פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירושים מכוערים
    רבקה
    27/08/2012

בוקר טוב, חייבת התייעצות מה אומרים לילד בן 4.5 שההורים שלו בתהליך של גרושים האבא לא מוכן לראות אותו כי הוא חושב שהוא עושה דווקא לאמא (הוא גם לא מדבר איתו בטלפון).
    הילד עבר עם האמא לבית של סבתא.
    עד עכשיו אמרו לו שאבא מאוד עסוק בעבודה
    אתמול הוא אמר לאמא שלו שהוא יודע שהיא לא מרשה לו לראות את אבא
    היא בכלל לא ידעה מה לעשות לו כי זה כל כך רחוק מלהיות נכון
    אז מה באמת אומרים לילד במצב כזה מבלי ללכלך על האבא ?
    אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושים מכוערים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים מכוערים - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום רבקה,
    האמת שאין הרבה מה להגיד, מלבד אולי שאתם ידועים שנורא קשה לו והוא מתגעגע לאבא ואתם מקווים שאבא יראה אותו בהקדם. האמת היא שאתם לא ממש ידועים למה אבא לא רואה אותו, ואת זה אפשר להגיד לו, זו לא אחריות שלכם לנמק במקום אבא שלו מדוע הוא אל רואה אותו. אתם גםן צריכים להבין שזה לא עניין של עובדות, כלומר הילד המציא לעצמו תשובה לא נכונה כי התשובה הזו עוזרת לו כרגע, יותר קל עבורו להאשים את מי שנמצא מאשר את אבא שלו, חשוב לא להעלב מזה, וזה גם לא שאם תתקנו לו את העובדות ייעלמו הסיבות הפסיכולוגיות שלו לחשוב ההיפך, כך שזה פחות חשוב מה תענו לו ברמה של העובדות, יותר חשוב שתלוו אותו בקושי הריגשי, בכעס ובגעגוע. זו תקופה קשה לכולכם, ואני מקווה שהיא תעבור במהרה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה שלא רוצה את אמא
    אלונה
    27/08/2012

שלום,
    יש לי ילדה בת שנה וחמישה חודשים שאני מאוד מאוד אוהבת ומשקיעה בה מאוד.
    לאחרונה היא מעדיפה ללכת לאבא שלה או לסבתא אם הם נמצאים ולא רוצה לבוא אלי.
    מרגישה שלא אוהבת אותי כמו שאוהבת אותם למשל.
    היא מאוד מאוד עצמאית. רוצה לעשות הכול בעצמה.
    שנמצאת איתי בבית היא נודנידיקית ובוכה המון לעומת זאת שהיא עם האבא או עם הסבתא הם אומרים שהיא הייתה רגועה.
    זה מאוד מאכזב ומתסכל אותי במיוחד אחרי כל ההשקעה שלי בה! אני מוותרת המון על עצמי בשבילה ובסוף זה היחס שאני מקבלת.
    אולי התגובה שלי לא בוגרת אבל זה מה שאני מרגישה.
    שאלתי היא האם זה נפוץ בגיל הזה? יכול היות שהיא מרגישה שאני לחוצה/עצבנית ולכן מתנהגת כך?

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה שלא רוצה את אמא

הוספת תגובה

• פעוטה שלא רוצה את אמא - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום אלונה,
    אני לא יכולה לומר שזה נפוץ בגיל הזה, ובהחלט ייתכן שהיא חשה ממך לחץ וזה מסביר לפחות חלק מההתנהגות. אני מבינה אותך שזה מאכזב ומעליב. אולי כדאי שתנסי לפרגן לעצמך על האימהות שלך, אולי את מרגישה נורא במבחן ולכן את נלחצת. נסי ללמוד שיטות להרגע ,(נשימות, הרפייה, חשיבה חיובית) ונסי להעלב פחות, זה יעבור עם הזמן ואם תרגעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחודשיים ביישנות יתר
    קלוד
    26/08/2012

שלום, ביתי בת 3 וחודשיים תמיד הייתה סופר חברותית, הייתה במעון מגיל שנה ו-8 חודשים .בחודשים האחרונים פיתחה סופר ביישנות גם לאנשים מהמשפחה וילדים שלא ראתה כמה חודשים וגם לאנשים וילדים בכלל ונצמדת חזק אליי או לבעלי. בבית הכל כרגיל ואין שינוי. ביתי תמיד הייתה מאוד רגישה ובעלת אנטיליגנציה רגשית גבוהה ביותר. הפחד שלי כרגע איך תסתדר בגן חדש של עירייה, כיצד תפתח מיומניות חברתיות ותעלה את הביטחון העצמי ותעמוד על שלה.גם הגננת במעון , בגן הקודם ,העלתה את הנושא שהיא סופר רגישה ואם ילד בטעות נתן לה נגיעה קלה הייתה בוכה בקלות. היא כמובן פוגשת ילדים בגינה,חברים , משפחה אבל הילדה לא כמו שהייתה.יש עיצות??תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 וחודשיים ביישנות יתר

הוספת תגובה

• בת 3 וחודשיים ביישנות יתר - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום קלוד,
    ביישנות ורגישות הן תכונות. זו לא בעיה זו פשוט תכונה. צריך לעזור לה במעברים, רצוי להכיר לה ילדים מהגן אחה"צ אחד אחד, להרגיל אותה למצבים חברתיים באיטיות ובהדרגה ולתת לה תחושה של מעטפת וביטחון ככל הניתן. היא ילדה קטנה, ובודאי לא היחידה בגן שזקוקה לקצב שלה להסתגלות. נסו לדאוג פחות ולעזור לה לאט ובסבלנות. ככל שתצליחו לתת לה ביטחון ואפשרות להתקדם בקצב שלה בגילאים האלה ככה יתבסס הביטחון שלה והיא תסתדר בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אני עזרה בקשר ללימודים
    נאור מנדה
    26/08/2012

אני נאור מנדה מירושלים בבית ספרי יותר נכון בכתתי ישנו ילד שכל הזמן המורים לוקחים אותו לכל מני דברים של מחשבים למרות שאני חושב שוא פחות יודע ממני אבל אני לא רוצה לפגוע בו אבל אני גם לא רוצה לא לעשות כלום עם מה שאני יודע במחשבים אז אני צריך עצה מה לעשות בנוגע לזה?

הוספת תגובה

• ילד אני עזרה בקשר ללימודים - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום נאור,
    אתה יכול להגיד מה אתה יודע ומה אתה ורצה בלי קשר לילד הזה. אתה יכול להגיד למורים שאתה יודע גם, ואתה רוצה שיתנן גם לך לעשות דברים, בלי להזכיר את הילד ובלי לפגוע בו, זה לא חייב להיות קשור אליו...
    בהצלחה בשנת הלימודים החדשה שמתחילה מחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד יוצא מהבית למשך שעות ולא מודיע
    מיכאל
    26/08/2012

אנחנו גרים בישוב קהילתי.
    יש לנו בן בן 10 שיוצא מהבית (לפעמים בשליחותנו) אבל לא מגיע לאן שאמר לנו, אלא הולך לחברים ומסתובב איתם בישוב למשך שעות, לפעמים ברחוב ולפעמים בבתים שלהם.
    אנחנו דואגים ולא יודעים היכן הוא, ובעיקר מודאגים מזה שהוא יודע שזה לא בסדר אבל שם עלינו פס.
    זה חזר כמה פעמים ולכן זה נראה לנו שזה במודע.
    איך לגרום לו להיות יותר אחראי ולהתחשב בנו ולא להדאיג אותנו?

הוספת תגובה

• ילד יוצא מהבית למשך שעות ולא מודיע - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום מיכאל,
    עצם הגישה שלכם היא לא נכונה ומעידה על קושי בהפעלת הסמכות ההורית שלכם. אתם לא אמורים לגרום לו להתחשב בכם, אתם אמורים לגרום לו לציית להוראות. אלה הוראות חשובות לביטחונו, כיוום שאם יקרה לו משהו יום אחד לא תוכלו לדעת כיוון שהוא תמיד מסתובב ומאחר. אתם צריכים להגיד לו את זה לא בצורה של בקשה, או הסבר על כך שהוא לא מתחשב ואתם דואגים, אלא בצורה של דרישה, שאתם לא מוכנים לזה, ואתם לא מתכוונים לתת לו לצאת מהבית אם לא ילמד להיות אחראי ולהודיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס לא טוב לאבא
    אולגה
    26/08/2012

שלום,

יש לנו ילדה בת 4 בכורה, לפני חודשיים הצטרפה למשפחה תינוקת חדשה.
    לפני שבועיים התחילה להתנהג לא יפה לאבא שלה.
    לפעמים מתעלמת, לא רוצה להגיד לו שלום, לא רוצה ללכת איתו לכל מיני מקומות, אומרת לי שהיא אוהבת אותי לידו ולו לא אומרת כלום (נראה כאילו בכוונה אומרת לו)
    אתמול למשל לקחתי אותה לבריכה והיא אמרה לו שהיא שמחה שהוא לא בא איתנו.
    היום בבוקר התעוררה ראתה שהוא ער ולא אני חזרה לחדר בריצה. אח"כ יצאה לסלון והתעלמה מהנוכחות שלו. הוא ניגש לנשק אותה או לחבק היא בורחת, עושה לו פרצופים.יש לציין שלפעמים מתנהגת כמו בת שנתיים (דובי לא לא, צעקות , אתה לא קובע וכו')
    אני מבינה שמתעלמים מהתנהגות לא יפה אבל מה עושים בקשר ליחס לאבא? הוא מתוסכלת ולא נעים לו ולי כואב לראות את זה וזה מתיש אותי לנסות לפייס אותו או לתרץ את התנהגותה.

אבל יש גם פעמים שהיא משחקת איתו יפה, פעם אפילו חיבקה אותו מיוזמתה, לפעמים כן רוצה ללכת איתו למקומות בלעדיי.
    אנחנו מבולבלים ולא יודעים איך מתמודדים.

לקביעת תור
    סגירה
    יחס לא טוב לאבא

הוספת תגובה

• יחס לא טוב לאבא - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום אולגה,
    יכול להיות שהתנהגותה של בתך כלפי אביה היא תגובה להולדת האח. היא נותנת לאבא להרגיש את מה שהיא מרגישה כשהיא מקנאה באהבה שמקבל אחיה זו התהנגות לא מודעת, כמבון. זו התנהגות שתעבור אם לא תעשו ממנה עניין. כמו כן כדאי להתייחס לקנאה שלה באחיה גם אם היא לא מבטאת אותה בצורה ישירה. לדבר איתה על כך שזה טבעי שילדים אוהבים את האחים הקטנים שלהם אבל גם כועסים ומקנאים וזה טבעי. חשוב שתקבלו בהנה את הרגעים שבהם היא מתנהגת כבת שנתיים, היא מקנאה בכך שאחיה מקבל יחס של תינוק, ורוצה גם, וזה טבעי, רצוי במידת האפשר לזרום עם זה ולא להגיד לה שהיא כבר גדולה ולא אמורה להתנהג ככה, ולהקדיש לה זמן איכות ללא אחיה, שבו תוכל לחזור להיות תינוקת אם בא לה או כל דבר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אולגה
    26/08/2012

תודה על התגובה,
    בקשר ליחס לאבא,
    פשוט להתעלם? איך הוא אמור להגיב\להתנהג אליה כשהיא מתנהגת אליו לא יפה?
    להתעלם ממנה? להמשיך לנסות להתקרב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום אולגה,
    בעלך לא אמוור להעלב מההתנהגות הזו, בגלל זה הוא אדם בוגר והיא רק ילדה קטנה. הוא אמור להתייחס אליה כרגיל, כאילו התנהגה יפה, הוא ל אחייב לנסות להקרב אליה יותר מהרגיל, או פחות מהרגיל אלא להמשיך כמו שהיה עושה אם לא הייתה מתנהגת כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5-משליטה טרור בבית
    ליאת
    26/08/2012

שלום, יש לי בעיה עם בתי, היא בת 3.5 בת שניה (יש אחות גדולה בת 7)
    אני ממש אובדת עצות, הילדה כל הזמן כועסת ועצבנית, מחפשת רק סיבות מתי לבכות ולהעיף דברים,מציקה הרבה לאחותה כל הנסיונות שלנו לדבר איתה יפה ובנועם לא עוזרים...היא קמה בבוקר רגזנית ונשארת ככה כל היום, לפעמים מתנהגת כבוגרת כמו ילדה אחרת לגמרי... אבל מספיק הערה קטנה והיא חוזרת לסורה...
    כל דבר שלא נראה לה, או משפט לא לא לרוחה היא מתחילה במתקפת הטרור של צרחות,השלכת חפצים וטריקת דלתות, גם כאשר אנחנו "מענישים" זה לא עוזר
    אנחנו אובדי עצות, גם בדרך הטובה וגם ברעה זה לא עוזר...
    אציין שבגן היתה מתנהגת יפה (וגם אצל חמתי מתנהגת כמו ילדה אחרת...)
    אין לי מושג מה לעשות, אם אני לא מצליחה להגיע אליה כעת מה יהיה בהמשך...

אשמח לעצה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5-משליטה טרור בבית - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום ליאת,
    קודם כל לחדול מהעונשים הם לא רק לא עוזרים כמו שאת רואה הם גם מחמירים את המצב. יכול להיות שנוצר מצב שבו רק באופן הזה היא רגילה לקבל תושמת לב. לכן כדאי להקטין למינימום את ההתייחסות להתנהגויות האלה. למשל, לא צריך להזיז לכם נורא אם היא רגזנית מהבוקר, אם היא מרוצה או לא. במקרים שבהם היא גורמת נזק פיזי , יש לעצור זאת פיזית בענייניות, בלי נאומים, הסברים, עונשים, כעסים וכו'. פשוט ולעניין - לעצור את זה וזהו. בשאר הזמן כדאי למצוא דרכים אחרות לתת לה תשומת לב, על דברים אחרים, למשל חיזוקים על התנהגויות חיוביות, למשל לבלות איתה זמן איכות ללא אחותה ולעשות בו כיף יחד וכו'. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    25/08/2012

שלום,
    אני מנסה כבר כמה ימיים להסביר לילד שהחופש ניגמר. מסבירה לו שבגן יהיו גם חברים חדשים, מראה לו תמונות מהגן ו...
    הבעיה שהתגובה ממנו לא ממש טובה. כשפותחים דלת, הוא מבקש לסגור ואומר: "אני רוצה חופש", "הגן סגור" או "אין קופת חולים".
    חשבתי שהתגובה שלו תהייה אחרת, שגם יעזור לי (גם אני לא הייתי רוצה לחזור למסגרת).
    איך לעזור לו? יותר נכון לשנינו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום אוקסנה,
    התגובה של הבן שלך נורמלית. כל הילדים רוצים שהחופש לא ייגמר. הבעיה שבחיים לא תמיד מקבלים מה שרוצים:-) זה לא נרוא שהוא לא מרוצה, הוא לא תמיד חייב להיות מרוצה. זה בטח לא התפקיד של ילד קטן לעזודר לאימא שלו, הבוגרת ,לחזור למסגרת. זה תפקיד של ההורים ליעזור לילדים ולא להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשומת לב
    יפעת
    25/08/2012

ביתי עולה ל-א. יש לה אחות בת שנה וחצי. היחסים ביניהן טובים מאד.
    היא ילדה חברותית מאד. אך יש לה התנהגות שמדאיגה אותי. היא כל הזמן מבקשת תשומת לב.גם ממני וגם מבעלי או מסבתא.רוצה שישבו איתה ישחקו איתה, היא כל הזמן זזה כדי שישימו לב אליה. לפעמים נידבקת גופנית. זה כל הזמן גורם לי ייסורי מצפון. אני נאלצת פעמים רבות לדחות אותה כי אני לא יכולה כל הזמן להיות לידה.
    אני כן משחקת איתה אך בזמן שמתאים לי. אני לא מאריכה במשחקים כי אין לי את האנרגיה שלה ואין לי סבלנות לשחק שעתיים. אני משתדלת לתת תשומת לב בדברים אחרים כמו שיתוף בשיחה, שיתוף במטלות הבית, עזרה בענייני העבודה שלי (כמו כתיבת ברכה). בעלי יותר קשוח איתה. היחסים ביניהם יודעים עליות ומורדות. אני בד"כ לא מסכימה עם הגישה שלו כלפיה.לדעתי אני יותר קשובה אמפטית ומבינה. לעיתים אני מיזדהה ואני יודעת שזה לא טוב.אני גם אסרטיבית כשצריך.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    תשומת לב

הוספת תגובה

• תשומת לב - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום יפעת,
    לא ברור לי מה השאלה. האם להיות קשוחה כמו בעלך? איך לעשות שבתך תזדקק לפחות תשומת לב? שאלה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשומת לב

יפעת
    26/08/2012

הי סמדר,
    השאלה היא מדוע ביתי מתנהגת כך? האם זו מצוקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשומת לב - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום יפעת,
    ברור שיש כאן מצוקה כלשהי אחרת היא לא הייתה זקוקה להתנהגות הזו כדי לאותת עליה. אני לא יכולה על ססמך התואר שנתת להבין ממה המצוקה, והאם הפיתרון הוא רק לתת לה יותר תשומת לב מותאמת לצרכיה או דברים נוספים. כדי להבין זאת יותר לעומק אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסיסת ציפורניים
    רינה
    25/08/2012

שלום רב.

בתי בת שנה ו-9 חודשים התחילה לקסוס ציפורניים
    אני לא יודעת בדיוק מאיזו סיבה,היא עושה זאת אפילו סתם כשמקריאה לה סיפור.
    ייתכן וכי מחקה את בעלי שעושה זאת.לטענתו הוא עושה זאת ללא שליטה.

מה עושים כדי שייפסק?כמובן שלידה אני מתעלמת מכך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    קסיסת ציפורניים

הוספת תגובה

• קסיסת ציפורניים - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום רינה,
    כדאי ללמד אותה אמצעים אחרים כדי להרגיע את עצמה, למשל, להציע לה חפץ מעבר אם עדיין אין לה, ואם זה לא עוזר, לא נורא, לחכות כשתגדל ותוכל לשתף פעולה כדי לגמול אותה מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרה

גל
    27/08/2012

יש מן לק שקוף כזה קונים אותו מחניות קוסמטיקה מורחים אותו על הציפורניים ושמנסים לקסוס אז יש ללק טעם נורא מר היא תראה שזה לא טעים לה ותפסיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרה - תגובה

נעמה סבג שמש
    04/09/2012

זה לכשעצמו לא מספיק טוב. צריך לעבוד על ההבנה והחשיבות של זה , ולהעביר לה מסר תוך דגש על אינטליגנציה רגשית, הכלת הקושי ותמיכה.

בברכה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח שלישי חדש
    עמוס
    25/08/2012

לפני כחודשיים נולד אח חדש ושלישי לדניאל בני בן ה-3 "הסנדביץ" הבן האמצעי, דניאל מרגיש תיסכול רב ורוצה להרביץ לתינוק כל הזמן, יחד עם זאת בתי הבכורה רבה ומציקה כל הזמן לדניאל וחושבת שהוא בגיל שלה.
    אני ורעייתי מנסים כמה שניתן להסביר לדניאל שהוא אח גדול ועוזר לאחיו התינוק כדי לשנות את גישתו לאחיו - תהליך איטי אך עוזר.

אנו מרגישים כי דניאל בתקופה קשה בה הוא "סובל" מהצקות של אחותו הגדולה ומצד שני אח תינוק חדש שחטף לו את כל תשומת הלב שהייתה לו לפני כן.
    בנוסף הוא צריך להתחיל גן חדש בעוד יומיים וזה מלחיץ.

מה עושים במקרה כזה ? כיצד לסייע לו?

לקביעת תור
    סגירה
    אח שלישי חדש

הוספת תגובה

• אח שלישי חדש - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום עמוס,
    חשוב מאוד לא רק להגיד לו כמה הוא גדול, אלא לקבל את זה שלפעמים הוא רוצה להיות קטן, ולאפשר את זה בדרכים שלא פוגעות באחיו, למשל לבלות איתו זמן איכות לחוד (את זה מומלץ לעשות גם עם האחות הגדולה) למשל לאפשר לו לפעמים התנהגויות תינוקיות כשהוא רוצה, למשל אם הוא לפעמים מדבר כמו תינוק, רוצה פינוק של תינוק, שירחצו אותו כמו תינוק, רוצה בקבוק לפעמים וכו', לא להיבהל מכך אלא לתת לגיטימציה לזה שלפעמים בא להיות גדול ולפעמים הוא רוצה להיות תינוק כמו אחיו. וזה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים
    עמוס
    25/08/2012

בתי הבכורה בת 7.5 לא קוראת את המפה החברתית נכון, חסרת בטחון בכיתה ובעלת בטחון גבוה בחיק המשפחה. לעתים בעלת התנהגות ילדותית לגילה, בוכה על שטויות ופחות בוגרת מחברותיה. לכן נראה כי החברות איתן היא רוצה לשחק אינן מעוניינות להיות בחברתה ולהיפך בנות שמעוניינות להיות בחברתה ("הפחות מקובלות") בתי אינה מעוניינת לשחק איתן... מה עושים על מנת למנוע ממנה להיפגע חברתית ולהעצים את בטחונה העצמי גם בכיתה?
    לעיתים אני מרגישה שהיא מתנהגת לא יפה לאחיה הקטן ממנה ב- 4 שנים בשל התסכול שלה. מפריע לה שאין לה חברה טובה, מצד שני לא נראה לי שהיא יודעת איך ליצור קשרים עם חברה טובה.
    לאחרונה היא לא מבקשת להיפגש עם חברות... וזה גם מוזר לי.

לעיתים קרובות אני מנהלת איתה שיחות הכוונה וייעוץ אך היא לא בוגרת מספיק כדי לקבל ולהבין -. מה עושים? איך מסייעים לה שלא להיפגע חברתית ולהעצים את הביטחון העצמי שלה גם מול חברותיה.

די נואשת וזקוקה לעזרה...
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום עמוס,
    נשמע שתא המואד ביקורתי כלפיהילדה ומקפיד להדגיש בפניה את מה שהיא צריכה לשפר. וזה רק מוריד את היטחון שלה ולא מעלה אותו. אתה כנראה גם לא תופש נכון את גילה האמיתי, ומצפה ממנה לבגרות מעבר לגיל. חשוב לחזק ואתה דווקא על הדברים הטובים שבה, פחות להתייחס למגרעות כרגע, וכמו שיעצתי לך בשאלתך הקודמת על אחיה- להקדיש לה זמן איכות לבד, ולהתשדל שהוא לא יוקדש לנאומים שמפרטים היכן היא לא בסדר, אלא לכיף נטו, חיזוקים ומחמאות. ולהתמיד בכך הרבה הרבה זמן גם אם נראה שאין מספיק תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

עמוס
    25/08/2012

תודה על תשובתך החשובה
    אנו משתדלים מאוד להעצים ולהדגיש את החוזקות שלה והתכונות הטובות שלה אך האם ניתן לסייע בכישורים החברתיים כדי שחברות ירצו לשחק איתה?
    איך מסייעים לילדה בפן החברתי? נראה שזה מפריע לה.
    האם יש טיפול לכך?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום עמוס,
    לטיפול בבעיות של מיומנויות חברתיות נהוג בדרך כלל לפנות לטיפול קבוצתי. אתם יכולים לחפש באינטרנט קבוצות כאלה באיזור מגוריכם בגילאים המתאימים.
    אם זאת ההתרשמות שלי מהתואר שלך היא שלא בטוח שזו הבעיה. אתה בעצמך מציין שהבעיה היא של ביטחון עצמי. ביטחון עצמי זה לא עניין של למידה, הסברים וכישורים. זה משהו שבדרך כלל בא מהבית. התמונה שתאה מתאר שבה לילדה יש ביטחון גבוה בבית ונמוך בחוץ מטעה ומבלבלת. אני נוטה לשער שבבית היא פשוט מתנהגת בשתלטנות או חוצפה, או הצקה לאחיה, וזה נראה לכם כביטחון גבוה. למעשה זה מצביע על חרדה וביטחון נמוך. אני חוזרת על הצעתי מתושבתי הקודמת - להמעיט בביקורת ולהרבות בחיזוקים וכן להקפיד על גבולות עיקביים. אם זה לא עוזר, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם ובכי מאז ההריון
    מיטל
    25/08/2012

שלום, יש לי בן בן חמש ובן בן שנתיים ועכשיו אני בהריון עם תאומות.
    בני בן החמש מאז ההריון פתאום התחיל לקנא באחיו ולריב איתו על כל משחק
    בנוסף יש לו התקפי זעם עצבים ובכי אם כועסים עליו מתעצבן נכנס מתחת לשולחן ולא רוצה לצאת או נכנס לחדר שלו וסוגר את הדלת כועס ואומר שלא אוהב אותי יותר או את אבא שלו...חשוב לציין שאני מנסה להתעלם ומעריפה עליו אהבה ותשומת לב אבל ההתנהגות שלו מטרידה אותי ובאיזשהו שלב אני גם מתעצבנת עליו וצועקת עליו או מענישה אותו כי הוא מגיב ככה על כל דבר קטן שקצת מרגיז אותו
    מה עושים עם המצב הזה? האם יעבור אחרי הלידה?
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם ובכי מאז ההריון

הוספת תגובה

• התקפי זעם ובכי מאז ההריון - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום מיטל,
    לא רק שזה לא צפוי להעלם אחרי הילדה אלא זה יכול גם להחמיר. העביה היא כנראה שאת לא עיקבית בתגובות. את מנסה להתעלם אבל כנראה לא תמיד עודמת בזה ואז עוברת לכעס, צעקות וכו', שרק מחמירות את מצב. חשוב מאוד להיות עקביים. אולי כדאי שתגשו להדרכת הורים קצרה כדי לרכוש כלים להתמודדות.
    כמו כן, סביר שיש פרטים שאת לא מספרת כאן ואינך יודעת שהם רלוונטים ואולי גם בהם צריךלהתערב. למשל אם אתם מעביירם לילד מסר עשעכשיו הוא הגדול, מצפים ממנו ליותר ויתורים וכו', יכול להיות שזה לא במידה, לא מתאים, שהוא מרגיש ממורמר ומתוסכל, שווה לבדוק זאת בהדרכה מעמיקה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יונית
    25/08/2012

ילדה בת שלוש ,בגן תהייה שנה שלישית
    לא יודעת לצייר עיגול \קו,מרובע
    מה זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    25/08/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התפתחות_הילד_התפתחות_ילדים' id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בובה בדמות אבא לילד להורים גרושים
    דנה
    25/08/2012

אני גרושה ואמא לתאומים בני כמעט 3, האחד קשור מאוד לאביו,יותר מאחיו ולאחרונה אני מוצאת אותו מדבר עם בובה קטנה בדמות חזרזיר וקורא לה אבא,משוחח איתה ומאחל לה לילה טוב וכו, כשאביו הגיע השבוע לביקור וסיפרתי לו בני היה נבוך מאוד ,
    אשמח לשמוע דעתכן המקצועית,ההגיון שלי כאמא אומר לי שמדובר במעיין פתרון יצירתי ושימוש בדמיון של בני למצוא מעיין "תחליף" לדמות אביו כשהוא לא בסביבה בגלל הקשר הטוב ביניהם,ומין הסתם הוא לא חש צורך באותה בובה כשאביו נמצא פיזית באזור
    האם הדבר מעיד על משהו בעייתי או חסר של בני בזמן עם אביו?...תןדה מראשש
    דנה

הוספת תגובה

• בובה בדמות אבא לילד להורים גרושים

דנה
    25/08/2012

למה שאלתי מהיום לא נענתה בעוד שאלות שנשאלו אח"כ נענו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בובה בדמות אבא לילד להורים גרושים - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום דנה,
    לא ראיתי את שאלתך. אני חושבת שאת מבינה את המצב נכון. נראה שאכן הבובה מסייעת לבנך לשמור על קשר פנימי עם אביו, לאור העובדה שהוא פחות רואה אותו עקב הגירושין. אני חושבת שהתשובה לשאלה אם יש לילד חסר בעניין היא מובנת מאליה, אין ספק שכאשר ההורים מתגרשים ההורה שאותו רואים פחות חסר. את בעצמך מבינה זאת אחרת לא היית חושבת,בתבונה ,על ההסבר שמצאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה