מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אופן טיפול בילדיםלילך16/09/2013
שלום סמדר, כתבתי לך לגבי ביתי בת ה 4.5 שחר דתית נורא לא מחזיקה יותר מכמה דקות אצל חברות וצריכה אותי תמיד בטווח ראייתה. הצעת לפנות לטיפול. איך זה מתבצע? הילדה נפגשת ביחידות עם המטפל או שההורה מצטרף? האם ניתן לתאם איתך פגישה לצורך טיפול? תודה. לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן טיפול בילדים - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום לילך,
בדרך כלל בילדים בגיל הזה פוגשים קודם כל את ההורים, ואז מחליטים האם הטיפול יהיה בהדרכת הורים בלבד או שיש מקום לפגוש את הילד, אם כןף יש אפשרות לעשות טיפול משותף בהורה ובילד או טיפול בילד לחוד ומדי פעם פגישות להדרכת הורים ללא יהלד. בכל אופן גם אם מחליטים לטפל בילד לחוד, הפגישה הראשונה היא משותפץ או חלק ממנה. התכנית הטיפולית בכל מקרה מותאמת לאותו ילד ספיציפי ולהורים שלו.
אתם בהחלט מוזמנים לפנות אלי אם אתם רוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת ובושהמיטל16/09/2013
שלום רב
בני בן 5.5 ילד בכור לאח ואחות ילד מקסים ורגיש,הוא מאוד מופנם ולא מרבה להביע רגשות.
לאחרונה התגבר נושא שהיה קיים אצלו בעבר- הוא מתקשה מאוד לתקשר עם מבוגרים -כאשר פונים אליו הוא אינו מיישיר מבט לעיתים מתעלם משאלות ששואלים אותו ומתבייש בושה שבעיניי לפעמים מוגזמת,גם מאנשים מהמשפחה המורחבת כגון דודים.
הוא מסרב ללכת לחוגים ולא רוצה שהמדריך ייפנה אליו.
יש לו גם פחד גדול מכישלון ולכן לא מוכן לעשות ולנסות שום דבר חדש ובעיקר שאינו בטוח לגביו.
שאלתי היא: האם זה דבר שחולף? אילו טיפולים רגשיים ניתן לתת לו אם בכלל? האם לדחוק בו ולדרבן אותו (על אף שתמיד מסרב) או פשוט לעזוב את העיניין ולתת לזמן לעשות את שלו? האם הילד רק ביישן או שזה משהו מעבר לדעתך?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם הבן שלי ככה
אני16/09/2013שלום רב, בני בן 7.5 בדיוק אותו דבר. תמיד חשבתי שאין כאלה ילדים תמיד "חיפשתי" ילדים כאלה ואף פעם לא "מצאתי".
בדרך כלל אני לא מגיבה להודעה אבל כאן ממש הרגשתי שאני כותבת את זה.
צהניסיון שלי פשוט לזרום עם הילד להעזר באנשי מקצוע, לא להכריח אותו בני עד היום לא מוכן ללכת לחברים ימי הולדת חוגים כל אלה בשבילו עונש וזה נורא קשה וכאב כשאת רואה ילדים אחרים שזה כיף שלהם ובשבילו זה סבל. נורא קשה לקבל את זה ולזרום עם זה אבל אין דרך אחרת. כמובן להתמקד בכל מה שהוא טוב בו לתת לו חיזוקים עד כמה שאפשר.
אני יכולה להגיד לך שבני משתפר בקצב שלו לאט לאט אבל הוא מתבגר ולאט לאט הוא מבין מה הוא מפסיד.
בהצלחה לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת ובושה - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום מיטל,
זה נשמע מעבר לביישנות רגילה.
לא כדאי לדחוק בו וגם לא להניח לזה, אלא יש דרך אמצע, לעודד אותו בהדרגה.
אפשר לפנות לטיפול כדי לקבל הדרכה כיצד לעשות זאת.
הטיפול יכול להיעשות בילד עצמו או רק לכם בהדרכת הורים לפי שיקול הדעת של המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לפנות לטיפול
איילה17/09/2013ההתנהגות אינה נראית נורמלית עליו פניו. איך הוא מתנהג עם בני גילו או ילדים? ובגן? ועם מבוגרים שהוא מכיר?
הייתי ממליצה לפנות לטיפול כלשהו, לגילאים האלה טיפולים דרך אומנות ומוסיקה הם מצוינים. את מוזמנת לחפש.מכון ת.ל.ם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שמה ו-4 חודשים-שאלהרוית16/09/2013
שלום,
רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כדי שהילדה שלי תאכל יותר ותתגרה מדברים,אני מציעה לה כל מיני דברים והיא לא רוצה לאכול
לא אוכלת ממש מוצקים,איך ניתן לגרות?
היא אוכלת ביצה קשה
עגבניה,ירקות ולחם
למה שהיא רגילה
אני רוצה לגרות לה את חוש הטעם
איך ניתן לגרות אותה
באיזו צורה עליי לפעול?
פניתי לפורום הזה,כי זה לא קשור לדיאטנית
אני צריכה לקבל טיפים איך לעזור לה
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שמה ו-4 חודשים-שאלה - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום ליאת,
תניחי את הדברים לפניה ואם היא רוצה, תניחי לזה. חשוב מאוד לא ללחוץ, אלא רק להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
רוית17/09/2013היא זורקת את מה שמציעים לה
מה לעשות?
היא יכולה להחזיק ביד ולהפיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך - תגובה
סמדר ריינר18/09/2013שלום ליאת,
לא עושים כלום, מניחים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולחת שוב שאלה מה-15.9,לא התייחסתמיטל16/09/2013
שלום,
בת 2.9 ויש לה פחדים רבים בהם: לא עולה על נדנדות, יושבת על כסא לאכול אך אומרת "אני לא אפול" (כנ"ל לגבי ישיבה בשירותים") , מפחדת להתנסות בדברים חדשים- שתייה עם כוס וקשית לא מוכרת, איפור פנים...
יש לציין כי היו פחדים בעבר שעברו כמו פחד ממגלשות (כיום מסכימה לעלות על מגלשות קטנות).
האם יש סיבה לדאגה ? האם יש לטפל בדרך כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולחת שוב שאלה מה-15.9,לא התייחסת - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום מיטל,
אני לא חושבת שיש בהכרח כרגע סיבה לדאגה. בגיל הזה בדרך כלל לא מטפלים בחרדות ישירות בילד אלא יותר דרך הדרכת הורים. את יכולה לפנות ולנסות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני16/09/2013
שלום רב, בני בן שנה ושלושה חודשים מפחד מילדים קטנים וכל הזמן בורח מהם מפחד מקולות שהם עושים ומתחיל לברוח ולבכות ולא כלכך אוהב לשחק איתם.
יש לו אח גדול ממנו ב 5 שנים ואין לו בעיה לשחק עם ילדים גדולים יותר כמו שנתיים וחצי שלוש וכו. מה עליי לעשות אך לעזור לו להשתחרר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום לך,
את לא צריכה לעשות שום דבר, הוא עדיין קטן, זה ישתנה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ושלשה חודשים בגןאני16/09/2013
שלום רב,
בני החל השנה גן . הגן מתחלק ל 3 כיתות: תינוקות, בינוני והבוגרים. בני לפי הגיל אמור להיות בקבוצע האמצעית והוא שם הכי קטן מבחינת הגיל והוא גם היחיד שעדיין לא הולך באופן עצמאי.
הגננת רוצה להעבירו לקבוצת תינוקות ששם הטיפול יותר פרטני וצמוד יותר.
בקבוצת תינוקות הוא יהיה הכי גדול. חשוב לי לציין שיש ילדים בני גילו בקבוצע האמצעית רק שהם הולכים באופן אצמעי, ב"ה גם הוא כבר מתחיל לעשות צעדים ראשונים.
מה שכן הגננת טוענת שהוא תינוקי מידיי לא עצמאי וכל הזמן רוצה ידיים, מפונק.
אני לא רוצה להעבירו לקבוצת תינוקות עדיף לי להשאיר אותו עם הקבוצע האמצעית ששם הוא יראה ילדים יותר גודלים וכך ילמד יותר מהר ויהיה בוגר יותר (שזאת בעצם הקבוצה שהוא אמור להיות בא).
חשוב לציין שהוא לא בן יחיד יש לו אח גדול.
מה אתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ושלשה חודשים בגן - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום לך,
חשוב מאוד שתשמעי להמלצת הגננת. את עלולה לגרום לו נזק, הוא לא יתבגר מהר אלא רק ייסוג אחרוה אם תכניסי אותו עם ילדים גדולים טרם זמנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילינו שהילדים משחקים במחשב...בלילהא.א.16/09/2013
שלום. אני כותבת מתוך זעזוע...אתמול גילינו ששני גדולינו שהם כמעט בן 12 וכמעט בן 11 שיחקו בשבוע שעבר באחד הלילות, כל הלילה במחשב. עכשיו גילינו בהסטוריית המחשב שלא מדובר רק בלילה אחד אלא בכמה וכמה לילות, כולל לילות שלפני בית ספר.
אנחנו מאד מגבילים אותם במשחק במחשב, כאשר לכל אחד מגיע זמן של 45 דקות בלבד בכל יום, מתוך מודעות לנזקים שהמחשב עלול לגרום. מלבד זאת, יש הגנה על המחשב. הם לא שיחקו במשחקים אסורים, אבל אנחנו מרגישים שקרה כאן דבר נורא מבחינתנו, גם המשחק עצמו במקום שינה, גם השעות המרובות של המשחק במחשב ומעל הכל...השקרים. כשעלינו על העניין אתמול, לקח להם זמן להודות, אבל הצעיר הודה ואחר כך גם הבכור. היום אחה"צ הצעיר אמר שזה קרה בכמה לילות לא רק אחד והבכור הכחיש ואמר שזה קרה "רק" פעמיים. לפי הסטוריית המחשב מסתבר שזה קרה הרבה יותר. מלבד זאת, בשיחה ביניהם היום, שהייתי עדה לה, מסתבר שהם עשו הסכם שבעניין המחשב הם לא "מלשינים" אחד על השני (מה שהם יודעים טוב מאד לעשות בעניינים אחרים).
אנחנו מזועזעים וממש אובדי עצות. בבקשה תנו כיוון דחווווף! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילינו שהילדים משחקים במחשב...בלילה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום לך,
אני מציעה לא להזדעזע. הבנים שלכם על סף גיל ההתבגרות והם עושים כל מיני דברים כדי להוכיח לעצמם ולהם את העצמאות שלהם.
הם מצאו כנראה משהו שתאם נורא נוקשים לגביו, והם מנסים לעקוף את הנוקשות שלכם.
קודם כל הייתי בודקת אם אתם לא מדי נוקשים. יכול להיות שיש המון כללים בבית, וחלק מההנאה זה לנסות לשבור אותם. אולי כדאי לבחור עיקר וטפל ולבדוק אם הבית לא מתנהל יותר מדי לפי כל מיני כללים, ולאפשר לילדים יותר אוטונומיה ועצמאות ואז הם לא יצטרכו לקחת אותה במירמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותלילך15/09/2013
שלום רב, הילדה שלי בת 4.5 כל הזמן בודקת שאני בסביבה ואם אני לא בטווח ראייתה בוכה מייד. בזמן האחרון גם לא הולכת לחברות כי מיד כשהולכת בוכה שהיא רוצה הביתה. במקרה האחרון היה בסדר עד שאבא של החברה הגיע הביתה ואז בכתה שרוצה לחזור. מה עושים? איך אפשר לטפל במהירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום לילך,
האם זה משהו שהתחיל רק בזמן האחרון? או שזה תמיד היה? אם זה משהו שהתחליל רק לאחרונה כדאי לברר ממה זה נובע, קודם כל.
את מזומנת לעיין בעמודת שאלות נפותות לגבי פחדים אצל ילדים ואם זה לא עוזר, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקישרון15/09/2013
שלום
בתי בת 4.
בגיל 3 נגמלה מפיפי בטיטול בצורה די עצמאית ומהירה.
הבעיה שלנו היא בגמילה מקקי.
היא עשתה עד גיל 3.5 קקי רק בטיטול וכשהורדנו לה היא עושה רק בתחתונים
היא לא מוכנה לעשות קקי בשירותים. פיפי היא שנה עושה רק בשירותים.
בגן עיריה היא מתאפקת ובבית היא מתחבאת ועושה את צרכיה בתחתונים.
מה אני אמורה לעשות ? האמת שאני כועסת עליה מאד כל פעם וזה מתסכל אותי ובטח גם אותה
אודה לתשובתך
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום שרון,
הכעס בודאי לא עוזר. נסי להימנע מזה. הילדה שלך חרדה, וכדאי לבדוק מה ניתן לעשות כדי להקל עליה. אפשר להציע לה לעשות בטיטול כשהיא יושבת על האסלה, ואחר כך בהדרה לפתחו חצי טיטול ועדיין לשבת על האסלה ואחר כך לשבת עם טיטול פתוח עד שמורידים ואתו לגמרי. חשוב מאוד לא ללחוץ, ולא לכעוס, נסו להרפות, זה לא כל כך נורא, יש עוד הרבה ילדים בגילה שלא נגמלו לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגן והתנהגות מוזרהטליה15/09/2013
שלום, בני בן שנתיים וארבעה חודשים. הולך לגן שנה שניה. אציין שמדובר באותו הגן משנה שעברה. הגן אינו המקום האהוב על בני. הבכי נמשך לכל אורך השנה. מפסיק במהלך היום אך הילד נשאר כבוי ועצוב רוב הזמן. השנה החלטתי להשאירו לישון בגן רק אחרי החגים על מנת לעזור לו בהסתגלות מחדש. לצערי, הימים קשים יותר מהשנה שעברה. הילד לא אוהב ללכת לגן, אומר שהוא לא אוהבת את הגן ורוצה הביתה.
הפרידות בבוקר קשות מאד. צריך "לקרוע" אותו מעלינו (אני או בעלי לוקחים אותו בבוקר). כמה היום, כשאספתי את בני מהגן סיפרה לי הגננת שהיה אבא אחד בגן שליווה את בתו החדשה ונשאר שם כשעה. בני נצמד לאבא הזה וכינה אותו" אבא". כאשר הוא הלך מהגן החל שוב לבכות.
מספר מילים על בני:
מדובר בילד חכם מאד לגילו. מבחינה מוטורית, קוגניטיבית הוא הרבה מעל הממוצע. מבחינה רגשית אני רואה ממש קושי. בני רוצה להיות רק איתי. בלילה בוכה "אמא" "אמא", גם מתוך שינה. סובל מחרדת נטישה כשזה קשור בי.
כיצד ניתן לפרש את ההתנהגות שלו היום בגן? איך ייתכן שפנה למבוגר אחר וקרא לו "אבא". אציין שבני מדבר שוטף לחלוטין. יודע בדיוק מי הם הוריו ולכן העניין הזה לא נובע מבלבול. מה זה כן יכול להיות?
תודה רבה מראש
טליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן והתנהגות מוזרה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום טליה,
שנמע שהילד שלך חרד מאוד, וכשהוא במצבי חרדה, ההתקשרות שלו לא מובחנת. הוא פשוט נורא רצה שהאיש הזה יהיה באותו רגע אבא שלו.
נראה לי חשוב שתני להדרכת הורים, למשל במכון להתפתחות הילד כדי לעזור לבנך בחרדות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן חדשלילך15/09/2013
שלום,
בני בן 5, הוא נמצא השנה באותו גן כמו שנה שעברה, אך עדיין כל בוקר קשה לו להפרד, הוא בוכה ועושה בעיות, אני נפרדת ממנו בבוקר במהירות על אף שהוא מתחיל לבכות.
לאחרונה שמעתי משהו לא חיובי על הסייעת, שהיא עישנה ושתתה בירה בחצר הגן (היה שימוע בנושא והיא הודתה) שאלתי את בני מספר פעמים אם הוא ראה אותה מעשנת והוא אומר שלא, ושהיא מתנהגת בסדר, צועקת רק על ילדים אחרים וכו'... כעת בעקבות הדבר אני רוצה להעביר אותו לגן אחר, אני נמצאת בדילמה האם כדאי להעביר אותו שוב את "תחילת השנה" עם ילדים חדשים וצוות חדש, שכן הוא עדיין לא הסתגל כלל לגן הזה, או שכדאי להשאיר אותו פה, כי ככל הנראה הוא עצמו לא נראה שיש לו בעיה עם הסייעת, הוא גם טען שהוא יתגעגע אליה כשהוא יעבור לגן אחר, אבל הוא הסכים לעבור.
בכללי, קשה לו להסתגל לשינויים ואני חוששת שמה זה עלול לפגוע, מצד שני אין לדעת מה קורה בגן, שכן הגננת חיפתה פעם אחת על הנושא הזה וכנראה שזאת המגמה השוררת שם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן חדש - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום לילך,
אני לא בטוחה שהוא עדיין לא הסתגל לגן .הוא נמצא שם שנה שניה, ובכי בזמן הפרידה לא מעיד בהכרח על חוסר הסתגלות לגן אלא הדינימקה ביניכם בזמן הפרידה. אם אחר כך הוא מתנהג רגיל בגן ומשתלב סימן שאין לו כל בעיה בהסתגלות לגן. זה דבר אחד. דבר שני, אני לא בטוחה שזה הכרחי להעביר אותו גן. את לא באמת יודעת מה קורה שם, אולי כדאי לדבר עם הורים אחרים, לעושת ביקורי פתע ולדבר עם הגננת כדי להתרשם טוב יותר לפני משמערים השערות, מסיקים מסקנות ומקבלים החלטה.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא אוכלת בגןשירי15/09/2013
ביתי בת ה-עוד חודש 5 התחילה גן חדש השנה והיא אינה אוכלת בכלל את ארוחת העשר. כשאני שואלת אותה מדוע היא אומרת שהיא לא רוצה שהילדים יסתכלו עליה אוכלת. יש לציין שהילדה אינה סובלת מעודף או תת משקל. היא משחקת עם ילדים למרות שלא הכירה אף ילד לפני כן. עם הגננת והסייעת יותר קשה לה לתקשר. כאשר מגיעה בשעה 14:00 לצהרון שגם חדש לגמרי עבורה, היא אוכלת את ארוחת הצהריים בלי בעיה. בבוקר היא אוכלת בערך לפני שבע בבוקר קערת קורנפלקס עם חלב. אני משתדלת לשים לה אוכל כפי בקשתה וגם לגוון לה כל יום ואפילו גם נתתי לה לחמניה עם שוקולד דבר שמעולם אינני עושה ומתחילת השנה היא מחזירה לי קופסא עם האוכל שהיא לא נגעה. הגננות מנסות לדרבן אותה אך כמובן לא בכוח או איומים ומניחות לה. אני גם מניחה לה אך זה עדיין מטריד אותי מה אפשר לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא אוכלת בגן - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום שירי,
אני חושבת שלהניח לעניין זה אכן הכי טוב. כל התעקשות או נבירה בנושא יכולה רק להחמיר את מצב, היא כנראה לא מספיק רעבה בשעה הזו, ואם אין לה בעיות שמקל ובצהריים היא אוכלת לא הייתי ממשיכה לעסוק בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל הילדהמיטל15/09/2013
שלום,
בת 2.9 ויש לה פחדים רבים בהם: לא עולה על נדנדות, יושבת על כסא לאכול אך אומרת "אני לא אפול" (כנ"ל לגבי ישיבה בשירותים") , מפחדת להתנסות בדברים חדשים- שתייה עם כוס וקשית לא מוכרת, איפור פנים...
יש לציין כי היו פחדים בעבר שעברו כמו פחד ממגלשות (כיום מסכימה לעלות על מגלשות קטנות).
האם יש סיבה לדאגה ? האם יש לטפל בדרך כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר17/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולותליאת13/09/2013
שלום
אני אם לילדה בת 10 חודשים ילדה פעלתנית ועירנית מתפתחת מאוד יפה לגילה טפו טפו...
היא עקשנית מאוד למרות גילה הצעיר יודעת בדיוק מה היא רוצה (סוג של ילדה עם אופי :)
איך להעמיד גבולות בגיל זה?אם ביכלל?איך להתמודד עם העקשנות שלה ?אני כמובן בעד אופי אך יחד עם זאת חשוב לי החינוך והצבת הגבולות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום ליאת,
קשה מאוד להתייחס לשאלתך ללא דומגה, היכן את היית רוצה להציב גבולות להתהנגותה, מתי לדעתך זה עובר את הגבול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לגבולות
ליאת30/09/2013שלום ותודה על תשובתך
אתן דוגמא כאשר אני מקלחת אותה ואז מנסה להוציא מהמקלחת היא משתוללת ומיתעצבנת ממש
בהאכלה לוקחת את הכפית ולא מוכנה לתת לי אותה עמ להמשיך בהאכלה
אם אני לא משתפת איתה פעולה צורחת ומתקפלת אחורנית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לגבולות - תגובה
סמדר ריינר01/10/2013שלום ליאת,
מה שאת מתארת זה לא בדיוק העמדת גבולות. אלה מצבים שצריך לנהל אותם. ברור שכשהיא לא רוצה לצאת מהמקלחת את בכל זאת מוציאה אותה למרות שהיא צורחת, אין צורך לכעוס עליה או לגעור בה, פשוט להוציא אותה, להרגיע אותה, ואם את תהיי בטוחה בעצמך ורגועה גם היא תרגע.
לגבי ההאכלה, נסי להפוך את למשחק, לשלב את זה עם סיפור, ולמצוא דרך ביניים להתנהל איתה.
חשוב שלא תילחצי, ותיקחי בחשבון שדברים לא תמיד ילכו בקצב שאת רוצה, ככה זה עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל ללא הילדהמורן12/09/2013
שלום, יש לנו ילדה יחידה בת שנה ו- 10 חודשים.
אנחנו מתכננים נסיעה לחו"ל למשך שבוע, בלעדיה. היא תהיה בת שנתיים, ותישאר כאן בבית עם סבתא שלה, שעימה היא שוהה כל יום כמעט מאז שהיא נולדה ומאוד מחוברת אליה. לגן היא נכנסה לראשונה לפני שבועיים, מתאקלמת לאט לאט. הנסיעה מתוכננת לעוד כחודש וחצי (גמיש, עוד לא סגרנו).
אני מאוד חוששת לעזוב אותה למשך שבוע - האם בגיל כזה שבוע זה יותר מדי?
האם שיחת וידיאו איתה בסקייפ (עם מצלמה) כשנהיה בחו"ל עלולה לבלבל אותה יותר בגיל הזה, או שהיא דווקא לעזור לה? האם יש עוד הנחיות כלליות שכדאי לנו לדעת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל ללא הילדה - תגובה
סמדר ריינר13/09/2013שלום מורן,
כן, לטעמי נסיעה לשבוע ללא הילדה, במיחוד אם זו פעם ראשונה שאתם נסועים בלעדיה היא קצת יותר מדי. הייתי מקצרתץ וכן חשוב לדבר בסקייפ יום יום כדי לשמור על תחושת הרציפות שלה שאתם אכן קיימים ולא נעלמתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)