פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בכיתה א' - קושי בבית הספר
    סמי
    14/12/2012

שלום,
    בני בכיתה א' בקרוב בן 7. לאחרונה הרגשנו שמשהו מתסכל אותו בכיתה והיה קשה להבין ממנו במה מדובר.
    בתחילת החופש הוא סופסופ אמר לנו שהמורה צועקת בכיתה כל הזמן והדבר מאוד מפריע לו. הוא אומר שעל הרבה ילדים, לא רק עליו.
    הוא ילד עקשן ובעקבות המצב נכנס למאבק כוחות עם המורה - הוא מפריע בכיתה ולא שומע בקולה.
    רציתי להתייעץ איך כדאי לטפל במצב.
    כמובן שנדבר עם המורה בצורה חיובית כדי שהיא תנסה לעזור לו,
    אבל בעיקר רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעזור לו כדי להתמודד עם המצב.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בכיתה א' - קושי בבית הספר - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2012

שלום סמי,
    כדאי לנסות להבין מדוע הוא מפריע, מה קשה לו, הרי הצעקות של המורה באות כתגובה לדברים שהוא עושה, מה הם אותם דברים ומדוע הוא עושה אותם? האם קשה לו לשלוט בזה? האם הוא לא מבין שזה לא בסדר וחושב שרק המורה לא בסדר? האם קשה לו בלימודים או קשה לו להתרכז? קצת יותר מידע יסייע לכם לסייע לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל........
    עילית
    14/12/2012

חג שמח,

בני בן שנתיים ושולשה חודשים.
    בסוף פברואר בעלי ואני מתכננים לטוס לתאילנד לשבועיים.
    השאלה שלי אם זה בסדר להשאיר אותו עם בני משפחה ,לציין שיש לו אחות גדולה בת 12 שנמצאת רק כמחצית השבוע בבית.

אודה לכם על תשובה
    בברכה ובתודה מראש
    עילית

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל........

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל........ - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/12/2012

שלום לך, האם ילדך מורגל לפרידות ממושכות מכם? האם הוא מכיר היטב את בני המשפחה איתם נשאר? שבועיים זו תקופת זמן לא מבוטלת בעבור ילד בגילו. השתדלו להכין אותו לסיטואציה וגם לדאוג לכך שתישמר לו שגרה יחסית גם כשלא תהיו. בהצלחה ותהנו, נעמה סבג שמש מנכ״ ל עידן ההורות , מכללה המתמחה בייעוץ שינה הנחית הורים וליווי לאחר לעדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש שמשחק ב"אני תינוק"
    שירי
    14/12/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן שלוש וקצת ועוד ילד בן שנה.
    הגדול מידי פעם מחליט שהוא תינוק.
    זה נמשך כמה ימים, וזה כולל זחילה, דיבור בהברות כמו הקטן,
    בקשה ללבוש בגדים של הקטן, לישון במיטה שלו ואף בקשה לשים חיתול קטן.
    אציין שהוא אינו גמול לילה, ובגמילת היום שלו חלה לפני כארבעה חודשים רגרסיה שעדיין נמשכת.
    כשאני אומרת לו למשל שחבל, אבל אבקש פגישה עם חברים שלו כי הוא תינוק והם לא רוצים להפגש עם תינוק, הוא אומר "אבל אני גדלתי!".
    השאלה שלי היא איך להגיב על משחק התינוק הזה. האם לשתף פעולה ולתת מקום לרצונו להיות תינוק, או להציב גבולות. למשל אם הוא רוצה שאלביש אותו האם לזרום או לומר אתה לא באמת תינוק.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש שמשחק ב"אני תינוק" - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום שירי,
    כל עוד זה משחק חשוב מאוד לשתף פעולה עם זה. אל תדאגי הוא יחזור להיות גדול כשירגיש שהצורך בא על סיפוקו. זה רק משחק, אל תתרגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

שירי
    14/12/2012

תודה על התשובה.
    השאלה היא האם לזרום איתו גם למשל כשהוא רוצה ללבוש חיתול, בעוד שבד"כ הוא מסתובב ביום ללא חיתול,
    או למשל כשהוא מתעקש לנסוע באוטו בסלקל, שזה דבר בלתי אפשרי.
    איך להגיב על זה.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום שירי,
    כמובן רק מה שאפשרי, לפעמים, כמו בכל דבר, צריך להגיד לא. אבל לא הייתי מוסיפה : כי אתה גדול" לא לנסות להסביר ולשכנע אלא רק להגיד שאי אפשר, ושיש דברים אחרים שהוא יכול לעשות כשבא לו להיות תינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    14/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 שלא לוקחת אחריות
    איה
    13/12/2012

שלום.
    בתנו בת 8, ילדה מחוננת, מקובלת מאוד בכיתה, בדרך כלל נעימה לכולם.
    אך בבית לא לוקחת אחריות על טעויות ועל התנהגות שלילית שלה. מאשימה אחרים ונוטה תמיד להשליך האחריות מעליה.
    כשמעמידים בפניה את העובדות ואת אחריותה היא מתגוננת בצורה תוקפנית ומתפרצת.
    כל זאת רק בבית כמובן.
    איך כדאי להתמודד ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 שלא לוקחת אחריות

הוספת תגובה

• בת 8 שלא לוקחת אחריות - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום איה,
    אולי כדאי לנסות ולבדוק אם אפשר להסביר לה את הטעיות שלה בצורה יותר עדינה. יכול להיות שהיא מרגישה אתכם מאוד ביקורתיים כלפיה ואז היא כבר לא יכולה להקשיב לתוכן של מה שנאמר. קחו בחשבון שהיא רק ילדה בת 8, בדרך כלל בגיל הזה אף ילד לא באמת לקוח אחריות ומודה בטעויות שלו כל כך מהר. יכול להיות שאתם צריכים גם להתאים את הציפיות שלכם לגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הילד משדר שהוא צריך
    רז
    13/12/2012

אני עובד כמתגבר -עידוד-חיזוק לילד בן 6 וחצי , חוץ מהכנת מטלות ביה"ס אנחנו קוראים בספרים,שומעים שירים,ממציאים משחקים,
    הילד גר בבית גדול מאד והצורך שלו בקרבה הוא גדול מאד,
    יש לו עוד אחים יותר קטנים ש "תופסים" את מרב האנרגיה של ההורים.
    משהו שאני רוצה לברר עליו הוא:
    לפעמים הוא היה לוקח מפינת בובות בגן הילדים בקבוק מזערי של תינוק ושם בפה.
    וההפתעה שהייתה לי לפחות פעמיים בזמן האחרון: הוא לקח את האצבע (אצבע) שלי
    והכניס אותה לפה שלו..לשנייה. כי הוא גם הרגיש שהוא קצת הפתיע אותי.
    הוא מאד רגיש וכל תגובה מזערית היא קשה לו.
    לגבי עידוד וחיזוק-הוא מקבל הרבה.
    חנוכה שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    מה הילד משדר שהוא צריך

הוספת תגובה

• מה הילד משדר שהוא צריך - תגובה

סמדר ריינר
    13/12/2012

שלום רז,
    זוהי באמת התהנגות מוזרה, ואני לא יכולה בלי להכיר את הילד להגיד על מה היא מעידה. יכול להיות שהוא רוצה לשחק בתינוק ולהיות תינוק, ולינוק גם הוא מבקבוק, ועל זה אפשר לדבר איתו, על כך שהוא מתגעגע להיות תינוק קטן. מעבר לזה אני לא יכולה לדעת כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א'
    נועה
    11/12/2012

האם אמורה להיות בעיה בכך שילד ילמד בבית ספר הרחוק ממקום מגוריו (עיר סמוכה)? מדובר על כיתה א.
    החשש לי הוא ריחוק מבחינה חברתית,שיהיה קשה לילדים להגיע אליו אחה"צ וכו'.
    שאלה נוספת-
    האם יש יותר יתרונות או חסרונות בכך שילד ילמד בבית ספר בו אמו מחנכת?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א'

הוספת תגובה

• כיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום נועה,
    עדיף שהילד ילמד במקום שקרוב למקום מגוריו כדי שיוכל להשתלב חברתית. זה דבר חשוב מאוד וחיוני ביותר. אין לדעתי יותר חסרונות או יתרונות לכך שהילד ילמד היכן שאימו מחנכת, זה יכול ללכת לשני הכיוונים ותלוי במקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה בעקבות גירושים
    יהודית
    11/12/2012

שלום, בעלי ואני נפרדנו לפני כ 3 חודשים, יש לנו ילד בן 3.5, הוא יצא מהבית ואני והילד נשארנו באותה הדירה, ברחובות, בעקבות קושי כלכלי אני שוקלת לחזור להורי שמתגוררים בשוהם מה שאומר שאיאלץ לנתק אוו מהסביבה המוכרת של גן/ שכנים שהם כמו אחים / חברים / עיר / סבא וסבתא מהצד השי שגרים קרוב ולוקחים חלק בהוצאתו מהגן. מעבר לכך בעקבות המעבר לא בטוח שהסדרי הראיה באמצע השבוע עם אביו יצליחו להישמר ( הוא לא נייד ) שאלתי היא האם יהיה נכון יותר להוציא אותו באמצע השנה , כלומר לקראת פסח או לחכות עד לסוף השנה (לא בטוח שכלכלית זה אפשרי) . חשוב לי לציין כי הילד חברותי מאוד, נהנה מאוד מחברת בני גילו את השפעת הפירוד אני רואה כאשר הוא מסרב להתנתק ממני כאשר אנחנו עם עוד אנשים, מבחינת הגן כרגע הכל נראה רגיל (למעטשבוע בגן שהיה צורך ביותר "צומי" לדברי הגננת). די ברור לי שהשינוי לא יהיה קל אבל הוא די מתבקש לצערי והמטרה היא לצמצם נזקים ככל האפשר
    ממתינה לתשובה בקוצר רוח

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה בעקבות גירושים

הוספת תגובה

• מעבר דירה בעקבות גירושים - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום יהודית,
    מבחינת הילד בודאי שעדיף לחכות לסוף השנה, לעשות פרידה מסודרת, ולנצל את הקיץ להכרויות חדשות בסביבה החדשה, לפני הכניסה למסגרת. כדי שיהיו לו גם שם קצת ברים שהוא מכיר בגן החדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    נעמה
    11/12/2012

יש לי חברה שיש לה ילד בן5 והיא מגדלת אותו לבד עד היום היא מספרת לילד שהאבא עובד רחוק ויחזור זה מה שהילד יודע עליו בלבד ראה אותו אולי פעמיים בחייו ודיבר איתו בטלפון מספר רב של פעמים כיום האבא ויתר על הילד ולא רוצה להכיר בו זה ההחלטה שאליה הגיע מה אומרים לילד? כי יגיעו השאלות שלו של למה אין טלפונים ולמה בסוף האבא לא הגיע מה עונים לילד כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    13/12/2012

שלום נעמה,
    אין ברירה אלא להגיד את האמת. כדאי לעשות זאת במסגרת ייעוץ מסודר, אני לא חושבת שתשובה פשוטה באינטנרט מספיקה לתהליך זה. זה צריך להעישות בצורה תהליכית, שלא משמיצה את האבא, ובהתאם לסיפור שהיה שהוא מורכב יותר ממה שניתן לפרט כאן כרגע. אני ממליצה לך להפנות החברה לשירותי ייעוץ כלשהם באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א'. בעיה חברתית?...
    מיקי
    10/12/2012

יש לי ילד בן שש וחצי לומד בכיתה א'. ילד חכם מאד שלא מוצא ממש עניין עם בני גילו. הוא נהדר במשחק של אחד על אחד (כשהוא רוצה) כי הוא שתלטן במעט. אך אינו יודע כיצד להצטרף לקבוצה. זיהיתי את הבעיה כבר בגיל מוקדם שנראה היה כי הוא משחק עם כולם כשבעצם שיחק לבד.. הילד ברמה שכלית גבוהה לגילו, דיבר מגיל מאד צעיר. סקרן ואוהב ללמוד. אני דואגת מאד שיפתח בעיות חברתיות ואובדת עצות... מה לעשות??

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א'. בעיה חברתית?... - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום מיקי,
    כדאי לחפש עבורו קבוצה ללמידת מיומנויות חברתיות באיזור מגוריכם. נסי לחפש באינטרנט או להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכולה להמליץ מנסיון

רונית
    14/12/2012

ילדתי בכיתה ב ועם אותה בעיה. צריך לעזור להם (עבודה של ממש בשבילך)
    לתת המון טיפים . בעיקר לגבי התנהלות בחברה : קלילות,זרימה , צחוק, (ממש לעשות משחק תפקידים)זה עוזר מאוד. לרשום לקבוצת מיומנויות חברתיות.ולהשים בעדיפות ראשונה הזמנת חברים(אני הייתי מוותרת המון העיקר שיתאפשר לה הזדמנויות למפגש עם חברה)זה לא קל היא קיבלה המון סירובים אבל עדיין צריך להתמיד . היום יש שיפור משמעותי מכיתה א.היא מוזמנת ומזמינה. בכיתה א היו לה מפגשים רק עם ילדה אחת והיא היתה תלויה בה מאוד ורוב ההפסקות היא היתה משחקת לבד.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נעמה
    10/12/2012

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם רואים את השאלה שלי?

נעמה
    10/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

מיכל
    10/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בין אחים
    מיכל
    10/12/2012

הילדים שלי, בן בגיל 6 ובת בגיל 7 רבים רוב הזמן.
    המריבות כוללות בעיקר צעקות ויבבות (ללא מכות).
    איך ניתן להתמודד עם המריבות הללו? ניסינו להפריד כוחות, לצעוק אך ללא הועיל... מה עושים?
    שניהם ילדים מקסימים ונוחים אבל התקשורת ביניהם פשוט נוראית.

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בין אחים

הוספת תגובה

• יש סיכוי לקבל תגובה?

מיכל
    16/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בין אחים - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2012

שלום מיכל,
    חסר רקע כדי להבין ממה נובעות המריבות. מריבות ברמה מסוימת בין אחים הן דבר טבעי, אך ריבוי מריבות יכול לנבוע מסיבות שונות שאים כרגע מספיק מידע כדי להבין ואתן. סי לספר יותר על המשפחה, על סדר היום של הילדים ודוגמאות למריבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.11 מכניס ידים לפה
    מרינה
    10/12/2012

בוקר טוב, הילד שלי בן 2.11 ילד מקסים ומאוד מפותח. לפני 9 חודשים נולד לו אח חדש (קיבל אותו מאוד טוב). לפני כחודשיים התחילה תופעה חדשה ומתרידה שלא היתה לפני כן כלל- הוא התחיל להכניס ידים לפה. כל הזמן! ניסיתי להתעלם- לא עבד, ניסינו להעיר, להגיד, להסביר- אבל כלום לא עוזר. התופעה חדשה לגמרי ולא היתה מעולם ( נגמל ממוצץ לפני יותר משנה וחצי).
    בבקשה את תמיכתכם הדחופה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2.11 מכניס ידים לפה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.11 מכניס ידים לפה - תגובה

סמדר ריינר
    13/12/2012

שלום מרינה,
    יכול להיות שהוא סובל מחסך תחושתי בפה. כדאי לפנות למרפאה בעיסוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להכין ילדה בת שנה ותשע לניתוח
    שרון
    10/12/2012

לבתי בת השנה ותשע יש עבר רפואי לא נעים היא מפחדת מאוד מאוד מרופאים עד כדיי כך שכשהיא רואה מישהו זר שם אוזניות של טלפון היא חושבת שזה רופא ומתחילה לבכות ולפחד נורא.
    יש לה DDH מפרק ירך מחוץ לאגן היא הייתה במכשיר המקבע לה את הרגליים חודש ימים, במתיחות בבית חולים חודש ימים בגבס חודשיים , בניתוח ושוב מגובסת כל הגוף בספייקה חודשיים. בדיקות לא נעימות, הורדת הגבס עם מסור בעודה ערה ואף פציעתה עם המסור בעת הורדת הגבס עד כמה שזה נשמע נורא.

אנחנו צריכים לבצע ניתוח נוסף מורכב יותר בשבועות הקרובים והייתי שמחה לקבל עזרה בשאלות הבאות:
    האם לספר לה ולעשות הכנה מוקדמת?
    מתי לעשות זאת? ממש לפניי הכניסה לניתוח או כמה ימים לפניי
    איך לתמוך בה רגשית מעבר לאהבה ולחום שאנחנו מרעיפים עלייה.
    אשמח לאינפורמציה מקצועית מצדכם,
    תודה מראש,
    בברכת חג שמח
    שרון.

הוספת תגובה

• איך להכין ילדה בת שנה ותשע לניתוח - תגובה

סמדר ריינר
    13/12/2012

שלום שרון,
    מאחר ומדובר במקרה מורכב, עם הסיטוריה רפואית מורכבת אני ממליצה לכם להתייעץ עםהצוות של הפסיכולוגיה הרפואית בבית החולים יש להם ניסיון רב בדברים כאלה. בעיקרון כדאי לעושת הכנה של כמה ימים מראש, שמותאמת לרמת ההבנה שלה ונעשית בצורה מרגיעה ככל הניתן. אבל שוב אני ממליצה שתתייעצו בצורה מסודרת עם הצוות בבית החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לאינטרנט לתכנים מבוגרים
    מיכל
    10/12/2012

שלום רב, אתמול סיפרה לי בתי בת ה-7.5 שלפני חודש כשהייתה אצל חברה ראתה 2 סרטונים פורנוגרפיים. הזדעזעתי כי אצלי על כל דבר יש הגנות נגד האתרים האלו ואפילו לא הגענו לשאלה איך באים ילדים לעולם. (היא רק יודעת שיש איברים פרטיים וכו') לצערי אי אפשר למחוק את מה שראתה. היא שאלה אותי אם באמת עושים דברים כאלה... מה לענות לה מלבד שיש בודדים שעושים ושזה לא לגילה? האם צריך ייעוץ מקצועי - לקח לה חודש! לספר בכלל שהיא ראתה את זה. תודה מראש, מיכל

הוספת תגובה

• חשיפה לאינטרנט לתכנים מבוגרים - תגובה

סמדר ריינר
    13/12/2012

שלום מיכל,
    אני ממליצה לך לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה הרלוונטית, ואם עדיין לא סיפרתם לה איך מגיעים ילדים לעולם אולי הגיע הזמן, במיוחד לשים דגש על יחסים נורמליים שיש בהם אהבה, לעומת מה שהיא ראתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אכזבות אצל בת 6
    אמנון
    09/12/2012

לאחרונה בתי (שתהה בת 6 בסוף החודש) מגיבה בצורה קיצונית כאשר היא מתאכזבת ודברים לא קורים כפי שרצתה או ציפתה. להלן מספר דוגמאות:

1. אשתי באה לאסוף אותה מהגן כשהיא ציפתה שאני אבוא. בתי התחילה לבכות ולהשתולל ולהגיד לאישתי "תסתלקי מכאן" כי היא רוצה שאני אאסוף אותה. וכל זאת (אוי לבושה) מול הגננות וההורים האחרים.

2. כאשר שיחקה עם בן דודה, שלא רצה לחלוק איתה משחק, היא הכתה אותו.

3. במסיבת יום הולדת, כאשר המפעילה סיימה את פינת האיפורים ולא איפרה אותה, החלה למרר בבכי חסר מעצורים.

4. במסיבת חנוכה בגן, כאשר לא עליתי לברך על הנרות (משום שלמען האמת איני זוכר את הברכות) ואב אחר עלה לברך שוב בחלה למרר בבכי ואימה כי תכה אותי בבית (למרות שאיני מרשה לה ומגיב לכל מקרה כזה בהעמדה בפינת החשיבה).

כיצד נוכל לעזור לה ללמוד להגיב לאכזבות בצורה נכונה? איזה כלים אפשר לתת לה כדי לעזור לה (וגם לנו) להתמודד?

מעבר לזה מדובר בילדה שיוצרת קשרים חברתיים ושמשתתפת בפעילויות.
    נודה על כל עזרה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אכזבות אצל בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    10/12/2012

שלום אמנון,
    נראה שהבת שלכם רגילה שהדברים קורים כפי שהיא רוצה וכשזה לא כך היא מאוד מתפלאת ומפעילה סוג של טרור כדי שזה יקרה. הכלי הטוב ביותר שתאם יכולים לתת לה הוא ללמד ואתה שהיא לא מנהלת את העולם, ואל הכל קורה תמיד כמו שהיא רוצה. איך מעניקים את הכלי הזה? פשוט מאוד מפסיקים להתרגש מהתגובות שלה. ככל שתתייחסו לכך פחות כך התגובות לא ישיגו את מטרתן ויפחתו מעצמן. היא פשוט תלמד מהמציאות, שהיא לא יכולה לאיים או לבכות וכך לקבל התייסות או את מה שהיא רצתה. אחרי שזה יושג אפשר ללמד אותה לחשוב מה עוד עושים במקרה כזה, אולי אפשר להנות ממה שכן קיבלה, אולי אפשר לקבל משהו אחר, או לקבל אותו אחר כך, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה