פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בהבעת רגשות
    דני
    05/01/2013

שלום
    בני בן כ- 9 מתקשה להביע את רגשותיו בעיקר בזמן שכועסים עליו. רואים שמוחו מלא במחשבוחת אך פניו חתומות והוא לא מוציא החוצה את שהוא מרגיש.
    כיצד ניתן לעזור לו להביע את רגשותיו?
    כיצד ניתן לעזור לו להמנע ממהתכנסות לתוך עצמו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהבעת רגשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהבעת רגשות - תגובה

סמדר ריינר
    07/01/2013

שלום דני,
    אפשר להגיד לו שרואים שהוא כועס כרגע, ושתשמחו לשמוע מה עובר עליו, להזמין אותו אבל לא ללחוץ, אפשר לנסות לדבר איתו אחרי שהוא נרגע, אולי אז יהיה לו יותר קל לשתף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה-5.5 שואלת על שיעור יתר
    טלי
    05/01/2013

שלום, בתי הבכורה הנמצאת בגן חובה שאלה אותי כבר מספר פעמים על עניין שיעור יתר שהיא חושבת שיש לה "אמא למה לחברות שלי אין שערות בידיים וברגליים כמו שלי יש"?, "אמא למה יש לי שערות בידיים וברגליים"? , אני קצת חסרת אונים ולא יודעת מה לענות לה כיוון שהיא נראית לי צעירה מכדי להתעסק בעניין שכזה. מה לעשות?

הוספת תגובה

• בתי בת ה-5.5 שואלת על שיעור יתר - תגובה

סמדר ריינר
    07/01/2013

שלום טלי,
    אולי כדאי פשוט להסביר לה שלכל אחד יש תכונות גוף אחרות, יש מי שיש לו משקפיים יש מי שהוא ג'ינגי' יש מי שהוא בלונדיני ויש מי שיש לו יותר שיער. זה ברמת ההסבר. אם זה לא מפריע לה חברתית, לא הייתי עושה כרגע יותר מזה, ואומרת לה שהיא רק ילדה וילדה נחמדה, וזה לא חשוב כרגע. אם זה מהווה מקור ללעג או בעיה חברתית, הייתי מבררת אצל רופא עור מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להכין ילד כמעט בן שלוש לגירושין
    ענת
    04/01/2013

שלום, אני אמא לשני בנים הבכור בן כמעט שלוש והקטן כמעט בן שנה, אני בעוד שבועיים עוברת לגור בבית חדש בעיר חדשה ולבני הבכור מצאתי פעוטון חדש, בני הקטן ממשיך להיות מטופל ע"י חמותי כמו בעבר. אני עוברת לגור בבאר שבע מקום בו חמותי וגיסתי גרות ואנחנו מאוד קשורים אליהם. שאלתי היא: מה הדרך הנכונה לעשות את המעבר של בני בפעוטון, האם זה נכון לעשות לו מסיבת פרידה בפעוטון הנוכחי, ומה בכלל ילד בן שלוש יכול וצריך להבין מהשינוי שיחול כרגע בחייו. אוסיף ואומר כי אני זו שדואגת לילדיי בכל,מהבוקר ועד שינה אני עושה הכל, אבא שלהם מדי פעם עושה פוצי מוצי ולא יותר. אין שיגרה בבית שכוללת את האבא. בניי רואים את אביהם בממוצע רבע שעה ביום.ולרוב זה מלווה במריבות ביננו.
    אודה לכם מאוד . ענת

הוספת תגובה

• איך להכין ילד כמעט בן שלוש לגירושין - תגובה

סמדר ריינר
    06/01/2013

שלום ענת,
    כמובן שנכון לערוך פרידה, כדאי גם לערוך שיחה , רצוי משותפת, של שניכם ההורים עם הילד, ולהגיד לו שאבא ואמא לא יגורו יותר ביחד כי הם לא מסתדרים, אבל שניכם אוהבים אותו וזו לא אשמתו ולא קשור אליו, להסביר לו מה הולך להיות (גן חדש,בית חדש) לעזור לו להכיר ילדים חדשים מהגן החדש אחה"צ, ולהסביר לו איך ומתי יראה את אביו. לא חייבים את כל זה בפעם אחת, לאט לאט, ובסמוך לכל שינוי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אנונימית
    04/01/2013

אני בת 16 , ואני אוצה לשאול אם ללכת לפסיכולוג בשביל לדבר איתו ולשחרר דברים זה עוזר? אפילו אם לא עברתי טראומה או משהו, כי כשאני מנסה לדבר עם חברות או אנשים קרובים אליי הם לא מקשיבים לי או לא נותנים יחס .. וקורה שאני יודבת בלילה ובוכה בלי סיבה אפילו .. כדאי לי לפנות לפסיכולוג ? או שזה מיותר ?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2013

שלום לך,
    בודאי שכדאי, פסיכולוג תפקידו להקשיב לך, והקשבה של פסיכולוג שונה מאוד מהקשבה של חברים, כדאי לך לפחות לנסות ולראות איך זה, ואם זה טוב לך אז להמשיך. אין סיבה שלא, ולא צריך לעבור טראומה בשביל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש
    נ
    03/01/2013

שלום,
    התינוק הגדול שלי בן שנתיים ועשרה חודשים. אני בהריון שבוע 35. בשבוע האחרון ישנה רגרסיה בהתנהגות הילד. הוא בוכה כשנפרדים ממנו בגן, מגיע למיטה שלנו מידי לילה עד הבוקר. יודע שאמור להיוולד לו אח. התחלנו לאחרונה לשוחח איתו על כך שאני אהיה זמן מה בבית יולדות ואביא את תינוקי. היה לי חשד שהרגרסיה קשורה לתינוק. אתמול אחרי הבכי בגן הוא סיפר לסייעת שאמור להיוולד לו אח ושאני אלך לבית יולדות.
    השאלה איך אני יכולה להקל על רגשות הפחד או התסכול שנוצרו אצלו? האם אני אמורה לעשות יותר הכנה או שזה היה יותר מידי?
    חיייבת לומר שאני עו"ס במקצועי ועשיתי מה שנראה לי נכון ותואם לגילו אך בטוחה שאולי לא מספיק.
    אשמח לעזרה.
    נ

לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה ...

נ
    03/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2013

שלום לך,
    אין באמת הכנה להולדת אח, זה תמיד הלם מסויים וקשה לכולם, אפשר להקריא לו סיפורים על ידלים שנולד להם אח, כדי שיכול להזדהות איתם, בהתאם לרמת ההבנה שלו, ומעבר לזה הרבה סבלנות, פשוט לכיל את הקושי גם אם לא תמיד אפשר מייד להקל עליו. עצם הסבלנות וההכלה הם הקלה עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 התחילה להרטיב
    אמא מודאגת
    03/01/2013

שלום,

הבת שלי בת 7 (כיתה ב).
    כאשר מגיל 2.5 גמולה.
    רציתי לדעת מה יכול לגרום לילדה בת 7 לחזור לעשות פיפי במכנסיים (רק בביהס)?
    בבית הולכת רגיל...
    שללנו בעיות רפואיות.

תודה רבה,
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 התחילה להרטיב

הוספת תגובה

• בת 7 התחילה להרטיב - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2013

שלום לך,
    ישנם דברים רבים שיכולים לגרום לכך, אבל באופן כללי זה קשור כמובן למצוקה נפשית. כדי לדעת בידוק מה גורם לזה במקרה שלה יש לפנות לטיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של בריחת צואה
    חגית
    02/01/2013

שלום
    ברצוני לשאול שאלה על סיטואציה שמציקה לי מאוד, יש לי ילד בכור בן 5.5 אח לילד נוסף בן 3 וילדה בת שנה. מאז המעבר לגן חובה לבן הבכור יש בריחת שתן קבועה לאחר שהיה גמול בלילה מזה כשנה, לאחרונה אנו נתקלים ב"בבריחה" חדשה - בריחת צואה. הוא חוזר כל יום מהגן עם תחתונים שאליהם דבוקה צואה יבשה בכמות לא קטנה. זה כמובן לא נעים לנו ולא, מדיף ריחות קשים ואף מביא לבידוד חברתי כיון שהילדים אל רוצים לשחק איתו בגלל הריח הלא נעים. ניסינו מספר דברים מהתעלמות עד כעס לפעמים אז שום דבר לא עזר. האם למישהו יש רעיון לפתרון הבעיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של בריחת צואה

הוספת תגובה

• בעיה של בריחת צואה - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2013

שלום חגית,
    מדובר בבעיה שנקראת אנקופרזיס, ויש לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם, כמובן לאחר ששללתם בעיה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה שלא מבינה את המילה לא
    אמא מתוסכלת
    02/01/2013

שלום רב, חדשה כאן וכבר ממש מתוסכלת (דיסלקטית אז סליחה על השגיאות)
    יש לי שני בנות הגדולה בת 4 והקטנה בת שנה וחודשיים.
    הקטנה מאוד דומיננטית (מהרגע שנולדה) שובבה ....
    הבעיה המרכזית היא שהיא לא מבינה את המילים "לא", "אסור"....
    היא מטפסת על כל דבר בבית ועושה דברים מאוד מסוכנים... הרמנו כבר כל מה שרק אפשר כלום לא עוזר...
    לאחרונה גם הגננת שלה צינה שמאוד קשה איתה, ואי אפשר להוריד ממנה את העניים. היא תמיד עושה משהו שאסור ומסוכן (וכמובן שהיא אוהבת אותה וביקשה גם היא ממני לבדוק אך אפשר ללמד אותה את המילה "אסור")
    ניסינו סוג של עונש (אני לא מאמינה גדולה בעונשים אבל אני כבר ממש נואשת...
    העונש- כל פעם שהיא עושה משהו שאסור אנחנו אומרים לא (גם מרעים עם האצבע- נו נו נו) ואז היא כמובן נותנת חיוך (למרות שהטון והבעת הפנים שלנו מאוד לא מחייכים) ואז אנחנו לוקחים אותה לדקה ללול (שממנו היא לא יכולה לצאת). היא כמובן בוכה שנייה ואז ממתינה שיוציאו אותה. בשנייה שהיא בחוץ היא חוזרת על אותה הפעולה, או משהו אחר שאסור. וגם אנחנו שוב אסור.. לול. ככה כל ערב במשך שעתיים.
    לפני זה הינו רק מורידים אותה מהמקום המסוכן אם המילה אסור... כלום לא עוזר.
    מה עושים אני כבר עייפה ומצוברחת (ביתי הגדולה גם היא כבר הבינה את המצב. היא אומרת לי" אמא תשמרי על ... שלא תיפול ותקבל מכה אני כבר ישחק לבד) משפט כזה מפיל אותי מהרגליים...

בקיצור כל עצה תתקבל בברכה

תודה ויום נפלא

הוספת תגובה

• משהו.. המלצות?

אמא מתוסכלת
    06/01/2013

משהו.. המלצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגותש ל ילד בן 5.5.
    ניקיטה
    02/01/2013

שלום, בני בן 5.5 ויש לי בת בת 2.4 , מאז גן עירייה שהיה בני בן 4 הייתי לוקחת אותו לימי הולדת של ילדים מהגן וחלק מההורים היו משאירים את ילדיהם לבד וחלק לא, אני הייתי מאלו שלא הולכים בהתחלה זה היה כי חשבתי שהילד קטן מדי להשאירו לבד כי הרי הורי ילד היום הולדת לא בדיוק מסתכלים על כל הילדים ובני מאוד שובב ומשתולל ,אך מאז גיל 5 רציתי להשאירו לבד אך תמיד הייתי נשארת כי בתי גם נהנתה מההפעלה וכך יצא שעד היום לא השארתי אותו לבד ביום הולדת . כיום שאני רוצה להשאירו לבד גם כי רוב ההורים הולכים וגם כי הוא כבר ילד גדול ובוגר ועצמאי , הוא אינו מוכן בשום אופן מתחיל לבכות ולרדוף אחרי אם אני זזה מטר , ביום הולדת האחרון כיון שלפני שהגענו אמרתי לו שאני רוצה ללכת שהוא ישאר ואבוא לקחת אותו אחר כך ,מתחילת הארוע הוא לא רצה לשבת עם כל החברים והיה צמוד אלי שלא אעזבו, חשוב לי לציין שבני ילד עצמאי , שובב מאוד אהוב ומקובל בגן וזאת מפי הגננת שאומרת לי שהוא המלך של הגן . איני מבינה עקב כך את הפחד שלו שאעזוב אותו ביום הולדת כי זה ממש סותר את התנהגותו בגן עם כל החברים . כמה שאמרתי לו שאמא אף פעם לא תעזוב אותו ושאני יבוא שיגמר היום הולדת (שהוא מבין זאת כמובן שאני יחזור ) הוא לא מוכן בשום אופן להשאר לבדו. האם עקב זה שהייתי נשארת הוא כביכול התרגל ולכן מתנהג כך? אודה לעזרה ולהנחיה איך אוכל להפר את הפחד שיש בו . תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגותש ל ילד בן 5.5.

הוספת תגובה

• מדוע דילגו עלי ?????

ניקיטה
    05/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הורים
    בר
    02/01/2013

שלום,
    אני בר ואני בת 21 בת להורים גרושים. ההורים שלי גרושים כבר קרוב ל-10 שנים.
    לפני כשנה נכנסתי לקשר הראשון שלי, מערכת היחסים הראשונה שלי בזמן הצבא ועד היום אנחנו ביחד.
    כל התקופה שלי איתו עברה במכשולים מצד אמא ואחותי. בהתחלה חשבתי שזה בא מתוך התגוננות ודאגה כי אני הבת הקטנה. אבל זה עד היום ממשיך ואני מרגישה שאמא שלי לא מוכנה לשחרר אותי ממנה ולתת לי לחיות, לאהוב, וגם לעשות טעויות. היא כל הזמן חוזרת ואומרת שאין חיבור בינה לבינו וזה מעמיד אותי במצב לא נעים ואי ידיעה מה לעשות כי אני אוהבת אותו אבל מרגישה חסרת אונים בעקבות מה שאמא אומרת.
    אני חיילת משוחררת ומתחילה פסיכומטרי בשבוע הבא, ואמא כל הזמן חוזרת ואומרת אם אני מתכוונת לשנות את תוכניות הלימוד שלי בגלל שיש לי חבר. התשובה היא כמובן שלא והסברתי לה לא מעט פעמים שמבחינתי זה קודם לימודים ואחר כך הנאות. היא לא מאמינה לי וכל הזמן אומרת שזה בחיים לא יהיה ככה ושאני לא ילמד בגללו ושהוא מסכסך ביני לבינה, היא מורידה לי את הביטחון כשהיא לא מאמינה לי, ואתמול בערב היה איתה פיצוץ כשהיא המשיכה לזרוק את המשפטים האלה שלא יצא ממני כלום בגללו, וזה עוד יותר מוריד לי את הביטחון.
    אני לא יודעת מה לעשות כבר, אני מרגישה שאני מתחילה לאבד את עצמי, ואם זה יקרה אני בטוחה ב-100 אחוז שהיא תאשים אותו ולא תסתכל על עצמה.
    אני מאוד מקווה שתיתני לי עצה איך להמשיך איתה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם הורים

הוספת תגובה

• התמודדות עם הורים - תגובה

סמדר ריינר
    02/01/2013

שלום בר,
    חשוב מאוד שתאמיני בעצמך, איאמ הייתה עד עכשיו האדם החשוב בחייך, והיא תמשיך להיות חשובה אבל עם הזמן פחות ופחות, זוהי דרכו של עולם. מה שאת יכולה לעשות עם זה הוא להבין שהיא כנראה לא תהיה מרוצה, ולא מתפקידך לדאוג לכך שהיא תהיה מרוצה, באופן הזה לאט לאט יתחיל להפריע לך פחות שדעתה שונה מדעתך. היא יכולה לחשוב מה שאת רוצה ואת תמשיכי לגדול ולחיות כפי שאת עושה עכשיו, עם הגיל וככל שתהיי פחות תלויה בה, ואולי גם תעברי לגור בחוץ, זה יהיה יותר ויותר קל. בסופו של דבר תלמדי מנסיונך מה טוב לך, ואולי תראי שהיא צדקה ואולי לא, אבל זאת הדרך שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הורים, המשך

בר
    03/01/2013

נכון, אני תמיד מנסה לשים את מה שהיא אומרת בצד ולעשות מה שאני חושבת לנכון ומה שטוב לי אבל קשה לי שלא להתייחס למה שהיא אומרת כי לפעמים אני מרגישה שהיא יודעת מה היא אומרת כי היא אמא והיא עברה דברים בחיים ואולי היא צודקת, אבל אני לא רוצה ללכת בדרך שלה אני רוצה לבנות לעצמי דרך וגם אם אני אטעה בה זה בסדר זה חלק מהחיים.
    אבל לא משנה מה, אני מרגישה שהיא מסתכלת עליי בצורה שהיא - "בחרת בדרך הלא נכונה בעיה שלך", וזה גורם לי לערער ולא להיות בטוחה בקשר שלי איתו למרות שאני אוהבת אותו כל כך ואין מצב שאני אעשה לעצמי לא טוב בשביל שהיא תגיד "יופי, היא כבר לא איתו".
    אני ממש רוצה להגיד לה שתעזוב אותי שתתן לי לחיות שתתן לי לטעות והכי חשוב שתתן לי לאהוב, היא לא נותנת לי! וזה הכי כואב לי...ואהבה זה הדבר הכי טוב שקיבלתי בשנה האחרונה, אני לא רוצה לאבד את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הורים, המשך - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2013

שלום בר,
    אני מבינה את הקושי שלך, וזה באמת קשה, ואין פיתרון קסם. את בהחלט יכולה להגיד לה שתעזוב אותך, לא בטוח שזה יעזור, אבל זה בסדר להגיד.
    אולי כדאי שתפני לטיפול כדי לקבל תמיכה ולהתחזק ואולי כך תתערערי פחות מההערות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    נוי
    02/01/2013

הי בתי בת ה - 5 חודשים התחילה בזמן האחרון למצוץ את האגודל אני יודעת שבגיל הזה התינוקות שמים את הידים בפה אבל אני קולטת שהיא ממש מוצצת את האגודל אני מוציאה לה את האגודל ושמה לה מוצץ אבל בזמן שהיא ערה ומשחקת גם כן שמה את האגודל בפה וממש מוצצת אותו.
    איך אפשר לעשות אני ממש לא מעוניינת שהיא תמצוץ את האגודל .

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• מציצת אצבע - תגובה

נעמה סבג שמש
    02/01/2013

נוי שלום,

יש תינוקות שדווקא האגודל הוא העוזר להם להרגע.
    איני יודעת מדוע את חוששת אך בדר"כ להורה קשה לשלוט על התנהגות זו, בייחוד אם היא מתחילה בגיל 5 חודשים.
    בדקי עם עצמך מהם חששותייך ומדוע זה כה משמעותי בעבורך.

בהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע - המשך

נוי
    02/01/2013

חשושתי הם היא אחי שהוא בן 29 עדיין מוצץ אצבע וגם בת דודה שלי בת 20 מוצצת אצבע אז מנסיוני הקרוב ידוע לי שקשה להוציא אצבע מהפה וגם מה שזה הורס את השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לפורנוגרפיה
    שגית
    02/01/2013

שלום,
    ביתי בת 9.5 חשפה בפניי סוד שהיא מחזיקה שנה בבטנה.
    היא סיפרה לי שחברה חשפה אותה לתמונות במחשב אשר גורמים לה אי נוחות כיום.
    תחושת הבטן שלי אומרת כי קיים מעבר לכך.
    כיצד עליי לנהוג על מנת "להוציא" ממנה את מה שהיא עדיין מסתירה ממני.

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לפורנוגרפיה

הוספת תגובה

• חשיפה לפורנוגרפיה - תגובה

נעמה סבג שמש
    02/01/2013

שגית שלום,

ביתך נפתחה בפנייך. אני מניחה שתצליחי לדובב אותה אם לא תלחצי ואם לא
    תהפכי א הנושא לדבר מרכזי.
    תתני לה להרגיש שהבחירה לשתף היתה נכונה, תצרי מצבים של ביחד שלכם כאשר אתן לבד והדברים יעלו.

במקביל, ניתן לשאול אותה אם היתה רוצה לשתף איש מקצוע.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פייסבוק
    דנה
    02/01/2013

הבן שלי עוד חודש בן 14.אתמול גיליתי שהוא מחק אותי מהפייסבוק.אני יודעת שזה טפשי ולא משמעותי וברציונל אני מבינה את זה לגמרי,ובכז-נעלבתי קצת.אני לא יודעת אם להגיד לו משהו על זה בכלל או להתעלם לגמרי.מה דעתכם?מה שנקרא-"צרות של עשירים"...

לקביעת תור
    סגירה
    פייסבוק

הוספת תגובה

• פייסבוק - תגובה

נעמה סבג שמש
    02/01/2013

שלום דנה,

בכל בית יש ערכים אחרים ולכל הורה אופי אחר.
    אין דרך אחת נכונה. את צריכה לעשות מה שנכון לך ומה שאת מרגישה. זה ממש בסדר לבטא את רגשותייך, אם זה מפריע לך וזה גם ממש בסדר להחליט שזה לא ביגדיל ואני לא מעלה את זה.

לכי עם אמונותייך ותזכרי שכל התנהגות משדרת ערך ודוגמא אישית אותם תרצי להעביר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת ללכת לשירותים
    ג.
    01/01/2013

בתי כמעט בת 6. גמולה מזמן מזמן. הבעיה היא שהיא מלאת פחדים (מכשפות וכו') וחוששת ללכת לבדה לחדר השירותים בבית. צריכה ליווי או שמישהו יהיה בסביבה. ניסינו לסרב אבל אז היא התאפקה עד שברח לה.
    דבר דומה קרה לה בכיתה (היא צעירה והודלגה ל-א' כי היא מחוננת). היא חזרה מבית הספר עם מכנסיים רטובים, סירבה לדבר על זה, אבל לבסוף הודתה שזה כי פחדה לצאת לבדה לשירותים של בית הספר (זו פעם ראשונה שזה קורה מאז ששנת הלימודים החלה). מה עושים?

ג.

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת ללכת לשירותים

הוספת תגובה

• מפחדת ללכת לשירותים - תגובה

סמדר ריינר
    02/01/2013

שלום לך,
    ראשית אתם מזומנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים. אם אתם לא מצליחים להתמודד לבד, והאמת שהמצב שאת מתארת נשמע לי מעט חמור מדי להתמודדות לבד, כדאי לגשת לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.6
    יערית
    31/12/2012

שלום,

יש לי בת 2.6, בת יחידה מאוד קשורה אליי שינקה עד גיל 1.9 בגלל זה היא כנראה קשורה אליי , ילדה מאוד נבונה מדברת יפה ומאוד מובנת אבל הבעייה היא שהיא לא אוהבת את הנוכחות של אבא שלה כמה שהוא מפנק אותה ומנסה להתקרב אליה בכל דרך היא מתעצבנת אם הוא מנשק אותה או מדבר איתה וגם אם הוא נוגע באיזה משחק שלה ואפילו אם הוא מביע חיבה כלפיי היא כועסת ומורידה לו את היד, הוא טוען שכשאני לא איתם היא מדברת איתו ומשחקת ומנשקת אותו ילדה אחרת לגמרי וכשאני מגיעה היא מתרחקת ממנו, אבא שלה מאוד מתוסכל ולא יודע מה לעשות ואיך להגיב איך לקרב אותה אליו כמו שהיא קרובה אליי.
    אשמח לעצה או לדעת אם יש צורך לקחת אותה לטיפול.

תודה מראש, יערית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 2.6

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי

יערית
    07/01/2013

מחכה לתשובה, זה חשוב מאוד.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.6

יערית
    10/02/2013

אפשר בבקשה תשובה זה מאוד דחוף וחשוב , ההתנהגות נהיית יותר קשה מיום ליום.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.6 - תגובה

סמדר ריינר
    11/02/2013

שלום יערית,
    אם הילדה מתנהגת שונה כשאת אינך, קיימת סבירות שהתנהנגות שלה לאביה נובעת מכך שהיא מבינה ממך, בצדק או בטעות, שאת דורשת סוג של נאמנות אלייך. איך היא מרגישה את זה אני לא יודעת, אבל אם אתם רוצים לפנות לטיפול, הטיפול הוא לא רק בה אלא בה ובך ביחד (טיפול דיאדי)או עבורך בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה