מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טקס גמילהאידה03/09/2012
היי, רציתי לברר האם נהוג עדיין לעשות מין טקס גמילה לילד שמגיע לגן ללא טיטול - כלומר לציין שהוא ללא טיטול ויש לו תחתונים, לספר היכן הוא עושה את צרכיו ,לשיר לו שיר א ילדים ימחאו כפיים, ואולי שיספר קצת על החוויה- על הסיר שיש לו בבית, על התותונים מה צבעם,אולי להראות חלק קטן מהם, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס גמילה - תגובה
סמדר ריינר04/09/2012שלום עדן,
זו לא שאלה לפורום הזה, כדאי שתשאלי גננות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מאצבעאידה03/09/2012
בתי בת 3.10 ממוצצת אצבע מגיל 3-4 חודשים, אנחנו מדברים איתה על כך ומבקשים שלא תכניס את האצבע לפה, - זה לא כל כך עוזר במיוחד בשינה, כיצד ניתן לגמול מזה, האם זה נכון למרוח משחה חריפה, האם זה הגיל לגמילה מאצבע?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מאצבע - תגובה
סמדר ריינר04/09/2012שלום עדן,
לא נכון למרוח משחה,
תניחו לילדה, היא תיגמל בקצב הטבעי שלה. נסו לתת לה לבחור אובייקט מעבר אחר אם אין לה, בובה או דובי שיכולים לנחם ולהרגיע אותה במנוסף לאצבע וואלי אחר כך במקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גן- איך מחלטים?דקו03/09/2012
שלום,
בני בן שנתיים וחצי, נמצא בגן במשך שנה ולאור שינויים בגן יש לי התלבטות האם כדאי להשאיר אותו באותו הגן או לחפש גן מתאים יותר.
הוא נכנס למסגרת של גן בהיותו בן שנה וחצי והקליטה לא היתה פשוטה עבורו וארכה כארבעה חודשים (שכללו מחלות מרובות בין היתר). הוא לא הראה סימנים מובהקים של חרדה כמו אי הירדמות או התפרצויות זעם אך היו לא מעט קשיים לאכול בגן, ולטעמי הקושי העיקרי נבע מהיותו ילד בן 25 ילדים שרובם גדולים ממנו. במהלך השנה הוא השתלב מאוד יפה בגן, הפך ל"מותק" של הגן וניכר כי הוא מתפתח ולומד שם.
כאשר השנה הזו הגיעה נוכחנו לדעת שבגן נשארו רק 9 ילדים, כאשר רק 4 מהם מעל גיל שנתיים. מאז הילדה הכי גדולה בגן עזבה כך שהוא הכי גדול בגן ויש עוד שני ילדים בגילאי שנתיים וחודש וכל השאר קטנים מהם (הכי קטן בן שנה וחצי). הכניסה השנה לגן לא היתה קשה (מלבד בכי קצר בבוקר שהוא עניין שבשגרה אצלו) ונראה שהוא נהנה בגן.
אולם, אנחנו בהתלבטות קשה האם להשאירו בגן.
בעד להשאירו בגן:
[*]יקנה לו ביטחון להיות הילד הכי גדול בגן. זאת במיוחד לאור כך שהוא ילד שמבחינה חברתית יש לו עוד מה ללמוד- למשל,הוא לא עומד על שלו בעת משחק גם אם משחק עם קטנים ממנו. לא מתמודד לבדו כאשר מרביצים לו.
[*]עדיף שישאר בסביבה המוכרת והבטוחה מבחינתו.
[*]אנחנו צפויים לילדה נוספת בפברואר, כך שיהיה מעבר אחד שיכול להקשות עליו השנה
נגד להשאירו בגן:
[*]נראה לנו שאין לו מספיקים ילדים בני גילו שהוא יוכל להיות איתם באינטראקציה, לשחק איתם, ללמד וללמוד מהם- ישנם כמה גנים בסביבה בהם הגיל הוא שנתיים עד שלוש.
[*]המסגרת של הגן השנה לא תכין אותו לקראת מעבר לגן עירייה בשנה הבאה- יש יותר חוויה של פעוטון מאשר גן.
אשמח מאוד להבין האם השיקולים שלנו נכונים. האם יש עוד פרמטרים שלא חשבנו עליהם? האם יש משהו שנראה שניכר לעשותו בהינתן המצב שלנו? איך מקבלים החלטה?
עוד אציין, שקיבלנו החלטה שאם מעבירם רצוי שזה יהיה אחרי החגים כי אז לא תהיה קליטה "כפולה" (עכשיו ואחרי החגים).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן- איך מחלטים? - תגובה
סמדר ריינר04/09/2012שלום לך,
השיקולי שלכם בהחלט נכונים, אני ממליצה לכם להשיאר אותו, כי בעיני השיקולים בעד במקרה הזה מכריעים. לכל היותר הוא לא ילך בשנה הבאה לגן עירייה אלא לגן אחר, רך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דקו04/09/2012תודה רבה על המענה המהיר!
תשובתך חידדה לי שה"מחיר" שהוא ישלם על המעבר לגן אולי אינו שווה את זה.
אנחנו בהחלט לא רואים את המעבר לגן עירייה כמשהו מוחלט, ונראה עד כמה יהיה בשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר05/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגן של בת שנתייםמאיה03/09/2012
שלום, ביתי בת שנתיים ועברה קבוצה בגן. מכירה את רב הילדים אבל הגננת והסייעת חדשות. בבקרים בוכה כשאני עוזבת אותה ובהמשך היום לעיתים משחקת ושמחה ולעיתים עצובה ורוצה להיות רק עם המטפלת שהיא מכירה (שעברה מהקבוצה הקודמת).
היא מאד נצמדת לדברים ואנשים שהיא מכירה. לדוגמא לא מוכנה להפרד מהמטפלת הזו ושילדים אחרים יהיו איתה. המצב השתפר משבוע שעבר (שהתחיל הגן) אבל עדיין קשה לה להסתגל.
אציין שילדתי לפני 3 חודשים ובבית הכל בסדר על פניו מבחינת קבלתה את התינוקת החדשה. אוהבת אותה ומטפלת בה.
היא ילדה חכמה מאד, יש לה קליטה מהירה והבנה נכונה של סיטואציות (הגננות אמרו לא רק אני :) )
יש לי מס' שאלות:
1. האם התגובה שלה נורמלית לגילה?
2. כמה זמן הסתגלות נחשב הגיוני?
3. כיצד אנו בתור הורים יכולים לחזק לה את הביטחון ולשחרר אותה מהתלות החזקה מאד באנשים שהיא כבר מכירה (אם פגשנו חברים היא תמשיך לדבר עליהם ולהיזכר בהם פתאום לפני השינה) ?
4. האם העובדה שהיא מכירה את הילדים לא אמורה להעניק לה מספיק בטחון בגיל הזה?
סליחה על האורך...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
ד''ר שירי שדה שרביט03/09/2012מאיה שלום,
אענה בהתאם לשאלותייך:
1) התגובה של בתך היא נורמטיבית לחלוטין, והיה מפתיע/מטריד אם היתה נוהגת אחרת. הסביבה שלה השתנתה ולכן טבעי שתגיב לשינוי והוא לא יהיה מבורך ומשמח מבחינתה כרגע.
2) אם הבכי הוא מאוד קיצוני והילדה גם במהלך היום לא נרגעת, לא אוכלת, לא ישנה בגן וכדומה - גם שבוע לאחר החזרה לגן אחרי חופשת סוכות!! - אז יש מקום לבחון את ההסתגלות ומה שקורה בגן.
3+4) הילדה שלך מבינה היטב את הסיטואציה, ואת העובדה שילדים מוכרים ומבוגרת מוכרת אינם היינו הך. הילדים האחרים עסוקים גם הם בהסתגלות של עצמם, לעומת המטפלת שהיא אדם מבוגר ופנויה אליה. כרגע המטפלת הזו נותנת לה ביטחון, ולכן הכיוון צריך להיות לא לשחרר אותה מהתלות, אלא לפתח לה קשרים קרובים עם דמויות נוספות - עוד מטפלות בגן ועוד ילדים (למשל במפגשים אחר הצהריים).
חשוב לציין שוב, כי התהליך שאת מתארת הוא אמנם קשה מאוד להורים, אך הוא טבעי ואני מאמינה שלצוות הגן יש ניסיון וסבלנות לסייע לכם בהסתגלות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מושלם בביה"ס ומרדן עקשן בביתמאיה03/09/2012
בני הבכור בן 7.5 בכיתה ב'. הוא ילד טוב ותלמיד ממושמע ומושלם כמו שכל אמא היתה רוצה. הבעיה מתחילה כשאנחנו נמצאים בבית. הוא תמיד מנסה לומר את המילה האחרונה ובכל תחום. אני מרגישה שכל בקשה שלי אליו נגררת לחילופי תנאים כמו:"אני אכנס למקלחת אחרי שתסתיים התוכנית בטלויזיה" או "לא בא לי לאכול" או "אני אוכל רק מול הטלויזיה" גם כשאני באה לקראתו ומתגמשת הוא מנסה עוד ועוד למשוך את חוט הסבלנות שלי אם בדרך של השטתות וריקודים או בדיחה שפתאום נזכר בה או קסם שהוא חייב עכשיו עכשיו להראות לי. הילד הזה חכם ווורבלי ומפולפל מאוד. אני לא רוצה לעצור אצלו את התכונות האלה אבל הוא מצליח לגרום לי לצאת מהכלים ורק אז מתוך כעס ותסכול ניגש לעשות את מה שנדרש ממנו.
לעומת זאת בכל מה שנוגע להכנת שיעורים או קריאת ספר והכנת מערכת שעות הוא ניגש למשימות אלה ללא כל היסוס וברצון רב.
אני קרועה בתחושות שלי כי אני באמת משתדלת לפנות לו זמן ולהקדיש תשומת לב. יש לו אחות קטנה בת כמעט שנתיים ואני לא חושבת שהוא מקנא בה יותר מידי. והוא גם דואג לה ואוהב אותה מאוד.
השאלה שלי היא איך אני פותרת את משחקי הכוחות המתישים האלה שגורמים לי ולבעלי לאיים בעונשים כל הזמן ולהרגיש מותשים ועצבניים כל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מושלם בביה"ס ומרדן עקשן בבית - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט03/09/2012מאיה שלום,
הילד שלך נשמע באמת מאוד בוגר וחלום של כל אמא. הוא מצליח בבי"הס ועושה שיעורים ברצון. ההתנהגויות שאת מתארת מעידות על ניסיון להיות אתכם ההורים באינטראקציה ולמשוך את הזמן יחד. לאור זאת אני מציעה לנסות לפתוח את הנושא איתו ולדבר על כך באופן גלוי, ולהיות מוכנה לשמוע את תחושותיו. ובנוסף, חשוב לאפשר לו זמן אישי ופרטי עם כל אחד מההורים.
אם ההתנהגויות הללו יימשכו לאחר שתהיו בטוחים שאתם מקדישים לו מספיק זמן ותשומת לב בלעדיים, חשוב לתכנן את שגרת היום שלכם בשעות אחה"צ ובערב באופן מובנה יותר. ייתכן שכולכם מאוד עייפים ושחוקים בערב ולכן קשה לשמור על שגרה והתנהלות מיטביות. היצמדות לעוגנים של שעות קבועות לעצירת הצפיה בטלויזיה, לארוחת ערב, למקלחת ולשינה, עשויה לסייע מאוד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנתקע על משהו וקשה לו להשתחרריונה03/09/2012
נכדי בן 6, מבקש כל בוקר מאז שהתחיל את כיתה א כריך עם פסטרמה. גם הבוקר בתי הכינה לו את זה. הוא החליט שאינו רוצה את הכריך הזה, אבל לא הסכים לומר מה הוא כן רוצה. הוא "ניתקע" עם זה ועיכב את היציאה לבית הספר ברבע שעה. הוא הגיע לבית ספר לא מרוצה. המנהלת שפגשה אותו, שאלה מה קורה ואמרה, נמצא לו משהו לאכול בחדר המורים.
בתי סיפרה לי על כך ושאלה מה ניתן לעשות כדי שהוא ייצא מהמצב התקוע.
הצעתי להציג את השאלה בפורום
תודה
יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנתקע על משהו וקשה לו להשתחרר - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום יונה,
חשוב מאוד לא להתרגש מזה, לא קרה כלום, מכינים לו מה שיש, ואם הוא לא רוצה שלא יאכל. אין צורך להתרגש מכך שהוא לא מרוצה, וגם לא מזה שיישאר רעב כמה שעות. אם הוא יראה שאתם לא נסחפים איתו לעשות מזה עניין, זה יפסיק להיות עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה פשוטה ומעשית.
יונה04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וארבע לא רוצה לישוןיואב03/09/2012
שלום,
אנו הורים לילד בן שנתיים וארבעה חודשים. בסך הכל, הילד הינו ילד רגיל. קצת מרדן ועם עיכוב בדיבור, אך חייכן ושובב. הבעיה היא שקנינו לו מיטת ילדים במקום מיטת התינוק. הוא אוהב אותה אבל כעת הוא מסוגל לרדת מהמיטה והוא מעדיף להיות איתנו בסלון במקום לישון. ניסינו להחשיך את הסלון וללכת לישון בעצמנו, אך זה לא עוזר. הוא יורד מהמיטה והולך לישון בסלון. אנו מנסים להחזירו למיטתו בחדרו אך זה מלווה בצרחות ופתיחת דלת חדרו שוב וחזרה לסלון.
מה לעשות???
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וארבע לא רוצה לישון - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום יואב,
תתאר קצת יותר את התהליך ההשכבה לישון. איך אתם משכיבים ואתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מבולבלתחן803/09/2012
שלום, ביתי בת 4, מאד נבונה, בעלי ואני מרבים לריב ולא מסתדרים, לפני כחודש נגמר לנו מועד השכירות והחלטנו בעלי ואני לגור בנפרד כל אחד בבית הוריו, על מנת להחליט מה אנו עושים עם הזוגיות שלנו. בעלי לוקח את הילדה לישון איתו אחת ליומיים, הילדה מאד מבולבלת, האם זה רצוי שהילדה תנדוד מבית לבית?וכיצד עלינו לנהוג בסוגיה זו. אגב, אנו הולכים ליעוץ זוגי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מבולבלת - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום לך,
לא ציינת מה הסברתם לילדה. אם לא הסברתם לה שאתם נפרדים ומעכשיו הסידור יהיה כזה וכזה, אין פלא שהיא מבולבלת. אני מבינה שאתם לא החלטתם, אבל גם אם לא החלטתם אי אפשר להשאיר את הילדה בחוסר ודאות כזה, ולשנות את כל עולמה בלי שום הסבר.
נראה לי חשוב ששניכם תשבו איתה ושתסבירו לה שאבא ואימא לא מסתדרים ולכן כרגע הם לא גרים ביחד. זה לא קשור אליה, היא אל אשמה בזה ושניכם עדיין אוהבים אותה אותו הדבר. יכול להיות שבעתיד זה ישתנה אבל זה המצב כרגע. ואז להחליט על ימים קבועים כמו בסדרי ראייה, שבהם היא נמצאת אצל כל אחד מכם ולהסביר לה,ולשמור על הקביעות והיציבות של הסידור הזה כמה שניתן. עד שיהיה סידור קבוע והחלטה קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מעומק הלב
חן803/09/2012תודה רבה לך על התיחסותך המהירה, יישר כח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר03/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להכין את הילד לקראת הניתוחאלה03/09/2012
שלום רב,
בני בן 3 עתיד לעבור ניתוח של כפתורים.
האם צריך לדבר על הניתוח עם הילד?
האם צריך להכין אותו לקראת הניתוח?
מה אפשר להגיד לו כדי שלא יפחד?
תודה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להכין את הילד לקראת הניתוח - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום אלה,
בודאי שצריך לדבר עם הילד לקראת הניתוח. אין משהו שואמרים כדי שלא יחד כי ברור שהו איפחד במידה מסויימת, את לא יכולה למנוע את זה. אבל את כן יכולה לתת לו יותר מידע על מה שהולך לקרות כדי שהוא ירגיש יותר שליטה במצב. לתאר לו את יום ההגנעה לניתוח, שירדימו אותו, הוא ילדך ללישון ולא יכאב, ואתם תהיו בחדר ליד, ואחר כך תהיו איתו, וכיול להיות שיכאב לו קצת אחר כך אבל זה יעבור, וכו'. כדאי גם לקחת ביום הניתוח בובה שהוא קשור אליה ויוכל להחזיק איתו. צריך להסביר לו שזה ניתוח שיעסור לו לשמוע טוב יותר. ישנה גם אפשרות להתייעץ עם פסיכולוג רפואי בבית החולים לגבי העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי ביתשרה03/09/2012
בני בכיתה ב', ילד חכם ושובב מאוד. בענין שיעורי בית הוא כל הזמן רוצה עוד 5 דקות, לראות קצת טלביזיה, לשחק קצת, להיות במחשב קצת, כך הוא ממשיך וממשיך עד הערב, כשכבר אין לי כוח להתעסק איתו (יש לי גם תינוקת בת שנה). הוא לא מתקשה בהכנת השיעורים, היות וכשהוא עושה אז אין לו קושי מסויים, אני לא רוצה לוותר ולהגיד טוב אל תעשה, (כי ניסיתי והוא לא עושה ובבוקר לפני שהמורה נכנסת לכיתה הוא מכין או מצליח להתחמק מזה) דיברתי עם המורה מספר פעמים (הבעיה עוד מכיתה א וזו אותה מורה שמשתפת פעולה אך הוא כאמור מצליח להתחמק). מה לעשות - האם לתת עונשים? שהוא יהיה אחראי בלעדי לשיעורים? ניסיתי את כל השיטות וזה לא עבד - אחרי תכנית אחת, מיד לאחר הצהרון, נתתי עונש - הוא פשוט סוחב וסוחב וסוחב כשאני צועקת עליו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורי בית - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלוםשרה,
נשמע שנהיה ביניכם מאבק על שיעורי הבית. שיעורי הבית זו האחריות שלו. תני למורה ולו להתמודד. אם תניחי לזה מספיק זמן (לא יומיים או שבוע, אלא חודשיים נניח) הוא יוכל להתחיל להרגיש שהוא עושה את זה כי חשוב לו ולא כדי לרצות אותך. הוא יתחיל להרגיש שלא נוח לו להיתפס בלי, שמלחיץ אותו להכין דקה לפני השיעור וכו', כרגע הוא עושה לך דווקא וככל שאת צעוקת ככה המצב מחמיר. עונשים - זה לא כדאי בשום מקרה, כי הם לא עוזרים ורק מחמירים את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותרונית03/09/2012
שמי רונית ואני אמא לילד בן 9וחצי שנמצא בכיתה ג' (נשאר שנה בגן) הילד היה בגן שפתי במשך שנתיים ועלה לכיתה א' רגילה .יש לו בעיית קשב וריכוז ומקבל ריטלין .
תמיד היו לו בעיות חברתיות למרות שהיה בסדנא של מיומנות חברתית באופן פרטי וגם שנה שעברה בבית ספר .לפי מה ששמתי לב הבעיה בילד שלי כבר לא יודעת מה לעשות .
דוגמא אתמול ילד מהכיתה דיבר איתו והוא פשוט לא הגיב ולא הסתכל עליו .
אני עושה הכל כדי לעזור לו כמו שחיה טיפולת,חוג משחקי כדור (שהתחיל ממש עכשיו ),מקבל הוראה מתקנת לעזרה בלימודים ומהבית ספר גם מקבל הוראה מתקנת ואחרי החגים יקבל שוב את המיומנות חברתית .אני ממש לא יודעת איך לעזור אשמח לתגובה מהירה .חשוב לציין שעם מבוגרים אין לו בכלל בעיה ומאוד חברותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום רונית,
נשמע לי שאת אכן עושה כל מה שניתן. לא בורר לי מהתאור שלך האם לילד מפריעה הבעיה בכלל. יכול להיות שנוצר מצב שהילד מקבל המון טיפולים והמון התייחסות לקשיים שלו ולפעמים גם זה יותר מדי, כשלא ברור מה דחוף ומה מפריע לו באמת.ןזה נותן לו הרגשה שהוא ילד מאוד בעייתי שצירך המון טיפולים. אם העניין החברתי אכן מפריע לו והוא מתלונן על זה, המתיני לסדנת המיומנויות שנפתחת אחרי החגים ונוחי קצת. גם לעשות יותר מדי, זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות
רונית03/09/2012תודה רבה על התגובה המהירה
הבעיה שלילד זה פחות מפריע הוא לא מבקש ללכת לילדים אחרים
צריך לקרב בינו לבין ילד נוסף כדי שזה יעבוד .
זה לא נראה לי דבר נורמאלי שמדברים איתו והוא לא מגיב ולא מסתכל על הילד בחזרה
הוא לא הסכים להיות בחוג רק השנה הסכים שיש 2 ילדים מהכיתה שלו ואחד שהוא מאוד מתחבר אליו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום ורנית,
אם לילד שלך זה לא מפריע, חשוב מאוד לאבחן ולהבין למה. נשמע מהתאור שלך שהוא אכן לא מתעניין באחרים. זה לא רק עניין של מיומנות זה עניין יותר עמוק מזה. כדאי לאבחן את הבעיה לעומק כיוון שהיא לא קשורה לקשב וריכוז. אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי האבחון הדרוש במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות
רונית03/09/2012שוב תודה על התשובה המהירה
אם מי אני יכולה להתיעץ חוץ מהפסיכולוגית של בית ספר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום רונית,
עם כל פסיכולוג קליני שעובד עם ילדים באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות קשה לגן חדש-דחוףליאת03/09/2012
שלום, בתי בת 3.5 נכנסה השנה לגן חדש, היא גם נמצאת בצהרון של הגן עד 16:30
הילדה לדעתי במשבר רציני, בצהרון בקושי אוכלת ולטענתה לא אוהבת את הנשים שעובדות שם (הסייעת והגננת של הגן הולכות ב-14:00) ומתלוננת על זה שהיא עייפה-לא ישנים שם, רק שמים מזרון למי שרוצה לישון.. כל היום מדברת על זה שהיא לא רוצה ללכת לגן, ובוכה בכי תמרורים מהרגע שפותחת את העיניים בבוקר מדברת רק על זה...וגם בלילה לפני השינה שואלת אם הגן נגמר כבר.. הסברנו לה שכל אחד צריך ללכת בבוקר וכל הילדים הולכים
אנחנו לא יודעים אם כדאי להעביר אותה לצהרון פרטי (שהבת הגדולה הייתה שם ומאוד אהבה) או שלתת לה עוד זמן להסתגלות, מה דעתך? אנחנו פשוט לא רגילים לראות את הילדה במצב נפשי כזה, מילדה שמחה שמחכה בבוקר ללכת לגן היא הפכה לילדה שבוכה כל הזמן ורוצה שנישאר איתה בבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות קשה לגן חדש-דחוף - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום ליאת,
זו רק ההתחלה, ואולי צריך עוד קצת סבלנות, לבדוק עם עובדות הצהרון לגבי שנת הצהריים, מהבדיוק קורה. אם זה לא משתנה בטווח של שבוע -שבועיים ולא נרגע קצת, יכול להיות שכדאי לכם לחפש צהרון אחר בהנחה שיש צהרון שהתנאים בו יותר מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר,תודה רבה על תשובתך המהירה
ליאת03/09/2012אבל האם לא יכול להיגרם לה נזק/טראומה יותר קשה ככל שהזמן עובר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר,תודה רבה על תשובתך המהירה - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום ליאת,
אני מאמינה שאם אתם מבינים אותה, מכילים אותה ומנסים לעזור היא לא מרגישה לבד עם זה ואין סיבה שתיווצר טראומה. גם להיבהל מייד בלי לתת צ'אנס להיקלטות זה גם גורם נזק ומעביר מסר שאי אפשר להתמודד. כל ההתחלות קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התסגלות לגן- קשיים לא צפוייםדניאלה03/09/2012
שלום רב, ביתי האמצעית בת 4 והחלה גן טרום חובה (גן ערייה ) . להפתעתי ההסתגלות עוברת עליה באופן מאד מאד קשה- בכי בבוקר ולאחר מכן לפי דיווח הגננת בכי בכל מעבר (מהמפגש לחצר, מהחצר חזרה פנימה וכו') היא לא מצליחה למצוא את עצמה בגן לא חברתית , לא לימודית וכלל...
נתונים חשובים, אני בבית עם תינוק בן 4 ח' ואחיה הגדול חוזר הביתה אחרי בי"ס ולא בצהרון. היא כן בגן עם יול"א ולכן אוספת אותה ב16:15
נתון נוסף- היא הילדה שהכי הכי לא צפיתי שיהיה לה קשה , עד היום הייתה ילדה סתגלתנית עם המון בטחון פנימי והמון שמחת חיים. אם היו שואלים אותי שבוע לפני תחילת הגן אם יהיה לה קשה הייתי אומרת שלא.
מבחינתי הילדה השתנתה 180 מעלות.
כמה זמן אני צריכה להתעקש על הגן הזה? האם כדאי בכלל להעביר אותה? האם יעזור שאני יעביר אותה לגן ללא יול"א ואאסוף אותה ב14:00?
ומה אני עושה כדיי להקל עליה??? מרגיש לי שהיא במצוקה נוראית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התסגלות לגן- קשיים לא צפויים - תגובה
סמדר ריינר03/09/2012שלום דניאלה,
במשך השבועיים הראשונים עדיין סביר שיהיו קשיים. אם בהמשך זה לא מסתדר אכן כדאי לוותר על הצהרון, אם ניתן לא להעביר אותה גן אלא רק לוותר על הצהרון זה עדיף. בתקופה הזו כדאי להקל עליה במתן זמן איכות איתה אחה"צ במידת האפשר, לדבר איתה על מה שקשה לה, לעזור לה לשים את במילים, שזה חדש, שיש הרבה ילדים, שהיא עוד לא התרגלה. כמו כן כדאי לעזור לה להכיר חברות, להזמין אחה"צ כל פעם ילדה, ולעזור לה להרגיש בסביבה חברתית מוכרת ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת גיל מתאימה בגןme02/09/2012
שלום,
בתי (בת שנה ו-10 חודשים) מתחילה גן חדש בו 2 קבוצות: האחת, מגיל שנה ו-3 חודשים עד שנתיים; והשניה, מגיל שנתיים וחודש ועד 3. הגן שייך איתה לקבוצת "הקטנים".
אני בטוחה שאני לא האמא הראשונה (ולא האחרונה) המצויה בלבטים בעניין זה.
בתי בוגרת ומפותחת (שכלית) לגילה.
יש לה זכרון טוב; היא מבינה כל מה שאומרים לה; מדברת וגם במשפטים קצרים... מזהה ויודעת לקרוא בשמם של כלי תחבורה, כלי נגינה, בעלי חיים, ירקות ופירות, יודעת מילים של שירים ומדקלמת חלק מהם בע"פ (אף שלא כל אחד יבין משום שהשפה לא תמיד בהירה כמו במקרה בו היא רק אומרת מה היא רוצה). מסוגלת לשבת ולהקשיב לסיפור גם 15-20 דקות. מסוגלת לשבת בהצגה בקשב ושיתוף פעולה 30-40 דקות.
סופרת עד 10. מזהה צורות. מרכיבה פאזלים. אוהבת לצייר ומכירה צבעים שונים.
מכירה סיפורים ומסוגלת לענות על שאלות מרכזיות לגבי הסיפור. "מטפלת" בבובות. אוהבת בגן את האיזור של הגדולים -- עם המטבח העגלות והבובות וכו'. בעוד בקבוצת הקטנים לא ברור לי מה תעשה.
מאידך, אם תהיה בקבוצת הגדולים אני חוששת שתהיה הכי קטנה ותרגיש מאוימת או מתוסכלת. אין לי דרך להשוות בינה לביניהם מבחינה התפתחותית (הרי ייתכן שהיא מקבילה למישהו בגיל שנתיים ו-3 חודשים למשל). אני לא רוצה שישעמם לה בקבוצת הקטנים וששם פחות אולי משקיעים בתכנים כי הגן אומר לעצמו "מה כבר ילד בן שנה ו-5 מבין..."
מה כדאי לי אם כן לעשות? להשאיר אותה עם הקטנים (שם מתוך 15 ילדים יש רק אותה ועוד שניים בני שנתיים והיתר שנה ו-7 ומטה) או להעבירה לגדולים שם יהיו גם בני 3 או כמעט 3...??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת גיל מתאימה בגן - תגובה
סמדר ריינר02/09/2012שלום לך,
בעיני כדאי להשאיר אותה בקבוצת הקטנים, הביטחון הריגשי חשוב בגיל הזה הרבה יותר מגירוי שכלי. התפתחות שיכלית מואצת שבאה על חשבון ביטחון ריגשי היא דבר לא בריא שיש עימו נזקים שרואים אותם בגיל מאוחר יותר, באופנים שונים, של חרדות, פערים בהתפתחות וכו'. לאט לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינה ריגשית
me03/09/2012מבחינה ריגשית אני יודעת לומר שהיא ילדה רגישה. "מטפלת" בבובות ולפעמים גם בי :-) מחבקת ומלטפת; זקוקה לאהבה ולחיזוקים חיוביים ('כל הכבוד', מחיאות כפיים וכו').
השאלה אם הימצאותה כגדולה בין קטנים (לרבות העובדה שהם לא מפותחים ומתקדמי כמוה) לא גורמת לה לראות את עצמה כ"קטנה" במובנים שונים / בעלת ערך נמוך וכיוב'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינה ריגשית - תגובה
אבל היא קטנה! זה שהיא מפותחת שיכלית לא אומר שהיא גדולה. חשוב שילד ירגיש כמו בגיל שלו
בעצם מה שאת אומרת שלהרגיש בגיל שלה זה אומר שהיא קטנה מדי. יש בזה משהו שמעוות עבורה את המציאות. אני בטוחה שהיא תמצא את הדרך לשחק בבובות ולבטא את עצמה והגננות יסייעו לה בזה גם בקבוצה הזו. יכול להיות שאת מציירת לעצמך תמונת מצב קצת קיצונית מדי.בכל אופן ליתר ביטחון אולי כדאי שתדברי על כך עם הגננות ותבדקי מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוחה שהובנתי לגמרי
me03/09/2012הלוואי והילדים בקבוצה שלה ("הקטנים") היו בני גילה. אני לא אומרת שמשום שהיא מפותחתעליה להיות בקבוצה של הגדולים. הבעיה היא שהקבוצה אליה שויכה מורכבת ברובה מבני שנה ו-3 חודשים ועד שנה ו-7 חודשים... לכן החשש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוחה שהובנתי לגמרי - תגובה
זה אכן לא מה שכתבת בהתחלה, בהתחלה כתבת שהקבוצה הצעירה היא עד גיל שנתיים שזה עדיין טווח הגיל שלה. הנתונים שתארת עכשיו הם אחרים, ואין סיבה שהיא בקבוצה שקטנה ממנה בגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםלימור02/09/2012
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים. לפני כחודש שמתי לב שהיא התחילה לכסוס ציפורניים.
ממה נובע? איך עליי לנהוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים - תגובה
סמדר ריינר02/09/2012שלום לימור,
סביר להניח שבתךמשתמשת בזה לצורך הרגעה, כמו שילדים משתמשים במוצץ. נסי להרגיל ואתה לחפץ מעבר אחר, תני לה בלחור בובה או כל דבר רך ונעים שיש לו משמעות עבורה ויכול להרגיע אותה. שימי לב מתי זה קורה, האם זביב המעברים ביום או בכל סיטואציה אחרת סימן שיש משהו מלחיץ, נסי להסיח את דעתה ולהרגיע אותה בדרכים אחרות. אם זה לא עוזר כדי להמתין לגיל קצת יותר גדול שבו תבין יותר וניתן יהיה לרתום ואתה לשיתוף פעולה בהפסקת העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)