מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהלנה02/12/2012
שלום
אני הייתי כאן בעבר בעקבות כך שאני ובעלי פרודים כשנה בערך ,נמצאים בתהליכי גירושין יש לנו בת אחת בת 11 ובעבר הלא רחוק הידידה שלו כמו שהוא וביתי מכנים אותה הביאה לה הרבה מתנות (למרות שגם היום כך) אם אתן זוכרות את הסיפור פחות או יותר?גם אם לא לא נורא..
הילדה נמצאת אצלי כל השבוע ושישי בערב אצלו ובשבת אצלי ושבת הבאה להיפך כך אני ואבא של ביתי קבענו בינתיים. הוא לוקח אותה פעמיים בשבוע לכמה שעות ומחזיר.
אתמול הבת שלי ענתה לי בחוצפה כל מה שאני אומרת לה היא מרימה את הקול ועונה לי בחוצפה. אמרתי לה שהיא לא רואה ערוץ ילדים יומיים והוספתי לכך שאני לא רוצה לדבר איתה היום ואח"כ החלטתי שגם מחר אני לא אדבר איתה ואמרתי לה שלא נעים לי לשמוע אותה ולהיות בחברתה כשהיא מתנהגת כך . (היא היתה איתי אתמול )היא מאוד בכתה וביקשה סליחה וכ' , לא עזר לה כי הרבה פעמים בעבר היא ביקשה סליחה על חוסר משמעת וחוצפה וחזרה לאותה התנהגות.
בצהריים הלכנו לאחי והיא מחכה תמיד ללכת אליו לראות את הילד המתוק שלו ואתמול אמרה שהיא לא רוצה לבוא איתי ,אמרתי לה שחייבים כי אישתו בישלה לנו וזה לא יפה ואם היא לא היתה מבשלת אני לא הייתי רוצה שהיא תבוא ,עוד לפני זה כשהיא בכתה אמרה לי אני רוצה ללכת לאבא איתו יותר כיף לי (כמובן שזה מאוד הפריע לי שהוא כל הזמןן המלאך הטוב כי הוא לא חי איתה וצריך לחנך וכו'..)אמרתי לה תלכי שלום את לא מאיימת עלי ולא מפחידה אותי (וברור שמאוד כואב לי שכך היא מדברת כי אני נותנת לה את הלב והנשמה). לפני שיצאנו לאחי התקשרה לאבא שלה ואמרה לו שהיא רוצה שיבוא לקחת אותה והיא לא יכולה להגיד למה כי אמא לא מרשה שתתערב בנינו(כי בעבר כשהיינו מתווכחות או כדומה היתה ישר מרימה אליו טלפון ומתבכיינת לו אז אסרתי עליה זאת ואמרתי לה שאנו צריכות להתמודד בניונו ושלא תערב את אבא שלה). אתמול אני לקחתי לה את הטלפון כי הרגיז אותי שהיא אמרה לא במילים אחרות אמא לא מרשה שתתערב בנינו ,אמרתי לו שהיא חוצפנית ועברה כל גבול וכו' ,הוא אמר לה שהוא לא בא לקחת אותה כי זה יום של אמא וגם הוא נמצא איפשהו רחוק. כל היום הם היו עם שליחת הודעות בניהם הוא אמר לה כמה הו א מתגעגע ואוהב והיא אמרה לו .ובין היתר אמרה לו שהיא מתענה פה ורע לה פה ושהיא מתחננת שיבוא לקחת אותה הוא חזר ואמר שזה יום של אמא וגם הוא נמצא רחוק.
יותר מאוחר הידידה חברה שלו כתבה לה נסיכה שלי אל תהיי עצובה אני אוהבת אותך והבת שלי כתבה לה גם אני אותך ואני מתגעגעת אלייך וכדומה.
רציתי לדעת:
האם העונש שנתתי לה מוגזם ?
וגם מאוד מציק לי שהבת שלי אמרה לחברה של אבא שלה שהיא מתגעגעת אליה ואוהבת אותתה מאוד מאוד מפריע לי כבר כעסתי על עצמי שאם הייתי נותנת לה לראות טלויזה אז אולי הייתה פחות מתקשרת איתם(הוא מצד אחד יד אחת איתי ומצד שני במקום שיגיד לה אל תתקשרי כל רגע אני עצוב מאיך שאת מתנהגת לאמא שלך הוא כל הזמן מרעיף עליה אהבה וגם חברה שלו לדעתי ניצלה את המצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
סמדר ריינר02/12/2012שלום לנה,
אני זוכרת היטב את פניותייך מעבר.
אני חושבת שאת צריכה לעושת הפרדה בין הקנאה שלך ליחס בין בתך לאביה וידידתו, שאני יכולה להבין שאת מתעצבנת אבל אין לך מה לעשות עם זה, וכדאי לך לנסות להניח לזה, לבין איך את מסתדרת עם הבת שלך בלי קשר לאבא שלה ולידידה שלו.
יש בעיה בסמכות ההורית שלך בלי קשר לאבא ולידידה. אני מתרשמת שאת משדרת חוסר ביטחון, ולא מפעילה סמכות הורית יעילה. ראשית אין טעם בעונשים, הם לא עוזרים. זהנית את לא צריכה להסביר להסברים על כל דבר, אם את מחליטה משהו זה מספיק, הבת שלך לא חייבת להיות מרוצה אבל יש דברים שהיא חייבת לבצע. ויש דברים שלא. ואת צריכה לבחור בחוכמה על מה את מתעקשת ועל מה לא.
אני ממליצה לך בחום לפנות להדרכת הורים מסודרת, שתתמוך בביטחון העצמי שלך ותעזור לך להיות עיקבית וסמכותית עם הבת שלך. אם אין לך אפשרות כספית לעשות את זה באופן פרטי יש מסגרות ציבוריות שניתן לקבל את בהן בחינם או באופן מסובסד.
הפורום לא יכול לתת מענה שלם לעומק הקושי שאת מתארת אצל עצמך. וזה לא קשור לאבא שלה בכלל. זה קשור קודם כל אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך לשירותים בזמן נסיעה ברכבלונה01/12/2012
שלום רב, בני בן 3, גמול מחיתולים כחצי שנה, עדיין מפספס שתן לעיתים תכופות. צואה לעולם אינו מפספס ואין לו בעיה ללכת לשירותים ולשבת שם, אפילו ניראה שדי נהנה...
במהלך השבוע אין שום בעייה. הבעייה מופיעה בסופי שבוע כשנכנסים לרכב לנסיעה ארוכה, למרות שאני מבקשת שילך לשירותים קודם ושואלת אם יש, תמיד אומר שאין ו10 דקות אחרי שמתחילה הנסיעה טוען שכואבת לו הבטן והוא צריך קקי. אנו בדרך כלל עוצרים בצד ולפעמים אכן יוצא לו והרבה פעמים לא יוצא בכלל. זה עניין מאד מטריד כי הוא מתבכיין כל הנסיעה אם אנחנו לא עוצרים, ומצד שני לעצור כל פעם זה ממש קשה ומעכב וגם לא נוח כשאין שירותים בסביבה.
האם התופעה ידועה?
האם כדאי לא לעצור לו וללמד אותו להתאפק? להסית את תשומת ליבו למשהו אחר? אני מפחדת שזה יגרום לו לפיתוח של עצירויות...
תודה על ההיענות ושבוע חדש ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך לשירותים בזמן נסיעה ברכב - תגובה
סמדר ריינר02/12/2012שלום לונה,
יכול להיות שמלחיצה אותו עצם הנסיעה והצורך להתאפק ואז קורית מין נבואה שמגשימה את עצמה. אני מציעה לכם לא להוסיף ללחץ שלו. הוא בסך הכל ילד בן 3, זה לא נראה לי מתאים לדרוש ממנו להתאפק. אז מתעכבים קצת. ככל שתלחצו פחות התופעה תתמתן, וגם עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה עם בני בן ה8מיכל01/12/2012
שלום.
הנני אם חד הורית מבחירה לבן 8 שמתקשה מאוד להרגיל את בני לישון בחדרו לילה שלם. ברור לי שאני גרמתי לבעיה המתמשכת על ידי מתן לגיטימציה לישון איתי.
נכון להיום אני מעוניינת להפסיק את ההרגל ומתעוררים קשים מרובים.
הוא לא מבין את נושא הפרטיות שלי מאחר ואף פעם לא היה אצלי בן זוג ללילה. הוא לא מבין למה חשובה השינה הניפרדת. הוא מדבר על פחדים (מפלצות וכד׳).
הנסיונות שלי לשוחח עמו בצורה הגיונית ולהסביר את הנושא והחשיבות נתקלים בכעסים, בכי וחוסר רצון להשלים עם הרעיון. אני יודעת שלפני מספר שבועות קשים.
הייתי מעוניינת לקבל עצה או רעיונות להתמדה.
אחת הבעיות הקשות הן שהוא מתעורר אחרי שעתיים שלוש, מבקש להגיע אלי למיטה ולי קשה מאוד עם השכנוע והניסיונות להחזירו למיטה. מציינת שוב שאני חד הורית וכל המסימה מוטלת רק עלי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה עם בני בן ה8 - תגובה
סמדר ריינר01/12/2012שלום מיכל,
הטעות המרכזית שלך היא שאת חשובת שהוא צריך להבין ואת צריכה לשכנע אותו. זה לא עניין של הגיון. זה עניין של סמכות. מותר לו להיות לא מרוצה מההחלטה שלך ולא להבין אותה. את לא צריכה את אישורו ואת הבנתו. אם תבואי מתוך עמדה כזו, יהיה לך הרבה יותר קל. הוא חושב שאת מנהלת איתו משא ומתן, ואם הוא לא יבין או לא יסכים לא תוכלי לבצע את החלטתך. מה שאת צריכה לגרום לו להבין זה שגם אם הוא לא מבין, את החלטת וכך יהיה, גם אם הוא לא מרוצה, גם אם הוא כועס עלייך, בוכה, אומר שאת אימא רעה, מתחנן וכו'. חשוב שתהיי עקיבית ולא תתרשמי מזה, גם אם את אימא חד הורית זה בהחלט אפשרי לביצוע. את לא חייבת לו שום הסבר על העניין, פשוט להגיד שילדים ישנים במיטת ילדים והורים במיטת הורים, כך זה בכל הבתים וכך מעתה זה אצלכם. זהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים וכו...שלומית01/12/2012
התאומים שלי בני שנתיים והבן שלי מאוד רגיש ,הבת תמיד הייתה חזקה יותר ,הייתה תקופה שהיא משכה לו בשיערות(עברנו את זה) והיא הייתה לוקחת לו הכל(עברנו את זה:) והוא לא נלחם אלא מוותר ובוכה, השבוע הם נכנסו לגן פעם ראשונה והוא בוכה המון כשאנחנו מגיעים ונרגע כשאני הולכת(טבעי) אבל, הוא התחיל לתת לעצמו מכות בראש עם הידים כשמישהו לוקח לו משהו והוא ומשתתח על הרצפה וצורח ואפילו דפק את הראש ברצפה מס פעמים . מה עושים? האם יש בעייה רגשית?
אני מנסה לא להתייחס אבל אני מפחדת עליו וגם מרגישה שהוא עדין ולא מכן על עצמו ומכאיב לעצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים וכו... - תגובה
סמדר ריינר01/12/2012שלום שלומית,
כדאי אולי לנסות לתת לו מילים לבטאאת התסכול שלו, ללוות את הסטואציות שקורות במילים שמנסות לתאר את מה שהוא מרגיש. יכוללהיות שעם הזמן כשהוא יגדל ויכול להתבטא טוב יותר מהילים יוכלו להחליף את הבכי והמכות, למשל להגיד: "זה מעצבן שלקחו לי את המשחק" וכמובן לתת פיתרון, אולי לבקש מהגננת שתעזור, לקחת משחק אחר בינתיים וכו'. הכוונה היא לתת לו לאט לאט כלים אחרים להתמודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכייןאורית01/12/2012
שלום,
בני בן 5 ואחותו בת שנתיים. הוא ילד מקסים, חכם, עם חוש הומור אבל רוב הזמן אנחנו לא נהנים ממנו... זאת האמת, כשהוא לידינו הוא לא מפסיק להתבכיין. אני באמת לא מבינה מה חסר לו. אוספים אותו ב4 וחצי והוא כל יום או עם אמא או עם אבא אין סבא וסבתא שעוזרים בשוטף, כל יום אחרי המקלחת כל ילד מקבל זמן לבד עם אחד מאיתנו. הוא מקבל המון חיזוקים חיוביים (במחמאות) על כל דבר נחמד שהוא עושה- אם זה לסדר צעצועים, לעזור לאחותו כשהוא מצייר, באמת אני חושבת שהמצב מאוזן- יש גם כעסים כשהוא מציק לאחותו אבל סך הכל לא משהו חריג. משפחה מאוזנת...
הוא מאד חברותי, יש לו המון חברים וכולם כל הזמן רוצים את קרבתו.
וכשהוא איתנו הוא כמו סמרטוט יללן, אפילו טיפת מים מהכוס גורמת ליללות. הוא מדבר בקול מתבכיין הוא עושה סצינה מכל דבר קטן- כמו צעצוע שנעלם או דף שנקרע זה בלתי נסבל! ואנחנו כבר כ"כ מתעצבנים רוב הזמן שזה נורא
איך מתמודדים עם ילד שמתבכיין כל הזמן? להתעלם? להגיד שלא הבנתי כשהוא מדבר ככה? לשלוח אותו לכמה דקות להירגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיין - תגובה
סמדר ריינר01/12/2012שלום אורית,
זו פשוט דרל להשיג תשומת לב שכנראה מאוד מצליחה. לפיכך ההתעלמות היא הדרךל היחידה שיכולה לעבוד, בתנאי שתהיו מאוד עיקביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעיםגילה01/12/2012
ילדתי בת ה 3 ו4 חודשיים הולכת לגן ורק לאחרונה היא התחילה לחבר 2 מילים היא באיחור בשפה(היא מדברת 2 שפות)בכל אופן כבר תקופה שמנסים ללמד אותה בגן ובבית צבעים בעיברית וכל צבע הוא אדום או כחול והיא ממש תקועה עם הצבעים האלה
האם יש דרך ללמד צבעים?מה השיטה?והאם זה נורמלי שהיא תקועה על זה?
תודה ושבת-שלום
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעים - תגובה
סמדר ריינר01/12/2012שלום גילה,
חשוב שתתאזרו בסבלנות. ילדה שרק עכישו למדה לחבר שתי מילים ויש לה עיכוב שפתי זה נורמלי שהיא תתקשה להכיל כרגע משמעויות של עוד צבעים. אני מציעה שלא תילחצו ותניחו לנושא. אם אתם מטפלים באיחור השפתי שלה כרגע, זה מה שצריך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפץ מעברשנוש01/12/2012
ערב טוב!
בתי בת 6 עדיין צמודה בבית לחפץ מעבר - חיתול בד שמלווה אותה מאז שהיא תינוקת. היא לא מוציאה אותו מן הבית כמובן, אבל כשהיא בבית ואם משעמם לה/ היא עצובה/ עצבנית/ בוכה וכו' אז היא מאוד רוצה אותו. וכמובן היא גם ישנה עם החיתול. היא מאוד אוהבת ריח שלו - אז היא פשוט מריחה את הקצה כל הזמן שהיא מחזיקה אותו. כשהיא מחוץ לבית היא מסתדרת מצויין גם בלי והוא לא חסר לה בכלל. לאחרונה ניסינו להפחית שימוש בחיתול וביקשנו שרק תישן איתו, אבל זה לא הולך. היא כאילו ממש מכורה לחיתול הזה. אני מתלבטת מה לעשות- האם יום אחד פשוט לקחת לה אותו וזהו ולעשות גמילה או שלהניח לה עד שתעזוב את זה לבד? בכל זאת היא כבר בת 6,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפץ מעבר - תגובה
סמדר ריינר01/12/2012שלום לך,
נראה השילדה זוקקה מאוד לחפץ הזה וזה לא מפריע כרגע לשום דבר. מה שחשוב הוא לא לנסות לקחת את זה ממנה, אלא להבין טוב יותר על איזה צורך זה עונה. האם היא נמצאת שעות רבות בלעדיכם? האם חסר לה זמן איכות אישי איתכם? יותר הייתי הולכת לכיוון של למלא את החוסר מאשר לייצר חוסר חדש בלי שיש לו תחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גמילה ממוצץנאנא30/11/2012
שלום
בתי בת 3 לא מסכימה לוותר על המוצץ, רק בגן היא לא משתמשת במוצץ ולאחר שהיא מגיעה הביתה היא מבקשת את המוצץ, העניין מאד הפריע לי במיוחד שיש לה בעיות בלבטא את חלק מהאותיות כמו הל,ר,ע
ניסיתי לגמול אותה לפי השיטות הקיימות ביניהן השיטה ההדרגתית אבל זה הביא לתוצאה הפוכה. לאחר שראיתי שהמוצץ משפיע לרעה על השיניין ועל הדיבור החלטתי לגמול אותה ולמנוע ממנה את המוצץ, ביומיים האלה שמנעתי ממנה מוצץ היאו לה התפרצויות בלילה של זעם בלתי נשלטות, אפילו בשעות אחרי הצהריים , התחילה לפרוץ בבכי מכל סיבה , הבכי היה ללא הפסקה עם צעקות . היום (ולאחר יומיים) היא עשתה סצנה של בכי בלתי נשלטת אפילו רעדה מבכי וראיתי שיש לה פריחה בבטן, והחלטתי להחזיר לה את המוצץ מאחר וכבר יומיים לא ישנה טובץ אני מאד מתחרטת על זה שהחלטתי לגמול אותה בצורה הזו ומקווה שהעניין לא פגע בה נפשית.
אודה על עזרתכם בעניין גמילה מהמוצץ. ברצוני לציין שהבת שלי היא ילדה עצבנית בדרך כלל ומאד צריכה תשומת לב. ההיקשרות שלה למוצץ העצים לאחר לידת הבן הקטן ממנה בשנתיים.
אני כבר לא יודעת מה לעשות בעניין המוצץ אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גמילה ממוצץ - תגובה
סמדר ריינר01/12/2012שלום לך,
אץ תצודקת שגמילה חדה היא לא בריאה ופוגעת. אין טעם לגמול ואתה ממוצץ כל עוד לא ניתנים לה כלים אחרים להרגעה עצמית. חשוב לבלות איתה זמן איכות לבד, ללמד אותה להרגיע את עצמה,(להגיד לידה דברים מרגיעים ומנחמים, להראות לתת לה דוגמה איך אתם מרגיעים את עצמכם) אולי גם לעזור לה לבחור חפץ מעבר אם אין לה, ולהתאזר בסבלנות, לא ללחוץ עליה. יותר קל לתקן נזק בשיניים מאשר נזק נפשי. נסו להרגע ולהניח לנושא לכמה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סצנות בילדה בת 3.5אלינור30/11/2012
שלום רב,
בתי בת 3.5, אחות קטנה לילדה בת 5.5 ועוד מעט (עוד חודש וחצי) גם אחות גדולה.
מזה קרוב לשנה אבל בעיקר בחודשים האחרונים (עם החמרה נכרת מאז תחילת השנה - גן חדש) כמעט לא עובר יום בלי סצנת "תשומת לב", ולעיתים אפילו יותר מפעם ביום.
ה"סצנה" מתבטאת בבכי, צעקות ולעיתים השתטחות על הרצפה, ולרוב מתחילה ממש מכלום, כאילו רק חיפשה את הטריגר להתחיל (למשל - שואלת שאלה, אני עונה תשובה, והתשובה לא מצאה חן בעיניה אז היא מתחילה להתבכיין ובמהרה זה מידרדר).
אנחנו מנסים שיטות רבות להתמודד עם המצב. אנו מנסים להתעלם באופן מוחלט מהאירוע כדי לא לשמש לה קהל להתנהגות זו, אך לעיתים היא ממש חוסמת לנו את הדרך ו"נתקעת" לנו בין הרגלים, כמובן כדי לקבל תשומת לב. במקרה זה אני לפעמים באמת נותנת לה חיבוק, מה שלעיתים עוזר להרגיע אותה, אך פעמים אחרות חיבוק רק מחריף את המצב והיא משתוללת לי בין הידיים. במקרים כאלה - גם הסבלנות שלי או של בעלי פוקעת, והיא נשלחת לחדר "להרגע".
לאחרונה התחלנו למלא "טבלת התנהגות" במדבקה עבור התנהגות טובה. כמובן שכאשר היא מתנהגת יפה היא מאד שמחה וגאה בעצמה לקבל מדבקה. אך זה לא מפחית את מספר ה"סצנות". בזמן סצנה כזו, טבלת ההתנהגות ממש לא מעניינת אותה...
הדבר כמובן קורה גם במקומות ציבוריים, בדרך כאשר ממהרים למקום כלשהו, או בסיטואציות אחרות שאנחנו מרגישים ממש חסרי אונים, כי אז אין פתרון של לשלוח לחדר , ולפעמים באמת אנחנו מאחרים בגלל ההתנהגות הזו (היא מתיישבת על הרצפה בוכייה ולא זזה למשל).
בגן הגננות מאד התפלאו לשמוע על כך. שם - היא משתפת פעולה, חברותית מאד, ומתנהגת למופת. אף לא פעם היתה סצנה כזו בגן. יש לה גם הרבה מאד חברים והיא מזמינה והולכת אליהם הרבה אחר הצהרים. בחברת ילדים והורים אחרים - היא מקסימה.
כשהיא במצב רוח טוב - הילדה ממש שובת לב, מתוקה מאד וכיף להיות איתה. אבל כשהיא נכנסת למצב רוח ה"קרבי" הזה - זה ממש בלתי נסבל...!
זו בטח לא תופעה נדירה אצל ילדים... האם יש לכם הצעה להתמודדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סצנות בילדה בת 3.5 - תגובה
סמדר ריינר30/11/2012שלום אלינור,
הטקטיקה שנקטתם בכיוון של ההתעללמות היא טובה, ויש להתמיד בה אבל היא לא מספיקה. מה שחשוב זה לא לתת תשומת להתהנגות הזו, אבל כן למצוא דרך לתת לילדה יותר תשומת לב בלי קשר. השאלה היא לא רק מה אתם עושים כשזה קורה אלא כמה מקום הילדה מקבלת בבית בדרך כלל. אם אתם לא נותנים תשומת לב להתנהגות אבל גם לא נותנים מספיק תשומת לב אישית בכלל, היא עדיין בחסך עצום ולא נפתרה הבעיה שבגללה התחילו הסצינות. חשוב להקדיש לה זמן איכות אישי, ולתת המון התייחסות יזומה מכיוונכם לפני שהיא מייצרת את הסצינה כדי לקבל אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
אלינור02/12/2012תודה על התשובה.
אבל אני באמת לא חושבת שמה שחסר לילדה זה תשומת לב. יש לה מקום מאד "מכובד" בבית מבחינה זו. מעצם אופיה המאד מתרפק (כאשר היא לא במצב רוח קרבי...), מאד מתבקש לתת לה המון חום - והיא מקבלת אותו. לפעמים אני תוהה אם היא לא מקבלת אפילו "יותר מידי" ומתרגלת ל"פינוק". אבל מה שבטוח - היא לא מקבלת מעט מידי תשומת לב.
יש לך עוד רעיונות?
תודה
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
סמדר ריינר02/12/2012שלום אלינור,
שימי לב לתאור שלך. בעצםן את מתארת כמה הילדה "מאלצת" אתכם בכל מיני אופנים, אם על ידי התרפקות ואם על ידי התפרצויות לתת לה תשומת לב. באוםן הזה הי אמנהלת את מתן תשומת הלב במקום שזה יהיה ביוזמתכם. יכול הליות שהיא מרגישה שאם היא לא תנהל את זה זה לא יהיה. יש מקום שתקחו את המושכות לידיים, תבנו את שעות הפנאי שלה בתעסוקה מובנית ויזומה מצידכם וכן בתשומת לב מצידכם שאתם מנהלים ויוזמים ולא היא.
אם אתם לא מצליחים או שזה לא הכיוון לדעתך, אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר כדי להבין את הנעיין יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםאלון30/11/2012
שלום
קצת רקע
אני רוצה עזרה בהכוונה לבעיה של ילד בן 12 .
נולד פג עם קשיים רגילים של מוטוריקה עדינה / מטוריקה גסה/אובר סנסטיב
טופל בהתפתחות הילד והשיג התקדמות מצויינת.
ילד על גבול מחוננות,מצטיין, מעמד חברתי: ממוצע
(לא הכי מקובל,גם לא ילד שאין לו חברים)
הוא ילד רגוע , עם הרבה חברים , משחק במחשב כ-5 שעות ביום.
יש לו עוד אחות בכיתה ב' .
הורים עובדים שכירים+ עצמאי, בית רגיל ,נורמטיבי, אב אקדמאי .
הבעיה
הילד חווה טיקים שונים מזה כ-3 שנים.
כל פעם הטיקים לובשים צורה אחרת.
זה נמשך לאורך תקופה של 2-3 שבועות- ומתחלף לטיק אחר
פעם הוא נוגע באף כל כמה שניות , פעם הוא מרים את הראש למעלה כל דקה
פעם זה מצמוצים חזקים
אני לא יודע איך לטפל בזה- האם להעיר לו ?
האם לקחת אותו לעזרה ?
איזה עזרה ?
לא הייתי רוצה להתחיל בגילו טיפולים פסיכיאטרים
מבקש את דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
סמדר ריינר30/11/2012שלום אלון,
צריך קודם כל לפנות לנוירולוג ולשלול תסמונת טורט. אם זה לא תסמונת טורט, ייתכן שמדובר בבעיה שנובעת מלחץ וחרדה, ואז כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד ילדים ומתמחה בחרדה, עדיין אין צורך בהכרח בטיפול פסיכיאטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- את מי את אוהבת יותר ??לי29/11/2012
היי
הילדה הבכורה שלי בת השש כל לילה לפני השינה שואלת אותי אם אני אוהבת אותה יותר מאחותה (יש לה חברה בבית הספר שהאמא אמרה לילדה שהיא אוהבת אותה יותר מאחותה )
אני אומרת שא5ני אוהבת אותה מאוד וגם את אחותה הקטנה
לעומת זאת אחותה הקטנה שואלת אותי המון פעמיים ביום אם אני אוהבת אותה ?????
האם יש פה תחרות ???
מה אני אמורה להגיד ??? האמת שאני מתה על שתיהן ואומרת תודה כל יום על מה הבנות שיש לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מי את אוהבת יותר ?? - תגובה
סמדר ריינר29/11/2012שלום לי,
בודאי שיש תחרות, וגם קנאה, למה זה כל כך מפתיע אותך? זה טבעי וברור, ואת עונה יפה, אני לא בטוחה שהבנות משתכנעות, הן היו רוצות כל אחת לשמוע בכל זאת שאת אוהבת אותה יותר, אבל לא כל מה שרוצים אפשר לקבל:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהנמרוד29/11/2012
שלום
יש לי ילד בן 3.5 ואנחנו עברנו כבר כמה בתים ואנחנו שוב עוברים
דירה לאיזור אחר ורציתי לדעת אם זה יפגע בילד ואם אפשר לעשות לא את המעבר יותר קל אנחנו עוברים עוד חודשים והוא עוד לא סיים את הגן שלא והוא יכנס לגן אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר30/11/2012שלום נמרוד,
אכן מעברים מקשים על ילדים מביוחד כשהם קטנים. ילדים זקוקים ליציבות, כי אחרת הם נאלצים להשיקע אנרגיה שמיועדת להתפתחות לצורך הסתגלות ולא לצורך התפתחות. כדי להקל עליו יש לעושת פרידה מסודרת מהגן ומהילדים, ולנסות להכיר לו מבעוד מועד ילדים מהגן החדש אחה"צ. כמו כן רצוי לעושת כניסה הדרגתית לגן במשך כמה ימים למעט שעות שעוללות בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ויום טוב
נמרוד02/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר03/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות פסיכולוגיתשלומית28/11/2012
שלום רב,
הילדה החמודה שלי בת שלוש וחצי ובזמן האחרון יש לה קשיים ביציאות, היא בוכה הרבה סביב היציאות ואומרת שכואב לה ולא מוכנה ללכת לשרותים ובדר"כ זה יוצא בתחתונים. יש לציין שזה קורה לה כל שבועיים שלוש ובין לבין היציאות תקינות והכול כשורה.
התייעצנו עם מומחה גסטרו והוא אמר כי לדעתו מדובר בעצירות פסיכולוגית וזה מראה על עקשנות מצד הילדה. דבר נוסף שמחזק את זה הוא שזה קורה רק בסופי שבוע, בגן לא שמענו תלונה אחת בנושא.
אשמח לשמוע איך מתמודדים עם מצב זה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות פסיכולוגית - תגובה
סמדר ריינר29/11/2012שלום שלומית,
מדובר בתופעה שנקראת אנקופרזיס וכדאי לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי בעניין כדי למנוע החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרמור כללידניה28/11/2012
היי,
יש לי ילדה בכורה בת 2.2, הריון רגיל ולידה עם זירוז (בגלל גיל ההריון 41+5), מרגע קבלת הזירוז (טבליה נרתיקית) ועד הלידה עברו כ 12 שעות.
מגיל שבועיים היא התחילה לצרוח, כנראה בגלל גזים ואולי כי ההנקה לא התנהלה כראוי.
היא ילדה מאוד דעתנית, עקשנית, ויש הרגשה כללית שהכל הולך קשה איתה.
יש לציין שאנו גב אחד בחינוך ולא מקלים בו. אין אצלנו הנחות ורוב החינוך מבוסס על אתרים/פורומים מרצים מקצועיים בהתאמה לילדה, אך עם זאת אנו למדים תוך כדי על טעויותינו (אם נעשו).
למרות גילה הבעייתי... "גיל שנתיים הנוראי" נראה כי בהשוואה לילדי החברים, ומקריאה במקורות שונים הכל אצלה מוקצן, הכל בווליום יותר קיצוני.
רציתי לשאול האם יש קשר בין זירוז לידה לבין התנהגות שכזו??????
בהנחה שזירוז בעצם לא נותן לעובר לצאת לעולם בזמן ההבשלה שלו.
אשמח לדעה נוספת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרמור כללי - תגובה
סמדר ריינר28/11/2012שלום דניה,
יכול להיות, אלה לא דברים שאפשר לדעת באופן בטוח. אבל הייתי שמה לב גם לנסוח שלך בדבר החינוך שלכם ש"אין בו הנחות" ואני שואלת את עצמי אם גם אתם לא עקשנים מהצד שלכם ואולי זה משפיע על העקשנות שלה.
נשמע לי שבשאלתך את בעצם אומרת: "אנחנו עושים הכל נכון, יכול להיות שהבעיה היא רק בילדה, בגלל הלידה שלה?" ואני אומרת יכול להיות, אבל מצד שני אני גם לא רוצה כל כך בקלות לתת לכם הנחות:-)
חומר למחשבה, מקווה שיהיה לכם לעזר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחות בחינוך
דניה29/11/2012סמדר היי,
המון תודה על התשובה,
אין בכלל ספק שהיות ואנחנו הורים צעירים, יש טעויות שנלמדות תוך כדי, וגם עשינו טעויות בדרך.
לדוגמא: נתנו לה עצמאות מאוד מאוד גדולה בתחומים רבים, מה שיצר מצב בו היא חושבת שהיא יכולה ומותר לה לעשות הכל לבד, מה שהתבטא גם בניסיונות מסוכנים.
עוד דוגמא: ניסינו "להחליק" כשהיתה מקבלת מכה ולא לעשות מזה ענין, ואולי בקיצוניות, מה שגרם לה לחפש מקום אחר למצוא בו נחמה.
אנחנו עושים כל הזמן בדק בית/ חשבון נפש ומשתדלים לתקן.
אבל, עם זאת, אני מרגישה שאם אני לא "מחנכת" ביד חזקה (מטאפורית כמובן), היא תנצל כל הזדמנות לעלות עלי.
כן הורדנו את הקשיחות והוספנו יותר אהבה (לא בהתנהגות השיגרתית שם היא מקבלת באופן קבוע, אלא בזמן התפרצויות) ונראה שזה עוזר.
אני מניחה שאוכל "לבדוק" יותר לעומק אחרי תסמיני "גיל שנתיים" ובינתיים אחכה עד יעבור זעם.
פשוט ענין אותי לדעת אם מישהו פעם חקר את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינוי גנאי לבנילילי28/11/2012
שלום
בני בן 9 מאוד חכם ורגיש עם בעיית קשב וריכוז(בלי היפר), יש לו 2 חברים טובים מהכיתה עם היתר אין קשר משמעותי...קצת קשה לו חברתית אבל לאחרונה בעקבות הריטלין הוא התחיל להפתח וקצת לשחק עם יתר הילדים. זה מספר פעמים שהוא חזר הביתה עם אותו סיפור: בהפסקה/בכיתה הוא כמעט בכה באיזו סיטואציה באמצע משחק וכד' ואז הוא מתאפק לא לבכות...ואפשר לראות את זה עליו. הילדים שמים לב ומקניטים אותו שהוא "תינוק בכיין", זה מפריע לו מאוד ולאחרונה הצעתי לו שכשהוא מרגיש שהוא עומד לפרוץ בבכי שפשוט ילך להירגע בצד מבלי שהם יראו אותו, אבל לצערי הם שמים לב ואומרים שהתינוק הבכיין הלך לבכות. קשה לי עם זה ואין לי יותר עצות אתמול הוא הלך להגיד למורה על ההתנהגות שלהם, אבל לדעתי זה לא יעזור עד שהוא יחזיר להם או שיפסיק להיות רגיש - מה שלא הגיוני...
מה עושים? איך לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינוי גנאי לבני - תגובה
סמדר ריינר28/11/2012שלום לילי,
אולי כדאי לנסות לברר איתו מה גרום לו לבכות, ולעזור לו למצוא דרכי התמודדות אחרות וגם ללמד ואתו לחשוב מחשבות שמסיחות את דעתו בזמן הרצון לבכות, כמו מחשבות מצחיקות, להיזכר בתוכנית טלוויזיה וכו'. אפשר לנסות לתצרגל את זה בבית על יבש, להתאמן על הסחות דעת מסוגים שונים, זה יכול להיות משחק חביב, שיעזור לו להרגע גם בזמן אמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)