מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הלבד הזהמור20/05/2014
ילדתי בת 5 ילדה שהיא חלום. בעבר טופלנו לחרדה חברתית ואז היו שנתיים נהדרות, ברור היה שיש גם משהו בויסות חושי. מאז שהחל האביב ופתחנו את החלונות, היא פוחדת כל הזמן לא מוכנה להיות לבד. תמיד צריכה שאימא/סבתא..ילוו אותה, כשאני עוזבת לרגע.. היא מדליקה טלויזיה "שיהיו קולות". היא פוחדת מכל דבר (הרשימה פשוט ארוכה מכדי לרשום אותה) יש לה המון דאגות וחלומות רעים.
כל רעש מקפיץ, יש ריחות שאינה יכולה לסבול ולכן לא תמיד מסוגלת לאכול ליד השולחן בשבתות וחגים. היא ביישנית מול מבוגרים אחרים. אחרי תקופה מסויימת היא מתרגלת ומתנהגת רגיל מדברת ומתלוצצת איתם..
מבחינת היום יום היא ילדה די עצמאית (מתלבשת אוכלת, מכינה חותכת,) רק הלבד הזה מציק לה. לאחרונה הלכנו לבית של חברה מהגן והיא לא הייתה מוכנה ללכת איתה לחדר של החברה או לחצר רק עם אמא.
בגן, בפארק, בחוג הכול רגיל לחלוטין ללא פחדים, אין בעיה להשאר לבד בחוג או בימי הולדת והיא אהובה על כולם גננות וילדים כאחד. היא ילדה נפלאה וחבל לי שילדותה לא תיהיה נפלאה. אייך אוכל לעזור לה להשתחרר מהפחדים? להרגיש בטוחה בעצמה, בבית של סבתא ושל חברות, והכי חשוב בבית שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבד הזה - תגובה
טל כרמלי טבת20/05/2014שלום מור,
את דואגת לבתך ורוצה עבורה ילדות רגועה ונינוחה יותר, והדבר מובן. מתיאורך עולים פערים ניכרים בין ילדה פעילה ואף אהודה וחברותית, שיכולה לתפקד באופן עצמאי כולל להישאר לבד בחוג או אצל חברה, לבין חרדות וקשיים משמעותיים אשר מאפיינים בעיקר את השהות שלה בסביבה הביתית או עם סבתא. בגלל הפערים הללו, ובגלל שנשמע שבסיטואציות מסוימות היא חווה סבל ניכר, נראה שיש צורך באבחון מעמיק יותר שייעשה על ידי מספר פגישות עם איש מקצוע. ייתכן שנטייה כלשהי שיש לה לחרדה, בתוספת משהו בדינמיקה ביניכם, מקשה עליה להיפטר מהקשיים. סביר מאד שלאחר הבנה מדויקת יותר של מקור הפחדים ניתן יהיה לכוון אתכם כיצד להתנהל איתה ואיך לעזור לה להשתחרר מהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים דירהטל19/05/2014
שלום
יש לי ילד בן שנתיים וחודש ותינוק בן עשרה חודשים.
בעוד כחודשיים אנו אמורים לעבור דירה לעיר אחרת.
רציתי לשאול לגבי בני הגדול:
למעשה, הוא הולך לעבור תקופה שבה הוא חווה שינויים משמעותיים רבים: מעבר דירה, מעבר מפעוטון לגן, גמילה מטיטולים, אולי מעבר למיטה של "גדולים" ועוד...
מהי הדרך הטובה ביותר להציג לו את מעבר הדירה?
כמה זמן לפני המעבר להתחיל לדבר על זה? האם לעשות לו "הכנה"?
כיצד לבצע את זה?
ממה להיזהר?
על מה לשמור?
מעבר דירה זהו מאורע משמח, אך עלול גם להוות קושי, ואף לגרום למשבר.
איך אנחנו כהורים עושים את הטוב ביותר עבור ילדינו?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים דירה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב20/05/2014שלום טל,
אכן עוברים על בנך שינויים רבים, כך שצריך להיות ערים לקשיים שזה יכול לעורר בו.
באשר למעבר דירה, כדאי לקחת פרק זמן של כ-2 חודשים טרם המעבר ולהתחיל לדבר איתו על זה, לא יותר כי עבור ילד זה המון זמן אז משהו שמדברים ולא קורה ערכו מתמוסס ונותר לא מובן. שתפו אותו בתהליך, תספרו לו על המעבר והיתרונות במעבר, הסיבות למעבר, תסעו בשבת להראות לו את הבית החדש והשכונה והגינות בה - כדי שמשהו יהיה לו מוכר כשהוא יחשוב על המעבר. תנו לו להשתתף בתכנון החדר היכן שאפשרי לתת לו מרחב להיות מעורב. ועם כל זה זיכרו כי ילדים גמישים מאוד בגילאים אלו והם בעיקר מגיבים רגשית לפי איך שהם רואים אותנו ההורים מגיבים, כך שאם הוא יקלוט שאתם לחוצים ומפחדים מהמעבר גם הוא ירגיש כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל20/05/2014תודה על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון בן המינים בגןשלי19/05/2014
שלום רב,
רציתי לדעת עד כמה זה חשוב אם בכלל איזון בין בנים לבנות בגן פרטי עד גיל 3+?
ביתי בספטמבר תהיה בת שנה וחצי ותעלה לקבוצה של הגדולים יותר בגן, ואיתה יהיו עוד שתי בנות שנתיים חדשות וכל היתר בסביבות 10 בנים. בעוד כשנה בספטמבר הבא,היא תישאר הבת היחידה בקבוצה כי הבנות השנתיים יעלו לגן עירייה.
האם זה תקין שביתי תהיה רק בחברת בנים בני גילה בגיל שנתיים וחצי עד גיל 3 וחצי? בכל זאת זה גיל שכבר מדברים ויש יותר עניין..
אשמח לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה עניינית לגבי חשיבות המין
שלי20/05/2014בקבוצת השווים בגני ילדים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר איזון בן המינים בגן - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב20/05/2014שלום שלי,
בעקרון ישנה עדיפות לאיזון בין המינים במסגרת החינוכית. בעיקר בשל העובדה כי לבנים ובנות יכולים להיות תחומי משחק מעט שונים, העדפות שונות לגבי פעילויות, מקצב שונה. כך שכאשר יש איזון מין המינים ילד/ה יכולים להרגיש בנוח יותר לחבור לילדים עימם מרגישים בנוח, הנוכחות של שני המינים מאפשר יותר גיוון שיאפשר בתורו לילד/ה לבחור עם מי שיותר מתאים להם לשחק. כמובן שזה גם תלוי בילד/ה הספציפיים, ישנן בנות שחשות מאוד בנוח בחברת בנים ומעדיפות את סוגי הפעילויות שבנים עושים ויש בנות שלא מרגישות בנוח. כך שכדאי לחשוב על הסוגיה גם ספציפית סביב ההעדפות של ביתך. כמו כן ראוי לזכור כי על אף שיש עדיפות לאיזון, הדבר חשוב יותר בהמשך, בעיקר בגילאים 8-14, כי בגילאי 3 ילדים יותר גמישים ופחות עברו תהליך חיברות שעושה הבדלה גדולה בין המינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
שלי20/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5דינה19/05/2014
בני בן 3.5, עם עיקוב בדיבור עקב שמיעה לקויה. עבר ניתוח כפתורים לפני חצי שנה וכעת מטופל אצל קלינאית תקשורת. כיום מתקדם נהדר ולומד את השפה...
אך מה שמפריע לי, שהוא מעולם לא אמר לי "אני אוהב אותך"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 - תגובה
יאיר סהר24/05/2014שלום דינה,
סליחה על העיכוב בתגובה.
אני רוצה להתייחס לפניתך, אולם לא בטוח שהבנתי את הסיבה לפניה.
תוכלי בבקשה להבהיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
דינה25/05/2014בני פשוט לא אומר לי או לבעלי , ו לאף אחד אחר "אני אוהב אותך", אם אני אגיד לו תביא לי נשיקה, הוא יבוא ויביא לי, אבל הוא מיוזמתו אף פעם לא בא ומתרפק עלי או מבקש נשיקה , אלא אם הוא נופל ואז מבקש שאתן לו נשיקה בפצע שקיבל.
ואני כן שומעת מסביבי שבגיל הנ"ל, 3.5 הם כן אומרים להורים אני אוהב אותך...
זה אמור להדאיג אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
יאיר סהר25/05/2014שלום דינה,
העובדה שבנך לא אומר "אני אוהב אותך" באמת עשויה להעליב, אולם חשוב לדעת שלא כל הילדים מתרפקים על הוריהם באותו אופן. אחד העקרונות החשובים כדי להבין אם מדובר בבעיה היא בחינה של התפקוד שלו באופן כללי.
בעיקר מרגיע אותי לדעת שהוא כן רואה בכם מקום מגן ודואג, וכאשר הוא בתחושה של נזקקות (קיבל מכה) הוא פונה אליכם לעזרה. יתכן שגידלתם ילד בוגר ועצמאי, אשר מרגיש בטוח מספיק כדי לבחון את הסביבה ולהתנהל בה מבלי לקבל מכם אישור ליכולות שלו.
כלומר יתכן שהוא מרגיש בטוח מספיק באהבתכם אליו, ולכן אינו רואה צורך בהפגנות מילוליות של אהבה מצדכם. במקביל, הוא עשוי להניח שגם אתם בטוחים באהבתו אתכם, ולכן אינו מרבה להפגין זאת במילים.
בהנחה שאין התנהגויות חברתיות מדאיגות אחרות, מציע לכם פשוט להבין שזה טבעו של בנכם, ולחפש סיטואציות אחרות בהן הוא מפגין אהבה, גם אם לא במילים (חיבוק למשל).
כדאי להיזהר מלכפות עליו להפגין ביטויי אהבה מילוליים, שכן אלו יהיו מזויפים, ומעבירים מסר לפיו צריך לומר מילים גם כשלא מתכוונים אליהן, רק משום שזה חשוב לצד השני.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ביישניתהורה18/05/2014
ביתנו בת חמש וחצי, ילדה שמחה, חכמה, מדברת בשטף מגיל צעיר, משתוללת עם אחותה, מסתדרת עם חברים בגן, אבל ביישנית בכל מיני סיטואציות.
כאשר מגיעים לביקור אצל הסבא והסבתא היא לא אומרת שלום. כאשר נותנים לה משהו היא לא אומרת תודה ונצמדת לאחד ההורים. כשהולכים ממקום מסוים היא לא אומרת להתראות.
אם היא נשארת אצל הסבתא כמה שעות היא נפתחת ומדברת וצוחקת ומשחקת בצורה נהדרת.
אנו הסברנו לה כמה פעמים שצריך להיות מנומסת ולהגיד שלום, תודה, להתראות כו'.
גם בגן במהלך הארוחות כששואלים אותה מה היא רוצה לאכול, היא לעיתים לא עונה.
כשאנו שואלים אותה לאחר מכן למה זה ככה, היא אומרת שהיא מתביישת, או כל מיני סיבות אחרות, כמו שהיא לא יודעת את השם של המאכל שאותו רצתה לבקש.
היא מבקרת אצל חברות אחרי הגן וגם מסכימה שהורים אחרים יאספו אותה מהגן אל חברה. אבל כשאנחנו באים לאסוף אותה וההורה שאסף אותה שואל אותה שאלה, היא לא עונה. התגובה של ההורה היא בדרך כלל, משהו בסגנון "אה היא לא מדברת"...
חלקם פשוט לא מציקים לה, וחלקם מעירים הערות.
אצל הסבא וסבתא מצד אחד מעירים לה הערות בצחוק כמו, "מה, את עדיין לא יודעת לדבר", וזה חוזר על עצמו בכל ביקור. אצל סבא וסבתא מצד שני, הם לא מסכימים בשום אופן למצב ובכל פעם יוצרים ויכוח סביב זה, וטוענים שאנחנו לא מחנכים את הבנות שלנו. כמו כן, מתנים מתן ממתק באמירת תודה, אבל היא לא אומרת תודה ולא מקבלת את הממתק ולעיתים בוכה. הם לא מפסיקים להגיד לה שזה לא מנומס ושהיא חייבת להגיד שלום ולהתראות, והיא רק נצמדת אל הרגליים שלנו ומחכה שנלך. הדבר חוזר על עצמו כבר חודשים רבים. לסיכום בתנו מקבלת הערות אין סוף מהסביבה הבוגרת על זה שהיא ביישנית ולא מדברת ומואשמת אין סוף בזה שהיא לא מנומסת. וגם כלפינו יש ביקורת מצד הסבא והסבתא.
אודה לעזרתכם, מה להגיד לביתנו, ומה להגיד למבוגרים שלא מרפים מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ביישנית - תגובה
טל כרמלי טבת20/05/2014שלום הורה,
נשמע שאתם ההורים נמצאים בפוזיציה לא פשוטה, ונאלצים להתמודד מצד אחד עם ההתנהגות של בתכם שוודאי איננה נעימה עבורכם, ומצד שני עם הביקורת שמופנית אליכם מצד "המבוגרים".
מתיאורך נשמע שמדובר בילדה חברותית, פעילה ואף תקשורתית, שמתפקדת היטב במסגרת המשפחה הגרעינית והגן. נראה כי ה"ביישנות" שלה מתבטאת רק במצבים מאד מסוימים - רק מול מבוגרים, ובעיקר סביב "אמירות נימוס" כמו תודה ולהתראות. לפיכך אינני בטוחה שאכן מדובר בביישנות. ייתכן מאד שההתנהגות הזאת אכן התחילה מביישנות, אבל נראה שהיום היא קיבלה צורה של מאבק. המבוגרים דורשים ממנה, חלקם בהומור וחלקם בתוקף, "לתת" מילות נימוסין, ובתכם נאבקת על זכותה "להחזיק" אותן אצלה, ולשתוק.
המלצתי אליכם תלויה בין השאר בעמדה שלכם כלפי ההתנהגות של הבת. עד כמה הדבר מפריע לכם, עד כמה הוא נראה לכם בעייתי. כדאי לשים לב איזה משקל ניתן לביקורת של הסביבה, ועד כמה היא משפיעה עליכם. באופן עקרוני נראה שהדבר הנכון יהיה להרפות ממנה, ולבקש גם מהמבוגרים האחרים לעשות זאת. אחרת היא תמשיך להתחפר במאבקה העיקש, ויהיה צורך בצעדים הולכים ומחריפים על מנת להשפיע עליה - וגם אז ספק אם זה יקרה. נכון יותר בעיני להניח לה, להתעלם מההתנהגות הזאת, להמשיך לספק לה מודל בכך שאתם משתמשים במילות הנימוס. בהדרגה היא תשים לב שהתנהגותה לא מעוררת עניין, ותוכל לעזוב אותה בעצמה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה ביישנית
הורה20/05/2014תודה רבה על התשובה המפורטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםדניאל18/05/2014
שלום,
יש לנו ילדה בת שנתיים ותשעה חודשים ותינוק בן חודשיים.
לאחרונה (חודש לאחר לידת הבן), בת הגדולה חווה התקפי זעם.
הם מתחילים בד"כ כאשר אינה מקבלת מה שרוצה, כגון: ללכת למקום מסוים או פריט לבוש מסוים. ההתקפים באים לידי ביטוי בהתנהגות אגרסיבית, כגון: בכי הסטרי, זריקת חפצי, בעיטות באוויר, השתכבות על הרצפה וחוסר הקשבה לפניית ההורים.
העניין נפתר לאחר שאחד ההורים מרגיע אותה בדיבורים.
אנו משתדלים לא לרוץ ולרצות אותה מיד, אלא מציגים רוגע וקור רוח לפרק זמן ראשוני (לאחר ההתקף), ורק אז פונים אליה בבקשה לדבר.
יחסה לאח הצעיר הינו חיובי. היא מנסה לחקות אותנו בטיפול בתינוק: החלפת טיטול, אחזקה על הידיים... מחבקת ומנשקת אותו.
ואנו מנסים לאזן את רמת תשומת הלב, כך שהיא לא תרגיש חוסר תוך, לפעמים, מתן עודף.
רציתי לדעת אם אנו על מסלול הנכון ואיך מתמודדים עם התקפי זעם אלה (החוזרים ברמה יומית) בצורה הנכונה ביותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
יאיר סהר19/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם - תגובה
יאיר סהר19/05/2014שלום דניאל,
נשמע שאתם בהחלט בכיוון הנכון.
אתה עושה קישור (אפשרי ביותר) בין התקפי הזעם להולדת האח, ושינוי הסדרים שהיו בבית.
חשוב לשים לב לפער שבין בכי היסטרי - ביטוי לתסכול פנימי שבא לידי ביטוי חיצוני לגיטימי, לעומת זריקת חפצים - אותו תסכול שמתבטא בצורה שאינה מקובלת.
הרגעה במילים הינה חשובה, אולם לעיתים ניתן אף לאפשר לה זמן להירגע בעצמה, ולהעביר מסר ש"אנחנו רואים שמתסכל אותך שצריך..." ופשוט להמתין עד שתירגע (במידת האפשר - נניח כשאתם בבית).
במקביל, חשוב להעביר מסר שלא מקבל התנהגויות מסוימות כגון זריקת חפצים, כלומר להמשיך את המשפט: "...אבל אנחנו לא זורקים חפצים בבית".
לאור הולדת האח, כדאי לערב אותה יותר בצורה שמשתפת אותה והופכת אותה לחלק משמעותי במשפחה. בקשו ממנה עזרה בטיפול באחיה בצורה אמיתית. היא יכולה למשל להביא את הטיטול, או המוצץ, לעזור בנסיונות הרגעה כאשר הוא בוכה וכו'.
רצוי להימנע ממשפטים בסגנון "את כבר גדולה, ולכן...", בהם אנו משתמשים בעיקר על מנת לרסן התנהגויות "ילדיות". משפטים כאלו מעבירים מסר שלהיות גדול זה לא כיף כל כך גדול, ועלולים דווקא לעודד חזרה להתנהגות ילדית יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות לפני ארוחהעדי18/05/2014
בני בן 4.5 ילד טוב , אבל תמיד לפני שיושבים לאכול הוא חייב לעשות איזשהו בלאגן, למשל למה פיתה רוצה בלחם(למרות שביקש בפיתה),אני רציתי לסדר את השולחן ואז הוא אומר לא רוצה לאכול בוכה ורץ לחדר ....תמיד מסתיים שהןא אוכל אחרי מלא איומים ועצבים אין חוג אין טלויזיה וכו........
אשמח להכוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות לפני ארוחה - תגובה
יאיר סהר19/05/2014שלום מיטל,
כמו רוב הילדים, גם בנך מחפש לו רגעים בחיו בהם הוא מתרגל את תחושת הנפרדות מכם ההורים, ופיתוח העצמאות והעצמיות שלו.
לצורך כך, הוא בוחר לעצמו את המקום המוגן ביותר לעשות זאת - מולכם ההורים, אשר מהווים עבורו גם את המקום שבו הוא חווה את החיבור המשמעותי ביותר.
מאוד מומלץ שלא להגיע למאבקים או איומים, ואני אישית מאוד נגד ענישה בכלל.
באופן כללי, אני מאוד ממליץ להגיב באופן שרואה את הצרכים שלו ואת הקושי שלו אל מול הסיטואציה הנוכחית (ולתת לכך ביטוי). במקביל, כפי שאת עושה - לא לאפשר למחאה שלו לשנות את הסיטואציה, אלא ללמד אותו שההחלטות שלו משפיעות עליו.
אני לא הייתי מתרגש אם כמחאה יעדיף לוותר על ארוחת הערב באותו רגע, ואף לוותר עליה לחלוטין. אם לא תביעו התרגשות יתר מהסיטואציה, הוא יסתגל אליה בקלות.
כדוגמא אקח את המקרה שתיארת - כמובן שמדובר בדוגמא סכמתית, ואת מוזמנת לעשות כל וריאציה שנראית לך מתאימה:
למה פיתה? רוצה בלחם: "מכעיס אותך שקיבלת פיתה ולא לחם, למרות שלמעשה זה מה שביקשת. יכול להיות שהתבלבלת והתכוונת שאתה רוצה לחם. אני יכולה להבין את זה. זה באמת מתסכל. איך לדעתך נוכל להימנע ממקרים כאלה בעתיד?"
כאן תגיע התגובה שלו.
לתשובה ברורה אענה: "זה באמת רעיון מצוין, וכדאי שננסה אותו מחר".
לתשובה מילולית לא ברורה, או תגובה התנהגותית: "אני רואה שכרגע קשה לך לחשוב על פתרון. זה בסדר. תוכל לחשוב על פתרון ולהציע אותו גם מאוחר יותר, וגם מחר".
בכל מקרה אמליץ לסיים ב: "אז כרגע קיבלת פיתה, ואתה יכול לבחור לבד אם לאכול אותה או לא".
במידה ואתם מתקשים למצוא את הדרך הנוחה לתקשר זאת, תוכלי לפנות אלי ישירות ואשתדל לתת עוד מספר כיווני פעולה אפשריים.
אשמח שתשובו לעדכן.
ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר לילדיםחסוי18/05/2014
בוקר טוב,
אני גרושה ויש לי שני ילדים בני 4 ו-5. הילדים בקשר טוב עם אבא שלהם.
היום נודע לי שלגרוש שלי עומד להיוולד ילד עוד כחודשיים (הוא לא נשוי ואינו בקשר רציף עם אם הילד, אלא נמצא בקשר עם אישה אחרת)
הוא סיפר לילדים (לפני שסיפר לי) וטוען שהם לא הגיבו
מה נכון לעשות בסיטואציה כזאת ?
מתי נכון לספר לילדים (מפחדת שזה ילחיץ אותם) ואיך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר לילדים - תגובה
יאיר סהר19/05/2014שלום לך,
אכן מדובר במצב מורכב, במיוחד עבור הילדים.
אם הבנתי נכון, הגרוש שלך כבר סיפר לילדים על הלידה המתוכננת.
במידה וזה המצב, חשוב שלא לנסות ולהימנע מהנושא, אלא דווקא לשאול ולעודד אותם לשוחח איתך על הנושא ולשאול אותך שאלות לגבי העניין (לא להכריח, אלא בעיקר לאפשר להם, בהתאם לצורך שלהם).
אמנם מדובר במצב מורכב, אולם אני לא רואה סיבה לחשש שמא הנושא ילחיץ אותם. כמובן שלהולדת אח ישנה משמעות פסיכולוגית, ואח למחצה בסיטואציה כזו הינה סיטואציה מורכבת יותר. יחד עם זאת, ככל שאת תרגישי בנוח יותר לספר על הסיטואציה מבלי להסתיר או לשנות את המציאות, כך גם ילדיך יחושו יותר בנוח איתה.
ארגני לך בראש את המידע שאת רוצה להעביר להם, החליטי מראש אילו דברים תרצי לומר ואילו דברים את מעדיפה לחסוך מהם (למשל - לא כדאי אפילו לרמוז לביקורת כלפי הגרוש שלך, כי הוא בכל זאת אבא שלהם). לאחר שהחלטת, את יכולה לבחור לשוחח איתם על הנושא באופן יזום, וגם כמובן כתשובות לשאלותיהם שיבואו בעתיד. ניתן גם להכין אותם לכך על ידי קריאת סיפורים הקשורים לאח חדש בבית, כאשר תוך כדי הקריאה תוכלי לעשות עבורם התאמות למצב שלהם (כי האח שלהם לא יגור אתכם, ואם הבנתי נכון - גם לא עם אביו).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מוגברתחסוי18/05/2014
שלום,
בני בן ה-5 רץ בשבועיים האחרונים המון פעמים לשירותים גם בשעות הגן וגם בבית. רק בלילה לא.
עשינו בדיקות שתן והן תקינות. קראתי שהתופעה יכולה להגרם מלחץ. מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את התופעה ?
מה להגיד לו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה מוגברת - תגובה
יאיר סהר19/05/2014שלום,
בהנחה שנשללה בעיה רפואית, ניתן להניח כי מצבים פסיכולוגיים (מתח/פחד/חרדה) אכן עשויים להשפיע גם כן.
אני צופה כי התייחסות לנושא מתן השתן באופן ספציפי לא יביא לפתרון העניין, וכי שיחה שעיקרה הריצות לשירותים עלולה להותיר בילד תחושה של אשמה על התנהגות אשר (כנראה) אינה בשליטתו. לכן אני מאוד ממליץ שלא להמשיך ולשוחח באופן ישיר על השתן, ולהניח לו לרוץ לשירותים בכל רגע בו הוא מרגיש צורך.
במקביל, אני מציע לכם לשוחח עם בנכם על חוויותיו באופן כללי. האם קרה (או מתרחש עדיין) איזשהו אירוע שלילי בגן? האם בבית נעשו שינויים כלשהם (הולדת אח, יחסים בין אחים, יחסים עם ההורים) אשר גורמים לו לתחושות אי נוחות?
בנוסף, חשוב לדעת כי לאורך ההתפתחות ילדים מפתחים גם פחדים המותאמים לגיל. לכן כדאי לבחון (ברגישות) האם ישנם דברים שמפחידים אותו?
באופן כללי, ההצעה שלי היא לנהל איתו שיחות נעימות, פתוחות ומקבלות כמה שניתן, כדי לאפשר לו לפרוק כל מטען רגשי שהוא אולי סוחב עימו, על מנת להקל עליו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטמיכל17/05/2014
בן העשר לא יודע ולא רוצה לדעת לשחות.
הוא נמנע מכל פעילות ספורטיבית ויש לו עודף משקל.
לא מוכן לקחת חלק בחוגי ספורט ולאחרונה התחלנו בפעילות ספורטיבית משותפת.
מדאיג אותי שהוא לא יודע לשחות (במהלך השנים היו שני נסיונות ללמוד שחיה שלא צלחו).
אני מתלבטת עם עצמי האם להתעקש על לימוד שחיה למרות שהוא לא רוצה?
נראה לי שחיה זה מסוג היכולות שילד אמור לדעת גם על מנת שיוכל להנות עם בני גילו בקיץ וגם כיכולת הישרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט - תגובה
טל כרמלי טבת18/05/2014שלום מיכל,
הרצון שלך שבנך ילמד לשחות הוא מובן מאד, זוהי אכן מיומנות שיכולה להיות חשובה מבחינה חברתית (אם כי בעיניי פחות מבחינה "הישרדותית"). עם זאת, אני חושבת שלא כדאי להתעמת איתו סביב נושא זה ובוודאי שלא לגרום לו ללמוד שחיה "בכוח", אם הדבר אפשרי בכלל. גישה כזאת רק תעורר בו התנגדות, ותהפוך את הנושא לזירה של מאבק ביניכם.
האם יש לך השערה מה פשר ההתנגדות שלו? ייתכן שסביב נושא השחייה הוא חווה פחד, בושה, או רגשות שליליים אחרים. נסי לפנות אליו באופן רגוע ולא מתוח ולברר את הסוגיה, יכול להיות שניתן לסייע לו בחלקים שמעכבים אותו. ייתכן גם שכל נושא הפעילות הגופנית הוא נושא שהפך להיות טעון ביניכם, עקב רצונך שיעסוק בספורט וההימנעות שלו מכך. נושא עודף המשקל בוודאי מוסיף לכך. את מציינת שהתחלתם בפעילות משותפת, וזה נשמע מצוין. חשוב למצוא פעילות שתהיה לשביעות רצונו ושהוא יוכל ליהנות ממנה, אחרת יתקשה להתמיד בה לאורך זמן. ככל שזמן הפעילות המשותפת יהפוך לזמן של הנאה וסיפוק ואולי אף לחוויה של הצלחה, כך יגדל הסיכוי שהוא יאמץ את הספורט כחלק מפעילותו הקבועה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירום מול הילדיםאמיר17/05/2014
עד איזה גיל נכון או נורמלי שהילדים יראו את הוריהם, מהמין השני, עירומים? האם שונה בין ילדה שרואה את אביה לילד שרואה את אימו? מאיזה גיל הילדים בבגרותם יזכרו זאת? באיזה גיל מתחילה הקוגניציה? האם יש בזה נזק אדונו קרא משהו בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירום מול הילדים - תגובה
טל כרמלי טבת19/05/2014שלום אמיר,
שאלתך נוגעת ללבטים שהורים רבים עסוקים בהם. מצד אחד, אנחנו רוצים להקנות לילדינו תחושת נוחות וטבעיות כלפי הגוף שלהם והגוף בכלל, ומצד שני יש נורמות חברתיות שכדאי להכיר ולכבד, וכן מבוכה ואי-נוחות טבעיות אשר מתעוררות אצל חלק מהילדים בשלב מסוים נוכח עירום הורי.
בין תרבויות שונות קיימים הבדלים ניכרים ביחס לעירום, וגם בחברה המערבית לכל משפחה הגישה שלה, יש בתים בהם חשים נוחות רבה סביב עירום או עירום חלקי, ובתים בהם עירום אינו נהוג כלל. לכן אין כללים נוקשים ובכל משפחה נוהגים אחרת.
ככלל, ילדים בני שנה-שנתיים כבר מגלים סקרנות כלפי גופם, מזהים את האיברים השונים ונהנים ללמוד את שמותיהם. בערך בגיל שנתיים מתחיל השלב של חינוך לניקיון וגמילה, גם הוא סובב סביב הגוף, ומתחילה בו התייחסות לנורמות חברתיות. סביב גיל 2-3 מופיעה סקרנות לגבי ההבדלים בין בנים לבנות ואיברי הגוף שלהם. בגילאים 4-5 מתחיל השלב הקרוי "השלב האדיפלי", בו הילד "מתאהב" בהורה בן המין השני, ומחפש את קרבתו. בשלב זה עירום עשוי לעורר גירוי מיני, ולכן זהו השלב בו כדאי להכניס את נושא פרטיות הגוף. סקרנותו הטבעית של הילד מובילה אותו לחקירה של הגוף, וזוהי הזדמנות לשמש דוגמא לפרטיות הגוף ולגבולות. יש לשים לב שלא נוצרת אווירה של טאבו סביב נושאים של עירום ומיניות, כלומר זה ששומרים על פרטיות לא אומר שלא ניתן לדבר על זה. הילד צריך לדעת שהוא יכול לשאול שאלות ולקבל הסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש עם רגרסיה בגמילהרננה16/05/2014
שלום וברכה. ביתי בת 3 ילדה מאוד נבונה ומפותחת הרבה מעבר לגילה. מגיל שנתיים גמולה ביום אך לא בלילה... לפני חצי שנה ילדתי ומאז היא ברגרסיה. לאט לאט אנחנו בדרך לפתור את הבעיה ביום(עם פרסים וכו') אך מבחינת שנת הצהרים היא מתעקשת לישון עם טיטול. חשבו לי לציין כי בגן היא לא מבקשת זאת וישנה בלי וכמעט ולא מפספספת אבל בבית אם אשכנע אותה(וזה כמעט ולא קורה כי זאת ממש מלחמה בנינו) והיא תישן בלי טיטול היא תפספס. אני לא כל כך יודעת כיצד להתנהג במצב הזה,האם להתעקש שתישן עם תחתוניפ או לזרום איתה(אנחנו מנסים את עניין הפרסים אבל זה לא כל כך עובד)? אנחנו מאוד רוצים להתחיל גמילת לילה אבל כרגע אין מה לדבר על זה בגלל כל עניין הצהרים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש עם רגרסיה בגמילה - תגובה
יאיר סהר17/05/2014שלום רננה,
השימוש שלך במילה "מלחמה" אינו מקרי.
אכן, נושא הגמילה הופך פעמים רבות למאבק בין ההורים לילד, ובאופן כזה קטנים מאוד הסיכויים מוצלחת, לא כל שכן מהירה.
חזרה להרטבה בעקבות לידה הינה נפוצה מאוד, וכנראה נעוצה בקושי של הילד להסתגל לשינוי שנוצר בבית בעקבות הופעת האח הצעיר.
בשלב זה, הורים רבים לוקחים אחריות על שימור הגמילה, ובכך מסירים את האחריות מהילד, ובכך הופכים את תהליך הגמילה למאבק. ההורים לוחצים לגמילה, ובכך מעמידים את הילד בתחושת אי נוחות גדולה, ולכן הוא נאבק בחזרה ומתנגד. הדוגמא הברורה למאבק במקרה שלכם, היא העובדה (הנפוצה גם כן) שההתעקשות על טיטול בצהריים מתרחשת רק בבית, אך לא בגן. זוהי אמירה ברורה לכם ההורים - אנחנו ב"מלחמה".
חשוב לזכור שהילדה מרטיבה בגלל קושי, ואין כוונתה באמת להילחם בכם, ולכן כדאי להבהיר לה שהקושי שלה מובן. תפקידכם כהורים בשלב זה הוא לבחון את צרכיה של בתכם, ולעזור לה (כאשר היא מעוניינת בכך) להיפטר מההרטבה.
לכן אני מציע לך בשלב ראשון לוותר לגמרי על ההתעקשות בנושא הטיטול בצהריים. כל עוד היא מעוניינת בו, אפשרו לה את הטיטול. אני מציע לעשות זאת אפילו בטקסיות. בשעת אחר הצהריים הבאה, אמרו לה שהחלטתם שמעתה, כל עוד היא מעוניינת בכך, היא תוכל לישון עם טיטול. רק ברגע שהיא תחליט שהיא כבר מעוניינת לישון בלעדיו, זה יהיה צעד אמיץ ואתם תעזרו לה ללכת לישון בלי טיטול.
חשוב לשים לב שבדברים אלו אתם מעבירים את ההחלטה אליה, ומציינים שברור לכם שמדובר בהחלטה אמיצה, שלא פשוט לעשות אותה. המסר הזה עשוי לעזור לה להחליט שהיא מעוניינת לעשות את הצעד בעצמה.
אשמח שתשובו לעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמימות של ילדהדורית15/05/2014
בתי בת ה10 ילדה מאוד טובה והכוונה שלי היא שהיא תמימה ביחס לילדים אחרים שהם יותר מפולפלים.
אתמול היא סיפרה לי שהיתה תורנית בכיתה והיו שם בנות שהיו בעונש. הבנות ביקשו ממנה להביא להם משהו והיא בתמימותה הביאה להן [היא לא רואה בזה תמימות אלא ביקשו ממנה והיא הביאה] הן בתמורה אמרו לה שהיא משרתת. היא מאוד נפגעה וסיפרה לי על כך .
לדעתי אני הגבתי בצורה לא נכונה . די כעסתי עליה אמרתי לה שזה לא בסדר שהיא הביאה להן את המשחק היא היתה צריכה להגיד להן שיקחו בעצמן . ראיתי בעיניה שלא פעלתי נכון והיא די התאכזה מהתגובה שלי. מאוחר יותר אמרתי לה שאני מצטערת שכעסתי עליה אבל אני מצפה ממנה ליותר אסרטיביות .
כיצד אני אמורה להגיב. מאוד כואב לי שהבנות מנצלות אותה כמובן שלא כולן ויש לה חברות אחרות. כיצד אני יכולה לגרום לה לא להיות כזאת ולהיות יותר אסרטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמימות של ילדה - תגובה
יאיר סהר18/05/2014שלום דורית,
דאגתך לבתך מרגשת מאוד, ומשמח אותי לשמוע שבתך משתפת אותך באירועים כאלו.
כולנו רוצים להגן על ילדינו עד כמה שניתן. חשוב לשים לב שלעיתים הכעס שאנו מפנים כלפיהם, הנו למעשה הכעס שלנו על עצמנו, על כך שלא היינו יכולים להיות שם ולהגן עליהם בעת צרה. לעיתים מדובר בתחושת כאב גדולה שלנו, שמוצאת את ביטויה באופן כזה.
אני לא מאמין שניתן ללמד אסרטיביות. אבל כן אפשר לחזק את בתך ואולי להגדיל את הסיכוי שתנהג באסרטיביות בהמשך. בנוסף, מעודד מאוד לשמוע שיש לה חברות אחרות, עימן היחסים נראים אחרת.
לגבי סיטואציות כאלו בעתיד, אני ממליץ לשוחח עמה בצורה נעימה כמה שניתן, כאשר המטרה העיקרית היא שבתך תרגיש בנוח לשוב ולספר לך דווקא על אירועים קשים שהיא עוברת בחייה. כאשר היא מספרת לך, היא מחפשת נחמה. כאשר את תוקפת אותה, את משאירה אותה בודדה במערכה, ופגועה גם ממך.
בשיחה עימה הקשיבי לה. הקשיבי באמת. לאט. בשקט. במידת יכולתך שאלי שאלות שמאפשרות לה לתאר את המקרה וגם את תחושותיה לגביו. בהמשך תוכלי לשאול אותה אם היא מעוניינת שתחשבו יחד על דרך להתמודדות עם המצב. רק במידה ותרצה בכך, תוכלי להציע לה אפשרויות פעולה נוספות, ולאפשר לה להציע בעצמה דרכי התנהלות אחרות יעילות יותר.
לדעתי, המטרה העיקרית שצריכה לעמוד לנגד עינייך, אינה היותה אסרטיבית יותר או פחות, אלא חיזוק הקשר שלך איתה, כך שאת תמשיכי להוות עבורה כתובת להתייעצות, וגם לנחמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי15/05/2014
שלום רב
ביתי בת שנה וחצי מדברת ממש יפה התחילה מוקדם מפותחת אני מדברת איתה המון
כאשר אני קוראת לה סיפור אני נותנת לה לה להשלים את המילה האחרונה אני מתחילה להגיד אות שתיים והיא משלימה אותי כך גם בשירים שאני שרה לה (משלימה גם צבעים ומספרים ויש ספר אחד שהיא ממש משלימה את המשפט הנגדי האם זה נכון לעשות כך?אולי היא משלימה מהזיכרון ולא מידע ? האם זו הדרך הנכונה ללמד?או שאני אולי קצת עושה נזק ?אולי פשוט להקריא את הסיפור כולו בלי לשלב אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יאיר סהר17/05/2014שלום לילי,
נשמע לי שאת אמא שמושקעת מאוד בביתה, זה מקסים ונראה שאת עושה עבודה מצוינת.
את משתפת את הבת שלך ומאפשרת לה להיות חלק מהאינטראקציה במהלך הקראת הסיפור. בצורה כזו ההקשבה שלה היא הקשבה פעילה, והיא נדרשת לעשות יותר מאשר רק לשמוע את קולך. היא מנסה לזכור (מקור הידע הוא זיכרון), משלימה בהתאם, ובכך מתרגלת גם שליפה של הידע מהזיכרון, וגם הבעה קולית מילולית.
פשוט נהדר, המשיכי כך - אין סיבה לחשש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מפעולות שגויות של אם לבן 5דורית14/05/2014
שלום,
אני אספר קצת רקע: האם התגרשה בעודה בהריון והיא גרה אצל ההורים שלה.אין לילד קשר כלל עם אביו.
הילד קורא לסבא "אבא", יש לו שיער ארוך עד הטוסיק, יש לו ליקוי בדיבור והאחות הצעירה גם מנשקת אותו בפה.
הילד בן 5 והאמא אומרת לו כל הזמן "גבר שלי" הם מתנשקים בפה והוא אומר לה "אישה שלי" ראיתי במו עיני ושמעתי ולא האמנתי. אמרתי לה כי היא מזיקה לו בהתנהגות זו
והיא באדישות רבה, הרימה כתף ואמרה זה שום דבר.
לפני כשנתיים כשהבחנתי בליקוי דיבור הפניתי אותה לקלינאית תקשורת והיא לא הלכה.
אמרה לי, אל תדאגי, ראית גבר בן 30 שמדבר ככה??? זה יעבור לו.
כל יום הן, האמא והאחות מתנשקות עימו ומלמדות אותו להוציא לשון ומצטלמים. בקיצור, ניראה לי כי הילד הזה, לומד רק שטויות ואין בו השקעה.
במסעדה אתמול, הזמין אוכל, לא אכל ביס. רק שתה מיץ ענבים. בסוף הארוחה האמא מציעה לו קרם בוואריה.
אלו רק כמה דוגמאות. מה אפשר לעשות עם אמא כזו??? מצד אחד, היא מאד נחמדה, ומבחינתה, היא האם האולטימטיבית.
אני מאד מודאגת. אני חברה של הסבתא. הרבה איני יכולה לעשות. לא נעים לי להיות כל הזמן זוהמעירה לה כל הזמן.
אודה לתשובה מפורטת ואז אולי אוכל לשלוח לה, שתראה תשובה מאדם מוסמך, .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת מפעולות שגויות של אם לבן 5 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב17/05/2014שלום דורית,
דאגתך מובנת, נשמע שהאם טרם בשלה ומבינה את מורכבות התפקיד ההורי. אבל בשורה התחתונה היא צריכה לרצות שינוי ושתיהיה לה מוטיבציה לשינוי. תהליך של צמיחה הורית לא יכולה לבוא מן החוץ האם צריכה לרצות זאת. כך שאינך יכולה לסייע פרט לתמוך באם להיות לה לעזר ולדבר עימה באמפתיה כך תוכלי להיות לה גורם תמיכה.
לרוב הורים פונים לטיפול רק כאשר הקשיים במשפחה מתרגמים לסימפטומים של מצוקה רגשית אצל הילדים ולא לפני כן.
איני מרגישה בנוח שנדון כאן אנחנו בפורום בהתנהגויות של אמא ללא ידיעתה, זה משהו פרטי שלה והיא תחליט האם לפנות לטיפול. במידה ואת חודשת שיש התעללות מינית או של אלימות או הזנחה של הילדים יש לפנות לגורמי הרווחה בעיר בה את גרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)