מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדיםאורן13/10/2013
שלום,
הבן שלי בן 10. אנחנו גרים בישוב קטן בו הילדים נהנים מבטחון יחסי - מעט מכוניות, מרבית האנשים מכירים אותם וכו'. ולמרות זאת הוא נמנע מלהסתובב לבד בישוב. גם אם אני מבקשת ממנו ללכת למכולת או להביא את אחותו מהגן הוא לא מסכים. התנאי שלו הוא שהוא יסע עם אופניים או שעוד מישהו יבוא איתו.
לפני כמה שנים היה לו ארוע עם כלבים שמאד הפחידו אותו כשהלך בישוב ויכול להיות שזה קשור.
כשאני מנסה לפתוח איתו את הנושא הוא מתעצבן ולא מסכים שנדבר על זה. מצד שני כשהוא הולך עם עוד מישהו הוא חופשי לחלוטין ומגיע לכל מקום בישוב.
מה אפשר לעשות? האם יש דרך לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
אורן13/10/2013שכחתי לכתוב למעלה.
במקרה ניהלנו דיון על מה זה פראנויה (שמענו את השיר פראנויה של אחינועם ניני ברדיו). הסברתי לו שזה כשמרגישים שכל הזמן מישהו רודף אחריך אפילו אם זה לא נכון אז הוא אמר שזה בדיוק מה שהוא מרגיש כשהוא הולך לבד.
זה "קצת" מטריד אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום אורן,
אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה הנוגעת לפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על אירוע בין ילדים קטניםאמא אמא12/10/2013
שלום.
בניי בני 6ו 9 היו אצל חבר בן 7.
הם רצו לנסוע עם הסקטים שלו. הילד המארח החליט שאם הם רוצים לנסוע יקבלו את הסקטים הם צריכים ללכת ערומים בחדר. אני הגעתי לחדר הסגור פתחתי את הדלת והם הופתעו מאוד!!. הסברתי לילדיי את הטעות שנעשתה ושאסור להתפשט לטובת שום דבר שמבקשים מהם.
מה לעשות?לדבר שוב איתם או מספיק מה ששוחחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות על אירוע בין ילדים קטנים - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום לך,
מספיק מה ששוחחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות??נועה10/10/2013
שלום,
אני אמא לילדה בת כמעט 5 (יש לה אחות בת כמעט 4 ואחות בת 4 חודשים).
היא ילדה מאוד מאוד נבונה, חריפה, מקסימה, חיכנית וחברותית מאוד.
לפני כשבועיים עברנו דירה מהמרכז למושב בשרון.
היא התחילה ללכת לגן חדש שממוקם בתוך בי"ס ולכן היא נוסעת בהסעה
כל בוקר אני לוקחת אותה ומעלה אותה לאוטובוס, אציין כי למרות שהיא בגן חדש ואינה מכירה את הילדים רק מתחילת השנה בהסעה היא יושבת ליד שני בני דודים שלה שגם הם גרים במושב.
בשבועיים האלו אני ממש שמה לב לשינויים במצב הרוח בהתנהגות אצלה כמו:
בכי רב, קושי בעליה להסעה (פעמיים ירדה ממנה ונאלצתי להסיעה לבי"ס בעצמי)
מעבר לבכי אני שמה לב שהרבה פעמים היא עושה "דווקא" אם אני או בעלי מעירים לה היא לא מקשיבה, מציקה מאוד לאחותה הקטנה, ומה שמתקיד אותי ביותר שהחל ביומיים האחרונים, היא מתאפקת לפיפי עד כדי כך שהיא נשכבת על הריצפה וצועקת שאני אקח אותה לשירותים כי בורח לה בתחתונים והיא לא יכולה ללכת בכוחות עצמה, פעמיים אף ברח לה הפיפי בתחתונים.
ניסיתי לעודד, לעשות שיחות שהיא בוגרת ושאני מאוד גאה בה וכל הכבוד שהיא עולה להסעה לבד, קניתי לה פרסים , ובעיקר המון חום אהבה חיבוקים ונשיקות
אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות, נראה שדבר אינו עוזר ואף המצב מחמיר.
מה לעשות?? כיצד להתנהג? ואיך לטפל בעניין הפיפי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות?? - תגובה
סמדר ריינר11/10/2013שלום נועה,
כנאה שציפיות שלכם ממנה להסתגל למקום שהיא לא מכירה, לנסוע בהסעה, לעבור דירה, להתרגל לאחות חדשה זה קצת יותר מדי.
אין טעם להגיד לה שהיא בוגרת, כיוון שהיא מאותת לכם שהיא אל בוגרת, היא גם עדיין קטנה וזה יותר מדי בשבילה.
בעניין הפיפי כדאי פשוט לתת לה להחליף לבגדים נקיים ולא לעשות מזה עניין.
אבל באופן כללי, חשוב לתת לה בתקופה הזו יותר תשומת לב, לבדוק אם אפשר לותר על ההסעה ולהסיע אותה בעצמכם השנה, ולעזור לה להכיר ילדים מהגן בשבעות אחה"צ כדי שיהיה לה יותר קל להשתלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכינועה10/10/2013
שלום,
אני אמא לילדה בת 3 +10 ח.
היו איתה מספר בעיות בשנה האחרונה כמו גמגום שכבר נעלמו אל נשאר דבר אחד וזה הבכי.
היא בוכה ללא הפסקה, כל דבר שהיא מבקשת גם אם זה בפעם הראשונה זה בבכי וצעקות, אם אומרים לה משהו הכי קטן שלא מוצא חן בעיניה היא בוכה, בקיצור אין כמעט שעה ביום שהיא לא בוכה ולא חשוב בגלל מה. וכמעט תמיד אח"כ היא מבקשת סליחה ואומרת שזה בלי כוונה וחייבת חיבוק.
ניסינו את כל השיטות לגרום לה להפסיק לבכות, זה כבר הפך למטריד מאוד ולעיתים זה הופך להתקפי זעם צעקות והשתוללות על הרצפה.
אוסיף ואציין שלפני שבועיים עברנו דירה, יש לי ילדה גדולה ממנה בשנה וכן לפני ארבעה חודשים נולדה אחות חדשה . אך לא נראה איזה שינוי לטובה או לרעה בעקבות שינויים אלו
מה לעשות?? אנחנו כבר אובדי עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי - תגובה
סמדר ריינר11/10/2013שלום נועה,
את אומרת שניסית את כל השיטות, אך לא מציינת מהן, סביר להניח שאציע לך משהו שכבר נסיתם.
חשוב מאוד לא לשתף פעולה עם הבכי, וכשהיא בוכה ומבקשת משהו לא לתת אותו, גם היא צורחת, משתוללת ונדמה לכם שזה נשמך שעות.
חשוב מאוד להתעלם מהבכי כשאתם חשים שהוא ללא סיבה ונועד למשוך תשומת לב, ולהתמיד ולהיות עקביים בכך למרות שזה נורא קשה.
אני מניחה שאם ניסיתם את זה, לא התמדתם בזה די זמן, וזה אכן קשה, אבל אין ברירה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ריגשיותלימור10/10/2013
בני בן 6 בשם הראל , הראל ילד עם בעיות קשב וריכוז ADHD בבית ספר כיתה א' לאחר מכן נמצא בצהרון להראל אין העיות התנהגותיות קיצוניות ילד חביב לא אלים , אך יש לו בעייה שמרוב שמעירים לו הוא די אל תעשה כך ,מספיק להציק לאח שלך וכו' וזה בתדירות גבוהה פיתח תחונה שהוא לא רוצה להקשיב לדוגמא: אני באה לקחת אותו להצהרון והמדריכה באה להגיד לי שהוא לא התנהג יפה ומפרטת לי מה קרה הוא מייד מתחבא מאחוריי ומתחיל להגיד די די די בצעקות ומתחיל לבכות לאוטם אוזניים. מה אני צריכה לעשות כהורה להפסיק אותה כאשר היא מספרת לי או שבעצם הילד צריך להקשיב בכל מקרה למרות שהוא בוכה ומתעצבן ? ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריגשיות - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום לימור,
ההקשבה לכל התלונות שיש כלפיו באמת לא עוזרת. אפשר לבקש מצוות המועדונית לערוך לו תכנית של חיזויקם חיוביים. בתכנית כזו, עיקר ההתמקדות היא במה הוא הצליח לעשות ולא היכן שלא. יכול להיות שזה יעזור לו להשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברותריקי10/10/2013
שלום,
אני אמא לבן 11. אפשר להגיד שאין לי ממש חברות טובות כך שאני יכולה לדבר איתן יום יום או לצאת מדי פעם לבתי קפה. בני כל הזמן שואל אותי מדוע אין לי חברות. ושזה לא טוב שהוא רואה שאמהות של חברים הולכות לקניון והולכות לבתי קפה.
הסברתי לו שזה בסדר גמור ולא כולן אוהבות להסתובב עם חברות כל הזמן.
חשוב לי לציין שיש לי חברות מילדות וחברות בעבודה אבל אני אוהבת את השקט שלי ולא משוחחת איתן באופן קבוע.
אשמח לשמוע אך דעתך,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום ריקי,
זה לא עניינו של בנך אם את אוהבת חברות או לא. חשוב להסביר לו שאלה עניינים של מבוגרים, ושהוא אמור להתעסק בעניינים שלו, ואת תסתדרי בחיים שלך כפי שמתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותסבטה10/10/2013
שלום.
הבת שלי , בת שנתיים וחצי , נכנסה לפעוטון בפעם ראשונה .כבר 3 פעמים הייתה חולה עם חום . כיום היא נמצאת שם מ- 7 עד 17.00 , כי שנינו עובדים .
סה"כ ההתאקלמות שלה בגדר הנורמה . הגננת אומרת שהיא משתלבת יפה . אבל היא בעא הביתה עצבנית ונצמדת אלי כל הערב .
יש לי אפשרות להביא מטפלת הקודמת שלה,שהיא ישבה איתה עד כה , מ-13.00 בצהריים עד 17.00 , כך היא תישן בצהריים במיטה שלה .
האם זה ייקל על הילדה ועדיף על יום כזה ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום מרינה,
חד משמעית כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותסמדר09/10/2013
שלום ותודה על הפורום הנהדר
אני רוצה לשתף אתכם בסיטואציה ותאמרו לי אם נהגתי נכון, זאת בעקבות בעצות שלכם.
היום אחרי הגן ביתי בת ה-4 ביקשה להזמין חברה הביתה ואני הסכמתי, הסתובבנו קצת בחוץ בגינה (ללא החברה) וכעבור זמן מה ביתי החליטה שהיא רוצה ללכת הביתה ולהגיד לחברה לבוא.
רק שבמקום לבקש היא דרשה זאת בטון כועס, רגזני וצועק כמה פעמים.
לפי עצתכם לא נגררתי לשיחות איתה, אלא התעלמתי לחלוטין וכאשר היא המשיכה שוב ושוב אמרתי רק במשפט אחד שאני מקשיבה כשהיא מדברת בצורה נעימה.
היא לא הקשיבה ואף סובבה את הגב והלכה בהפגנתיות גם כאשר קראתי לה. אז אמרתי לה שהחברה לא תוכל לבוא (מתוך מחשבה שזה תוצאאה הגיונית לצורת הדיבור שלה) היא החלה לכעוס ולבכות שהיא רוצה שהחברה תבוא. היא בכתה נורא והיה קשה להביא אותה לאוטו, באוטו התחלתי לדבר איתה (אולי זו טעות) שהיא צריכה לדבר יפה ולבקש, היא הייתה רק עסוקה שאני לא מקיימת הבטחות... ושכעת היא מבקשת יפה... בבית היא הבינה שאני לא מתכוונת להתקשר לחברה ופרצה בבכי קורע לב, שוב התעלמתי, אמרתי רק שאני מבינה שהיא עצובה וכועסת וזה בסדר גמור, אני בטוחה שמחר תבקש יפה ותוכל לבוא עם חברה.
עזרו לי ...
מה עלי לעשות כאשר היא דורשת משהו בטון כל כך לא נעים, כועס וצועק.
באופן כללי אציין שהיא ילדה בכורה, מקסימה, עוזרת, מקשיבה, דואגת, רגישה, מבינה, לפעמים לא נעים לי שאני כועסת עליה מרוב שהיא כזאת ילדה מקסימה. הבית שלנו רגוע ונינוח, יש גבולות ברורים והמון אהבה, כבוד וקבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום לך,
לא היה צורך הלגיד לה שהחברה לא תוכל לבוא. זו בעצם ענישה, וגם קצת התהנקמות בה, וזה מיותר. במצבים כאלה כדאי להניח לה להרגע ולחזור לדבר איתה כשהיא נרגעת. אין צורך באופן פעיל לפנות אליה ולהעניש אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותגובה
סמדר10/10/2013תודה רבה סמדר, מעריכה את תגובתך ואפעל לפיה
לא ראיתי בזה עונש אלא תוצאה הגיונית להתנהגות שלה
ובכל זאת אשאל, מה כן לעשות כאשר מבקשת דברים בצורה כל כך בוטה ?
להתעלם עד שמבקשת אחרת ?
להגיד לה שאני מחכה שתבקש אחרת ?
בשתי האופציות קיימת אפשרות שהיא נכנסת ללופ של בכי ומצוקה שקשה לעזור לה בו
ויש לי סבלנות רבה להכיל, לכבד, לא לכעוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותגובה - תגובה
אבל היא לא ביקשה שום דבר בצורה בוטה, ההבטחה לקבוע עם חברה הגיעה עוד קודם לפני שהיה שיונוי בהתנהגותה. אם היא מבקשת בצורה שלא נעימה, אפשר בהחלט להגיד לה שעד שלא תבקש יפה לא תוכלו להיענות לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםרינת09/10/2013
שלום רב,
בני בן שנתיים ושמונה חודשים, במסוף יוני התחלנו גמילה ואז הצלחנו די יפה עם קקי, לא עשה בטיטול כלל, כל הזמן ביקש וישב בשירותים, וגם פיפי ביקש, עם מעט פיספוסים, גם ישן צהריים ולילה עם טיטול אבל קם יבש ומייד ביקש ללכת לשירותים לעשות פיפי. אחר כך נסענו לחופשה לשבועעים וקצת התבלגן הסדר בנסיעות פעם עם טיטול ופעם בלי. ב1/9 התחלנו גן ילדים. בהתחלה בגן עשה כל הזמן פיפי במכנסיים עד שהסברנו שצריך להזכיר לו, עדיין בגן מפספס. אבל גם בבית התחיל לעשות פיפי במכנסיים ויותר גרוע גם קקי עושה בתחתונים. אני מאוד מיואשת, כועסת עליו ועל עצמי ולא יודעת מה לעשות. כאשר שואלים אותו איפה עושים פיפי וקקי הוא עונה בשירותים.
מה היית מייעצת לעשות במקרה כזה?
סליחה על שאלה ארוכה
בברכה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
סמדר ריינר11/10/2013שלום רינת,
האם עבר לגן חדש? או לקבוצת גדולים בגן קיים? האם נולד לו אח או שיש אח בדרך?הילד שלכם מאותת לכם שנדרש ממנו להיות גדול אבל הוא עדיין קטן וקשה לו. כדאי להתייחס לקשיים שלו, וכשיריגש יותר מובן, יכול להיות שלא יצטרך לאותת לכם באופן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רינת11/10/2013תודה על תשובתך. כן הבן התחיל השנה ללכת לגן, עד עכשיו הייה עם סבתא.
איך את ממליצה להתקדם איתו, אני כמובן לא רוצה להחזיר לו תיתול, כי לרוב הוא מבקש, אולי אני לוחצת עליו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום רינת,
יכול להיות שהוא מרגיש לחץ, נסי להרפות ופשוט להניח לזה, לא להתייחס לפספוסים יותר מדי, ולדבר איתו על כך שבא לו להיות תינוק לפעמים וזה בסדר. עצם הלגיטימציה למה שעובר עליו תעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ועשרה חודשיםתמר09/10/2013
בני בן 10 חודשים, ומאז שאני זוכרת תמיד כשאני לא מרשה לו משהו (כמו לטפס על השולחן), בין עם באסרטיביות ובין אם בכעס, זה רק גורם לו לצחוק ולעשות את שוב בהתרסה.
היום הוא קרא לי פעמיים רק כדי שאבוא לראות שהוא טיפס על מקום שאסור לו.
האם זה נורמלי?
יש לו אח גדול עם ODD ואני לא זוכרת שבגיל הזה כבר שם עלי פס :-(
האם סביר שגם הקטן יהיה בעל אופי מרדני בעתיד או שזו רק בדיקת גבולות אופיינית לגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ועשרה חודשים - תגובה
סמדר ריינר11/10/2013שלום תמר,
לא הייתי מייחסת תכונות אופי כל כך גורליות בגיל כל כך קטן. יותר סביר בעיני שיש משהו בקשר ביניכם שהוא שונה מהקשר שלך עם בנך הראשון, ואולי כדאי לפנות להדרכת הורים כדי לבדוק את זה יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מופנםאיה08/10/2013
בני בן 6.5, בכיתה א', ילד חכם, יצירתי, מוכשר בהרבה תחומים אומנותיים, שמח, מצחיק, בעל הרבה חברים, אלא שהקושי העיקרי שאני רואה שיש לו שהוא מאוד פגיע ןשאם למשל מישהו פגע בו ,אז באותו רגע הוא מאוד נעלב עד כדי בכי , אך הוא לא בא לספר למישהו או לבעל סמכות שבמקום וגם כששואלים אותו הוא ממשיך לבכות ולא מספר. תחושת הפגיעה שהוא מרגיש מאוד עמוקה עד כדי שלא יכול לדבר. דבר דומה קורה גם כשהוא איתנו, ההורים, הוא עמד עם אביו בתור לאנשהו ואז בעלי לא שם לב וילד שעמד בתור דחף את הבן שלי ואז הוא בכה בכי של נעלב, הוא לא בוכה בקול רם וכשבעלי ואני שאלנו אותו מה קרה , המשיך לבכות ולא סיפר. אחרי כמה דקות נרגע וחזר לעמוד בתור.אני מאוד דואגת מאחר שגם אני הייתי ילדה כזאת ואפילו בעצם עד היום אני כך- בוכה לעצמי כשקשה לי ולא משתפת אף אחד.לכן כואב לי כשאני רואה אותו כך, כי חוץ מזה הוא ילד מתנה, ילד מדהים וזה קושי שמעיב עליו.אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מופנם - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום איה,
את בעצמך מציינת שאחרי כמה דקות הוא נרגע וחזר לעמוד בתור. את מציינת שהו אמקובל חברתית והדבר לא גורם לו בעצם שום נזק ממשי. הייתי מציעה לך להניח לזה, אם לא תעשי מזה עניין סביר להניח שהוא יתגבר על זה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 וחצי - איבוד ביטחון עצמיאיתי08/10/2013
שלום רב ,
בני בן החמש וחצי , ילד מקסים ונוח מוקף בחברים.
מאז ומתמיד היה בעל ביטחון עצמי , אם בפרידה בגן ,יצירת קשרים חברתיים עם ילדים אחרים ואפילו הליכה לחוגים כבר בגיל 3 ללא הימצאות הורים.
העניין שבחודשים האחרונים ההתנהגות שלו נסוגה לאחור .
ישנם דברים שאנו מבינים כחלק נורמלי מהגיל כמו : פחד מהחושך וביעותי לילה.
באופן כללי הוא התחיל לפחד כמעט מכל דבר.
מה שמטריד או יותר נכון מתסכל הוא הרצון שלו ללכת לחוגים אך ברגע שמגיעים לחוג הוא חושש ברגע שהוא שהוא את הימצאותם של ילדים שאינו מכיר , בעיקר אם הם נראים לו גדולים ממנו .
אנחנו לא לוחצים עליו ללכת לחוגים אבל נראה שהוא מתוסכל יותר מאיתנו כי הוא באמת רוצה ללכת אבל חושש ....
אני בטוח שאם פעם אחת הוא יתגבר על החשש הוא יבין שלא היה ממה לפחד .
כיצד אפשר לעזור לו להתגבר על הפחדים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 וחצי - איבוד ביטחון עצמי - תגובה
סמדר ריינר10/10/2013שלום איתי,
אתם מזומנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובות העוסקות בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונפליקס ביחס לילדיםגודי08/10/2013
יש הרבה דברים בהתנהלות של בעלי עם הילדים שאני לא מסכימה איתם וזה טבעי הבעיה היא שקשה לי מאוד לא להראות את זה והילדים חשים זאת אפילו כשאני לא אומרת כלום הרבה פעמים הם באים אלי "להלשין" על אבא ואני אומרת להם תגידו את זה לאבא למה אתם באים אלי...אני מרגישה שאני עושה נזק לילדים והם יודעים גם לנצל את זה ...אני חשה נקיפות מצפון אך לא יכולה להתגבר ולא לעצור את בעלי או להעיר או להתערב הילדים שלי 5 בגילאי 2-9 מה לעשות. מה לאמר להם כשהם באים אלי ואני חושבת שהם צודקים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונפליקס ביחס לילדים - תגובה
האם את יכולה לתת דוגמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונפליקט-דוגמא
גודי10/10/2013תודה על התיחסותך...דוגמא שעולה כרגע בדעתי הילד קוראת ספר במיטה בעלי עובר ומחליט באותו רגע לכבות את האור הילדה מתעצבנת שהיא באמצע העמוד או הדף ומתחילה לצעוק ולבכות אני חושבת שצריך להודיע לילדים שבעוד חמש דקות מכבים את האור ומרגיז אותי שהוא חסר רגישות לילדים גם מבוגר לא אוהב שמנחיתים עליו פתאום משהו... אני מעירה לו על הצורה שהוא פועל הילדה יכולה אחר כך לקום 0כשהוא לא בשטח) ולבכות לי אבא כיבה לי את האור אפילו לא ראיתי באיזה עמוד אני...אני באמצע המתח וכו ואני חושבת שהיא צודקת....ויש עוד המון דוגמאות כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונפליקט-דוגמא - תגובה
במצב כזה את יכולה להגיד לילדה שאת מבינה שקשה ולנחם ואתה בלי לנקוט עמדה אם היא צודקת או לא. בלי קשר לזה, נראה לי שלא ניתן ללגבות התנהגות שנאחנו חושבים שגובלת בלאימות וחוסר כבוד כלפי הילדים, ואת העניין הזה חשוב שתסדירי מול בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גודי10/10/2013עזרת לי מאוד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר11/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע להתמודד עם כשלוןאורית08/10/2013
בני בן ה- 6 אינו יודע איך להתמודד כאשר הוא מנסה לעשות משהו והוא לא מצליח. למשל הוא רצה להרשם לחוג כדורסל וכל כך התלהב מזה אך באימון הראשון הוא לא הצליח לקלוע לסל. הוא יצא בוכה ומתוסכל ואמר כי איננו רוצה להרשם לחוג. בשיחה ביננו לאחר מכן הציף עוד רגשות שלו כגון שכולם מנצחים אותו בכיתה בדמקה, שהוא איננו מצליח לא לדרוך על הקווים בקלאס ועוד. אנו מסבירים לו כי זה בסדר שלא תמיד מצליחים בכל ומנסים ליצור אצלו חוויות של הצלחה (לדוגמא נותנים לו לנצח אותנו בבית מידי פעם בטאקי או בדמקה). יש לו הרבה חוויות בהן אם הוא מנסה משהו ולא מצליח הוא נכנס להתקף זעם ובכי וישר מרים ידיים. הוא ילד מאוד פיקח ומאוד רגיש ואני לא רוצה שתיהיה פגיעה בביטחון העצמי שלו. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע להתמודד עם כשלון - תגובה
סמדר ריינר11/10/2013שלום אור,
זה מצויין שאתם משחקים איתו, אפשר להוסיף גם למשחק הומור, לטועת בכוונה ולצחוק על עצמכם, לעשות את הכל יותר קליל ומשחקי, לספר לו על כישלונות שלכם ועל איך שהתמודדתם איתם, ובכלל להקפיד על הגבולות בבית ועל הסמכות ההורית שלכם, יכול להיות שההתהנגות שלו היא ביטוי לחרדה בשל חולשה כלשהי שהוא חש מכם, נסו לחשוב אם זה מתאים למה שאתם מכירים על עצמכם ועל איך שהבית שלכם מתנהל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס משוחרר מידי כלפי מבוגריםגודי08/10/2013
ביתי בת חמש נבונה ורגישה יש לי בעיה איתה שמאוד מביכה אותי זה היחס שלה למבוגרים היא מתיחסת לכל מבוגר גם אם זו חברה שלי שהיא לא מכירה בכלל כאל חברה שלה בלי לשמור אף דיסטנס היא מסוגלת להתישב עליה לגעת בעגיל שעל אוזנה אם זה מענין אותה לנסות להוריד נצנצים מהסומק שעל לחיה לבדוק את התיק שלה וכו' זה נראה ממש חמוד ואפילו מצחיק אבל אותי זה ממש מביך אני מרגישה שהיא לא מבינה שיש דברים שלא עושים למבוגרים ולזרים היא יותר מידי משוחררת היא מסוגלת גם להציץ בתיק לשאול מה יש להם בתיק ומה את עושה עם העגבניות שבשקית שלך???.כל הסברים שלי לא עז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס משוחרר מידי כלפי מבוגרים - תגובה
יש דברים שלא מסבירים אלא פשוט אוסרים בצוקה תקיפה וברורה. צריך פשוט להגיד לה שאסור, ואת לא מרשה ולא מתנהגים כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)