פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפתחות הילד או פסיכולוג?
    הדס
    09/09/2014

שלום לכם,
    אני אובדת עיצות לגבי הבן שלי שהוא בן 5 ואיני יודעת למי לפנות לגבי בעיות ההתנהגות שהחמירו לאחרונה:
    הילד לא מצליח להתמודד עם "לא". הוא כועס, מעיף דברים, פותח דלת באמצע נסיעה, בורח מהבית לרחוב. רגיש מאוד, נעלב בקלות ולא שוכח שנפגע, ביישן ולא יוצר קשר אלא אם כן פונים אליו, עצור מאוד-לא מספר מה מפריע לו רק אחרי שנרגע. צועק בבית, לא רוצה ללכת לגן. ההתנהלות היום יומית בלתי אפשרית אני מיואשת.
    למי צריך לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הילד או פסיכולוג?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות הילד או פסיכולוג? - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי הדס,

כדאי לפנות להתייעצות עם ידי איש מקצוע מתחום הטיפול. בדקי אם שירות זה ניתן במסגרת המרפאה להתפתחות הילד. לפעמים ניתן לקבל שירותים אלה דרך קופת החולים. בכל אופן, בין אם דרך קופת החולים ובין אם באופן פרטי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתחום הטיפול שיוכל לתת לכם הדרכת הורים או התערבות אחרת במקרה הצורך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים מתוך שינה
    דפנה
    09/09/2014

הילדה שלי בת ה6 עלתה לכיתה א' , וביומיים האחרונים אני שומעת שהיא חורקת את השיניים מתוך שינה ...(תופעה שמעולם לא הייתה) יש לציין שבמשך היום היא לא מראה סימני לחץ או חרדה ... איך אפשר לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים מתוך שינה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים מתוך שינה - תגובה

פז שפירא
    12/09/2014

הי דפנה,

על פי התיאוריות הקיימות כיום בנושא, חריקת שיניים אצל ילדים לרוב מבטאת אי שקט. ייתכן וביתך, גם אם אינה מפגינה סימני מתח במהלך היום, חווה מתח מסויים בעקבות עלייתה לכיתה א' ושזה מתבטא בחריקת שיניים.

בשלב הראשון אני מציעה לתמוך בביתך, אפשר לדבר איתה על המתח שאולי היא מרגישה ולהעניק הרבה מאוד חום וקבלה בתקופה הקרובה.

לרוב התופעה אצל ילדים חולפת מאליה. במידה ויעבור זמן וזה לא יעבור התייעצי בשנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות והצטננות אחרי בכי
    אורחת
    09/09/2014

כשביתי בת ה 5 בוכה זה עובר למצב של בחילות שמלחיצות אותי
    ואז מגיע השלב שצריך טישו למשך ימים שלמים בלי הפסקה ולפעמים מגיעים למצב של חום
    אני לא בטוחה עם זה מתוך צומת לב או שמרית לקחת אותה לרופא כי יש לביתי אזה שהיא בעיה כמו אלרגיה
    מה דעתכם ממה זה נובע?

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות והצטננות אחרי בכי

הוספת תגובה

• בחילות והצטננות אחרי בכי - תגובה

פז שפירא
    12/09/2014

הי אורחת,

עניתי לשאלתך זו אותה כתבת בתאריך 10.9.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 3.5 - לא רוצה להיכנס לחוג לבד
    גילי
    08/09/2014

שלום

יש לנו ילדה בת 3.5 , ילדה ראשונה, אחות לתינוקת בת 4 חודשים.
    כילדה ראשונה, היא מאוד מפונקת. ילדה מאוד חכמה, אינטלגנטית, יודעת להתנסח ואוהבת חברה.
    לילדה חוסר ביטחון בסיטואציות מסויימות, בעיקר כאשר היא לא מכירה את האנשים ואת הסיטואצייה. השבוע התחילה גן עירייה, אחרי גן פרטי, והאמת שדי הסתגלה, למרות שלא מכירה אף ילד מהגן, ואף ילד מהגן הפרטי לא המשיך איתה לשם.
    נכנסת לגן בבוקר, נפרדת יפה, ולא בוכה (די להפתעתנו).
    תרמה לכך העובדה שמספר ימים לפני תחילת שנת הלימודים, הפגשנו אותה עם מספר ילדים מהגן, למספר מפגשים, על מנת שיכירו, וכך הנחיתה בגן תהיה רכה יותר.
    העניין הוא כזה:
    האמהות של הילדים איתן היא כבר התחברה, קבעו ולקחו את הבנות לשיעור נסיון בחוג בלט. בחוג זה לא נכנסים עם ההורים, ומה שקרה שהילדה לא רצתה להיכנס, ואשתי נאלצה לחזור איתה הביתה.
    מאוד התאכזבנו מהעניין, היות ומעבר לזה שאנחנו רוצים שתהיה בחוג (נכשלנו בנסיון הקודם בחוג התעמלות לפני שנה וקצת, בדיוק מאותה סיבה),
    זו הזדמנות מצויינת בשבילה להתגבש עם עוד מספר חברות מהגן, ולבלות איתן שעות אחה"צ. אנחנו מאוכזבים כי אנחנו יודעים שהמחסום הזה להיכנס לבד לחוג, ושאנחנו ההורים נמתין בחוץ, מונע ממנה הנאה גדולה, כי אוהבת מאוד חברה ואנשים.
    מעניין ומוזר לנו מדוע זה קורה? הרי לגן החדש, למשך יום שלם, היא נכנסת ללא כל חשש וסירוב. אנחנו מאוד מעוניינם לגרום לילדה להיכנס ולקחת חלק בחוג, ולהינות עם שאר החברות מהגן? האם ניתן לגרום לילדה בטווח זמן קצר לרצות ולהיכנס?
    זה צריך להיות מהיר, מאחר ובבסיס שלה היא די חסרת ביטחון בהתחלה, ועל מנת שלא יווצר איזשהו פער בחוג, מקצועית וחברתית, שיהיה לה קשה לסגור.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• גיל 3.5 - לא רוצה להיכנס לחוג לבד - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי גילי,

את מתארת תקופה בה ביתך הייתה צריכה להתמודד עם שינויים לא פשוטים והיא גייסה כוחות ועשתה זאת בהצלחה רבה. ייתכן והתמודדות נוספת, של להיכנס לחוג לבד היא מעל למה שהיא יכולה להתמודד כרגע. אני מציעה לא להייחס לכך כאל כישלון שלה או שלכם. ביתך עוד צעירה ותוכל להיכנס לחוג גם בשנים הבאות. ייתכן ובשנה הבאה, לאחר שתגדל ותצבור ביטחון, ואולי כאשר ההסתגלות לגן תהיה פשוטה יותר - אז גם הכניסה לחוג תהיה קלה לה יותר.

כמו כן, אני מציעה, כדי להרחיב את הקשרים שלה עם חברותיה לנסות ולארגן מפגשים עם החברות אחר הצהריים שלא במסגרת החוג.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתה א
    קרן
    08/09/2014

שלום, בני עלה לכיתה א'. כל החברים שלו שובצו לכיתה אחת ורק הוא ועוד חבר שובצו לכיתה השנייה. אוסיף ואציין שבתי לומדת בביהס בכיתה ד' וכל הפסקה בני הולך אליה ומבלה איתה. רציתי לשאול אם אני צריכה להעביר את בני כיתה להיות עם כל החברים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כתה א

הוספת תגובה

• כתה א - תגובה

פז שפירא
    21/09/2014

הי קרן,

כדאי לברר עם בנך איך הוא מרגיש בכיתה, האם הוא הצליח להתחבר לילדים אחרים, איך הקשר שלו עם החבר ששובץ יחד איתו. אם הוא חש בטוב ומצליח להתחבר אין צורך להעבירו. אם בנך מתאר קושי ומרגיש בודד, אני מציעה קודם כל לברר אם אופציה כזו של העברה לכיתה השנייה היא אפשרים ורלוונטית. במידה והאפשרות קיימת ניתן לברר עם בנך אם זה משהו שהיה רוצה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מלטעות
    sim
    08/09/2014

בתי בת ה-6 מפחדת לטעות. הדבר בא לידי ביטוי בהתנהגות נמנעת. היא נמנעת מלשחק משחק שאינה מכירה היטב, והיא מפחדת למסור תשובה החלטית מחשש שתתגלה כשגויה.

כעת היא החלה את שנת הלימודים הראשונה שלה, ואני קצת חוששת ממצבים בהם היא תחווה טעות כ"סוף העולם" או לחילופין שהיא תימנע מלהשתתף מחשש לטעות.

אני לא ממש יודעת איך להתנהג במקרים כאלה. ולכן אני לא לוחצת עליה כשהיא מבקשת לא לשחק או להשתתתף בפעילות כלשהיא. אני מחזקת אותה בעת הצלחות , ולא עושה עניין משגיאה ובכל זאת אני מרגישה שזה ממש פוגע לה בבטחון העצמי. והיא ממש חוששת מלטעות.

איך נכון להגיב? איך ניתן ללמד ילד שזה בסדר לטעות,( וקלישאתי ככל שזה ישמע..) איך מסבירים שמטעויות לומדים??

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מלטעות

הוספת תגובה

• פחד מלטעות - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי sim,

תוכלי לעשות זאת בכמה דרכים. ראשית, עשי איתה דברים שהם חדשים לך והראי לה איך את מנסה למרות שאת לא מכירה, טועה ולומדת מכך. כאשר את טועה, הודי בפניה בטעויותייך. את יכולה גם לספר לה על דברים חדשים שהיית צריכה לעשות בעבודה ואיך למדת תוך כדי שאת לא תמיד מצליחה. תוכלי גם לבקש מביתך ללמד אותך לעשות משהו שהיא טובה בו והראי לה שאת לומדת ממנה דברים חדשים. תוכלו לשחק עם בובה ולהמחיז שהבובה רוצה לשחק במשהו ופוחדת כי היא לא מכירה את המשחק. תוכלי להתחיל להסביר לבובה שזה בסדר שהיא לא מכירה והכי חשוב לנסות ולעודד את ביתך לדבר עם הבובה ולהסביר לה גם. שבחי את ביתך על כך שמנסה ולאו דווקא על השתתפות מלאה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן
    לילי
    08/09/2014

שלום ביתי בת שנה ו-10 התחלנו את השנה בגן חדש עם אותם ילדים משנה שעברה
    בעת הפרידה בוכה מאוד לדיברי המטפלות לאחר מיכן נירגעת כליל ולא בוכה כלל במשך היום
    בגן הקודם שהיה המיסגרת ראשונה שלה היה חודש קשה ולאחר מיכן רצה כל יום לגן בשימחה רבה
    מה עלי לעשות? הבכי הזה הורג אותי בבוקר

לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

• גן - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי לילי,

ההסתגלות לגן יכולה להיות קשה להורים ולילדים ונשמע שאת חרדה לביתך ומאוד רוצה להפחית מהקושי שלה.

נסי לדבר עם ביתך כל יום לפני שאתן מגיעות לגן ואימרי לה מה יקרה. למשל – "אנחנו נלך עכשיו לגן, נשחק בבובות, אגיד לך שאני הולכת, אתן לך נשיקה ואלך". בגן, עשי בדיוק מה שאמרת, באופן קצר וממצה, עם כל הקושי הרב שבדבר.

כמו כן, בבית נסי לדבר על הגן, לספר לה על הקשר הטוב שלך עם הגננת, על היחס הטוב של הגננת כלפיה, ולהגיד לה כמה את שמחה שהיא נמצאת בגן. למשל, תוכלי לומר: "שמעתי היום מהגננת ששיחקת בלגו, איזה יופי, כמה משחקים יפים יש בגן החדש"/הגננת סיפרה לי שאת ילדה מאוד טובה ושהיא אוהבת אותך".

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכור בן 4
    ריי
    08/09/2014

היי
    יש לי ילד בן 4 וילדה בת שנתיים וחצי
    לאחרונה יש לי ולבעלי קשיים איתו
    אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה אז ישר הוא נוקט באלימות או באיומי אלימות
    אנחנו מצידנו חסרי אונים
    משתמשים בפינת המחשבה אבל כנראה שזה לא פותר את המצב...
    אשמח לעצות

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכור בן 4

הוספת תגובה

• ילד בכור בן 4 - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי ריי,

ראשית, כדאי להתייחס למקרים בהם הוא ממש אלים ולהתעלם מהאיומים שלו. כך תוכלו לשמור את האנרגיות שלכם למקרים החמורים באמת.

יש אפשרויות שונות להתמודד עם המצב וכדאי לנסות ולבדוק מה יעזור עם בנכם. למשל, אפשר להתרחק ממנו כאשר נוקט באלימות ולהרחיק את בתכם אם האלימות היא נגדה. אפשר לומר לו שכאשר הוא נוקט באלימות אתם כועסים ואז לא רוצים לתת לו דברים שהוא מבקש. ואז - לאחר שהוא נוקט באלימות ומבקש מכם משהו לומר לו שכעת את כועסים כי הרביץ ולא מתחשק לכם לעזור לו. אפשר להתרחק ממנו וגם לתת תגובה אלטרנטיבית – למשל לומר לו עכשיו במקום להרביץ תגיד לנו: "אני כועס עליכם". אפשר גם, לאחר שנרגע לבקש ממנו לעשות פעולה מתקנת. למשל, אם הרביץ לאחותו לומר לו שעכשיו עושים משהו נחמד עבורה כמו לצייר ציור, לתת לה בובה וכו'. אם לא יסכים אפשר לעשות זאת בשמו כאשר הוא מסתכל.

חישבו מה מתאים עבורו ועבורכם ותוכלו לנסות כמה דברים עד שתראו מה משפיע עליו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים מספר על מכה מהגננת.
    דיקלה
    07/09/2014

שלום,
    בני בן השנתיים התחיל גן חדש לפני שבוע וחצי.
    בימים האחרונים הוא חוזר מהגן וכשאני שואלת איך הגננת שלו הוא מספר בלשונו כי היא עושה לו פויה על היד ומרביץ לעצמו כפי שהוא טוען שהיא עושה. הוא חוזר על כך כמה כבר שבוע כל יום, כמה פעמים.
    יש לציין מס׳ דברים - לבני יש עולם דמיוני אבל לא יותר מכל ילד בן גילו. כשסיפרתי זאת לחמותי אמרה כי הוא סיפר לה אותו דבר עליי- דבר שלא היה ולא נברא.
    יכול להיות שכך הוא מחפש תשומת לב?
    בנוסף כשאני שואלת אם הוא אוהב את הגננת הוא אומר שכן ואף שמח לראותה.
    חברתי שעובדת בגן אומרת שאין סיכוי לדבר כזה. מצד שני בני חוזר כל יום מהגן ואומר את שמה של הגננת ומראה לי איך היא עושה לו. בנוסף כששאלתי אותו מדוע אמר כי הוא הוריד את הנעליים. יום לפני זה הגננת אמרה לי שהוא כל הזמן מוריד את הנעליים ושהיא צריכה לעבוד איתו על זה.
    אני לא יודעת איך לפעול מולה או מולו. אני לא יכולה לבוא אליה בהאשמה בגלל ילד בן שנתיים מצד שני אני לא יכולה לשאת את המחשבה שמישהו מרים עליו יד ולא רוצה שייעשה לו נזק. אם הייתי רואה שהוא חושש לראותה הייתי דואגת אבל הוא שמח כשהוא מגיע לגן. אשמח לייעוץ:) תודה רבה!

הוספת תגובה

• בן שנתיים מספר על מכה מהגננת. - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי דיקלה,

המצב באמת לא פשוט. תוכלי לנסות ולברר עם הגננת איך היא מגיבה למצבים בהם לא התנהג יפה. למשל, אם הוא סיפר שהגננת היכתה אותו כשהוריד נעליים, תוכלי לומר לגננת ששמעת מבנך שכעסה כשהוריד נעליים ושאלי מה היה ואיך היא הגיבה לכך. נסי לבחון את תגובת הגננת ובדקי מה את מרגישה בשיחה איתה. אם הגננת תספר על תגובה שלה להתנהגות לא טובה של בנך – למשל שביקשה בתקיפות שינעל נעליים. שאלי את בנך האם הגננת היכתה את ידו או שאמרה לו באופן לא נעים/לא יפה שינעל נעליים. ייתכן ששאלה כזו תדייק את הדברים אצלו.

בכל אופן, המשיכי לעקוב ולבדוק עם הגננת בפירוט את המצבים בהם לא התנהג יפה ומה היו התגובות שלה לכך (נסי לעשות זאת בגישה חיובית, להציג זאת כדאגה שלך מתוך רצון שבנך יתנהג יפה בגן).

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות
    דורית
    07/09/2014

יש לי ילדה בת 9 לומדת בכתה ד הולכת לבית הספר בשמחה ותמיד שחוזרת אומרת שהיה לה כיף. היא לא מרבה לשתף במה שעובר עליה. יש לה קשרי חברויות שטחיים בלבד ואין לה חברה טובה למשל. כאשר אני שואלת עם מי את משחקת בבית ספר התשובה היא בדרך כלל לבד. כאשר אני שואלת מדוע לבד אז היא עונה שלא רוצה להפריע או שהיא רוצה להיות לבד. בשנים קודמת זה היה פעם עם ילדים כאלה ואחרים ולעיתים גם לבד. לי זה נראה קצת לא הגיוני שילדה בגילה לבד בהפסקות האם זה נורמלי? ואם כן מה עלי לעשות האם לשתף את בית הספר? יש לציין שהיא ילדה נבונה ושמחה

תודה רבה דורית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי דורית,

כדאי לברר עם ביתך האם ועד כמה המצב מפריע ומקשה עליה. אם אפשר, נסי לבדוק האם המצב הוא שהיא לבד או שהיא גם דחויה על ידי אחרים. כדאי להיפגש עם המורה ולהתייעץ איתה. זאת כדי להבין יותר מה קורה לביתך בבית הספר ולראות כיצד תוכלו לעזור לה, הן בבית הספר והן בבית.

למשל, בבית הספר ניתן לארגן פעילוית בקבוצות קטנות ובזוגות, לראות את התנהלותה החברתית של ביתך ולהציע לה כלים נוספים או אחרים להתמודדות.

בבית כדאי לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי, על ידי חיזוקים חיוביים, פיתוח תחום בו היא טובה, הקדשת זמן אישי בשבילה ועוד. כמו כן, כדאי לשים לב כיצד היא מתנהלת בסיטואציות חברתיות, למשל עם ילדים בקרב המשפחה המורחבת: האם היא יוזמת פעילויות, האם היא משתפת פעולה, האם היא משדרת חוסר ביטחון וכו'. תוכלי לנסות ולעזור לה – לחזק התנהגות חברתית חיובית ולהקנות לה כלים אחרים או נוספים בהתנהגויות שלא מקדמות אותה. במידה והעניין מצריך התייעצות – פני לאיש מקצוע שיוכל לשמוע את כל הפרטים ולעזור.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצמדות ותלות בחברה אחת
    יהודית
    07/09/2014

שלום רב,
    בתי בת 4 החלה גן טרום חובה עכשיו. בגדול היא ילדה חברותית, נבונה, שמחה ורגישה. זהו הגן הקודם שלה ונשארו עימה חברים מהשנה שעברה...הצטרפו לגן גם חברים חדשים, ביניהם חברה שהיא כמו בת בית אצלנו (כי אנו חברים מאוד טובים של הוריה).
    הבעיה היא שבתי לא רוצה לשחק בגן עם אף אחד מלבדה. אם היא לא מגיעה לגן בתי מאוד עצובה ונהיית תלותית ועצבנית..כלומר נוצרה איזו תחושת עוגן סביב הילדה הזו..יש לי בעיה מאוד גדולה עם זה מכל מיני סיבות ברורות של חברתיות ומגוון קשרים חברתיים אבל בעיקר מחשש התלות הזו..אני רוצה שהיא תרגיש עוגן בגן עצמו ולא בילד מסויים שיכול לא להגיע לגן וכו'..
    מה גם שהן לא באותה הרמה ההתפתחותית והקוגניטיבית ואני חוששת שהיא לא תתקדם השנה כפי שהתקדמה מאוד שנה שעברה בשל הקיבעון הזה.
    מה כדאי לעשות במצב כזה? איך להגיב כשנכנסים לגן והיא ישר מחפשת רק את אותה הילדה ולא מתייחסת כמעט לחברות משנה שעברה..? ואם היא לא הגיעה אז היא מאוד עצובה ומבקשת בחצי בכי שאשאר איתה..
    אשמח לעצות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היצמדות ותלות בחברה אחת

הוספת תגובה

• היצמדות ותלות בחברה אחת - תגובה

פז שפירא
    12/09/2014

הי יהודית,

אני שומעת ממך דאגה לביתך, לתחום החברתי והקוגניטיבי. אפשר להבין את הדאגה שלך והרצון שלביתך יהיה נחמד בגן כל הזמן ונשמע שאת מאוד מגוייסת לטובתה של ביתך.

ראשית, אציין שישנם ילדים שמייד רוכשים כמה חברים בגן, אך יש ילדים שבאמת רוכשים חבר אחד ונקשרים אליו. כדאי לדבר עם ביתך בבית ולדבר על כך שלפעמים חברתה מגיעה לגן ולפעמים לא. אפשר לחשוב יחד איתה מה תעשה כאשר הילדה לא מגיעה (תשחק לבד, תנסה לשחק עם ילדים אחרים..). תוכלי לדבר עם הגננת ולברר איתה אם יש ילדות אחרות שמתאימות לביתך שהיא תוכל "לשדך" את ביתך איתן במהלך הפעילויות בגן. כמו כן, תוכלי ליזום מפגשים עם אותן ילדות על ידי פנייה להוריהן.

חשוב לזכור שזוהי רק תחילת השנה וקשרים עוד עשויים להתפתח ולהיבנות. לכן, אפשר לנסות להכווין וליצור מצבים חברתיים לביתך אולם זה עשוי לקחת זמן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבעון
    איתיבר
    06/09/2014

שלום
    אני אמא לשלושה ילדים בני 8, 2 וחצי שנה.
    בני בן ה 8 ילד טוב וממושמע, ומעולם לא חווינו איתו בעיות כלשהן, לא לימודיות, לא חברתיות או התנהגותיות. מאז ומתמיד אהב מאד כדורגל ופה מתחילה בעייתי. מזה כשנה הילד אינו מפסיק לדבר על נושא הכדורגך שולט במשחקים, בשמות שחקנים, קבוצות וכו. הוא אוהב מאוד את התחום ומרבה לצפות בעדכוני ספורט ומשחקים באייפד ובטלוויזיה. כל דבר בחייו הוא משליך על משחק הכדורגל , גם במשחקים שאנו משחקים בנסיעה לדוגמה - הוא תמיד יחזור לנושא זה ויתעקש לדבר רק על שחקנים, תוצאות וכו. כאשר אנו מבקשים ממנו לעסוק במשהו אחר כמו קריאה, משחקי קופסה , יצירת תחביבים נוספים הוא מסרב בתוקף ואומר שכל מה שמעניין אותו זה כדורגל ושום דבר אחר לא מעניין (גם לא לימודים, הוא בכיתה ג' וכבר בשנה שעברה נצפתה ירידה בריכוז ובהבעת עניין בנושאים הלימודיים השונים ). אני פונה פה בפורום בבקשת עצה, כי גם בני משפחתי העירו לי על הקיבעון הזה שכן לא ניתן לדבר איתו על שום נושאשאינו קשור לכדורגל וכשאנו יוצאים לטיולים משפחתיים הוא אינו מביע עניין בשום דבר ומסרב להיכנס לאתרים או למקומות וכן לטייל בחיק טבע. הדבר מאוד מפריע לי באופן אישי, הוא ילד עם יכולות שכליות גבוהות, יכולת ריכוז והקשבה וכעת אני ממש חוששת שהקיבעון הזה יהרוס כל חלקה טובה, בעיקר בתחום הלימודי אך גם בתחום המשפחתי שכן יציאות משותפות אינן באות בחשבון עקב סירוביו העקשים.
    מה עליי לעשות? אנחנו קובעים מראש "זמן אייפד" ומשחקי מחשב והוא לא מקשיב וממשיך בשלו.
    תודה מראש על כל עצה

לקביעת תור
    סגירה
    קיבעון

הוספת תגובה

• קיבעון - תגובה

פז שפירא
    21/09/2014

הי איתיבר

בעולם הטכנולוגי שבו אנו חיים קשה מאוד להגביל את הזמן שבו הילדים נמצאים מול מסכים (טלויזיה, מחשב, אייפד וכו'). כדאי לנקוט בגישה אחרת והיא דרישה להשתתף בפעילויות מסויימות החשובות לכם כהורים, על פי הערכים שלכם. נסו לדבר עם בנכם ואימרו לו שאתם מבינים שהוא מאוד אוהב כדורגל ושזה מבחינתכם יכול מאוד לפתח אותו, אבל שיש דברים שאתם מצפים ממנו שיעשה (למשל שיעורי בית, פעילות בחיק הטבע פעם בשבוע וכו'). על הדברים האלה התעקשו והגיבו אם הם לא מתבצעים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בני
    הדס
    06/09/2014

שבוע טוב!
    בני בן ארבע וחצי, השבוע התחיל גן של גילאי 3 ו4. בגן יש 20 ילדים, שמתוכם 17 בנות ו3 בנים. וששני הבנים האחרים הם לא ממש בגילו, אחד בן ארבע, והשני 3 וחצי. השאלה שלי אם זה בסדר להשאיר אותו בגן הזה? שהרוב המוחלט בנות שגם לא בגילו. האם זה יכול לפגוע בהתפתחות שלו? האם אני עלולה לעשות לו עוול בכך שאני משאירה אותו בגן שאין ילדים בגילו? אני ממש אובדת עצות וממש קשה לי להחליט מה לעשות בנידון. (כל זה קרה בעקבות סגירת גן שבו הוא היה אמור להיות, ששם היו חברים שהוא מכיר, ובגילו וגם בגיל מעליו) אשמח לתשובה בהקדם!

הוספת תגובה

• צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בני - תגובה

יאיר סהר
    10/09/2014

שלום הדס,

באופן כללי, איני רואה סיבה להחליף מסגרת.
    מחקרים הראו שהילדים הגדולים בכיתתם הפכו להיות מובילים חברתיים בהמשך. זאת משום שכאשר הם נמצאים יחד עם בני הכיתה/גן, הם בוגרים יותר, מבינים יותר, ומסוגלים לבצע משימות מורכבות יותר.
    לכן מטילים עליהם את ההובלה של המשימות הקשות, והם זוכים להצלחה גדולה יותר בהן.

לכן זו דווקא יכולה להיות חוויה מעצימה עבורו.
    באשר ליחס בין בנים לבנות - גם לזה לא הייתי מייחס חשיבות רבה מדי.

השאלה העיקרית שחשוב לשאול: האם טוב לו בגן?
    ילד בתקופת הגן זקוק בעיקר לתחושת בטחון, חום וחברה, הרבה יותר מאשר תכנים לימודיים מותאמי גיל (כמובן כל עוד לא מדובר בפער דרמטי)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה!

הדס
    14/09/2014

זה ממש עודד וחיזק את התחושת בטן שלי להשאיר אותו שם. מודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה. שנה טובה!

יאיר סהר
    24/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטרקציה בין אחיות
    גל
    06/09/2014

יש לי 3 בנות. בת 2.5 ,6.5 .9.5
    הקטנה משחקת המון עם אחיותיה בעיקר עם בת 6.5 . האם היא לומדת מכך מיומנות חברתית? מכיוון שהרבה פעמים הן מוותרות לה מה שלא היה קורה עם ילדים שאיננה מכירה. האם בגיל הזה זה מספיק או שרצוי להפגיש אותה עם בני גילה?

לקביעת תור
    סגירה
    אינטרקציה בין אחיות

הוספת תגובה

• אינטרקציה בין אחיות - תגובה

פז שפירא
    12/09/2014

הי גל,

מהמשחק שלה עם אחיותיה היא בהחלט לומדת מיומנויות חברתיות ומפיקה מכך. נכון שהמויומנויות האלה ממוקדות במפגש שלה עם ילדים גדולים ממנה. בהזדמנויות נוספות בהן היא תפגוש ילדים בני גילה היא תוכל אף לרכוש מיומנויות נוספות.

האם ביתך נמצאת במסגרת עם עוד ילדים? אם כן, הרי שיש לה הזדמנויות רבות לאינטראקציה עם ילדים בני גילה. אם לא, תוכלי ליצור מפגשים כאלה, אפילו בפעילויות פשוטות, כמו בהליכה לגינת המשחקים.

לצד זאת יש לציין, שהתפתחות המשחק בגיל זה לרוב הינה מוגבלת וילדים בגילה של ביתך בדרך כלל משחקים זה לצד זה ולא ביחד עם ילד נוסף ולכן אין הכרח לצפות לאינטראקציות מורכבות בשלב זה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    13/09/2014

היא נמצאת במעון עם עוד 30 ילד זה כבר שנה שנייה. אבל אחר הצהריים אני כל כך עמוסה עם חוגים שיעורים וכו' של הילדות הגדולות ואותה לא מפגישה עם ילדים בני גילה , ולכן רציתי לדעת האם בשלב זה מספיק שהיא בגן ואחר הצהרים עם אחיותיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פז שפירא
    14/09/2014

להערכתי בגן ובבית עם אחיותה היא נמצאת באינטראקציה מספקת עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג ילדים במרכז-שרון
    רינת
    06/09/2014

הי
    אני מחפשת המלצות לפסיכולוג ילדים באזור מרכז/שרון עם ניסיון ב CBT.
    תודה

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג ילדים במרכז-שרון - תגובה

יאיר סהר
    09/09/2014

שלום רינת,
    הפורום שלנו נועד להתייעצות מקצועית, ואיננו ממליצים בו על שמות מטפלים ואנשי מקצוע.

באם את בשלב ההתלבטות לגבי פניה לטיפול, את מוזמנת לשתף וננסה לעזור במציאת פתרון מתאים.

אם עברת את שלב ההתייעצות, ואת זקוקה להמלצה על איש מקצוע בלבד, את מוזמנת לפנות למי מאיתנו באופן ישיר, ונשמח לעזור לך למצוא איש מקצוע מתאים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה