מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נכדיאני24/12/2012
בן 6 ראה קטע מסרט הטלביזיה החטופים.
בו יורים מחבלים באבא של ילד שליווה אותו לכיתה א.
מאז פוחד להישאר לבד בבית ויש לו פחדים.
מה לעשות כיצד להפיג את הפחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדי - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלום לך,
את מוזמנת לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיות אצל בן חמש וחצירונה23/12/2012
שלום רב,
שאלה לגבי ילד חכם וטוב כבן חמש וחצי, אשר חווה כרגע שני דברים חדשים:
1. הילד פיתח הרגל (נראה אובססיבי) להקיש באצבעות (כפי שלוקחים אגודל ואמה ומקישים ביניהן מעין ריקוד/מוזיקלי) אבל במשך כל היום, כשמדבר, כשאוכל, כשמתעורר מתוך שינה לפיפי...כל הזמן. זו לא פעם ראשונה שאני מבחינה בתנועות אובססיביות שעוברות כשלא מגיבים עליהן, אך זה כבר נהיה הרבה וכל הזמן. מדאיג.
2. בתקופה האחרונה הוא עושה דווקא, גם לאחרים וגם לעצמו. כשאמא אומרת לו לא לגעת במשהו מלוכלך הוא נוגע דווקא, אפילו שיודע שתכעס עליו. שם בפה דווקא דברים שיודע שאסור או אומרים לו שאסור או שנגעל מהם בעצמו (ליקק חילזון, לכלוך וכו).
קצת רקע: בן יחיד שגדל בסביבת מבוגרים, אהוב מאוד במשפחה וגם בגן. מבריק בחוכמתו (כבר יודע לוח הכפל וחיבור מספרים גדולים, מאות וכו) הילד בחוגים וגם חומרית לא חסר לו כלום.
המצב מאוד מדאיג את המשפחה,
אודה לעצה במהרה.
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות אצל בן חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר24/12/2012שלום רונה,
ההתנהגות האובססיבית של בנך מעידות על חרדה או לחילופין על סוג של טיק. יש לערוך בירור נוירולוגי האם מדובר בטיק, ואם לא יש לפנות בהקדם לייעוץ פסיכולוגי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים לפני שינהלילך23/12/2012
היי יש לי 2 בנות, בנות 3 ו4 וכל עבר הסיפור חוזר על עצמו- מאוד קשה להן ללכת לישון ולהישאר במיטות, גם אחרי סיפור ונשיקות לילה טוב הן קמות - לא רוצה לישון, עוד סיפור, אני רוצה לשתות וכו', ולא הולכות לישון לפני 9 בערב. כיצד להתגבר על זה?
הקושי הנוסף - הן ישנות במיטה שלנו, אחרי שנרדמות אנו מעבירים אותן ובאמצע לילה ען שבות שוב אלינו ... מה עושים ? כיצד להרגיל אותן לישון במיטה שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים לפני שינה - תגובה
נעמה סבג שמש26/12/2012שלום לך לילך,
נשמע שיש לא מעט עבודה כדי ליצור שינוי בהרגלי השינה של בנותייך.
תחילת השינוי היא בהחלטה שלך שבאמת המצב הנתון והשינה במיטתך לא מתאימים יותר.
תצטרכי להחליט ואז להציב גבולות מאד ברורים בנושא.
כדי להתחיל בשינוי תתחילי בשיחה עם בנותייך על המצב הנתון, תשתפי אותם בנעשה ותבהירי שלמרות שיהיה קשה אתם הולכים לעשות שינוי. תשקפי להם את הקושי ואת החוויה שלהם אבל גם תדגישי למה זה כיף וכדאי. תשימי דגש על העצמאות שלהן ועל כך שהן גדולות.
כשתהיי ברורה והחלטית ותצרי טקס שינה קבוע בחדרן, יהיה לכן קל להתחיל בהתנהלות הזו.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנכ"ל מכללת עידן ההורות
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמותגל23/12/2012
שלום, יש לי ילדה בת 7 בכיתה א' היא היתה פוחדת בלילות שהיתה יותר קטנה ואז נעזרתי בעצותיכם הטובות שעזרו לי אבל עכשיו היא פוחדת בלילה לפני הההירדמות ומתעוררת לעיתים עם פחדים מחלומות ואני לא מצליחה להרגיע אותה היא טוענת ואומרת בצורה ברורה מותר לי לפחד גם מבוגרים פוחדים בלילה וגם מהחושך, כבר לא עוזרים לי כל הדברים של פנס ואור יותר גבוה וציורים למיניהם מה עושים בגיל כזה איך אפשר להרגיע אותה לפחות לפני השינה והאם כדאי להתייעץ עם יועצת בית הספר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות - תגובה
סמדר ריינר23/12/2012שלום גל,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. לא ברור לי כיצד יועצת בית הספר יכולה לעזור אבל אולי פסיכולוגית בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3דינה22/12/2012
יש לבני בן השלוש תחביב: לסדר צלחות עם אוכל. הוא מוציא צלחות, שם בכל צלחת כפית ומאכל כלשהו (עוגיה וכו).
אשמח לדעת מה זה אומר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
סמדר ריינר23/12/2012שלום דינה,
זה יכול להגיד הרבה דברים, לא ניתן לדעת בדיוק בלי להכיר אתכם יותר לעומק, יכול להיות שהוא עסוק בהזנה, בהאכלה, ברצון לאכול ולהאכיל, מסיבה כלשהי, יותר מזה אין לי אפשרות להגיד ללא רקע מתאים וללא הכרות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 עם התקפי זעם ואלימותאמא22/12/2012
שלום,
בני בן ה- 6 בגן חובה. בחודשים האחרונים התחילו אצלו התפרצויות זעם המלוות אלימות מילולית ופיזית. הוא מרביץ לילדים בגן כמעט כל יום, ומתנהג בעצבנות גם בבית.
בבית אמנם יש לנו שליטה עליו, אפשר להעניש, אפשר לדבר ולהרגיע.
הבעיה הרצינית יותר מתחילה כשהוא בגן. שם אין לנו שליטה על ההתנהגות שלו ואנחנו מקבלים מידי יום טלפונים מהגננת או מהורים של ילדים שהוא היכה.
פניתי לשירות הפסיכולוגי של העיר, אך עד שיתאמו לי פגישה, מה אפשר לעשות?
אני חסרת אונים, פוחדת לשלוח אותו לגן כי מתביישת בהתנהגות שלו ובטלפונים החוזרים מכולם.
אבקש עיצה דחופה.
תודה רבה,
אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אמא22/12/2012חשוב לי להוסיף שלא היו שינויים משמעותיים בחיי הילד בתקופה האחרונה.
מה שכן, הוא נכנס לגן חובה באותו גן שבו היה בטרום חובה, עם אותה גננת ורוב הילדים נשארו יחד איתו.
נכנסו לגן מס' ילדים חדשים, אלימים גם הם ואני פוחדת שהוא לומד מהם.
הבעיה היא שהגננת אומרת שהוא מסית את כולם יחד איתו.
הוא כל הזמן טוען שמשעמם לו בגן, והוא באמת חכם ומצליח ביחס לשאר הילדים.
הוא רוצה לעלות לכיתה א'. הסברנו לו שאי אפשר לעלות לכיתה א' בלי לסיים גן חובה ואם נעביר אותו לגן אחר, הוא ילמד את אותם הנושאים באותה מסגרת.
ברוב הזמן ההתנהגות שלו בבית טובה בגלל יכולת השליטה שלנו עליו.
אנא עזרתכם בדחופה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6 עם התקפי זעם ואלימות - תגובה
סמדר ריינר24/12/2012שלום לך,
קודם כל עונשים הם לא יעילים כדאי לחדול מהם. כדאי לחשוב מה קרה לו בחודשים האחרונים שגרם לשינוי הזה בהתנהגות. בכל זאת, למרות שתאם בטוחיםשדבר לא קרה, אולי זו לא החוויה שלו. לנסות לדבר איתו, האם משהו מציק לו, האם משהו קשה לו? מתי הוא מתפרץ ועל מה? האם ניתן ללמד אותו דרכים אחרות להתמודד באותן סיטואציות, למשל לספור לפני שמגיב, לבדוק האם הפרשנות שלו למה שקרה היא באמת נכונה או שיכול להיות שקרה משהו אחרת ממה שהוא הבין ובעצם אין סיבה לכעוס, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי מרביץ לעצמויולה22/12/2012
הבן שלי בן שנה וחצי וכאשר הוא מתוסכל- הוא עוד לא מדבר וזה קורה לרוב כי לא מבינים מה הוא רוצה או לא נותנים לו את מה שהוא רוצה- הוא מרביץ תחילה לאבא או לחתול, וכאשר מפסיקים אותו הוא מתחיל להרביץ לעצמו בראש, לתלוש שערות. כשהוא רואה שאין תגובה מצדנו, אז הוא גם לוקח חפצים ודפק אותם לעצמו בראש. אנחנו אובדי עצות.
הוא רק בן שנה וחצי! ילד יחיד, נכד ראשון ואהוב על ידי כולם. מקבל את כל תשומת הלב, אך גם גבולות. עקשן אומנם, אבל איזה ילד לא? הדבר היחיד שעוזר זה להסיח את דעתו במשהו אחר שהוא אוהב, אבל זה עוזר עד הפעם הבאה.. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
יולה27/12/2012הבעיה רק מחמירה. הייתי רוצה לקבל איזו עצה מה לעשות. להתעלם לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 קם בלילות ובוכהמשה20/12/2012
שלום
בני בן ה- 7 שנים ( כיתה ב) בתקופה האחרונה גם מס' פעמים באמצע הלילה ופשוט בוכה או שלחלופין מגיע לחדרנו בבכי היסטרי כמו של רדם בחרדות.
כאשר הוא בוכה ואנו ניגשים אילו הוא לא משתף פעולה עד שהוא נרגע ע"י אמא שלו שהיא נשארת לישון לידו, ראוי לציין כי בבוקר הוא לא זוכר כלום.
בהתחלה חשבנו כי עבר עליו אירוע קשה בבית הספר כי הוא התבטאמס פעמים ( לא בלילה) שקשה לו והוא לא אוהב את בית הספר אך מצד שני אינו עושה בעיות ללכת לבית הספר ןהמורה מעידה שהוא ילד אהוב ופעיל חברתית.
מה עושים ? מאוד מודאגים מהיקיצות המבוהלות שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 קם בלילות ובוכה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט23/12/2012משה שלום,
כדאי לברר עם הילד שלך במהלך היום, באופן נעים ולא מלחיץ, אם יש משהו שמעסיק אותו או מטריד אותו בבית הספר ובכלל. בנוסף, כדאי לומר לו על כך שהוא מתעורר בלילה ולשאול אותו כיצד הוא מסביר זאת. כמו כן, מומלץ שתציעו לו מספר דרכים להירגע - למשל, לשתות חלב חם, להתכסות בשמיכה נוספת וכדומה.
במקביל, כדאי לבדוק את הפרטים הטכניים - שהחדר שלו מחומם בלילה ובעיקר שהוא אכל ארוחת ערב משביעה והלך לישון באופן רגוע.
במידה והיקיצות ממשיכות לאחר נסיונות אלו, רצוי לעדכן את יועצת בית הספר בכך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנות לוחמניתנעמה20/12/2012
ביתי בת ה12 סרבה לסדר את הבלאגן בספריה והניירת שלה למרות בקשותי החוזרות, ללא כל סיבה. הזהרתי אותה שאם לא - אקח לה דבר שהתאמצתי להשיג לה (הכנסתי לה באותו יום שירים לנגן !) כשהיא מסרבת היא מדברת בטון יהיר ותקיף - ממש בחוצפה ,ונאלצתי לעשות זאת. היא סרבה גם למחרת לעשות את המצופה ממנה. איך יוצאים מהפלונטר? להניח לה? יש לי רושם שהיא מנסה להילחם בהרבה הזדמנויות ולא מראה אמפטיה ופרגון לסובבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנות לוחמנית - תגובה
סמדר ריינר21/12/2012שלום נעמה,
הספריה של בתך והניירת שלה הם עניין שלה. אם יהיה לה בלאגן, היא זו שתאבד דברים. היא כבר בת 12, כדאי להניח לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי פונים ליעוץ?אולי19/12/2012
שלום, יש לנו תינוק ראשון בן שלושה וחצי חודשים. עקב עקרות של בעלי, התינוק הוא מתרומת זרע. החלטנו לא לשמור את העניין בסוד מהילד. השאלה שלי, עם מי ניתן לתייעץ לגבי האופן בו נציג זאת לילד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי פונים ליעוץ? - תגובה
סמדר ריינר21/12/2012שלום לך,
אפשר לפנות לכל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ועוסק בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת תינוקת לגןקרן19/12/2012
שלום,
אני מתבלטת אם להכניס את בתי לגן פרטי בגיל עשרה חודשים או שנה וחודש וחצי. (מאי או ספטמבר). מצד אחד בספטמבר יש המון חגים וההסתגלות כל פעם תעצר בגלל זה ומצד שני במאי תהיה חודשיים וחצי ואז שלושה שבועות חופש של אוגוסט מה שגם עלול להקשות אולי על ההסתגלות?
ומה עדיף מבחינת חרדת נטישה? באיזה גיל היא חזקה יותר?
תודה רבה
נ.ב. כרגע אני איתה בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת תינוקת לגן - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט23/12/2012קרן שלום,
יש לך התלבטות שמעסיקה כל הורה לתינוק - מתי הזמן הנכון להכניס את הילד לגן. מבחינה התפתחותית, הילדה שלך תרוויח הרבה יותר מקשר אישי "אחד על אחד" עד גיל שנה לפחות. חרדת זרים מופיעה בשיאה בגיל שמונה-עשרה חודשים, אולם סביר להניח שההסתגלות גם בגיל שנה וקצת וגם בגיל שנתיים פלוס תהיה לא קלה בכל מקרה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותמיכל18/12/2012
שלום רב,
ילדה בת 9 מאד חברותית, אבל חוששת ללכת לחברות. לא מוכנה להשאר לבד בבית לעשר דקות. לא מוכנה ללכת לבד לחוג , להכנס לבד לכיתה.
נמשך כבר מספר חודשים, הייתה בטיפול אצל פסיכולוגית אחת שהסבירה כי מדובר בקנאה באח קטן, עברה לאחרת שאומרת שהילדה שמעה סיפור על פדופיל וזה מטריד אותה.
בקיצור לא מצליחים להוציא אותה מהבועה, לא משנה כמה מדברים איתה, לעודד אותה
מה אפשר לעשות?
למנוע מחברות שיבואו אלינו? לבטל את החוג?
מה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
סמדר ריינר20/12/2012שלום מיכל,
אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצידנה18/12/2012
בני בן שנתיים וחצי, לפני שבועיים התחיל להרביץ בבית,לנשוך ולהזיק למה שסובב אותו בכל צורה. לעיתים הוא מרביץ כתגובה למשהו שנאסר עליו לעשות, ולעיתים נותן מכות לכלב ללא סיבה נראית לעין. כשמרביץ אנחנו אומרים "לא להרביץ" ו"אסור", אבל הוא בתגובה יכול לצחוק או להתעלם. ניסינו עונש אבל זה לא עוזר, לחבק ולדבר על סיבת הכעסוגם זה לא עוזר. רצוי לציין מס' דברים: ראשית, עברתי הפלה לפני חודש וחצי והוא היה נוכח בבית כשזה קרה ולאחר מכן הייתי בבית חולים 5 ימים. שנית, הוא מתלונן שילד מסוים מרביץ לו בגן- נושא אשר בטיפול כבר מול הגן.
חשוב לי לציין שבגן הוא לא מרביץ, מאוד חברותי ואהוב. מרביץ רק בבית זה לא קורה כלל מחוץ לבית.כשנשאר עם בעלי בבית זה לא קורה ואני חוששת שאולי אני הטריגר להתנהגות.
אולי זה בכלל "גיל שנתיים הנורא"...בכל אופן, מבולבלים כבר מכל "השיטות השונות" שכל אחד ממליץ לנו, וחוששים שבילבלנו את הילד על הדרך.
נשמח לעצה כיצד לנהוג בינתיים, ולהגיע לפגישת ייעוץ כדי להבין ממה נובעת מצוקתו של הילד.
תודה רבה וסליחה על ההודעה הארוכה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בודקת שלא דילגו עליי...
דנה20/12/2012מחכה לתגובתכת
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר20/12/2012שלום דנה,
זוהי התנהגות אופיינית לגיל, עם זאת יכול להיות שבנוסף קיימת מצוקה אצל הילד בגלל האירועים שתארת. העונשים אכן מיותרים ולא עוזרים, כדאי לחדול מהם. את המכות והנשיכות יש להפסיק מיידית בצורה תקיפםה אבל קצרה, לא לעלשות מזה עניין, לא לנאום נאומים, להתחנן וללהסביר וכו', פשוט להזיז את היד ולהפסיק את זה, במקביל כדאי לנסות לתת לו מילים למה שמתסכל אותו, לאפשר לו להרביץ לכרית או במקום לאדם, ולמד ואתו דרכים חלופיות לביטוי כעס (ביטוי מילולי, לקבל משהו אחר במקום מה שרצה וכו').
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיונית16/12/2012
ילדה בת שלוש וחצי ,אוכלת נזלת ,אומרת שזה טעים.
אני נותנת לה
האבא אומר לא,שיש בזה חידקים
מה עושים ?
ומה ההסבר לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יונית17/12/2012אני בת 42 האבא בן 44
הילדה חיה אצלי ואצלו בנפרד
אז אצלי זה מותר ,ואצלו בטח היא עושה את זה בחדר לפני שינה
וכמובן ברור לי שיום אחד היא תפסיק עם זה
השאלה היא יותר איך כדי להגיב לדבר?
אז כול תשובה תיתקבל בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגמול על התנהגות טובה בכיתה אסמי15/12/2012
האם נכון לעבוד עם ילד בכיתה א בשיטה של פרסים על התנהגות טובה?
כלומר אם עובר שבוע ללא הפרעות בכיתה או דברים בסגנון הזה, האם זה מועיל או מפריע לתהליך שינוי ההתנהגות בכיתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגמול על התנהגות טובה בכיתה א - תגובה
נעמה סבג שמש16/12/2012שלום לך, אם זה נכון או לא זה עניין של גישה. בעיניי לתת חיזוקים חיוביים לילד זה שבר חיובי כל עוד אינו נעשה בהגזמה. לשבח אותו על הצלחות קטנות, במקומות שהיה לו קשה זה יכול להועיל. אבל צריך לוודא שהבעיה שלו זה באמת רק הרצון, ואין פה קושי אמיתי שמעכב אותו. בהצלחה, נעמה סבג שמש, מנכ״ל מכללת עידן ההורות, מכללה המתמחה בייעוץ שינה הנחית הורים וליווי לאחר לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)