מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לאחר גמילהani31/12/2012
שלום רב,
בתי בת השנתיים החליטה לפני כחודש - חודש וחצי להיגמל. אף שזה לא היה זמן ממש טוב (בשבילי - וגם כיוון שהתחיל להיות קר) זרמנו איתה, הורדנו חיתול, קנינו תחתונים, והיא ממש שלטה מעולה.
היא בתי השניה, (הגדול בן 4) והיא ממש בוגרת ומבינה, עושה הכל לבד ועומדת על שלה.
במקביל, היא גם החליטה לגמול עצמה מהמטרנה והגענו למצב שהיא היתה גמולה לגמרי (כך שכמעט לא פספסה). עושה את הצרכים בשירותים ולא רוצה ישבנון ולא כלום, פשוט יושבת על האסלה.
לפני כשבוע היא חלתה בדלקת בשלפוחית השתן ואז התחילו פספוסים. היא עשתה רק בתחתונים. כל פעם קצת, וכמובן התלוננה שכואב לה. טיפלנו בדלקת, והיא הבריאה, אבל היא לא מפסיקה לעשות פיפי בתחתונים. כאשר היתה הדלקת עשתה כל פעם ממש מעט כך שהתחתונים רק נרטבו מעט. עכשיו כאשר עושה בתחתונים, יש שלולית על הריצפה.
אם אנחנו לוקחים אותה לשירותים (כדי שלא תפספס) היא בד"כ מסרבת ונלחמת.
לעיתים, כאשר שמים אותה על האסלה, היא עושה בשירותים, ואנחנו מעודדים אותה. (אם אני נכנסת לשירותים והיא נכנסת איתי, היא מבקשת לשבת על השירותים, ואני מושיבה אותה, ולעיתים היא גם עושה) לפני השינה, היא משחקת איתנו כל הזמן מבקשת לשירותים, ואנחנו שמים אותה, והיא גם עושה לפעמים בשירותים.
יש לציין שקקי היא בד"כ לא מפספסת.
בעלי מדי פעם מציע שאולי נחזיר לה את החיתול, אבל אני ממש לא רוצה (וגם נראה לי שהיא תסרב).
ראיתי פה בפורום שהוצע לשאול את הילד אם הוא רוצה להיות תינוק. שאלתי אותה והיא אמרה שהיא גדולה, כך שבעצם היא לא מנסה לחזור אחורה.
אנחנו אובדי עצות. מתלבטים איך להמשיך איתה.
האם להתעלם וזה יעבור בשלב כלשהו, כלומר לא לקחת אותה לשירותים לחכות שהיא תבקש ואם לא תבקש פשוט לנקות אותה?
האם להציע פיפיפרס? (היא אוהבת לראות את הסרט בלי חיתולים ואוהבת את הספר של נפתלי)
נא עצתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ani31/12/2012שכאשר היא מפספסת היא מיד אומרת לי שרטוב לה. כלומר זה מפריע לה. וכשאנחנו שואלים איפה עושים פיפי היא אומרת בשירותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3דנה30/12/2012
בני המקסים,עוד חודש בן 3 לא ישן טוב בתקופה האחרונה(ענין של שבועיים).הוא בא אלינו באופן קבוע למיטה והחלטנו להפסיק עם זה עי שהכנו אותו שכל אחד ישן במיטה שלו וכשהוא יבוא אלינו למיטה בלילה אנחנו מתכוונים להחזיר אותו...כשהוא נרדם בערב זה עם סיפור ואנחנו יושבים לידו עד שהוא נרדם.כבר שהוא הולך לישון הוא אומר-"אמא אל תלכי".בלילה ,כשאנחנו מחזירים אותו הוא בוכה דקה ואז אומר שהוא מפחד ורוצה שנשב לידו.אנחנו לא ככ מסכימים ואני מסבירה לו שאני שומרת עליו מהחדר ועכשיו כולם ישנים ...והוא מחבק אותי ממש חזק.נראה שהוא מאד מפחד.בינתיים זה לא עוזר שאנחנו מחזירים אותו למיטה.עדיין הוא ממשיך לבוא למיטתנו 3 פעמים בלילה.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
סמדר ריינר31/12/2012שלום דנה,
להמשיך ולהיות עקביים וגם לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו שנראה לכם מתאים ליישם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטואציה משפחתית מורכבתיעל29/12/2012
שלום רב,
אנחנו זוג עם שתי בנות, בת 4 ובת שנתיים.
הבעיה היא שבעלי ואני נמנעים מללכת לביתה של חמותי בעקבות היותה נשואה לאדם שאיננו רוצים בקרבתו ובטח שלא רוצים שיהיה בקרבת בנותינו.
מאז שבתי הבכורה נולדה לא ביקרנו בביתה של חמותי אך יש לציין שהשקר עימה טוב\היא מרבה לבקר את הבנות אצלנו בבית וכמו כן היא מודעת לתחושותינו לגבי בעלה ומשלימה עם המצב.
הבעיה היא שבתי מתחילה לשאול לאחרונה : "למה אנחנו לא מבקרים בבית של סבתא מרים?" בעלי ואנוכי לא יודעים מה לענות לה.איך להתנהל מול הסיטואציות הללו?
כמובן שככל שבתי תגדל השאלות יהפכו להיות ממוקדות יותר ולא נדע כיצד להגיב...
תודה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו על שאלתי
יעל31/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטואציה משפחתית מורכבת - תגובה
סמדר ריינר01/01/2013שלום יעל,
הדרך המתאימה ביותר היא להגיד את האמת, בלי יותר מדי פרטים. אפשר להגיד שסבתא מרים נשואה לאדם שאיתו אתם לא מסתדרים, ויותר נוח לכם שסבתא תבוא אליכם. אפשר רק להגיד כרגע שזה יותר נוח ככה בלי לפרט.
בסופו של דבר היא תבין את האמת ולכן כדאי להיות גלויים איתה בלי לפרט יותר מדי, אפשר גם להגיד שאלה עניינים של אנשים מבוגרים (אם היא שואלת מדוע אתם לא מסתדרים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחוןאמא מודאגת28/12/2012
שלום
בני בן 14 תלמיד מצויין בלימודים
אך חברתית אין לו חברים בכיתה יש שני ילדים שאיתם מדבר ואחד מהם מעצבן לטענתו חבר אמיתי יש לו רק מכיתה מקבילה
כל הזמן במחשב
די סגור לא פותח רגשות, אומר שהכל בסדר
מדי פעם מספר על הצקה בכיתה שהוא מסתדר ושאני לא אתערב
כשאני מדברת על הילדים המציקים נראה קצת מפוחד
לא מחזיר אם מציקים לו
הוא לא נראה עצוב או משהו כזה
אך חסר ביטחון אפילו העמידה שלו מראה זאת קצת כפוף העיניים ...
בבית יש לו את כל התמיכה שבעולם אהבה מאיתנו ומאחיו
מה דעתכם עלי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
אמא מודאגת31/12/2012מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה - תגובה
סמדר ריינר31/12/2012שלום לך,
אם הילד נראה מפוחד כשאת מדברת איתו על הנושא, זה אכן יכול להדאיג, אני ממליצה לך להיכנס ממש לעובי הקורה, לא לפחד ללחוץ עליו ולברר לעומק אם מישהו מאיים עליו.חשו לתת לו ביטחון ולתת לו להרגיש שהוא יכול לספר לכם כל דבר ותעמדו בזה, ותוכלו לעזור לו למצוא פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן להתאמץעמית27/12/2012
שלום
בני בן חמש, בזמן האחרון לא מעוניין לעשות שום דבר ולא להתאמץ, מביע עניין רק בצפייה בטלוויזיה, כל ההצעות שלי לא מעניינות אותו, משחקי קופסא, יצירה, ציור מה לא, כל האופציות על השולחן, הוא מעוניין או במשחק מלחמה פשוט כזה שצעצוע פוגע בצעצוע או בטלוויזיה.
ואם כבר שכנעתי אותו לשחק אז הוא אומר שהוא לא טוב במשחק הזה, או שהוא לא יצליח, או שהוא לא מוכן לנסות ומתייאש.
מה עושים ? איך אני מעלה לו את המוטיבציה לשלל פעילויות ואיל אני מחזקת את הביטחון שלו במשחק ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן להתאמץ - תגובה
סמדר ריינר28/12/2012שלום עמית,
יכול להיות שמכוונה טובה ובלי לשים לב את מפעילה לחץ רב מדי, ובכך הופכת משחק שאמור להיות הנאה לסוג של חובה שיש בה הישגיות. אני ממליצה לך בחום להניח לו, הוא יבחר לשחק במה שבא לו מתי שבא לו, את לא אומרה להתערב בזה, אל תדאגי זה לא יפגע בהתפתחותו, יכול להיות שמה שאת עושה כרגע, מרתיע ופוגע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6.5שרית27/12/2012
שלום,
בני בן 6.5 בכיתה א'. יש לו אח בן 3.5. הם מסתדרים טוב, לפעמים רבים אבל בד"כ חברים טובים.
בני ילד אהוב בבית סםר, יש לו חברים והוא משחק בהפסקות (גם בפעמים שהגענו וראינו אותו וגם מסיפורים שלו ושל המורה) אבל הוא לא מזמין חברים ולא מזמינים אותו אחה"צ. אני לא בטוחה שזה משהו בעייתי- כשביקשתי ממנו כמה פעמים להזמין והוא התקשר מאד שמחו לשמוע ממנו אבל היו צריכים ללכת, או היה חוג וכד'... אז לא יצא.
שאלתי היא אם זה בעייתי בגיל הזה ואני צריכה לשים על זה יותר דגש?
חשוב לציין שהוא בצהרון אחרי ביה"ס ואני אוספת אותו ב16:30.ועד שאנחנו בבית השעה 17:00. כך שלא נשאר הרבה זמן לבלות עם חברים. ב18:30 כבר אוכלים ארוחת ערב וכו'...
בנוסף, בני אמר מספר פעמים (בערך 5) מאז שעלה לכיתה א' שהוא רוצה למות. אני יודעת שיש התעסקות בגיל הזה עם מוות ומה זה מוות וכו'. אבל השאלה מתי לקחת את זה ב"רצינות" ולקחת אותו לטיפול? הוא לא אומר את זה בכעס או בעצבים אלא דווקא ברוגע וכשאני שואלת אותו למה הוא אומר שהוא שונא את כולם ולא אוהב את העולם ושמשעמם פה.. בפעם האחרונה למשל אמר את זה ליד החבר שלו והחבר הטוב שלו שאל אותו: מה אתה לא אוהב אותי? אז בני אמר לו שכן ושהם חברים הכי טובים.
השאלה שוב: עד כמה להתייחס לזה?
כשהוא אומר את זה אני מסבירה לו את כל הדברים שאפשר להפפסיד כשמתים ולא חיים ושזה כיף לחיות למרות שלפעמים יש קשיים . יש ימים טובים ויש ימים פחות טובים אבל שהטובים עולים על הרעים ולכן שווה לחיות.
יש רעיון לתשובה אחרת?
תודה רבה ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6.5 - תגובה
סמדר ריינר28/12/2012שלום שרית,
אני לא חושבת שנושא הזמנת החברים הוא בעייתי אבל אמירותיו של בנך בעניין המוות בעייתיות מאוד. זו לא ההתעסקות הרגילה במוות שאופיינית לגיל, אלא משהו יותר מדאיג ויש לפנות בדחיפות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתיתמורן26/12/2012
שלום לכולם,
בזמן האחרון הבן שלי(בן 7) אמר לי שלא רוצים לשחק איתו בבי״ס ואף אחד לא רוצה להכין איתו עבודה שצריך לעשות בזוגות. המצב הזה מאוד מפליא אותי כי הוא תמיד היה מאוד מקובל בקרב הילדים. בכל מקום שהוא נמצא כולם תמיד רצו להיות איתו! מסתבר שהחבר הכי טוב שלא הוציא לו שם של שקרן בבי״ס ...
בקיצור הוא נהיה מאוד רגיש ואתמול שהוא סיפר לי את זה הוא היה על סף בכי והתנהג לא יפה לאחים שלו ולאחותו התינוקת שהוא חולה עליה!
אני לא יודעת מה לעשות ואיך לגרום לו להרגיש טוב יותר. אני ממש מרגישה חסר
אונים!
למישהו יש עצה לטיפול בבעיה כזאת?
אשמח לשמוע!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - תגובה
סמדר ריינר31/12/2012שלום מורן,
כדאי להיוועץ בפסיכולוגית בית הספר יש לה כלים להתמודדדות עם מצבים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 וחצי לא רוצה ללכת לחברותקרן26/12/2012
שלום רב,
ביתי בת 4 וחצי מתחילת השנה לא מעוניינת ללכת לחברות.
היא מאוד אוהבת לארח ולפחות פעמיים בשבוע באה אליה חברה אחרת, אך כשהחברות מזמינות אותה לביתן היא לא רוצה ללכת.
פעמיים קרה שהבאתי אותה לחברה ולאחר זמן קצר האמא של החברה התקשרה ואמרה שהיא בוכה ורוצה אותי, ובאתי לקחת אותה.
יש לציין ששנה שעברה כאשר הייתה קטנה יותר היא הלכה לחברות ונשארה לבד ללא שום בעיה.
אמנם עברנו דירה והתחילה גן חדש (גן ערייה), אבל הסתגלה יפה מאוד, רכשה חברות, היא אהובה על-ידי הילדים ומבחינתה שכל יום תבוא אליה חברה אחרת.
האם לקבל את המצב כמו שהוא ?
קיבלנו כבר לא מעט הזמנות שנאלצתי לסרב להן...
אני מרגישה שיש צורך לעשות משהו אך אני לא יודעת מה.
אשמח לעצה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 וחצי לא רוצה ללכת לחברות - תגובה
סמדר ריינר27/12/2012שלום קרן,
בתך נתקפת חרדה כשהיא הולכת לחברות בלעדייך ואולי כדאי להרגיל אותה לכך מהתחלה בהדרגה, כלומר שאת תהיי איתה חלק מהזמן עד שתתרגל או להיות שם זמן קצר ולהאריך אותו וכו'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה חדשה: אובססיה לאוכלטלי25/12/2012
אובססיה לאוכל... איך נכון לנהוג?
שלום,
בני בן שנה ו- 4 חודשים.
החל ללכת לגן לאחרונה (פחות מחודש).
הוא נמצא בגן מ 8:00 ועד 16:00.
בסדר יום הרגיל שלנו-
כאשר הוא מגיע מהגן מחכה לו ארוחה בשרית מלאה וחמה.
וכן בדר״כ מקבל חטיף בוטנים/ ממתק חלווה או פרי כקינוח.
ואם רוצה לפני השינה- אז יוגורט/ מעדן/ פרוסה/ דייסה.
הולך לישון סביב 19:30-20:00
בשבוע האחרון מתנהג מוזר בכל הקשור לאוכל: מהרגע שנכנס הביתה ועד הרגע שהולך לישון (אבל ממש בלי הפוגה)- תמיד מוביל אותי למטבח בידו ורוצה לאכול...
יוצא שכל הערב הוא (ואני) מתעסקים רק באוכל.
שיתפתי את הגננת בכך שבימים האחרונים הוא גם חוזר מורעב ממש (כמו חייל שחוזר ממילואים) ובנוסף על העיסוק האובססיבי שלו באוכל. וכמובן שזה די חדש ומוזר לי.
ביקשתי יותר תשומת לב לנושא מצידה.
לפי הגננת, הוא אוכל ״בסדר״. הוא מתעקש לאכול לבד ושהיא גם מאכילה אותו במקביל.
אני די סומכת עליה, אבל אין לי באמת דרך לדעת.
שאלותיי:
1. איך נכון לנהוג מולו?
מחד, לג רוצה ולא אוהבת להגיד ״לא״ לאוכל (גם עלול לדעתי להגביר את הבעייה).
מצד שני, אם הייתי במקומו- בטוח הייתי מקיאה . הוא מערבב ואוכל כל דבר אפשרי (סוגים וכמויות).
חשוב: לפני מס׳ ימים היה עם וירוס שלשולים, ולכן ניזון 5 ימים מכלכלה מתאימה (אורז, תפו״א, בננות וכו׳). כל נסיון לתת לו משהו אחר באותם ימים הגבירו את השלשולים, אבל ניכר עליו שנמאס לו מהאוכל הנ״ל.
האם סביר יותר שקשור לכלכלת הוירוס או שהוא לא אוכל טוב בגן? או אולי שניהם?
2. איך הכי נכון לנהוג מול הגננת בכדי לקבל מקסימום שיתוף פעילה וכמובן לג להלחיץ?
תודה רבה,
אמא טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה חדשה: אובססיה לאוכל - תגובה
סמדר ריינר26/12/2012שלום טלי,
אם הילד חלה בימים האחרונים ייתכן שזה אכן קשור לזה ואני ממליצה לך להיוועץ עם רופא בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינרOksana25/12/2012
שלום,
הילד לא נותן לגזור ציפורניים ברגל. בידיים אין שום בעיה. ברגליים עד עכשיו עשיתי רק בשעות לילה. כבר שבוע אני לא מצליחה לגזור גם בלילה. הציפורניים גדולים וזה מפריע לו. הבעיה הזאת מגיל 3 שנים (היום הוא בן 6). היה תקופה שגזרתי לו גם כשהיה ער - זה היה נגמר בבכי של חצי שעה לציפורן אחד. מאז עד עכשיו עשיתי רק בלילות. איך להתחיל להרגיל אותו כמו כולם? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר26/12/2012שלום אוקסנה ,
אולי כדאי לבדוק האם הוא סובל מרגישות תחושתית ברגליים, נסי להתייעץ עם הרופא או עם מרפאה בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
Oksana26/12/2012שלום ותודה על תגובתך,
כן. יש לו רגישות. בגלל זה גזרתי לו רק בשעות לילה. אבל עכשיו גם בלילה אני לא מצליחה. אני לא יושנת עד אחת - שתיים בלילה ובכל זאת הוא מרגיש. אני לא יכולה לא לגזור בכלל. זה כבר מפריע לו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
סמדר ריינר26/12/2012שלום אוקסנה,
אם יש לו רגישות, בודאי יש פטנטים שמרפאה בעיסוק יכולה לתת לך איך לעשות את זה שלא יכאב (אני מקווה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בהתנהגות של ילדה בת 3רוני25/12/2012
שלום,
יש לי ילדה מקסימה בת 3. לפני 10 חודשים נולד לה אח קטן. לאחרונה, החלה לגלות רגשות קנאה ואף תוקפנות כלפי אחיה. עד כה לא הרגשנו בשינוי אצלה כתוצאה מהולדת האח הקטן. מדובר בילדה שתמיד התנהגה למופת, שמעה תמיד בקולנו, מעולם לא היו לה התקפי זעם או בכי וגם ביקשה את קירבת התינוק בכל הזדמנות (שנביא אותו אליה למיטה, לחבק אותו, לשחק איתו וכו'). הגננת תמיד תיארה אותה כילדה למופת, סבלנית, בוגרת ונבונה.
בשבועות האחרונים הילדה סובלת מהתקפי בכי תכופים, בעיקר כשמסרבים למשל לתת לה ממתק או להחליף בגד. כל דבר הופך למלחמה ארוכה ומתישה, שנגמרת לרוב בבכי וצעקות. היא משמיעה מדי פעם שתזיק לאחיה הקטן (דברים איומים כמו "לזרוק אותו במדרגות" או "להפיל אותו"). בנוסף, היא לא מאפשרת לו להיכנס לחדר שלה ולשחק בחפצים שלה. כל צעצוע שהוא אוחז בידו- מיד עובר לחזקתה בכוח.
הכי מעציב אותי שהיא ביקשה במספר הזדמנויות שאני לא אבוא לקחת אותה מהגן, שהיא רוצה מישהו אחר- כמו סבתא או דודה. יש לציין שהילדים נמצאים המון איתי, העבודה של בעלי תובענית, במסגרתה נסיעות תכופות לחו"ל לתקופות של שבוע ויותר (היה כך מאז ומתמיד). שאלתי בגן אם חל שינוי כלשהו, בהתנהגות שלה או ביחסיה עם החברים, ונאמר לי שלא הבחינו בדבר.
יש לציין שאני מקפידה אחת לשבוע לבלות איתה לבד אחה"צ, בלי אחיה הקטן, הצגה, קניון או בילוי אצל חברה.
אני פחות או יותר מבינה מדוע היא מתנהגת כך, אך אני פונה כאן כדי לקבל כלים להתמודדות.
הנני שוקלת לקחת ייעוץ מקצועי, בעיקר בגלל המהפך הקיצוני שעברה. זה מכאיב לי מאוד.
בברכה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהתנהגות של ילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלום רוני,
ההתנהגות של בתך טבעית, קנאה באח קטן היא דבר טבעי מאוד. מה שאולי צריך לשנות זה את התגובה שלך. נשמע שאת קצת לקוחת קשה את מהצב וכיול לגרום להחמרתו. למשל העובדה שבעינייך הכי מעציב זה שהיא אמרה שהיא אל רוצה שתבואי לקחת אותה מהגן. עצם העובדה שאת לוקחת אמירה כזו ללב מעידה על כך שאת מייחסת חשיבות רבה מדי להתנהגויות שלה, לוקחת אותן אישית, ובכך משדרת לבתך חולשה שמגבירה את התוקפנות שלה. כדאי לקחת נשימה, להרגע, לא להתרשם נורא מהאמירות וההתנהגויות, יש לך ילדה טובה שיש לה כמו לכל אחד תחושות של קנאה ותוקפנות, שכדאי לתת להם מקום, להגיד שאת מבינה שקשה לה והיא מקנאה, ולא לעשות מזה יותר מדי סיפור או לצפות שזה לא יהיה. זה חל'ק מהתנהגות נורמלית של ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ??נילי25/12/2012
בני בן 3.5 עכשיו נולדה לו אחות שנראה שמאוד אוהב אותה ומתייחס אליה יפה מאוד .
הוא כול הזמן דורש משהו הוא דורש כמעט כול יום לטייל לקנות לו לעשות לו ושהא לא מקבל צורח ומרביץ לנו צועק לאבא שלו חוצפן ובוכה .
כול בוקר יש לנו מאבק מה ללבוש ורק הוא מחליט אי אפשר להלביש אותו רק הוא בוחר את הבגדים אני מפחדת לפגוע בו אז בדרך כלל נותנת אני נותנת לו איך אני מחזירה איתו את הגבולות מה לעשות איתו ואיך להרגיע אותו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות ?? - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלום לך,
חשוב מאוד לבנות תכנית התהנגותית שבה מתעלמים ככל האפשר מהתנהגויות שליליות ומחזקים התהנגויות חיבויות. זה אומר שלא מתייחסים לבכי שלו ולצעקות, לא מנסים להרגע, גם לא כעוסים ולא מנסים להעניש, וכמבון לא נותנים לו את מה שהוא רוצה רק כדי שיהיה שקט. כשהוא מרביץ מפסיקים את זה מייד ובתקיפות אבל לא עושים מזה דרמה ולא מתעכבים על זה. מצד שני כן נותנים חיזוק (מילה, מדבקה) להתנהגויות בוגרות וחיוביות.
אם אתם לא מצליחים לבד כדאי לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירים יכולים להרגיע..
רינה25/12/2012הי,
קראתי לא מזמן מאמר של פסיכולוג שאומר ששירים לילדים מאוד מרגיע אותם בייחוד לפני השינה (כדאי לנסות).
מה שגם אפשר למצוא במוסף כל מיני שירים לילדים- שירי ערש- מבלי להוציא שקל.. אני מקשיבה עם הילדים שלי וזה חוויה מרגיעה נעימה לכולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בגן מול התנהגות בביתשרה24/12/2012
בס"ד
שלום בורכה,
יש לנו שני ילדים - בת בת 4 ובן בן 3 חודשים
בתנו בת 4 . ילדה נבונה ומקסימה.
היום חגגנו לה בגן יום הולדת והגננת סיפרה לי אחרי שהיא מאוד ביישנית בגן . לא עונה לשאלות ששואלים אותה, מפסיקה פעילות ברגע שמסתכלים עליה.
עם החברות היא פעילה ופטפטנית עד לרגע שמסתכלים עליה גננת מהצוות
הגננת שאלה אם היא גם בבית כזו והיא התפלאה לשמוע שאני מדברת על ילדה אחרת לגמרי. גודמא קטנה - הגננת ישבה לידה ושאלה אותה על צבעים והיא לא ענתה. ניסתה להסביר לה דף משימות והיא לא הראתה אם היא הבינה או לא אך אחרי שהגננת יצאה לרגע היא עשתה את הדף טוב מכל הילדים בגן.
בבית היא פעילה ומדברת ונבונה ויש לה ידע רב
מה עושים? איך משפרים לה את הבטחון בגן?
אנחנו מודאגים מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בגן מול התנהגות בבית - תגובה
סמדר ריינר26/12/2012שלום שרה,
מדובר בסוג של חרדה חברתית, ואולי אף אילמות סלקטיבית. הדבר מצריך טיפול. אני ממליצה לכם לקרואת את עמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים, ואם אתם לא מצליחים להתמודד עם עזרה זו לפנות לטיפול מסודר, כיוון שהבעיה עלולה להחמיר אם לא מטפלים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עוד שאלה
שרה26/12/2012איך לטפל? למי לפנות? אנחנו גרים בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר26/12/2012שלום שרה,
אולי כדאי שתיוועצו בגננת כדי לברר איזה שירותים טיפוליים היא מכריה באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתנו בת 5.5 שניםל24/12/2012
שלום רב, יש לנו 3 בנות , הבכורה בת 5.5 , ו-3,5 ושנה וחודש.
הבכורה נמצאת כבר שנתיים בגן חובה , בגלל שהיא הייתה בוגרת החלטנו לעלות אותה לפני הזמן לגן חובה. שנה הבאה היא צריכה לעלות לכיתה א' . היא מאוד יצירתית וויש לה קליטה מהירה . הילדה כל הזמן חוזרת ואומרת שמשעמם לה בעולם הזה, היא לא אוהבת את העולם.
מה אתם מציעים לנו לעשות ..?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתנו בת 5.5 שנים - תגובה
סמדר ריינר26/12/2012שלום לך,
אני ממליצה להיוועץ עם פסיכולוגית הגן. נשמע לי שהשיעמום לא קשור רק לרמתה האינטלקטואלית אלא אולי גם לקושי ריגשי כלשהו שכדאי לנסות לברר אותו יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגיאסנת24/12/2012
שלום,
יש לי ילד בן 3 וחצי, יש לו עיכוב בדיבור, והוא נמצא כרגע בטיפול אצל קלינאית תקשורת כבר יותר מחודשיים, בלי קשר לקלינאית, יש שיפור ניכר כל יום שעובר.
בגלל שאין תורים פנויים בהתפתחות הילד, התחלתי תוך כדי הטיפול אצל הקלינאית, טיפול אצל פסיכולוגית קלינית.
אני אנסה בקצרה להסביר שבהרגשה שלי הוא לא מתנהג כמו ילד רגיל, יש לו התנהגויות מוזרות, כגון: צעקות נוראיות בפתאומיות, מרביץ לסייעת, ורצון לשליטה שזה נוגע לילדים אחרים. חשוב לי לציין שלא הייתי מגדירה אותו כילד אלים.
הדאגה העיקרית שלי שהוא עדיין לא גמול. וכל הנסיונות כשלו. הבעיה היא לא שהוא מפספס, אלא שהוא מביע פחד ואי רצון להיגמל בצורה חדה וברורה. הוא יושב בסיר או בישבנון ובוכה. וכל דיבור על כך מרתיע אותו.
הוא מתאפק שעות ארוכות ולא עושה את צרכיו כל היום, וכמעט ולא מפספס בתחתונים.
הוא משתף פעולה עם הפסיכולוגית, אך קיוותי שתיתן כלים להתמודד עם מצב זה או עם מצבים אחרים. רק חוזרת ואומרת שהוא לא אוטיסט כמו שחשבתי ואין לובעיות תקשורת.אחרי כל מה שרשמתי, רציתי לשאול האם יש טעם בטיפול פסיכולוגי? כי אני ובעלי התרשמנו ששזה לא ממש עוזר.וכיצד אני מתמודדת עם כך שכנראה לבני יש איזשהוא טראומה או משהו רגשי בנושא הגמילה.
אשמח לייעוץ והכוונה או הפנייה לגורם מקצועי שיכול לעזור...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגי - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלם אסנת,
הבעיות של בנך בתחום הגמילה הן עדיין בתחום הנורמה מבחינת הגיל, יש גם ילדים בני 4 שעדיין לא גמולים לגמרי.
בנושא של גמילה מה שיותר יעיל זו הדרכת הורים, נסו לדבר על כך עם הפסיכולוגית של הילד. סביר להניח שהקושי שלו בגמילה יכול להיפתר אם אתם תקבלו הדרכה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
אסנת25/12/2012הבעיה היא שהפסיכולוגית אינה עוזת כלל.כל פעם נותנת תשובה אחרת שאולי חווה טראומה. הציעה שנעבור לתחותוני גמילה, אך בני אומר בעצמו שזה טיטול, ועושה את צרכיו כרגיל.
השאלה אם ללחוץ על הילד או ל"זרום איתו"!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלום אסנת,
לחץ לא עוזר, כדי להניח ללחץ ולראות מה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)