פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתים ושבעה חודשים
    אמא
    04/12/2012

שלום[

יש לי בן קטן בן שתיים ושבעה חודשים אח לשתי בנות אחת בת 5 וחצי והשניה בת תשע .

מבין הוראות שים את החוט על השולחן תביא את הנעלים שרוצה משהו אומר אמא משהו . מחבר שתי מילים לפעמים שלוש מילים אך מילים פשוטות כמו הנה האוטו שלנו . אומר לא רוצה . חוזר לעיתים קרובות על המילה האחרונה אם אומרים משהו חוזר על המילה האחרונה בשאלה האם זה תקין לגילו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתים ושבעה חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    05/12/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התפתחות_הילד_התפתחות_ילדים' id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנחיית הורים
    מיכל
    03/12/2012

הגננת במשפחתון של הילדה שלי בת שנה ותשעה חודשים, הציעה לי ללכת להנחייית הורים. זו לא פעם ראשונה שהיא מספרת לי כל כל מיני התנהגויות של הילדה שלי בגן שלדעתה מעידים שאין לה מספיק ביטחון. היא מספרת לי למשל שהיא לא בוכה כשלוקחים לה צעצוע, לא אוספת את הצעצועים יחד עם שאר הילדים, לא משתוללת ומטפסת על שולחנות כמו שאר הילדים. לא מצטרפת מיוזמתה למשחקים של הילדים. אני שומעת את הדברים האלה וכואב לי מאוד. אני לא יודעת מה זה אומר. אני לא יודעת איך לתקן. איפה יש הנחית הורים? אולי יש לכם עצות בשבילי?
    כתבתי פה כבר בעבר על נושאים קרובים. אבל אני שוב צריכה תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנחיית הורים

הוספת תגובה

• הנחיית הורים - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2012

שלום מיכל,
    את יכולה לפנותלאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך, או לבקש מהגננת המלצה באיזור שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית
    דינה
    03/12/2012

הבת שלי בת 4.3 מתעקשת לא לשים תחתונים כשאנחנו מלבישים אותה למרות שפעמיים בשבוע בא אלינו מכרה שלנו שאצלה היא לובשת תחתונים .

וגם כשהיא בא הביתה אחרי הגן אז היא רוצה מוצץ אנחנו מסבירים לה אבל שום דבר לא עוזר ( ניסינו כל מיני שיטות כמו לתת לתינוקת ) יש לי בן בן 2.6 שהוא עדיין עם מוצץ .

ועוד משהו הילדה עושה פיפי במיטה בלילה אני הייתי שמה אותה על הסיר לפני השינה וגם בסביבות 22:30 עד שבסוף נשברתי והחזרתי לה טיטול בלילה

מה עושים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עקשנית

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2012

שלום דינה,
    את לא מאתרת ילדה עקשנית אלא ילדה שזוקקה לזה שיתחשבו בצרכים שלה. יכול שהסירוב לשים תחתונים נובע מרגישות תחושתית, כדאי לבדוק את זה אצל מרפאה בעיסוק, יכול להיות שזה קשור גם להרטבה בלילה. בכלל הייתי ממליצה לכם להתייחס ברצינות לקשיים שלה ולא לפטור אותם בעקשנות בלבד. כדי לבדוק מה קשה לה כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת להתמודד
    אולגה
    03/12/2012

שלום
    יש לי ילדה בת 3.5 וילד בן שנה ו 9 חודשים לילדה יש קנאה מהאח הקטן ואני מנסה לתת לה תשומת לב כמה שאפשר.
    הבעיה היא שהיא מנהלת איתי משה ומתן על כל דבר כל מה שאני אומרת וכל מה שהיא מבקשת(דוגמה: אני אומרת לה תסיימי את ארוחת הבוקר אז היא אומרת עוד מעט, אז אני אומרת בואי תתלבשי היא אומרת קודם אני רוצה לראות טלוויזיה) . וכשזה קורה בבוקר כשצריך להלביש אותה ואת אחיה ולהתכונן לצאת מהבית אני לא יודעת איך להתמודד עם זה כי אני אאחר לעבודה אז אני צועקת עליה ולפעמים מחזיקה אותה בכוח כדי להלביש אותה אני מרגישה שהיא נעלבת ואני מרגישה רע עם עצמי אבל אני לא יודעת איך לגרום לה לסיים בזמן בלי שנאחר.
    אשמח לקבל עצות

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת להתמודד

הוספת תגובה

• לא יודעת להתמודד - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2012

שלום טלי,
    קודם כל כדאי לא לצפות שברגע שאת אומרת לילדה משהו זה מייד יבוצע. כי זה נותן הרגשה שהיא כמו חיילת שצריכה לבצע פקודות לפי הקצב שלך. צריך לתת לה זמן, התראה מראש של כמה דקות לפני מעברים כדי שתוכל להתכונן נפשית ולהתרגל.
    אולי כדאי בכלל להתעורר מוקדם יותר בבוקר ואז זה עוזר להיות פחות בלחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 6 מאוד איטית
    ננושקה
    03/12/2012

שלום, בתי בת 6 בכיתה א׳ היא חכמה ילדה טובה ובכיתה מאוד ביישנית. הבעיה אצלה היא שהיא מאוד איטית בהכל היא מתקלחת המון זמן מתלבשת אוכלת (ממש בהכל מאז ומתמיד...) הבעיה היום היא שהיא בכיתה א׳ ומביאים לה שיעורי בית שאמורים לקחת כ15-30 דקות ולעיתים לוקח לה שעתיים... היא לא מתעצבנת ויש לה סבלנות הבעיה שלי אין... יש לי עוד ילדים וגם תינוק ואנחנו צריכים לצאת ולעשות עוד דברים... אני מנסה לעודד אותה כמה שיותר להזדרז אך זה לא עוזר איני רוצה לתסכל אותה או להוריד לה מהביטחון העצמי כי היא באמת מאוד אינטיליגנטית לכן אני חייבת לדעת אך לטפל בבעייה של האיטיות או האדישות שלה לאן לפנות למה זה קורה.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6 מאוד איטית

הוספת תגובה

• בתי בת 6 מאוד איטית - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2012

שלום ננושקה,
    אפשר לפנות לאבחון או להתייעץ עם פסיכולגוית בית הספר כדי להבין אם יש בעיה כלשהי ואם ניתן לטפל בה. בכל מקרה כדאי כפי שאת חשה נכון, להתאזר בסבלנות ולא ללחוץ עליה. היא לא עושה את זה בכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא רוצה ללכת לבי"ס
    דפנה מירלי
    03/12/2012

שלום רב ביתי בת 15 מטופלת אצל פסיכולוגית מזה כשנה עקב בעיות רגשיות. בחודש האחרון החליטה שאינה הולכת יותר לביה"ס. כשניסית להבין ממנה מדוע אמרה שלפני שהחלה את הטיפול הפסיכולוגי היה לה מאוד רע בבית ויותר טוב בביה"ס אולם כיום חל שיפור בבית וכך ביה"ס הפך להיות מקום פחות טוב. הדבר מבלבל אותה מאוד ואינה יודעת כיצד להתמודד עם ביה"ס. לציין כי מעולם לא היו לה חברות וכך גם בשנים הקודמות. בשנה האחרונה ביקשה לעבור כיתה כי חשבה שבכתה זו יהיו לה יותר חברות אולם גם שם אינה התחברה לבנות בכתה. עשיתי איתה "הסכם" שבו תבחר יומיים בהם תישאר בבית ובשאר הימים תלך לביה"ס וכך קורא אולם כשנמצאת בבית הספר היא מתקשרת אליי בהפסקות מבקשת שאבו לקחת אותה הביתה אומרת שאין לה מה לעשות שם שהיא בוהה בשיעורים ולא מקשיבה (לפעמים במהלך השיעור שולחת לי הודעות כמו: הצילו, אני לא יכולה יותר...)
    לציין כי בשנה שעברה הגיעה פעם בשבוע לשיחה עם יועצת בית הספר דבר שעזר לה מאוד אולם היועצת התחלפה והשנה אינה עושה זאת.
    שאלתי: האם יש צורך להחליף את הפסיכולוגית? האם ישנה אפשרות שהפסיכולוגית לא מתאימה לה או שאינה יודעת לענות על צרכיה? לציין כי היא בטיפול כבר שנה במתכונת של פעם בשבוע.
    * לאחרונה הפסיכולוגית הציעה לה לקחת תרופות אולם הילדה לא רצתה לבסוף התפשרה על רסקיו.
    אני מבולבלת ועובדת עצות ולא יודעת כיצד לנהוג. אודה להתחייסותך ותשובתך.
    תודה מראש
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה לא רוצה ללכת לבי"ס

הוספת תגובה

• הילדה לא רוצה ללכת לבי"ס - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/12/2012

דפנה שלום,
    המצוקה שלך כאמא שרוצה לעזור לבתה עוברת דרך הדברים שכתבת ולבי איתך בתסכול שאת חשה. הדרך היעילה ביותר לעזור לבתך לדעתי היא לשוחח עם המטפלת שלה ולשלב ידיים כך שתעבדו במשותף. בתור אמא את יכולה מאוד לתמוך בתהליך הטיפולי. הרי הילדה אמרה שהיא חשה הטבה מסוימת, כדאי לחשוב יחד איך לעזור לה להכליל את השיפור גם מחוץ לבית.
    אני מציעה גם לשקול את הטיפול התרופתי מחדש, ייתכן שהוא יכול לעזור לה להתמודד עם הקושי בבית הספר, יותר מאשר רסקיו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט אסרטיביות...
    גל
    03/12/2012

שלום
    יש לי ילדה בת 7 וילד בן 5 ואני פשוט מרגישה שהם ילדים "יותר מדי טובים" אני לפעמים נמצאת בגן לעזור או בימי הולדת אני רואה אותם שהם לא "נדחפים או קופצים " כשמחלקים משהו כמו ילדים אחרים , הם עומדים בתור בשקט ואם עוקפים אותם הם לא אומרים כלום אני חושבת שלפעמים זה לא טוב שילד לא קצת אסרטיבי למרות שהם מקובלים ויש להם חברים איך אני יכולה לגרום להם קצת להיות יותר חזקים לא להיות שקטים ולהראות שהם נוכחים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעט אסרטיביות...

הוספת תגובה

• מעט אסרטיביות... - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/12/2012

גליה שלום,
    חלק מהקושי בהורות הוא לכבד הבדלים בין אישיים בינינו לבין ילדינו. את מציינת בפירוש שילדייך מקובלים ויש להם חברים. לכן אני לא רואה כרגע צורך בהפעלת לחץ עליהם להשתנות. אפשר להציע דרכי התמודדות אלטרנטיביות לגבי מקרים ספציפיים שבהם את חושבת שהם שילמו מחיר מסוים על דרך ההתנהלות שלהם. אולם חשוב שתחשבי לפני כן של מי הצורך להשתנות. לא לקפוץ מיד כשמחלקים משהו זו דרך התמודדות לגיטימית אף היא, גם אם כאמא את חוששת שהילדים יפסידו משהו.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    סבטה
    03/12/2012

שלום ,
    הבת שלי בת שנה ושבע , התפתחות תקינה לחלוטין , מבינה המון , אומרת כ - 12 מילים מלאים + כמה מילים -חציי מילים .חכמה מאוד ופעילה.
    העניין הוא שהיא מפחדת מזרים ,כלומר אם מישהו מגיע אלינו הביתה או מישהו מדבר איתנו ברחוב ,היא נלחצת ומתחילה לבכות.היא יושבת עם מטפלת בבית (לא הולכת לגן) .עד שהיא רואה שהוא לא מהווה איום עבוריה...
    עוד שאלה ,איך להרגיל אותה לאכול עם כפית באופן עצמאי?היא בכלל לא אוהבת כפית , הכל עם הידיים....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/12/2012

מרינה שלום,
    שתי התופעות שציינת הן אופייניות לגיל וסביר להניח שיעברו עם הגדילה ועם התנסויות נוספות שיהיו לבת שלך. לגבי החשש מזרים, היא כרגע עושה את הדבר ההגיוני מבחינתה שהוא להימנע מאדם זר. אין לה הרבה אינטראקציה עם זרים באופן יומיומי, וכשהיא תגדל ותלך לגן היא תוכל להתנסות ביצירת קשר עם ילדים ואנשים לא מוכרים. חשוב לכבד בינתיים את ההעדפות של הילדה ולא ללחוץ עליה לדבר ולתקשר עם אנשים שאינה מכירה. בינתיים - זה תקין.
    לגבי אכילה עצמאית- זו מיומנות שדורשת הרבה מאמץ, תיאבון, עירנות ותיאום עין-יד. לכן האכילה העצמאית מתפתחת בהדרגה. כמו כן, אכילה בידיים והתנסות במרקמים שונים היא חשובה ביותר, לכן לא הייתי מאיצה בילדה לדלג קדימה לשלב ההתפתחותי הבא.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד

סבטה
    03/12/2012

שלום.
    תודה על תשובתך.
    עד איזה גיל חרדת זרים היא תופעה התקינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים
    רננה
    03/12/2012

שלום וברכה
    ביתי בת שנה וחצי ולאחרונה החלה לסרב בתקיפות לצחצוח השיניים.
    כל ערב ובוקר אני שמה אותה לידי שתראה איך אני מצחצחת שיניים אבל זה לא עוזר, היא מתלהבת מלהחזיק את המברשת שלה אבל אפילו לא מקרבת לפה. ניסיתי כמה פעמים בכוח לצחצח לה אבל היא כל כך בכתה שהרגשתי ממש רע אח"כ.
    מצד אחד אני לא רוצה שכל עיניין הצחצוח יהפוך לחוויה שלילית אבל מצד שני מבחינתי זה כמו "תרופה" ,חייבים . אני חוששת שאם לא תצחצח תהיה לה עששת וכו'
    מה עושים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    צחצוח שיניים

הוספת תגובה

• דילגו עלי!

רננה
    05/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    05/12/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת השנה מרביצה
    צופה
    02/12/2012

שלום,
    רציתי להתייעץ, ביתי בת שנה ושלושה חודשים נמצאת אצל מטפלת עם פעוטה שקטנה ממנה בחודשיים בלבד.
    לאחרונה אנחנו שומעים מהמטפלת שביתי "מכסחת" את הפעוטה השנייה.
    היום שמעתי שהיא גם משכה לה ממש חזק בשיער ותלשה לה הרבה שיער.
    בנוסף היום שלקחתי אותה לגן שעשועים היא גרמה ל 2 ילדות לבכות ע"י זה שטפחה להם על הפנים.
    בכל מקרה כזה גם אנחנו ההורים וגם המטפלת אומרים לה שזה אסור אבל לא נראה שהיא מתייחסת לזה יותר מדי אלא זה דווקא מדרבן אותה לעשות שוב את מה שאסור.
    איך כדאי לטפל בתופעה?
    ממה זה יכול לנבוע?
    תודה,
    צופה

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת השנה מרביצה

הוספת תגובה

• ביתי בת השנה מרביצה - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2012

שלום לך,
    זוהי התהנגות אופיינית לגיל, והיא נובעת בים השאר בגלל שעדיין קיים קושי להתבט במילים, כדאי מעבר לאיסור התקיף לתת לה גם כלים נוספים לביטוי התסכול והתוקפנות שלה, כמו למשל להרביץ לכרית או לתת מילים לכעס (זה מרגיז שלקחו לי את מהשחק וכו') עם הזמן והגיל התופעה צפויה לחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4
    מיכאלה
    02/12/2012

שלום, בני בן ה4 נכנס עכשיו למסגרת גן. השנה הזו היתה מאוד קשה ובבית היה בלתי נסבל איתו, כנראה מרוב שעמום וחוסר מעש.
    דבר שקרה בשנה האחרונה וכעת גם מתבטא בגן הן ריחות של אוכל. כל פעם שיושב ליד ילדים אוכלים הוא מקיא לידם או על השולחן שלהם, הם נגעלים ואני מרגישה לא בנוח עם זה.
    למשל בבית אני והבן הגדול שלי אוכלים תפוחי אדמה או בטטות במקום נסתר שלא יראה וסוגרים עלינו את הדלת כי הוא מריח אותם מקילומטרים. גם ביצים, חביתות וביצה קשה הוא ישר מקיא.
    הבוקר בגן שמתי לו ביצה קשה כי ביקש הבוקר לאכול אותה בגן והקיא אותה אחרי 5 דקות לטענת הגננת. האם זה דבר מוכר שילדים מקיאים בגלל ריחות של מזון? זה אולי פסיכוסומטי? אני כבר משתגעת מזה.

אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4

הוספת תגובה

• בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2012

שלום לך,
    התופעה שאת מתארת לא מוכרת לי. קודם כל כדאי לבדוק אותה רפואית, ואם אין כאן עניין רפואי כדאי לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית - ילד בן 6 וחצי שנים
    א.ח.
    02/12/2012

יש לי ילד בן שש וחצי שנים, אשר אוהב להתעסק בשיער של בנות, לנעול את נעלי העקב שלי, ללכת בבית עם תיקים, מחקה את המורה שלו ואוהב לכתוב על הלוח.
    כמו כן,הילד מצייר ציורים בורוד ואדום, עם לבבות ופרחים ומשחק רק עם בנות.
    נמשך לצבעים כגון אדום בכל דבר.
    לפני מספר שנים התייעצתי עם אשת מקצוע, אשר טענה כי לכשיגדל - התופעה תחלוף.
    אך הילד כמעט בן שבע והעניין בעינו עומד.
    אודה באם תסייעי לי על מנת להביא הבעיה לפתרונה.

הוספת תגובה

• תגובה לשאלתך

חן, פסיכלוגית
    02/12/2012

שלום,
    שמי חן מייק, אני פסיכולוגית, עסקתי רבות בנושא אותו העלית ולא יכולתי להתעלם מהודעתך. חשוב שתתני לילד שלך להיות מי שהוא ולבטא את עצמו בדרך שיבחר. אינני חושבת שיש צורך לאסור עליו התנהגות כזו או אחרת, איסור כזה עלול לגרום לו מצוקה רבה. התאזרי בסבלנות, במידת הצורך פני עם ילדך להתייעצות עם פסיכולוג על מנת לוודא שאין הוא סובל, ולא במטרה לשנות את התנהגותו. המסר החשוב ביותר שתוכלי להעביר לבנך הוא שאת אוהבת אותו בכל התנהגות שיבחר.
    מקווה שסייעתי. ערב נעים.
    חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית - ילד בן 6 וחצי שנים - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2012

שלום לך,
    אכן לא בטוח שהתופעה תחלוף, וגם לא בטוח שאפשר להביא אותה "לפתרונה" כמו שהייתם רוצים. אם זו הבחירה שלו, חשוב שתקבלו אותה כפי שהיא. אפשר בדרכים עדינות ועקיפות לנסות לעניין אותו בפיעליות משותפות עם אבא (במידה ובמשפחתכם יש אבא בתמונה) או אם דמות גברית קרובה אחרת פעילויות כגון כדורגל, אופניים, וכו', אבל בלי לחץ ואם הוא לא רוצה אז לא. לא מומלץ בשום פנים ואופן להפעיל עליו לחץ מכל סוג שהוא או לגנות אותו על ההתנהגות, כיוון שאז יוצרים בעייה אמיתית ומצוקה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 אוסף חפצים
    גל
    02/12/2012

שלום
    בני בן 4 ילד מאוד מאוד חכם, בעל עולם דמיון עשיר, דעתן וגם שתלטן.
    המשחק העיקרי שלו הוא לאסוף המון המון חפצים לתוך תיק\שקית\ארגז (מה שיש) ולהסתובב איתם ברחבי הבית ואפילו לפעמים לקחת אותם איתו (למשל לסבתא). אין ממש חשיבות לאיזה חפצים הוא מכניס לשקים שלו - כל מה שקרוב ליד - נכנס, ולפעמים הוא גם אוסף חפצים שאינם משחקים (למשל - כפות, מצקות, קערות פלסטיק מהמטבח, ספרים, מפתחות, ועוד ). בקיצור - כל הבית מהפיכה, חפצים נשאבים לתוך השקיות שלו שמסתובבות בכל רחבי הבית, יש חפצים שאני אפילו לא זוכרת על קיומם שפתאום צצים שם, כל המשחקים מפורקים ומפוזרים בין שקיות שונות וכולי (מה שגם מקשה לשחק עם חברים שבאים אלינו כי אין אף משחק שלם!)
    שאלתי - האם זה בסדר? האם יש כאן משהו שמעיד על בעיה? האם לאפשר לו להמשיך בכך או לאסור עליו (יהיה קשה מאוד כי הוא ממש אוהב את זה ולא כל כך מתעניין במשחקים קונבנציונאליים).

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 אוסף חפצים

הוספת תגובה

• בן 4 אוסף חפצים - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2012

שלום גל,
    אכן יכוללהיות שיש כאן בעיה, ולא, לא מומלץ לאסור עליו דבר לפני שמבינים מה הבעיה ועל איזו מצוקה הי אמעידה. אם יש מצוקה צריך קודם כל להבין אותה ולפתור אותה, לפני שלוקחים ממנו משהו שמקל עליו. להערכתי הוא סובל מחרדה, וכדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לאבחן את העניין לעומק ולפתור אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש המלצה לפסיכולוגית ילדים
    יוסי
    02/12/2012

ביתנו האמצעית בת 13 כיתה ז אחות לשני אחים הגדול בן 17 והקטן בן 10 .
    1.הפכה מילדה חיכנית צחקנית ואנרגטית לילדה שתקנית וצינית שכמעט ולא מתקשרת איתנו (עם הוריה) ,

2. בנוסף אנו מבינים קצת ממנה שהרבה חברות (שהיו לה ביסודי) כבר לא מדברות איתה, היא משתפת אותנו מעט מאד ואם בכלל בבעיות בבית הספר ואנחנו יודעים שיש לה.

3 נוסיף לכך שיש לה הפרעות אכילה רציניות ואפשר לספור על כף יד אחד את מספר המזונות שהיא מוכנה לאכול ואת השאר היא פשוט לא מסרבת. היא היתה שמנמונת עכשיו רזתה אבל לא רזון קיצוני .

באינסטיקט ההורי שלנו אנחנו מרגישים שיש לה בעיה נפשית או ריגשית ואנחנו מחפשים
    המלה לפסיכולוגית ילדים שתוכל לעזור לה באזור הקריות ליד חיפה.

הוספת תגובה

• מחפש המלצה לפסיכולוגית ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2012

שלום יוסי,
    אני לא מכירה לצערי פסיכולוגית בחיפה, אבל מאחר והזכרת הפרעת אכילה אני ממליצה לכם לפנות לבית חולים רמב"ם יש שם יחידה שמתמחה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    לנה
    02/12/2012

יש לי עוד שאלה האם כדאי לי להגביל את השיחות של הבת שלי שמתקשרת המון לאבא שלה לפעמיים ביום(מבחינה כלכלית יש לי שיחות חופשי זו לא בעיה) אבל היא מתקשרת אליו המון ,לפני שנכנסת לישון ובבוקר מוקדם ובמהלך היום לא מעט נראה לי קצת חולני????

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2012

שלום לנה,
    כפי שעניתי לך בתשובה הקודמת, בעיות שלכן לא קשורות לאבא. אני מציעה לך להניח לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה