פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איבחון פסכולוגי
    אאא
    25/09/2012

מה פירוש בהמלצות אבחון פסיכולוגי שיש להימנע מסביבה אנטיסיבית רגשית למה הכוונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון פסכולוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון פסכולוגי - תגובה

סמדר ריינר
    25/09/2012

שלום לך,
    זו שאלה שעלייך להפנות למי שערך את האיבחון. זה ניסוח אישי של עורך האיבחון ורק הוא יכול להסביר אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה השתנתה
    אירן
    24/09/2012

שלום רב.
    ילדה שלי בגיל2.8 שנה התחילה גן(לםני חודש בערך).עד אז גדלה בבית.הסתגלות לגן הולכת קשה מאוד. היא בוכה ימים,בוקר לפני הכן,אחרי כש באים לאסוף אותה מגן ומסתובבת כל היום עם בכי ,בלי מצב רווח,עצובה. רזתה מאוד,אין תאבון,מתלוננת על כאבי בטן....
    בתקופה זו היא ייתה חולה פעמים עם וירוסים....מאוד קשה לה

מה דעתכם? האם צריך טיפול פסיכולוגי? פיזיאולוגי,אולי לעשות לה בדיקות כי היא רזתה.?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה השתנתה

הוספת תגובה

• ילדה השתנתה - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2012

שלום לך,
    לא בטוח שיש בטיפול פסיוכלגי אלא לבדוק איך ניתן להקל עליה בגן, להתייעץ עם הגננות מה אפשר לעשות, אולי הגן לא מתאים לה, אולי הכניסה לא הייתה הדרגתית מספיק., אם נשארת עד ארבע אולי כדאי לקצר את היום וכו'. ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שירלי
    23/09/2012

יש לי ילד בן שנתיים ו- 3 חודשים ואני עכשיו בהריון ונמצאת בשמירת הריון בבית חולים ויש סיכוי שזה יימשך עד ללידה (אני בשבוע 28)
    מי שנמצא עם הילד זה גן עד רבע ל- 4 (עד עכשיו הוא היה חצי יום והוספנו עוד שעות כי לא הייתה ברירה אז זה די חדש לו) ולסירוגין אחותי , גיסתי , בעלי אוסף אותו מדי ערב בסביבות 7 והוא מכין אותו בבוקר גם לגן ומטפל בכל סידורי השינה ואוכל בוקר ערב
    השאלה שלי - מה הריחוק שלי ממנו עושה לו מבחינה ריגשית ופסיכילוגית
    אנו נפגשים לשעה קלה כמעט מדי יום לפעמים קצת פחות משעה
    איך נוהגים במצב כזה ? שאני בבית חולים והוא רחוק
    מה עלי לעשות איתו במפגש , לאמר לו
    והאם זה משאיר בו איזהשהוא נזק ריגשי או נפשי התקופה הזה
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2012

שלום שירלי,
    אני לא חושבת שהעיסוק בשאלה האם זה גורם לו נזק נפשי מועיל לך כרגע. ואם כן, אז מה? את יכולה לשנות את המצב?
    מה שחשוב כרגע הוא שאת תשמרי על עצמך במצב כמה שיותר רגוע, גם בשבילו וגם בשביל התינוק או התינוקת שבבטן, ולא תטרידי את עצמך בשאלות של אשמה שאין לך מה לעשות איתה.
    כשאת נפגשת איתו חשוב שתהיי רגועה כמה שיותר, כמה שפחות מוטרדת, שהוא ירגיש שאת שמחה לקראתו, אפשר לבקשמ מי שמביא אותו שיביא משחקים שלו מהבית ותשחקו ביחד ושתעשו משהו נעים שאתם רגילים ואוהבים במידת האפשר.
    ככל שאת תהיי יותר רגועה ושמחה כך הריחוק ביניכם יפגע בו פחות.
    בהצלחה, ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בלתי נסבלת לבן שנתיים וחצי
    מרים
    23/09/2012

אנחנו הורים לשלושה: בת ארבע וחצי, בן שנתיים וחצי ותינוקת בת ארבעה חודשים. הבן שלנו ילד מתוק, אנרגטי ושובב - הבעיה איתו היא בעצם מאז שנולד הוא לא ישן טוב בלילה ומתעורר מספר פעמים בצעקות מחרישות אזניים. הדבר היחיד שמרגיע אותו זה בקבוק תמ"ל.
    שתי הבנות שלנו ישנות כמעט מגיל אפס שנת לילה רציפה של 10 שעות בלילה והוא רחוק מזה כל כך. הבעיה מתחילה משעת ההשכבה, החל מהשעה שמונה בערב או אפילו קצת לפני אנחנו משכיבים את הגדולים במיטה (התינוקת נרדמת כבר בשבע בערב) ומנסים להקריא סיפור או סתם להכניס אותם לאווירת שינה - הגדולה נרדמת די מהר והבן משתולל, זורק כריות, בובות מוריד את הסדינים וצועק (והכל מבחינתו באווירה של צחוק - צועק וצוחק ומנסה להעיר את אחותו הגדולה). אנחנו נאלצים להוציא אותו מהחדר ומידי פעם מחזירים אותו ומקווים שיירדם.
    בסופו של דבר הוא נרדם לא לפני השעה 10 בלילה ואח"כ מתעורר עוד לפחות פעמיים עד הבוקר. הוא לעיתים מגיע אלינו למיטה בלילה ואנחנו נאלצים להעביר אותו למיטה שלו- והכל נעשה בצרחות כמובן. הוא לא מוכן להישאר בלי אחד מאיתנו לידו עד שנרדם.
    אנחנו די מותשים ודי מיואשים ולא יודעים האם מדובר בבעיה שאפשר לטפל. האם מומלץ להפריד בינו לאחות הגדולה? (התינוקת ישנה בחדר לבד)

הוספת תגובה

• התנהגות בלתי נסבלת לבן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2012

שלום מרים,
    ראשית, אם יש לכם אפשרות להפריד בינו לבין האחות וזה יקל עליכם למשלע אותו בלי להעיר את אחותו, אין בכך כל רע.
    שנית, עליכם לקחת בחשבון שלכל ילד יש טמפרמנט אחר. כנראה שהבן שלכם זקוק להרבה יותר פעילות והזדמנויות להוצאת המרץ שלו, כדי שיגיע עייף ככל הניתן לשעת ההשכבה וכן הוא זקוק לסמכות מאוד ברורה מצידכם, יכול להיות שזה לא מספיק לספר סיפור וליצור אווירת שינה אלא גם לתת הוראות בטון סמכותי ולא לאפשר לו לנהל את הסיטואציה. מעבר לזה אין באפשרותי לעזור על סמך הפרים שנתת. לכן אם עדיין אתם לא מצליחים להתמודד אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דינה
    23/09/2012

שלום,

הבת שלי בת 9 יש לה עולם מאוד מפותח היא יכולה לשחק לבד במשך שעות יחד עם זה משחקת עם חברים ואוהבת חברה. העניין הוא שכאשר היא משחקת לבד היא מדברת עם עצמה או עם הבובות האם זה נורמלי לגיל זה ? האם אני צריכה לאפשר לה להמשיך או להפסיק את זה. יש מסביבי המעירים לי על כך ואומרים שהיא די גדולה בשביל לדבר לדומם. אודה לתשובתך.

דינה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2012

שלום דינה,
    עדיין בגילה זה נורמלי, אני ממליצה להניח לה ליהנות מסגנון המשחק שמתאים לה ולא להתערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שליטה בכעסים
    אמא
    22/09/2012

לבני, בן כמעט 8, יש בעיה לשלוט בכעסים שלו. אנו נתקלים איתו במצבים שהוא לא מצליח לשלוט בעצמו כשהוא מתוסכל או כועס, ומוציא את זה בהתפרצויות מאוד קשות של צעקות, צרחות, בכי בלטי נשלט ואף אלימות כלפי מי שבסביבתו. הוא ילד גבוה וחזק מאוד פיזית, ולכן לפעמים הוא מסוגל לפגוע מאוד בילדים אחרים, גם בלי להתכוון. קשה מאוד להרגיע אותו במקרים כאלה, וכאנחנו רוצים להרחיק אותו, גם לנו קשה להחזיק אותו בכוח. זה גורם למצבים לא נעימים עם משפחה וחברים, ילדים מתרחקים ממנו, מה שגורם לו להיות מתוסכל עוד יותר.
    אני רוצה לציין שהוא סובל מ- ADHD ומטופל באדרל (במינון לא גבוה). הוא נמצא במעקב אצל פסיכולוג שמלווה אותו בעניין הקשב וריכוז.
    מה עושים במצבים כאלה? איך מתייחסים? הפסיכולוג אמר לנו לתת לו את הספייס שלו כשהוא בהתקף כזה, אך זה לא תמיד אפשרי (אם אנחנו לא בבית שלנו) וזה גם לא תמיד עוזר.
    אנחנו אובדי עצות. האם הפסיכולוג שמטפל בהפרעת הקשב מספיק כדי לעזור לנו גם בנושא הזה, או שאנחנו צריכים לפנות למומחה אחר? אולי בכלל הכדורים מחריפים את המצב?
    אשמח לעצות ממומחים בנושא.
    תודה,
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שליטה בכעסים

הוספת תגובה

• בעיות שליטה בכעסים - תגובה

סמדר ריינר
    22/09/2012

שלום לך,
    לא ברור לי מה זה מעקב אצל פסיכולוג בקשר להפרעת קשב וריכוז? האם זה מעקב תרופתי? אם כן זה לא פסיכולוג אלא פסיכיאטר, אם הפיסכולוג מתאים או לא זה תלוי בהכשרה שלו. נסו לתת יותר פרטים כדי שאוכל לעזור לכם. בעיקרון זה לא נכון שאני אתן עיצות כאן כשאתם נמצאים במעקב אצל מישהו אחר באופן שסותר את ההדרכה שאתם מקבלים כי בכל זאת הוא מכיר את הילד יותר ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי
    טירנה
    22/09/2012

בני בן שנתיים ו-9 מתחיל לבכות כשלא מקבל דבר מסויים. הבכי יכול להמשך גם שעתיים. לא מתרצה מכלום, גם אם קיבל מה שרצה. זורק את המוצץ, החיתול שמחזיק ביד, כל מה שקרוב אליו, ובנוסף גם מכה את עצמו או נושך את אצבעותיו.
    מתקשה לבטא את עצמו , עדיין לא מדבר ברור ולא תמיד מבינים אותו. אני מבינה שנובע מתוסכל, אבל אני מודאגת ומתוסכלת שהבכי נמשך המון זמן ומלווה בהכאה עצמית שלו.
    אני משתדלת להתעלם מהבכי, לעיתים פונה אליו כדי להסיח את דעתו אך זה מתגבר יותר.
    אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי - תגובה

סמדר ריינר
    22/09/2012

שלום טירנה,
    צריך להפריד כאן בין שני דברים. אם הוא ממשיך לבכות גם אם קיבל את מה שרצה, אז הוא לא בוכה מתסכול.
    אם הוא לא מובן, ומרגיש תסכול ובוכה, ואז את מתעלמת ממנו, הוא נשאר לבד עם בדידות נוראית ותסכול, במקרה כזה ההתעלמות לא נראית מתאימה.
    צריך להפריד בין המקרים שבהם בוכה מתסכול, ואז צריך לנסות להתעקש ולהבין אותו, פשוט לנסות הרבה דברים ולתת להם מילים, לתאר בפניו את מאמץ שאתם עודים לבטא את רצונו, כדי שילמד מזה לבטא את עצמו, וגם לתאר את הרשות שהוא חש, (זה מעצבן שאנחנו לא מבינים, בוא ננסה שוב, הנה הבנו...וכו').
    אם הבכי הוא למרות שהוא קיבל מה שרצה אז להתעלם גם אם זה לוקח שעתיים. חשוב שגם אתם תיזמו מתן תשומת לב שלא קשור לתסכול הזה, כי יכול להיות שזו בינתיים נהייתה דרך להשיג תשומת לב, ולכן חשוב לתת לו תשומת לב בדרכים אחרות דווקא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלים מהגן - תינוק בן 10 חוד'
    יעל
    22/09/2012

שלום,

בני בן 10 חודשיים ובספטמבר נכנס לגן לראשונה, אחרי שבילה איתי חופשת לידה ארוכה.
    מאז שנכנס לגן פיתח הרגלים אשר לא היו לו איתי בבית.
    כגון: החזקת השמיכה לאורך כל היום, גם כאשר לא במיטה. הגננות מאפשרות לו ללכת עם השמיכה ולגרור אותה לאורך כל משטח הפעילות בגן. דבר נוסף, שמתי לב שתמיד לא משנה באיזה שעה לוקחת אותו, הוא נמצא עם מוצץ בפיו. בבית, הוא קיבל מוצץ אך ורק במהלך שינה.
    ברור לי שכאשר נכנסים לגן, מחקים גם את הילדים האחרים. אך, בכל זאת זאת ההרגלים החדשים האלה מפריעים לי וההערות לגננות לא ממש עוזרות.
    האם נראה לכם שיכולה לעשות משהו בנדון? או שמדובר במלחמה מתישה מראש, הרי גם ככה בגן הם עושים כל העולה לרוחם...

הוספת תגובה

• דילגתם עלי - אודה לתשובה!

יעל
    23/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלים מהגן - תינוק בן 10 חוד' - תגובה

סמדר ריינר
    23/09/2012

שלום יעל,
    אלה לא הרגלים חדשים מהגן, אלא דרכו של הילד להתמודד עם הפרידה ממך. השמיכה היא סוג של חפץ מעבר, זה מה שילדים עושים כדי לבחור חפץ שמייצג את האם, החמימות שלה, המגע וכו', כשהם איננה. זהו שלב התפתחותי חשוב. אפשר לנסות לתת לו שמיכה קטנה משלו, שאיתה יוכל ללכת לגן, להשתמש בה בגן ואחר כך גם בבית, לאט לאט יהיה לה ריח מוכר, והיא תהיה שלו, ואלי זה יכול להחליף את השמיכה הגדולה שהוא גורר. כנ"ל לגבי המוצץ, המוצץ נועד להרגיע אותו כשאת לא בסביבה באותה אינטסיביות שהיית בעבר. טוב מאוד שהוא מצא מה שמרגיע אותו, ילדים אחרים בכניסה לגן יכולים לפתח תופעות קשות של קושי להירדם, בכי רב, חוסר תיאבון וכו'. אני מציעה שתניחי לבנך להישאר עם דרכי ההתמודדות שבחר, האו רק בן 10 חודשים, אין סיבה שלא יהיה עם מוצץ כל היום כמו ילדים רבים בגילו וגדולים ממנו, ואין סיבה שלא יהיה לו חפץ מעבר.
    אל תדאגי, כל זה יעבור לבד כשהוא יגדל ולא יהיה זקוק לזה פסיכולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    מיכל
    21/09/2012

שלום רב,

יש לי ילדה בכורה בת 4 וחצי. עקשנית ,אין לילה שהיא ישנה רצוץ גם שהיתה יותר קטנה. כל לילה הא מתעוררת כמה פעמים בלילה ונרדמת יחסית מאוחר. היא מתעוררת ובאה אלינו למיטה עד שלנו כבר נמאס ודיברתנו איתנו הרבה פעמים שלא נוח לא ואין לנו מקום וזה מיטה של אמא ושל אבא ולך ש מיטה משלך וחדר יפה וכ"ו.. וזה לא עוזר והיינו מעבירים אותה בלילה למיטה שלנו שהיא היתה באה אלינו וזה היה בצרחות שלה ובבכי של נפסק. או שהיא קמה באמצע הלילה רוצה שניפתח לה טלוזיה ואם אנו לא מסכימים עושה רעש ובוכה ומעירה את כל הבית ולא מעניין אותה שישנים או שרוצה לבוא למיטה שלנו ואנו לא מסכימים. לאחרונה אנחנו סוגרים את הדלת עם מפתח שלא תוכל להיכנס לחדר שלנו והיא באה מספר פעמיים רואה סגור בוכה וחוזרת לחדר שלה. האם אנו מתנהגים היטב? ומה לעשות עם הלילות שאנו עוברים ומתעוררים מספר פעמיים בגללה וזה תמיד היה ככה.
    והילדה מאוד עקשנית אם היא רוצה משהו ואנו לא מסכימים ולא נותנים אז הא נכנסת להתקף פאניקה בוכה צורחת שוכבת על הריצפה יכול להיות יותר משעה שהיא לא נרגעת. ולא מקשיבה בקולינו.
    אנא עיזרו לנו בדחיפות.

בתודה מראש ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלם מיכל,
    אתם עושים נכון, ואתם צריכים להמשיך בכך בעקביות. זה לא משנה שהיא עקשנית, יש תחומים שבהם חשוב שתהיו יותר עקשנים ממנה. עכישו זו תקופה טובה להרגיל אותה לישון במיטתה, כיוון שבלאו הכי חגים וחופש ואז זה פחות נורא שהיא מעירה בלילה את כל הבית. אם תהיו עיקביים לאורך התקופה הזו, ולא תאפשרו לטרור שהיא משליטה על ידי צרחות ובכי לנהל אתכם, אין סיבה עד אחרי החגים היא לא תרגע ותישן כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות אצל בן שנה וחודשיים
    אמי
    21/09/2012

שלום, בני בן שנה וחודשיים. לאחרונה הכל גן חדש שאותו מאוד אוהב, הקליטה הייתה קלה יחסית. במהלך הימים הראשונים לגן טסתי לשבוע לחו"ל ובימים אלו היה לבני התקף אסטמה חריף והוא הובל לבית חולים באמבולנס וקיבל במיון אדרנלין ובטנזול וגם טיפול מונע של פלקוטייד. מאז אירוע זה הכל התבלגן. השינה שהייתה רציפה התחלפה בהתעוררויות כל שעתיים (בני ישן לילות שלמים ויודע להרדם לבד) מאז המקרה הוא מכה את פניו כאשר הוא עצבני ומושך בשערו. תמיד הוא היה עצמאי ושיחק המון לבד ועכשיו צריך לשבת לשחק איתו אחרת מתעצבן וצורח וזורק הכל בעצבים ומתחיל להשתולל. בנוסף רוצה המון ידיים ולרוב לא מוכן לשבת בעגלה, הוא מקשיח את גופו עד כדי כך שהוא כמעט וקופץ לנו מהידיים

הוספת תגובה

• התנהגות אצל בן שנה וחודשיים - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלום אמי,
    אפשר להבין את ההתנהגות של בנך, עברה עליו טראומה, גם נסעת, וגם הוא הובהל לבית חולים עם חוויה של כמעט מוות ואת לא היית לידו, ברור שאחרי חוויה כזו הדברים הם לא כמו שהיו. יש צורך בהמון סבלנות, בשלב זה יש אכן לשחק איתו ולא לצפות לעצמאות בעניין כרגע, עם זאת ניתן לעיתים תוך כדי משחק רק לשבת לידו בלי להשתתף באופן פעיל, ולו לזמן קצר, ולהרגיל ואתו באופן הדרגתי שיש כל מיני אופנים שבהם אתם לידו, ויש יותר אפשרויות מאשר רק עצמאות מלאה או תלות מלאה. אפשר גם לעזור לו על ידי מילול תחושותיו, למשל: "אתה פוחד וחרד, אתה מרגיש שאתה לא יכול לבד, אנחנו פה כדי לעזור לך".
    אם אתם לא מצליחים להתמודד, אולי כדאי לגשת לקבל עזרה, למשל ביחידת אם תינוק בבית חולים איכילוב או במרפאה לגיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מכלב שנמצא אצלנו לתקופה זמנית
    יעל
    21/09/2012

אנחנו שומרים על הכלבה של גיסתי למשך חודש. בתי בת השלוש מכירה את הכלבה היטב ומאוד שמחה שהיא אצלנו עכשיו. אני מקפידה לומר לה כל יום שזה זמני ושהיא תחזור לבית שלה עוד מעט, אבל אני חוששת שהפרדה תהיה יותר קשה ממה שחשבתי. איך עלי להכין אותה ואיך להתמודד עם הפרידה?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• פרידה מכלב שנמצא אצלנו לתקופה זמנית - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלום יעל,
    מה שאת עושה זה בסדר. כמה ימים לפני הפרידה ניתן אולי לספור יחד את הימים שנותרו, ולחשבו על טקס פרידה שמתכוננים אליו מראש, שיכול לכלול הכנת ציור לכלבה, חיבוק, טיול משותף אחרון וכו', חשוב להזכיר שתמיד תוכלו לבקר את הכלבה כשתחזור לביתה. מעבר לזה זה בסדר לבכות להיות עצובים, חשוב לתת לה לבטא את תחושתיה כלפי הפרידה ולהיות סבלניים אליהם. זה לא מתפקידך למנוע ממנה את הכאב, כי הכאב הוא חלק מהחוויה, אי אפשר להימנע ממנו, אבל אפשר לתת לה להרגיש מובנת ולא לבד איתו. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות כפייתית
    רות
    20/09/2012

שלום וברכה,
    איני יודעת אם הגעתי למקום הנכון, מקווה שלפחות תדעו לאן להפנות אותי.
    ביתי הבכורה (מתוך 5) בת 11. בגיל 4 וחצי אני ואביה המגרשנו ואני נשאתי כשנה אחר כך. מאז גיל מאוד צעיר בכל פעם שישבה על כיסא פלסטיק, היא התנועעה בצורה אובססיבית על הכסא. בהתחלה התעלמנו, בגיל יותר מאוחר הפננו אותה לעשות זאת בחדרה. המצב רק מחמיר עם השנים. כיום במשך כל היום בכיתה היא נעה באובססיביות על קצה הכסא. התגובות קשות מצד המורה והחברות וזה גם מפריע לה אך היא טוענת שלא מסוגלת להפסיק למרות שמאוד רוצה. היא מבקשת עזרה. כשאני שואלת אותה מה היא מרגישה כשהיא עושה זאת היא טוענת שזה עוזר לה לריכוז ועושה לה כיף באיבר המין. יש לציין שהיא עושה זאת עד כאב וכל הרגליים שלה מאוד אדומות וכואבןת. פרט לכך היא ילדה מקסימה ואהובה. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות כפייתית

הוספת תגובה

• אוננות כפייתית - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלום רות,
    עליכם לפנות לטיפול דחוף. אתם יכולים לבדוק עם פסיכולוגית בית הספר לגבי השירותים הטיפוליים הקיימים באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפלות בגן
    קרנית
    20/09/2012

יש לי ילד בן 3.5 שנמצא בגן עיריה חדש. לגן הוא הגיע עם ילד שהיה איתו בגן הקודם (הילד גדול ממנו ביותר מחצי שנה), בהתחלה שמחנו שיהיו ביחד, אך לצערי נוכחתי לגלות שהילד הגדול משפיל באופן יום יומי את הילד שלי, אומר לו שהוא לא חבר שלו, שהוא לא רוצה לשחק איתו ודואג לטרפד לו קשרים חברתיים עם ילדים חדשים. הוא בעצם מנסה "להאדיר" ולהגדיל את עצמו על חשבון הילד שלי. כשאנו שואלים את הילד שלנו עם מי הוא אוהב לשחק - הוא נוקט בשם של אותו הילד, אבל הוא גם מספר לנו שאותו ילד מתייחס אליו לא יפה ואומר לו כל הזמן שהוא לא חבר שלו. היום כשבאנו לקחת את הילד שלנו מהגן הוא חשף את איבר מינו בפני הילדים בגן, ולאחר תשאול הבנו שהוא עשה זאת כמה פעמים, מבחינתי זאת קריאת מצוקה!
    דיברנו עם הגננת שאמרה שתפקח עין אבל אני לא שקטה ואני נמצאת במצב של מצוקה בגלל עצם המחשבה שפוגעים בבן שלי ורומסים את כבודו העצמי. האם כדאי להוציא אותו מהגן הזה? מה כדאי לנו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    השפלות בגן

הוספת תגובה

• השפלות בגן - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלום קרנית,
    קודם כל כדאי לעשות הפרדה בין העניין עם אותו ילד גדול ממנו לבין חשיפת איבר המין. זה לא מספיק שאת רואה בכך קריאת מצוקה. יש לבדוק לעומק יותר מדוע דווקא זה הביטוי של קריאת המצוקה הזו. הייתי בודקת עם בנך היכן ראה דבר כזה, מאיפה לקחת הרעיון ואם קרה משהו שמישהו נגע בו או חשף אותו ללא רצונו. את הבדיקה יש לעושת בקור רוח וללא האשמה. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות לגורם מקצועי כדי לברר את הדברים לעומק.
    לגבי הילד בגן, לא מיציתם עדיין את האפשרויות במצב בקיים ולא הייתי ממהרת להוציא מהגן. קודם כל הייתי מנסה לעסור לבנך להתחבר עם ילדים אחרים, מתאמת עם אימהות הזמנת ילדים הדדית אחר הצהריים ונותנת לגננת צ'אנס לעשות את ההפרדות וההגנה שביקשת ממנה. עצם ההתחברות של בנך דווקא עם הילד הזה תלויה גם בו ויכולה להתרחש גם בגן אחר, עם ילד אחר. כך שלא בטוח שמעבר גן הוא הפיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש
    איה
    20/09/2012

שלום רב,
    אני נוהגת לשיר לילדיי שירי ערש שקטים לפני השינה ובני בן החמש מאוד מתרגש ודומע בזמן שאני שרה. הדבר הדליק אצלי נורה שהילד שלי רגיש יתר על המידה ואני לא רוצה שהוא יהיה כזה, אני רוצה שהוא יהיה חזק מבחינה רגשית. אודה לעצה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

• ילד רגיש - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלום איה,
    נראה שאת מבלבלת בין רגיושת לחולשה. ילד רגיש לא אומר בהכרח ילד חלש. להיפך, זה בדרך כלל אפילו סוג של חוזק. לא לצריך לדכא את זה או להתערב בזה. אם יהיו מקומות שבהם זה יפריע לו בחיים לעמוד על שלו או להתמודד אז יש ללמד אותו כלים בהתאם. לצורך כך צריך דוגמאות ספיציפיות היכן הוא מתקשה. אם תביאי דוגמא כזו נוכל להתייחס. כרגע לא הייתי משנה כלום ונתנת לו לצמוח כמו שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לחרדה? ילדה בת 5.
    מיטל
    20/09/2012

בתי בת 5. שנה אחרונה בגן. הרבה ילדים חדשים וקטנים ממנה בהרבה (גן רב גילאים 3-6).. היא היחידה בגילה. ובנוסף לכל השינוי יש גם גננת חדשה.. היא בודדה, חווה אלימות מצד הצעירים, ננשכה והרביצו לה. לא מוכנה להחזיר בטענה שאסור להרביץ בגן.. אני מודאגת. היא עצבנית וכועסת. היא מאוננת הרבה. היא מתנדנדת על הכיסא ואינה יכולה להפסיק. ובימים האחרונים אף משתמשת בידיה לחיכוך.. שאלתי אם מישהו עשה לה משהו לא נעים(מיני) והשיבה בשלילה להצקה מהסוג המיני ואמרה שמציקים לה. האם להעביר אותה גן (אני שואלת בחשש- לאן להעביר עכשיו ?...)? הגננת החדשה אומרת שהכל בשליטה.. ואחרי החגים היא תהיה בסדר. האם להאמין לגננת ?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים לחרדה? ילדה בת 5.

הוספת תגובה

• סימנים לחרדה? ילדה בת 5. - תגובה

סמדר ריינר
    21/09/2012

שלום מיטל,
    חשוב מאוד שתייעצי עם פסיכולוגית הגן. אוננות כפייתית לא חייבת להיות קשורה בהכרח רק לגן, היא מעידה על מצוקה של הילדה שיכולה לנבוע בו זמנית מיותר ממקור אחד. חשוב שתתייעצו כדי להבין טוב יותר מה קורה לילדה ואיך כדאי לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה