מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מסבירים לבן 6 להתרחק מילדלוטם03/10/2013
הי. יש לי ילד בן 6 בכיתה א.
הוא בוחר להתחבר עם ילד מופרע בכיתה
שמתנהג באלימות בפרעות ומהווה לו דוגמא
שלילית ביותר. איך אומרים לילד לא להיות חבר של
ילד שכזה. איך מנתבים ילד להיות חבר עם מי שייתן
לו דוגמא חיובית.
נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מסבירים לבן 6 להתרחק מילד - תגובה
סמדר ריינר04/10/2013שלום לוטם,
ההתחברות של בנכם עם אותו ילד עונה לו כנראה על צורך. אותו ילד מבטא כפי הנראה באופן כלשהו את רצונו של בנכם גם להתפרע, ולהוציא תוקפנות. לכן חשוב לאפשר לו למצוא דרכים לבטא כעס ותוקפנות בדרכים לגיטימיות יותר, ולתת לו כלים לעשות זאת. כמו כן אפשר לסייע לו באופן פעיל לתאם פגישות אחה"צ עם חברים אחרים.
אפשר גם להגיד לו שאותו ילד עלול להתסבך להיפצע ולהעינש, ולכן לא כדאי לו להיות איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסבירים לבן 6 להתרחק מילד - תגובה
ההתחברות של בנכם עם אותו ילד עונה לו כנראה על צורך. אותו ילד מבטא כפי הנראה באופן כלשהו את רצונו של בנכם גם להתפרע, ולהוציא תוקפנות. לכן חשוב לאפשר לו למצוא דרכים לבטא כעס ותוקפנות בדרכים לגיטימיות יותר, ולתת לו כלים לעשות זאת. כמו כן אפשר לסייע לו באופן פעיל לתאם פגישות אחה"צ עם חברים אחרים.
אפשר גם להגיד לו שאותו ילד עלול להתסבך להיפצע ולהיענש, ולכן לא כדאי לו להיות איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסבירים לבן 6 להתרחק מילד - תגובה
אפשר גם להגיד לו שאותו ילד עלול להתסבך להיפצע ולהיענש, ולכן לא כדאי לו להיות איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מסבירים לבן 6 להתרחק מילד - תגובה
אפשר גם להגיד לו שאותו ילד עלול להתסבך להיפצע ולהיענש, ולכן לא כדאי לו להיות איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מפונקאוסנת03/10/2013
יש לי אחיין בן 5 מאוד מפונק מקבל כל דבר שהוא רוצה ואם לא כמובן הוא בוכה ועודה סרט בוכה וצועק וכו..מה שקורה ביתי באותו גיל תמיד מוותרת ומרחמת עליו ואני מרגישה שזה לא צודק שניהם ילדים יחידים וכשדיברתי עם אחותי היא אומרת שזה האופי שלו והיא מעדיפה לא להלחם כי יש לי ביטחון ומעדיפה שהוא היה ראשון בכל דבר ומשחק ותמיד היא אומרת שהוא צודק וכו והוא יודע שיש לו גב מההורים כי הם מתערבים כשהו רוצה משהו מהחבר .זה לא פוגע בו חברתית איך אני בטוחה שבביתי זה כן פוגע וימשיך לפגוע גם בעתיד מה אפשר לעשות כי אני יודעת שאני לא יכולה לשנות את הדעה של ההורים ולא את הילד מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מפונק - תגובה
סמדר ריינר04/10/2013שלום שרית,
על הדרך שבה אחותך מחנכת את בנה אין לך שליטה, לך יש לשיטה על איך את דואגת לבת שלך, ויכול להיות שחשוב שתדריכי אותה לא לוותר לאותו אחיין, או שגם את תיתני גב לבת שלך בדיוק כמו שאחותך נותנת לבנה, תגידי שהיא צודקת וכו' (כשהיא ביחד עם האחיין, לא בהכרח בסיטואציות אחרות שבהן את חושבת שזה לא מתאים). יכול להיות שהדבר יגרום למתיחות עם אחותך, זה לא נורא, מה שחשוב הוא שתרגישי שאת מגנה על הבת שלך, ושגם הבת שלך תרגיש זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עושים שהילד מציק דווקא
אוסנת07/10/2013כשהאחיין מקבל משחק או שלוקח משחק מביתי וכמובן אחרי כמה דקות היא מבקשת לשחק גם וכמובן האחיין אומר לא ושוב אחרי כמה דרות היא מבקשת שוב ואומרת שזה התור שלה ושוב הוא אומר לא אז היא ניגשת ואומרת אמא הוא משחק עם זה כבר הרבה זמן וזה התור שלי וכמובן אני מנסה להגיד לה שתמצא משחק אחר ופה הוא מגיע ודווקא אומר שהיא לא תקבל והוא מחליט וכו וכמובן ביתי בוכה וצועקת כי הוא ממש הולך עם זה מול העינים שלה ומחייך חיוך ערמומי וזה מכעיס יותר את ביתי וכמובן אחותי מנסה לבקש והוא בשלו עם חיוך ולבסוף אחותי אומרת טוב תשחק עם זה וכשתרגיש שאתה רוצה תיתן והיא תרגע אל תדאג. מה עושים ?האם יש דרך להגן על ביתי? איך אני יכולה לעזור לה עם מצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עושים שהילד מציק דווקא - תגובה
סמדר ריינר08/10/2013שלום שרית,
אני חושבת שאת קצת מבולבלת. אם האחיין לקח את המשחק יש ללמד את בתך להניח לו ולתת לו לשחק עד שהוא מסיים, אפילו שזה המשחק שלה, אין סיבה להציק לו ולדרוש ממנו לוותר על המשחק באמצע כי היא החליטה שהוא שיחק מספיק. חשוב שתסבירי לה באותם רגעים שהוא אורח, הוא עדיין משחק במשחק והיא אכן יכולה לשחק בינתיים במשחק אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מעצבנת של ילדהסבטה03/10/2013
שלום .
בתי בת שנתיים וחצי התחילה גן לפני חודש . כבר פעמיים הייתה חולה . ההסתגלות עוברת בסדר יחסית , בבוקר טפו-טפו נפרדת רגוע יחסית .הגננת אומרת שהיא בסדר גמור .
הבעייה כשאנו מגיעים הביתה - היא לא רוצה לצאת לטייל , היא מתעצבנת מכל דבר , צורחת , בודקת גבולות .
אני כבר עייפה אבל גם מרחמת עליה - עברה המון שינויים בזמן אחרון ומנסה לא להיכנס לעימותים איתה ככל שאפשר .
איך להתנהג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מעצבנת של ילדה - תגובה
סמדר ריינר04/10/2013שלום מרינה,
חשוב להציב גבולות, זו לא התחשבות לוותר לה, להיפך זה מגביר את החרדה שלה והיא זקוקה לגבול. לבחור על איזה דברים חשוב לך להתעקש, אבל מה שלא חשוב לוותתר מהתחלה, ומה שחשוב לעמוד עליו, להיות ברורה ואסרטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10שרונה03/10/2013
שלום, בני בכיתה ה', ילד חכם ומקסים ללא בעיות מיוחדות. מזה כ 3 חודשים כמעט שאינו נפגש עם חברים. הוא מרבה לשחק במחשב בבית. יש לציין, שקודם לכן, בילה הרבה עם חברים בשעות הפנאי, הזמין אליו, הוזמן לאחרים , רכב איתם על אופניים וכו'. כששיתפתי אותו בדאגותיי אמר לי שטוב לו כך , שנמאס לו מחברים ושמספיק לו להיפגש איתם בביה"ס ולשחק איתם שם. שאלותיי הן : האם "להאמין" לו שבאמת טוב לו כך? האם להניח לו? האם ילד בגיל הזה יכול להיות מאושר ללא בילוי עם חברים בשעות הפנאי? אוסיף שהיחסים ביננו מעולים ושהוא משתף אותי בכל (כך לפחות אני חושבת). תודה על הייעוץ/ הכוונה, שרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום שרונה,
המצב שאת מתארת הוא לא טבעי וכנראה קרה משהו. ואני מבינה שבנך לא שיתף אותך בו. שגרם למצב הזה. חשוב שתנסי לדבר איתו על כך שאת מבינה שמשהו קרה, ואולי הוא חושש לספר לך, וחשוב גם שתבררי עם המורה מה קורה בבית הספר, ותשימי לב אם יש סימני מצוקה נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 שלא עושה פיפי בגןאלישבע03/10/2013
הילד שלי בן 4 עבר לגן חדש (גן עיריה) ולא עושה פיפי 8 שעות !!!ניסינו הכל ביחד עם הגננת ושום דבר לא עזר הפחד שלי שזה לא מסוכן בריאותית לילד מישהו /מישהי נתקלתם בבעיה כזו אנא את עזרתכם!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שלא עושה פיפי בגן - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום אלישבע,
קודם כל לנסות לא להילחץ.
נסו לברר עם עילד ממה הוא חושש, ומה זה נקרא שניסיתים הלכ עם הגננת, אם ניסיתם הכל אז מה עוד אפשר לעזור? נסי לפרט מה ניסיתם כדי שאוכל לדעת אם יש לי מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10חני02/10/2013
היי , בני בן 10 והיום לפני שהלך לישון שאל אותי מדוע הפין שלו למעלה ולא למטה כמו תמיד , כנראה הכוונה זיקפה...
אני הובכתי באותו רקע ואמרתי שזה טבעי ואולי הוא עייף ,לא ידעתי מה לענות.
אשמח אם תני לי רעיון איך מתמודדים עם שאלה כזו?
תודה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום חני,
פשוט אומרים את אמת. ישנם ספרים מצויינים שמיועדים לילדים שמסבירים על מיניות האדם, אפשר לקנות לו ספר כזה, ורצוי אם אפשר שאבא ידבר איתו על העניין, ויסביר את הקשר שלו למיניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ??יעל02/10/2013
שלום רב ! תינוקת בת 10 חודשים שהייתה נרדמת בלי בעיה במיטה שלה לאחרונה לא רוצה להירדם במיטה ורק על הידיים צורחת חזק בוכה שיקחו אותה לא מוכנה להרגיע את עצמה כמו פעם יש לציין שהייתה יונקת והפסיקה מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים ?? - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום יעל,
לא ציינת איך הופסקה ההנקה. יכול להיות שהגמילה לא הייתה הדרגתית מספיק. אנא פני פפורום שעוסק בתינוקות כדי להתייעץ לגבי הגמילה והשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים שרוצה לישון ברצפהנעמה02/10/2013
שלום! יש לי ילד בן שנתיים וחודשיים שכל לילה מוריד את הכרית לרצפה וישן שם אני מעבירה אותו למיטה הוא מתעורר וחוזר לרצפה עם הכרית ככה כמה וכמ פעמים בלילה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים שרוצה לישון ברצפה - תגובה
סמדר ריינר04/10/2013שלום נעמה,
קודם כל אולי לא כדאי להתעקש, מסיבה כלשהי ככה נוח לו יותר. אם הוא ישן טוב ככה, אולי אין צורך להתערב. אם את דואגת מהקור, אולי כדאי לפרוש לו שמיכה או משהו שנוח לו ולתת לו לישון כמו שנוח לו. חבל להפוך את זה למאבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וארבע-לא אוכלת!רוית02/10/2013
שלום,
בתי בגן לא רוצה לאכול בבית ,אני רוצה להרגיל אותה למוצקים וזה לא הולך,על מה שהיא כן אוכלת,גם בקושי,בגן לפעמים אוכלת
כשאני נותנת לה ביד היא זורקת את האוכל
מה לעשות?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וארבע-לא אוכלת! - תגובה
סמדר ריינר04/10/2013שלום דנה,
כדאי לפנות לרופא ילדים ולבדוק האם קיימת בעיה רפואית, ואם מצבה הגופני במאת גרוע והיא לא עולה במשקל. יוכל להיות שהיא אוכלת כמה שהיא צריכה ומצבה טוב, ויכול להיות שלא, לכן כדאי להתייעץ קודם כל עם רופא ואחר כך לחשוב איך להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 זורק דבריםמיכאלה02/10/2013
שלום.הבן שלי בן 3.5 וכשהוא מתעצבן או לא משיג את רצונו הוא מתחיל להעיף דברים.האם צריך להעניש אותו בצורה כלשהיא אם הסברים לא מועילים?ואם כן איזה עונש מומלץ?בעלי לוקח אותו לחדר ויושב איתו שם לבד כשהוא צורח.אשמח לתשובה במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 זורק דברים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2013שלום מיכאלה,
עונשים הם לא דבר יעיל, אני לא ממליצה לך להתחיל איתם.מצד שני גם אין צורך להכינס להסברים כפי שאתם עושים, כיוון שבסיטואציה כזו זה משדר לילד חולשה. חשוב להיות תקיפים, ברורים וקצרים איתו. כמו כן אפשר ללמד ואתו עוד כלים להתמודדות עם תסכול, כמו להרביץ לכרית, לספור עד 10, להגיד במילים שקשה ללו והוא כועס וכו'. וכמובן להיות מאוד עקביים ולא לתת לו את הדבר שהוא רצה רק כדי שיהיה שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת חינוכית לילד בגיל שנתייםאיילה01/10/2013
שלום רב. בני בן שנתיים היה בבית איתי עד ספטמבר. מתפתח תקין לגילו ומאוד אקטיבי ואוהב לשחק, נסינו גן עם קבוצה גדולה של ילדים שבה הוא הסתגל יפה מאוד אךבשבוע שעבר התאשפז בבית חולים בשל המחלה שהביא מהגן . החלטתי שרצוי שיהיה השנה במסגרת עם קבוצה יותר קטנה :משפחתון. אך הבעיה היחידה שיש במשפחתון שנראה לי מתאים היא שהילדים שם הם לא מאותה קבוצת גיל , 2 תינוקות בני 7 חודשים ופעוטה בת שנה ו 4 .
השאלה: האם זה יכול לגרום לעיכוב בהתפתחותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת חינוכית לילד בגיל שנתיים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2013שלום איילה,
"עיכוב בהתפתחות" זו מילה גדולה מדי, אני אל בטוחה שזה יגרום לזה, אבל לידל בן שנתיים כבר יש צרכים חברתיים שלא יכולים להיות מסופקים במסגרת הזו, יכול להיות שכדאי לכם, למרות הטראומה של האישפוז להחסיר אותו לגן שבו היה קודם, לא בטוח שלתגובה הבריאותית הקשה שלו יש קשר למספר הילדים בקבוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי התנהגות קיצונייםסיון01/10/2013
שלום רב,
בתי בת שנתיים בדיוק, נכנסה לגן נעמ"ת אחרי שבמשך שנתיים טופלה על ידי סבתה. היא עדיין אינה מדברת אך מבינה היטב הכל ומצליחה להסביר עצמה בעזרת מילים בודדות ושפת גוף. נכון להיום הפרידות בבקרים מאוד קשות, והבכי מתחיל עוד בטרם היציאה מהבית. לדברי המטפלות בגן, במהלך היום היא בוכה לסירוגין, אך משחקת, אוכלת וישנה כשאר הילדים ולא מדווחות על התנהגות חריגה (פרט לימים הראשונים בהם סירבה לאכול ולשתות בגן). בשבוע האחרון ניכרת החמרה והקצנה בהתנהגויות של ילדתי. היא זורקת כל דבר הנמצא בסביבתה כשהיא כועסת או מקבלת תשובה שלילית, צועקת ללא סיבה ברורה, בוכה מכל דבר גם מתוך שינה, החלה להכות באופן נמרץ אותנו ההורים ומסרבת לאכול בבית, ולא משנה מה אני מכינה לה. אני מבולבלת בעצמי ולא בטוחה מהי הדרך הנכונה להגיב לכל הנ"ל. אשמח לשמוע חוות דעתך, ולקבל עצתך כיצד עלינו לנהוג, והאם לדעתך אכן קשורה התנהגות זו למעבר לגן.
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי התנהגות קיצוניים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2013שלום סיוון,
לא ניתן לדעת מבלי להכיר אתכם ממה נבוע השינוי הקצוני בהתנהגות ואיך הוא קשור למעבר לגן.
אם זה נשמך אני ממליצה לך לפנות לייועץ, אולי דרך המכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מנחשיםענת01/10/2013
הבן שלי בן 8.5 לפני שבוע החל לאמר בכל הזדמנות שהוא מפחד מנחשים. הדבר התעצם משמעותית ביומיים האחרונים מסרב להיות לבד בחדר בבית, מסרב להתקלח לבד, מדמיין שרואה נחשים על החלון בחדרו ובחוץ. מפחד להיכנס לבית הספר ולחזור ברגל הביתה, מפחד להיכנס לבד הביתה. כשרואה תמונה של נחש עוצם את העיניים ונכנס להיסטריה. הראנו לו שאין כלום בבית וגם בחוץ כשאמר שראה בעלי יצא איתו "לחפש" את הנחש והראה לו שאין כלום. הפחד ממש משתק אותו ולא נותן לו להמשיך בחיים רגילים. אשמח לעצה מהירה מה לעשות ולמי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מנחשים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2013שלום ענת,
כדאי לפנות בהקדם לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים, אתם יכולים לפנות למרפאה ציבורית באיזור מגורכים שם הטיפול הוא בחינם או לטיפול מסובסד דרך קופת החולים שלכם או באופן פרטי לפי המלצות מכרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאלה01/10/2013
היי אני אמא לילד אחד בן שלוש וחצי הילד נמצא כעט בגן עירוני בגן הקודם הוא שיחק עם בנים ובנות בגן הנוכחי הילד משחק רק עם בנות
שאני שמה לק הוא אומר יפה שאני מתלבשת הוא אומר שאני יפה שאני שואלת אותו מה הוא מעדיף לשחק בכדור או בובות הוא אומר בובה של בן וגם כדורגל שאני שואלת עם מי כיף לו לשחק הוא אומר בנות שאני מזכירה תחבירים הקודמים הוא אומר שמות של בנים תמיד שהוא מוריד חולצה במקלחת הוא אומר תראי שמלה ומצחקק אני נורא מפחדת מזה אני מאוד רוצה ייעוץ הכוונה והאם ניתן לזהות בעיה אצל הילד אולי זה בגלל ההסתגלות בגן לא יודעת כבר ההקשה עזר הנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
סמדר ריינר02/10/2013שלום אלה,
אני מבינה שאת חוששת שהזהות או הטייה המינית של בנך לא תתפתח לכיוון הרצוי לך.
כרגע ממה שתארת זה לא בהכרח מצביע על כך, הוא בכל זאת אוהב בובות של בנים וכדורגל.
אם את מודאגת בכל זאת, כדאי לחבר אותו לדמות גברית שתהווה לו מודל ותחזק אותו (בהנחה שהאבא שלו לא בתמונה, ואם האבא כן בתמונה אז לעודד יותר זמן איכות שלו עם הילד).
מעבר לזה, אין בהכרח מה לעשות מלבד לקבל ואתו כמו שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד יחיד שסובל מאד מהמציאות הזאתאורנה01/10/2013
שלום רב
בני בן החמש וחצי הוא ילד שמח בד״כ חברותי ומקסים אבל רגיש מאד
לצערינו הוא ילד יחיד לאחר מסע קשה וכואב של טיפולי פוריות שנמשכו ללא הצלחה גם אחרי לידתו בנסיון להרחיב את התא המשפחתי
לאחרונה הוא מגלה צער ואפילו בכה מספר פעמים והתפרץ שאין לו אחים ולכל החברים יש אחים אני מרגישה שהנושא כואב לו מאד והוא מרגיש שונה וחריג
אני מנסה מאד שהוא יהיה בין חברים ומתאמצת מאד בעניין והוא גם מבלה הרבה עם שני בני דודיו אבל כשהוא חוזר הביתה הוא מתגעגע אליהם ומתפרץ בדמעות
לאחרונה הוא גם סובל מביעותי לילה כשעה לאחר שנרדם
אני הסברתי לו שאמא לא יכולה להביא עוד ילדים ומנסה להתפקס על הצדדים החיוביים שבמצב אבל הוא לא ממש קונה את וההסברים שלי לא מספקים אותו
אשמח לקבל טיפים כיצד להתנהל עם הקושי הרגשי שהוא חווה ואיך ניתן לעזור לו
שיתפתי גם את הגננת היא אמרה שתחפש ספר על הנושא ותנסה לעלות את זה אבל בינתיים היא לא עשתה עם זה כלום
חשבתי גם להכניס חיית מחמד הביתה כמו שרקנים כי כלב זאת אחריות כבדה מדי
אולי זה יעזור קצת וירגיע אתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגת עלי השאלה שלי? אודה מאד
אורנה02/10/2013אם תוכלי להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגת עלי השאלה שלי? אודה מאד - תגובה
סמדר ריינר03/10/2013שלום אורנה,
אני מבינה שהילד שלך היה רוצה אחים, וזה מובן וטבעי. אבל אני חושבת שמעבר לזהנכנס כאן עוד נושא שקושור אלייך. את מרגישה אולי אשמה , עצב ותחושת כישלון על כך שלא הצלחת להרות שוב, ואת חושבת שאולי זה הופך אותך לאימא לא טובה לבנך בכך שאת אל מצליחה להביא לו אחים.
אני חושבת שבנך חש כמה הנשוא טעון עבורך, וחלק מהקושי שלו נובע מזה.
בנך הוא לא כל כך חריג. ישנם ילדים רבים שיאן להם אחים, וכאל השגם אין להם שני הורים. קיימות היום משפחות רבות של ילידם מאומצים, ילדים לאימהות יחידניות, להורים חד מיניים וכו'. חשוב שאת לא תחווי את משפחתך כפגומה או את אומהות שלך כחסרה.
אף הורה לא יכול לתת לילד שלו את כל מה שהילד רוצה. וכך זה צריך להיות. לפעמים אנחנו חווים חסר בחיים וההתמודדות עם החסר חשובה מאוד להתפתחות.
זה לא נורא שבנך הוא בן יחיד, ולא נורא שהוא רוצה אחים ושהוא עצוב. אין צורך לנסות לשמח אותו, אלא פשוט להבין את העצב שלו ולהסביר לו בפשטות שלפעמים חסרים לנו דברים בחיים, זה קשה, אבל לא נורא.
ביעותי הלילה שלו לא קשורים לזה, ייתכן שהם קשורים לכך שהוא חש אותך חלשה ואשמה מדי, וחבל לו לצער אותך. לכן חשוב שתא תהיי חזקה , לא תייחסי לעניין יותר חשיבות ממה שיש לו באמת, ותמשיכי הלאה.
אם את רוצה אפשר בהחלט להביא חיית מחמד, אבל נסי לעשות את זה בלי ציפייה שעכשיוהוא יהיה שמח ולא ירצה יותר אחים.
זה בסדר גמור שמדי פעם הוא ייזכר בזה וזה יכאב לו, זה לא נורא וזה חלק מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה רבה על התגובה המפורטת
אורנה03/10/2013והמחזקת כנראה שיש בזה משהו ואני צריכה להתחיל לעבוד על העניין שוב תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה:-)
סמדר ריינר04/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד יחיד
עוד אמא11/10/2013אם הילד במצוקה, אין טעם לנסות להראות לו את הצדדים "החיוביים" במצב שלו. עדיף לדבר איתו בכנות על איך שהוא מרגיש - עצוב, מתוסכל מכך שהוא מרגיש שונה. אפשר להסביר לו בקצרה ולספר לו בכנות איך אתם מרגישים, שאתם אוהבים אותו מאד אבל שגם אתם הייתם רוצים עוד ילד, אך זה לא מתאפשר. אפשר לדבר איתו על תחושת הקיפוח והחריגות, ובעיקר לתת מקום לאיך שהוא מרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)