מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתעוררת מוקדםגילה24/08/2012
סיתי בת ה-3 מתעוררת כל בוקר בשעה 5 וכמובן שעדיין חשוך והיא מוכנה לשחק ולהתחיל את היום.היא בת יחידה ונימצאת בבית איתי ועם הסבתא היא עולה לישון אחרי מקלחת וסיפור בשעה 8 ועד שהיא נירדמת יוצא בסביבות 8:30-9 .וישנה צהריים בשעה 1-3
הבנתי שבגיל הזה צריך לישון מקסימום 13 שעות אני עובדת עצוות ולא יודעת איך להגיע למצב שנישן קצת יותר
תודה מראש מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעוררת מוקדם - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום מעיין,
חשוב להסביר לה בצורה קצרה ברורה ותקיפה, שהבוקר לא הגיע עדיין ושעליה לחזור לישון. בודאי שלא לקום יחד איתה, ולא לשחק איתה. לא ציינת איך אתן מגיבות, אבל אם אתם מפסיקות לישון יחד איתה זה מאפשר לה לנהל אתכן. חשןו להבהיר לה שחוזרים לישון מייד ולהיות מאוד עקביות בזה. כמו שציינתי צריך להגיד לה את זה בצורה קצרה. ממש במשפט אחד ובטון תקיף והחלטי. לא להכנס לנאומיםף לשכנועים, התחננויות, כעסים, פרסים וכו'ץ פשוט קצר ולעניין, ולא להתייחס לבקשותיה לתשומת לב בזמן הזה. להחזיר אותה למיטה בצורה נחושה וברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעוררת מוקדם - תגובה
נעמה סבג שמש28/08/2012מעין,
בדקי אם מדובר בשעה קבועה בה ביתך מתערבת.
אם זה כך, התערבי בשעון הביולוגי. לטפי אותה כ 20 דק' לפני, צרי עוררות פיזיולוגית, תזוזה כלשהי. תתמידי בזה מס' שבועות.
בדר"כ דרך כך תשני את שעת הקימה.
במקביל, הציבי גבולות ברורים לגבי ההתנהלות בבקר בנושא זה.
בברכה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5נועה24/08/2012
שלום רב,
בתי בת 5 והיא ילדה להורים גרושים כבר במשך כשנתים, עד לפני כחודשיים כל פעם שאבא שלה היה בא לקחת אותה היא היתה מחכה לו בהתלהבות והולכת לשם ממש בכיף.
בתקופה הזאת אני התחלתי מערכת יחסים עם בן זוג אחר שבתי מאוד אוהבת אותו ואת משפחתו (בעיקר את אימו) והחליטה שהיא רוצה רק שנלך לביתם של בן זוגי ואימו (כי כל האחיניים שם תמיד), ובכל שבת שניה היא לא רוצה ללכת לאבא שלה כי היא אומרת שהיא רוצה לישון רק איתי ולהיות איתי, גם בערבים היא לא נותנת לי ללכת לשום מקום ומתחילה ישר לבכות ולהגיד שהיא רוצה רק אותי, כל יום אני אומרת לה שהיא הדבר שאני הכי אוהבת כדי שלא תחשוב שבן זוגי "לקח אותי ממנה", האם זאת חרדת נטישה? איך אני אמורה לנהוג איתה?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום נועה,
זו לא חרדת נטישה, אלא צורך של בתך לראות בעצמה כמי שמנהלת את העניינים וסירוב שלה לקבל שמישהו חדש נכנס למשוואה. אפשר להבין שזה קשה לה, אבל לא ללכת עם זה.
אפשר למשל להקדיש לה מדי פעם זמן איכות כשאתן לבד בלי בן הזוג שלך, להקפיד על מקומה מבחינת החדר שלה, החפצים שלה וכו'. עם זאת לא נכון לאפשר שינה שלה איתך, וכמו כן לא היא מחליטה איך ומתי היא רואה את אביה. אלה דברים שהמבוגרים קובעים, גם אם זה נעים לה וגם אם לא. זה לא נורא אם היא בוכה ומוחה. כמובן שלא רצוי שכל ערב את תלכי, אבל אם פעם פעמיים בשבוע את יוצאת בערב, היא בהחלט יכולה לעמוד בזה גם אם זה לא נראה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5 -המשך לתגובתך
נועה24/08/2012סמדר אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה לשאלותי, ברצוני להוסיף פרט מאוד חשוב, אני ובתי מתגוררת אצל אבי וישנות יחד באותו חדר ובאותה מיטה ונראה לי שגם בגלל זה מאוד קשה לה ועוד משהו שברצוני לציין, את החופש הגדול היא התחילה בקייטנה ולאחר שהקייטנה נגמרה והוריי היו עוזרים לי כל אחד בתורו לשמור עליה היא הייתה מעדיפה לשבת מול הטלויזיה מאשר לצאת ולטייל וכאשר ההיתי מגיעה מהעבודה איתי היא הייתה מוכנה לצאת לטייל.
שוב תודה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5 -המשך לתגובתך - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום נועה,
סביר להניח שזה בהחלט מקשה עליה שאתם ישנות ביחד. אני מבינה שזה נובע מאילוצים, אבל זה מאוד לא בריא עבורה, וברגע שתיה לך אפשרות להימנע מזה, כדאי למהר ולעשות את זה. העובדה שהיא סירבה לטייל אלא רק איתך מעידה על קשר תלותי מדי ביניכן, ולכן זה מצויין שיש לך בן זוג, וחשוב שבעתיים ליישם את מה שהצעתי בתשובתי הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן ארבע מאינו רוצה לגדולחני23/08/2012
שלום אני אמא לילד מקסים בן ארבע, לאחרונה בכל פעם שאני שואלת את בני מה ירצה להיות כשיהיה גדול אני מקבלת תשובה חד משמעית של: "לא רוצה להיות גדול" . בתחילה לא כ"כ ייחסנו חשיבות לנושא אך לאחרונה אני ובן זוגי די מודאגים מהנושא כיוון שעוד לא נתקלנו בילד שלא רוצה לגדול ובד"כ כששואלים ילד מה ירצה להיות כשיהיה גדול מיד הוא עונה אני רוצה להיות כך או כך, אני מנסה להבין מה פשר תשובותיו של בני וכשאני שואלת מדוע אינו רוצה להיות גדול הוא עונה בקול תקיף "ככה, לא רוצה להיות גדול". חשוב לציין שבני די חברותי ודי משתף אותנו בכל אשר עובר עליו וכאן אני מרגישכ שאני נכשלת אני פשוט לא מבינה מדוע ילד בן 4 אומר משפט שכזה. אשמח לקבל איזושהו ייעוץ או תשובה שתציג בפניי את פשר המילים הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן ארבע מאינו רוצה לגדול - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום חני,
ילדים רבים חשים לעיתים שהם לא רוצים להיות גדולים. בדרך כלל הם לא חשים כך כל הזמן, אלא חלק מהזמן, כי זה כיף גם להיות קטנים.
יכול להיות שהציפיות שלכם מהילד הן מוגזמות, ואתם נורא רוצים לראות כבר איך היכולות שלו גדלות ואיך הוא גדל, וזה מפעיל עליו לחץ גדול מדי ולכך הוא מגיב כך. גם לא ברור לי מדוע יש צורך לשאול אותו כל כך הרבה מה הוא רוצה להיות כשהוא יהיה גדול. אולי כדאי שקצת תניחו לו, תורידו את הלחץ, וכשהוא ירצה לגדול ולחשוב מה הוא רוצה להיות זה יבוא ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שלא הולכת לחברותיעל23/08/2012
שלום,
יש לי 3 ילדים. ילד בן 10 ילדה בת 7 ותינוק בן 7 חודשים. ביתי ילדה פיקחית וחכה ןכלל לא ביישנית. הייתה הולכת לחברות וחוגים אבל מאז שילדתי היא דבוקה אליי.
היא לא מוכנה ללכת לחברות וגם לא לחוגים. מוכנה שחברות יבואו רק אליה וגם אז היא מאוד שתלטנית.
קשה לי עם זה שהיא דבוקה אליי ולתינוק כל היום וכל היום היא משתעממת ורוצה לשחק איתי.
מה עושים? אני 7 חודשים מכילה את הנושא אבל כבר אין לי אוויר.
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שלא הולכת לחברות - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום יעל,
את באמת לא אמורה להכיל את הנושא, זה לא בריא לה ולא טוב בשבילך. את בעצמך מבינה שזה משהו שקשור להולדת התינוק, בתך חרדה לאבד אותך ומקנאה מאוד. כדאי לשוחח איתה על זה, תוך מתן לגיטמציה לקושי שלה. כדאי גם להשתדל לבלות איתה זמן איכות לבד, בלי האחים שלה מדי פעם. עם זאת, בשאר הזמן, חשוב שלא תנסי להעסיק אותה ולהענות לדרישות שלה. חשוב שהיא אכן תחוש את השיעמום ושאת לא תמצאי לה פתרונות כל הזמן, וכן חשוב שהיא לא תרגיש שהיא מנהלת אותך. חלק מההתנהגות של בתך מתוארת על ידך כשתלטנות, וזו התנהגות שנובעת מחרדה. ייתכן שהחרדה נובעת מתחושה שלה שאת נחלשת(גם אם השתלטנות היא עם החברות שלה), אולי אחרי הלידה ואולי מסיבה אחרת. חשוב שתנסי לשחזר האם זה כך, ולאם כן לחזור ולהציב גבולות, גם אם היא לא מרוצה מזה. חלק מהצבת גבולות זה לאלאפשר לה לנהל אותך כסוכנות תעסוקה ופנאי שלה. אם היא משתעממת ולא מרוצה זה לא תפקידך לגרום לה להיות מרוצה, לא נורא אם היא תבכה ותתעצבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל26/08/2012האם זה בסדר להודיע לה שלא יבואו אליה יותר חברות עד שהיא לא תלך אליהן?
האם זה בסדר לחייב ללכת לחוג אחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר26/08/2012שלום יעל,
לא נראה לי שכדאי להתערב לה בחיים החברתיים בדרך של הכרחה. חוג זה משהו שעושים כהנאה, והכרחה הופכת את זה למשהו בשבילך ולא בשבילה. לא זו הדרך להציב גבולות, אני מציעה לך לא להתערב בכלל בעניין החברתי. לא כדאי לנסות לעזור לה בדרך כוחנית, זה לא מוביל לשום מקום ולא פותר באמת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג?אסתי23/08/2012
הבן שלי (סנדוויץ) בן 8 וחצי עולה לג'. ילד חכם נבון מאוד. באמצע כיתה ב נאמר לנו שיש לו קצת בעיות חברתיות. הוא לא משותף במשחקי החברה בהפסקה, מנדים אותו, הוא מגיב בהצקות.... כמו כן הוא יושב בכיתה וכל דבר קטן מתסיס אותו. חשבנו על בעיות קשב (יש לנו במשפחה..) ואנחנו בדרך לפגישה עם נוירולוג. לפני מס ימים התקשרה המחנכת משנה שעברה והזכירה שהיה לו סיפור עם ילד בכיתה ו שהציק לו המון. ואולי יש קשר לזה כי היא לא זוכרת שהוא היה ככה לפני. אין לנו תיארוך מדויק!
אני יכולה להצביע על כך שהוא לא יכול לדחות סיפוקים. הכל כאן ועכשיו! כאשר אני מדברת איתו הוא לא מספר ! יש תחושה של סיפורי כיסוי. כשאני חוקרת זה כמו בונקר...אבל התחושה היא שיש משהו שמציק לו. האם כדאי ללכת לפסיכולוג ילדים בנסיון לפתוח את הילד ולראות מה באמת?? אולי תוכלי להמליץ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג? - תגובה
סמדר ריינר23/08/2012שלום אסתי,
יש כאן כנראה שילוב של מספר בעיות, אולי גם קשב וריכוז, אולי גם בעיית תהנגות ובעיה חברתית שנבעת ממנה. אני חושבת שיועיל לעושת את שני בדברים במקביל, פנייה לנוירולוג ופניה לטיפול פסיכולוגי. אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם או לבקש מפסיכולוגית בית הספר המלצה על השיורתים הטיפוליים באיזורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אגליה22/08/2012
שלום
הבת שלי בת 6.5 עולה לכיתה א' אני אמא מאוד רגישה רציתי לשאול אם אני יבכה מהתרגשות (זה בטוח יקרה) ליד הילדה בליווי למפגש וליום הראשון לתחילת הלימודים האם זה לא טוב? כי אם תגידי לי שזה לא טוב אז אני יעשה הכל להיות חזקה ולהעביר לה מסר של כוח וביטחון חשוב לי לציין שהיא ילדה שאהבה את הגן ולא היו בעיות מיוחדות
אז לנסות להיות חזקה או שמותר להראות צד כזה גם של התרגשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום גליה,
התרגשות זה בסדר גמור, מזל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותורוניקה22/08/2012
שלום רב
הילדה שלי בת 4.5 כאשר בגן שעשועים ילדה אומרת לה שהיא לא אוהבת אותה ולא רוצה לשחק אתה היא לא הגיבה בשום אופן, הייתי מצפה שתבכה או תיעלב אך היא הגיבה,כאילו ולא שמעה כלום, האם זה בסדר?
כמו כן לאחרונה היא לא רוצה לצאת מהבית וגם לא מגיבה כאשר אנו פוגשות במקרה את החברות שלה, שוב אין תגובה, היא מתעלמת.
אנא עזרתך וייעוץ למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום ורניקה,
אולי כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד. לא הייתי דואגת עדיין, כי לא תארת מה עוד קורה לה עם חברות, יכול להיות שיש לה תגובות נוספות במצבים נוספים שמצביעים על כך שהכישורים החברתיים שלה טובים יותר.עם זאת אולי כדאי לאבחן את העניין ליתר ביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שקיללה ברוסית תחברה שליג'ניה22/08/2012
יש לי חברה היא רוצה לעזור לי במריבה של החברה שלי מקודם היא החברה שרוצה לעבור לי שואלת אותי למה פרצתי לה לאקולוקו וזה אני אומרת לה שגם לי היה אותם דברים וגם לשנייה היה אותם דברים בקיצור אני אמרתי שלקחתי תדברים
היום אחרי שאמא שלי היסתפרה אצל שכנה בבלוק היא שואלת אותי מה אני עושה בבלוק אני אומרת שאני רציתי לשאול תחברה שרוצה לעזור לי אז אמא שלי אומרת לי שאני הלך הביתה טוב הלכתי הביתה היא סוגרת אחריי תדלת ואמא שלי אומרת ברוסית שהילדה הזאת עושה דברים ראים והחברה שלי שרצתה לעזור לי היא דפקה בדלת והיא אמרה לאמא שלי "את לא יודעת עליי כלום" לקחה תדברים שלה מהמדרגות ירדה הביתה ובכתה ואני דיברתי איתה בסקייפ והיא אומרת לי "עזבי אותי את לא רוצה להיסתבך בצרות"אמרתי לה שסבתא לי מבקשת שתבואי אז היא מסרבת
אני מאוד מקווה שתעזרו לי בבקשה כי אני לא יודעת איך להתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שקיללה ברוסית תחברה שלי - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום ג'ניה,
קודם כל כדאי לתת לדברים קצת להירגע. החברה שלך נפגעה, זה ברור, אפשר להבין למה. נסי לכתוב לה במייל, ולא בדיבור פנים אל פנים, שאת מצטערת, שהייתה אי הבנה, שאת מבינה שהיא כועסת וזה חבל לך, ותניחי לה, גם אם היא רוצה לא להגיב כרגע. אחר כך, תני גם לאימא להרגע, וכשהיא רגועה נסי להסביר לה שאת יודעת שהיא אוצה את טובתך, ואת מעריכה אותה ואוהבת אותה על זה שהיא רוצה לשמור עלייך, אבל מבקרה הזה היא טעתה. חכי כמה ימים עד שהעניינים יירגעו, ונסי שוב לפנות לחברה. אני בטוחה שלאט לאט אי ההבנה תסתדר, ואפשר יהיה לדבר שוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמבקש מאחרים להציק לאחותוקרן22/08/2012
שלום רב,
הבן הגדול שלי (6) מאוד מקנא לאחותו הקטנה (4.5) שמקבלת תשומת לב מהסביבה מבלי להתאמץ בעוד אותו צריך להכיר טיפה יותר כדי להתאהב בו. הוא מציק לה המון בבית: מחביא לה צעצועים ומבקש מתנה או משהו ממנה אם יחזיר לה, חוטף וקורע ציורים שהיא עושה ועוד. לאחרונה הוא התחיל לבקש מאחרים להציק לה: באים אליו חברים הוא אומר להם לקחת אותה בידיים ולהפיל אותה, לקלקל לה צעצועים ועוד. הילדה די מתמודדת עם זה אך אין זה מקובל עליי ואני אף מרחמת עליה כי הדבר מגיע בסופו של דבר לבכי ודמעות. דבר נוסף הוא חוסר ההערכה משווע וכל מיני אמרות בכדי להקניט ולהעליב כגון: לא כייף לי יותר בבית הזה, המתנה שקניתם לי בכלל לא שווה (פעם אף נתן צעצוע לחבר).
אשמח לעזרה.
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמבקש מאחרים להציק לאחותו - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום קרן,
אני לא מכירה אתכם ולא יודעת, האם במאת זה רק שתומת לב מהסביבה שחסרה או גם ממכם. האם גם אתם מרגישים (או לא מרגישים) שאתם נותנים הרבה יותר התייחסות חיובית לאחותו? לא ציינת, ולכן אני לא ידועת אם אתם עושים את זה או לא
אבל אם לא אז כדאי להקדיש לו זמן איכות ללא אחותו, ולתת לו המון חיזוקים על הדברים הטובים שבו. בכלל מתנות הן לא העיקר, אלא היחס. הוא דוחה את המתנות שלכם כלא שוות כי עמוק בפנים יכול להיות שהו לא מרגיש שווה בעיניכם. ואת זה כדאי לנסות לתקן. אם אני לא בכיוון, או שתאם לא מצליחים כדאי לפנות לטיפול כי נשמע שהילד שלכם כרגע מרגיש מצוקה רבה וגם הילדה. משהו בקנאה שהוא מבטא נראית לי מעבר לקנאה רגילה בין אחים, ואולי יש כאן מקום לטיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןרוית22/08/2012
שלום רב.
בתי בת שנה ו-9 חודשים איתי בבית . אני משקיעה בה המון ומפגישה אותה עם ילדים במסגרת של חוגים,גימבורי וכו'.
טרם מצאתי גן שאני שלמה להכניס אותה.בנוסף לכך ,לילדה יש נטייה לפרכוסי חום ולכן חוששת מאוד להתמודד עם כל המחלות בגן.
האם זה יפגע בהתפתחות שלה אם אמשיך לשמור עליה?
באיזה גיל הם צריכים את המסגרת בגן?
בברכה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום רוית,
בגיל שנתיים רצוי כבר שילד ייכנס למסגרת גנית, גם מתחילים אצלו צרכים חברתיים, וגם בכלל, שמירת יתר מצד האם משדרת חרדה ופוגעת בהתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותרוית22/08/2012
שלום רב.
אני אמא לילדה ראשונה בת שנה וחצי .
סובלת מחרדות לגבי הילדה .כל משהו קטן שקורה לה נראה לי נורא ומצב רוח יורד.
קיבלתי הצעה לעזרה מפסיכולוגית התפתחותית .האם היא תוכל לעזור או שאני צריכה לפנות לפסיכולוג קליני?
אודה לדעתכם.
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום רוית,
את יכולה לפנות לפסיכולוג קליני או לפסיכותרפיסט שמתמחים בחרדות.
לגבי פסיכולוגית התפתחותית, זה תלוי מה ההכשרה שלה. אם בנוסף להתמחות בפסיכולוגיה התפתתחותית היא גם סיימה בית ספר לפסיכותרפיה, זה בסדר ללכת גם אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גמילהמילה21/08/2012
שלום, בני בן 3 וחצי גמול מפיפי ויש לו בעייה עם מתן צואה בשרותים, תמיד עושה קקי בתחתונים, הולך לפינה מסויימת או מתחת לשולחן ועושה קקי ואני היתי מעירה לו הרבה ושואלת למה הוא עושה את זה וזה לא נעים ושחברים לא ירצו לשחק איתו, עכשיו הוא עולה לגן חובה ועדיין לא גמול מקקי ואני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גמילה - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום לך,
להעיר זה לא ק לא עוזר, כמו שאת רואה, זה גם יכול לפגוע וזה גורם נזק. אנא עייני בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להיות הבן שלכם.TIA21/08/2012
יד בן 9, בכור, יש לו עוד שני אחים קטנים, משפחה מבוססת, אם תשאלי את הילד אז אני לא מפנקת אותו בכלל ותמיד לא מסכימה שום דבר.. משתדלת באמת לא לפנק לקנות כשאפשר וכשיש סיבה (כמו התנהגות טובה, חגיגה וכו'.. ויש לו מלא משחקים וצעצועים יותר מהחברים שלו) כבר זמן מה הוא אומר לי שהוא רוצה להיות בן של מכרה שלי ולא רוצה אותי בתור אמא שלו.. היום הוא החליט שהוא עוזב את הבית, הוא אסף את חפציו בשקיות ואמר שמחר הוא רוצה לעזוב. מה עליי לעשות? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה להיות הבן שלכם. - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום לך,
קודם כל לא לעשות כלום. לאן הוא ילך? נשמע שהבן שלך מטיל עלייך טרור כי הוא מרגיש שנורא חשוב לך שיאהבו אותך, יסכימו איתך ויאשרו את האימהות הטובה שלך. אז הוא לא מרוצה, אז מה.יכול להיות שכדאי לנוסת להתרגש פחות מהפרובוקציות שלו. בודאי שהאימהות שלך לא נמדדת בכמה את קונה לו. אולי כדאי שתיגשי לייעוץ מסודר כדי להחזיר לעצמך את הסמכות ההורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרי ראיה בחופש תקשורת עם הילדשמש21/08/2012
סמדר שלום,
אני גרוש עם ילד בן 2.5 ובמהלך החופש הוא אצלי 3 ימים מלאים ברציפות.
היחסים עם האם לא משהוא והיא בקשה לדבר עם הילד.
היות והאם היא האפוטרופס ובשגרה אני איתו פעמיים בשבוע ושישיבת פעם בשבועיים אני חושש שברגע שהיא תדבר איתו הוא יכנס לסרטים שהוא רוצה את אמא ולא יוכל להכיל אותי.
מה עושים? מרצים את האם המתגעגעת?
אם כן מתי מומלץ? בבוקר? עוד יום ארוך לפניו? כי היא רוצה בערב.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרי ראיה בחופש תקשורת עם הילד - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלם לך,
השאלה היא הסרטים שלך מבוססים על ניסיון כלשהו? או שהם רק סרטים שלך? זה גם לא טוב לא לאפאשר לאימא לדבר בכלל עם הילד, כי בשביל ילד כל כך קטן זה נתק גדול מדי, בלי לדבר עם אימא שלו. חשוב מאוד שתאפשר לו לדבר איתה, אין זה משנה אם זה בערב או בבוקר, וחשוב שתנסה לטפל ב"סרטים" ובחרדות שלך, בלי קשר לילד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה לגבי שיחה עם האב
שמש25/08/2012בהמשך לשאלה על רצון האם לדבר עם הילד אחרי שלא ראה אותו 3 ימים רציתי לדעת האם במצב הפוך מומלץ לדבר עם הילד אם ביוזמת האב ואם ביוזמת הילד או האם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה לגבי שיחה עם האב - תגובה
סמדר ריינר25/08/2012שלום לך,
מומלץ שההורה שלא נמצא באותו רגע ייזום את השיחה וההורה שנמצא יאפשר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי
שמשכחולה30/08/2012מתנצל של הבנתי.
האם מומלץ לאבא להרים טלפון ולדבר עם הילד באופן קבוע כשהוא לא רואה את הילד 3-4 ימים?
מדובר בילד בן 2.5 שנים.
המצב שהאב לא רואה את הילד למשך 3 ימים הינו אחת לשבועים באופן קבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן.
סמדר ריינר31/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה עם כריךאידה20/08/2012
שלום, רציתי פשוט להתייעץ:
לבתי בת 3.9 היה כריך ובת דודתה רצתה גם אותו כריך בדיוק (למרות שהיתה לה לחמניה ) , עקב התור הגדול לדלפק ביקשתי מבתי לתת לה חלק, הסברתי לה את העניין והיא עדיין סרבה לכבד , אז פשוט לקחתי את הכריך וחילקתי ל2 חלקים- ונתתי חלק לבת דודתה, בתי התפרצה בבכי בעצעקות ועל כך כעסתי עליה- הסיפור נגמר בזה שהלכנו לקנות לביתי כריך חדש.
איך הייתי צריכה לנהוג במקרה זה.
ובכלל אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי במיןו חוסר עונים- אני פשוט לא יודעת איך צריך להתנהג במקרה כזה או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אידה20/08/2012עוד.... אני יודעת בעצם שבמקרה זה לא לימדתי את בתי לכבד לאחרים כי גם אני לא כיבדתי אותה, אבל פשוט איני יודעת איך הייתי צריכה להתנהג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר21/08/2012שלום לירי,
אני לא חושבת שאת לא יודעת איך לנהוג אלא שקשה לך לעמוד בלחצים שואנשים לא יהיו מרוצים ממך. את רוצה שגם הת הדודה תהיה מרוצה וגם הילדה, ובסוף אף אחד לא יוצא מרוצה. נסי לחשוב על כך שלא נורא אם אנשים לא יהיו תמיד מרוצים, לא נורא אם בת הודודה לא תהיה מרוצה, יש לה לחמניה וזה בסדר. אם אנשים לא מרוצים ממה שיש להם זה לא אורמ שאת צריכה לעושת עם זה משהו או שאת לא בסדר. זה עניין של ביטחון עצמי. אם את מרגישה שאת לא מצליחה לחזק את העניין הזה לבד, את יכולה לפנות לטיפול כדי לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)