מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הרדמות ושינהמאיה14/09/2012
שלום רב. בתי בת שנה ושבועיים. נכנסה לפני 3 שבועות לפעוטון. לפני כן היתה אצל מטפלת ואיתי. עדיין יונקת מעט, לפני שינה ובבוקר. מאז כניסתה לפעוטון מתעוררת בלילה כל שעה, מתקשה מאד להרדם. בנוסף לכך יצאו לה הניבים לפני מספר ימים והיא גם קצת מקוררת. במהלך היום בגן ובבית היא חיונית ופעילה. השינוי הוא בשינה. בלילה האחרון נתתי לה אקמולי והיא ישנה רצוף 4 שעות ואחר כך התעוררה והתקשתה להרדם. זקוקה כל הזמן שנרדים אותה בידיים, וכן נרגעת על ידי הנקה בלילה שאני מנסה להמנע מכך. בגן נרדמת לבד. אינה לוקחת מוצץ וגם לא ממש אוכלת תחליפים לחלב (אלרגית לחלב ולא אוהבת את הצמחי והנוטרמיגן). חשבתי שאולי היא רעבה בלילה, אך מסרבת לבקבוק. בערב (7:30) אוכלת ביצה קשה עם אבוקדו ופסטה או לחם עם טחינה. לפני הפעוטון החזיקה לילה שלם יחסית.אני חוששת שמה השינוי קשה לה מידי רגשית או שזה פשוט רצף של דברים: פעוטון, צמיחת ניבים? אשמח לדעתך. האם כדאי ללכת לייעוץ מלבד פניה לרופא שלה ביום א הקרוב. האם ניתן להמשיך לתת אקמולי בלילה? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר14/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_שינה_תינוקות_הפרעות_שינה_ילדים' id=link]הפרעות שינה תינוקות, הפרעות שינה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר14/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר14/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מיואשתמייסא14/09/2012
יש לי בן בגיל 5 שנים, ילד מאוד חכם, ובעל יכולות קוגנטיביות גבוהות...יש לי שתי שאלות שאשמח שתעזרו לי ...
1) הגננת כבר מתחילת השנה מתלוננת שהוא לא יושב על הכיסא כמו שצריך בזמן שעת הריכוז שהיא עושה, אתמול נכנסתי לכיתה והיא התחליה עם התלוננות שלה שהילד לא יושב ולא מרוכז ושהיא מבקשת ממנו לענות על שאלה מסוימת הוא עונה על משהו אחר ועל זה כבר היא ממליצה להכניס אותו לשילוב ( עוד לא עבר חודש מתחלית השנה כאשר זה גן חובה חדש בשבילו המורה והילדים חדשים...).
בנוסף היא התלוננה שבקשה מהילדים לצייר אדם והוא צייר משהו אחר ואז היא קבעה שהוא לא יודע...והתחילה להראות לי ציורים של ילדים אחרים (פשוט עושה השוואה מולו)
ניסיתי להסביר לה שהוא יודע אבל לא יודעת מה שקרה לו אבל כמובן שלא השתכנעה, בסוף אמרתי לה שאני אתן לו בבית לצייר ושיביא את זה מחר וזה מה שקרה הוא צייר אדם עם כל הפרטים הקטנים שבפנים ואפילו הוא שם 5 אצבעות ...וששאלתי אותו למה לא צייר בכיתה אמר לי שהוא רצה לצייר משהו אחר . אני כן יודעת שהוא לפעמים עקשן ורוצה לעשות מה שבא לו אבל למה הגננת לא מנסה עוד פעם איתו ? למה כבר רוצה להכניס אותו לשילוב ? האם זה נשמע נורמלי.
באותו יום אני ובעלי הענשנו אותו בכך לא להדליק טלוויזיה ( הסברתי לו שהעונש הוא בגלל שלא יושב בכיתה ולא מקשיב למורה), זאת הפעם הראשונה שאנחנו מענישים אותו ...האם התנהגנו נכון? ומה עלי לעשות במקרים כאלה ? (כאשר אני יודעת שהבן שלי יכול אבל עקשן).
2) שאלה שנייה: אני ילדתי תינוקת לפני חודש וחצי ומאז הבן שלי השתנה מאוד ואת זה הסברתי למורה שלו אבל היא אומרת שזו לא סיבה מספיק טובה שהוא יתנהג כך, למרות שאני רואה שהוא מקנא מאוד מאוד.אני מנסה להיות איתו לבד שעה ביום עדיין שוכבת לידו בזמן השינה וקוראת לו סיפור כמו שעשיתי בעבר...אבל הוא מנסה תמיד להעיר אות התינוקת ופעמיים הוא נשך אותה (הוא אמר שרוצה לנשק אותה מהיד ואז נשך אותה....) , ולפעמים רוצה לשים לה המוצץ בכוח. אני לא יודעת איך להתנהג! במקרים האלה ניסיתי את שני הכיוונים להיות נחמדה אליו, להרחיק אותו ולתת לו חיבוק ולהסביר לו שהיא קטנה...ואוהבת אותו. וניסיתי להרחיק אותו בכוח אבל את שתי השיטות לא עזרו.
אני כבר מיואשת ולא יודעת איך להתנהג ולמי לפנות, אני מרגישה שזה לא הבן שלי שאני מכירה.
אני מבקשת את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מיואשת - תגובה
סמדר ריינר14/09/2012שלום מייסא,
ראישתי לגבי השאלה הראשונה, אני ממש לא ממליצה להעניש. עונשים לא עזורים ורק משפילים את הילד ומחמירים את הבעיה. שנית אין לך כל כך סיבה להיות מוטרדת מהמלצתה של הגננת לגבי שילוב. היא לא מחליטה לבד. לצורך כך צריך לאבחן אותו, ואז יוכלו לדעת אם יש בעיה או לא. זה לא סותר את העובדה שהוא ילד חכם ועם יכולות, אבל יכול להיות שקושי ריגשי, או קושי אחר, למשל בעיית קשב וריכוז או בעיה אחרת מונעים ממנו לבטא את יכולותיו, ואם זה כך עדיף אכן לאבחן זאת כדי לדעת איך לעזור לו, ואם זה לא כך, אז גם טוב לדעת שאין שום בעיה וזה גם ירגיע את הגננת. כך שאני במקומך הייתי משתפת פעולה עם הגננת בעניין, ונותנת לאנשי המקצוע במערכת לאבחן אותו לבדוק, זה לא יכול להזיק ורק יכול להועיל.
לגבי היחס שלו לאחותו, נסי לתת לו הכרה בכך שהוא מקנא וקשה לו. פשוט לדבר על זה שאת מבינה שהוא מקנא באחותו, ולפעמים הוא כועס, ולמדי אותו דרכים חלופיות לבטא כעס, למשל להרביץ לכרית, או פשוט להגיד, אני כועס, זה לא פייר וכו'. כמו כן יכול להיות שיועיל לך לקבל הדרכת הורים כדי ללמוד איך להציב לבנך גבולות בצורה אסרטיבית ומועילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מיואשת
מייסא15/09/2012תודה רבה על התשובה.
אחרי שדיברתי עם המורה הבנתי ממנה שהוא מנסה לעשות מעצמו צחוק מול הילדים, ז"א בשעת הריכוז הוא קם מהכיסא ומתחיל לעשות כל מיני תנועות שמצחיקות הילדים.
אותם תנועות הוא עושה בבית וזה התחיל רק לפני חודש וחצי (אחרי שילדתי ...).
על מה זה מעיד? ואיך אני יכולה לעזור לו ? שאני רואה שהוא עושה תנועות אלו איך עלי להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מיואשת - תגובה
סמדר ריינר16/09/2012שלום לך,
ברור שבנך עושה את התנועות האלה כדי להשיג תשומת לב. לכן הדבר היעיל ביותר הוא להפסיק להתייחס לתנועות האלה, ככל שתתעלמי מזה יותר כך המוטיבציה שלו לעשות את זה תפחת כי הוא לא מקבל את תשומת הלב שהוא מצפה לה. חשוב להיות מאוד עיקבית בזה, ולא לפעמים להתייחס ולפעמים לא, אלא אף פעם לא להתייחס. כמו כן חשוב לתת לו תשומת לב על התנהגויות חיוביות או בכלל תשומת לב חיובית יזומה על ידך גם אם הוא לא עושה שום דבר, כך שהוא לא יצטרך להשיג תשומת לב בדרך הזו. חשוב שתבלי איתו זמן איכות לבד, כדי לתת לו את ההתייחסות שהוא עדיין זקוק לה בגילו במיוחד אחרי שנולד/ת אח או אחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץשרי קנימח13/09/2012
בתי בת השלוש וחצי עדיין לוקחת מוצץ. כעקרון זה בעיקר בזמן השינה או כשהיא סתם עצבנית או בא לה להתפנק. לא ממש מפריע לי שהיא לוקחת מוצץ, הבעיה היא שהשניים שלה כבר מתחילות להתעקם ,וזה מאוד מפריע לי.
הייתי מעוניינת לדעת מהי המלצתכן לגמילה מוצלחת ?
תודה מראש, שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ - תגובה
סמדר ריינר14/09/2012שלום שרי,
כדאי ללמד אותה עוד דרכים להרגע. למשל כשהיא עצבנית, ללמד ואתה דיבור פנימי שממלל - מה קרה לי, למה אני עצובה, או כעוסת, איך פאשר לפתור את זה וכו' באופן שיקטין עם הזמן את התלות שלה במוצץ כדי להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בין אחים וגבולותשמרית13/09/2012
שלום,
בעקבות סיטואציה שקרתה לי עם ביתי , אשמח לחוות דעתכם, על מנת ללמוד מהמקרה לפעמים הבאות. בשהותינו בקופ"ח, ביתי בת ה-4 התחילה למלא בקבוק ממתקן תמי 4 שהיה במקום. היות והמים נשפכו החוצה אמרתי לה שהיא יכולה למלא בעזרתי, כדי שלא יישפך. היא סירבה. משסירבה לעזרתי- אמרתי לה שאם היא לא מוכנה, לא תוכל למלא את הבקבוק. התחילה סאגה של בכי, צעקות, השתתחות על הרצפה וכו'. חזרתי על דבריי שוב ושוב באסרטיביות, לקחתי את הבקבוק שוב ושוב, הרמתי אותה ממקומה שוב ושוב ועמדתי על כך שהיא לא יכולה למלא לבד, אלא רק עם עזרה ממני. אנשים ישבו במקום והיו עדים לבכי והצעקות שלא נגמרו.. מצאתי עצמי במבוכה ובהרגשה חסרת אונים. כשבנוסף לכך, אני מתרוצצת בין ילדי בן ה1.9 שמשתולל במקום וידיי ורגליי מתרוצצות ביניהם. אמא אחת קמה וניסתה להסביר לה בצורה יפה וסבלנית שזה נשפך והציעה לה אפשרות למלא מכוס אל בקבוק. ביתי נרגעה לדקה, הקשיבה לה אך מיד חזרה והתעקשה למלא את הבקבוק ישירות מהמתקן. לבסוף, הרמתי אותה ב"כוח" והלכתי מהמקום.
תפיסתי באותם רגעים היתה- שאם הצבתי לה גבול מסויים עליי לעמוד בכך ולא לוותר, למרות הסצנה והמבוכה מול כל האנשים. תחושתי לאחר מכן היתה שאולי הייתי אטומה כלפיה ולא קשובה לצורך שלה, וגם שטעיתי מעצם שהשתמשתי במילים "את לא יכולה...", על פני הצעת אלטרנטיבה אחרת, מה שלא כ"כ התאפשר כי שתינו היינו סוערות- היא מבחוץ, ואני מבפנים- עקב הבושה ותחושת חוסר האונים. מה דעתך?
לאחר המקרה, תוכנן ליסוע לפארק לשחק, ואמרתי לה שלא נוכל ליסוע בעקבות התנהגותה. אך עדיין לא ברור לי אם אכן זה נכון- כי אולי גם אני נהגתי לא בסדר.
בנוסף, אשמח לקבל חוות דעת על התנהלות נכונה מול ביטויי אלימות ותוקפנות של ילדיי האחד כלפי השני. ילדיי בני 7.8, 4, 1.9. כשהם מרביצים\צועקים וכו' האחד על השני אני כועסת עליהם ומבהירה שאצלינו לא מרביצים\נוהגים באלימות\מכבדים אחד את השני ולוקחת אותם ל"הפסקת פעילות" בספה- כי עכשיו מי שהרביץ לא יכול להיות בחברתינו, אך הדבר כמובן חוזר ונשנה ללא הרף.
אנא ייעוצכם.
בתודה רבה מראש,
שמרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין אחים וגבולות - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום שמרית,
לגבי הילדה בשאלתך הראשונה, טוב עשית שלא ויתרת. עם זאת הייתי מכניה כמה שינויים בתגובה. לא הייתי נכנזת איתה לויכוח ולא הייתי מסבירה שוב ושוב. מספיק להגיד פעם אחת. היא משעה, היא בכל זאת לא מסכימה, עכישו זה בסדר גמור שהיא תבכה, לא חייבת להגיב על זה. מה שקורה שמשהו שהתחיל כמאבק כוח יכול להיהפך לדרך לקבלת תשומת לב, וגם ככל שהיא מרגישה שאת מאבדת את העשתונות, היא נכנסת יותר ויותר לחרדה וצריכה יותר ויותר לבדוק אותך כדי להיווכח שיש לה איאמ חזקה. אז אימא חזקה אומנם לא מוותרת, אבל תלוי גם איך עושים את זה. אני ערה לזה הסיטואציה קשה ומביכה, ולכן כל אחד מאיתנו היה בודאי מאבד את העשתונות. אך כמו שאמרת - למידה לפעם הבאה. כמו כן לא הייתי מענישה אותה אחרי זה, עונשים הם לא דרך חינוך יעילה, הם לא עובדים, לא עוזרים ורק משפילים את הילד וגורמים להחמרה במצב בטווח הארוך.
לגבי האלימות בין הילדים, כדאי וחשוב ללמד ואתם דרכים אחרות לפיתרון סכסוכים, להראות להם איך אפשר לדבר אחרת, ובקיצור לא רק להגיד מה לא אלא לתת כלים מה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליחסים בין אחים וגבולות
שמרית13/09/2012שלום סמדר ותודה רבה על תגובתך, אשר האירה עבורי מס' דברים.
רציתי להתייחס ולשאול- ראשית, אציין כי לא הרגשתי שאיבדתי את העשתונות, ולא פעלתי כך. תחושת חוסר האונים והבושה (עם ההרגשה של איך אני נראית כלפי חוץ "אמא קשוחה\רעה"..) היתה אישית שלי ולא הבעתי אותה כלפיה\כלפי חוץ, גם לא הסברתי לה יותר מידי (מה שגרם לי לחשוב אולי שהייתי אטומה כלפיה כפי שכתבתי קודם)- התגובה שלי היתה מאוד מתומצתת- אך כן חזרתי על עצמי... אני מבינה כעת מדברייך כי היה עליי פשוט "לחתוך" את הסיטואציה קודם.
העלת נקודה שמאוד חשובה לי. בגישתי החינוכית אינני דוגלת במונח\שימוש של "עונש". יחד עם זאת, אני כן רואה לנכון לנקוט בתגובות\השלכות למעשיהם של ילדיי. חשוב לי שאם אינם נוהגים כשורה יבינו שיש לכך השלכה. זה אמנם בעצם סוג של עונש, אך אני משתדלת שיהיה בהקשר למעשה. לא תמיד ההקשר מוצלח... אני מוצאת, שלפעמים קשה למצוא תגובה כזו נכונה וראויה.
מבחינתי לד'וג- אם אחד מהם באמצע האוכל מתחיל להשתולל עם האוכל וסתם לזרוק אותו ואני מבקשת שלא, אני "מזהירה" כי בפעם הבאה הוא לא יוכל לשבת בשולחן יחד איתנו ויצטרך לאכול לבדו בשולחן אחר או לא ימשיך לאכול.
אני אשמח לשמוע באילו כלים חלופייים את רואה לנכון כן להשתמש (על פני עונש)?
לגבי האלימות- בהחלט אנסה ליישם ולפתח דו-שיח מפרה איתם בנוגע לכך.
רוב תודות,
מעריכה את גישתך וראייתך המקצועית, ומתחברת אליה מאוד, גם מקריאת תגובותייך לשאר באי הפורום. יישר כח גדול על פועלך!
שנה טובה ומבורכת!
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונש הוא לא דרך חינוכית?
רונית13/09/2012ילד צריך להבין את השלכות מעשיו ומה המחיר אותו הוא יצטרך לשלם. אם לא אז הילד יגדל ללא גבולות . בכל דבר בחיים/ בכל מסגרת ישנו מחיר שמשלמים על התנהגות לא מקובלת(לא משתמשים במילה עונש אבל המחיר זהו בעצם העונש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.
סמדר ריינר14/09/2012שלום גל,
בעיני עונש הוא לא דרך חינוכית. לפחות לא דרך חינוכית יעילה. את מוזמנת להיכנס לשאלות בפורום, מה שאני מבינה שאת עושה, ולהיווכח כמה הורים מתלוננים שהענישו וזה לא עזר. יש הבדל עצום בין מפגש עם המחיר הטבעי של מעשה לבין ענישה מלאכותית ומכוונת מצד ההורה. למשל כאשר ילד לא מסדר את החדר שלו. ילד שהוריו לא מענישים אותו בצורה כוחנית, יווכח בעצמו שהמחיר של אי סדור חדר הוא שהוא לא מצא את הצעצוע האהוב עליו. הווא יוכל לבחור, האם לוותר על הצעצוע או ללמדו להיות יותר מסוגר (כמבון שהורים בגיליאם קטנים אמרוים ללמד ילד לסדר, לסדר בהתחלה יחד איתו וגם לדרוש ממנו לסדר. לא על זה מדובר. מדובר על מקרים שבהם הילד גדל ומסרב והם בוחרים להעניש אותו לא להעניש אותו)ילד שוהריו יענישו אותו על אי סידור חדר למשל בכך שימנעו ממנו לצאת עם חברים, יהפכו את עניין סידור החדר למאבק בינם ובינו, הוא יגדל עם הרגשה שלשסדר את החדר זה בשביל ההורים, וייאבק בהם, ירגיש מושפל, מוקטן, וההתנהגות שלו תתדרדר יותר. זה ההבדל בין ענישה לבין לתת לילד לפגוש את התוצאות של המעשים. יש כמובן מקרים שבהם זה לא מתאים, למשל אם ילד רץ לכביש. גם כאן יש עוד המון דרכים להציב גבול מלבד ענישה. מספיק לפעמים טון סמכותי של הורה, עקביות בתגובות, ועוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליחסים בין אחים וגבולות - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום שמרית,
התגובה המתאימה ברוב המקרים במקום עונש היא פשוט התעלמות מההתנהגות הלא רצויה, כפי שהסברתי לך לגבי הילדה, אמרת לה פעם אחת וזהו, אחר כך זה בסדר אם היא ממשיכה לבכות, את לא צריכה להתייחס. כמבון לגבי התהנגויות שמכנות או לאימות צריך להפסיק ואתםן פיזית. אך אין טעם להגיד לה אחרי זה שלא תוכל לנסוע לאן שתכננתם וכו', זהו בפירוש עונש גם אם לא קוראת לו כך. לגבי ילד שזורק את האוכל, הייתי לקוחת ממנו את האוכל כדי שלא יהיה לו מה לזרוק, ומתעלמת משאר הפרובוקציות. אם הוא רוצה לאוכל, הוא מאור להרגע קודם. והוא אמור להתחייב לאכול בשקט. זה לא עונש, אלא מניעה של המשך האלימות שבה הוא זורק עליכם את האוכל. לא הייתי מושיבה ואתו לחוד כי בכך יש המון דחייה, ומתן תשומת לב ואיזו דרך הפוכה להפוך אותו למרכזי שוב, רק הוא יושב בצד, וזה מתן תושמת הלב גם אם שלילית והעצמת ההתנהגות על ידי כך. אם אין ברירה והוא ממשיך להתפרע בצורה שפוגעת באחרים פיזית הייתי מרחיקה אותו מהשולחן עד שיירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליחסים בין אחים וגבולות.
שמרית13/09/2012שוב, תודה רבה על תגובתך.
מתנצלת שאני "מקשה"- אך רוצה לחדד ולשאול- איך בעצם הילד לומד ונמנע בסופו של דבר מהתנהגות לא רצויה (ובטח שאלימות למשל) אם מתעלמים ממנה? וכיצד באופן זה באה לידי ביטוי הסמכות ההורית?
תודה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך..
שמרית13/09/2012ובעצם- איך לפי גישה\שיטה זו מציבים ומיישמים גבולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך.. - תגובה
סמדר ריינר14/09/2012שלום שמרית,
כמו שציינתי אלימות יש להפסיק פיזית מייד, ולתת כלים אחרים לביטוי כעס ותסכול.
ההתעלמות עוזרת בהצבת גבולות כאשר ההתנהגות של הילד נהפכה כבר למאבק בהורה ולדרך ליצירת קשר איתו והשגת תשומת לב. הפסקת תשומת הלב להתנהגויות אלה, תגרום לילד להבין שהוא לא משיג את תשומת הלב הזו, ואז אין לא טעם להמשיך בהן. כמבון שרצוי לתת תשומת לב על התנהגויות חיוביות במקביל, כדי לחזק אותן.
מעבר לזה יש צורך בעקביות, רבה. לא אוכל להתייחס מעבר לזה ללא דוגמאות ספציפיות מה מתאים בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך.
שמרית14/09/2012אין צורך בהתייחסות נוספת. הבנתי את משמעותם ועיקרם של הדברים\הדרך.
מודה לך מאוד על כל התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, שנה טובה.
סמדר ריינר14/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמפחד מבובה גדולהדנה13/09/2012
שלום רב!
בני בן ה-2.5 ילד מפותח ושמח שאוהב מאד להתנסות, להשתתף בהפעלות, מת על חיות, אוהב לשיר ולרקוד.
השנה בגן יש להם חוג חדש שבו מגיעה מפעילה עם בובה גדולה (לא ראיתי את הבובה אבל הבנתי שהיא בערך בגודל של החבובות) ומפעילה את הילדים.
לפי תיאור הגננות הבן שלי נורא נבהל מהבובה עד כדי "היסטריה" ובכה עד שלא הוציאו אותו מהחדר. לאחר מכן הן ביקשו מהמפעילה להראות לו את הבובה בסביבה שקטה אך הוא סרב ובכה שוב.
כאמור בד"כ אין משהו שהוא נבהל ממנו. הפעם היחידה שאכן הוא נבהל מבובה היה לפני די הרבה זמן כשמישהו הראה לו מחזיק מפתחות בצורת בובה ששרה כשלחצו לה על הבטן. ייתכן והבובה מהגן הזכירה לו את הבובה ההיא...
הגננת אמרה שאני אדבר עמו ואכין אותו בשבוע הבא..הבעיה שהבובה אינה ברשותי ואני אפילו לא יודעת איך היא נראית וכמובן אין לי שום יכולת לחשוף אותו לאותה הבובה לפי רצוני..
אודה לכן אם תייעצו לי מה לעשות במקרה כזה?
חבל שיפסיד הפעלה כיפית (כאמור הוא מאד אוהב לשיר ולרקוד) ומצד שני אני לא רוצה שיפתח ממש פחד יותר עמוק או יסבול אם נחשוף אותו בכוח..
תודה רבה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמפחד מבובה גדולה - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום דנה,
אני לא חושבת שחייבים לחשוף אותו בכוח. יש הרבה פעילויות כיפיות אחרות, ואם זה כל כך בלתי נסבל אולי אפשר לוותר. בכל אופן אפשר לנסות לחשוף אותו לדברים דומים, למשל בובות דומות גם אם זה לא בדיוק אותו הדבר בטלוויזיה או בציור או צילום באינטרנט. עם זאת, אני לא הייתי מתעקשת על זה, הוא בסה"כ בן שנתיים וחצי, קשה לדבר איתו ולהסביר לו ולא חייבים בכוח. כך שאם זה לא הולך עוד פעם או פעמיים הייתי שוקלת לוותר על החוג. לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דנה13/09/2012קודם כל המון תודה על ההתיחסות המהירה!
הבעיה שהחוג הזה הוא במסגרת הגן שלו..כלומר לא חוג שאני רשמתי אותו בערב ויכולה להוציאו בקלות (שזה בדיוק מה שהייתי עושה אילו זה היה חוג אחר הצהריים)..
הבעיה שיום בשבוע כל ילדי הגן הולכים להפעלה ע"י אותה השחקנית עם הבובה המפחידה.
למנוע ממנו ללכת עם כל הילדים זה אומר ששעה הוא יהיה לבד בחדר (שזה גם בעייתי כי מישהו יצטרך לשמור עליו ובטח הגננות נמצאות עם כל הילדים באותו החוג)...
כך שכפי שאת מבינה המצב הוא יותר בעייתי...הן מבחינה חברתית והן מבחינה לוגיסטית זה כלל לא פשוט למנוע ממנו את ההחשיפה לבובה..
השאלה אם בכל זאת יש דרך אולי כן לעזור לו להתגבר על הפחד?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום דנה,
את שאלת בשאלתך הראשונה האם להכריח בכוח להיחשף ולכן עניתי שלא. וגם אעניתי לך מה כן ניתן לעשות, למשל לחשוף דרך בובות דומות גם אם זה לא בדיוק אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה! חג שמח ושנה טובה!
דנה14/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה וחג שמח:-)
סמדר ריינר14/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדשסער12/09/2012
שלום. בתי בת שנה ותשעה חודשים נכנסה לגן חדש. כבר שבועיים הולכת לגן אך לשבוע שעבר לא היתה 3 ימים בשל וירוס. האם זה עדיין נורמלי שהיא כל היום בוכה בגן. יש לציין שהמטפלות אומרות שהיא יחסית רוגיעה על הידיים שלהן אך לא משחקת וצורחת ברגע שמורידים אותה מהידיים. היא היתה במשםחתון מגיל חצי שנה ומאוד נהנתה שם. האם יש טיפים לעזור לה?. בגן 37 ילדים עם 6 מטפלות בשתי קבוצות גיל אך במרחב פיסי אחד אים חלוקה של חדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש - תגובה
סמדר ריינר12/09/2012שלום סער,
שבועיים זה בערך הזמן להסתגלות, אך נראה שלבת שלך קשה שם. יכול להיות שהוירוס הוא חלק מהקושי בהסתגלות. אפשר לנסות לבקש מהמטפלות להניח אותה מהידיים בצורה הדרגתית, כלומר להניח אותה ולשבת לידה צמוד, ולשחק איתה, ורק אחר כך להתרחק קצת וכו'. אם זה לא ניתן או בלתי אפשרי הייתי בודקת אפשרות להעביר אותה לגן קצת יותר אינטימי וקטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצימילי12/09/2012
ביתי בת שנתיים ו 5 חודשים ועדיין מבקשת הרבה להיות על הידיים של אבא שלה, במיוחד אחרי הגן אבל מבחינתה זה יכול להימשך גם כל אחה"צ. בגן היא בין הגדולים ומאוד מנהלת את העניינים ומרגישה גדולה. יכול להיות שזה קשור לכך? היא עדיין לא מדברת שוטף לגמרי: חסרות לה מילים ולפעמים היא מתקשה להסביר את עצמה ומתרגזת. כשהיא בוכה ללא סיבה נראית לעין או אחרי שהורידו אותה מהידיים (אפילו אם ממשיכים לחבק אותה או לשבת לידה). במקרים האלה אנחנו מציעים לה ללכת להירגע במיטה וזה בד"כ עובד. היא נרגעת וחוזרת, אתמול אפילו ביקשה בעצמה ללכת להירגע במיטה. יש לי מספר שאלות: האם הצורך להיות כ"כ הרבה על הידיים הוא סביר לגילה? האם להילחם בזה או לזרום? (אבא שלה מאוד נלחם בזה ואני לא בטוחה שזה נכון) מה עושים עם התקפות הבכי האלה בגיל הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר12/09/2012שלום מילי,
הצורך להיות הרבה על הידיים בגיל הזה הוא כבר פחות סביר. זה טבעי ונורמלי שיהיו תקופות כאלה אבל אם זה נמשך כל הזמן זה לא אמור להיות כך, וטוב שאתם מציבים גבול ונראה שהוא גם עובד. אני לא כל כך מבינה מה השאלה כי נראה מצאתם את הדרך הנכונה והיא עובדת לכם, אני בעד מה שעובד. לא נראה לי שיש חשש שזה גורם נזק לילדה, תמשיכו כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי בן 5.5 שנגע בישבנה של ילדה בגןלילך11/09/2012
יש לי ילד בן 5.5 ,היום כששבתי מעבודתי בכדי לקחת אותו מהגן פנה אלי ואל בני בכעס אבא
של ילדה מהגן וטען שבני כל הזמן נוגע לה בישבן מאוד התביישתי התנצלתי וביקשתי מבני שיתנצל ושיבטיח שלא יעשה זאת שוב וכך עשה.
אני תמיד מסבירה לבני שהגוף הוא אישי ופרטי ושאסור לו לגעת באף אחד ללא רשות ולאף אחד אסור לגעת בו.
כששאלתי את בני מדוע עשה זאת הוא אומר :"כי רציתי"
הסברתי לו שוב שאסור לו להתנהג כך והענשתי אותו
בשנה שעברה בגן הגננת גם פנתה אלי פעם אחת ואמרה שילדי משחק עם חבריו הוא לפעמים מחבק אותם וכשהוא מדבר איתם הוא מתקרב אליהם דבר שהציק לחבריו.
ילדי הוא ילד טוב ומקסים שמקבל תמיד חום אהבה חיבוקים ונישוקים
אני יודעת שבגיל הזה הילדים מגלים את עצמם מבחינה מינית אבל האם ההתנהגות של בני נורמלית?, איך עליי להגיב ?
אודה לכם על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדי בן 5.5 שנגע בישבנה של ילדה בגן - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום לילך,
נשמע שיש משהו חריג בתהנהגותו של בנך שחורג מסקרנות מינית נורמלית אצל ילדים, וזה בא לידי ביטוי בכך שהוא כופה את עצמו בצורה לא נעימה על ילדים, ועוד אחרי שנאמר לו לא לעשות את זה. אני לא ממליצה לע עונשים, עונשים בדרך כלל לא עוזרים, ורק מחמירים את הבעיות שבהם מנסים לטפל. אני חושבת שכדאי לפנות לטיפול אצל איש מקצוע בהקדם, כדי לברר מהיכון נובעת ההתנהגות הזו, ואיך אפשר למנוע אותה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה שזו בעיה של מיניות
yael12/09/2012אלא יותר של אימפולסיביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה שזו בעיה של מיניות - תגובה
סמדר ריינר12/09/2012שלום גליה,
בעיות בהתנהגות המינית בדרך כלל באות לידי ביטוי בצורה אימפוליסיבית. האיבפולסיביות ואי שליטה בדחפים הם חלק מהבעיה כשיש התנהגות מינית בלתי מותאמת. עדיין העובדה שהאימפולסיביות הולכת למקום מיני, מדאיגה ומצריכה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שזו טעות?ענבר11/09/2012
בני בן השנה ו-11 חודשים נכנס לגן לראשונה ב 27/8/2012 עד אותו יום הוא היה איתי בבית.
בכל בוקר הוא בוכה מאוד והפרידה ממני היא מאוד קשה,בשבוע האחרון בעלי לוקח אותו לגן אך עדין הוא בוכה למרות שהגננת אומרת שהוא נרגע לאחר מספר דקות.
במהלך היום הוא צמוד לסייעת עד כדי כך שהיא לא יכולה ללכת להתפנות.היום הגננת אמרה שהוא רץ בינה לבין הסייעת אך גם משתתף קצת בפעילויות,משחק ומתעניין במה שקורה מסביבו.
בימים הראשונים לא אכל בגן ורק בבית.בשבוע האחרון הוא לא מוכן לאכול בבית.חשוב לי לציין כי הוא עדיין יונק בעיקר על מנת להרדם וגם בלילות האחרונים לא כ"כ רוצה לינוק.
אני לוקחת אותו מהגן ב12:20. הוא ישן חצי שעה מתעורר ושוב יונק ונרדם(לפני הגן היה ישן לפחות שעה וחצי-שעתיים ברצף).
בלילות הוא בוכה וצועק מתוך שינה וכמעט אינו ישן.
לפני הכניסה לגן הוא היה ילד שובב ומלא שמחת חיים שרץ ומשתולל ותמיד רדפנו אחריו.היום הוא רודף אחרינו ואם הוא לא רואה אותנו לשניה,אפילו בבית הוא בוכה.בחוץ הוא צמוד אלינו ולפעמים מייבב.
(אני לא יודעת אם זה קשור אבל פעמיים שלוש ביום הוא משלשל)
אני נקרעת מבפנים ויודעת שזה אמור להסתדר (הוא הילד השלישי,אבל אף אחד לא חווה את זה כל כך קשה).
והוא עובר משהו מאוד קשה,האם אני טועה שאני ממשיכה לקחת אותו לגן?
האם הוא צריך טיפול מיוחד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שזו טעות? - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום ענבר,
אני לא בטוחה שבנך זקוק לטיפול מיוחד. הסתגלות לגן יכולה לקחת כשבועיים. אנחנו כרגע בפרק זמן גבולי מהבחינה הזו. אם בשבוע הקרוב המצב נמשך לגמרי אותו דבר, אולי כדאי לשקול האם הגן מתאים לו. אולי הוא זקוק לגן קטן ואינטימי יותר, או ליום קצר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,אבל אני ממש מבולבלת
ענבר11/09/2012עוד שלושה ימים מתחילים החגים עם חופשות של כחודש לסירוגין.
ידוע לי שהתקופה הזו לא תהיה קלה. ולכן שבוע נראה לי מעט מידיי,לא?
לגבי פחות שעות, אני לא חושבת שיש מסגרת של פחות מארבע שעות.
ולשנות לו פתאום צוות ומקום נראה לי יקשה עליו יותר..סליחה,אבל אני ממש מבולבלת.
האם זה טבעי שכשהוא רואה אותי כשאני באה לקחת אותו הוא בוכה (לכמה שניות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,אבל אני ממש מבולבלת - תגובה
סמדר ריינר12/09/2012שלום ענבר,
ההצעות שלי היו כלליות, בין השאר בגלל שלא נתת שום מידע לגבי מספר השעות שהילד שלך במסגרת. כמובן שאם הוא נמצא שם רק 4 ארבע שעות אין לך לאן לרדת משם. זו הייתה רק דומגא לזה שמשהו הוא יותר מדי מבשבילו, ואולי צריך לראות איך להפחית. אם לא בשעות אז אולי מסגרת של הגן, אם ניתן למצוא מסגרת יותר קטנה. אם הילד לא מסתגל בשום פנים ואופן למסגרת, אז כן, צריך לשנות לו. אתם רק בהתחלה, הוא בכלל לא התרגל למסגרת הזו כך שאת לא משנה לו משהו שהוא רגיל אליו. זה עדיף על להמשיך במסגרת שלא מתאימה לו. לגבי החגים, זה לא רלוונטי. השבועיים מתחילת הגן כבר הסתיימו. אם עוד השבוע הזה אין שום הטבה אפילו לא חלקית, אנחנו אפילו לא נכנסים לחגים בשלביל להבין שמשהו כאן יותר מדי.
אם הילד בוכה כשאת מגי הלקחת אותו, זה לא תמיד בהכרח לא נורמלי, אבל אם כל התופעות של ההסתגלות נמשכות יותר מדי זמן זה אומר שצריך לנסות להקל על הילד אם ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניות ילדיםדייאנה11/09/2012
שלום,
הבת שלי בת 3, ולאחרונה התחילה לשכב על הבטן, לשם את היד בין הרגליים ולזוז.
הבהרנו לה כמה פעמים (תמיד בנועם) שלא יפה להתנהג ככה ליד אנשים,אפילו דברנו על המושג "פרטיות", שיש דברים שלא עושים ליד כולם, כמו קקי ופיפי... ממש לפי הספר, אבל היא ממשיכה.
לפעמים נראה לי שהיא מתנהגת ככה בכוונה לעצבן אותנו. סבתא שלה שומרת עליה בשעות הצהריים עד שאני חוזרת מהעבודה, ורק אצלה היא עושה זאת שוב ושוב ולא מפסיקה.
גם בבית היא היתה עושה כך אבל אחרי שדברנו היא הפסיקה עם זה, מישום מה בבית של סבתא היא ממשיכה.
המצב הזה ממש לא נעים לנו, ומפריע לי שגם אחרי שאומרים לה להפסיק היא לא מפסיקה, גם שמענשים אותה (לדג' מכבים את הטלויזה).
הבת שלי ממש נבונה וחכמה ובאמת ילדה מתוקה (מאוד ממושמעת), ולכן אני לא מבינה למה דווקא בנושא הזה היא כ"כ עקשנית.
מה לדעתך כדאי לעשות? תודה וסליחה על האריכות...
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניות ילדים - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום דיאנה,
הילדה שלך לא עקשנית והיא לא עושה את זה כדי לעצבן אתכם, היא כנראה מאוננת כדי להרגיע את עצמה. חשוב לפנות לטיפול בהקדם ולבדוק מה מציק לה ואת מה ההתנהגות הזו אמורה להרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהאולגה11/09/2012
שלום
הבן שלי בן 1.7 גמול ממוצץ כבר חודש הוא לא מבקש אותה יותר אבל אני רואה שהוא משתמש הרבה בפה שלו נושך את הובות שלו ולפעמים גם אותי. הבעיה הגדולה היא בערב כשצריך לישון הוא לא מוכן בשום פנים להכנס למיטה בהתחלה הייתי שמה אותו על הידיים שלי שרה לו שיר או מספרת סיפור והוא נרדם עכשיו הוא יודע שזאת שיטה להרדים אותו ולא מוכן לשבת אצלי ולא אצל אבא שלו הוא רוצה לשחק כל הזמן ואם אני מנסה שיטה שהצליחה לפני הוא מתחיל לבכות ואומר לי "לא רוצה שיר" "לא רוצה סיפור"...
ולפעמים הוא מתעורר בלילה ורוצה שאקח אותו בידיים ולפעמים זה נמשך חצי שעה או יותר.
מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום אולגה,
לא כל כך ברור לי מדוע גמלת אותו ממוצץ בגיל כל כך צעיר, הוא עדיין זקוק לו. הוא לא מסוגל ואין לו את הכלים להתמודד עם הגמילה הזו בגיל כזה. לכן גם הבהלה שלו גדלה, הוא כפי הנראה נגמל טרם זמנו בצורה שלא מתאימה להתפתחות שלו. יכול להיות שזה יישמע לך מוזר, וזכותך לא להסכים איתי, אבל אני הייתי מחזירה לו את המוצץ. יש לו זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אולגה12/09/2012אם אני מחזירה לו את המוצץ האם זה ישפיע על הגמילה כשיבוא הזמן ואם כן איך אני צריכה להתמודד?
ועוד שאלה האם לתת לו להשתמש בה איך שהוא רוצה או להגביל את זה לשעת השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר12/09/2012שלום אולגה,
זה לא ישפיע על הגמילה כשיגיע הזמן, ואני ממליצה לך לתת לו להשתמש במוצץ איך וכמה שהוא רוצה. לא הייתי מנסה לגמול אותו לפני גיל 3, וגם אז לא חייבים, לא מייד, ומאוד מאוד בהדרגה לא בבת אחת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- adhdאנונימי11/09/2012
הבת שלי בת 13, מאובחנת adhd, בעיית ביקור סדיר חמורה ביותר, יש לי התחושה שהיא סובלת מבעייה רגשית-נפשית, היא סובלת מהתפרצויות זעם בלתי נשלטות, היא פרובוקטיבית מאוד (רק בבית), אנטי קיצוני במיוחד לכל מה שקשור לביה"ס, יכול להיות שישנו פחד גדול מהסביבה, אלימה מילולית כשהיא בהתקף זעם, מתחילה טיפול אצל פסיכוטרפיסטית מטעם הרווחה, לא מטופלת בטיפול תרופתי, מכיתה א ועד היום לא הסתדרה במסגרת חינוכית רגילה, היתה תקופה ארוכה ביסודי דחויה חברתית. חושבת שכולם שונאים אותה ושהיא לא רצויה.
מאיפה להתחיל? אני יודעת שסידור כמו פנימיה לא יואיל לה, היא לא עצמאית, היא מאוד לא בוגרת לגילה,
איך לגרום לה להבין שהיא חייבת ללכת לבי"ס? עליי לציין כי אנו מנהלים איתה המון שיחות וכל המשפחה משתפת פעולה בעניין.
איך אפשר לעזור לה להיות כמו כולם? לא להיות כל כך פובית חברתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר adhd - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום לך,
מאחר ובתך מתחילה טיםול אצל פסיכותרפסיטית, כדאי ומומלץ להפנות את כל השאלות החשובות שאתה מעלה בפניה, היא זו שאמורה להכיר את הילדה ולתת המשלצה יסודית ומעמיקה לגבי מה טובתה. לא רצוי להתייעץ בםפוורם באינטרנט שבו המענה שיטחי וכללי כאשר יש אופציה הרבה יותר מפורטת ושבה מכירים את הילדה באוםן אישי ואמורה לתת את המענה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר10/09/2012
שלום רב,
בתי בת שנה כאשר חמתי שומרת עליה מאז שנולדה.
מרגע הלידה היא לא רצתה להירדם לבד,כדי למנוע ממנה חוסר בשינה וכן עצבנות יתר הרגלנו אותה (מתוך חוסר ניסיון)להירדם תוך כדי טיול בעגלה במהלך היום-אחרת היא היתה בוכה בלול ולא יושנת כלל.(שתי תנומות של שעה וחצי). ובלילה ראשית מרדימים אותה במיטת הורים וברגע שהיא נרדמת (לאחר כחצי שעה) מעבירים אותה ללול-והתינוקת יושנת שינה רצופה בערך מ-21 ועד 7 בבוקר של מחרת עם כמה יקיצות רק לטובת מוצץ.
התינוקת הלכה לגן לפני שבועיים במהלך השבועיים הללו לא לחצנו עליה עדיין לישון ולהירדם לבד בלול שלה.-בלילה שהיינו שמים אותה בלול היתה בוכה 10-15 דקות ונרדמת
כלומר היינו שמים אותה בלול אך אם הייתה קמה בלילה וצורחת עדיין היינו מעבירים אותה למיטתנו.
התינוקת ברגע ששמים אותה בלול (שנמצא בחדר שלנו) מתחילה לבכות ולצרוח ללא הפסקה. בלילות היה לנו יותר קל כי היא היתה עייפה ואחרי רבע שעה של בכי וצרחות(בלול) נרדמת.
אך אם היינו שמים אותה בצהריים בלול היא היתה יכולה לצרוח כמה שעות ללא הפסקה .
יש לציין כי להיות לידה בחדר ו/או ללטפה לא עוזר היא ממשיכה לבכות ללא הפסקה גם לאחר כשעה.
1.האם לפי דעתך אחרי שבועיים שהיא נמצאת בגן (שלפי דעתי די התרגלה לגן) הגיע הזמן ללמד אותה להירדם עצמאית או לחכות קצת שתתרגל לגן?
2.באיזה דרך לפי דעתך כדאי להרגיל אותה להירדם עצמאית ? האם בשיטת 5 הדקות?כי לא ניתן לשים אותה בלול ולהיות לידה כי היא לא מפסיקה לבכות?
3.מתי לפי דעתך כדאי לנו להעביר אותה לחדר משלה האם עכשיו(יחד עם למידה בהירדמות עצמאית) בהתחשב בעובדה כי היא שבועיים בגן ( בכדי לא להקשות עליה על חרדת הנטישה )או ראשית ללמדה להירדם בלול(איתנו בחדר ) ויותר מאוחר להעבירה לחדר משלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה של תינוקת
ד''ר שירי שדה שרביט17/09/2012שיר שלום,
אפשר להתחיל בהדרגה את הנחלת הרגלי השינה התקינים והבריאים לילדתכם. אני מציעה לסדר לפי סדר חשיבות את הדברים, ולעזור לה להגיע לכל שלב בעזרתכם. למשל, אני הייתי מתחילה בעזרה לתינוקת להירדם במיטתה. עדיף שהילדה תירדם ותתעורר באותו המקום, כי זה עלול להיות מבהיל לעתים עבורה וכמו כן היא תתקשה לקשר בין השינה במיטתה לבין הירדמות. אגב, כתבת שהיא ישנה בלול, עדיף שהיא תישן במיטה שאינה הלול בו היא משחקת במהלך היום. כפי שאנו המבוגרים לא משחקים במיטה ושוהים בה כל היום.
לצורך לימוד ההרגל של שינה במיטתה, כדאי לתכנן מראש אחה"צ פעיל, ארוחת ערב משביעה וטובה, אמבטיה מרגיעה ואז פרידה ברורה ממנה בהשכבה. עדיף טקס קצר שאינו מתמשך יתר על המידה. אפשר לבדוק כמה טכניקות של התרחקות שיעזרו לה, כמו ללטף אותה בעדינות כשהיא במיטה, לשבת בחדר מעט רחוקים ממנה, וכדומה. אולם המטרה היא שהיא תצליח להירדם במיטה. אגב, אפשר להשתמש בבקבוק ובמוצץ שהם מאוד מרגיעים ומקלים על הפרידה מההורים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
שיר17/09/2012אני מבין מתשובתך שכדאי כבר עככשיו (למרות שהלכה לפני שבועיים לגן-ויש לה חרדת נטישה) להעביר אותה לחדרה ושם ללמדה לישון לבד?
יש לציין שמאז שהיא הלכה לגן כל פעם שאנו מניחים אותה במיטתה היא מתחילה לבכות ולצרוח,וגם אם אנו נשארים איתה בחדר היא איננה מפסיקה.
חשוב לציין שדווקא בערב (20:00)כאשר היא הולכת לישון(במיטה שנמצאת אצלנו בחדר) אנו מניחים אותה במיטתה ויוצאים מהחדר,והיא לאחר 10 דקות של בכי וצרחות נרדמת ויושנת עד 6 בבוקר ואז כמה בבכי.
אך בצהריים למרות שהיא עייפה מאוד אנו עושים את אותה פעולה והיא בוכה כחצי שעה עד שעה ואז נרדדמת מקסימום לחצי שעה.(ולמרות שהיא עייפה מאוד היא ממשיכה לשחק ולא נרדמת לבד בשום מקום)
אנו עושים זאת כבר במשך שבועיים ואנו די עקבייים איתה אך עדיין זה לא נראה כאילו היא יכולה להרדם לבד בחדר,ויכולה לישון ללא המצאותינו שם.
1.מה היא הדרך הטובה לפי דעתך להרגיל אותה לישון במיטתה לבד( כי לא ניתן להיות נוכח איתה בחדר כי היא לא מפסיקה לבכות)?איך ניתן לגרום לה לא לצרוח כל פעם שמשכיבים אותה לישון ושתתרגל לישון לבד בחדר ללא תלות ההורים?האם הבכי הממושך יכול להזיק לה איכשהו?
2.איך ניתן להסביר את ההבדל כי בלילה היא בוכה 5-10 דקות ואז נרדמת לכל הלילה ובצהריים,ולא משנה באיזה שעה היא בוכה 30-60 דקות ונרדמת מקסימום לחצי שעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
שיר19/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
נעמה סבג שמש29/09/2012שלום שיר,
כרגע, כל עוד הילדה בהיסטריה מהמעבר אל תעשו שינויים.
תתנו לה להסתגל למצב החדש, עזרו לה עם הבכי, תהיו שם בשבילה. רק לאחר מכן, תתחילו תהלי הדרגתי של שינוי.
אתם מוזמים גם לעבור תהליך של ייעוץ שינה כסטאג' עם סטודנטיות המכללה.
בהצלחה!
נעמה סג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות.
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.5 עם כמה שאלותמילה10/09/2012
יש לי ילד בן 3.5 שעלה לגן עירייה , (יש לו אח בן שנתיים) הוא גמול אך תקופה קצרה לפני הכניסה לגן הוא לא היה מוכן לעשות קקי בשרותים רק בתחתון, עכשיו מה שקורה בגן הוא כנראה מתאפק ורק שמגיע הביתה הוא עושה קקי בתחתון, אני כבר נורא מיואשת מהנושא הזה של הקקי,
בזמן האחרון הוא נורא עצבני וכועס ובוכה מכל דבר קטן , למשל שמבקש משהו ואני לא מסכימה לתת הוא בוכה נורא ומתרגז, גם הוא נורא עייף כי לא ישן צהריים אבל ההתנהגות שלו נורא השתנתה. לא יודעת לפעמים איך להתנהג איתו.
דבר נוסף: בגן אני רואה ילדים שהם קצת יותר גדולים ממנו בכמה חודשים אבל אני רואה שהם עובדים על המחשב ומשחקים בכל מיני משחקים של מספרים וקוראים מספרים ועובדים יפה במחשב, הבן שלי לא מראה לי שהוא בכלל מתעניין בזה ולא כלכך מכיר את המספרים כי כמה שאני מנסה הוא לא מוכן לשחק במשחקים של למידה .
יותר פאזלים הרכבות ציור אבל לא משחקי למידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 עם כמה שאלות - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום מילה,
זה בסדר גמור שבנך לא אוהבת משחקי למידה. הו אעוד קטן ולא חייב. לגבי הבעיה של ההתהנגות והקקי, בנך סובל מאנקופרזיס, וכדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל בן שבעמיכל10/09/2012
בני בן שבע, לפני כשנתיים החלו אצלו פחדים, לטענתו ממפלצות, כתוצאה מכך לא מוכן ללכת בבית למקומות בהם אין לו קשר עין עם אחרים, בזמנו התייעצתי עם הגננת ואמרה שזו תופעה מוכרת שבדרכ חולפת מעצמה, אך זה הולך ונהיה גרוע יותר.
לציין כשהולך לישון בלילה, נכנס למיטה בליווי שלי מקבל חיבוק ונשיקה ונרדם לבד ללא אור בחדר אלא מעט אור במסדרון. אבל אם נדרש להיכנס לחדרו להביא משהו אפילו באור יום הוא פשוט לא מסוגל...
בבקשה עזרתכם הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל בן שבע - תגובה
סמדר ריינר10/09/2012שלום מיכל,
את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשבוה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)