מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקום שינה של ילדה בת כמעת 8ד ב22/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא מצורפת שאלה
סמדר ריינר24/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וארבעה-לא שותה מים!רוית22/09/2013
שלום,
בתי לא שותה מים בכלל,האם כדאי להמתיק לה את המים עם ויטמינצ'יק
היא אמנם מקבלת נוזלים מהמטרנה או מעגבניה שמדי פעם היא אוכלת,אבל זה לא מספיק?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וארבעה-לא שותה מים! - תגובה
סמדר ריינר24/09/2013שלום ליאת,
כדאי להפנות את השאלה לרופא או לתזונאית. זה לא הפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות גירושים אצל ילדיםורד21/09/2013
שלום,
בעלי ואני החלטנו יחדיו להתגרש, יש לנו בן שגילו 4 וחצי, חשוב לציין שבעלי ובני מאוד קשורים אחד לשני,הקשר שביניהם הדוק ביותר, הם עושים הכל ביחד, אפילו כשאני נמצאת עם בני מחוץ לבית, לאחר שעתיים הוא מבקש לחזור הביתה להיות עם אביו,
שאלתי היא כיצד אומרים לו שאביו ואמו נפרדים, אני מאוד מודאגת לגבי מה שיעבור עליו, איך אני יכולה לעזור לו ולהקל עליו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות גירושים אצל ילדים - תגובה
סמדר ריינר22/09/2013שלום ורד,
אכן אתם עומדים לעבור תקופה קשה, וגם הילד, צריך להכין לכך סבלנות, ולאפשר לו לבטא את רגשותיו בעניין.
לגבי איך אומרים לו - פשוט אומרים. חשוב שתיזמו שיחה שבהם שניכם תהיו נוכחים, ותסבירו לו שאבא ואימא לא מסתדדרים ולכן אבא יעבור לגור במקום אחר (אם זה מה שסיכמתם), זה לא קשור אליו, והוא לא אשם בזה, ואתם שניכם ממשיכים לאהוב אותו בדיוק כמו קודם. חשוב להסביר לו, אם אתם יודעים, איך ומתי הוא יכול לפגוש את אביו, ורצוי שהאב ישמור על קשר טלפוני יום יומי.
יכול להיות שבהתחלה הוא לא יבין, ולא יפנים, זה יקרה לאט לאט, ואז יבואו תגובות של עצב וכעס, שיש לקבלם, עם זאת חשוב לשמור על שיגרה וגבולות, ולא לפצות את הילד מתוך רגשי אשמה שלכם על ידי אי הקפדה על הגבולות שדרושים לו לגדילה ולהתפתחות תקינים.
בהתחלה יהיה קשה, אבל אם אתם תשמרו על קור רוח ושיתוף פעולה ביניכם, יהיה הרבה יותר קל בהמשך והוא יתרגל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם גירושים
ורד22/09/2013אני מודה לך מאוד על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחתי לעזור
סמדר ריינר23/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה בת 8.5 צופה בסרטי פורנוויקי21/09/2013
שלום,
יש לי חבר גרוש אב לשני ילים, הילד בן 12 והילדה בת 8.5
היום הוא גילה לתדהמתו דבר שהוא לא יודע איך להתדמודד עמו, ובצדק
הוא גילה בסמרטפון של הילדה סרטי פורנו שהיא הורידה במשך חודשיים
ומסתבר שגם במחשב של הבית היא נכסה לאתרי סקס וצפתה בסרטים
האב שחשכו עייניו שאל אותה לפשר העיניין והיא התחילה לגמגם ולבכות
היא הודתה שהיא הורידה ..היא אמרה שיש לה כל מיני מחשבות.
אני מבינה ויודעת שהילדים יכולים לגלות את מיניותם, ואולי זו סקרנות ,אבל מפה ועד לצפיה בסרטי פורנו והורדה מהאתר למכשיר ולא רק פעם אחת, זה כבר מדליק נורה אדומה.
אני רוצה לציין שהאב גר בחו"ל והילדים גרים עם האם בארץ והיא חוזרת בתשובה.והיא מכניסה להם חינוך דתי והאב חילוני. הוא מגיע מס' פעמים בשנה לארץ וכל פעם הוא מקדיש להם את כל הזמן והוא דואג להם מעל ומעבר והוא באמת אב למופת.
אין בין האמא ואבא יחסים טובים והקומינקציה בינהם לקויה, מאז הגירושים היא תמיד
מחפשת אותו ומאשימה אותו בכל דבר גם כשאין הצדקה.
האב עדיין לא סיפר לגרושתו, כי הילדה התחננה שהוא לא יגיד לאמא כלום ומכיוון שהוא לא גר פה הוא מרגיש שהוא חסר עונים והוא ל היא עוד עללוה לעשות ואולי היא תיישם ותקיים יחסים בקרוב. והיא רק ילדה קטנה.
הצעתי לו קודם כל לבקש חסימה באינטרט לתכנים הללו.ולדבר עם פסיכולוגית ילדים
מה את מציעה לעשות, כי זה באמת מצב מאוד מדאיג.
אודה על תשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה בת 8.5 צופה בסרטי פורנו - תגובה
סמדר ריינר22/09/2013שלום ויקי,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בנושא זה. חשוב שיסביר לבתו שהיחסים להם היא עדה בסרטי הפורנו אינם יחסים מציאותיים בין גבר לאישה, ושיחסים צריכים להיות קשורים באהבה ובכבוד, וכן רצוי לבדוק בהקדם מה המצוקה שגרמה לה להתעניין בנושא זה, ואם יש לה עוד חוויות שקשורות לעניין. כל זה בלי הלאשים אותה ובלי לכעוס, ולנסות לאפשר אווירה של אמון ודאגה כדי שהיא תוכל להרגיש חופשייה ולספר בלי פחד מה עובר עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות למסכים אצל בת 8מיכל21/09/2013
ביתי בת ה - 8 ילדה חכמה ביותר שלא מביעה עניין מיוחד כמעט בשום דבר. לפני מספר חודשים הקלטתי בטלויזיה כשלושה סרטי אנימציה לילדים (סרטי נסיכות) ומאז היא רואה אותם כמעט ללא הפסקה אם זה בטלויזיה ואם במחשב. ניסיתי לגרום לה לשחק במשחקים אחרים, לקרוא וכו' אך ללא הועיל. "זרמתי" עם האהבה שלה לנושא בהתחלה אבל נראה לי שהנושא הפך לאובססיה. מה עלי לעשות? האם להגביל את זמני הצפייה? האם למחוק את הסרטים...? ובכלל, איך אפשר לעורר אצלה תשוקה לדברים אחרים...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
מיכל21/09/2013כשלא מסתכלת בסרטים המדוברים, באופן קבוע מבקשת לשחק מול מסך (סלולרי / טאבלט ודומיהם). זה הפך למטרד... גם כשאנחנו מסרבים, היא לא מפסיקה לבקש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות למסכים אצל בת 8 - תגובה
סמדר ריינר22/09/2013שלום מיכל,
בשום פנים ואופן לא למחוק את הסרטים. במקום זה הייתי מציעה לך להתעניין בחוויה הרגשית שלה, מה מושך אותה דווקא לסרטי הנסיכות? האם רוצה להרגיש נסיכה? אולי אפשר לעניין אותה גם במשחקים של נסיכות, בובות של נסיכות וכו', כדי לגוון קצת את האופן שבו היא עוסקת בנושא, ולאפשר לה לתרגל קצת את הדמיון שלה ולהיות פחות פסיבית. והייתי בודקת גם, האם היא חשה מצוקה, מה קורה לה במחינה חברתית? האם הצפייה בסרטים היא במקום התמודדות, במקומות בהם היא מרגישה ממש לא כמו נסיכה, למשל אם לא כל כך מקובלת חברתית. אם אכן יש קושי כלשהו, (לאו דווקא בהכרח חברתי, זו רק דומגא) כדאי לעזור לה לפתור את הקושי לפני שלוקחים לה את הדבר היחיד שמנחם אותה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על בצעדים שנקטנו...?
מיכל22/09/2013אין ספק שהבת שלי במובנים מסויימים יותר ילדותית מילדות בגילה (וזה מוצא חן בעיניי מאוד) ולמרות זאת בעלת חברות רבות ופעילה חברתית.
אתמול הודענו לה שעל מנת לפנות לה זמן לדברים אחרים, היא תוכל לצפות בסרטים במשך שעה כל יום ואסרנו משחקים בסלולרי בשל חשש לבעיות ראייה עתידיות(בטאבלט אין הגבלה).
התוצאה היתה שהתפנה לה זמן לשחק עם אחיה שקרוב אליה בגיל, היא ראתה איתנו סרט אחר ובסופו של דבר, מאוד נהנתה.
בשעות משבר (והיו כאלו לאורך השבת בעיקר בעקבות הגבלת המשחק בסלולרי) חזרתי על כמה שאני (אנחנו) אוהבים אותה ומניתי את הסיבות לקבלת ההחלטה ובנוסף ששום החלטה לא התקבלה ע"מ להעניש. נראה היה שהיא מבינה.
אני מקווה שנקטנו בצעדים מתאימים.
אשמח לדעתך. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף...
מיכל22/09/2013האם את חושבת שיש מקום ללכת להתייעץ?
למרות האהבה הגדולה שיש ביננו מאוד קשה לדבר איתה על כל נושא בטח שלא עד נושאים רגשיים. היא פשוט לא מנדבת שום מידע. נראה שזה משעמם אותה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף... - תגובה
סמדר ריינר23/09/2013שלום מיכל,
הצעדים שנקטתם בהם הם מקסימים ומוכיחים את עצמם. יש לקחת בחשבון שהם התאפשרו כיוון שאתם כפי הנראה בחופשה מלאה או חלקית. יכול להיות שחלק מהקושי של הילדה נובע מזה שבימי שיגרה היא מרגישה לא מחוזקת ובודדה יותר. אם תוכלו להמשיך ולהקפיד על ההתנהלות הזו, כלומר להגביל את זמן הצפייה שלה אבל במקביל לספק לה תעוסקה אחרת (לא רק עם אחיה אלא גם איתכם). אז בהחלט יש מקום להמשיך בכך ואין צורך בהכרח בפנייה לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, חיזקת אותי
מיכל23/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחתי לעזור.
סמדר ריינר24/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנכח בטעות בסקסמירית20/09/2013
במהלך אקט מיני הבחנו לפתע בילדנו בן ה4 עומד ליד מיטתנו (התעורר כנראה משנו והגיע אלינו) ושואל - אבא מה אתה עושה לאמא עם הבולבול שלך.
היום בבוקר הוא לא אמר כלום בנושא. נראה שלא זוכר. האם צריך לקיים איתו שיחה כלשהי? אני מאוד חרדה..
כמובן שבפעם הבאה עם דלת סגורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנכח בטעות בסקס - תגובה
סמדר ריינר22/09/2013שלום מירית,
כדאי לפנות חנות הספרים הקרובה ולבקש מהמוכרת ספר לילדים בני גילו שבו מסבירים על גוף האדם ועל איך מגיעים ילדים לעולם, ולהקריא לו. נראה לי שזה יספיק בשלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות אצל ילדיםרינת19/09/2013
היי יש לי בת תשע שמאוננת המון בעיקר בזמן צפיה בטלויזיה ,מחשב ובשעות מתות של חוסר מעש . הילדה ילדה פעילה הן חברתית וגם תלמידה טובה.מאוד מפריע לנו ההורים שלא איכפת לה כשאנו נמצאים בסביבה להמשיך עם מעשיה .התגובות שלי בזמן האחרון מאוד תקיפות אני מבקשת שתלך לחדרה .האמת שזה מוציא אותי משליטה ואני מתארת לעצמי שהיא מבחינה בכך, אשמח להכוונה. נ.ב - לעיתים רחוקות גם אם מוזמנת חברה אני יכולה למצוא אותה בזמן משחק מאוננת מה עלי לעשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות אצל ילדים - תגובה
סמדר ריינר20/09/2013שלום רינת,
אמצב שאת מתארת חמור, והוא מצביע על מצוקה של הילדה ועל קושי שלה לשלוט בדחפים. יש לפנות לטיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השארת ילדה ללא אמאזאב19/09/2013
שלום.
אשתי נסעה לטיול לחו"ל לשבוע. אני (אבא שלה) נשאר איתה .
הבת שלנו היא בת יחידה , בת 2 ו-8 חודשים. עד הרגע שאמא שלה טסה לחו"ל, אשתי ראתה אותה בכל יום. לא זוכר יום אחד שאשתי לא הייתה עם הבת שלי.
אשתי כבר5 ימים בחו"ל והבת שלילא שואלת איםה אמא. הסברנו לה שאמא בטיול ותחזור ותביא לה מתנות. הבת שלנו מבינה ובוגרת אבל עדיין, לא שואלת עליה וכמעט ולא מזכירה אותה.
מה זה אומר עליה, אם בכלל.
יש לציין שהבצ שלי מאוד אוהבת את אבא שלה וגם את אמא שלה (יותר רוצה להיות עם אבא מאשר עם אמא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת ילדה ללא אמא - תגובה
סמדר ריינר20/09/2013שלום זאב,
זה לא חייב לומר משהו. זו הדרך שלה להתמודד, וכשאיאמ שלה תחזור סביר להניח שהיא תגיב מאוד חזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ותשעה חודשיםמילאן18/09/2013
שלום יש לי ילד בן שנה ותשעה חודשים זה כמה ימים שאני שמה אותו במיטה אם זה בלילה או ביום אבל הוא יורד מהמיטה שלציין שזו מיטת תינוק הוא יורד ומתחיל לצחוק או לשחק אני מחזירה אותו אלף פעמים לשווא הוא חוזר ויורד עד שהוא מתעייף ואני נגמרת זה תהליך שלוקח יותר משעה ותארו לכם כמה זה מטיש אני לא יודעת באמת מה לעשות נה לעזור לי בהצעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ותשעה חודשים - תגובה
סמדר ריינר20/09/2013שלום מילאן,
יכול להיות שהטון שאת משתמת בו הוא לא מספיק תקיף, ולכן בנם עדיין ממשיך לחשוב שזה משחק. אולי את חוששת לפגוע בו או שהוא יבכה, אבל אם את רוצה שהוא יבין את המסר חשוב שתהיי ברורה ותקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 מתווכחירדן18/09/2013
שלום וברכה,
בני בן 7, כל היום מתווכח, בכל נושא ובכל מקום, לא קורה במשך היום בקשה או מטלה אחת שהוא צריך לעשות ללא ויכוח, הוא תמיד מנסה להתחמק באמתלות ובשיטות שפיתח.
דוגמאות:
1."בוא נגזור ציפורניים" - לא צריך הן לא ארוכות" .
2."תסדר את התיק למחר - התיק מסודר כבר (והוא לא)",
3."זמן מקלחת - אח"כ"
4. "הכן שיעורי בית - לא עכשיו, אין לי כח..."
5. כשיוצאים מבית הספר הוא רוצה כל הזמן לשחק בגן השעשועים שבדרך וזה הויכוח היומי הקבוע שלנו.
מה הטיפול לזה? אני מוצאת את עצמי כל היום מתווכחת איתו עד כדי מריבה והידרדרות לצעקות ממש, והוא רק בן 7...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 מתווכח - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום ירדן,
אולי כדאי שתפני להדרכת הורים קצרה כיצד שלדר סמכות הורית. הכלל הראשון הוא שאת בכלל לא מתייחסת לתירותים שלו ולא מתווכחת איתו. זה בכלל לא משנה אם הוא חושב שהציפורניים שלו לא ארוכות, עכישו קוצצים ציפורניים וזהו. אם את מתייחסת לנימוקים שלו,ף את יורדת לרמה שלו כאילו הוא מנהל איתך דיון של שווים, ואז את מאבדת את הסמכות ההורית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר ענייניםאילנה17/09/2013
שלום,
בתי בת 4.5 ומרבה לשקר אנחנו כבר לא יודעים מתי היא אומרת אמת ומתי לא.
האם להניח לזה? לתקן אותה כשיודעים בוודאות שהיא משקרת?
מה לעשות?
דבר שני היא מרבה להציק לאח הקטן שלה בן השנה. מרימה אותו כל היום ולא מניחה לו. כשלא רואים אותה היא מרימה אותו למרות שהיא יודעת שזה מסוכן ושאנחנו לא מרשים.
מזלנו שהוא צועק ואז אנחנו ניגשים לראות מה קורה.
אנחנו לא רוצים להיות בתקן ה"שוטרים" בבית כל היום ורוצים לתת לה תחושה שאנחנו סומכים עליה ושהיא מספיק גדולה.
דבר שלישי מאוד מטריד הוא שלאחרונה היא גילתה את איבר המין שלה ושואלת שאלות. העניין הוא שכבר פעמיים בא אלינו הביתה שכן חבר שלה לשחק איתה ותפסתי אותה מראה לו את הטוסיק שלה. וזה קרה בלחש ובשקט כדי שאני לא אראה ולא אשמע....
מה עושים? איך מסבירים שלא עושים דברים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף עוד עניין חשוב
אילנה17/09/2013הבת נכנסה לגן חדש והיא לא מוכנה לעשות שם יצירות. בבית לאחרונה (אולי יותר משבוע) היא כל הזמן שוטפת ידיים מלכלוך הכי קטן שיש לה. היא כל הזמן שואלת אותי אם הידיים שלה דביקות והיא מרבה לשטוף ידיים. נראה לי שהיא לא רוצה להתלכלך ולכן לא מוכנה לעשות יצירות בגן.
התופעה החדשה הזו מדאיגה? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף עוד עניין חשוב - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום אילנה,
מכל התופעות שציינת האחרונה היא אכן הכי מדאיגה. היא מצביעה על חרדה. נשוא המיניות דווקא לא מטריד בכלל, זו התהנגות טבעית שמעידה על סקרנות שתואמת גיל. כדאי להסביר לה באמצעות ספר שמותאם לילדים בגילה על גוף האדם ועל ההבדלים בין המינים ולהגיד לה שאתם מבינים שהיא סקרנית וזה מעניין אותה, אבל בינתיים, לא חושפשים איברים פרטיים ולא נותנים לגעת בהם וגם לא נוגעים באחרים. אלה דברים שעושים רק כשמבוגרים, ואפשר בהזדמנות הזו להסביר לה איך ילדים באים לעולם (יש ספרים מצויינים לילדים בגילה, אפשר להתעניין בחנויות הספרים). לגבי השקרים, אני מניחה שזה קשור באופן כלשהו גם לחרדה שלה באופן כללי, אני ממליצה לכם לפנות איתה לטיפול מסודר וגם לקבל הדרכה איך לשמור עליה ועל אחיה הקטן כשהיא ממרה את פיכם. כל הדברים האלה כנראה קשורים ביניהם, הם אינם בעיות נפרדות, אלא קשורים לחרדה שלה, ולאופן בו אתם יכולים להתארגן כך שהחרדה תפחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה צפתה בטעות בתחילתו של סרט פורנדפני17/09/2013
שלום
אני כועסת מאוד על בעלי וגם על עצמי בעצם
שיחקתי עם הבנות במחשב
זזתי משם לכמה דקות כשהגדולה (בת חמש ותשעה חודשים) נשארה
אני חוזרת לאחר מספר דקות ואני רואה אותה צופה בסרט!
ולא מאמינה למראה עיני
בסרט בחורה מאוננת לבחור עם הרגל כשהבחור לובש אמנם מכנסיים ולא רואים כלום למזלנו
הפסקתי מיד את הסרט ושאלתי את הילדה מה הראו שם
היא אמרה שהיו שתי בחורות מאוד יפות והבחור אכל לבחורה את הרגל
נלחצתי וכעסתי על בעלי שמאחסן את הסרטים במחשב ועל עצמי שעזבתי אותה בחדר לכמה דקות והראיתי כנראה את הלחץ שלי והכעס כי הילדה החלה לבכות
הרגעתי אותה שהכל בסדר איתה והיא לא אשמה בכלום ואמרתי לבעלי באנגלית שאני מאוד מאוד כועסת עליו ודורשת שימחק את הסרטים
הסרטים נמחקו
הסבתי את תשומת לבה לסרט של נשיונל ג'יאוגרפיק על בעלי חיים (בטלוויזיה) ובזה נגמר העניין
איזה נזק נגרם?
האם צריך לעשות משהו בעניין?
הילדה חכמה מאוד ורגישה והבינה שקרה משהו
על עצה מהירה אודה
אני מאוד דואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה צפתה בטעות בתחילתו של סרט פורנ - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום דפני,
הנזק היחיד שנגרם הוא כפי הנראה בגלל התגובה הלחוצה שלך, ועשית ככל יכולתך כדי למזער איתו. לא נראה לי שכדאי לעסוק בעניין הזה מעבר לכך כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי התנהגות מדאיגים - בן 8.5אני17/09/2013
שלום, בני בן ה 8.5 הינו ילד מקסים, נבון, רגיש ונורמטיבי מכל בחינה.
לאחרונה, ללא כל טריגר נראה לעין, הוא מפגין 2 שינויים בולטים ומדאיגים בהתנהגותו: מצד אחד, הוא הפך למנומס מאד, אולי מידי. תודה, בבקשה ובעיקר המון סליחה גם אם מדובר בדבר קטן ושולי לחלוטין.
מצד שני, מחשבות טורדניוות של קללות ועל מעשי גניבה, אלימות ורצח. מחשבות שהוא משתף (רק) אותנו בהן. כמו כן הוא אומר/שואל דברים מטרידים עלינו ההורים ועל עצמו ("אני רשע?", "אני עצוב שאבא הרשע חוזר" וכו').
מה עובר עליו? איך להגיב כשהוא משתף אותנו במחשבות אלו? האם יש צורך בטיפול פסיכולוגי /פסיכיאטרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי התנהגות מדאיגים - בן 8.5 - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום לך,
מדובר אכן בבעיה שדורשת התערבות פסיכולוגית. לא בטוח בשלב זה אם נדרשת גם עזרה תרופתית. זוהי התנהגות אובססיבית, היא נובעת מחרדה וכדאי לפנות בהקדם לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדרך שלו טובה?רינת17/09/2013
יש לי ילדה מדהימה בת 4 היא אוהבת לשיר אוהבת להיות בעניינים וגם בישנית מאוד היא אוהבת ללכת לגן בשמחה ויש לה אפילו 2 חברות טובות שהיא מאוד נהנת לשחק איתן.היא לא שומעת אותנו שאנחנו מבקשים מימנה לעשות משהו לדוגמא אם אני אקרא לה שתגיע לחדר יקח לי המון זמן לגרום לה להגיע וזה משום היא לא רוצה אלה הרגע שנמשך המון זמן. אני מגדירה את ביתי תמימה איך היא לא מודעת לזה כמובן ומה שקורה יש לה חברה לאחר הצהריים בת להורים גרושים שהאמא נימצאת בכלא וכל שהיא מחפסת זה צומת לב מכל אחד במיוחד של האבא...הילדה בת חמש וקצת מאוד ממושמעת וציטנית ולכל דבר יש לה תשובה וכל דבר היא יודעת.יש לה המון ביטחון עצמי ויש מסביבה המון אנשים שהיא יכולה לסמוך עליהם עם זה הסבא. והסבתא והרבה חברים של האבא ואפילו החברה החדשה של האבא והבן שלה שבכלל באותו גן איתה.מה שקורה הבן הוא שובב מאוד והילדה מרגישה שהיא צריכה להתלונן כל הזמן אם זה שהוא נוגע לה בדברים או שהוא רץ וכל מיני דברים וכמובן צועקים עליו וכאן היא ממש ערמומית הילדה הזאת מאוד חזקה וכל הזמן האב אומר שהיא יכולה לעשות דברים ושהיא הבוס למרות שקשה והיא צריכה עזרה היא לא נותנת לעזור לה וכמובן היא אומרת שהיא יודעת הכל וכל דבר שמספרים לה זה ברור לה כי היא ידעה את זה וזה לא חדש האב כמעט אותו דבר במחשבה ואפילו מעודד אותה לזה ותמיד מתגאה ואומר זאת הבת שלי לדוגמא אם היא משחקת ונפלה ממקום גבוה היא כמעט בוכה מכאב. הוא מצידו את לא תינוקת תקומי כלום לא קרה ובאמת היא קמה ומשחקת שוב הוא מספר שבבית הם עושים המון דברים היחד אם זה שעורי בית ויד להם דברים מיוחדים של אבא ובת איך השאלה שלי האם הוא צודק בדרך שלו?האם היא תגדל להיות עצמאית וחזקה?האם אני צריכה לשנות את הגישה שלי לביתי וללמוד מימנו ?מקווה שהרחבתי על הדילמה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הדרך שלו טובה? - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום לך,
שנמע שהאבא פועל נכון,
אני לא יודעת איך את פועלת כך שאני לא יודעת מה ואם את צריכה לשנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך שלו ושלי
רינת18/09/2013אני אוהבת לחבק ולשיר ובמיוחד שמקבלים מכה אני שם לתמוך ולהרים.אני גם מבקשת מביתי כמה פעמים להגיע לדוגמא אם זה לעשות מקלחת לוקח לה שנה להכנס.אם זה לאכול היא שומרת בפה בלי סיבה וכל דבר נימשך הרבה זמן אני מבינה שלביתי יש את הדרך וההקשנות שלה והיא מאוד חכמה איך היא לא יודעת איך איך לעמוד כשהילדה השניה מחליטה בשבילה היא לא מבקשת אלה דורשת מביתי לעשות דברים.וכמובן שזה החינוך שהאב שמח לראות ותמיד אומר שככה היא צריכה להיות בוסית איך אני מפחדת שזה יפגע בעתיד בביתי ולכן אני מאוד דואגת האם הדרך שלו נכונה?האם עלי להרחיק בינהן?האם יש דרך לעזור לביתי לעמוד לבד ושלא יחליטו לה?אשמח לכל טיפ שקשור לזה איך אשמח לדעת מה אתם חושבים על הדרך שלי ושל החבר שלנו אני דואגת מהעתיד שביתי נסחפת אליו שיש לה חברה בוסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך שלו ושלי - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום מורן,
שנמע שלי שאת מאוד מבולבלת. בודאי שהילדה לא אמורה להיות בוסית. היא כן יכולה להיות עצמאית. זה לא אותו הדבר. אני חושבת ששחשוב מאוד שתפני להדרכת הורים כדי לעשות לעצמך קצת סדר ולקבל עזרה וכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נכון לילדהחלי17/09/2013
אח שלי גרוש ויש לו ילדה בת 4 שמגיעה אליו וישנה אצלו פעם בשבוע. הבעיה היא
שכמעט בכל פעם שצריכה לישון אצלו הילדה לא רוצה ומתחילה לצרוח ולבכות שהיא רוצה
את אמא שלה (גרושתו),היא מאוד מחוברת לאמא שלה. השאלה היא האם הוא צריך
להתעקש שתישן אצלו ולא לוותר לה או פשוט לוותר לה ולתת לה לישון אצל אימה.
מצד אחד הוא מאוד רוצה שתישן אצלו אך מצד שני רע לו כאשר הוא רואה שהילדה ככה בוכה. הרבה פעמים שהיא איתו היא גם רוצה את אמא שלה בלי קשר אם היא ישנה אצלו או לא. מה נכון לילדה? האם צריך לוותר או להתעקש? אשמח לקבל תשובה. חלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נכון לילדה - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום חלי,
זו לא תשובה פשוטה שאפשר לתת בפורום, צריך להכיר יותר מקרוב את המקרה, ההורים והילדה. אני מציעה לך להמליץ להם לפנות לייעוץ בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)