מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישהסבטה17/10/2013
שלום .
הבת שלי ,בת שנתיים וחצי , הייתה חולה וישנה איתי בלילה אחת כי היה לה קשה מאוד לישון .חוץ מזה בספטמבר היא התחילה גן . מאז כהמחלה כמה ימים היא צורחת כשמשכיבים אותה לישון ממש בפאניקה עד לבחילה. מבקשת ממני שאני אשב לידה ורק אני יוצאת מהחדר היא צורחת בבהלה . חשוב לציין שהיא יודעת להירדם לבד מזמן ,אבל מאז שהתחיל הגן - כל המחלות והשינויים ממש קילקלו את איכות השינה שלה . היא מתעוררת , קוראת לי וכו .
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה - תגובה
סמדר ריינר18/10/2013שלום מרינה,
חשוב מאוד לא להתרשם מהצרחות שלה וגם לא המבחילה, אפילו אם היא מקיאה. יכול להיות שהיא שמה לב שכשהיא חולה היא מקבלת יחס של תינוקת וכעת היא מנסה לשחזר את היחד כי הוא היה נעים לה. זה בסדר לפנק אותה מדי פעם אבל להקפיד על גבולות, וגם אפ היא צורחת ומתשוללת לחזור להקפיד לחזור לשיגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למיטת מעבראילה16/10/2013
סמדר שלום,
בהמשך לשאלה הקודמת שנשאלת..האם את ממליצה לאחר את המעבר ממיטת תינוק למיטת מעבר או לעשות את זה כבר בגיל שנתיים?
גם אצלי מדובר בילדה פעלתנית ועקשנית שכרגע בת שנה ו-10 חודשים והייתי רוצה להעביר איתה את החורף במיטה הנוכחית..יש בזה בעיה? מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת מעבר - תגובה
סמדר ריינר17/10/2013שלום אילה,
אין בעיה להעביר בגיל שנתיים, כדאי לשתף את הילדה בתהליך, להכין ביחד מדבקות ולהקשר את מיטה, להתכונן למהלך, ולעשות אותו לאט ובשליטתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהילדה אומרת לארינת16/10/2013
אני כבר לא יודעת איך לפתור את הבעיה הענקית שיש לי עם ילדתי בת ה4 וחצי כל דבר זה מלחמה אחת גדולה לדוגמא זמן להתארגן לישון כמובן ארוחת ערב ומקלחת ופה מגיע הלא רוצה מקלחת.וסוף סוף מתקלחים ואז כשמצחצחים שינים שוב לא רוצה לצחצח והל דבר זה ריצות אחרי הילדה ניסיתי את השיטה לספור עד 10 וזה ממש לא עוזר ניסיתי הפתעות ומדבקות והשיטה ממש לא עוזרת ואותו דבר בבוקר שיש מלחמה מה לעשות ומתי וכל דבר זה לא אצלה אני עייפה מזה וזה כבר גורם לבכי אצל הילדה כי אני עושה כבר דברים בכוח ולא בהנאה למרות שניסיתי המון דרכים בבקשה תנו לי טיפים איך לטפל בבעיה שנוצרה אצלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהילדה אומרת לא - תגובה
סמדר ריינר16/10/2013שלום מורי,
קודם כל כדיא לבחור על איזה דברים את מתעקשת ועל מה את מוותרת מראש מתוך סדרי עדיפויות, ובכך להוריד תא מהלחמות. למשל על ארוחת ערב ל אהיתי מתעקשת. אם לא רוצה לאכול זו בעיה שלה. שום אסון לא ייגרם אם היא לא תאכל ארוחת ערב, פעם או פעמיים ואז היא תבין שזה עניין שלה, והיא רעבה ואז היא זו שתרצה לאכול.
חשוב גם שתנסי להכניס עוד תכנים למערכת היחסים שלכם. יכול להיות שכל הקשר שלכם כרגע מתנהל רק דרך מאבקי כוח, וואלי שכחתם לשחק, ליהנות ביחד, לקרוא סיפור...יכול להיות שזה יכול להרגיע ולייצר מרחב ביניכם.
אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
רינת16/10/2013האם יש דרך לגרום להגיע מרצונה בלי משחקי כוח כלומר כבר המון זמן יש את ההתארגנות לשינה והכל אותו דבר כל ערב וכמובן למרות הכל יש את הלא רוצה.חוץ מלבחור מה כן חשוב כדי שלא היה משחקי כוח איך אני גורמת לה להקשיב לי ולעשות דברים משמחה ומתוך הרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר17/10/2013שלום מורי,
חשוב שהיהי טקס שינה ושהוא יהיה נעים,בלי לחץ ובלי כעס. זה זמן אינטימי של חיבוק, סיפור ורגיעה, אם היא תתפוס את זה ככה יהיה לה נעים להיגע לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהמירל15/10/2013
שלום ביתי בת 4 נכנסה לגן עירייה אחרי שנתיים בגן פרטי יש לה קושי מאוד גדול ללכת לגן ביום השני לגן היא אכלה ארוחצ בוקר בגן ולא חשה בטוב והקיאה בגן מאז היא לא מוכנה לאכול בגן היא אומרת שהיא מפחדת להקיא ובגלל זה היא לא אוכלת בגן היא מגיעה הבייתה בשעה 13:39 ואוכלת בביצ את ארוחת הצהריים ברעב גדול אבל אחרי הארוחה היא לא רוצה לאכול כלום לא ארוחת ערב גי היא מפחדת להקיא אני חייבת לציין שביתי שוקלת 14 ק"ג היא מאוד רזה ניסתי להסביר לה בכל דרך אפשרית שזה בסדר והיא לא תקיא מארוחת הערב מה אלי לעשות ואיך אלי לנהוג והאם אני צריכה לגשת לייעוץ בבקשה תעזרו לי אני לא יודעת מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה - תגובה
סמדר ריינר16/10/2013שלום מירל,
כדאי לגשת לייעוץ,
כיוון שההתנהגות שלה נובעת מחרדה שאני מניחה באה לידי ביטוי בעוד אופנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןנירית15/10/2013
שלום ,
לצערי עוברת הפסקת הריון בשבוע 22. הגדולה של בת 6 מצפה בכיליון עינים ללידה, איך מבשרים לה את הבשורה המרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון - תגובה
סמדר ריינר16/10/2013שלום נירית,
צר לי על מה שקרה.
אפשר להסביר לה שכל עוד התינוק בבטן הוא עובר ולא תינוק עדיין, ולא כל הועברים מתפתחים להיות תינוק. הפעם זה לא קרה, אם אתם מתכוונים לנסות שוב כדאי להגיד לה, שתנסו שוב ובפעם הבאה אתם מקווים שיצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהTK15/10/2013
שלום רב, בתי בת ב 4.5 מתקשה להיכנס לשירותים בגן. יש לציין שמהיום שהיא נגמלה (לפני שנתיים) היא מעולם לא פספסה ולא התלוננה. היא התחילה להתלונן שמציצים...או שהיא לא יודעת לנקות טוב והתחתון שלה רטוב..מהרגע שהיא מגיעה מהגן היא בוכה ומבקשת לא לבוא יותר..לפני השינה היא אומרת שדופק לה הלב והיא לא רוצה לגן מחר: "מה יהיה אם יהיה לי פיפי?" אז את עניין המציצנות פתרתי ביחד עם הגננת. לגבי התחתון הרטוב תמיד דואגת שהיו אקסטרה. ומבחינה רפואית אין לה דלקת בשתן. חשבו לציין כי בבית או בסוף שבוע היא לא מבקשת לשירותים בכלל. עכשיו היא הולכת לשירותים בגן כל 5 דק ולא יוצא לה כלום. היא פשוט בלחץ וחרדה מזה בלי הפסקה. הגננת מודעת לבעיה ומסייעת בכול צורה אבל נראה שזה רק הולך ומחמיר! עזרתכם הדחופה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
סמדר ריינר16/10/2013שלום לך,
יכול להיות שתשומת הלב המוגברת לבעיה מחמירה אותה. עשיתם ככל יכולתכם כדי לפתור את הבעיה, כרגע חשוב כמה שפחות לעושת ממנה עניין, לא להתרגש מהאמירות האלה, להניח לה אם לא יצא לה פיפי ולהשתדל לא לעסוק בזה, חושב לשדר רגיעה ושאתם לא חשובים שמשהו נורא קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שינה לפעוטה בת 2.2מאיה15/10/2013
שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים. לפני כחודש היא עברה למיטת מעבר ומאז כל ערב הוא מלחמה שמתחילה מהשעה 19:30 בערך ועד 22-23:00.
הילדה מסרבת בתוקף לישון,היא כל הזמן יורדת מהמיטה.
ניסיתי להחזיר אותה מיליון פעמים בלי לדבר איתה אבל היא פשוט מצפצפת עלינו,האמת היא שאני מאבדת את הסבלנות מהר כי גם אין לי את הגיבוי של בעלי בעניין(הוא לא מאמין בשיטה הזו ולא מסוגל להתמיד בה).
היא נגמלה מחיתולים ממש לא מזמן אז היא מנגנת על כך שיש לה פיפי/קקי,כך היא יורדת מהמיטה.
ניסיתי לשכב לידה ולהרדים אותה,לשיר איתה,לכעוס עליה,לסגור לה את הדלת של החדר...בסוף בסוף הגבר היחיד שמחזיק אותה במיטה הוא צפיית סרטונים בפלפון אבל אני ממש לא רוצה להשתמש בזה!!!
הסיםור הזה נמשך כארבעה שבועות ולמען האמת התעייפתי...מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית שינה לפעוטה בת 2.2 - תגובה
סמדר ריינר16/10/2013שלום מאיה,
לא ציינת אם אתם מקיימים טקס שינה, של הקראת סיפור וכו', אם לא אז אולי חשוב, זה יכול להחליף את עניין הפלאפון.
אחר כך כדאי לשבת לידה (לא לשכב) ולהרגיע אותה. המעבר למיטת מעבר עורר אצלה חרדה והיאת מתקשה להירגע לקראת השינה וכדאי לעסור לה ליהרגע, אולי לאפשר לה לשיון עם דובי או בובה, להשכיב גם אותם לישון וכו'. ולאט לאט להרגיל אותה להירדם אחרי טקס הישנה עם הדובי או הבובה כשאת לא יושבת לידה (לקצר את זמני הישיבה שלך בהדרגה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבעית שינה לפעוטה בת 2.2
מאיה16/10/2013הי סמדר,
תודה על ההתייחסות.אכן שכחתי לציין בפנייך כמה דברים:
הילדה עברה למיטת מעבר לפני כחודשיים, כל הבלגן התחיל לפני כחודש.בהתחלה הכל היה בסדר, היא לא עשתה בעיות יותר מידי.
טקס שינה מתקיים לחלוטין-היא בוחרת ספר שהיא אוהבת,אנחנו קוראות סיפור,נומי נומי ולישון. אז היא רוצה עוד סיפור,עוד ספר וכו'...אני עומדת על שלי בכך שאין עוד סיפור אבל היא יכולה לקרוא "לבד" במיטה...יש לה בובה,דובי...הכל לפי הספר....אשמח להתייחסותך הנוספת,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבעית שינה לפעוטה בת 2.2 - תגובה
סמדר ריינר17/10/2013שלום מאיה,
כפי שציינתי, לשבת לידה ולצמצם זאת בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסמדר14/10/2013
שלום סמדר ותודה
יש לי ילדה מקסימה בת ארבע וקצת
מגיל צעיר יש לה מוצץ ובובה (חפץ מעבר)
בשלב מסויים הגבלנו את הבובה לבית ולא הייתה שום בעיה.
המוצץ היא משתמשת בו כרצונה
רצינו לעזור לה להתחיל להיגמל בהדרגה והגבלנו שלא יוצאים איתו מהבית (מלבד שינה בגן ואצל הסבים ובנסיעות)
בשלב שני לפני כמה שבועות החלטנו שהמוצץ יהיה רק בבית אח"צ ובשינה ואין אצל הסבים או בנסיעות, היה לה קצת קשה ואח"צ היא הייתה איתו הרבה ועזרנו לה וזה המצב עד היום
לפני כמה ימים היא מיוזמתה הודיעה שהיא נפרדת מהמוצצים ומהבובה (כך היה גם עם הטיטול ובהצלחה גדולה)
היא באמת לא לוקחת כל אחר הצהרים וגם הודיעה על גמילה בגן ובלילה עדיין קשה לה ואני אומרת לה שזה בסדר עדיין לישון עם המוצץ כי היא עשתה צעד גדול למרות אמירותיה שהיא נגמלת בלילה
אני מאוד רוצה לחזק אותה על מה שעשתה כמובן שאני מעודדת, מחבקת וכו'
אני מתייעצת לגבי מתנות ופרסים, האם לעזור לה על ידי חיזוק חיצוני כמו פרס להיגמל גם בלילה ?
האם לעזור לה להיגמל בלילה ? או לחכות
לתת לה פרס קטן בכל בוקר שקמה כישנה ללא מוצץ ?
לתת לה פרס על המאמץ שהיא בלעדיו אחר הצהרים ?
אולי לאחר כמה ימים בהם הייתה בלי (אני לא בטוחה אם מבינה את תחושת הזמן בימים)
והאם להתייחס לבובה ? היא אומרת שהיא מוכנה להיפטר ממנה...
הערה:
אנחנו לא נוהגים לחזק ע"י פרסים ולכן זה אירוע מיוחד
אי אפשר להיפטר מהמוצצים לגמרי בבית כי יש לה 2 אחיות קטנות והן מחליפות מוצצים אחת עם השניה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר17/10/2013שלום סמדר,
אני מציעה תשניחו לנשוא לגמרי, אל תלחצו ממנה להיגמל מהבובה וגם לא לעשות עניין מהגמילה מהומץ ולא לתת פרסים. היא עושה את זה בשביל עצמה ולא בשבילכם או הפרסים. מילה אחת שלחיזוק זה מספיק לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה
סמדר17/10/2013בסדר
והאם להגביל את השימוש במוצץ כשיוצאים החוצה אח"צ ?
היא בת ארבע וחצי עוד מעט
לפחות שאלמד מהניסיון לבאה... עד איזה גיל לא להתערב בנושא המוצץ ולתת אותו מתי שהיא מבקשת וכמה שהיא רוצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה - תגובה
סמדר ריינר18/10/2013שלום סמדר,
באף גיל לא להתערב. הגמילה הכי טובה היא בקצב ובשליטה של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים עם קשיי הסתגלות למעוןאורי14/10/2013
שלום,בני בן השנתיים התחיל מעון חדש לאחר מעבר דירה לעיר אחרת
מההתחלה הוא התנגד נחרצות ללכת למעון ולהישאר שם לבד עברו כבר שבועיים והוא עדין מסרב עוד בבית ובערב לפני השינה. עכשיו הוא החל לכסות את פניו כשהמטפלת מתקרבת לקחת אותו (כמו שעושים "קוקו") הוא חוזר הביתה ומתלונן שהוא רעב כל הזמן ואוכל הרבה יחסית.
חשוב לי לציין שבמעון הקודם היתה לו הסתגלות מהירה והוא מאוד אהב את החברים והמטפלות והרבה לדבר עליהם
במעון הנוכחי יש מעט ילדים בגילו ונראה שגם די משעממם לו שם
הוא החל להיות מאוד תלותי באביו באופן קיצוני. הוא לא מוכן להיות בסלון לבד וכל היום נצמד לנו לרגל
השאלה האם להעביר אותו למעון אחר בגלל ההתנגדיות שלו?
והאם מעבר למעון לא יקשה עליו שוב את כל תהליך ההסתגלות לעיר חדשה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים עם קשיי הסתגלות למעון - תגובה
סמדר ריינר15/10/2013שלום אורה,
אולי קודם כל כדאי לעזור לו להסתגל למעון הקייים, להפגיש ואתו עם ילדים מהמעון אחה"צ בגינה, לבדוק עם המטפלות מה ניתן לעושת וכו'. אם הכל בסדר במעון הזה, אין סיבה להעביר אותו, לא רק בגלל שזה יקשה על ההסתגלות אלא גם בגלל שזה מעביר לו את החאירות לניהול העניינים בגיל צעיר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם ילדה בת 2.3 שלא רוצה כלוםמימי14/10/2013
שלום,
חייבת עזרה.
יש לי ילדה מקסימה וחכמה בת 2.3. לאחרונה הילדה מסרבת לצאת בבוקר מהמיטה, מסרבת להחליף טיטול, מסרבת להחליף בגדים בבוקר מסרבת להסתרק, מסרבת לנעול נעליים, מסרבת להכנס לרכב, רוצה רק על הידיים. מסרבת להיכנס בערב למקלחת ומסרבת לצאת ממנה. עד השבוע האחרון, ההשכבות היו גם קלות, ובמימים האחרונים קשה גם עם זה. בקיצור מריבות וכעס בבוקר וגם בערב. אני מגדת אותה לבד, ואני ממש אובדת עיצות וכוחות להתשות האלה.
לא מצליחה לדובב אותה כדי להבין מה קרה, אם כואב לה משהו או מציק לה משהו או מישהו.
אני מחבקת אותה ומנשקת אותה כמה שאני רק יכולה, אבל המצבים האלה מוצאים אותי מדעתי.
אשמח לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם ילדה בת 2.3 שלא רוצה כלום - תגובה
סמדר ריינר15/10/2013שלום מימי,
יכול להיות שתא מתקשה מאוד להציב גבול ולשדר סמכות הורית. התושבה למצב שתא מתארת היא לא לחבק או לנשק אותה כמה שאת רק יכולה אלא לדרוש ממנה, בלי כעס , אבל בתקיפות את מה שצריך לעשות.
אם את לא מצליחה, חשוב שתפני להדרכת הורים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 מעדיף חברים שפחות רוצים אותוניקיטה14/10/2013
שלום רב,
בני בן 4 בגן טרום חובה.
שנה שעברה היה באותו גן והיה חלק מחבורה של 5 ילדים (כולל אותו).
מתוך ה-4 חברים, שניים היו הכי טובים שלו ושניים בעדיפות שנייה.
השנה השניים הכי טובים עלו לגן חובה והוא נשאר אם השניים בעדיפות שנייה, שכיום הם בעדיפות ראשונה, בעקבות הנסיבות...
הקשר בין השניים, שהיו בעדיפות שנייה, חזק יותר מהקשר שלהם עם הבן שלי, ואני רואה איך הוא מנסה למצוא חן בעיניהם ולהתקבל על ידם כשווה. זה לא כל כך הולך לו והשמחה שלו תלויה בעד כמה הם שיחקו איתו באותו יום בגן.
יש בגן עוד ילדים שאוהבים עד מעריצים את הבן שלי ואף מנסים להתקרב ולהתחבר, אך עיניו נשואות אך ורק אל השניים האלה.
אני מטפטפת לו כל הזמן לבחור את החברים בהתאם לתחושה שלו איתם, אם נעים לו איתם או לא, להנות ממבחר גדול של חברים, להפתח לחברויות חדשות כי נעים יותר להיות עם מישהו שמקשיב לך, אוהב אותך וישאר לצידך וכו', אך אתמול היה אצלו חבר חדש ובני התייחס אליו במעין זלזול.
אני רוצה שיהיה בחברה שנוח לו כמו שהוא ולא שהוא צריך לרצות.
שאלתי היא האם הטפטופים שלי יכולים לעזור, או שזה אופיו של בני ואני נלחמת בטחנות רוח ?
איזה עוד מניפולציות אני יכולה לעשות כדי לתת לו להבין מה טוב לו ?
כל הארה וכל הערה בנושא תתקבל בשמחה !
בתודה רבה מראש.
ניקיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 מעדיף חברים שפחות רוצים אותו - תגובה
סמדר ריינר15/10/2013שלום ניקיטה,
לא זה ולא זה. חשוב שתעזרי לו בצורה יותר פעילה, צרי קשר עם אימהות אחרות בגן, נסי לקבוע מפגשים אחה"צ עם ילדים אחרים, ובכך תעזרי לו להתקבל על ידי ילדים אחרים ולהיכנס לקשרים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גרמנו לטראומה?רינת14/10/2013
ביתי בת ה4 ילדה שמחה ומאושרת ובשבוע האחרון אני ואיבדתי יצאנו לחופשה וההורים שלי שמרו עליה.כמובן שחזרנו מוקדם כי ביתי הייתה ממד בדיכאון לא הייתה מוכנה לדבר איתנו ואפילו לא שחקה ולא הייתה מאושרת ללכת לגן והגננת סיפרה שהיא סתם בצד ולא אותה ילדה.היא אפילו גרמה לחבלות בגוף ובפנים שלה כלומר גרמה לקילופים בפנים עד שיצא לה גם .היא בכתה כל הזמן וכמובן שרצתה את גישתי לידה וכמובן שאפילו לא רצתה לדבר איתנו בטלפון.חזרנו מוקדם מהמתוכנן איך אנחנו מפחדים שגרמנו לה לאיזשהו בעיה ענקית לעתיד .האם גרמנו לאיזשהו טראומה?והאם אפשר לתקן ולעזור לה לחזור לעצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גרמנו לטראומה? - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום שחר,
לא ציינת לכמה זמן נסעתם. בכל אופן כרגע מה שחשוב הו אלא ההתעסקות ברגשות האשמה שיש לכם, אלא בהמשך. אפשר בהחלט לתקן את המצב, זה דורש סבלנות, יהיה לה קשה בהתחלה, אפשר לדבר איתה על כך שבטח היה לה קשה והיא התגעגעה אבל עכשיו חזרתם וצריך חזור לשיגרה. אם המצב ל אמתחיל לאט לאט להירגע כדי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 במשחק מיני עם אחותו בת ה 4מיכל13/10/2013
פני כמה דקות היינו בסלון. הילדים ראו תוכנית בטלוויזיה.
הבת שלי בת 4 והן בן 7. תוך כדי שמיעה של השירים וריקוד הוא ניגש אליה מאחורה, תפס לה את המותניים ועשה לה מעין תנועה כזאת של הצמדה של האגן שלו אליה.
מיד כשראיתי את זה אמרתי לו מה זה צריך להיות (אנחנו מדברים על זה שלכל אחד יש את הגוף שלו והאיברים הפרטיים שלו ואף אחד לא נוגע וכו')
הוא אמר שהוא לא יודע ולא ממש רצה לדבר על זה.
אמרתי לו למה עשה את זה- הוא אמר שמגרד לו בבולבול
אמרתי לו בקול גבוה אבל לא צועק, שגם אם מגרד בבולבול זה בסדר לגרד כמה שהוא רוצה בחדר ולבדו.
לא בסלון ובטח לא עם מישהו אחר.
זה הגוף הפרטי של אחותו הקטנה ובשום אופן לא לגעת לה באברים שלה ולא עם האיברים שלו.
ושפעם אחרונה שאני רואה דבר כזה.
מה זה???? אני ממש מודאגת.
לפעמים יש להם משחק שהוא שוכב על הריצפה והיא קופצת עליו והיא צוחקת מזה וגם הוא ואני יודעת שחלק מזה זה הנגיעה באבר המין שלו.
כשאני רואה שהם משחקים ככה אני פשוט מפסיקה את המשחק ואומרת להם לשחק במשהו אחר כי "הוא מסוכן והיא עלולה ליפול"
אבל האמת היא שזה ממש מלחיץ אותי!!!!
איך מתמודדים עם זה והאם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 במשחק מיני עם אחותו בת ה 4 - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום מיכל,
התגובה שלך הייתה באמת לחוצה, ולא בטוח שיש בכך צורך. חשוב לדבר עם בנך, להסביר לו בצורה מסודרת על גוף האדם ועל הדרך שבה מגיעים ילדים לעולם, (יש ספרים מצויינים שמתיאמים לילדים בגילו, את יכולה להתייעץ עם המוכרת בחנות הספרים). ויש להסביר לו שאוננות היא דבר בטעי ושלפעמים הוא בטח מרגיש צורך לגעת בעצמו וזה נעים לו, זה דבר שעושים בחדר בפרטיות. כמו כן חשוב להסביר גם לו וגם לילדה, (בלי כעס, אלא מתוך רצון ללמד כמו שאת מלמדת אותם כל דבר אחר בחיים), שהגוף שלנו הוא פרטי ולא מראים ולא נוגעים במקומות הפרטיים של משיהו אחר, ולא נלתת לגעת או לראות את שלנו. חשוב להסביר גם לבנך במסגרת ההסבר שכשיגדל גם לו תהיה אישה כמו לאבא ואיתההוא יכול להביא ילדים לעולם אבל כרגע הוא עדיין קטן.
אם אחרי כל ההתייחסות הזו את מבחינה שמשהו כזה קורה שוב, זה הזמן להתחיל לדאוג. שוב, הכעס לא יעזור, אלא יש צורך לפנות לייעוץ מסודר כדי להבין ממה זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחמש-לא אוכלת בכללרוית13/10/2013
שלום,
בתי בת שנה וחמש נכנסה השנה לגן ילדים,
בגן היא אוכלת דברים מזינים אבל לא מוצקים ובבית,אני נותנת לה לכם והיא מוציאה מהפה,מעדן אוכלת קצת,אבל ביצה קשה שהיא אהבה היום היא לא אוכלת אלא מוציאה מהפה,מים היא לא שותה,היא לא עולה במשקל,היא שוקלת 8 'קילו
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחמש-לא אוכלת בכלל - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום דנה,
אנא התייצעי עם רופא הילדים שלכם. את יכולה גם לפנות לפורום שעוסק בפעוטות ותינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות כלפי ילדהשירי13/10/2013
ביתי בת השמונה וחצי בשנה האחרונה התחילה להיות מאוד חוצפנית. היא מקללת אותי ואת בעלי וגם ואת אחותה בת החמש, קללות ממש מכוערות ומעליבות והיא גם אלימה. בעלי כבר הגיע למצב שהוא אובד עצות והתחיל להיות אלים כלפיה באופן שיטתי ובצורה משפילה ולי זה מאוד מפריע זה מכאיב לי לראות אותה ככה אני אומרת לו שיפסיק ושזו דוגמא לא חינוכית בכלל בשבילה ככה הוא מלמד אותה שלהיות אלים זה מקובל וזו לא אמורה להיות הכוונה בכלל אבל הוא פשוט הגיע למצב שהוא לא שולט בעצמו ולא עוזר כלום(יש לציין שבעלי עבר בילדותו אלימות רבה מצד אביו והועבר לפנימייה והיה שם רוב ילדותו). גם לי קרה שהייתי אלימה כלפיה אמנם ממש לא בתדהירות שיוצא לבעלי ולא ברמה כל כך משפילה וזה פשוט גרם לי הרגשה מחרידה ורצון להעלם וגם התנצלתי בפניה ואני מחזיקה את עצמי ממש בכל הכח לא ליפול לשם שוב ולא להשבר מולה ולהשתמש באלימות כלפיה כי אני לא חושבת שזו הדרך לחנך ילד אפילו שהוא מתנהג בצורה כל כך גרועהאני מניחה שזה קורה לה כי היא רואה שלצערי לפעמים אני ובעלי מתנהלים ככה אמנם לא באלימות אבל בניבול פה . העניין מאוד מטריד אותי שככה בעלי מתנהג עד כדי כך שזה גורם לי לחלומות רעים על כך בלילה. אני יודעת שבעלי ואולי גם אני זקוקים לטיפול פרטני אבל העלויות של הטיפולים האלה כל כך יקרים לעולם לא נצליח לעמוד בזה המשכורות שלנו נמוכות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות כלפי ילדה - תגובה
סמדר ריינר14/10/2013שלום שירי,
אני מסכימה איתך שאת ובעלך זקוקים לטיפול. ישנם מקומות במטפלים בחינם או בלעות מסובסדת, את יכולה לפנות לוקפת החולים לשך אות לאתר של משרד הבריאות ולחפש שם מרפאה של בריאות הנפש באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)