מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרםמיקי08/12/2012
שלום
בתי בכיתה ה'. בכיתתה לומדת ילדה שהיא בעצם "מלכת הכיתה" או הדמות הכי פופולרית בקרב הבנות. יש בה תכונות מנהיגותיות אבל הן מנותבות לכיוון השלילי של נהגת חרמות, נידוי חברתי והצקות בלתי פוסקות. לראשונה בתי במוקד. הבת הזאת מרחיקה את כולן ממנה (מנסה) ו"שתי סגניותיה" משתפות עימה פעולה ויורדות לחיי בתי. פנינו להורים של אותה בת ונתקלנו באוזניים אטומות וכבר היינו על סף ריב (מה שלא רצינו) עם הוריה. פנינו למחנכת כיתתה שבאמת מנסה ופועלת (מה שראינו בשנה שעברה) ואנו כל הזמן מנתבים ומחזקים את בתנו. קשה לה , היא מרבה לבכות ואנחנו די חסרי אונים ו"לוקחים מאד ללב" . כבר חשבנו לפנות לאותה בת ולדרוש שתתרחק מבתנו אך אנו חוששים מצעד זה. מה עוד עלינו לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם - תגובה
סמדר ריינר10/12/2012שלום מיקי,
יכול להיות שכדאי לפנות לפסיכולוגית בית הספר ולראות איזו התערבות יש לה להציע בעניין. למשרד החינוך יש תכניות התערבות למקרים כאלה.
זו בעיה כיתתית ולא רק של הבת שלכם, ויש צורך בעזרה מקצועית מצד בית הספר מעבר למחנכת הכיתה כדי לפתור אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זעם של בן שנתיים וחצישירית06/12/2012
קצת רקע: אני גרושה זה שנה וחצי בני בן 2.5 במשמורתי. לאחרונה בכל פעם שהוא כועס או לא מסכים איתי הוא סוטר לי ולפעמים בחוזקה. ניסיתי כיסא חשבה כמה פעמים, ניסיתי לרדת לגובה העיניים כמה פעמים ולדבר איתו ולהסביר לו שכשהוא כועס הוא צריך לדבר איתי ונפתור זאת ביחד. בדרך כלל זה קורה לפני האמבטיה כי הוא מסרב להתקלח. אני זקוקה לפיתרון בדחיפות...
תודה וחג שמח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעם של בן שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר06/12/2012שלום שירית,
כאשר הוא סוטר לך חשוב להגיב בקצרה ובתקיפות, לא הסברים, וגם לא עונשים אלא פשוט להוריד את היד ולהגיד אסור ולשמור על עיקביות בעניין. מעבר לזה לא לעשות מזה עניין גם אם זה חוזר המון פעמים. פשוט לא לתת לזה מקום. כי אחרת זה נהפך לרווח משיני של תשומת לב עבורו. עם הזמן זה יעבור, זו פשוט דרכו לבטא את חוסר האונים שלו כילד קטן שמכריחים אותו לפעמים לעשות דברים. כשיגדל ורפטואר הביטוי שלו יגדל גם הוא הוא ודאי יבטא זאת בדרכים אחרות. מבחינתו הוא כנראה מרגיש מושפל שם באמבטיה עירום, בלי הגנות אולי פוחד מהמים או שמשהו לא נעים לו. ניתם גם לחשוב על דרכים אולי עדינות ויצירתיות לעזור לו עם עניין המקלחת למשל להציע לו לרחוץ בובה, לתת לו שליטה בתהליך, להגיד לפני כל דבר שאת עושה (עכשיו מורדים בגדים, עכשיו חופפים ראש ) להציע לו לעזור, לתת לו תפקידים בתהליך, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות ילד בכיתה אשרית06/12/2012
שלום רב,
בני הבכור בכיתה א בן 6.5. יש עוד אח בן 3.5
כשהיה בגן היה ילד מאד נעים, היו לו חברים, היה מנומס ורגוע ואפילו לפלף קצת. רק בגן חובה התחיל להחזיר אם היו מרביצים לו וכד'. היה אהוב על הגגנות, ילד מרצה שעשה מהר וטוב כל מה שאומרים לו וכד'.
היום בכיתה א' הילד השתנה מאד. הוא חוצפן (גם בבית אבל בעיקר למורות בבי"ס) הוא לא תמיד משתף פעולה, הוא מאד חכם קורא וכותב יפה מאד יחסית לכיתתו ולקצב ההתקדמות בכיתה. מבין המובילים בתחום הלמידה. אבל מבחינה התנהגותית יש שינוי קיצוני.
לפעמים אני שמחה שהוא תפס קצת בטחון ומרשה לעצמו להחזיר לילדים (פיזית ומילולית) ושהוא מרגיש מספיק ביטחון ל"ענות" למורות כשהוא מרגיש שיש לו צורך..
אבל, לפעמים אני לא בטוחה שזה מביטחון אלא אולי הוא משדר איזו מצוקה.
בבית יש לו גבולות (והוא בד"כ עומד בהם), עושה את המטלות שלו , בוגר ומתפקד יפה (מתקלח לבד, מצחצח שיניים, עושה שיעורים בלי שאזכיר לו וכו) .
השאלה היא מה לעשות עם הטלפונים מהמורות שאני מקבלת שהוא מתחצף. האם זה שלב התפתחותי או מראה על מצוקה.האם הוא "מתבגר" ובודק גבולות ומנסה למצוא עצמו חברתית בכיתה ובעולם?
הוא מקבל זמן איכות איתי כל ערב לפני השינה, בו אנחנו גם מדברים על היום שהיה והוא משתף (מעט) מבי"ס, בחברים וכד'.
אני גם יודעת שהוא נגרר אחרי מס' ילדים "שובבים" בכיתה ואולי גם זה משהו שצריך לבדוק.
קצת מגששת באפילה פה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות ילד בכיתה א - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2012יפה שלום,
ראשית טוב לשמוע שלילד שלך היו עד כה חוויות סהכ נעימות במסגרות בהן היה. לא כתבת האם חלו לאחרונה שינויים במשפחה או בבית מעבר לכניסה לכיתה א'. אני מסכימה עם המונח שכתבת "מגששת באפילה" כי קשה לדעת, גם דרך הייעוץ באינטרנט, מה הסיבה להתנהגות הילד - האם הוא מרגיש יותר ביטחון בבית הספר לבטא כעסים והתנגדות שהוא מרגיש בבית פחות מקום, האם הוא לא בטוח שיוכל לזכות בהערכת חבריו אם לא יתפוס מקום בכיתה בדרך כה אגרסיבית, האם יש קשיי למידה כלשהם שהילד מחפה עליהם באמצעות ההתנהגות הזו, האם הוא מנסה לא להיות "לפלף" ולכן מתנהג בחוצפה בכיתה, ואולי יש גורם נוסף להתנהגות שלא העליתי כאן.
אני ממליצה כמובן קודם כל לדבר עם הילד ולהבין ממנו מדוע הוא מתנהג כך ומה מביא אותו להתנגדויות הללו בכיתה. בנוסף, כדאי לחשוב לעומק על הקשיים שלו יחד עם פסיכולוג בית הספר, כדי להבין באופן ברור יותר ממה הם נובעים - וזאת כדי שהמענה יהיה מותאם לצרכיו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לילדאלונה06/12/2012
שלום רב
הבן שלי בן 12 ,
הילד האופי שלו קצת לחוץ באחרונה הוא כל הזמן בודק דלת כניסה שואל שאלות האם סגרנו דלת, שיוצאים ביחד מדירה לטיולים הוא שואל האם בודקנו את הדלת את המכשירים חשמליים בבית, כש שומע צילצול בבית אני ראה כש הוא בלחץ, כאילו הוא מפחד שמשהוא יפרוץ לדירה
האם אני צריכה לבדוק את הפחדים אצל פסיכולוג
בברכה,
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לילד - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2012אלונה שלום,
במידה ואת מרגישה שהפחדים של הבן שלך עברו את הרמה של חששות שיש לכולנו והם אינטנסיביים יותר, אזי מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע שמומחה בטיפול בילדים, פסיכולוג או פסיכותרפיסט ולברר עמו מה הטיפול המומלץ.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שלא מוכנה ללכת לבית ספרחיים06/12/2012
שלום רב...
ביתי בכיתה ב', הקטנה מבין הילדים [5] בסוף שנה שעברה היא החליטה שהיא לא הולכת לבית הספר...דבר שהיה מלווה בצעקות וצרחות מצידה.
הטיפול של יועצת בית הספר החמיר את המצב,. בהיתיעצות עד הצוות של בית הספר הוחלט על מטפלת בהנחיית הורים.... אני ואישתי נפגשנו איתה והיא הנחתה אותנו ליצור חוקים ברורים בבית. והעניין באמת ניפתר למראית עין....היא הלכה לבית הספר.
לפני כשבועיים התחיל הכל מחדש...היא לא הלכה כשבוע וחצי.... בדיבור איתה היא לא יודעת לומר למה.
הלכנו שוב ליועצת והיא הנחתה אותנו לא לוותר אלא לשים אותה בכוח בבית ספר וללכת....דבר שבנתיים לא הוכיח את עצמו כי היא אמנם בבית ספר. אבל לא ניכנסת לכיתה אלא יושבת בחוץ במשך כל היום.
עוד חשוב לציין שלילדה יש פחדים...היא לא ניכנסת לשירותים בבית אלא אם מישהו עומד לידה., היא לא מתרחצת לבד. לא הולכת לחדר שלה לבד...לא נירדמת לבד.
אמנם אני לא איש מקצוע אבל הדבר הזה מדליק אצלינו הרבה נורות. אך המטפלת טוענת שהיא מנסה אותנו.
חשוב לי עוד לציין שהיא כמו שכתבתי הקטנה מבין החמש ועם אף אחד לא הייתה לנו בעיה דומה.
יש לי חשש גדול שבדרך הזאת אנו מכבים לה את הנפש....כל הנושא הזה מערער את כל הבית ואת השקט הנפשי של כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שלא מוכנה ללכת לבית ספר - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2012חיים שלום,
הבעיה של בתך מאוד מטרידה ודורשת התייחסות מערכתית וטיפולית אינטנסיבית. לפי הפרטים שמסרת, קשה לי להאמין שמדובר רק בבדיקת גבולות של הילדה, אלא ייתכן שיש רמה יותר עמוקה של חרדה שכרגע אינה מטופלת.
חשוב שאיש מקצוע שמומחה בטיפול בילדים יפגוש את בתך ויעשה הערכה מקיפה של הקשיים מהם סובלת. אפשרי שלאור הקשיים הללו, הדרכת הורים לא תספיק וגם הילדה זקוקה לטיפול. זאת כמובן לאחר ההערכה המקצועית. תוכל להתייעץ עם פסיכולוג בית הספר או היועצת לגבי אפשרויות הטיפול באיזור מגוריכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות זעם בעקבות פרידה של ההוריםקרן לוי06/12/2012
שלום רב,
קצת רקע: בעלי ואני פרודים כבר חצי שנה, יש לנו שלושה ילדים- 5.5 ,2.5 ו4 חוד'.
אני גרה אצל הורי והוא אצל ההורים שלו.
בהתחלת התהליך היה קושי מאוד גדול עם הבת הבכורה, התקפות זעם, צעקות, עצבות וכו'. זה לא היה כל הזמן אלא בגלים. כסידרנו לו"ז דיי ברור וקבוע למפגשים, אני ראיתי שיפור עצום מבחינת הילדה. היתה השלמה מסוימת עם התהליך והפרידה. בימים האחרונים יש שוב התקפות זעם וקוטביות גדולה בהתנהגות שלה. רגע היא שמחה ונעימה כמו שהיא יודעת להיות ורגע היא כועסת וצועקת ומתמרדת ומוציאה את כל הבית מאיזון. הבת שלי בוגרת וחכמה מאוד ויודעת להביע את עצמה בצורה יוצאת דופן. אחרי שהיא נרגעת מכל המהומה, היא טוענת שהיא עשתה את זה כי התגעגעה לאבא... (במהלך ההתפרצויות היא לא מזכירה אותו בכלל).
אני מאוד מנסה להכיל אותה ולתת מקום להבעת הרגשות.
השאלה איך מתמודדים עם זה נכון?! ניסיתי בעדינות בשלוה וברכות וזה לא עובד... ניסיתי בכוחניות ובהצבת גבולות וזה גם לא עובד... אשמח לקבלת יעוץ!
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות זעם בעקבות פרידה של ההורים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2012קרן שלום,
כל המשפחה עברה זעזוע חריף שבמסגרתו אני מבינה שגם ילדת תינוק/ת. הקושי הוא גדול וחצי שנה זה זמן קצר מאוד שלא מספיק, לא לילדים ולא למבוגרים, להשלים עם התהליך. הילדה שלך זקוקה בזמן הקרוב ממך ומאביה להרבה חום וגם ככל שניתן לזמן אישי עם כל אחד מכם. ייתכן שאפשר להציע לה שכשהיא מתגעגעת לאבא, היא יכולה להתקשר אליו (מעבר ללו"ז הפגישות, חשוב שגם יהיה לו"ז שיחות קבוע כל יום עם ההורה שהילדים אינם עמו). אני לא יודעת כמה ועם מי יש לבתך כרגע מקום לבטא את הקשיים שלה. גם האחים שלה קטנים מאוד ולא יכולים להיות בני ברית בהתמודדות עם השינוי העצום והכואב שכולכם חוויתם.
לגבי התגובה בפועל - חשוב לעזור לילדה להירגע ולהרגיש שהיא לא לבד, ושאף אחד מההורים לא יעזוב אותה אם היא תתנהג לא יפה. בנוסף, ילדים בגילה תכופות נוטים לחשוב שההורים נפרדו בגלל שהם עצמם (הילדים) הפריעו או התנהגו לא בסדר, ומאשימים עצמם בפרידה. לכן חשוב להימנע ממסרים קשים לילדה. אתם בתקופה סוערת ואני לא בטוחה שתגובה אחת מסוימת היא זו שתפסיק את הכעס. אולי דווקא אפשר ללכת איתו - לתת לה לרוץ מסביב לבניין, או לקפוץ בחבל, או לעשות משהו אנרגטי שיעזור לה לפרוק את הכאב והכעס.
בהצלחה לכולכם בהסתגלות,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהבנת הנקרא,ריכוז ,העתקהשיר05/12/2012
שלום רב,
בני בן 8 מאז שהוא היה בגן הוא מאד איטי בכל ההתנהלות שלו
אכילה, להתלבש,עם הגיל זה המשיך להכנת שיעורי בית,להתקלח.. כל דבר לוקח לו המון זמן דבר שהוא חריג. כי מאז שהוא בגן הגננות אמרו לי שהוא איטי.
לא אוהבת את כל התיוגים השונים של קשב וריכוז וכדומה.אז אני לא ממהרת לחשוב שיש לו בעיה
לדוגמא- הוא צריך להעתיק מהחוברת משפטים הוא מעתיק עם שגיאות כתיב(הוא לא צריך להתאמץ או להתרכז .פשוט להעתיק גם עושה את זה מאד באיטיות משימה שלוקחת גג 10 דק' הוא יעשה בחצי שעה ויותר,וגם הוא מעתיק בשגיאות.
קורא מאד לאט יחסית לילד בכיתה ג'.
לא אוהבת את כל התיוגים השונים של קשב וריכוז וכדומה.אז אני לא ממהרת לחשוב שיש לו בעיה אבל האם אני צריכה לקחת אותו לאיזה שהוא איבחון? או שזה שכיח ולא להתרגש ולעשות עניין.
לפעמים אני ממש כועסת וצועקת עליו בגלל האיטיות והשגיאות כתיב
מבקשת עזרה תשובה ..תודה רבה שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהבנת הנקרא,ריכוז ,העתקה - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום שיר,
קודם כל כדאי לא לכעוס עליו, זה לא עוזר והוא לא עושה את זה בכוונה. שנית לא בטוח שיש בעיה של קשב וריכוז, אבל אולי כן יש בעיה של לקות למידה, למרות שיכול מאוד להיות שהוא ילד נבון,זה לא קשור. כדאי בהחלט לפנות לאבחון, ולראות איך עוזרים לו, זה בודאי עדיף מלהיות מתוסכלים ולכעוס עליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שש וחצי החלה לחשוב על מוותרינת05/12/2012
שלום, אני זקוקה לעצתכם, ביתי מאז מבצע עמוד ענן והירידה למקלט החלה בשבוע האחרון בעיקר לפני השינה לחשוש מהמוות היא בכתה אתמול בערב במיטה ושאלה אותי מה קורה למי שמת וכו' מה עלי לעשות או לומר לה. בבקשה תגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שש וחצי החלה לחשוב על מוות - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום רינת,
העיסוק של בתך בעניין הוא טבעי לגיל, למרות שהוא התעורר בעקבות המצבע, זה בערך הגיל שבו הילדים מתחילים לשאול שאלות לגבי המוות כי הם קולטים לראשונה את משמעות המושג. יש הורים שמאמינים בכך ומסבירים שאחרי המוות עולים לגן עדן וכו', בכל אופן כדאי לומר לה שהיא עוד צעירה ויש לה עוד הרבה זמן, ובינתיים יש עוד הרבה דברים כייפים בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי מוטרדתנירית שפיר05/12/2012
שלום לכן,
אשמח מאוד לייעוץ לגבי הבת שלי: היא בת כשנתיים וחצי, ובזמן האחרון במהלך כל היום בכל סיטואציה שהיא רואה ילד ברחוב, או בטלויזיה, או בספר, ולפעמים אפילו לחפצים דוממים - היא ישר שואלת איפה אבא שלו, ואיפה אמא שלו..
כלומר, כל הזמן מחפשת את נוכחות ההורים, גם שלה, אם אנחנו לא נמצאים והרבה פעמים גם עבור ילדים אחרים וחפצים. היא כל הזמן מתעסקת בזה. אין שום רקע של נסיעה ארוכה או משהו בסגנון, אף פעם לא עזבנו אותה ליותר מלילה שבו נשארה אצל סבא וסבתא, אבל במשך כמעט כשנה יש תחושה שהיא מאוד מאוד קשורה אלינו ויש לה סוג של פחד מלהיות בלעדינו.
אני פשוט תוהה לעצמי האם זה משהו שבאמת מטריד אותה ואם יש דרך שאפשר או כדאי לטפל בזה..
תודה!
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי מוטרדת - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום נירית,
אין ספק מההתאור שלך שזה משהו שבאמת מטריד אותה. משהו בנוכחות שלכם חסר לה, אם מבחינת היציבות, אם מבחינת העקביות , אם מבחינת הכמות או מבחינת סוג הנוכחות. יכול להיות למשל שהיא חשה שאין לה שליטה מתי אתם נמצאים ומתי לא, אולי חסר לה הסבר לאן הלכתם או פרידה מסודרת כל פעם שאתם הולכים, לפעמים יש הורים שכדי לחסוך את הבכי פשוט נעלמים בגן או בבית בלי להגיד שלום, (אני לא אומרת שזה מה שאתם עושים בהכרח) או שהיא חשה את הנוכחות שלכם רפה מדי, לא מספיק קיימת מכל מיני סיבות. כפי שאתם לא ניתן לדעת באינטרנט את הסיבות המדוייקות שמתאימות לילדה שלכם ולמשפחה שלכם. נסו לחשוב אם משהו ממה שנאמר מתיאם לכם, או פנו להדרכת הורים קצרה כדי לברר זאת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי- מוטרדת
נירית שפיר05/12/2012הי סמדר,
תודה רבה על התשובה המהירה. הבעיה היא שאני לא מצליחה להבין מאיפה זה נובע כי אנחנו באמת דואגים לכסות את כל הנושאים שרשמת בתשובה. אנחנו תמיד דואגים לפרידות מסודרים, גם בבית וגם בגן, שכוללות הסבר וחיבוק ונשיקה. כשאנחנו נמצאים יחד אנחנו המון משחקים ביחד, וצוחקים ושמחים וכשהיא מבקשת שנבוא לשחק איתה אנחנו תמיד משתפים פעולה בכיף. אנחנו מאוד נהנים מהזמן שלנו יחד ומשתדלים לבלות את אחה"צ והערבים כמה שיותר יחד למרות שלעיתים יש כל מיני סידורים שאחד מאיתנו נאלץ ללכת, ובד"כ היא לא מקבלת את זה ממש יפה כשאנחנו צריכים ללכת..
בלי קשר לזהף היא ילדה מאוד רגישה ששמה לב לכל הפרטים הקטנים ותמיד נמצאת בשליטה. אנחנו לא נעדרים הרבה, גם ביחס להורים אחרים.
לצערי אני ממש לא מצליחה להבין את המקור.. האם את חושבת שזה משהו שכדאי לפנות לגביו להתייעצות?
שוב תודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי- מוטרדת - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום נירית,
כפי שהצעתי בתשובתי הקודמת, אם דברי לא מתאימים למצבכם ואתם עדיין לא מבינים כדאי לגשת לייעוץ, אפילו קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 מסרב להירדםמיכאלה04/12/2012
בני בן ה4 פעיל מאוד ומשתולל כל היום, לא ישן צהריים, לא במסגרת כרגע, חולה ונשאר בבית. בגן היה כמה ימים וישר נדבק שם.
על ערב אני משכיבה אותו לישון ותמיד שמה לו תכניות עדינות בטלביזיה כי כך הוא נרדם כבר שנים, תכניות שקטות כמו מיקי מאוס או טום וג'רי ולא דברים צעקניים.
הילד נשאר ער עד 11 או 12 בלילה. העיניים שלי כבר לא מחזיקות.....אני מרגישה שאין לי חיים משל עצמי, אפילו לשבת בערב לשתות סתם תה לבד אין לי אפשרות.
הוא שוכב במיטה, מחזיק בידי, ורואה תכניות עד שנרדם ולא פות מ11 בלילה.
מה גורם לזה?
האם כל הפעלתנות שלו לא גורמת לו להתעייף ולהירדם?
ישנם דרכים לעזור לו להירדם? בעבר נתתי לו גלימון שזה טבעי ולא עזר לו.
כמו כן הילד נרדם רק באור מלא בחדר ולא נורה קטנה, יש לו פחדים מחושך ורוצה רק אור חזק. ממש הייתי שמחה להכוונה מה לעשות....אולי הצעות ייעול, אני פשוט מתחרפנת.....מרגישה שאין לי דקה לעצמי בערב, פשוט צונחת אחריו למיטה כמו מתה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 מסרב להירדם - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום שלי,
חשוב לעשות טקס שינה מסודר. טללויזה היא ל אמרדים טוב, כי הטלוויזה היא לא קשר אנושי. נוצר מצב שמצד אחד את מנסה לתת לטלוויזה לעשות את העבודה, אך מצד שני הילד לא מוותר על נוכחותך אבל גם לא לגמרי מרגיש אותה וכך שניכם לא מסופקים. טלוויזה היא לא במקום שיחה, סיפור שיר ערש וכל דהדברים שילד צריך מאיאמ שלו, לא מהטלוויזה ולא רק את היד של אימא. נסי להבנות זאת בהדרגה, כי יהיה לו קשה לוותר על הטלוויזה מייד. נסי להקריא סיפור, לדבר על מה שקרה במשך היום, לשמוע חוויות שלו, להרגיע אותו, ואז סרט קצר בטלוויזיה ובמשך אולי לוותר עליו לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4לינה04/12/2012
שלום
בתי בת 4 שנים ,תאומה. בחודשיים האחרונים החלה להכניס באובססיביות את הידיים לפה, מלקקת את האצבעות בלי הפסקה יש לציין שהיא עדיין משתמשת במוצץ ולא מוכנה להוציא אותו מהפה, כשהוא לא בפה שלה , היא מתחילה להכניס ידיים וללקק את האצבעות. זה משהו חדש , אף פעם לא הכניסה ידיים לפה. בספטמבר האחרון נכנסה לגן חדש(פרטי) ולאחר חודש זה התחיל. היא עושה את זה גם בגן וגם בבית, נראה לי שהיא אפילו לא שמה לב לזה כבר.
שאלתי היא ממה התנהגות זאת יכולה לנבוע? אין לה שום דבר שמפריע לה בתוך הפה.
האם אני צריכה לפנות לגורם מקצועי על מנת לבדוק את זה ? או פשוט להניח לזה ולהתעלם?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום לינה,
יכול להיות שז מעדי על חסך תחושתי בחלל הפה אפשר לבדוק את זה אצל מרפאה בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שעושה דווקאמירית04/12/2012
שלום רב,
בני בן שנה ושבע ועושה המון דברים דווקא. גם כשאני אומרת לו בטון אסרטיבי שאסור לעשות את זה וחוזרת על כך מספר פעמים זה לא עוזר והוא פשוט מתחיל לבכות ועושה זאת שוב. הבעיה העיקרית היא בארוחת הערב, כשהוא זורק את האוכל והשתיה על הרצפה בהפגנתיות ועושה רושם שהוא נהנה מלבחון אותנו כשהוא עושה זאת. אני לא בטוחה מהי הדרך הנכונה להתמודד עם זה. נראה שכשאני חוזרת ואומרת שאני לא מרשה משהו הוא פשוט עושה זאת שוב עד שלבסוף הוא מגיע לשלב של בכי היסטרי. מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שעושה דווקא - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום מירית,
זוהי התהגות אופיינית לגיל. זריקת האוכל על הריצפה היא סוג של משחק שאוייני לגיל הזה, זהו משחק התפתחותי, שאפשר עד גבול מסויים גם לשתף איתו פעולה. נסי לראות על מה כדאי לך להתעקש ועל מה אפשר לוותר, ולהיות יותר גמישה. זה יעבור עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 בוכה המוןניקיטה04/12/2012
בני בן ה-3 בוכה הרבה ומייבב הרבה (בוכה ללא דמעות ומדבר בטון בכייני).
בבקרים לפעמים גם מיד אחרי שהוא מתעורר הוא בוכה מהמיטה בלי סיבה.
אני ניגשת אליו, מחבקת אותו, מנשקת אותו, אומרת לו בוקר טוב ומזמינה אותו לסלון לשתות את החלב של הבוקר.
בדרך לסלון, אם במקרה הוא מקבל מכה, ולו הקלה ביותר, הוא מתחיל לבכות ולהתעצבן.
אני ניגשת אליו, מנשקת את המקום הכואב ואומרת לו שזה יעבור.
הוא מתיישב על הספה בסלון וכשאני מגישה לו את החלב, אם דבר הכי קטן לא מוצא חן בעיניו (כמו חלב טיפה קר או טיפה חם) הוא פורץ בבכי.
במקרה כזה אני כבר מתעלמת מהבכי, מניחה את החלב לידו ואומרת לו שכשהוא ירצה, הוא יקח לבד.
אחר כך הוא מחליט שהוא רוצה להחליף בגדים וכשלא מצליח להתפשט לבד מתחיל לבכות.
אני מחליפה לו במקומו בגלל שאין לי זמן לויכוחים בבוקר.
אם לא היה בוקר, הייתי אומרת לו – תחליף לבד או שלא תחליף בכלל כי אמא מלבישה אותך רק אחרי מקלחת (הוא אוהב להחליף בגדים כמה פעמים ביום).
אנחנו יוצאים בשעה טובה מהבית ובחדר המדרגות רגלו נתקעה בטעות במדרגה, הוא מתחיל לבכות ולהשתטח.
אני מתקדמת במדרגות ואומרת לו שאם לא יבוא אחריי ישאר לבד מאחור.
הוא בוכה שאני אשא אותו על הידיים אך אני מסרבת (יש לי תינוקת ביד, הוא כבד לי וכואב לי הגב) ומציעה לתת לו יד. הוא מסתפק ביד בחוסר שביעות רצון, וככה אנחנו ממשיכים לעלות במדרגות ביחד.
ככה פחות או יותר נראה כל בוקר.
אז אולי הוא עייף כי לא התעורר לחלוטין עדיין, אז אחרי הגן המצב קצת פחות גרוע, אבל הבעיה עדיין קיימת:
כשמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא מייבב ולעיתים בוכה.
דוגמאות לדברים שלא מוצאים חן בעיניו: כשנשפך עליו קצת מהשתייה שלו (אז הוא בוכה חזק ומשתטח), כשצריך לצחצח שיניים, כשמקבל מכה ממש קלה.
בלילה – אם בורח לו פיפי במיטה, מתעורר, בוכה בכי היסטרי עד שאני מחליפה הכל והוא חוזר לישון. כל הדברים שאני אומרת כדי להרגיע אותו, לא עוזרים.
אני אומרת לו שזה לא נורא ומחר ישתדל לעשות בשירותים, שאמא גם עשתה פיפי בלילה במיטה כשהיתה קטנה, שלא קרה שום אסון וזורקים הכל לכביסה וכדומה.
באופן כללי, לרוב אני מגיבה ב"דבר ברור, אחרת אני לא מבינה אותך" או "כשאתה בוכה אני לא שומעת אותך" ובאמת לא מתייחסת עד שהוא מדבר יפה,
אבל המצב לא משתפר כבר כחודשיים.
אני רוצה גם לציין שהעוצמה של הבכי תלויה במצב הרוח שלו באותו יום. יש ימים שהוא יותר שמח ואז בוכה הרבה פחות ויש ימים שהוא פחות שמח ואז בוכה המון. מכל עניין פעוט.
אני תוהה אם יש סיבה אחת מובהקת להתנהגות זו או שזה מכלול של סיבות.
אני גם רוצה מאוד לדעת כיצד אני יכולה לעזור לו להיות ילד שמח יותר ?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 בוכה המון - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום ניקיטה,
הבעיה היא שאת כנראה רוצה נורא הוא יהיה שמח, הווא חש את הרגישות שלך והוא מצא דרך לקבל תשומת לב. חשוב לתת כמה שפחות התייחסות לבכי, ולתת חיזוקים על התהגויות יותר בוגרות. כמו כן כדאי להקדשי לו זמן אישי שבו שתחקו ותיהנו, ופחות תהיות עסוקיםבבכי או במשימות כלשהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אובססיהאולגה04/12/2012
הילדה שלי בת 3.5 ולפעמים אני מרגישה שהיא מתנהגת בצורה אובססיבית לגבי דברים למשל: אם היא רואה נעל הפוכה היא חייבת לסדר אותה אם יש מגירה פתוחה היא חייבת לסגור אותה, אם נופל לה משהוא כשהיא אוכלת על השולחן או על הבגדים היא לא תמשיך לאכול עד שאני אנקה וכל מיני דברים כאלה השאלה היא איך אני אדע אם זה נורמלי או לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה אובססיה - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום טלי,
אם זה מפריע לתפקוד השוטף אז זה כבר לא תקין וכדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא מפסיקה לשקרדודו04/12/2012
שלום, יש לי ילדה מדהימה בת 8 בכיתה ב', אני ואמא שלה גרושים כבר 3 שנים ובכללי אני לא גר בבית איתה 4 שנים יש לציין שאנחנו במערכת יחסים טובה מאוד והתקשורת בנינו מעולה עכשיו. הילדה מאוד אוהבת להיות אצלי בבית (אני מתגורר בבית הוריי כרגע) כי מפנקים אותה עד מאוד שם, בשנה שעברה הילדה הייתה מצטיינת בלימודים ומאוד אהבה לשבת וללמוד ולפתור תרגילים ולעשות חוברות אך השנה הכל התהפך, היא כל הזמן משקרת גם לי וגם לאמא שלה על השיעורי בית היא הביאה אותי למצב שבו אני כבר לא מאמין לה וכל יום שהיא נמצאת אצלי אני בודק לה את כל התיק ( כל מחברת וכל ספר), לאחר שלפני שבועיים שנתפסה על מספר שקרים יחד גם על הערות במחברת קשר וגם על אי הכנת שיעורי בית היא קיבלה עונש של שבוע לא לראות טלויזיה( היא כל הזמן נותנת לנו את התחושה שהטלויזיה הרבה יותר מעניינת אותה מכל דבר אחר בעולם) ולא נתנתי לה ללכת יום אחד לחוג ג'אז ( מה שגרם לה להכנס למצב של היסטריה מטורפת בכי צרחות בעיטות בשולחן ועוד- אני אציין ואומר שהיא ילדה שמחה מאוד אבל היא רגישה מידי מתחילה לבכות מכל דבר פשוט מכל שטות אפילו כשאומרים לה משהו שלא מוצא חן בענייה היא בוכה ) בת זוגתי שמאוד אוהבת ועוזרת לי עם הילדה מרגישה שלילדה יש התקפי זעם לפעמים, בכל אופן לאחר כל השיחות הרגועות מאוד החיבוקים והאהבה שאני מרעיף עלייה כמו כל משפחתה היא ממשיכה לשקר ופשוט לא מעוניינת לעשות שיעורי בית ואפילו לפעמים נותנת תשובה חצופה " מה אסור לי לשכוח" אני כבר לא יודע מה עוד לעשות ואיך לדבר איך לגרום לה להפסיק לשקר כל הזמן כי מלבד לשקר על כל מה שקשור לבית הספר היא לא משקרת בכלום ואפילו להפך אם מספרים לה סוד "בצחוק" על סבתא לדוגמא היא ישר תרוץ לסבתא שלה ותספר לה מה אמרו... תעזרו לי בבקשה אני לא רוצה לתת לה להדרדר כי אני יודע למה היא מסוגלת וכמה שהיא יכולה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא מפסיקה לשקר - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום דודו,
קודם כל כדאי לחדול מייד מהעונשים כי הם לא מועילים ורק פוגעים. הילדה משדרת מצוקה כלשהי. למרות אתם מפנקים אותה ומדתלים להיות הורים טובים משהו עדיין קשה לה וכנראה זו הדרך שלה לאותת עליו. כדאי לפנות לטיפול מסודר. אולי תתחילו בהתייעצות עם פסיכולוגית בית הספר ותמשיכו משם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)