מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה....לנה24/10/2013
שלום רב,
בן שלי בן כמעט 3 .התחלנו את הגמילה לפני חודשיים וחצי . עם הפיפי הכל הלך חלק תוך יום נגמל ביום ותוך שבוע בלילה....
הבעיה זו קקי . הוא היה רגיל לעשות פעמיים שלוש ביממה וכשהייתי מושיבה אותו על העסלה או ישבנון לא היה מוכן לעשות.התחיל להתאפק וזה גרם לעצירות. הרופאה הביאה לנו נרות ונורמולקס-משלשל.
כל פעם כשהיה מרגיש שיש לו קקי היה צורח ומשתולל.היינו שמים אותו על העסלה ומחזיקים עד שלא היה עושה.ראינו שזה לא מוביל לשום מקום והוא פשוט מפחד לעשות קקי אז אמרתי לא שלא יפחד ויעשה בתחתונים,היה גם בוכה אבל עשה הייתי מראה לו שהנה זה קקי וזורקת אותו לשירותים והוא היה מוריד מיים ואומר: מחר אני גם עושה קקי בשירותים וזה לא מפחיד"...ככה עשינו שבועיים שלושה..אחרי זה הוא התחיל לבקש טיטול כשהיה מרגיש שיש לו קקי.אני עושה אותו דבר וזורקת את זה לשירותים.
אבל הוא לא מוכן לשבת על הישבנון או סיר ולעשות .
אני לא רוצה שיתאפק כי אז הוא סובל עצבני ובוכה המון.
מה אפשר לעשות כדי לקדם את העיניין ולהתגבר על הפחד??????????.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
לנה25/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה.... - תגובה
סמדר ריינר27/10/2013שלום לנה,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אנטלי23/10/2013
שלום רב, ילד שלי בן שש ושלושה חודשים. ילד מאוד חברותי ושמח. כמעט כל בוקר לפני שהולכים לבית הספר הוא מתחיל לבכות חזק מאוד ולמצו תירוצים כמו " כואבת הבטן" שהוא רוצה ללמוד אותיות בבית ( למרות שיום יום אנחנו חוזרים איתו לפי בקשתו) דיברתי עם מורה היא אומרת שהוא ממש בסדר ושהיא לא מבינה מה קורה איתו בבוקר. מה ששכחתי לציין זה שיש לו קצת בעיה בדיבור בצורה קלה אנחנו הולכים לתיקלנאית תקשורת. בנוסף הוא גם התחיל לעשות קקי במכנסיים, אפילו כשהוא בבית. מה כדאי לעשות ואיך לדבר להסביר לו, הרי הוא ילד נבון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א - תגובה
סמדר ריינר24/10/2013שלום נטלי,
זה לא עניין של הסבר. כנראה שאין לו שום בעיה ללכת לבית הספר והבכי בבית קשור לקשר שלו איתכם ולא לבית הספר. (אם אכן מה שמהורה אומרת נכון)העובדה שהתחיל לעושת קקי במכנסיים מדאיגה ויש לפנות בדחיפות לטיפול פסיכולוגי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים שובבמיכל23/10/2013
שלום אני בת 34 אמא לפעוט בן שנתיים אני עובדת מהבית והילד איתי בבית לפחות עד אחרי החורף שאכניס אותו למסגרת. יש לנו סדר יום בבוקר גינה אחר הצהריים גימבורי אני מפגישה אותו עם המון ילדים בני גילו...הבעיה היא שמאד קשה לי איתו כשאני איתו בגינה הוא בורח לכל כיוון ולא מתמקד במתקנים אני מוצאת את עצמי כל יום "לא אל תיגע אסור זה מסוכן "זה מתסכל אותו ואותי...הוא מאד סקרן נוגע בכל דבר נמשך דווקא לדברים שהם לא משחקים פותח מגירות סוגר נכנס לתוכן ... וכשאני מעירה לו הוא צובט אותי וצורח... כשאני מתארחת אצל משפחה הוא נוגע בדברים שבירים עציצים ..הוא לא נח לרגע ...לאחרונה הוא מרים עליי יד זה קורה כשאני מעירה לו ולוקחת ממנו דברים מסוכנים. הוא מאד פעלתן ושובב...לגבי הדיבור שלו שלהערכתי זה גם מתסכל אותו..הוא אומר חצאי מילים אמא הוא מבטא מאמא אבא בא כדור דור הוא אומר רק את סוף המילה הוא מתקשה לתקשר איתי. הוא כן יוצר קשר עין ומצביע על דברים כשהוא רוצה שאלתי היא כזאת. האם הוא ילד היפרקטיבי ?לגבי השפה שלו האם זה תקין לדבר מילים לא בשלמותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים שובב - תגובה
סמדר ריינר24/10/2013שלום מיכל,
בודאי שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט היפראקטיביות, וגם לא נהוג לאבחן זאת בגיל כזה. עדיין מוקדם מדי לקבוע מסקנות לגבי הדיבור שללו, אבל אם את אל שקטה אולי כדאי לך לקבוע פגישה במכון להתפתחות הילד, יכול להיות ששם תוכלי, מעבר לאבחון לקבל גם הדרכת הורים כדי ללמוד להתמודד עם בעיית הגבולות שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוגים - האם מוגזם..?מירי21/10/2013
ערב טוב,
בתי בת 6+ תלמידת כתה א. היא מסיימת כל יום באחת וחצי ואני זו שמקבלת אותה בבית. לבקשתה נרשמה לחוג ריקוד שמתקיים פעמיים בשבוע למשך שעה, חוג ממנו נהנית מאד. לאחרונה ביקשה חוג נוסף, שגם הוא מתקיים פעמיים בשבוע למשך שלושת רבעי שעה. (חוג ספורט). אציין כי היא נהנתה גם בחוג השני אותו בינתיים רק ניסתה. ולשאלתי:
בעבר עם ילדיי הבוגרים היתי די אנטי עניין החוגים..או נכון יותר טענתי תמיד שהכל צריך להיות במידה ולא צריך להגזים עם החוגים, מבחינתי נכון היה לא יותר מפעמיים אחהצ..יחד עם זאת, ילדי הבוגרים היו בצהרונים..ואספתי אותם רק בארבע.., עתה , אני תוהה האם זה מוגזם שתלך לחוגים 4 פעמים בשבוע והיא רק בת 6..,
היא ילדה חברותית ואהודה, אך יחד עם זאת לא נפגשת בכלל הרבה עם ילדים אחרי הצהריים..במקרה הטוב פעם בשבועיים..ועם זאת (וגם בשיחה עם המורה) היא מאד אהובה ובעלת בטחון עצמי. כשבאות אליה חברות הן משחקות מקסים ונחמד לה..אבל..אין לה צורך בזה וזה ממש לא בא ממנה, כך שלהשאיר אחרי צהריים פנויים לחברות זה לא העניין..,
השאלה שלי אם אני לא מעמיסה מדי על הילדה , בחוגי פעילות (ריקוד, ספורט..) כי זה יהיה 4 פעמים בשבוע..ושוב..היא מצידה רוצה..אבל כמובן אני מחליטה..,
מה דעתך?,
בברכה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוגים - האם מוגזם..? - תגובה
סמדר ריינר22/10/2013שלום מרי,
אם זה רצון שלה וזה לא מכביד עליה זה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה21/10/2013
שלום,
מתוך 2 דפים עם ציור של הילד מבית הספר, בדף אחד היו רק עיגולים קטנים ורק בצבע שחור. עיגול היו בשורה אחד וככה היו כמה שורות. זה לא הצבע אהוב של הילד. צבע אהוב שלו זה - כתום. בבית אני לא משתמשת בשחור עם הילד, אין בכלל, כי אני לא סובלת שחור. בזמן אחרון ילד לא רוצה ללכת לבית ספר, כי הוא סיפר שהילד דחף אותו והוא נפל. בכניסה לכיתה הילד שלי לא מסוגל לראות את הילד שדחף אותו ומפוחד. ובכיתה אמרו לי שזה לא היה. ובכיתה צוות אמר לי שזה לא היה. אני יודעת שחור זה לא טוב. סמדר אם אפשר הסבר קטן מה אומר ציור מוזר? עיגולים (סגורים/לא סגורים), שורות, שחור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר22/10/2013שלום אקסנה,
חשור בציור של ילד זה לא בהכרח לא טוב. בעינייך זה צבע רע, לא בהכרח בעיניו. זה לא סימן שמשהו לא בסדר. אניאל יכולה לדעת מהמ משמעות העיגולים מלבד לשער זה קשור לסגירות שלו, וזה מתאים מאחר ואת יודעת שהוא סובל מ- PDD. לילדים קורים לפעמים דברים לא נעימים בבית הספר, זה חלק מהחיים וזה לא אומר בהכרח שמשהו נורא קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להגיד את ה- לא לילדאבי21/10/2013
שלום רב,
אני אב לילד בן שנתיים, לעיתים תכופות הוא עושה דברים שאנו אוסרים עליו- טורק את דלת המקרר, מטפס למקומות גבוהים, דוחף את הטלויזיה, זורק אוכל וכו'
אנו לא מאמינים שזה נובע מרצון/איתות לתשומת לב מפני שהוא מקבל תמיד ולמעשה הוא תמיד נמצא "במרכז העניינים" שלנו.
אציין כי לעיתים ישנם ויכוחים בין ההורים, לא קולניים אך עדיין ויכוחים שנובעים מחילוקי דעות לרוב בנושא דרך החינוך.
ניסינו להעניש בצורה של השבתו במיטה - הוא בוכה- מצטער- יוצא- ושוב עושה...
במקרים של סכנה- נגיעה בשקע חשמל אף נתתי לו מכה קטנה ביד אך זה לא עוזר הוא מתעקש לעשות כרצונו...
כיצד את ממליצה לפעול,
לעצתך נודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להגיד את ה- לא לילד - תגובה
סמדר ריינר22/10/2013שלום אבי,
ההתנהגות של בנך היא אופנינית לגיל. את הלא יש להגיד בצורה סמכותית וברורה, בלי הסברים וגם בלי עונשים, ולהיות עקביים מאוד. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גומלים מחיתול בלילה??? דחוף!!אמאל'ה :-)21/10/2013
שלום רב,
ביתי בת השנתיים החלה גמילה לפני 4 חודשים. יש ימים ללא פספוסים כלל! ויש ימים למשל אחת לשבוע שמפספסת כל היום!
מדוע זה כך??
דבר נוסף, היא ישנה עם טיטול בלילה.
וקמה רטובה בטיטול.... כיצד גומלים מטיטול גם בלילה?
אשמח לעצתכם הדחופה...
תודה רבה
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך גומלים מחיתול בלילה??? דחוף!! - תגובה
סמדר ריינר22/10/2013שלום לך,
לא כל כך הבנתי מה כל כך דחוף? מדוע זה דחוף לגמול ואתה בלילה?
פספסוסים זה חלק מתהליך הגמילה וזה טבעי לגמרי, צריך להתייחס לזה כמה שפחות ופשוט להלחיף לה. לגבי הליהל - פשוט להמשתין שתקום חבשה, גם אם זה ייקח עוד שנה. זה לא בוער. בלילה יותר קשה להיגמל מאשר ביום וזה בסדר גמור אם זה ייקח יותר זמן. נסי לא להילחץ הלחת יגרום לתהליך להתארך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תשובתך
אמאל'ה :-)23/10/2013שלום לך,
ותודה על המענה.
כוונתי היא שהיא אינה מפספסת הרי היא יודעת להתאפק הרבה זמן לפעמים מס' שעות...
לכן איני יודעת מה לעשות לדוגמא אני אומרת לה בואי נלך לשירותים לפיפי היא אומרת אגיד לאמא כרגע אין לי. ואחרי 2 דק' עומדת בסלון ועושה פיפי...
וודאי שאיני מתייחסת לפספוסים.. וזה אכן טבעי אך המצב כאן הוא אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תשובתך - תגובה
סמדר ריינר24/10/2013שלום לך,
יוכל להיות שאת קצת לחוצה סביב העניין ואולי בלי להתכוון לוחצת עליה ולכן התגובה שלה היא סוג של לעושת דווקא. חשוב להניח לנושא ולא לעסוק בו בצורה אינטנסיבית. נסי לא להגיד לה לעשות פיפי, ואם היא תשחכ ותפספס - אז תפספס. זה לא נורא. היא זקוקה כרגע לכך שהדבר יהיה בשליטתה ולא בשליטתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11איריס20/10/2013
שלום , אני אם לשלושה .
האמצעי בן 11 , ילד מקסים ורגיש ,מרבה לבלות בחברת תלמיד מסוים בכיתתו. הוא מחובר כמעט רק אליו ולא מפתח ומשקיע בקשרים אחרים למרות שאני חוזרת ומציעה לו לעשות זאת. הבעיה היא שאיני מרוצה מהתנהגות החבר ,עקב התנהגותו השלילית וההשפעה הרעה שיש לו על בני.
הדבר מתבטא בלימודים -ביקשתי להפריד ביניהם בכיתה שכן בכל פעם שהם יושבים יחד הם מפריעים למורה ,מפטפטים ,צוחקים ומזלזלים .כאשר הוא יושב בנפרד הוא קשוב יותר ולומד נפלא.
במפגשי אחה"צ נוכחתי לדעת שהחבר ניצל לא אחת את בני ואת הנאיביות שלו , כשבא לו מבקש להיפגש וכשלא בא לו "מנפנף" אותו ,לעיתים מזלזל בו בשפתו, ובאופן כללי לא מכבד אותו כחבר.
אני מודעת לכך שרוב הזמן ,בני מחבב אותו מאוד ונהנה בחברתו , אולם מבינה שהקשר לא בריא עבורו ועשוי להזיק לו - בלשון המעטה.
איני בטוחה כיצד עליי לפעול .מצד אחד לא רוצה לנתק אותו בכח מהחבר ולהתערב בצורה בוטה , ומצד שני חבל לי שאינו יוצר קשרים אחרים משמעותיים וחיוביים יותר.
מאוד אשמח לעצה או הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 - תגובה
סמדר ריינר21/10/2013שלום איריס,
את צודקת כשאת לא רומה לנתק בניהים ואת גם לא יכולה. זו הבחירה של הבן שלך ויכול להיות שחלק ממנה נעשית באופן לא מודע כדי להתנגד לך. לכן, ככל שתתקוממי נגד החברות הזו יורת כך היא תעלה ותפרח. אם תניחי לנושא, יש סיכוי שבנך ישים לב שהוא בעצמו נפגע ויחפש פתרונות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץמיכל20/10/2013
שלום סמדר
אני אמא לשני ילדים אנו הורים גרושים ושאלה לי ..
הבן שלי (9) קרוב לאביו אך ברמה שאני ממש ניפגעת ולא יודעת איך להגיב
אצל האבא אין גבולות .. כגון כל היום במחשב שזה בסדר .. לישון מאוחר ..
משחקי האבא בא לידי ביטוי שהוא לא מוכן לעזור בחוגים ודואג להגיד לילדים שהוא מפרנס אותי..
אצלי יש גבולות בבית .כגון לישון בזמן , הכנת מערכת וכו
השבוע אני מתקשרת באחת השבתות שילדים היו אצלו ומבקשת לדבר עם הבן כדי להגיד בוקר טוב
הבן שכב ליד האבא ולא היה לו כח לקום לענות לי האבא עודד להגיד שאתקשר אחכ
נורא ניפגעתי מבערב הסברתי לבן שלי שאני שמחה שהוא נח אך שאני מתקשרת בימים שהוא נימצא אצל האבא שיענה לי ..
לא יודעת איך בכלל בכלל בסיטואציה הזו
אשמח את עצעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
סמדר ריינר21/10/2013שלום מיכל,
חשוב מאוד שתעבדי על עצמך חזק לא להיפגע. בעלך מסית את הילדים, וזה לא בסדר אבל זה לא קשור לילד ואסור לך להאשים את הילד במצב. כבנך נמצא אצלו הוא חייב להיות נאמן לו אחרת יהיה לו לא נעים שם, והוא עושה מה שאבא רוצה. את בתור אימא ואדם מבוגר, צריכה להבין את הסיטואציה הבלתי אפשרית שבנך נקלע אליה, ולא לדרוש ממנו נאמנות אלייך. בעניין שלך הוא עם האבא ולא איתו.
אל תדאגי בנך אוהב אותך ואף אחד לא באמת מאיים על מקומך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שואלת " האם את אוהבת אותי?"סוזן20/10/2013
שלום סמדר,
הילדה שלי בת 2 ו-10 חודשים. לפני חודש העברתי אותה לגן פרטי- עם ילדים בני 3 ומעלה. הילדה התקשתה קצת בלהשתלב עם יתר הילדים למרות שעל פי המורות מבחינת יכולות מנטליות היא מסתדרת מאד ומשתתפת בכל הפעילויות. אך אישית הרגשתי במצוקה שלה אבל האמנתי שהיא תעבור את זה.
הבעיה שמאז, ובכל יום בשעות הצהריים היא מתחילה לבכות מבקשת לדבר איתי בטלפון ומשגעת את המורות ושואלת"האם אמא אוהבת אותי?" וכשהיא חוזרת הביתה היא לא מפסיקה לשאול את אותה שאלה.
קשה לי מאד עם השאלה הזו, למרות שבכל פעם אני עונה שכן ומנסה להסביר לה ה זה אהבה ואיך אני אוהבת אותה תמיד גם ברגעים שאנ יכועסת עליה בהן.
אני לא יודעת למה לקשר את השאלה ואת הצורך בהצהרת האהבה ואיך אני מתמודדת עם זה? האם זה קשור לגן החדש? או לילד שבא בדרך? חשוב לי לציין שאני בחודשים ראשונים של הריון והיא יודעת ל כך, ואני מנסה להסביר לה שאני יודעת שאולי זה קשה לה אבל אני תמיד אוהב אותה ושהיא תתרגל. מה את מציעה לעשות? באיזה שלב זה אמור להיות מדאיג?
תודה רבה
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה שואלת " האם את אוהבת אותי?" - תגובה
סמדר ריינר21/10/2013שלום סוזן,
יכול להיות שזה קשור לילד שבא בדרך, ואולי לשילוב , אולי היא מדמיינת לעצמה שעכישו שיהיה לך ילד חדש את לא צריכה אותה ושולחת אותה לגן. זה לא מדאיג, אפשר לדבר איתה יותר על התינוק החדש שמגיע, שמצד אחד היא בטח רוצה אותו אך מצד שני היא חוששת שאולי בגללו אימא תאהב אותה פחות. חושב להגיד לה, שכן, כשיהיה תינוק חדש אימא תהיה עסוקה איתו לפעמים, אבל עדיין את אוהבת אותה אותו הדבר.
חושב לא להתרגש מהשאלה, לא לעשנות לה כל הזמן, ולהגיד לה בצורה ברורה ותקיפה שיש דברים שהיא צריכה לעשות, כמו לשחק בגן, לשמוע סיפורים, לעשות עבודות יצירה ולהפסיק לשאול. אין טעם לענות לה לכ הזמן, הפיתרון הוא לא במענה אלא ברגיעה שלך, היא שמה לב שזה מחליש אותך ונוגע בך ולכן ממשיכה לשאול. בשבל מסויים מותר גם להתעלם מהשאלה, להגיד לה שמספיק לשאול ולהעביר אותה לפעילות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרותים בגןדנה20/10/2013
הבן שלי בן שלוש וחצי נכנס השנה לגן עיריה,התאקלם יפה,ללא בעיות מיוחדות.לפתע צצה בעיה בגן-הוא לא מוכן לעשות קיבה בשרותים.פיפי הוא כן עושה.אצין שהוא גמול כבר יותר משנה ואין לו בעיה לעשות בשרותים ציבוריים.כל פעם שהוא צריך בגן ,הוא נעמד במצוקה ליד השרותים ובוכה שהוא רוצה אותי.לא ברור לי אם הקושי הוא ענין הניגוב או הפעולה עצמה.איך אני אמורה להתיחס לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרותים בגן - תגובה
סמדר ריינר21/10/2013שלום דנה,
חשוב שתדברים עהגננות שיעזרו לו באותם רגעים, יצעיו לו עזרה וילוו אותו בקושי.
מעבר לזה אין לך מה לעשות עם זה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוח מהפסיכולוגשרה19/10/2013
בני בן 9 מטופל אצל פסיכולוגית ילדים כבר 9 חודשים, חוץ ממפגש איתנו ההורים פעם בחודשיים (אנחנו גרושים) היא איננה מוכנה להוציא לי דוח כתוב המסכם את הטיפול עד כה. מה הזכויות שלי לגבי קבלת הדוח? והאם היא יכולה לסרב ולומר שהיא עושה פגישה משותפת להורים כל חודשיים שלושה ולכן לא צריך דוח או שאין קשר בין הדברים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוח מהפסיכולוג - תגובה
סמדר ריינר20/10/2013שלום שרה,
קודם כל זוהי שאלה משפטית ולכן אולי כדאי ורצוי שתבייא אותה לפורום משפטי. ככל הידוע לי, זכותך כהורה לקבל דו"ח כתוב לגבי הטיפול עבורך .
אני מבינה שאותה מטפלת רוצה להימנע ממצב שבו הטיפול ינוצל על ידכם לצורך מאבק הגירושין שלכם. זו אכן בעיה, (לא בטוח שהיא קיימת אצלכם), אבל עדיין היא חייבת להצויא מכתב אם אחד מכם מבקש זאת. יכול להיות שבאותו מכתב היא לא יכולה לכתוב שום דבר על ההורה השני אם אין לה ויתור סודיות ממנו, אבל עדיין היא חייבת להצויא מכתב כזה עד כמה שאני יודעת.
שוב, זהו אינו ייעוץ משפטי ויכול להיות שכדאי לך לשאול עורך דין שמתמחה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותיוסי19/10/2013
יש לי ילד בין שנתיים, אני וגרושתי לא מדברים בכלל, כאשר אנחנו צריכים משהו אנחנו מסמסים, גם כאשר הילד עובר מאחד לשני אין שום מילה. האם יכולה להיווצר בעיה פסיכולוגית או כל דבר אחר בעקבות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות - תגובה
סמדר ריינר20/10/2013שלום יוסי,
ילדים חשים כאשר היחסים בין ההורים אינם טובים וזה בודאי משפיע עליהם לרעה. אבל זה לא קשור לשאלה אם מדברים או מסמסים, הילד חש במתח בכל מקרה. גם אם תדברו, זה לא אומר שהוא לא ירגיש את מתח ביניכם ואת חוסר התקשורת, כך שיכול להיות שבמקרים מסויימים זה עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש עם חבריםשרית19/10/2013
יש לי שלוש בנות .הקטנה שנה וחצי שמעסיקה אותי מאוד.שנה הייתי איתה בבית ואז הייתי פנויה והייתי מסכימה לילדות הגדולות להביא וללכת לחברים יחסית הרבה.מאז שהתחלתי לעבוד אני רק מגיעה ב16:30 הביתה והילדים במסגרות.רק אני מגיעה והם רוצים להזמין או ללכת לחברים ואני לא מסוגלת לחשוב על עוד ילדים בבית אני כל כך עייפה והקטנה כל כך מתישה אותי .אז אני מסכימה פעם בשבועיים לערך וגם זה בלית ברירה.כמה פעמים בשבוע לפי דעתך הן צריכות להיפגש עם חברים? ברגע שמגיע חבר אני צריכה להשגיח ומרגישה אחריות .בזמן שאני כל כך שחוקה ומותשת מהשיגרה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש עם חברים - תגובה
סמדר ריינר20/10/2013שלום שרית,
אין כאן נכון ולא נכון, ובנותייך בהחלט יכולות להיפגש עם חברים גם בבתים שלהם ולא רק אצלך.
יכול להיות שעוד כמה חודשים תרגישי פחות לחץ סביב העניין והן תוכלנה להביא חברות יותר.
לא ציינת תמה גיל הבנות הגדולות, הואם הן באמת דורשות השגחה ואחריות כפי שאת חשה אול אולי אפשר גם בזה להקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה ושינהאלה17/10/2013
שלום רב,
בת שלי בת 9 חודשים.
מזה כחודש סובלת מחרדת נטישה גם בשעות היום וגם בשעות הלילה.
בשעות היום היא לא מוכנה להשאר לבד. גם כשאני נכנסת לשרותים היא מתחילה לצרוח. אני חייבת להיות דמיד ליידה. בשעות הלילה היא מאוד מתקשה להרדם. ניסיתי מספר שיטות ושום דבר לא עוזר לנו. מרגע שהיא נכנסת למיטה עובר יותר משעתיים. היא קמה, מסתובבת במיטה, בוכה וצורחת עד שנרדמת. כל הזמן הזה אני יושבת לצידה.
לא מזמן פנינו ליועצת שינה לקבל עזרה מקצועית לגבי בעיות שינה. וקיבלנו הצע לנסות עוד שיטה שעדיין לא ניסינו. השיטה אומרת שצריך להרגיל את הילד להרדם לבד. זאת אומרת צריך להשאיר את הילד במיטתו ולצאת מהחדר למשך 2 דקות גם כשהילד בוכה. לחזור אחרי 2 דק' לנסות להרגיע ושוב לצאת. וכך הלאה עד שהילד נרדם. השיטה עובדת בוודאות! עברו את זה עם בננו הגדול. אבל לבננו לא היתה חרדת נטישה!!! וזה מה שאוצר אותי להעזר בשיטה הזאת עם הבת שלי!
האם השיטה לא תזיק לה בלהתחשב שיש לה כבר חרדת נטישה?
תודה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה ושינה - תגובה
סמדר ריינר18/10/2013שלום אלה,
קודם כל צריך לברר מדוע בתך סובלת מחרדת נטישה. ילדה בת 9 חודשים לא אמורה להישאר לבד, מלבד כמבון כשאת נכנסת לשירותים. יכול להיות שהיא נשארה לבד יותר מדי ולכן פיתחה חרדת נטישה? כדאי לפנות לייעוץ לגיל הרך במכון להתפתחות הילד לפני ההחלטה על טיפול בבעיית השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה ושינה
אלה18/10/2013סמדר תודה על התגובה!
ילדה אף פעם לא נשארת לבד! אני כל הזמן נמצאת ליידה (אני לא עובדת). המקרים הבודדים שהיא לבד זה כאשר אני נכנסת לשרותים או כשהיא נרדמת אני שמה אותה במיטתה בחדר שלה. מייד כשהיא מתעוררת אני נגשת אליה. כך שאני באמת לא יודעת מה הסיבה לחרדת נטישה.
חוץ מזה כשחיפשתי מידע באינטרנט, ראיתי שאין קשר בין חרדת נטישה לבין זה שמשאירים את התינוק לבד. ברוב המקומות רשום שזה שלב בתפתחותי אצל תנוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה ושינה - תגובה
סמדר ריינר20/10/2013שלום אלה,
זה נכון, עם זאת המצב שתא מאתרת הוא אכן קשה ומגביל. יכול להיות שאת צריכה פחות להתרגש כשהיא בחרדה, יש פעמים שאת צריכה ללכת לשיורתים וכו', היא לא באמת יכולה כל הזמן להיות בקשר עין איתך, אבל אפשר להמשיך לשמור איתה על קשר על ידי דיבור וקולות, ובעיקר לא נורא להתרשם אם היא נורא בוכה, זה לא סוף העולם. ואם זה באמת מהמקום ההתפתחותי, זה יעוברו עוד כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)