פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 11
    לילך
    25/09/2013

שלום רב,
    בני בן 11 וחצי. יש לו התקפי זעם וחוצפה, בנוסף יש לו פחדים כמעט מכל דבר-חרקים, מעופפים...אפילו לענות לטלפונים או ללכת למכולת לקנות משהו...יש לו גם בעיות חברתיות למעט חבר אחד או שניים. הוא מרבה לריב עם האחיות ולצעוק בבית. אני לא יודעת לאן לפנות כי ברור לי שהוא זקוק לטיפול.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 - תגובה

סמדר ריינר
    27/09/2013

שלום לילך,
    אכן בנך זקוק לטיפול, ולכן כדאי שתיפני לפסיכולגו או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים. את יכולה לפנות למרפאה ציבורית של משרד הבריאות באיזר מגורייך, שם הטיפול הוא בחינם, (ניתן לקבל כתובות וטלפונים של מרפאות לילדים בתחום בירואת הנפש באתר של משרד הבריאות) או לפנות לקבלת טיפול מסובסד דרך קופת החולים שלך, או לקבל המלצה ממכרים לגבי טיפול פרטי. את כיוהל גם לפנות לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המלצה על השירותים הטיפוליים באיזור מגורייך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות בריאה?
    תמרה
    24/09/2013

הבן שלי בן 7. היום היה אצלו חבר והם דיברו על ילד אחר מהכיתה. החבר אמר שהילד מהכיתה ליקק לו את ה"טוסיק" והבן שלי אמר שהוא "מצץ לו את הבולבול". אחרי שהחבר הלך שאלתי אותו האם הוא אמר בצחוק או שזה היה באמת. בתחילה הוא אמר שזה בצחוק. אחרי שהסברתי לו שאם זה קורה אז צריך להבהיר שהגוף שלו הוא פרטי ולאף אחד אסור לגעת בו בניגוד לרצונו, הוא אמר שזה מה שהוא אמר לחבר. כלומר זה קרה באמת. שאלתי אותו למה הוא לא סירב, והוא אמר שהחבר איים עליו שהוא יפסיק לשחק איתו.

אני לא רוצה לעשות מזה עניין ולא נראה שהילד מוטרד במיוחד מהסיפור. אבל החלטתי שיותר לא יילך לחבר הזה. מעבר לכך לא ברור לי איך ניתן למנוע מזה להשנות וגם אני דואגת לחבר הזה, שייתכן שעובר משהו כמו תקיפה או הטרדה מינית.

מה שנראה לי כאן שגם העניין של האקט הספציפי הזה לקוח מעולם המבוגרים וגם האיום שבמעשה, שלא היה הדדי וכתוצאה מסקרנות של 2 הצדדים.

האם אני צריכה לדבר עם האמא/יועצת בית הספר. אשמח לעצתך. האם הבן שלי זקוק לטיפול או שיחה מעמיקה יותר? האם הילד השני?

אני חוששת שאם אדבר על זה יותר מדי אהפוך משהו לא טראומטי למשהו בעל השלכות עתידיות...

לקביעת תור
    סגירה
    סקרנות בריאה?

הוספת תגובה

• סקרנות בריאה? - תגובה

סמדר ריינר
    25/09/2013

שלום תמרה,
    מה שאת מתארת עבר בהחלט את הגבול של סקרנות בריאה במיוחד מאחר ואיומים מעורבים בעניין. בהחלט צריך וחשוב לעשות מזה עניין, יש לפנות לגורמים האחראים ולדאוג שהעניין יטופל.
    חושב לדבר עם בנך ולנסות לדובב אותו (בצורה רגועה) איך הוא הרגיש אחרי שכל זה קרה, להדגיש שהואלא אשם, אבל אם מישהו מאיים עליו חשוב מאוד שיפנה אליכם ולא ישמור זאת בסוד, ואתם תגנו עליו. (אפילו אם זה רק אויום בנוגע למשחק). ושבכל מקרה לא עם כל אחד הוא חייב לשחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

תמרה
    26/09/2013

שאלתי אותו איך הוא הרגיש. הוא אמר שזה היה מגעיל. ושהוא רצה לצאת מהחדר אבל הוא נעל את הדלת ואמר לו שעשה זאת עם עוד ילדים. הוא אמר שזה היה זמן ארוך עד שפתח את הדלת. עם מי לדבר עם האמא או יועצת בית הספר? או פסיכולוג ילדים אחר שלא קשור? אני חשה מועקה גדולה בעצמי ולא מסוגלת לחשוב על משהו אחר. למרות שהילד נראה בסדר. שמח חופשי משחק וכו... בעלי מחפש פתרון מעשי ואמר לדבר עם האמא. אני לא יודעת אם זה מספיק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    27/09/2013

שלום לך,
    אין סיבה שאת תדברים את האימא , תשאירי לרשויות לעושת את זה. הילד שלה זקוק לטיפול ואוילי גם כל המשפחה וזה לא מתפקידך לדאוג לזה. את יכולה להתחיל עם פסיכולוגית בית הספר ולהתקדם משם על פי המלצתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 חודשים
    אלה
    24/09/2013

יש לנו תינוקת מתוקה, שסבלה מרפלוקס קשה בחודשיים הראשונים
    כרגע מטופלים ויש שיפור משמעותי שאי אפשר לתאר.
    התינוקת מאוד קשורה אלינו, ומסכימה בעיקר שרק אני אאכיל אותה.. בנוסף אם אנחנו נעלמים משדה הראייה שלה מאוד נלחצת ומתחילה לבכות. אם מישהו אחר מחזיק אותה ורואה אותנו לרוב אחרי כמה דקות תעשה פרצוף נעלב ותרצה לחזור לידיים שלנו.
    הבעיה הכי גדולה שהיא ממש תלויה בי מבחינת האוכל, והעניין הוא שאני לא מניקה. כלומר לרוב מסכימה שרק אני אתן לה בקבוק. היום הייתה הפעם הראשונה שהשארנו אותה בערב עם הסבתא ויצאנו. חזרנו אחרי חצי שעה כי הילדה בכתה וצרחה ולא הסכימה לאכול. ברגע שהגעתי ולקחתי אותה לידיים, אכלה, ואפילו צחקה ו"דיברה" עם הסבא והסבתא.
    האם זה תקין? האם בשלב הזה אפשר לעזור לה איכשהו להתרגל לאנשים אחרים? האם ההתנהגות שלי יכולה לגרום לה להתנהגות תלותית? החשש שלי נובע בעיקר מהעובדה שאאלץ לשים אותה בקרוב במשפחתון
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• בת 4.5 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    25/09/2013

שלום ענבל,
    אנא הפני את שאלתך לפורום העוסק בפסיכולוגיה של תינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות
    אורטל
    24/09/2013

שלום לך שמי אורטל אני אמא לילד בן שנתיים, הוא כרגע לא מדבר ברצף אבל מביע את עצמו ע"י הצבעה ומילים שגם לא את כולם הוא יודע לומר.למשל - "אמא דני ומצביע על המקרר הוא יודע אבל גם קשה לו.
    הכל התחיל עד שביתי השניה נולדה יש בניהם הפרש של שנה וחדשיים שעד אז הוא לא היה מרביץ ונושך.
    בגן מתלוננים עליו וגם אני בתור אמא שלו יודעת שהוא בעיתי כרגע כי הוא כל היום כמעט זה הפרדות של נשיכות ושהוא מכה את אחותו הקטנה אסור לי לעזוב אותה לרגע.וזה מאוווודדד קשה לי... אני מנסה לומר לו שאסור ורק כלב נושך או שאני שמה אותו בחדר שלו ל3 דק' עד שהוא נרגע אבל לא עובר הרבה זמן והוא מתחיל עם זה שוב {וחשוב לי לציין הוא ילד מאוד טוב ועדין}.הוא גם נושך אותי ואת בעלי זה יכול להיות סתם ככה כי בא לו או שהוא רוצה יחס או שקשה לו לבטא את עצמו בקיצור זה בא לו מתוך תיסכול.אם אני שואלת אותו שאלה אז הוא כן מבין הוא אומר לי כן לא,או למשל בגן ילדים הוא לא יזוז מימני עד שאני לא אבוא איתו ואתן לו מין סוג של ביטחון ואז הוא ישחק אבל שוב זה לבד כי אני רואה את הקושי שלו לתקשר עם ילדים .הוא יכול לעמוד בצד ולהתבונן ולא לשטף פעולה הוא חיצוני כזה ואם רוצים לשטף אותו אז הוא לא רוצה או אם אני מפגישה אותו עם חברים אז הוא אחרי כמה זמן זה מתחיל סיוט של נשיכות והרבצות כאילו זה הדרך שלו לתקשר .
    בגן לא יודעים אך להתמודד מול זה המטפלת כל היום כמעט צמודה אליו וליפעמים היא מביאה לו מוצץ וככה זה מפחית בבעיה אבל לא פותר אותה .
    היתה לי שיחה עם מנהלת הגן היא סתם אמרה לי שאולי יש לו בעיה חושית ושהוא לא אוהב לנגוע בצבעי ידיים והוא לא אוהב את המגע עם החול ועם הדבק אמרתי טוב ניסיתי את זה בבית ואני רואה שאין לו בעיה כל שהיא הוא נוגע יפה מאוד וחשוב לי להדגיש שהוא רק חודש שם וגם העבירו אותו לבוגרים זאת אומרת שהוא צריך להתרגל להרבה שינויים בבת אחת ועכשיו אני באמת לא יודעת מה לעשות כי ראיתי שאין לו בעיה חושית וסתם כנראה בגן לא יודעים אך לטפל בזה אז אומרים דברים ע"מ שההורים יטפלו בזה
    אין לי בעיה אני רוצה לטפל בזה רק שאני לא יודעת מה הבעיה שלו?ואך אני יכולה ללכת לגורם שהוא יאבחן את זה וישלח את הילד לטיפול כל שהוא. אבל במקביל אני יכולה להבין שגם יכול להיות שאולי יש לו בעיה של עד שהוא ידבר זה יקח קצת זמן ולכן זה חלק מההתפתחות .חשוב לי שוב לציין שוב שהוא כל הזמן נושך, ושהשיניים שלו צמחו כמעט כולם רק יש עוד 2 שכבר רואים שהם בתחילת צמיחה .אנ י חייבת עזרה בשביל הבן שלי ובשבילי.

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות

הוספת תגובה

• נשיכות - תגובה

סמדר ריינר
    25/09/2013

שלום אורטל,
    כדאי שתפני למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלך כדי לברר ממה נובעים הקשיים של בנך ואיך אפשר לסייע לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלונן בלי סוף
    אמא
    24/09/2013

שלום

ברצוני לשתף במקרה ואשמח לעצתכם

יצאנו לטיול משפחתי (הורים ושני ילדים) לטיול בחיק הטבע.
    בני בן ה10 התלונן במשך חצי יום:
    "איזה שמש מעצבנת"
    "מי צריך את הטיול החרא הזה"
    "למה בחרת את הפעילות הזאת, פעילות דפוקה"
    "אני סובל"
    "סתם הופעה מטומטמת"
    "כמה זבובים, אני לא אוכל כלום"
    "הכל מגעיל פה"
    ככה חצי יום.....
    הרגשתי שאני עומדת להתפוצץ ומצד שני ריחמתי עליו ושאלתי את עצמי - מה יש לו?

נכון שחם והשמש מסנוורת, נכון שההופעה היתה רועשת, נכון שכשאוכלים בחוץ יש זבובים אבל ככ הרבה תלונות וקיטורים!!!
    איפה הסיבולת שלו? יכולת האיפוק שלו? כאילו שכל מה שעבר לו בראש יצא החוצה בלי סינון?

מה האבחון שלכם לסיטואציה שתיארתי?
    איך עוזרים לו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתלונן בלי סוף

הוספת תגובה

• מתלונן בלי סוף - תגובה

סמדר ריינר
    25/09/2013

שלום לך,
    נשמע שזו דרך להשיג תודמת לב, ולכן לא כדאי לתהייחס לזה ובטח לא להתפוצץ. כן כדאי לתת לו שתומת לב בדרכים אחרות ולא סביב ההתלוננות שלו, למשל לתת לו תפקידים, להתייחס להישגים שלו וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכאיב לעצמו?
    אמא
    24/09/2013

שלום

בני בן 10 מכניס מזלג לפיו עמוק בכוונה עד שמשמיע קול של חנק,
    הוא מובך כששואלים אותו למה ועונה שמגרד לא בגרון

מה זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכאיב לעצמו?

הוספת תגובה

• מכאיב לעצמו? - תגובה

סמדר ריינר
    25/09/2013

שלום לך,
    מהתאור שלך לא ניתן לדעת במה מדובר, כדאי להתייעץ עם רופא, ואחרי שישללו, אם ישללו סיבות גופניות לבעיה כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם - ילד בן 6
    אורית
    24/09/2013

שלום רב,
    הבן שלי בן 6, התחיל כיתה א לפני חודש. יש לו התקפי זעם שהתחילו כבר שנה שעברה אבל לאחרונה הם החמירו. עד עכשיו זה היה רק בבית, עכשיו הוא גם מרשה לעצמו להתפרץ על המשפחה המורחבת ועל שכנים. הוא מקלל, אומר שהוא שונא את כולם ולפעמים גם מרביץ. כשזה בפומבי אני בעיקר אומרת לו שזה לא יפה איך שהוא מתנהג. כשזה קורה בבית אני מוציאה אותו מהבית ל5 דקות בערך ואח"כ דורשת ממנו להתנצל על איך שדיבר/מה שעשה.
    לא נראה לי שמה שאני עושה עוזר להתנהגותו.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם - ילד בן 6

הוספת תגובה

• התקפי זעם - ילד בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2013

שלום אורית,
    חשוב שתבינית יותר לעומק ממה התקפי הזעם נובעים ועל איזו מצוקה הם מצביעים. אולי תתני קצת יותר פרטים ונוכל לחשוב ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים אסורים - ילד בן 8
    אמא מודאגת
    23/09/2013

שלום רב,
    יש לי ילד בן 8 מנישואיי הראשונים, ולבן זוגי ילדה בת 4.
    לפני כמה ימים בן-זוגי תפס על חם את שניהם משחקים ברופא וחולה, כשבני "נותן זריקות" לילדה בכל הגוף, כולל באיבר מינה.
    היא היתה עירומה לחלוטין וסיפרה אח"כ שבני ביקש ממנה להוריד את כל הבגדים ואף דאג לסגור את דלת החדר לפני שהתחילו במשחק.
    אנחנו כמובן היינו המומים ובן זוגי נותר כועס ופגוע וקשה לו כעת לסמוך על בני. דיברתי עם בני רבות על כך ביום שזה קרה, והוא הביע צער וחרטה והבין שמדובר בדבר אסור והבטיח שזה לא יקרה שוב.
    שאלתי היא קודם כל האם זו התנהגות נורמלית לגילו? האם עליי לפנות לטיפול? ואשמח גם לעצה כיצד אוכל להרגיע את בן זוגי ולהחזיר את אמונו בבני.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים אסורים - ילד בן 8

הוספת תגובה

• משחקים אסורים - ילד בן 8 - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2013

שלום לך,
    אני לא בטוחה שאני מבינה מדוע הייתם כל כך המומים (את אומרת "כמובן שהיינו המומים"), זה בהחלט דבר שיכול לקרות בגיל הזה מתוך סקרנות מינית. חשוב אכן להבהיר את נושא פרטיות הגוף, ולאסור זאת, וגם לוודא שלא היהי כל איום או הכרחה שמעורבים בתהליך.אך בשלב הזה אין צורך להיכנס ללחץ ולעשות מזה דרמה גדולה. אם זה קורה שוב, אחרי שהסברתם, אז כדאי לבדוק את הנושא יותר לעומק. בנך פעל מתוך סקרנות, וחשוב לתת למענה לסקרנות הזו, ולא רק לכעוס עליו (למעשה אין צורך לכעוס עליו בכלל, אין בכך כל טעם). כדאי וחשוב לקנות ספר הסברה מתאים לגילו, ולהסביר לו על גוף האדם , על ההבדלים בין בנים ובנות, ועל האופן בו מגיעים ילדים לעולם, אם זה לא הוסבר לו עד היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    23/09/2013

שלום,
    בעלי והילד לא מסתדרים ביחד. הסברתי לבעלי איפה הוא טועה ומדברת עם הילד איפה אסור. הבעיה שהילד התחיל לגעת בגוף (מינית) של כל אחד. ולבעלי הוא עושה את זה יותר מכולם. בעלי לא מסוגל לשבת ולשחק עם הילד. גם לבעלי יש קשיים. כשאני לא בבית, הם פשוט כמו במלחמה. אני מסבירה לבעלי יש מצב שזה הדרך של הילד שבעלי התייחס קצת עליו. אני כבר לא יודעת איך להסביר לבעלי שעם הילד לאט ובעדינות, ורק כך הוא מבין. בעלי עומד על שלו שכואב לו כשהילד נוגע לו חזק, שאחרי זה קשה לו לנשום 5-10 דקות.
    אני כבר מגיעה למצב שמבקשת מבעלי גירוש. לי כואב שבעלי מתבייש שיש לו ילד PDD, וגם לא מסתדרים ולא מבינים אחד את השני. הילד מחפש עם אבא שלו קשר, אבא שלו מתרחק. הם דומים שהם עם הקשיים, ושונים רק בגלל הגיל. ובגלל המצב הזה שאין קשר נורמלי בין ילד ואבא שלו, הילד מוציא עצבים רק עלי. אני הייתי רוצה להתגרש, כי לי קשה שבעלי גם מתבייש מי הילד שלי וגם לא מסתדרים. אם זה כבר יקרה איך להסביר לילד (שיש לו בעיה בהבנה) שאבא לא יהיה יותר בבית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2013

שלום אוקסנה,
    אם את רוצה להתגרש ההסבר הוא מאוד פשוט, אבא ואמא לא מסתדרים ולכן אבא עובר לגור במקום אחר. אני מניחה שהילד יבין יותר כשזה כבר יקרה, לא בטוח שההסבר יהיה מספיק מוחשי אלא רק כשזה יקרה ממש. בכל זאת חשוב להגיד לו קודם, כי זה יכול לעזור במידה מסויימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 12 מקללת את אימא שלה
    גל
    23/09/2013

שלום.יש לי ילדה בת 12 ,כיתה ז , הנוהגת להתערב לכל אחד בחיים,מבלי לחשוב מהן התוצאות, בין אחיה,ביני ובין בעלי, בכיתה, יש לי איתה מריבות רבות וכעס רב וצעקות בבית, עד לרמה כזאת שהיא מקללת אותי..אני מענישה אותה ,מבטלת לה תחביבים,פייסבור וכו', אך ללא הועיל.בעלי מדבר איתה ,וזה בדיוק ליום..אנחנו אובדי עצות...אנא..כיצד להימנע מהכעס ואיך להתמודד. נואשת.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 12 מקללת את אימא שלה

הוספת תגובה

• בת 12 מקללת את אימא שלה - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2013

שלום גל,
    קודם כל כדאי לחדול מעונשים, זה לא עוזר ורק מחמיר את מצב. אם היא מתערבת ומקללת כנראה היא מרגישה שאתם כהורים חלשים מדי מכדי לדאוג לעניינים באמת. כדאי לבדוק את זה יותר לעומק ולהיבן איפה אתם משדרים חולשה. אולי כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה כדי לקבל כלים לחיזוק הסמכות ההורית. עונשים זו לא בהכרח הדרך להשגת סמכות הורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל ילד בן שלוש וחצי
    אורית
    23/09/2013

שלום,
    לבני בן שלוש וחצי התקפי זעם איומים כבר כמספר חודשים שהולכים ומתממשים יום יום. אנחנו כבר לא יודעים איך להתמודד איתו. תוך כדי התקפים הוא ממש צורח "אני מדבר עכשיו, שקט וכדומה", טורק חלונות/דלתות בחוזקה, מתרוצץ בכל הבית, בוכה בהיסטריה, משליך את עצמו לריצפה וגם חפצים שונים בדרך. ההתקף יכול להתחיל אפילו מבקשות קטנות שלנו כלפיו כגון לך תצחצח שיניים, או אם מישהו אמר לו משהו שלא אהב או שלא נתנו לו משהו שרצה. ניסינו כבר הכל, ענישה בחדר, התעלמות מהצעקות באיזשהו שלב אחרי שכבר נתנו הסברים, אפילו איומים כגון אם תמשיך ככה אז לא תילך לסבתא או לא תיקבל משהו וכדומה. לא עוזר והולך ומחמיר.
    מה השיטה הכי טובה להתמודד ולהיפטר מההתקפים האלו?
    חשוב לציין שיש הרבה שינויים בחייו בחודשים אחרונים: נולדה לו אחות, הוא נגמל ממוצץ, הלך לגן חדש והפסיק לישון בצהריים. ברור לנו שכל אלו הם הגורם לשינוי הזה. לפני כן היה ילד ממש טוב.

תודה רבה על העזרה.

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל ילד בן שלוש וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2013

שלום אורית,
    חשוב להיות מאוד עקביים בהתעלמות שלכם, לא להסביר הסברים, לא להעניש, אבל כן לתת תשומת לב חיובית ברגעים היותר רגועים כדי שלא יצטרך לחפש אותה על ידי התפרצויות. העיקביות מאוד מאוד חשובה כאן, לא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    לינוי
    23/09/2013

שלום
    1. אנו עומדים להתגרש יש לנו ילדה אחת בת 11.5 בעלי רוצה משמורת משותפת
    הילדה גם מבקשת לישון אצל אבא שלה (נראה לי שהוא זה שמשפיע עליה גם בנושא)
    רציתי לדעת אם כדאי לי להסכים הילדה תישן אצלו בחודש בין עשרה לשתיים עשרה יום.
    או שכדאי לי להלחם על כך שתישאר אצלי.
    אני תמיד הייתי זו שלוקחת אותה לרוב מחנכת ואפילו מגוננת עליה מפניו שהיו רבים.
    והיום היא רוצה לישון גם אצלו
    שמצד אחד זה בסדר זה אבא שלה, אבל באיזה מקום אני מרגישה בוגדנות מצידה כלפיי. אני חייבת גם לציין שקורה שנוצר ויכוח בנינו כי היא לא תמיד מקשיבה השבוע רבנו ואמרה אוף נמאס לי ממך כבר בא לי להיות רק אצל אבא.
    לא עניתי הנושא גם ככה רגיש כרגע. אני מרגישה שאפילו לחנך אותה או לעמוד על שלי אני לא יכולה כי כל ויכוח שנוצר או ייווצר היא יכולה לאיים בזה ,אני יודעת שאני יכולה להגיד לה לכי שלום... אבל אני לא רוצה את זה ממש עצוב לי וגם לא פייר מצידה בכל זאת די בוגרת כבר. איתו היא פחות בויכוחים כי הוא נמצא איתה פחות כרגע הוא לא נכנס איתה לסיטואציות כמו לא רוצה להתקלח וכ'ו.....וגם היא די ממושמעת לו ופוחדת ממנו.

2. אני יסביר יותר לעומק. למשל כשהיה לוקח אותה אליו והיתה אמורה לחזור הביתה לא היתה מבקשת ממנו ומתחננת להישאר לישון אצלו או מה שהכי הרגיז אותי שלנה אצלו בשישי היתה אמורה במוצ"ש לחזור הביתה התקשרה אליי וא מרה שהיא רוצה לישון אצלו גם במוצ"ש שאלתי למה מה קרה ואמרה שהמזרן שהיא ישנה אצל אבא יותר נוח(תירוץ).
    או שלמשל אני עושה לה פיצה אז היא אומרת הרוטב שאבא עושה לפיצה ממש טעים.
    כל מה שהוא עושה ז ה תמיד יותר טעים ותמיד יותר טוב והוא תמיד יודע הכל יותר טוב ומבין יותר טוב ואם אני יגיד משהו או שהוא יגיד על אותו נושא אז ברו ר שאבא צודק.
    אני חייבת לציין שגם אותי היא מאוד אוהבת ואומרת לי את זה אבל באמת שזה לא מקנאה זה סתם מרגיז אני זו שיותר גידלתי וגוננתי עליה אם כעס עליה יותר מידי הייתי מנסה להרגיע אותו שלא יגזים וכו' ועכשיו אני מרגישה שבאיזה מקום היא בוגדנית מה גם שאין לי הורים אז ציפיתי שהיא למשל שהיתה אצלו מוצ" ש והיתה צריכה לחזור ורצתה לישון עוד לילה גם לא התגעגעה אליי ? אבל אם זה היה הפוך אין מצב שהיתה מבקשת ממני לישון עוד לילה ולהפסיד זמן עם אבא שלה.
    היא מתקשרת אליו המון פעמים ביום
    מה אני עושה לגבי שאלה אחת ושתיים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2013

שלום לינוי,
    חשוב מאוד הילדה תישן אצל אביה, זה חלק מסדרי ראייה אצל כל המשפחות אין סיבה שלא יהיה כך אצלכם. מדוע את מרגישה בוגדנות? זה אבא שלה וזכותה לאהוב אותו, את לא בתחרות איתו , חשוב שתלמדי להסתכל על זה בצורה בוגרת. אולי כדאי שתפני לטיפול עבור עצמך שיעזור לך להתמודד עם הקשיים בהורות בתנאי גירושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 מסוגרת, מבוישת ומפוחדת
    ענבר
    22/09/2013

הי,

בתי בת ה-8.5 תמיד היתה בישנית וסגורה בעיקר כלפי זרים.
    היא אינה משירה מבט ואינה עונה כאשר פונים אליה אנשים לא מהמעגל הקרוב.

בשנה שעברה המורה התלוננה כי היא מסרבת להשתתף בפעילות ספורט בכיתה ובהפעלות יום-הולדת או כל הפעלה מחוץ לכיתה.

לאחרונה אנו רואים החרפה במצב -
    1. היא מסרבת לישון אצל חברות (למרות שישנה שם בעבר) מחשש כי תתעורר מחלום רע ולא נהיה שם
    2. חוששת להגיע לבית הספר אם אין כמה מורות באזור בשעות הבוקר לפני הצלצול
    3. מסרבת ללכת לחוג האהוב עליה מחשש שלא נגיע לאסוף אותה בזמן (למרות שזה אף פעם לא קרה)

ניסיתי לברר עימה מה מעיק עליה, ואם משהו מציק לה. היא ענתה שאף אחד לא מציק לה,

לא ברור לי ממה נובעים הפחדים ואינני יודע כיצד להתמודד עם התופעה ההולכת ומחריפה.

יש לה הרבה חברות, חלק יותר פתוחות ופעלתיניות וחלק יותר סולידיות.
    רק אוסיף שיש לה אחות תאומה, משחוררת ופתוחה.

מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• בת 8 מסוגרת, מבוישת ומפוחדת - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2013

שלום ענבר,
    בתך סובלת מחרדות וכדאי לפנות בהקדם לטיפול כיוון שתא מתארת תהליך שנמצא בהחמרה וחבל על הסבל של כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבא חולה
    חן
    22/09/2013

שלום,לפני כשבועיים התגלה גידול אצל אביו של בעלי,סבה של ביתי בתה-4 וחצי הקשורה אליו, בשתי שנותיה הראשונות גדלה בשכנות ובקשר קרוב עם הסבא והסבתא,בשנתיים האחרונות עברנו לגור ביישוב מרוחק,תדירות הקשר פחתה,אך עדיין הם דמויות מאוד חשובות חיוניות ואהובות בחייה . כרגע שיתפנו את ביתי בכך שסבא מאוד חולה. בעלי נוסע הרבה אליהם אך אביו של בעלי אינו רוצה כרגע שנכדיו יראו אותו . רציתי לשאול כיצד להסביר לביתי המצב,בהתחשב בעובדה שמדיווח הרופאים מדובר במצב חמור וקריטי .

לקביעת תור
    סגירה
    סבא חולה

הוספת תגובה

• סבא חולה - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2013

שלום חן,
    מה ששיתפתם עד עכשיו זה מספיק. אם וכאשר תקרה החמרה או מוות יהיה צורך לספר לה על כך, אפשר להוסיף הסבר שמקובל עליכם, למשל שהוא נמצא בשמיים, בגן עדן וכו'. כרגע אין צורך להוסיף דבר כי העניין בלאו הכי לא מוחשי לה.
    אם היא מעלה את הנושא או מתגעגעת לסבא, אפשר לתת לה לצייר עבורו ציור, ולעזור לה בהבנת הרגשות שלה (מתגעגעת, עצובה וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חן
    23/09/2013

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    24/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ועשרה חודשים-שינוי בהתנהגות
    איילה
    22/09/2013

בתנו שינתה את ההתנהגות שלה לאחרונה ומרבה לצרוח על כל מיני דברים שלא לרוחה..מה שהיא לא הייתה עושה עד החודש האחרון..כמו כן כשהיא בוכה הרבה פעמים היא מכניסה את כל האצבעות לפה ונראה שהיא כאילו מנסה להקיא...
    מאז ומתמיד היה לה מזג נוח..ילדה סקרנית וחכמה..מדברת כבר משפטים שלמים בעיקר משירים..חברותית ושובבה ורק בחודש האחרון היא נעשתה "קשה" בהתפרצויות שלה..היא ילדה יחידה לבינתיים...

אודה לעזרה

הוספת תגובה

• בת שנה ועשרה חודשים-שינוי בהתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2013

שלום איילה,
    בתםכ נכנסת לגיל שנתיים וזוהי התהנגות אופיינית. חשוב מאוד לא לעשות דברים שהיא רוצה רק בגלל שהיא צורחת, לא להתרשם מאוד מהצרחות ואפילו לא מההקאות אם קורות, ולהציב גבולות כשיש צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה