היות ומתעצבים היבטים קוגניטיבים (תפיסה, זיכרון) שעשויים לחזק הבנה מסויימת של המציאות.
את אומרת שאת מאמינה שאסטמה היא מצב גופני/נפשי שניתן להתגבר עליו, ומתוך שזו תפיסתך, תוכלי להעביר אותה כך גם לביתך.
בעיני, כאשר אנחנו מתקשרים עם הילדים, חשוב מאוד לבטא את תפיסותינו באופן כן.
כאשר אנו מנסים 'לייפות את המציאות', הסיכויים שלנו להעביר את המסר בצורה ברורה פוחתים, ואנחנו מסכנים את הקשר שלנו עם הילד. זאת משום שלכולנו (גם לילדים) יש 'חיישנים' להתבטאויות שיש בהן חוסר אמת / אי נוחות / כל מרכיב אחר שמסתיר את תפיסותינו.
כאשר הילדים חווים אותנו מסתירים, עובר מסר מרתיע ואף מפחיד (מה לא רוצים לספר לי?), ומתרחשת פגיעה באמון הבסיס עליו מושתתת מערכת היחסים.
ובנוסף, תודה רבה על הפידבק החיובי :)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בת 2 ושלושה חודשיםורד09/06/2014
שלום רב. כאמור שתי שאלות לגבי הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים בנוגע לגמילה מחיתולים ומעבר למיטת מעבר. קצת רקע: מדובר בבת שלישית לאחיות בנות 10, מפותחת בהתאם לגילה.
1) גמילה מחיתולים: לפני כשלושה חודשים היא התחילה לומר לנו מתי ממלאה את החיתול לפני שעושה. בתחילה היתה אומרת רק אחרי וכבר חודשיים אומרת לפני וכשמסיימת מבקשת להחליף חיתול. יש בבית ישבנון ויש סיר, הנושא מדובר ואפילו שואלים אותה אם רוצה לעשות בשירותים/בסיר. כשמסרבת שואלים אותה אם רוצה בחיתול ועונה כן. לפני כחודשיים, כשהוצאנו את הישבנון והסיר התלהבה וביקשה לשבת עליהם. וכך עשתה ללא שום חשש. באותו זמן גם היו פעמיים בהם אמרה שרוצה לעשות בשירותים ואף עשתה. לאחר מכן חשבנו להוריד חיתול ולנסות להתחיל גמילה, אך היא פשוט חזרה אחורה. לא רוצה לעשות בשירותים, לא מנסה, לא רוצה לראות את הסיר. אנחנו כמובן שואלים אותה אם רוצה ומכבדים את הסרוב שלה (לא מלחיצים או משהו). נראה לנו שקצת נבהלה ולכן מגיבה כך, השאלה היא האם להכניס חזרה לארון את הסיר והישבנון או להמשיך להציע...
2) אולי קשור לנושא הראשון ואולי לא - אנחנו מרגישים שכבר בהחלט בשלה לעבור למיטת מעבר. היא מטפסת יפה, מודעת לנושא גובה בהתאם לגילה וכו'. השבוע אמרנו לה שעוד מעט תהיה לה מיטה של גדולים. שתוכל לעלות לבד וכו'. אמרה שלא רוצה. איך להגיב?
סליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגו עליי. אודה לתשובה
ורד11/06/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגו עליי. אודה לתשובה - תגובה
יאיר סהר13/06/2014שלום ורד,
מצטער על העיכוב, אענה בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יאיר, אשמח להתייחסות בהקדם...
ורד16/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח להתייחסות
ורד18/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי בת 2 ושלושה חודשים - תגובה
יאיר סהר19/06/2014שלום ורד,
מצטער מאוד על העיכוב בתגובה.
נשמע לי שאתם הורים מאוד קשובים ומכבדים, שמשתדלים לאפשר לבתכם תהליך גמילה מותאם לרצונותיה. זה מוערך בהחלט, אולם חשוב לי תחילה לומר שתהליך גמילה יכול להיעשות גם מתוך החלטה הורית בלבד.
עד כה התהליך בנושא הסיר נשמע טבעי לחלוטין.
לגבי השאלה האם להמשיך להציע לה לשבת על הישבנון או להחזירו לארון - אני ממליץ על גישת ביניים.
מחד, אם אין סיבה להחזירו לארון, ממליץ להשאירו בטווח הגלוי לעין, ובאופן שמאפשר בחירה לשבת עליו במידת הצורך.
מאידך, בשל שאיפתכם לכבד את רצונה, אולי כדאי להפסיק להציע לה, אלא פשוט לאפשר לה לגשת אל הסיר בזמנה החופשי, כאשר תבחר בכך.
גם בנושא מעבר למיטה חדשה, אתם מאוד קשובים.
מבחינת מוכנות מוטורית, את מתארת יכולת להתמודד עם מעבר למיטה.
השאלות העיקריות הן מהי נטיית לבכם, ומה מתאפשר לכם לעשות?
אם בשל משקלה כבר קשה להשכיבה במיטה הנוכחית, או שיש חשש שתיפול לאחר שתטפס החוצה - ההמלצה שלי תהיה כמובן להעבירה למיטה אחרת.
עם זאת, חשוב לי להתעכב על האמירה "... של גדולים".
פעמים רבות אמירה שכזו עלולה להפחיד את הילד, ולגרום לו להתעקש על מקומו במשפחה ("הקטן") ובעל זכויות כחלק מכך.
לכן ניתן לומר - מיטה חדשה, אבל הייתי ממליץ להימנע מאמירה "של גדולים", והדבר נכון גם בהמשך להתנהגויות נוספות ואמירות כגון "אתה כבר גדול", שלעיתים במקום להעצים את הילד, דווקא יוצרות תגובת נגד. שימו לב אם זה המצב אצלכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שביתת רעב בגןהילה09/06/2014
שלום,
ביתי בת 2:4 נמצאת בגן הנוכחי מתחילת השנה. לאחר תקופת הסתגלות היא הראתה אהבה גדולה לגן ותמיד שמחה ללכת לגן למעט תקופות מעבר שבהן היה לה קשה להיפרד (לידת אחות וכד) אך תמיד בגן היתה שמחה ושיתפה פעולה.
לאחרונה יש שינוי בהתנהגות שלה בגן בעיקר סביב האוכל. היא אינה מוכנה להתיישב ליד שולחן האוכל עם שאר הילדים וגם כאשר יושבת אינה מוכנה לאכול כלל. זה כמה ימים שאינה אוכלת בגן.
כשחוזרת הביתה מבקשת לאכול, לא תמיד מוכנה לאכול את מה שיש למרות שאלו מאכלים שאוהבת. בבית כן אוכלת אך התחילה מעט בררנות שבעבר לא הייתה.
יש לציין ששהיתי בחופשת לידה עם ביתי השניה והגננת מרגישה שחל איזשהו שינוי עם ביתי הגדולה כאשר חזרתי לעבודה והוא החמיר עם הזמן.
ממה יכול להיות שהדבר נובע? כיצד ניתן לטפל בזה?
תודה רבה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שביתת רעב בגן - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב09/06/2014שלום הילה,
הולדת אח או אחות צעירים זה משבר גדול לבכורים, ישנם ילדים שצליחים לעבור את זה יותר בקלות, ויש ילדים שלהם זה יותר קשה. כך שסמיכות האירועים מצביעה על כך שלפחות אחד הדברים שמפריעים לביתך זה העניין הזה. כמו כן כדאי לדבר עם צוות הגן, לקבל מהם עוד מידע, מה השתנה לדעתם? איך הם רואים את השינוי? איך הם מגיבים לשינוי?
הפה ומה מכניסים אליו הוא הדבר היחיד שילדים בגילאים אלו שולטים בו, הכל המבוגרים מחליטים להם וזה הם מחליטים, כך שלפעמים הם מנסים להפוך זאת למאבק כוח. חשוב לא להיכנס איתם למאבק, דברים שיכולים לסייע בכך הם: להזמין אותה לשבת עם כולם בארוחות, שזמני הארוחות יהיו ברורות, להציע מגוון של דברים בארוחה, ובמסגרת הזו שאנו מגדירים לתת לה לבחור, האם רוצה לאכול מה רוצה לאכול, היא תמיד מוזמנת לשבת עם כולם והיא תבחר האם לשבת. כך אנו מציבים גבולות ולא מתפרקים מהדורשנות שלה ומאידך גם מכבדים את הרצון והבחירות שלה. חשוב לא להפוך את נושא האוכל עכשיו לנושא רגיש או מלחיץ. אחרת היא תקלוט את זה מהר ותנסה דרך זה להשיג תשומת לב או שליטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)