מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן כמעט 8חני08/10/2013
בוקר טוב, בני בן כמעט שמונה לומד בכיתה ב' , יש לו כבר תקופה של מס' חודשים תופעה מוזרה שמכניס לציפה שלו במיטה כל מיני דברים תחפושות, בגדים של בתי הקטנה בת ה5 (חצאיות , מכנסיים ורודים שלה וכו'..) הוא מסתיר את זה כל פעם שאני מתקרבת לשמיכה ולא מוכן שאראה...
האם התופעה נורמלית? יש סיבה לדאגה? כי עם בני הגדול זה לא קרה..
אשמח לכלים מה לומר ואיך לפתור את זה , הוא טוען שזה עוזר לו בלילה מהפחדים
שלו.
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן כמעט 8 - תגובה
סמדר ריינר11/10/2013שלום חני,
כדאי לברר מדוע הוא פוחד ולעזור לו להתמודד עם הפחדים שלו, ואז לא יהיה לו צורך לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות שמטרידים ילד בן 6Nati08/10/2013
שלום ,
בני בן 6 חברותי מאוד,,ילד שמח מאוד ועל פניו נראה שהכל בסדר.
הבעיה היא שכל לילה באופן קבוע הוא קם באמצע הלילה וקורא לי לישון איתו,הוא חולם באופן קבוע על חלומות בו רודפים אחריו ומנסים לפגוע בו.
הדמויות שרודפות אותו הם דמויות מסרטים מצוירים אותם הוא מכיר כ "רעים" מאותה הסדרה.
לפעמים הוא יושן יחד עם אחותו בת ה 9 באותה המיטה אבל גם אז הוא קם...
הילד נורא אוהב טלויזיה ומשחקי מחשב ,האם עליי להפסיק לו את השימוש במדיה הנ"ל ?
איך ניגשים לבעיה שכזו ?
תודה מראש
נתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות שמטרידים ילד בן 6 - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום נתי,
לחלומות של בנך אין קשר למדיה, אבל יש להם קשר לזה שאת מסכימה לישון איתו (אם את אכן מסכימה). זה לא בריא ולא במקום ולא כדאי להיענות לזה וגם לא כדאי לאפשר לו לישון עם אחותו. אם תקפידי על זה, הפחדים יתמתנו. אם זה לא יעזור, כדאי לשקול לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארועים מעוררי חרדה אצל בת שנתייםמיכל07/10/2013
הילדה שלי, בת שנתיים ושמונה חודשים. ילדה שמחה וחברותית, אוהבת מאוד ילדים (גם כאלה שהיא פוגשת בפעם הראשונה). היא אוהבת את המבוגרים שהיא מכירה. אבל אני רוצה להתייעץ לגבי שני סוגי מצבים שנראה שגורמים לה חרדה.
1) אם מגיעים למקום שיש בו מבוגרים זרים ואין ילדים, למשל לחתונה עם הרבה אנשים, היא מתחילה פתאום לבכות ואומרת שהיא רוצה טיול ושהיא רוצה ללכת לגינה או הביתה.
2) כאשר מגיעים לקופת חולים, או אפילו טיפת חלב, ברגע שנכנסים לחדר הרופאה לצורך בדיקה או אפילו לא בדיקה אלא רק שיחה איתי, .(אבל היא כנראה חושבת שעומדים לבדוק אותה), היא מתחילה לבכות ולא מוכנה שיבדקו אותה.
מה עושים? האם זה נורמלי לגילה? האם זה יעבור מעצמו עם הזמן?
האם לנסות למנוע ממנה ככל האפשר מצבים שניתן למנוע (למשל מהסוג הראשון)? או להיפך, להרגיל אותה למצבים אלו כדי שהחרדה תפחת?
אשמח מאוד לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארועים מעוררי חרדה אצל בת שנתיים - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום מיכל,
אין צורך למנוע ממנה את המצבים, כדאי להמשיך להתנהג כרגיל, אםש להכין ואתה לפני כן, לדבר איתה לע הקושי שלה, להגיד לה שאתם איתה ואתם שומרים עליה, להסביר לה מה הולך לקרות, ולא לעושת מהעניין דרמה גדולה מדי כדי שלא יתפתח רווח מישני של תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת פעוטוןרוני07/10/2013
שלום!
הבן שלי בן 9.5 חודשים. שבוע שעבר נכנס לתינוקייה. עד מספר ימים לפני שנכנס למסגרת היה אוכל ויונק יפה ואפילו היה עסיסי. פחות או יותר מאז כניסתו לפעוטון הוא אוכל ממש ממש מעט ואני מרגישה שירד במשקל ונעשה רזה.
בנוסף, הוא ישן כבר לילות שלמים ועכשיו החל להקיץ פעמים רבות במהלך הלילה.
אני מאמינה שיש קשר הדוק בין הדברים והשאלה שלי הוא כמה זמן לוקח לתינוקות להתרגל למסגרת החדשה ולחזור להרגלים הישנים(שינה, אוכל).
כואב לי הלב עליו וממש בא לי להוציא אותו משם, למרות שהוא נפרד ממני בקלות וגם כשאני באה לקחת אותו הוא מושיט ידיים חזרה למטפלות.
תודה על תשובתך, רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת פעוטון - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום רוני,
אם נכנס רק בשבוע שעבר אז יש לו עוד שבועיים לפחות להסתגל, נסי להרגע ולהניח לתהליך לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה קצרהליאת06/10/2013
שלום
ביתי בת שנה אנו מתכננים נסיעה של של 3 לילות האם זה בסדר או העדרות ארוכה מידי אנני מעוניינת לעשות לה טראומה היא אמורה להישאר בימים אלו עם אחותי ובבית שלנו ללכת לגן ולהישאר בשיגרת יומה מלחיץ אותי שזה יעשה לה נזק
אשמח עצתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה קצרה - תגובה
סמדר ריינר07/10/2013שלום ליאת,
אומנם מדובר בנסיעה קצרה אבל עדיין עבור בת שנה זה ארוך מדי מאחר ולא ניתן להסביר לה שהלכתם ותחזרו. אם אפשר כדאי להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך ילדים במשפחתינומיכל06/10/2013
שלום רב,
אני בת 45 אם ל3 ילדים,בני הבכור בן 17.אני נשואה 20 שנים ונמצאת בראשיתה של תביעה משפטית לפירוק הנישואין עקב בגידות וקשר פוגע לאורך שנות הנישואים.
ביני ובין בעלי פערים גדולים המתבטאים בהתיחסות שונה בכל תחומי החיים.
מדאיג אותי מאוד נושא חינוך ילדינו שעליו נלחמתי ואני מרגישה מצוקה קשה.
אתן מס 'דוגמאות ובקש את התיחסותך.בכל הרגל שאנו מנסים להטמיע מרגישה שנשמתי
יוצאת.סכמנו שבני הבכור יצא לבלות בימי שישי אחת לשבועיים וכשלא יוצא יביא חברים
וישב אתם במרפסת.זה עבד תקופה ארוכה ובחופש הגדול השנה בעלי אמר שבננו יצא בכל
יום שישי.בננו החל לצאת בכל יום בימות השבוע לחזור בשעות הלילה המאוחרות ולישון אצל חבר שבביתו אין גבולות.אני התפוצצתי בתוכי מכעס וחוסר אונים.כדי לחזור להרגל הקודם נדרשנו להפעיל כח ולסגור את דלת הבית.ביום שישי האחרון בננו
ציין את יום הולדתו ה17 עם 2-3 חברים במרפסת וכשיצא מהבית נכנסתי למרפסת וראיתי
בקבוק וודקה ריק ובדלי סיגריות.בברור עם בעלי ששהה מחוץ לבית הבנתי שסיפק לבני וחבריו רבע בקבוק וודקה.בעלי ובני תאמו בינהם גירסאות שחבר הביא את הוודקה.
בני לומד לשקר ולהסתיר ממני כפי שבעלי הונה אותי שנים.לבני מוטיבציה נמוכה ללימודים,
לעשייה בבית וליוזמה.בהדרכת הורים שקיבלנו נאמר לנו שבננו זקוק למשמעת נוקשה וכמובן
לקשר עם התעניינות ואהבה.
אחת הסיבות שפחדתי להתגרש זה בגלל הפחד שבביתו של בעלי האלכוהול,העישון והפורנו
יהיו חופשיים .מה דעתך על התנהגותו של בעלי ומה נכון לעשות לאחר הגירושין ?
בתודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך ילדים במשפחתינו - תגובה
סמדר ריינר07/10/2013שלום מיכל,
אחרי שתתגרשי, תוכלי להחליט מה יקרה ואיזה חוקים יקבעו בבית שלך. לא תהיה לך שליטה במה שקורה בבית של הגרוש שלך. לכן אין טעם לנסות לשלוט בזה, זה פשוט לא יקרה. עלייך להתמקד במה שאת מוכנה ולא מוכנה שיקרה אצלך.
בכל אופן מדובר בילד גדול. אם לא הצלחתם מסיבה כלשהי להציב לו גבולות עד עכשיו , זה יהיה יותר קשה. מה גם שעוד מעט הוא בן שמונה עשרה ואז זה לא יהיה עניינך איפה הוא ישן ומה הוא עושה. תוכלי רק להגיד שתא לא מונכה שאצלך בבית יהיו סמים, אלכוהול ופורנו, ובכךל צצטרכי להיות עקבית.
חשוב מאוד שלא יווצר מצב, שבלי לשים לב את "מנצלת" את חילוקי הדיעות שיש לגבי הילד כדי לריב עם בעלך. קחי בחשבון שאת כועסת על בעלך בלי קשר לילד, ועם זה תצטרכי להתמודד גם בלי קשר אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר ריינר
מיכל07/10/2013שלום ותודה על תשובתך.
אני מבינה שלא תהיה לי שליטה על מה שיקרה בביתו של בעלי.
גם כשאנו נשואים וגרים באותה קורת גג אין לי אפשרות לשלוט בחשיבה ובהתנהלות של בעלי והחוק לצערי לא נותן פתרון לבעל שלא משתף פעולה ופוגע רגשית,אלא להתגרש.
זה יוצר בי תחושת חוסר האונים נוראה שאין ביננו חזית אחידה מול הילדים.
אני לא משתמשת ולא אשתמש בילדינו כדי להתנקם בבעלי.
אני מרגישה צורך וחובה לדאוג וללוות את בני גם אחרי גיל 18,אני חוששת שילך לאיבוד ללא
הכוונתי בתיקווה שהמסרים לדרך ארץ וערכים יופנמו.
אשמח לתגובתך
בתודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום מיכל,
כפי שציינתי קודם, את יכולה בהחלט להקפיד ולדרוש שבביתך לא יהיהו סמים או התהנגויות שתא לא מוכנה אליהם. את יכול הלהסביר לו, באווירה רגועה, ובהזדמנות המתאימה שאת דואגת לו, ואת חושבת שהוא עושה דברים שעלולים לסכן אותו לפגוע בעתידו. חשוב שזה יהיה באווירה נעימה, ורגועה כך שהוא יוכל להקשיב בלי שירגיש צורך להדוף ולהתנגד. מעבר לזה תצטרכי להבין שאת לא יכולה לשלוט על התהנגותו כי הוא כבר גדול את יכולה רק לקוות שהוא מקשיב ומפנים. את עושה כמיטב יכולתך להראות לו את הדרך בדוגמא אישית ובשיחה כמו שהצעתי (לא הייתי חוזרת על זה המון, כדי לא ילייצר שוב התנגדות). ככל שתכבדי אותו ואת הבחירות שלו, כך יש סיכוי שהוא יקשיב לך ויבחר מרצונות ללכת בדרך שאת מתווה. חשוב שלא ייעשה תוך שימוש במילות הטפה, כעס וביקורת. זה לא יעזור. וגם אם תהיה לא תקופה מבולבלת וקשה זה לא אומר שהוא לא מקשיב לך ולא יפנים את הדברים בהמשך גם אם כרגע זה לא נראה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל08/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שכל רעש מפריעאורית06/10/2013
שלום רב,
הבן שלי בן 6.5 איננו מסוגל לשאת רעשים. לדוגמא הוא יושב בארוחת הבוקר עם אח שלו וכמעט פורצת מלחמת עולם כי הוא לא מסוגל לשמוע את הלעיסות שלו. או שהילדה שיושבת לידו בכיתה נגעה בחוברת שלו ורעש העטיפה הפריע לו להקשיב למורה. הוא מסביר שאני צריכה להבין שזה ממש קשה לו וזה מה שגורם לו להתפרץ. יש לציין כי הוא ילד מאוד רגיש באופן כללי, כלומר נפגע מאוד מהר ומתעצבן מאוד מהר. בנוסף יש לו איזושהי הפרעת אכילה. הוא אוכל בערך 5 דברים ספציפיים ואיננו מסוגל להביא את עצמו אפילו לטעום דברים חדשים. נראה לי שהוא מאוד סובל, בעיקר בכל מה שקשור לרעשים ואינני יודעת איך לעזור לו. אשמח לקבל עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שכל רעש מפריע - תגובה
סמדר ריינר07/10/2013שלום אורית,
כדאי לפנות למרפאה בעיסוק ולבדוק את עניין הוויסות החושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו בתהליך אבל...
אורית07/10/2013זה לוקח קצת זמן. האם בינתיים יש לך איזשהן עצות איך אני כאמא שלו יכולה לעזור לו? מה להגיד לו? על מה לעבוד איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו בתהליך אבל... - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום אורית,
לא, כוון שזה עניין פיסיולוגי ולא פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמש וחצי שמסרבת ללכת לימי הולדתליאלי06/10/2013
היי, בתי בת החמש וחצי מסרבת ללכת לימי הולדת של ילדי הגן שמתקיימים אחר הצהריים בטענה שמשעמם לה. כבר היינו בכמה ימי הולדת בכולםהיא נהנתה מאד. לא ממש ברור לי מה השתנה. מדובר בילדה חברותית מאוד, היא מוזמנת לחברים וחברים באים אליה, נפגשים בגינה עם חברים וכו'..אני אמרתי לה שאלו החברים שלה והולכים ליום הולדת כדי לכבד אותם ולא רק בשביל הממתקים/הפעלות/ מתנות ואם היא לא תלך ההפסד רק שלה.
אותי זה די מדאיג ,ע"פ שבדקתי מול הגגנת ואין לה בעיות חברתיות והכל נפלא, וקצת לא נעים לי מהאמהות . אז אולי באמת משעמם לה? לעזוב אותה שתחליט בעצמה או להתעקש שהולכים כי צריך? מצד אחד אני רוצה לתת לה את העצמאות לקבל החלטות כאלו בעצמה , עדיין מדובר בכיף שלה ואני לא רוצה ל"סרסר" אותה .ומצד אחר אני רוצה להעביר לה המסר אנחנו עושים דברים בחיים שאנחנו לא תמיד אוהבים ולא תמיד מעניינים למען הזולת כדי שלו יהיה נעים וכי ככה מתנהגים חברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי..
ליאלי07/10/2013אשמח לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת עליי.. - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום ליאלי,
לא כל ךכ הבנתי למה הכוונה בל"סרסר" אותה.
אני אל בעד להכריח אותה, ימי הולדת בגיל 5 הם לא התחום שבו הייתי בוחרת ללמד את הילדה שיש דברים שעושים גם כשלא אוהבים. תניחי לה, סביר להניח שהי אתרגיש לבד לא נוח כשילדים ידברו למחרת בכ=גן על חוויה שהי אלא הייתה שותפה לה, וחשוב שהרצון ללכת יבוא ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי..
ליאלי08/10/2013בל"סרסר" התכוונתי שהיא לא תרגיש שהדעות שלה והרצונות שלה לא רלוונטיות מבחינתי, ואין להם מקום. ותודה על התשובה, החזיר לי את הבטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מבית ספרמאיה06/10/2013
שלום רב
אני אמא לשני ילדים.הילדה הגדולה עלתה לכיתה א השנה ואני יודעת שיש לה חברות ושהיא משחקת איתם.
היא לא רוצה ללכת לבית ספר בבוקר היא מחוירה ליד הבית ספר וכולה קפואה וקשה לה להיפרד.אחרי צהריים היא הולכת לצהרון.אבל כל הזמן מבקשת ממני שאני אאסוף אותה למרות שטוענת שכיף לה בצהרון.היא אומרת שבהפסקות ולאחר בית ספר היא מצפה לראות אותי בשער של בית ספר וזה כמובן קורע לי את הלב..
יש לציין שיש38 ילדים בכיתה והמון רעש והיא מאוד רגישה לרעשים כי אנחנו גידלנו אותה בסביבה שיש שקט ושלווה ואנחנו כהורים אפילו לא מרימים קול ליד הילדים.
השאלה איך אני אוכל לעזור לה?איך אני יודעת שהדברים שהיא מדברת מניפולצייה או אמיתית? האם כדי לשנות את המשרה של העבודה לחצי או לתת לה להתמודד עם המציאות הקיימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מבית ספר - תגובה
סמדר ריינר07/10/2013שלום מאיה,
אין צורך שתשני את העבודה שלך לחצי משרה, אבל חשוב מאוד שתפני לפסיכולוגית בית הספר לבקש עזרה. חשוב שתדובבי את בתך כדי להבין מה קשה לה, ותנסי לתת לה כלים, כמו למשל לעזור לה להשתלב חברתית, ולהמודד עם חרדות ופחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים וחצי לא מקשיבה ואגרסי.ב05/10/2013
שלום!
יש לי בת יחידה בת שנתיים וחצי היא לא מקשיבה לשום דבר ממה שאני או בעלי אומרים או מבקשים ממנה. כשמשהו לא נראה לה או לא הולך בדרך שלה היא פשוט מתחילה להישתגע במלוא מובן המילה , היא נופלת על הרצפה, צועקת בוכה מרביצה לנו. אנחנו נתקלים בזה לפחות פעמיים ביום כבר הגענו למצב שאנחנו מעדיפים לא לצאת מהבית איתה כדי למנוע מבוכה! היא לא מוכנה לתת לנו יד בחציית הכביש ואז אנחנו פשוט גוררים אותה בידיים בכח בזמן הצרחות והבכי כי היא פשוט נשמטת על הרצפה. היא כל הזמן אגרסיבית כל הזמן צועקת ובעיקר את המילה "לא" , נכון שיש רגעים שבהם היא בסדר אבל המצב העצבני שלה השתלט לנו על החיים ואנחנו לא יודעים מה לעשות כי ניסינו הכל , לצעוק, לדבר ולהסביר, לשחק "ברוגז" מכות קטנות בטוסיק וכלום לא עוזר.
נשמח להכוונה , תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים וחצי לא מקשיבה ואגרס - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום לך,
נראה לי שמצב שתא מתארת מצידק פנייה ליעוץ מסודר, אולי תנסי דרך המכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מגמילה מצרכיםאורית05/10/2013
הבן שלי בן 3 וחודש, ויזמנו גמילה מחיתולים לפני כ4 חודשים בשל ההשתלבות המתקרבת בגן עיריה. חודשיים לפני שהתחלנו את הגמילה נולדה אחותו הקטנה. אפשר לומר שמפיפי הוא גמול (למרות שלפעמים יש תאונות ובדרך כלל הוא לא אומר שיש לו ואנחנו לוקחים אותו), אבל הוא ממש חרד מנושא הקקי. חודשים אנחנו יושבים איתו על האסלה, מספרים סיפורים, מבטיחים ונותנים מתנות, והוא יכול לשבת שעות (אנחנו מכריחים אותו) אבל בהזדמנות הראשונה יעשה על הרצפה. כששואלים אותו הוא אומר שהוא מפחד מהקקי ואין לנו מושג איך להרגיע אותו. אין לו פחד מהאסלה כי הוא עומד ועושה פיפי, אבל בכל החודשים האלה מעולם לא עשה קקי באסלה ובגן מתלוננים ותיכף יתחילו להקפיץ אותנו. אמרו לנו להתייעץ עם רופא גסטרו בנוגע לשליטה בסוגרים אבל אני לא חושבת שזו הבעיה כי הוא מסוגל להתאפק שעות. לאחרונה כשהוא מוצא רגע שאף אחד לא נמצא הוא עושה על עצמו קקי ומשחק איתו עם הידיים ומורח בכל מקום.... הוא לא מבין ולא מסביר למה. זה שילוב של דרישה לתשומת לב בגלל התינוקת, גן עיריה וגמילה שלא ביוזמתו. השאלה מה עושים??? אנחנו ממש נואשים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מגמילה מצרכים - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום אורית,
התאור שלך לגבי המשחק שהו אמשחק עם הקקי קצת מדאיג וזה מעבר לבעיות גמילה רגילות. כדאי שתפנו לטיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותרוני05/10/2013
יש לי ילד בן8 ילד חכם נבון וסקרן.. באמת ילד טוב עד שמעצבנים אותו.. מה הכוונה אם הוא מתעצבן על משהו או על מעשהו העצבים דלו כל הזמן עולים שלב זה מתחיל בצעקות שלו עד שזה עובר לפרצוף עצבני קצת רעידות בראש ואגרופים סגורים לפעמים ממש מפחיד להתקרב אליו במצבים כאלה..! מה אפשר לעשות כדי להרגיע אותו? אני לפעמיים מוצאת את עצמי מוותרת בשביל לא לראות את ההתנהגות הזאת שוב. בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום רוני,
קודם כל חשוב מאוד לא לוותר, כי זה מגביר את ההתנהגות. אפשר ללמוד אותו לעושת נשמיות, וגם לדבר על מה שמעצבן אותו, וכן להבהיר לו שההתהנגות הזו לא משרתת אותו ותגרום לו נזק בעתיד. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה04/10/2013
שלום,
הילד כל הזמן מזיז עם אצבע על שפתיים שמאל ימין. מה זה יכול להיות? לחוץ, מפוחד ...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום אוקסנה,
יכול להיות שזה קשור לחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה07/10/2013שלום ותודה על תגובתך,
ואם אותו דבר הוא עושה גם על שפתיים שלי, מה זה יכול להיות?
אני גם חשבתי שזה קשור לחרדה.
האם יש הבדל, אם הוא עושה על שפתיו או על שפתיים שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום אוקסנה,
לא , אניאל חושבת שיש הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ועוד דבר...
אוקסנה08/10/2013שלום ותודה על תגובתך,
הילד הפסיק לאכול טוב, גם בלי זה לא אכלן אצלי (יותר נכון רגיל), כל בוקר אהב לקום מוקדם ולשחק עם איזה חפץ, היום מאוד קשה לו לקום בבוקר, כל הזמן אומר שהוא עייף.
כל השינויים התחילו אחרי 3 ימים מתחילת הלימודים. האם יש לו ירידה במצב הרוח או....?
סליחה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ועוד דבר... - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום אוקסנה,
לכל הילדים קשה קצת להתסגל חזרה לשנה"ל אחרי חופשה כל כך ארוכה, כדאי לעודד אותו לחזור לשיגרה, ולא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוקסנה10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות של ילד בגן חדש בן 1.5סידני04/10/2013
גיא עבר גן מפרטי לגן נעמת ההסתגלות שלו מאוד קשה כל פעם שאני או גרושתי לוקחים אותו לגן זה מלווה בבכי רציתי לשאול אם זה טבעי או שיש איזו בעיה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להסתגלות בגן לילד בן 1.5
סידני04/10/2013רציתי רק להוסיף עוד פרט חשוב!
בתחילת דרכו בגן החדש הוא ננשך כ-3 פעמיים יש מצב שהוא עובר סוג שלטראומה...???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סידני04/10/2013למה דילגת על השאלה שלי ?אשמח לתגובה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת על השאלה שלי אודה לתשובה.
סידני04/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום סידני,
ילידם ננשכים בגן, זו לא בהכרח טרואמה. אם הקושי בכניסה לגן נמשך מעל שבועיים שלושה זה יותר מדי. חשוב מאוד להיבן האם הקושי הוא רק בכניסה כלומר בפרידה מכם ואחר כך לדברי הגננת הוא משתלב יפה, נרגע ומשחק או שלאורך כל היום הוא בוכה, או לא משתלב.
אם אחרי שאתם הולכים הוא משתלב, אז הכל בסדר, הבעיה היחידה היא כפי הנראה בהתנהגות שלכם, שלא מאפשרת משום מה פרידה חלקה ועניינית. חשוב לעשות פרידה קצרה, ועניינית, מבלי להתרשם מכך שהוא בוכה.
אם לאורך כל היום הוא לא משתלב, אז יש בעיה יותר חמורה שכדאי לבדוק יותר לעומק האם אכן הגן מתאים לו או אם יש בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום סידני,
ילדים ננשכים בגן, זו לא בהכרח טרואמה. אם הקושי בכניסה לגן נמשך מעל שבועיים שלושה זה יותר מדי. חשוב מאוד להיבן האם הקושי הוא רק בכניסה כלומר בפרידה מכם ואחר כך לדברי הגננת הוא משתלב יפה, נרגע ומשחק או שלאורך כל היום הוא בוכה, או לא משתלב.
אם אחרי שאתם הולכים הוא משתלב, אז הכל בסדר, הבעיה היחידה היא כפי הנראה בהתנהגות שלכם, שלא מאפשרת משום מה פרידה חלקה ועניינית. חשוב לעשות פרידה קצרה, ועניינית, מבלי להתרשם מכך שהוא בוכה.
אם לאורך כל היום הוא לא משתלב, אז יש בעיה יותר חמורה שכדאי לבדוק יותר לעומק האם אכן הגן מתאים לו או אם יש בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מרעש אצל בן שנההדס04/10/2013
שלום,
בני בן שנה וקצת. אנחנו גרים ברמת הגולן, מתרחשת בה הרבה פעילות צבעית. מעל ביתנו עוברים דרך קבע מסוקים וכלי טיס. בכמה ימים באחרונים בני מראה חששות ופחדים כאשר הוא שומע את הרעשים האלה ולעתים, אם יש רעשים בתחילת השינה, הוא ממש מתעורר ובוכה בפחד ומבקש על הידיים ולהוציאו מהחדר (מצביע אל מחוץ לחדר). כאשר זה קורה בזמן שינה, אנחנו לא מוציאים מהחדר, אלא מרגיעים, גם על הידיים אם צריך, ומחזירים לישון.
במשך היום אם יש מסוקים, הוא זוחל אלי מהר ואני מרימה ומרגיעה.
אלו רעשים שהיו קיימים מאז שנולד, זהו לא משהו חדש ואנחנו לא מייחסים להם (גם לא בתת - מודע) קונוטציה שלילית.
איך להתמודד עם הפחד ולעזור לו להתגבר עליו? האם ההתנהגות שלנו עוזרת או מחמירה את המצב?
תודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
הדס05/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מרעש אצל בן שנה - תגובה
סמדר ריינר06/10/2013שלום הדס,
מעניין אותי לשאול איך את יודעת מה קורה בתת מודע ? האם לא בגלל זה הוא תת מודע? כי אנחנו לא מודעים למה שיש שם?:-)
בכל אופן, ההתהנגות שלכם נשמעת סבירה ותקינה, כרגע אין הרבה מה לעושת יותר מזה, עד שיגדל ואפשר יהיה להסביר לו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)