מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנה וחצי שבועיים רק עם אבאשירן01/10/2013
בעלי נוסע עם בתי בת השנה וחצי לארה"ב למשך שבועיים לבקר את הוריו (סבא וסבתא של הילדה). האם זה בסדר שהיא תהיה בלעדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי שבועיים רק עם אבא - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום שירן,
ממש לא.
פרידה מהורה משמעותי בגיל כזה לתקופה כה ארוכה עלולה להזיק מאוד מבחינה נפשית לידלה, מה שגם שהיא זו שנוסעת ולכן יהיהו לה הסתגלויות רבות למקומות ואנשים שהיא לא מכירה.
מאוד מאוד לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3+ קשיים במשחקאמא של י30/09/2013
שלום,
בתי בת 3 שנים ו-4 חודשים -(יחידה בינתיים) ילדה חכמה מאוד , שנונה אנרגטית ויצירתית, מאוד אוהבת חברה , אנשים ילדים. היא במסגרת גנית שבה אין מעידים על בעיות כלשהי בשיתוף חברים במשחק ואפילו משבחים אותה על היכולת הדימיונית והיצירתית שלה היא יודעת לגייס ילדים למשחק - גם אם לא מכירה אותם..
אנחנו לא מארחים הרבה חברים שלה בבית שלנו - יותר בבית החברים , לאחרונה היו כמה מפגשים גם אצלנו. אני רואה קושי גדול מאוד שלה לשתף ולהשתתף במשחק של 1 על 1. היא תמיד חייבת להחליט, להיות ראשונה , אם היא לא מקבלת מה שרוצה יש דרמה - בכי ואמירות "איומיות" כמו - "אז אני לא אשחק איתך.."
היא יכולה לקחת את החפץ ולזרוק על הריצפה,, אלא אם מקבלת את מה שרוצה ואז יש משחק שקט.. כמובן שיותר קשה לה לוותר במגרש הביתי.
זה יכול להיות על כל דבר ואני קצת חסרת אונים מול ההתנהגות הזו , איני יודעת איך להגיב. היא יכולה לבכות ולצעוק עד שתקבל. לעיתים ההתנהגות הזו קורית גם בבית - בעלי ואני משחקים איתה הרבה משחקי תפקידים בהם יש לה יד חופשית להחליט על הכל.. כשהתנהגות כזו קורית בבית - כלומר כשהיא רוצה משהו שאינה יכולה לקבל לאו דווקא כשמשחקים- אנחנו שמים גבול - היא יכולה לבכות ולעשות "דרמה" כשאנחנו לידה ונרגעת. אני לא מרגישה נוח לעשות אותו דבר כשיש חברים ליד.
אני מרגישה שלאחרונה זה החמיר והמפגשים החברתיים האלו בין אם אצלינו ובין אם בבית החבר/ה נהיו ממש לא נעימים..איך אוכל לעזור לה ללמוד איך לשתף , ולמתן את הצורך לשלוט?
אגב אומרים לי מסביב שזה קשור הרבה בהיותה ילדה יחידה כרגע..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3+ קשיים במשחק - תגובה
סמדר ריינר01/10/2013שלום לך,
ההתנהגות של בתך היא אופיינית לגיל. במשחקים עם חברים, נסי לא להתערב. כרגע אין לה בעיה חברתית, וסביר להניח שאם ילדים יגיבו בצורה שתהיה לה לא ננעימה היא תבכה בהתחלה אבל אחר כך תהיה פתוחה יותר לוותר. זה יקרה באופן טבעי עם הזמן, ללא התערבות מצידכם. אם חלילה זה יתפתח לבעיה חברתית, כדי לשנות את זה זה צריך להפריע גם לה, (נניח אם תנסה להבין למה לא רוצים לשחק איתה). כרגע זה לא המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אמא של י01/10/2013תודה סמדר - מה אני יכולה להגיד לה כשהיא פונה אליי ואומרת לי ש..
או כשאני נמצאת באותו חדר עם הילדים וזה קורה לידי? להתעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
סמדר ריינר02/10/2013שלום לך,
כן, כשהיא נמצאת לידך עם ילדים את אמורה להתעלם. אם היא פונה אלייך ומבקשת את העתרבותך, אז זה בסדר גמור אם תגידי את דעתך, ל משל שהם הוארחים ואולי היא יכולה לוותר או לעזור לה למצוא תחליף שיספק אותה, נניח אם משיהו לקח לה את המשחק. אם היא לא מקבלת את הצעותייך, זה בסדר גמור שהיא תבכה ותצרח, אפשר להניח לה להרגע, לא חייבים מייד לרצות אותה, להרגיע אותה, או לחילופין לנהוג בתקיפות. מספיק להגיד פעם אחת :"זה לא יפה , יש לך אורחים, אולי תחזרי לשחק" ולעזוב את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גן- דחוףשרון30/09/2013
שלום, ביתי בת ה-5, לומדת בגן חובה בו למדה בשנה שעברה. לפני כשבועיים, קיבלתי ימים ושעות הכשרה במסגרת לימודיי ויחד עם מערכת השעות , המצב הפך למורכב עבורי ועלה צורך במסגרת יום לימודים ארוך עד 16 במקום 14 כיום. ההתלבטות קשה ואני זקוקה לייעוץ. כיום הגן ממלכתי דתי, ונשארו בו 5 חברות, היות והשאר עלו לכיתה א, וחלק קטן שעברו למסגרת יול"א. האפשרות שעומדת לפני היא להעבירה למסגרת גן ממלכתי שאינו דתי, אך הצוות דתי, תכנים דומים ורק תפילה בבוקר וברכות אין. עבורי, אין הדבר משנה. אני חושבת ודואלת האם זה קריטי עבור ביתי? בגן כיום יש 2 בנות שיעלו עימה לכיתה א' באותו בי"ס. בגן החדש היא תכיר ילדה אחת שפגשה גם בקייטנה משותפת שתעלה איתה לכיתה א'. אני מתלבטת מאוד האם לעשות מעבר לגן חדש. האם זה נכון ולא יזיק. הגן החדש מרחק של שביל הליכה מהבית, כך שביתי הגדולה תוכל לאסוף אותה וגם דודה שלי המתגוררת סמוך אליי תוכל לעזור, לעומת המצב כיום, בו אצטרך למצוא סידור בכל יום לפי השעות שלי, מה שמאוד קשה מבחינה לוגיסטית וכלכלית... אציין דבר חשוב והוא שאנחנו בתהליך גירושים, עליו שני הקטנים כולל ביתי זו טרם יודעים (רק הגדולה בת תשע בכיתה ד' יודעת כרגע), אבל כמובן שהם יודעים ומרגישים, כי אנו לא מדברים ביננו ובכמה שבתות לפני החגים הלכנו לאימי ללא בעלי. לאור כל הפרטים, אודה מאוד לעצה וראיה מקצועית בדבר הנכון, הראוי והטוב לעשות עבור ביתי. תודה רבה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן- דחוף - תגובה
סמדר ריינר01/10/2013שלום שרון,
המצב שאת מתארת הוא אכן מסובך. בתך עומדת לעבור שינויים רבים בקורב, גירושים שלכם וכן מעבר לכיתה א' בעוד שנה, מסיבה זו מאוד לא רצוי לטלטל אותה יותר, וכדאי שלמור על היציבות בחייה ככל הניתן.
מצד שני יש את השיוקלים שלך שגם הם חשובים. אני אל חשובת שזה ממקומי להכריע, אני רק יכולה לומר לך שמבחינת בתך עדיפה היציבות ולהישאר באותו הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 שמסרב לאכולרוית29/09/2013
בזמן האחרון הוא תפס פטנט ו"מאיים" שהוא לא יאכל. אציין שמדובר ב"ילד סנדוויץ'" שעלה עכשיו לכתה א'.
מכל דבר שלא נראה לו הוא מתעצבן ומתחיל לבכות, מתחצף וכו'.
מציק ונדבק בטירוף לאחיו הבכור ומציק ב"קטנות" לאחיו הקטן.
ילד שגם ככה היה רזה ועכשיו עוד יותר. אגב, ספירת דם שבוצעה לפני כחודשיים
יצאה תקינה לחלוטין.
ושכחתי לציין ששוקולד זו החולשה שלו ועל זה הוא לא מוותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 שמסרב לאכול - תגובה
סמדר ריינר30/09/2013שלום רוית,
נשמע שכדאי שתפנו לטיפןל בהקדם.
בינתיים היייתי מניחה לעניין האוכל, אם הדיקות שלו תקינות, זה לא דחוף כרגע. יכול להיות שכשהוא יראה שאתם לא עושים מזה עניין יהיה לו גם פחות חשוב לעשות מזה עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 וחצי ששואלת מה זה סקסשירי29/09/2013
ביתי בת ה-8 וחצי התחילה ממזמן לשאול מה זה סקס אני לא יודעת מאיפה היא שמעה את זה וגם קיבלה פרשנות מסויימת לגבי זה מילדים אחרים. בהתחלה אמרתי לה שזה משהו ששייך רק לעולמם של המבוגרים ושהיא תגדל אני אספר לה. אחר כך היא שוב שאלה והבנתי שאני חייבת לתת לה תשובה יותר מספקת כדי שלא תחפש תשובה במקום אחר כמו הגוגל למשל אז הסברתי לה שגבר ואישה שהם מאוד מאוהבים הם מתחבקים ומתנשקים הרבה וזהו. זה לא סיפק אותה והיא דרשה לדעת יותר וגם לא האמינה לי שזה רק זה. לדעתי או שהיא ראתה משהו או סיפרו לה ילדים אחרים והיא בוחנת אותי אם אני אומרת לה את האמת אולי. אני לא יודעת מה לעשות ואם בכלל עשיתי את הדבר הנכון אני לא רוצה שתחשף לזה כמובן בגיל כל כך צעיר ומצד שני אני רוצה לתת לה תשובה שלא תאפשר לה לחפש את התשובה הזו במקום אחר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 וחצי ששואלת מה זה סקס - תגובה
סמדר ריינר30/09/2013שלום שירי,
אין שום סיבה לא לתת הסבר מספק לבתך על מין. אפשר לעשות זאת גם בגיל מוקדם יותר. ישנם ספרים מצויינים שמיועדים לילדים בגיל הזה, את יכולה להתייעץ בחנויות הספרים. אפשר להתשמש גם בספרי הסבר על גוף האדם, ולהתחיל בהסבר על ההבדלים בין המינים. זה לא כל כך מסובך,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 בורחתמיכל29/09/2013
בתי בת הארבע ילדה מקסימה, נבונה,חברותית מאוד לא מפחדת מזרים בעלת בטחון עצמי לאחרונה התחילה להעילם מהבית ללא רשות יש לציין שאנחנו לא מתגוררים בארץ, אנחנו חיים בעיר שוקקת חיים והבחוץ מסוכן מאוד.. היא יוצאת לשכנים ללא רשות יורדת לכניסת הבניין ולרחוב גם כשחשוך בחוץ. לילדה אין כל פחד ואפילו שניסינו להסביר כמה וכמה פעמים
היא אפילו לא מבינה שהיא עושה משהו לא בסדר,
ניסינו עונשים קלים עד כבדים ולא עזר
לאחרונה המצב החמיר והיא נוהגת להעילם גם במקומות ציבוריים כשהורדנו עניים ממנה ואפילו לכמה רגעים ספורים
אני לא יודעת מה לעשות אני פוחדת שהסיפור לא ייגמר טוב אני חוששת לחיי הילדה.
חשבתי אולי להרתיע אותה עם סרט מפחיד על חטיפת ילדים וכדו
אבל אני פוחדת לפגוע בה שלא יהיה לה סיוטים
נואשת לעזרה ויעוץ
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 בורחת - תגובה
סמדר ריינר29/09/2013שלום מיכל,
אין צורך להפחיד ואת או להעניש אותה, אלא פשוט להיות סמכותיים. אין כאן עניין של הסבר, אין צורך להסביר לה דבר, אלא פשוט להגיד לה בקצרה שאסור, בטון תקיף וברור, לשמור לע קור רוח ואם יש צורך בשלב הראשון לשמור אותה קרוב אליכם ולהחזיק יד כל הזמן , כך היא תרגיש שאתם שומרים על המסגרת והיא מוגנת ולא תצטרך לבדוק את זה כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה הרסניתדלית28/09/2013
ביתי בת 14.5 מביעה רגשות קנאה עזים באחותה בת ה 17. משווה בינהן כל הזמן ועד למצבים בהם מלינה שהיא לא מתה בלידה וכך היה לה קל יותר. הקנאה מביאה אותה להתפרצויות בכי צעקות ול"השאלות" של חפצים מאחותה ללא רשות. בעבר טופלה אצל פסיכולוגית אבל נראה שהדבר סייע רק לזמן המיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה הרסנית - תגובה
סמדר ריינר29/09/2013שלום דלית,
כמה זמן טופלה בתך אצל הפסיכולוגית? ייתכן שהטיפול לא הושלם, ואולי כדאי כדאי לפנות שוב, אם היא לא מכונה פנו אתם להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7- קשיים בבית ספרקרן28/09/2013
שלום,
בתנו בת השבע וחצי היא תלמידת כיתה ב'. היא לא אוהבת את בית הספר כלל. כל יום חופש הוא יום חג וכל חזרה ללימודים מלווה בדכדוך מסוים. הלימודים היו קשים לה עוד מתחילת כיתה א'. על כישורי הקריאה והכתיבה היא הצליחה להשתלט רק לקראת סוף שנת הלימודים הקודמת (כשלושה חודשים לפני סוף השנה) וגם זאת לאחר תגבור במסגרת השעות הפרטניות.
בחשבון- עד היום היא מתקשה בחיבור וחיסור בעשרת הראשונה והשנייה. כל תרגיל, ולו הפשוט ביותר, כרוך בספירת האצבעות. אותו תרגיל יכול לחזור שוב ושוב והיא שוב תיעזר באצבעות (אין הפנמה של הנושא כלל)
הפנינו אותה לאבחון דידקטי בו עלה כי לא נמצא קושי ספציפי אצל הילדה. לאחר כחודשיים או שלושה של שיעורי הוראה מתקנת שלא הביאו לתוצאה כלשהי, החלטנו להרפות מהתרגול בחשבון מתוך חשיבה שמדובר אולי בלחץ.
לקראת סוף החופש הגדול, בחנו את הילדה בבית (שלא במסגרת הלימודים) באמצעות סדרת תרגילי חיבור וחיסור מהעשרת הראשונה והשנייה, והילדה פתרה אותם בקלות ובמהירות. אולם, עם החזרה לבית הספר, חזרו שיעורי הבית בחשבון ויחד איתם הקשיים בכל הקשור לעשרת הראשונה והשניה. נראה כאילו הילדה נאטמת מולם. כל תרגיל דורש חישוב מדוקדק (אפילו 9+1).
הילדה שוב מתלוננת על בית הספר, מציינת כי הלימודים הם כמו "תחרות" ולכן נמנעת מהם, מציינת שכולם מסיימים ראשונים ורק היא אחרונה, מהרהרת בקול כמה נחמד היה לו הייתה "חיה" (ללא דאגות ומחוייבות) . בנוסף מתלוננת על צעקות המורים ובכלל על שנאה לבית הספר.
נדגיש שמדובר בילדה חכמה ומבריקה, ונראה כאילו בית הספר "מפספס" אותה ולא שם לב לפוטנציאל, שכן מבחינת המורה אין בעייה מיוחדת אלא רק "שהילדה מתקשה קצת יותר"- כך שאנו לגמרי עובדי עצות.
נשמח לקבל הכוונה למי עלינו לפנות בכדי לאבחן את הבעייה ומשם לקבוע דרכים לפיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7- קשיים בבית ספר - תגובה
סמדר ריינר29/09/2013שלום קרן,
כדאי להתחיל עם פסיכולוגית בית הספר, ולהמשיך משם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושנורית27/09/2013
בתי בת שלוש. כשהיתה בת שנה ושבעה חודשים ילדתי את בני השני. לאחר שלושה חודשים הוא התחיל למצוץ אצבע והיא בעקבותיו. מזה כמה חודשים כאשר מוצצת אצבע גם צובטת בעדינות את הציצי השמאלי שלה. לגבי האצבע ניסינו מספר דרכים: גם להעיר לה, גם לאיים שיהיו לה שיניים עקומות וגם לשים מרה. שום גבר לא עזר. לגבי הציצי - בעלי כל הזמן מעיר לה שתפסיק עם זה ושהיא גורמה לפצע. אני דיברתי איתה כמה פעמים והסברתי לה שהיא מכערת את הגוף אך ללא הועיל. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש - תגובה
סמדר ריינר29/09/2013שלום נורית,
ראשית תניחו לה, היא עושה זאת כדי להרגע, לא יעוזר לאיים עליה. שנית אתם יכולים להציע לה דרכים חלופיות כדי להרגע, כמו לעזור לה לבחור חפץ מעבר, בובה רכה כלשהי שתוכל ללטף כדי להרגע, וגם להרגיע אותה בצעמכם כשהיא עושה זאת, לחבק אותה, ולעזור לה להרגיש קטנה ומוגנת. גלו סבלנות, ונסו לא להילחץ מזה שהיא ממשיכה לעשות זאת. ילדים רבים מוצצים אצבע עד גיל מאוחר. גיל שלוש הוא עדיין גיל קטן מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים רודןמלי27/09/2013
שלום
בני בן שנתיים והוא פשוט שולט בבית. כל מה שאסור לעשות, לגעת בחשמל לגעת בחומרי ניקוי, הוא חייב לגעת, אם לא בא לו לאכול הוא יזרוק הכל לרצפה, יזרוק את הצעצועים, יפריע לאחיו הגדול (בן חמש) יהרוס לו את הפזלעם, את היצירות. אי אפשר להתנהל בבית. כשחוזרים מהגן אני חייבת רק להשגיח עליו. אני לא יכולה לתת תשומת לב לאחיו, לעשות כביסה לבשל, פשוט רק איתו. אני בהריון ואני מפחדת מהעתיד לבוא. אני ובעלי אבדנו כל סמכות הורית, אין לנו שליטה ולא נעים בבית בכלל. מה עושים?אך מחזירים את השליטה? למי ניתן לפנות?
בתודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים רודן - תגובה
סמדר ריינר29/09/2013שלום מלי,
אכן נשמע שאתם זקוקוים לעזרה לצורך החזרת הסמכות ההורית שלכם. אתם יכולים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן גם הדרכת הורים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת ארבעסמדר26/09/2013
שלום ותודה
יש לי ילדה מקסימה בת ארבע, נהדרת בגן, מביעה רגשות, מקשיבה, טובה לאחיותיה, עוזרת וכו'.
אבל יש לה נקודות ביום שהיא כועסת, צועקת על אנשים, מדברת בציווי ובצורה מאוד מאוד לא נעימה. זה יכול להיות כלפי סבא /סבתא, חברים, אלינו.
אני מרגישה שאנחנו מנסים לעשות את כל הדברים הנכונים וההתנהגות עדיין ממשיכה
שנינו הורים מאוד סבלניים ורגועים, מציבים גבולות כשצריך, לא מתעקשים על מה שלא... אנחנו לא מגיבים בכעס, לא מענישים, ומאידך לא עושים עניין מהנושא. בד"כ מסבירים שצורת הדיבור הזו אינה נעימה, מתווכים את הסיטואציה וכו'.
אנחנו גם דואגים לא לקטלג אותה בהתנהגות הזו (כשתלטנית או צועקת) ולהתייחס לאירוע כנקודתי.
אנחנו דואגים לשבח אותה על התנהגות חיובית
מה הדרך להתייחס להתנהגות זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת ארבע - תגובה
סמדר ריינר27/09/2013שלום לך,
יכול להיות שההתהנגות שלכם היא לא סמכותית מספיק. ישנן סיטואציות שבהן הסבר הוא לא במקום. ההתנהגות לא נובעת מכךשהילדה לא מבינה. היא מבינה מצויין ובכל זאת עושה את מה שהיא עושה, ובאותם רגעים חשוב מאוד להיות נחרצים ותקיפים. זה לא אורמ שצועקים, וגם אין תצורך בעונש, אלא בטון נחרץ וברור, קצר מאוד, בלי הסברים ארוכים בכלל. יכול להיות לא כל כך מבחינים בין תוקפנות ותקיפות ונזהרים מדי להיות תקיפים במידה הראויה. אם אתם עדיין מתקשים, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשה נסיעה לחולנדין26/09/2013
שלום, אני אמורה לנסוע לשבועיים לטיול בחול ואאלץ להשאיר את התינוק שלי בן
חצי שנה אצל סבתא שלו שהיא גרה בבית מתחתנו והוא רגיל אליהה כי היר מטפלת בו בשעות העבודה שלי מלפני חודשיים... אני מתקשה להחליט ומפחדת לפגוע בו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות קשה נסיעה לחול - תגובה
סמדר ריינר27/09/2013שלום נדין,
מאוד מאוד לא רצוי שתיסעי. נסיעה אכן עלולה לפגוע בו. לא כדאי לענסוע והלאיר אותו לפחות עד גיל שנתיים וגם אז לזמן קצר בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםאלינה25/09/2013
שלום רב,
ביתי בת 8 בתקופה אחרונה חשה פחדים שונים. בלילה היא מפחדת ללכת לישון לבד, תמיד נרדמת עם אור אבל בתקופה אחרונה צריכה שמישהו יהיה ליד כל הזמן. אפילו במהלך היום מפחדת לבד ללכת לחדר שלה או אפילו לשירותים.
האם ניתן לקבל הנחיות לטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר27/09/2013שלום אלינה,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בפחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא ענו לי לשאלה? אשמח לתגובתךלילך25/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי
סמדר ריינר27/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בצעקותמירי25/09/2013
בתי בת ה 10 מדברת רוב הזמן בצעקות.
הדבר קורה הן כאשר היא כועסת וגם כשהיא מתלהבת ומשחקת עם חברות שלה.
לרוב היא תוקפנית ואגרסיבית וכל דבר מפריע לה: רעש של אכילה, ריח, מגע של חול, שנכנסים לה לחדר, שמשנים לה את הסדר של החדר (מאד בלאגניסטית) ועוד.
הבעיה העיקרית היא שזה מאד משליך על יחסי החיברות שלה עם בנות אחרות בכיתה שלא רוצים להיות בנוכחותה בגלל קולה הגבוהה והדומיננטיות שלה.
יש לציין שאנו הורים גרושים במערכת יחסים עכורה והמון בעיות בין ההורים עצמם. הגירושים לא היו קלים וגם הסדרי הראיה בעייתים.
למי את מציעה לי לפנות ע"מ לעזור לה לווסת את עוצמת הקול והרגש ולעזור לה בקשיי החיברות שלה בכיתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בצעקות - תגובה
סמדר ריינר30/09/2013שלום מירי,
נשמע שבתך סובלת ממספר קשיים, קושי של ויסות חושי, וקושי ריגשי ואולי גם קושי שקשור לקול. כדאי לפנות קודם כל לרופא ילדים, ובהמשך גם לטיפול רגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)