מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבני יש פחדיםשירי14/05/2014
שלום אני אם חד הורים לתאומים בני 9 בת ובן (ללא אב בתמונה). לבן יש פחדים כבר מגיל 4 כאשר נחשף בגן להצפה שהיתה בשירותים ומאז הוא מפחד ללכת לשירותים וגם להתקלח. הילד נמצא מאז מטיפול פסיכולגי פרטני בשירות הפסיכולגי ועד היום. לפני כמה חודשים חל שיפור והילד החל להכנס לשירותים ולמקלחת ללא חשש. בתקופה האחרונה הילד מביע סקרנות בלתי פוסקת בסרטי אימה ושואל המון שאלות. לפני כחודש נחשף לקטעים מתוך סרט כשלא היה בהשגחתי ומאז כמעט כל לילה הוא מתעורר בפחדים ולא יכול לישון, מבקש להפתוח אורות, מעיר גם אותי וכך גם אני לא ישנה ואמורה לתפקד בעבודתי יום למחרת. הפסיכולוגית מספרת שהמצב לא טוב כי הילד מצייר כל מיני דמויות מפחידות והמליצה על טיפול פסיכיאטרי דבר שאני מאוד מאוד חוששת לעשות בייחוד לתת לילד תרופות פסיכיאטריות. הומלץ לי גם על טיפולים אלנטרנטיבים אך הם מאוד מאוד יקרים עבורי. מה עלי לעשות בבקשה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבני יש פחדים - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/05/2014שלום שירי,
דאגתך מובנת.
הדבר החשוב ביותר היא לחזק את בנך, כדי לאפשר לו להתפתח באופן תקין ובמקרים מסוימים טיפול פסכיאטרי יכול מאוד לחזק את כוחות ההתמודדות של ילד ומשם הוא יכול לפרוח, בנסיון הקליני שלי נכחתי לזה מספר רב של פעמים. הרבה אנשים חוששים מטיפול פסכיאטרי יותר מאשר חוששים מטיפול תרופתי למחלות גופניות כמו סכרת וכדומה אך לפעמים שלא בצדק. זיכרי שגם כאשר מתחילים טיפול פסכיאטרי תוכלי לראות איך זה משפיע על בנך, האם זה מיטיב עימו המשיכו ואם לא תמיד ניתן להפסיק. טיפול תרופתי פסכיאטרי אינו ממכר, ובמידה וישנן תופעות לוואי שליליות הן מפסיקות עם הפסקת הטיפול כך שאין סכנה ממשית באפשרות של לנסות טיפול תרופתי אלא בעיקר פוטנציאל להיעזר ולהקל עליו ועליך.
הדאגה שלך מובנת וכדאי שתעלי את הדאגות שלך בפני הפסיכולוג של בנך, הוא מכיר את בנך טוב ותוכלו לחשוב על הדברים יחד, בנוסף הוא יוכל ללוות אותך בתהליך של הפניה לפסכיאטר/ית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה אגוצנטרית?הורים מודאגים14/05/2014
שלום רב! ביתי בת 7, בת יחידה, נבונה מאוד, דעתנית, ולמראית עין מאוד חברותית. לכל מקום שאליו היא מגיעה היא מוצאת תוך שניות עם מי להתחבר בכדי לשחק. באם "קהל היעד" שלה לא יהיה בנמצא, היא כבר תתפשר ותתאים עצמה לכל אחד כמעט. היא דברנית דגולה ומאוד מרשימה ביכולתיה ובחזותה המצודדת. הבעיה היא שלמרות התמונה הנגלית לעין, בתצפית מהצד ניתן לראות שהילדה מתחברת ברמה השטחית ביותר לילדים, משהו שמחזיק למשחק קצר ותו לאו. עיקר ההתחברות שלה עם אחרים הוא למטרה מסויימת: לשחק עימם, להשיג את המשחק שלהם וכו'. היא מרשימה ילדים ומבוגרים כאחד. היא אוהבת חברה, אולם, אינה מוכנה "לשחק את המשחק החברתי" "להתנחמד" לחברים או סתם עמיתים ללא סיבה. כל עניין האמפתיה שלה לקוי, דהיינו היא מכירה את הצד הטכני: מישהו נפל לשאול אם הכל בסדר, אבל שם זה נגמר. יש לה מיליון תירוצים למה לא.. והיא תמיד תהפוך כל דבר לכך שהיא נפגעה איכשהו. אציין שלבד מכך הילדה אינה מראה תמונה של קשיים תקשורתיים: מהלך ההתפתחות שלה היה תקין, היא שוחחה והביעה עצמה מגיל מאוד צעיר, מאוד אוהבת משחקי דמיון, אין דיבור חזרתי, נהנית מאוד מחברה, וכו'. אנו מנסים להסביר לה, לשחק עימה, ולשוחח על עניין האחר, ומשמעות האמפתיה. כמעט ללא הועיל. האם מדובר באגוצנטריות? האם העניין בר טיפול? נודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה אגוצנטרית
רוני15/05/2014אני לא מומחית בפסיכולוגיה אולם לפי דעתי ילדים ככלל הם אגוצנטריים. זהו מנגנון הגנה של הטבע. אם הילדה מצליחה ליצור קשרים חברתיים אז הכל בסדר, ואם לא, רצוי ליצור לה רצף עם ילדים מסויימים שאוהבת לשחק עימם כדי ליצור חברות ארוכת טווח ומשמעותית יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה אגוצנטרית? - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב17/05/2014אכן כפי שציינו גם בתגובה האחרת, ילדים הם אגוצנטריים יותר בהשוואה למבוגרים והתפתחותית זה תקין, לוקח זמן עד שהם מפנימים ערכים פרו-חברתיים כגון אמפתיה ולומדים לראות את העולם גם מזווית של האחר. השאלה איך את מרגישה שביתך ביחס לבני גילה, לפעמים יש מחסומים שלא מאפשרים לילד להרפות מהעמדה שלו, כלומר הוא מרגיש שאם הוא לא ידאג לאינטרס שלו לא ידאגו לו ולכן מתקשה להרפות מהעמדה שלו.
אם את חושבת שיש לביתך קושי מעבר לאגוצנטריות הנורמטיבית של ילדים בני גילה את יכולה לפנות לאבחון והתייעצות להבין מה חוסם את יכולתה ליצור קשרים קרובים ועמוקים יותר. ואכן דרך טובה לעבוד עימה על זה הוא דרך מפגשים אחהצ עם ילד/ה שהיא מחבבת ולתווך לה איפה שאת מרגישה שהיא נתקעת בקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסבירים לילד שצריך טיפול?ורדית14/05/2014
שלום רב. בתי בת 10. כבר שאלתי בעבר בפורום זה על התמודדות עם תלונות חוזרות על מיחושים פיזיים ללא בסיס רפואי. ממשיכה לעשות זאת ואנו חושבים שכדאי לקחת אותה לטיפול רגשי כלשהו. לא כ״כ יודעים איך להביא את העניין בפניה. אודה על הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול על סוג הטיפול...
ורדית14/05/2014כמו כן, האם יש הבדל בין סוגי הטיפול השונים בטיפול רגשי. כלומר, ידוע לי שיש טיפול בשיחות, טיפול בבעלי חיים, רכיבה טיפולית ועוד. איך יודעים מה מתאים לילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול על סוג הטיפול... - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב17/05/2014שלום ורדית,
כל הטיפולים הללו יכולים להיות יעילים, מה שהכי חשוב זה המטפל/ת שיהיו אנשי מקצוע עם הכשרה מאוד מעמיקה ומקיפה. ממליצה לפנות לפסיכולוג/ית קליניים יש להם הכשרה ארוכה וטובה כך שבדרך כלל תיהיה בידים טובות. לגבי מטפלים באומנות ובעלי חיים ישנם גם כן מטפלים מאוד מקצועיים אך תצטרכי לברר ולחפש איש/ת מקצוע טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסבירים לילד שצריך טיפול? - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/05/2014שלום,
חשוב שתעבירי לביתך במילים שלך את המסר הבא:
ששמת לב שיש דברים שמפריעים לה ומטרידים אותה ואת רוצה שאתם תלכו למישהי שתעזור לכם להבין מה מפריע לה ואיך אפשר לעזור לה. הדגישי שאת יחד עימה בתהליך שגם את תתאמצי להבין מה עובר עליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5לינוי14/05/2014
יש לי בן בכור בן 5 ונולד לו עכשיו אח.
גם לפני שנולד האחר מידי פעם שהוא כועס/עצוב הוא נוהג להגיד ,חבל שבאתי לעולם" "אני רוצה לא להיות בעולם"
,למה הבאתם אותי לעולם הזה לא רציתי"...
כיצד עליי להגיב?
דבר נוסף יש אצלו בגן ילדה עם התקפי זעם ולאחרונה ביני בשעת כעס מתחיל להעיף דברים ולעשות באלגן כיצד להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/05/2014שלום ,
ההתנהגות והאמירות שאת מתארת את תולדה של תחושות תסכול וכעס, הכי חשוב לחשוב ולהבין מה גורם לבנך להרגיש תסכול, עצב שהופך לאחר מכן לכעס. האם הוא חש שלא מקבל תשומת לב? או שהוא לא מובן על ידכם? ברגע שתבינו מה יושב מתחת לתסכול שלו תוכלו לפתור זאת באופן יעיל ולדבר איתו בעניין וההתנהגויות הללו יעלמו מעצמם.
לפעמים חלק מהדפוסים שמתפתחים במשפחה הם אוטומטיים ואנו מתקשים לזהות אותם, אם תרגישו שאינכם מצליחים לפענח מה מפריע לו פנו להתייעצות ואבחון קליני משפחתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מגןמודאגת13/05/2014
היי
ביתי בת 3 וחצי, נכנסה לגן עירייה בפעם הראשונה לפני כחצי שנה, התאקלמות לא פשוטה, אך אהבה את הגן על אף הקושי בהסתגלות (היא נורא נורא בישנית וחסרת ביטחון, עדינה ופגיעה)
הגננת אמרה לי מ״ס פעמים שהיא בקושי מוציאה מילה אך לאט לאט היא מתחילה לפרוח, וכך היה
תמיד שיתפה וסיפרה מיד כל מה שעבר עליה בגן, סיפרה מי הציק לה ומי החברים שלה,
היה ארוע אלימות שכנראה היה טראומתי עבורה, חזרה עם סימני אלימות, וכשניסיתי לדובב אותה היא החלה לספר, עצרה וחשבה, ואז אמרה בכעס ״די״
הגננת לא ראתה את המתרחש ולכן לא ידעה להגיד מה בדיוק היה
מאז הילדה בחרדה מהגן ומסרבת בכל תוקף, לא מוכנה לשמוע ואפילו לראות את הגן דרך החלון!! לאחר המקרה היא החלה להקיא בגן ונאלצתי להחזירה הביתה והבחנתי שהיא נמצאת בחרדה של ממש
לא עוזרים שיחות, הבטחות, שכנועים כלום!!!! הילדה לא מוכנה לספר מה היה ומה קרה שם, אני לא יודעת אם מדובר באלימות מתמשכת כלפיה או משהו חד פעמי, אין לי מושג מה הפך אותה
כשהיא בבית הכל בסדר, היא חכמה וחברותית אך ביישנית מאוד וקשה לה להיפתח לזרים
הבעיה כרגע שהדרך היחידה שלי לקחת אותה לגן זה רק אם אני משתמשת בכוח פיזי!! וליבי לא נותן לי ועל כן אני נכנעת לה והיא בבית
מדובר בשנה ראשונה שלה בגן, החסירה המון עקב בעיות בריאותיות ולא ממש היתה בשגרה, גננות הוחלפו וסייעות והיא לא נקשרה למישהי מהן באופן מיוחד וגם אם כן היא הוחלפה
אני לא יודעת מה הסיבה וחוששת להרע לה בכך שהיא בבית, אציין כי כל יום וכל בוקר מתבצע נסיון קשה לצפייה מבחינה רגשית של ללכת לגן, ונשבר לי הלב!! וגם כשהצלחתי להגיע לגן כי שיקרתי לה שהולכים למקום אחר, הגננת בעצמה אמרה שעדיף לא להשאיר אותה ככה
מה שיותר מטריד אותי זה מה היא עברה שם? מה יכול להיות כל כך טראומתי לה שהיא הגיעה למצב החרדתי הזה????
אני לא יודעת עד כמה היא תשתף פעולה עם פסיכולוג ולכן זה מאוד קשה לי ואני לא יודעת איך לפתור את המצב! מצד אחד רוצה להשאיר אותה הכי קרוב במקום הבטוח, ולא לשלוח אותה למקום שהיא כל כך סובלת בו עד כדי מצוקה ממש ומצד שני אני כן רוצה שתהיה לה שגרה ושהיא תאהב ותרצה ותהיה בטוחה שם
אשמח לעזרה
וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מגן - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/05/2014שלום אמא מודאגת,
נשמע מאוד קשה, וליבי יוצא אליך ולביתך. אומנם איננו יודעים מה קרה בגן שגרם לה אי נוחות גבוהה כל כך, אבל צריך להקשיב לה, היא אומרת בברור שהגן הזה הוא לא מקום מיטיב עבורה. כיצד נראתה ההתאקלמות שלה במסגרות קודמות? האם יש לה קושי בהתאקלמות למסגרת והקשיים הנוכחיים שלה אינם מעידים על כך שהמסגרת בעייתית, או שמא במסגרות קודמות ההתאקלמות הייתה מטיבה יותר, אם כן נסו לחשוב מה היטיב עימה למה היא זקוקה על מנת לחוש בנוח במסגרת. ניתן לשקול להעביר אותה גן, כי נשמע שגם לפני האירוע האלים היא לא חשה שם בנוח. את המעבר צריך לבנות ולהכין, ולפנות זמן ללוות אותה בהתאקלמות בגן. ללוות אותה עד שהיא תוכל ליצור התקשרות בטוחה עם איש צוות בגן.
בנוסף באופן שוטף ומעבר לעניין המסגרת צריך לעבוד עימה כל יכולתה להיפתח ולחוש בנוח על מנת לשפר את מידת החוסן הנפשי ויכולתה להסתגל לסביבה המשתנה. ככל שמתקדמים עם הגיל ילדים נדרשים להתמודד עם יותר קשיים, למשל במעבר לכיתה א' מושמים על הילדים הרבה דרישות דבר המצריך מהם הרבה כוחות התמודדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה אובססיביתרוני13/05/2014
לילדתי בת ה-10 חברה טובה מזה שנה וחצי בבית הספר. הן חברות מכיתה ג', כעת הן בכיתה ד'. החברות שלהן החלה בעיקר על ידי כך שאנו האימהות יצרנו קשר, והבנות התחברו. כבר מאז כיתה ג' ביתי מתלוננת על כך שהחברה לא נותנת לה לשחק עם בנות אחרות. התערבתי ושוחחתי על כך גם עם החברה וגם עם אימה. מאז הן "חברות טובות"- משחקות ביחד בהפסקות.
אני מראש לא אהבתי את החברה הזו- היא היפראקטבית וקופצנית, לא נחה לרגע ונדמה שגם לא נותנת לילדתי מנוחה. מכיוון שילדתי מגדירה אותה כחברה טובה לא התערבתי ואיפשרתי לה להתחבר עימה. לגבי פגישות אחר-הצהריים השתדלתי להמעיט המפגשים ביניהן מכיוון שקשה לי עם החברה הזאת- אני לא אוהבת אותה בלשון המעטה. יש לה קול מעצבן, היא לא רגועה, היא מדברת שטויות ובכלל לא מתנהגת נורמלי לגילה.
שוב, למרות כל אלה, לא התערבתי ואיפשרתי לביתי להינות מהחברות הזאת, כל עוד נהנתה ממנה..
לאחרונה ביתי דיווחה על כך שאינה משחקת יותר עם החברה מכיוון שהחברה מציקה לה- קוראת לה שמנה, מקניטה אותה על כך שאוהבת בנים מסויימים בכיתה- למרות שילדתי הפצירה בה להפסיק היא ממשיכה. בנוסף, התברר לי שהחברה עדיין לא מאפשרת לילדתי לשחק עם בנות אחרות.
מאחר שלחברה אין עוד בנות חברות בכיתה -כנראה שהיא דחויה מבחינה חברתית היא מציקה לביתי ואומרת לה שהיא תעזוב את בית הספר אם ילדתי לא תשחק איתה. כמו כן כתבה לה מכתב בו כתוב שביום ראשון שיבוא תעשה לה משהו רע.
ביום שבת ילדתי התעוררה בבכי ובפחד מה החברה תעשה לה.
בשלב זה התערבתי ולמרות שאני בידידות עם האמא, אמרתי לאמא שאני מבקשת שבתקופה הקרובה יהיה נתק בין הבנות.
לאמא היה קשה לשמוע ולקבל את הדברים כי היא יודעת שלביתה אין חברות אחרות.
בינתיים הילדה ממשיכה להציק לביתי קוראת לה בשמה ומשביתי לא עונה לה היא אומרת לה "איזה מעצבנת". כמו כן ממשיכה לנסות לדבר עם ביתי.
אני ממש לא רוצה שיחזרו להיות חברות.
גם ילדתי לא רוצה בחברות הזאת, ואף אומרת שמאז שהן לא חברות (בערך שבוע) היא יכולה לשחק עם חברות אחרות בכיתה-דבר שרצתה לעשות הרבה זמן והחברה לא איפשרה לה.
מה אוכל לעשות על מנת שהחברות הזאת לא תימשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה אובססיבית - תגובה
יאיר סהר17/05/2014שלום רוני,
אני חייב לומר שליבי יוצא אליך ואל בתך, אולם גם אל החברה ה"מעצבנת".
מדבריך עולה שאותה חברה היא אמנם בעלת כישורים חברתיים לקויים, אולם נראה שהיא עושה כל שביכולתה על מנת לשמר לה את המרכיב החברתי המצומצם שבחייה - החברות שלה עם בתך.
באופן טבעי, לאור החשש שלה מנתק חברתי, היא נצמדת אל בתך ומנסה שלא לאפשר לה מגע עם חברים אחרים, סביר מאוד מתוך פחד שמא תאבד גם אותה.
ישנן הרבה דרכים בהן תוכלי לנסות למנוע באופן אקטיבי את החברות הזו, החלק מבקשה מהחברה או מאמה, ועד העברת בתך כיתה ואף מסגרת בית ספרית אחרת. אולם כל הדרכים בהן תוכלי לנקוט הנן דרכים חיצוניות בהן את משפיעה על חייה, והאחריות לרווחתה נשארת אצלך.
אני סבור הדרך היעילה להתמודד עם המצב היא לראות בו הזדמנות חשובה ללמידה, בעיקר עבור בתך. במקביל עמדה שמכילה את אי הנוחות שלה, חשבי יחד עם בתך עם אופנים בהם תוכל להתמודד עם המצב, לעמוד על שלה, ולשחק עם מי שהיא מעוניינת לשחק עימו. עזרי לה לחשוב על רעיונות ועל דרכי התמודדות בעצמה. באופן כזה תפתחי אצלה את התחושה שהיא יכולה להיות בשליטה על חייה. לדעתי, זוהי למידה חשובה הרבה יותר מאשר הקביעה לגבי הילדים עימם היא משחקת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מחקה את חברתהאחת13/05/2014
שלום רב
הבת שלי בת שש ויש לה עוד שתי חברות טובות באותו גיל. הן שלישיה. אחת החברות מאוד ילדותית ועושה הבעות של תינוקת, מדברת כתינוקת וצריכה המון תשומת לב. בזמן האחרון הילדה שלי (שאף פעם לא התנהגה כך) מחקה אותה בדיוק רב.
אני רוצה לציין ששתי החברות של הבת שלי הן ילדות מקסימות ואנחנו שמחים מאוד על החברות הזו אבל מאוד מוטרדים מהתנהגותה של הבת שלנו.
מה לעשות? האם להתעלם? (זה כבר תקופה של לפחות חצי שנה כך)
האם לדבר איתה? ואם כן, אז מה לומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי שמחה גם כן לקבל תגובה תודה
אחת16/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שמחה גם כן לקבל תגובה תודה - תגובה
יאיר סהר20/05/2014שלום לך,
מצטער על התגובה המאוחרת, פספסנו בטעות את הפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה מחקה את חברתה - תגובה
אני מבין את הדאגה הטבעית שלך מבחינת התנהגותה המתיילדת של בתך, כחיקוי של חברתה.
כפי שאני מבין מתיאורך, אותה חברה שמרגישה כי היא זקוקה לתשומת לב רבה, מצאה כנראה דרך יעילה להשיג אותה, וזאת דרך דיבור ילדותי עד כדי תינוקי.
מאוד אפשרי שבתך הפיקחית, זיהתה כי חברתה מקבלת תשומת לב רבה יותר מהסביבה כאשר היא מבטאת התנהגויות כאלה, והחיקוי נעשה כדרך שלה לאזן את תשומת הלב בחזרה גם אליה. בנוסף, אפשר כי זו דרכה להתחבר בצורה טובה יותר לשתי חברותיה, ובמיוחד לזו אותה היא מחקה.
לא ציינת אם ההתנהגות המתיילדת נעשית באופן גורף - לאורך כל שעות היום ובסיטואציות מגוונות (גם במפגשים עם המשפחה המורחבת למשל, או עם חברות אחרות).
יחד עם זאת, אני רוצה להציע שמתן התייחסות לנושא באופן רציף, ובמיוחד אם מדובר בהתייחסות שלילית שמנסה לדכא את ההתנהגויות האלו, מייצרת למעשה תחושה כי ההתנהגות הזאת ממלאה את הצורך - קבלת עודף תשומת לב.
יחד עם זאת, התעלמות שלכם לאו דווקא תשיג את התוצאה הרצויה, וזאת בגלל שמעבר לכם (ההורים) ישנן סיטואציות נוספות שעשויות לחזק את ההתנהגות הזאת.
מבחינת ההשלכות להמשך:
התנהגות החיקוי הזו, כפי שאני מבין אותה, היא התנהגות מתוך בחירה ולמען השגת מטרה. מתוך שכך, מדובר בילדה פקחית שיכולה לבחור להתנהג גם אחרת, אולם רואה את הרווחים מהתנהגותה הנוכחית. במצב כזה, לדעתי אין סיבה להיות מוטרדים מהשלכות שליליות גדולות בעתיד, שכן בתכם יכולה לבחור בדרך התנהגות אחרת מתי שתחפוץ, ותעשה זאת כשזה "ישתלם לה".
מבחינת התייחסות שלכם:
אני מציע לשוחח איתה באופן חד פעמי, שמעביר מסר מאוד ברור, ובצורה נינוחה.
המטרה היא לומר שאת מזהים את ההתנהגות, אולם לא מתכוונים לשתף עמה פעולה.
חשוב שהמסר יועבר בצורה נעימה, נינוחה, ובהחלט לא מאשימה.
תוכלו לומר למשל: "שמנו לב שבתקופה האחרונה יש מקרים שבהם את בוחרת לדבר כמו שדיברת כשהיית קטנה יותר (הקול ה"שני"). את שמת לב לזה?". שוחחו איתה בפתיחות, והתרכזו בהבנת המצב מצדכם, כך שתדע שאתם שמים לב לכך. תוכלו אפילו לעשות משחק ולתרגל את שני הקולות ביחד איתה, כך שזו לא שיחת משמעת, אלא דווקא שיחת משחק.
שימו לב שבבחירת המילים אני בכוונה מדגיש את הבחירה שלה, ומנתק את השיפוטיות (להבדיל מאמירה: "כמו ילדה קטנה") או את הקישור לחברה ("כמו גילי"), ואף לא מאשים או טוען להתנהגות מכוונת מטרה ("בשביל לקבל תשומת לב").
בהמשך תוכלו להסביר שמעתה בכל פעם שהיא תבחר להשתמש בקול ה"שני", אתם תבחרו להראות לה את זה, כך שהיא תוכל להשתמש בקול ה"ראשון".
שוב, כדאי שלא לבטא שיפוטיות כגון - קול בוגר יותר, או קול של ילדה גדולה.
בהמשך, בכל סיטואציה שבה היא משתמשת (מולכם) בקול השני, אותתו לה בנעימות "באיזה קול את משתמשת?". במעבר לקול הראשון, התייחסו לדבריה, אך הימנעו מהבעת חיזוקים כלפי השימוש בקול הראשון. ההיענות שלכם הינה חיזוק מספק דיו.
אשמח שתשובו לעדכן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה שלך מובנת ומצויינת תודה רבה!
אחת22/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה מחקה את חברתה - תגובה
אני מבין את הדאגה הטבעית שלך מבחינת התנהגותה המתיילדת של בתך, כחיקוי של חברתה.
כפי שאני מבין מתיאורך, אותה חברה שמרגישה כי היא זקוקה לתשומת לב רבה, מצאה כנראה דרך יעילה להשיג אותה, וזאת דרך דיבור ילדותי עד כדי תינוקי.
מאוד אפשרי שבתך הפיקחית, זיהתה כי חברתה מקבלת תשומת לב רבה יותר מהסביבה כאשר היא מבטאת התנהגויות כאלה, והחיקוי נעשה כדרך שלה לאזן את תשומת הלב בחזרה גם אליה. בנוסף, אפשר כי זו דרכה להתחבר בצורה טובה יותר לשתי חברותיה, ובמיוחד לזו אותה היא מחקה.
לא ציינת אם ההתנהגות המתיילדת נעשית באופן גורף - לאורך כל שעות היום ובסיטואציות מגוונות (גם במפגשים עם המשפחה המורחבת למשל, או עם חברות אחרות).
יחד עם זאת, אני רוצה להציע שמתן התייחסות לנושא באופן רציף, ובמיוחד אם מדובר בהתייחסות שלילית שמנסה לדכא את ההתנהגויות האלו, מייצרת למעשה תחושה כי ההתנהגות הזאת ממלאה את הצורך - קבלת עודף תשומת לב.
יחד עם זאת, התעלמות שלכם לאו דווקא תשיג את התוצאה הרצויה, וזאת בגלל שמעבר לכם (ההורים) ישנן סיטואציות נוספות שעשויות לחזק את ההתנהגות הזאת.
מבחינת ההשלכות להמשך:
התנהגות החיקוי הזו, כפי שאני מבין אותה, היא התנהגות מתוך בחירה ולמען השגת מטרה. מתוך שכך, מדובר בילדה פקחית שיכולה לבחור להתנהג גם אחרת, אולם רואה את הרווחים מהתנהגותה הנוכחית. במצב כזה, לדעתי אין סיבה להיות מוטרדים מהשלכות שליליות גדולות בעתיד, שכן בתכם יכולה לבחור בדרך התנהגות אחרת מתי שתחפוץ, ותעשה זאת כשזה "ישתלם לה".
מבחינת התייחסות שלכם:
אני מציע לשוחח איתה באופן חד פעמי, שמעביר מסר מאוד ברור, ובצורה נינוחה.
המטרה היא לומר שאת מזהים את ההתנהגות, אולם לא מתכוונים לשתף עמה פעולה.
חשוב שהמסר יועבר בצורה נעימה, נינוחה, ובהחלט לא מאשימה.
תוכלו לומר למשל: "שמנו לב שבתקופה האחרונה יש מקרים שבהם את בוחרת לדבר כמו שדיברת כשהיית קטנה יותר (הקול ה"שני"). את שמת לב לזה?". שוחחו איתה בפתיחות, והתרכזו בהבנת המצב מצדכם, וידוע שלה שאתם שמים לב לכך. תוכלו אפילו לעשות משחק ולתרגל את שני הקולות ביחד איתה, כך שזו לא שיחת משמעת, אלא דווקא שיחת משחק.
שימו לב שבבחירת המילים אני בכוונה מדגיש את הבחירה שלה, ומנתק את השיפוטיות (להבדיל מאמירה: "כמו ילדה קטנה") או את הקישור לחברה ("כמו גילי"), ואף לא מאשים או טעון התנהגות מכוונת מטרה ("בשביל לקבל תשומת לב").
בהמשך תוכלו להסביר שמעתה בכל פעם שהיא תבחר להשתמש בקול ה"שני", אתם תבחרו להראות לה את זה, כך שהיא תוכל להשתמש בקול ה"ראשון".
שוב, כדאי שלא לבטא שיפוטיות כגון - קול בוגר יותר, או קול של ילדה גדולה.
בהמשך, בכל סיטואציה שבה היא משתמשת (מולכם) בקול השני, אותתו לה בנעימות "באיזה קול את משתמשת?". במעבר לקול הראשון, התייחסו לדבריה, אך הימנעו מהבעת חיזוקים כלפי השימוש בקול הראשון. ההיענות שלכם הינה חיזוק מספק דיו.
אשמח שתשובו לעדכן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחוסר ביטחון אצל ילד בן 6אמא מודאגת13/05/2014
שלום,
בני בן 6.5 בכיתה א'.מאז ומתמיד היתה לו בעיה של בטחון עצמי נמוך והוא מאד רגיש.
הוא לא מאמין בעצמו וכל הערה מחבריו מערערת לו את הביטחון.
למשל: הוא משתתף בחוג כדורגל והוא נחשב לאחד הטובים בחוג. המאמן מאד מעודד ומשבח אותו. חברו אמר לו דרך אגב, שהוא טוב יותר ממנו – הערה זו פגעה בו מאד והוא לא רצה להגיע יותר לחוג. כלומר ההשפעה עליו כ"כ גדולה שהוא מוכן לוותר על פעילות שהוא אוהב מרוב שהוא נפגע מאמרה אקראית כלשהי.
עניין נוסף – לפני כשבועיים הוא ראה עם אחותו סרט ילדים, שכנראה מיועד לילדים קצת גדולים יותר וכלל רוחות רפאים, זומבי וכדומה. מאז הוא פוחד מאד מהחושך, פוחד להסתובב לבד בבית בחושך, רוצה שנהיה עימו בזמן המקלחת ומסרב ללכת לישון לבד. הוא טוען שיש לו חלומות מפחידים והוא פוחד להירדם בשל כך. דיברנו איתו מספר פעמים ואנו נותנים תשומת לב רבה לנושא ומקשיבים ומעודדים אותו. הסברנו לו כי אין רוחות רפאים והרעשים שנדמה לו שהוא שומע הם ברי הסבר (רוח מבחוץ וכדומה).כל ערב אביו מלטף אותו לפני השינה ומרדים אותו ותוך כדי הוא אומר הנה מתחילים לי חלומות רעים. כרגע לא חל שיפור והוא מסרב ללכת לישון לבד.
בנוסף הוא גם חורק שיניים וזה דבר שקיים כבר מספר שנים ולא התחיל עם הנושא עליו אני כותבת במכתב.
כיצד ניתן להתמודד עם הבעיות? האם צריך ייעוץ מקצועי להערכתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וחוסר ביטחון אצל ילד בן 6 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/05/2014שלום,
נשמע שאכן בנך סובל מקשיים בדימוי העצמי, הוא חש פגיע ועם תחושת נחיתות, כך שהוא רגיש מאוד לסביבה. כמו כן את מציינת שהמצב נמשך כבר זמן רב וחיזוקים חיוביים מצד הסביבה לא יעילים. במצב זה כדאי לפנות לטיפול, הנושא של דימוי עצמי הוא חשוב ביותר להתפתחות, כאשר אנו חשים טוב עם עצמנו זה משפיע לחיוב על ההתפחות שלנו ולהפך.
ניתן לפנות לפסיכולוג/ית ילדים, להם הכלים לסייע לילד לפתור חוויה של דימוי עצמי. כמובן הטיפול יכלול הדרכות הורים וגם אתכם ידריכו כיצד לחזק אותו באופן יעיל שבאמת יצליח להעלות את הדימוי העצמי שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אמא מודאגת21/05/2014תודה על המענה.
קיבלתי מרופאת המשפחה שלנו הפנייה לפסיכולוג.
האם אני צריכה פסיכולוג התפתחות או פסיכולוג קליני?
ראיתי שיש מספר סוגים של פסיכולוגים... למי פונה בנושא זה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5אימאן13/05/2014
שלום: אני אימא לבן 3,5 שנים ואני בהריון כבר חודש שישי הילד שלי הוא מאוד טוב אבל בחודש האחרון הרגשתי שהתחילה אצלו בעיית גמגום מבחינה דיבורית שלא היתה לו קודם אבל רואים שלפעמים הוא מדבר בצורה רגילה בלי גמגום ולפעמים כל הדיבור שלו כך הוא נעשה יותר עקשן עכשיו אנחנו סוף השנה בגן ועד היום לא רוצה ללכת לגן מתחיל לבכות אבל כשאני חוזרת לאסוף אותו מהגן הוא נראה מאוד שמיח ואומר לי שהוא מאוד נהנה מהגן והיה יפה ושהוא אוהב את המורות שלו זה המצב שלו בכללי אבל אני פוחדת מבחינה דיבורית שימשיך כך או כשאלד הבעיה הזות תהיה חריפה יותר לכן אני רוצה לדעת מה לעשות איתו איך אני צריכה להתנהג איתו כי לפעמים זה מבלבל אותי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 - תגובה
יאיר סהר16/05/2014שלום אימאן,
תחילה אומר שאני מקווה שההריון וגם הלידה יעברו בנוחות מקסימלית.
מעניין אותי אם שוחחתם עם בנכם על ההריון, ועל התוספת העתידית למשפחה.
אם לא, אני חושב שכבר הגיע הזמן לשתף אותו, כי סביר מאוד שהוא ער לשינויים בבית.
בעניין הגמגום, חשוב לדעת שגמגום אצל ילדים, במיוחד בגילאים 3-5 הינו תופעה נפוצה מאוד, ואף שכיחה באופן משמעותי יותר אצל בנים. פעם נהוג היה לחשוב שגמגום מופיע על רקע של קושי נפשי, אולם אין עדויות מחקריות ברורות בנושא. בנוסף, הופעת הגמגום אינה מעידה על כך שהוא יגמגם גם בעתיד.
לא הזכרת אם נראה שהגמגום מפריע גם לו, או שכרגע החשש הוא רק שלכם.
באופן כללי אני מציע פשוט לאפשר לו לנהל אתכם שיחות באופן חופשי ונינוח כמה שניתן. תנו לו מספיק זמן להתבטא, והגיבו רק לתוכן השיחה, ולא לאופן הדיבור.
מה לא לעשות?
לא לבקש או לדרוש ממנו שלא לגמגם, או להירגע
לא להציע לו אסטרטגיות כדי להימנע מגמגום (כמו "תחשוב לפני שאתה מדבר")
לא "לאמן" אותו בשיחות בהן הוא נדרש לתשובות ארוכות
וכמובן, לא לדבר במקומו - במיוחד מול אחרים, אך גם אתכם - אל תסיימו את המשפט במקומו.
במידה והוא מעלה את החשש או הקושי מגמגום, תנו לכך תוקף.
הסבירו שגם אתם שמים לב שקשה לו להתבטא מדי פעם, אולם אתם בטוחים שעם הזמן יוכל לעשות שימוש בקולו בצורה נוחה יותר עבורו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת לגבי ילד רגיש מדיגלית13/05/2014
שלום, יש לי 3 ילדים. בן 10 בת 6 וחצי ובן 4.
הבן בן 4 הוא ילד שקשה לנו איתו כי הוא שובב הרבה מעל הממוצע, כשלא נותנים לו משהו הוא קורא לנו מטומטמים מעצבנים וכו וכמובן הוא לא יודע להגיד לילה טוב וללכת לישון. אנחנו שמים אותו במיטה ויוצאים והוא רץ החוצה ואנחנו מחזירים מאה פעם עד שאנחנו מחליטים לשבת ליד הדלת ולחסום לו יציאה. כל התהליך הזה הוא בוכה וצורח ומנסה לדחוף אותנו כדי לצאת.
בעיה קשה!!!! אבל מה שיותר מטריד אותי זה דווקא הבן בן ה-10.
בתהליך הזה הבן הגדול שלי נכנס לאמוק כזה ומתחיל לבכות שנעזוב את הילד הקטן ושאנחנו כביכול רעים והוא בוכה וצועק: אני לא יכול אני לא יכול אני לא יכול לשמוע את הבכי שלו תעזבו אותו איזה הורים אתם והוא מנסה בכוח להיכנס לחדר של הקטן...כמו שבסרטים מראים שמישהו נכנס בין שני אנשים כשאחד מרביץ לשני. מה שאנחנו עושים זה בסה"כ עומדים בדלת ומונעים מהקטן לצאת מהחדר בשעת השינה.
הבכי של הגדול והלחצים שאליהם הוא נכנס בעקבות זה מטרידים אותי יותר. במיוחד שיש לנו במשפחה היסטוריה של חרדתיות ודכאון מהצד של אמא שלי. אני מפחדת שאלו סימנים למשהו כזה. בבקשה עזרה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת לגבי ילד רגיש מדי - תגובה
יאיר סהר16/05/2014שלום גלית,
את מתארת סיטואציה מורכבת ומתסכלת, כנראה עבור כל בני המשפחה.
לא ברור לי אם השאלה שלך נוגעת להתנהלות יומיומית בכלל, ולתגובות דומות של בנך בסיטואציות אחרות, או שזו סיטואציה ספציפית.
לגבי הסיטואציה הספציפית, אני דווקא יכול להבין מדוע בנך בן ה-10 מאוד נסער כאשר אחיו בן ה-4 בוכה וצורח בשעות הלילה כל לילה, ותגובותיו לא נשמעות לי היסטריות או חרדתיות, אלא דווקא איכפתיות ודואגות לשלום אחיו (וזה אגב נפלא בעיני).
לעניין זה הייתי מציע לשוחח עם בנכם בן ה-10 אחר הצהריים (כאשר האוירה רגועה בבית) על הנושא. שאלו אותו איך הוא מרגיש, הביעו הבנה, והסבירו לו שאתם מאוד מעריכים את דאגותיו לאחיו, אלא שגם אתם דואגים, ומעוניינים שאחיו ילך לישון, וזאת בגלל שהשינה עצמה מאוד חשובה, במיוחד בגילאים צעירים.
ברשותך, אני בוחר להתעכב דווקא על תהליך ההשכבה של בן ה-4.
אם התהליך שאת מתארת אכן מתרחש באופן קבוע מספר פעמים בשבוע (גם אם לא כל יום), נראה שהדרך שבה אתם בוחרים לנהוג אינה מניבה את התוצאות הרצויות.
בדרך כלל, כאשר אנחנו רואים לנגד עינינו רק דרך פעולה אחת, כאשר היא לא עובדת, אנחנו נוטים להשתמש בה באופן אדוק יותר, אולם לרוב אין לכך השפעה חיובית.
אני מניח שכיום, כאשר מגיעה שעת ההשכבה, אתם מגיעים לתהליך אשר אתם מוכנים מראש למאבק העתיד להתרחש. בצורה כזו, כפי שאת מתארת, הסבל הוא של כל בני הבית.
לכן, חשוב לדעתי (וניתן) לנסות למצוא דרך שונה ויצירתית לפתור את אירועי ההשכבה, למענכם, ובמיוחד למען הילדים. במידת הצורך, אני ממליץ להיעזר באיש מקצוע לצורך ייעוץ נקודתי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהאלכס12/05/2014
שלום, בתי בת שנה ועשרה חודשים. כבר כחצי שנה מראה מודעות גבוה לצרכים שלה.
היא אומרת כשהיא עושה פיפי והולכת לפינה רחוקה כשהיא עושה קקי, לפני כמה חודשים היא הפכה למאד מוטרדת מחיתולים וכשבגן התחילו לעבוד עם הילדים שמוכנים על הגמילה היא בכלל לא רצתה לשים חיתול וכל החתלה הפכה לסיוט של בכי וצרחות.
אני מאד התלבטתי מה לעשות והתייעצתי בכל מקום שרק מצאתי, והתשובה שקיבלתי הייתה תמיד או- הבת שלך קטנה מידי בגיל, או שיש לה את כל הסימנים ובהחלט הגיע הזמן להתחיל גמילה.
אחר כך דיברתי עם המנהלת של הגן והיא אמרה שהיא גמלה בגיל הזה שניים מהילדים שלה ולדעתה בתי בהחלט מוכנה אז הקשבתי לה איך ומה לעשות והתחלנו תהליך ביום שישי האחרון.
עשיתי כדבריה וכשחזרנו הביתה שמתי לה תחתונים והסברתי לה שצריך לעשות פיפי וקקי בסיר. לקחתי אותה גם באופן ייזום כל חצי שעה לסיר. דווקא היום ההוא היא מאד שיתפה פעולה, בשעתיים הראשונות היא התאפקה אבל אחר כך התחילה לבקש את הסיר ולעשות בו את הפיפי ואז יום למחרת היא התחילה להתמרד, כל פעם שנושא הסיר עלה היא פתחה בצרחות של "לא לא לא", ברחה מאיתנו ועשתה פיפי במכנסיים. ניסיתי לעודד אותה עם הטקס שעשינו "ביי ביי פיפי וקקי נתראה בים" שהיא מאד נהנית ממנו וניסיתי להסביר לה שזה לא נעים לעשות פיפי במכנסיים וילדים גדולים עושים רק בסיר, ובשום פנים לא לחצתי או כעסתי עליה. אבל היא המשיכה בשלה. אתמול אמרו לנו בגן שהיא כלל לא שיתפה פעולה, גם אחר הצהריים בבית היא לא. היום קיבלתי את אותה התשובה מהגן אבל המנהלת אמרה שלדעתה אסור לוותר כי היא כן מוכנה וכבר מאוחר מידי לחזור אחורה.
עכשיו אנחנו בבית והיא לא מסכימה להתיישב על הסיר, לא משנה באיזה גישה או משחק באתי היא נרתעת ממנו ומתחילה לבכות. היא עשתה פעמיים פיפי במכנס. כשאני שואלת אותה עם היא מעדיפה חיתול או תחתונים היא חד משמעית אומרת תחתונים ולא רוצה להסתכל אפילו על החיתול. עכשיו נשבר לי והחזרתי לה את החיתול.
אני לא יודעת מה לעשות, לפי כל הסימנים היא מוכנה ומודעת לצרכים שלה אבל היא ממש לא רוצה לשתף פעולה.
לא אכפת לי מהעבודה שמסביב לגמילה, לא אכפת לי משום דבר. אני מלכתחילה רק רציתי להתחיל את הגמילה בזמן הנכון בשביל בתי ולא לגרום לה לטראומה. עכשיו באמת אין לי מושג מה לעשות ואני פונה לפה, כי אמרו לי שעכשיו אחרי שהתחלנו עם נחזור לחיתולים באמת תגרם לה טראומה. אני בעצמי מפחדת שאם נמשיך בלי חיתולים גם זה ייגרום לטראומה. אין לי מושג מה לעשות, אני רוצה רק לטובת בתי. בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורק כדי לחסוך
אלכס12/05/2014ראיתי פה שאלות ותשובות בנושא הגמילה וכן, מרבית התשובות לגבי בתי הן חיוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורק כדי לחסוך - תגובה
טל כרמלי טבת12/05/2014שלום אלכס,
אינני בטוחה למה התכוונת כשכתבת שמרבית התשובות חיוביות, אני מניחה שהתכוונת שעל סמך השאלות המנחות המקובלות נראה שבתך מוכנה לגמילה. ואכן ייתכן שכך הדבר. אני מתרשמת שאת לא מוטרדת מהטירחה אשר כרוכה בתחילת התהליך, של החלפות בגדים תכופות, כביסות וכו. אם באמת זה לא מטריד אותך, אני מתקשה להבין מדוע את כה מודאגת. את שוקלת לחזור לחיתולים ומשתמשת במילים חריפות כמו "טראומה", כאשר אם אני מבינה נכון עברו בסה"כ 3-4 ימים מאז שהתחלתם את התהליך.
ניכר שהיה לכם חשוב להתחיל את הגמילה כשהיא באמת מוכנה. השקעתם בכך מחשבה רבה, וכעת החלטתם להתחיל. הדבר החשוב עכשיו הוא להתאזר בסבלנות. מדובר בתהליך שיכול להיות ממושך, וכרוך ב"פיספוסים" רבים. גם אם את לא מבטאת בגלוי כעס או אכזבה, ייתכן שבתך קולטת את הדאגה ואולי אף מרגישה שמופעל עליה לחץ, ומגיבה לכך בהתנגדות. נסו להרפות, אפשר להזכיר לה ללכת לשירותים אבל את אומרת שהיא יודעת לבד מתי יש לה אז יש לאפשר לה גם ללכת בעצמה, ובכלל להשרות אווירה שגרתית ולא להפוך את העיסוק בצרכים שלה למוקד. דווקא הדגשת הנושא והפיכתו לזירה של מתח ומאבק ישיגו את ההיפך, והיא עלולה להתבצר עוד יותר בהתנגדותה.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פחדים אצל בן 6הורה מודאג12/05/2014
הי
הבן שלי בן ה 6 הוא ילד מקסים אולי מקסים מדי ופה מתחילה הבעיה...
הכוונה שהוא "שומר חוק" יותר מדי ולא מוכן בשום אופן לעשות משהו בלי האישור שלנו, ההורים שלו. הוא ילד חכם ושקט.
מה שהכי מדאיג אותנו אצלו זה הפחדים והחרדות שלו מאז שהיה קטן, למשל כשהיה קטן אחד הדברים שפחד מהם זה רעשי טרקטרונים ואופנועים אז היינו באחת השבתות באיזה טיול שהיה רעש כזה בין העצים הוא פשוט השתתק ולא שיחק עם הילדים ת זה ספיציפית עבר לו והילד מראה שיפור מדהים גם מהבחינה הזאת.
כיום הוא משחק ומתאמן כדורגל עם קבוצת ילשים בגיל + 2 כיתות (גן חובה עד כיתה ב) רואים שהוא משוחרר כמו שאר הילדים אז אם הכדור נוגע בו בטעות ממהר מאוד להיפטר ממנו , זה כמובן גורם לו לא לשחק טוב , ואני חושב שהוא רואה ומרגיש את זה ששאר הילדים משחקים יותר טוב,
אני לא יודע אם נכון להשאיר אותו בכדורגל האם זה שאנחנו חושפים אותו בקטע החברתי בכדורגל זה מוסיף לו או זה שהוא מרגיש שאחרים טובים ממנו פוגע בו ומתסכל אותו.
אותו דבר בשחמט, הוא ילד שיכול לשבת הרבה זמן ולצייר או לעשות פזלים אבל מה שקורה לו במשחק שחמט למשל גם אם הוא הגיע למה הוא צריך להזיז עכשיו הוא לא עושה את זה כאילו מחכה לאישור מהיריב שלו כאילו מפחד להזיז לו את האבנים שלו.
כל הכוונה וטיפ מאוד יעזרו, ואני יכול להרחיב בסיפורים ספיציפיים למקרה הצורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פחדים אצל בן 6 - תגובה
טל כרמלי טבת12/05/2014שלום הורה מודאג,
אתה מתייחס לפחדים וחרדות של בנך אך גם אומר שחל בהם שיפור. לכן אשמח לשמוע עוד דוגמאות על מנת להבין טוב יותר למה אתה מתכוון. האם כיום יש פעילויות נרחבות שהוא נמנע מהן בגלל פחד? מה מצבו החברתי?
מהדוגמאות שנתת מהכדורגל והשחמט, וכן באמירה שהוא "מקסים מדי", נשמע כאילו הוא ילד אשר מרגיש צורך תמידי "להיות בסדר", לא להתבלט, וחלילה לא להכעיס. הצורך הזה מכתיב את התנהלותו, ולא מאפשר לו מרחב פעולה שבו הוא יוכל לבטא גם חלקים אחרים שלו, לא של "ילד טוב", אלא חלקים שנחשבים אולי "תוקפניים" כמו תחרותיות או סתם שובבות או "עיגול פינות" שכולנו לפעמים עושים.
אם התיאור הזה מדבר אליכם, כדאי לחשוב מדוע הוא מרגיש צורך להתנהג כך. כולנו כהורים מעודדים את ילדינו להיות "ילדים טובים", להישמע להוראות, להיות נדיבים וכדומה. אולם, השאלה היא איזה מסר מועבר כאשר יש ניסיון לביטוי אחר - ביטוי אישי יותר, ביטוי של עצמאות או של דחף תחרותי או אולי אף של "מרד". עד כמה יש נכונות לקבל את זה, ועד כמה זה נדחה - לפעמים באופן עדין ולא מודע אך שלאורך זמן נקלט על ידי הילד ולעתים עשוי לגרום לו "לוותר" על מנת לרצות את הסביבה.
לשאלתך לגבי החוג, ראשית יש לשמוע מהי עמדתו, האם הוא מעוניין ללכת או מסתייג. ייתכן שבשל אופיו הוא לא יגיד ישירות לא, אז תהיו ערים לסימנים אחרים של חוסר רצון. אם הוא לא מראה סימנים כאלה, נראה שדווקא ההשתתפות בחוג יכולה להיות הזדמנות עבורו "להתאמן" בביסוס נוכחות איתנה יותר ובעמידה על שלו. עודדו אותו לכך. במקביל, גם ההתמודדות עם כך שיש דברים בהם האחרים טובים ממנו היא חשובה, ולא כדאי למנוע אותה ממנו.
אשמח לשמוע עוד פרטים אם תרצו, ולהמשיך לחשוב ביחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילהאלי12/05/2014
שלום,
אולי הכותרת לא כל כך מתאימה אך לא מצאתי משהו שיתאר יותר את הדילמה שלי.
הבן שלי בן ה 8 לא אוכל כמעט כלום והבעיה הגדולה יותר שהוא לא מוכן לטעום דברים חדשים. יש 4 מאכלים שהוא מוכן להכניס לפה ופה נגמר כל המגוון (על הכמות אני כרגע לא מדבר). אני מנסה לשכנע אותו לטעום דברים חדשים אך זה לא עוזר.
בניתי תוכנית שבה הוא אמור כל שבוע לטעום מאכל אחד חדש וכל חודש חייב להיות מאכל אחד שהוא יצטרך "לאהוב" - או לא להגעל ממנו - ולאכול אותו וכפרס בסוף השנה הוא יצטרף אל אחותו ואלי לסקי. הוא לא כל כך עמד בהסכם ובכל מקרה לקחתי אותו לסקי.
השאלה שלי, האם הפעם לממש את האיום ולא לקחת אותו לסקי או שזה עלול רק להחמיר את הבעיה?
בתודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה - תגובה
טל כרמלי טבת12/05/2014שלום אלי,
דאגתך מובנת וכך גם רצונך שבנך ירחיב את מגוון המאכלים שהוא אוכל.
ראשית יש להבין את מאפייני הבררנות - האם היא התחילה מגיל צעיר ולמעשה קיימת "מאז ומתמיד", או שהתחילה לאחרונה? האם היא יוצרת בעיה בריאותית, כמו משקל נמוך או חסרים תזונתיים? האם היא משפיעה על אורח החיים, משבשת ארוחות משפחתיות וכדומה? האם הוא בררן באותה מידה בכל מקום, או שמחוץ לבית הוא אוכל יותר מאכלים?
בכל מקרה נשמע שהדבר מעורר מתח בינך לבין בנך, ואתה תוהה כיצד להגיב ואיך לשנות את המצב. במידה ולא מדובר בבעיה רפואית או מוטורית שגורמת לכך, מקובל לראות בבעיה הזאת קושי שקשור ליחסים שבין הילד להוריו, או להורה מסוים. כדאי לנסות להבין האם בסירוב הזה שלו, בנך מנסה "לומר" משהו נוסף - לעורר תשומת לב, להתריס, אולי להשיג "פרסים", וכדומה. כדאי לחשוב מהו דפוס היחסים בינך לבינו באופן כללי והאם הוא מתחבר איכשהו לבעיה הזאת.
ובאשר לשאלתך, נראה שאם בחרת לפעול בכיוון התנהגותי של תכנית חיזוקים, כדאי שהחיזוק יהיה פחות ארוך טווח, כלומר לא רק "בסוף השנה" אלא יעניק התייחסות (גם אם קטנה וסמלית) להישגים או התקדמות שבדרך. אני מבינה שאתה מרגיש "כלוא" כרגע בין האיום לבין קושי לממשו. מחד, אתה חש שרצוי לעמוד מאחורי אמירות, ומאידך יתכן שבאמת כפי שאתה חושש המעשה יפעל לרעת העניין ויהפוך עוד יותר את האכילה לזירה של מתח וקונפליקט ו"דווקא". גישתי היא שיש להבין לעומק את מקור ההתנהגות - אם יש צורך, בעזרת איש מקצוע - ואז ניתן לשלב גם אלמנטים כאלה של תכנית התנהגותית, אך לא להסתפק רק בהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעינין ילדה בת 5נועה11/05/2014
ביתי בת החמש קמה לעיתים בלילות ונכנסת לחדר השינה שלי ושל בעלי. אמש היא נכנסה לחדר שינה וישנה איתי. בבוקר שאלתי אותה למה היא נכנסה לחדר שינה והאם משהוא הפריע לה טענה שאביה הפריע לה ונגע לה בחזה וברגליים ושנתן לה מכה ברגל ....מעבר לזה אמרה שנגע לה באיבר מין ואז הכחישה זאת בתוקף. הסברתי לה שזה לא מקובל ושהיא תספר לי מעתה הכל. מה אני אמורה לעשות במצב זה? האם יש דרך לבדוק אם זה אמיתי? איך פותרים עינין זה? אגב היא ילדה פקחית וערנית ומעולם לא התלוננה בפניי על הנ"ל אשמח לתשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעינין ילדה בת 5 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב12/05/2014שלום נועה,
אכן דאגתך מובנת, המילים של ביתך מעוררים דאגה. זה לא שגרתי שילדים אומרים אמירות כאלו. אין דרך לוודא מה באמת ארע, מה טיב הקשר שלה עם אביה? איזה עוד גברים נוכחים בחייה?
במידה וישנה פגיעה מינית מסוג כלשהו בדרך כלל תראי זאת בסימני מצוקה נוספים, קשיי שינה, קשיי ריכוז, תלונות על כאבים סומאטיים. חשוב שתמשיכי לפתוח עליה עין ולהיות קשובה אליה. את יכולה לפרקים גם לשאול אותה ישירות האם מישהו עשה לה משהו לא נעים או פגע בה. כמו כן אם עדיין יהיה חשש שמשהו מפריע לה או חשש לפגיעה מינית כדאי לפנות להתייעצות פסיכולוגית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה12/05/2014אני עם היד על הדופק ומדברת איתה המון גם לגבי אבחון אני פניתי לאיש מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות - ילדה בכיתה ברעות11/05/2014
ביתי בת ה 8 (כיתה ב) מאוננת (מתחכחת ) מאז גן הילדים
עד כה שוחחנו איתה בכלליות בכך שמדובר במעשה פרטי ושהיא יכולה לעשות זאת רק בחדר שלה כשהיא לבד.
לרוב היא עושה את זה בלילה לפני השינה כחלק מתהליך ההרדמות , כשהיא משועממת ו"אין לה מה לעשות" היא נעלמת לחדר באמצע היום ומידי פעם אנחנו "תופסים" אותה עושה זאת בסלון כשהיא צופה בטלויזיה ומעירים לה שתפסיק ושתלך לחדר שלה ...
במשך תקופה היא הפסיקה אך כעת היא חזרה לעסוק בזה והחשש שלנו בשלב זה הוא מכמה כיוונים :
1. שהיא תישן אצל חברות / משפחה ותאונן שם לפני השינה
2. שהיא תעשה את זה בנוכחות אנשים / ילדים
3. שהיא תעבור לשלב "מתקדם " יותר של נגיעות .
אם ובלי קשר היא ילדה שמאוד (מאוד) אוהבת לנשק ולחבק , מאוד רגישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות - ילדה בכיתה ב - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום רעות,
אוננות היא טבעית אצל ילדים, אבל אם היא חוצה את הגבול הנורמטיבי בתדירות ומשך ומפריעה לחיים התקינים של הילד יש לחשוב על האם התנהגות זו כרוכה בהיבטים רגשיים נוספים שאינם באים לכדי ביטוי בדרכים אחרות ונורמטיביות יותר.
למשל ילדות שמאוננות יתר על המידה, יכול לבטא הדבר קושי בוויסות הדחף, או מנגנון לוויסות של חרדה. כאשר מקור החרדה הוא ממקום אחר בכלל, משהו במשפחה או בסביבה בה גדלה הילדה. הייתי ממליצה לכם לפחות לתהליך של אבחון פסיכולוגי קליני, כדי לקבל תמונה מקיפה של המצב הרגשי ואז תחליטו מה הדרך הטובה ביותר התמודד. אבחון כזה כרוך בכ-3-4 פגישות עם פסיכולוגית, בהם היא תיפגש איתכם ועם הילדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רעות11/05/2014תודה !!
יתכן שזה נובע מויסות חרדה , לאחרונה היא אמרה לי שהיא לא רוצה לטוס איתנו לטיול בקיץ כי היא מפחדת שיקרה לה מה שקרה עם המטוס המלזי ,
היא רגישה לחברים וליחסם כלפיה (למרות שהיא נראת כלפי חוץ מאוד חזקה) ,
היא נוטה לבכות ממצבים חברתיים שמביאים אותה לידי תסכול (לא משחקים בהפסקה במשחק שהיא רצתה, אחותה קראה לה "קטנה" וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)