פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תופעות מדאיגות של ילדה בת 4
    סבתא
    29/09/2012

נכדתי בת 4 וחצי ומפגינה מספר התנהגויות שיחד, מדאיגות. היא בדרך כלל ילדה מאוד חייכנית, מאושרת, פקחית ופעילה, מקובלת חברתית ומוקפת משפחה חמה והמון הערכה ואהבה.
    יש לה אח קטן בן 3 וכלבלבה שאותה היא מאוד אוהבת.
    היא סולבת מ Encopresis והתופעה התגברה בימים האחרונים.
    בנוסף, היא כבר הרבה זמן כוססת צפורניים.
    לאחרונה, בהתווסף לתופעות האלה, היא התחילה לגזור את שערותיה עם מספריים - כל פעם שהיא משיגה מספריים, היא גוזרת קצת מהשיער שלה.
    זה התחיל כשהיא גזרה לכלבלבה שערות מהאוזן, אחר כך גזרה לאחיה הקטן את השיער ולבסוף גזרה לעצמה את השיער...כשהתגלה הדבר, אמה ואביה נזפו בה והסבירו לה והחביאו את כל המספריים בית.
    למרות זאת, היא מדי פעם מצליחה למצוא מספריים לגזור לעצמה עוד קצת שיער. היא התחילה עם שיער ארוך וכעת השיער באורכים שונים. בכל אחד מהמקרים הסברנו לה דברנו אתה ואסרנו עליה התנהגות זאת.
    היא מבקשת שנשים לה בראש צעיף שיזדנב לרצפה, ואומרת שזה שיער ארוך.
    דברנו אתה וניסינו לתחקר אותה לסיבות וכל פעם יש לה "הסבר" אחר והיא מבטיחה לא לחזור על זה שנית.
    האם מוכרת התופעה? האם יש לך עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות מדאיגות של ילדה בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום לך,
    אכן ההתהנגות של נכדתך מדאיגה, במיוחד האנקופרזיס. התופעות שתא מאתרת מעידות על מצוקה שהיא נמצאת בה. לא ניתן לדעת מהי אותה מצוקה מבלי להכיר אתכם יותר. חשוב מאוד לפנות לטיפול מקצועי מסודר, כדי לעזור לילדה בהקדם, ולמנוע התקבעות של האנקופרזיס ושל המצקוה באופן כללי. ככל שתפנו לטיפול מאוחר יותר יהיה קשה יותר לעזור לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך הזריזה. נפעל בהתאם.

סבתא
    29/09/2012

תודה על תשובתך הזריזה. נפעל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר
    RUZ
    29/09/2012

תבורכי על כל העצות שאת מייעצת בפורום המקסים הזה התייעצתי איתך בעבר לגבי הבנות שלי ועכשיו אני שואלת שוב הילדה הגדולה שלי בת 6 וכל הזמן כשיש דינמיקה משפחתית היא נגד בעלי (עד לפני כשנה ררציתי להתגרש ואחרי טיפול זוגי החלטנו לתת צאנס לזוגיות) לדוגמא היינו היום בגמבורי ואז בעלי היה עם שתי הנות ולא איפשר להן להוריד נעלים אח"כ אני הייתי איתם באותו מקום הם שאלו אם אפשר להוריד אמרתי שכן אז הילדה הגדולה אמרה שאבא לא הסכים וכל דבר הוא לא מסכים
    הסברתי לה שכנראה היתה לו סיבה אבל אני כרגע איתם ומסכימה אז שוב היא המשיכה שאבא אומר הרבה לא .... אמרתי לה שאני סומכת עליה שהיא יודעת להסתדר עם אבא כמו שהיא מסתדרת עם אחותה

מה אני אמורה להגיד?????????????? בדרך כלל אני משתדלת ליישר קו עם בעלי בדברים שאני לא מסכימה בהם בשביל השלום בית

מה אני אמורה להגיד לילדה היא כל הזמן נגד אבא היא גם אומרת שאני אוהבת אותה ואבא את אחותה הקטנה

שהייה חג שמח סמדר ותודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה
    הי סמדר

הוספת תגובה

• הי סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום לך,
    תודה על הברכות. אני שמחה להיות לעזר.
    אני חושבת שאת מגיבה נכון. אבל יכול להיות שבתגובותייך אין די, כיוון שיכול להיות שההתהנגות של בתך קשורה גם לדברים שקשורים לבעלך ולקשר שלו איתה. יכול להיות שהיא באמת מרגישה שאת אחותה הוא אוהב יותר, שווה לבדוק את זה יותר לעומק, למשל האם יש דרך שבה הוא יכול לחזק את הקשר איתה, לבלות איתה זמן לחוד וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר בעלי טוען שהילדה הגדולה לא

RUZ
    30/09/2012

וברוב המקרים הקטנה באמת מסובבת את הדברים שהוא ישחק רק איתה למשל עם הקטנה הוא מצייר מקריא סיפורים ואין ספק שהוא יותר נחמד כי היא מאוד מאוד נחמדה אליו מחבקת מנשקת והגדולה לא עושה את זה יותר מדי גם היא תמיד סבלה מעודף תחושתיות לא אוהבת תגים בבגדים ויותר מדי מגע אני מכבדת רת זה

הוא בילושהוא מציעה לגדולה להשתתף אבל היא מוצאת את הפינה שלה ולא אוהבת ללכת עם אבא ואין ספק שהוא הגיב לבהתנהגויות שלה הרבה יותר קשה מלקטנה

גם ככה מדובר בילדה מאוד רגישה מאוד ואפלו שהיו מקרים שבעלי עזב את הבית לא לכלכתי עליו ולא העמדתי אותם באמצע אמרתי שזה עניינים בין אמא לאבא והם יסתדרו

מה אני יכולה לךעשות??????

חג שמח ותודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר בעלי טוען שהילדה הגדולה לא - תגובה

סמדר ריינר
    30/09/2012

שלום לך,
    אני באמת לא חושבת שאת יכולה או צריכה לעשות מעבר למה שאת עושה, מלבד כמובן לדבר עם בעלך ולהציע לו דרכים לנסות להתעקש על הקשר עם הילדה, גם אם זה ייקח זמן והיא לא מגיבה אליו באותה דרך וזה מתסכל אותו. אולי להציע לו ללכת איתך להדרכת הורים בקשר לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שקטה לגבי גן
    חנה
    29/09/2012

ביתי הת 3 וחצי,החלה השנה ללכת לגן טרום חובה.היום כאשר שיחקה איתי עם בובות כאשר אחת הבובות היכתה בובה אחרת ,היא אמרה:"ננעל אותה בחדר",התפלאתי כי לא השתמשה עד כה בביטוי זה,וגם לא היה לי ברור מדוע בחרה לאמר זאת.שאלתי אותה מי נועל בחדר?,והיא סיפרה שבגן כאשר אחת הילדות השתוללה והעיפה חול בארגז החול הסייעת נעלה אותה לבד בגן.אני מאוד לא שקטה מאז.אני מרגישה באופן כללי שהגננת לא כ"כ מזמינה ליצירת קשר ולמעורבות בנעשה בגן-אשמח לעצתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    לא שקטה לגבי גן

הוספת תגובה

• לא שקטה לגבי גן - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום חנה,
    בעיני הדרך הכי טובה היא ללהעלות את הדברים בגלוי. פשוט לספר לגננת מה שמעת מהילדה דרך משחק ולראות מה תגובתה. יכול להיות למשל שהאירוע שקרה ביוזמת הסייעת, אולי כשהגננת לא הייתה במקום. שימי לב לב לתגובת הגננת, האם היא מצדיקה את המעשה, מגנה אותו ומבטיחה לבדוק, מכחישה וכו', ולפי זה תחליטי על המשך צעדייך. בכל מקרה רצוי לעשות את הבירור בנימה רגועה ולא מאשימה, ולא להחליט על המשך צעדייך במקום אלא לאחר חשיבה והתייעצות נוספת.
    עצם העובדה שצוות הגן יווכח שהדברים עוברים להורים דרך דיווח של הילדים יש בה כבר כדי להרתיע ולגרום להם לחשוב פעמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

חנה
    29/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    30/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נפצע בגן
    מירב
    29/09/2012

רציתי להתייעץ...
    היום כשהגעתי לאסוף את בני בן השנה וחצי מהגן, מצאתי אותו ישן (מה שלא קורה בימי שישי) והגננת אמרה לי די באדישות ״אל תבהלי, הוא נפל היום ויש לו פצע מתחת לאף. הוא בכה קצת. ראיתי אותו ונבהלתי. האף כולו אדום ונפוח ומתחתיו פצע מדמם. לקחתי אותו הביתה והמחשבות לא עוזבות אותי. הפצע נראה רציני לאדישות שסיפרו לי עליו. אני מתלבטת עם עצמי אם הייתי רוצה שיתקשרו אלי כשזה קורה. אני בטח אבהל נורא ואבוא לקחת אותו באותו הרגע.
    האם כדאי להגיד משהו לגננת לגבי האדישות לפציעה ומדוע לא התקשרו לספר לי כשזה קרה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נפצע בגן

הוספת תגובה

• ילד נפצע בגן - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום מירב,
    כן. אני חושבת שזכותך לדעת כשמשהו כזה קורה, יותר כדי לדעת שאת יכולה לסמוך על הגן מאשר באמת תוכלי לעשות משהו באותו רגע. באופן שזה נעשה זה גורם לך להרגיש שהמעיטו מחומרת העניין ושאולי לא השגיחו ומנסים לכסות על זה. ואת צודקת שזה לא נותן הרגשה רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשאומרים לא
    גילה
    28/09/2012

ביתי בת ה4 רגישה מאוד במיוחד כשאומרים לה לא ולדוגמא אם אני יושבת לצייר איתה אני מתיישבת ודף אחד לה ודף אחד לי ושתנו מציירות ואחרי 2 דקות היא רוצה לצייר בשלי וכשאני מסירה לה להמשיך לצבוע בדף שלה היא בוכה בשקט כאילו היא נפגעה והדמעות מגיעות ואז אני מנסה להסביר לה תוך כדי חיבוק שיש לה דף ופה היא כבר מתפרצת בבכי בקול וכמובן שאני לא מתיחסת ומנסה להתעסק במשחק אחר ואחרי שניה היא נרגעת אבל כמובן לא נותנת לי להתקרב לדף שלי..
    ועוד דבר שהיא משחקת עם ילדים אחרים בגן או אחר הצהרים היא רוצה את המשחק שלהם יש ילדים שמוותרים לה כי הגננת ביקשה ובבית אנחנו מנסים להסביר לה שהיא צריכה להתחלק במשחק ואז היא הולכת לספה ובוכה בשקט..
    זה תמיד קורה שהיא רוצה את המשחק או דבר אחר שהוא לא בשימוש

איך אפשר לעזור לה להבין שזה בסדר לחכות לתור שלה?ומה עושים שהיא בוכה בשקט האם זה נורמלי?או שזה מתוך בישנות?ושאלה אחרונה האם שהיא בוכה ואני מחבקת עוזר או שאני צריכה לעזור אותה להרגע לבד?

תודה מראש ענת

לקביעת תור
    סגירה
    כשאומרים לא

הוספת תגובה

• כשאומרים לא - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום לילך,
    אני חושבת שיכול להיות שהגבולות שלך נוקשים מדי. משחק זהו איזור שבו הגבולות יכולים להיות מעט יותר גמישים מאשר בחיים. כשהילדה רוצה לצייר על הדף שלך זה לא בהכרח בגלל שהיא רוצה את מה שיש לאחרים ולא יודעת להתספק במה שיש לה, אלא בגלל שהיא רוצה לעושת יצירה משותפת איתך, להרגיש שגם את חלק ממנה. חשוב שדווקא בסיטואציה כזו תשתשפי איתה פעולה.
    ילדים בגיל 4 עדיין לא אמורים להיות לגמרי בעלי יכולת לחכות לתורם ולספוג הפסדים. ומותר לפעמים לוותר להם, במיוחד כשמשחקים איתם. הורה שמחק עם ילד לא חייב לשחק איתו כמו שילדים משחקים בינם לבין עצמם. מהורה מצופה כן לוותר קצת. אל תדאגי, בחוץ כבר ילדים ילמדו אותה להתאפק ולחכות לתורה. זה יקרה בהדרגה וזה עדיין לא חייב להיות בגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת חלון
    אוראל
    28/09/2012

הי

אתמול בני בן ה-9 רב עם בתי בת ה- 14 על שטות אבל במהלך הוויכוח הוא זרק חפץ ששבר את החלון בבית....כמובן שכעסנו עליו וכו' אך איך אפשר להעביר אליו את הלקח בצורה יותר מחנכת מאשר כעס על המעשה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבירת חלון

הוספת תגובה

• שבירת חלון - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום אוראל,
    קצת חסרים פרטים כדאי לעזור לך בצורה יותר מדוייקת איך להתמודד עם המקרה. האם זה משהו שקורה הרבה? האם בנך סובל מהתפרצויות ומאיפולסיביות וקורה לו הרבה שיש לו מעשים בלתי נשלטים? האם הוא ילד בדרך כלל ממושמע וכאן קרה מקרה חריג ביותר? אם כן, מה קרה? מה בדיוק הוציא אותו מדעתו עד כדי כך? אם למקרה קדמה מצוקה גדולה וייאוש ממשהו, לא יעזור מה שתסבירו או תענישו, הוא לא יקשיב לכם ורק ירגיש לא מובן וכועס.
    אני חושבת שהתגובה בשני המקרים צריכה להיות שונה לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת חלון המשך תגובה

אוראל
    28/09/2012

הי

כן לילד שלי יש כעסים גדולים בעיקר עקב היותו ילד סנדוויץ, אנחנו מנסים לפנות לו מקום רק שלו, שעה עם אמא פעם בשבוע, אימון עם אבא מס' פעמים בשבוע, המקרה הזה היה חריג כי הוא זרק חפץ בבית מה שלא קורה אצלנו, הוא כן מרביץ מקלל וצועק אח"כ הולך למיטה לישון ונרגע....במקרה הנוכחי הוא ישב עם אחותו על הספה וראו סרט במחשב הנייד הכל בנועם פתאום היא נזכרה שהוא ישב עליה בכוונה לפני שעה החליטה להחזיר לו במקביל נסגרה לו היד בתוך המחשב ומפה ההמשך ידוע....כן קשה לו להתגבר על תסכולים והוא נכנס לכעס מאוד גדול מכל דבר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת חלון המשך תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום אוראל,
    לגבי המקרה הזה, שהוא אכן חריג וגם מסוכן, הכעס שלכם לא יעזור. כדאי לקחת אותו לשיחה רגועה, ופשוט להסביר לו שזה מסוכן, ושאם הוא רוצה לבטא כעסים יש דרכים אחרות, מילוליות לעשות זאת.
    מעבר לזה הייתי בודקת את נושא הכעסים אצלכם במשפחה. יכול להיות שנוצרה דינימקה משפחתית, שכל הכעסים במשפחה מבוטאים דרכו, וזה לא תמיד כעסים שהם באמת שלו. זה בולט נורא מהדינמיקה שאת מתארת בינו לבין האחות הגדולה. נראה שמי שבאמת כועסת עליכם זו האחות הגדולה, אבל במקום לבטא את הכעס שלה ישירות מולכם, היא יודעת ללחוץ על הנקודות הרגישות של אחיה ומבעצם מפעילה אותו כמו שליח, ואז הוא חוטף את העונש או הכעס, והיא נשארת עם סיפוק כלשהו מהעניין.
    כדאי לחשוב איך כעסים מבוטאים בבית, האם אתם רבים, האם מבטאים מילולית כשמשהו נראה לא צודק או לא פייר, או שיש אווירה שלא לגיטימי לגלות תוקפנות או לבוא בטענות, והדרכים היחדיות לעשות זאת הן סמויות, ואז היחיד שמבטא כעס בצורה גלויה הוא הבן שלכם, כי הוא כבר מתפוצץ. יכול להיות שהוא צודק. תפקיד "מבטא הכעסים" המשפחתי הוא תפקיד כבד ולא הוגן. אולי כדאי לחשוב איך מבררים כעסים ומוציאים ואתם לאור במשפחה כשכל אחד לוקח אחריות על הכעס שלו, וזה ישחרר את בנכם מהתפקיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    לנה
    28/09/2012

אני ובעלי פרודים כמעט שנה מתכוונים להתגרש יש לנו בת בת 11 עוד מעט.
    לבעל י יש ידידה ככה הוא אומר לילדה(לי נראה שזה יותר מזה) הוא מדבר איתה יום יום והמון בטלפון עשה אצלה חג(עד כמה שידוע לי היא מבוגרת ממנו ב 7 שנים וגרושה עם 2 ילדים בת 12 ובן 7 . כשבעלי חזר מהחג אצלה הוא אמר לבת שלי שיש לו הרבה הפתעות בישבילה שידידה שלו הביאה לה. כשהוא פגש את ביתי הוא נתן לה בובה ענקית ,צמיד ועוד איזה משהו יפה.
    הילדה חזרה הביתה מאושרת ואמרה שהידידה של אבא קנתה לה את כל המתנות האלה..
    ושהידידה שלו דיברה איתה בטלפון והיא אמרה לה שהיא ככ רוצה לפגוש אותה כבר ולהכיר אותה,הילדה היתה מאושרת היא ילדה חברותית ואוהבת אנשים שטובים אליה ובטח שבטח שקונים לה מתנות.
    הילדה ישנה עם הבובה שהיא נתנה לה כל הלילה וככ חיבקה אותה ,בבוקר היא התעוררה ולקחה איתה את הבובה לסלון בחיבוק ושמחה ועכשיו היא שוכבת בסלון מחבקת את הבובה ורואה טלויזיה .
    זה אולי נשמע ילדותי מיצידי אבל זה מאוד מציק לי שאותה ידידה מנסה למצוא חן בעיני בעלי ובעיני ביתי ע"י מתנות ונחמדות.
    ובכלל זה מציק לי לי שהילדה שלי מחבקת את הבובה שלה וככ רוצה לפגוש אותה ואומרת שאולי אבא יקח אותה אליה בחג.
    אני לא יודעת אם להגיד לילדה משהו על המתנות והידדיה או לא? משהו כמו: שהידידה הזו מנסה להתחבב עליה ע"י מתנות ושלא כל מי שמחייך לה וקונה לה מתנות הוא באמת כזה נחמד. ושעדיף שתזרוק את המתנות האלה.
    לא יודעת מה לעשות עזרה בבקשה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום אנני,
    אולי זה יעזור לך לחשוב, שבחורה שמנסה להתחבב על ידי מתנות היא בעצם מאוד חסרת ביטחון.
    אני גם לא בטוחה שהידידה קומה את כל המתנות האלה, יכול להיות שבעלך קונה אותן, כדי לשכנע את בתך לגבל את בת הזוג שלו, והוא זו גם דרך לגרום לך לקנא כי בעצם הוא "מנכיח" את הזוגיותשלו אצלך בבית בצורה נורא מוחשית.
    חשוב מאוד שלא תפילי בפחים האלה. לא משנה כמה מתנות אותה ידיה תקנה, את האימא של הילדה, ואף ילד לא מחליף הורים בגלל מתנות. אין תחליף לקשר של בתך איתםך אם כי, אם את תצראי שזה מערער את הביטחון שלך בעתיד הילדה עלולה לנצל זאת למניפולציות ולבקש שגם את תקני לה. לכן עוד יותר חשוב, שלא תאבדי את הביטחון, את האימא של הילדה, מה שבעלך והידידה שלו עושים זה שלהם, שיבושם להם, אני בטוחה שיש לך בקשר עם ביתך דברים יותר חשובים ועמוקים מההעניין הזה. אני ממליצה לך בכלל לא להתערב בזה, זה לא כל כך חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד..

לנה
    29/09/2012

הי תודה על העזרה יש עוד כמה עדכונים חדשים:
    הבת שלי אמרה לי היום שאבא אמר לה שהידידה שלו מאוד נחמדה והיא גם דיברה איתה בטלפון אז הבת שלי אומרת שהיא מאוד מצחיקה ונחמדה.
    לאחר מכן הבת שלי אמרה לי אמא,אם היא נחמדה ומצחיקה אני מקווה להפגש איתה הרבה והסתכלה עלי וחיקתה לתשובה ...לא אמרתי כלום לא ידעתי איך להגיב מה להגיב ואם כדאי להגיב לא רציתי לעשות טעות.
    יותר מאוחר היא אמרה לי אמא אם היתה לך חברה או חבר שהיתה מצחיקה אותך היית רוצה להיות איתה הרבה אמרתי לה שאני לא יודעת תלוי מי?

אני ככ מרגישה שהיא כמו בוגדת בי כי היא לא רוצה לספר לי את שמה של הידידה הזאת (הוא אומר לה לא לספר)סתם רציתי לדעת את שמה.
    היום היא אמרה לי אמא אבא אומר לי שהוא סומך על י שאני בוגרת ולא יספר כלום לאף אחד ושהוא מספר רק לי . יש בי כעסים על הילדה למרות שהוא מבקש ממנה לא לספר.

אני כל היום עצבנית לא מתפקדת כמו שצריך ובאמת שלא מקנאה אלה מדבר אחד מזה שהוא גורם לה להסתיר ממני דברים וזה לא נעים לי ככה ואני מרגישה כעסים עליה מרגישה אכזבה ממנה. ציפיתי שאני אמא שלה ושהיא תספר לי הכל.
    אני מיואשת מהכל.
    גם משגע אותי למה היא אמרה ושאלה דברים כמו שאם היא נחמדה היא מקווה לפגוש אותה הרבה (מי יודע מה אמרו לה בנושא) וכל שאר השאלות שהיא שאלה שכבר כתבתי......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד..

לנה
    29/09/2012

נ.ב.
    מה זה כל כך חשוב לה שהיא נחמדה ומצחיקה ורוצה כבר לפגוש אותתה.
    נ. בעוד דבר לגבי המתנות שהיא קנתה לה ,הילדה אמרה לי אמא אבא אמר שהיא רצתה לקנות לי הרבה יותר אבל אבא לא הסכים לה.
    מעצבנת אותי הדרך שלהם.
    גם יכול להיות שהיא קנתה את זה כדי שאני יתרגז ונזרז את כל עניין הגירושים.
    כי אנחנוהרבה זמן פרודים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד.. - תגובה

סמדר ריינר
    29/09/2012

שלום אנני,
    את צודקת שאת כועסת על הגרוש שלך. נשמע שהוא משתמש בילדה כדי להגיע אלייך. וזה לא בסדר. חשוב מאוד שתעשי הפרדה בינו ובין הילדה. הילדה עומדת כאן במצב קשה מאוד. אבא שלה מאלץ אותה להרגיש שהיא בוגדת בך. מה שהיא לא תעשה כרגע, היא תפסיד. אם היא תבגוד בך, את תכעסי עליה, ואם היא תבגוד בו היא עלולה לאבד את הקשר איתו. לכן היא שואלת אותך את השאלות האלה. היא צריכה לבדוק אותך כדי לדעת שאת מבינה שהיא במלכודת ואת לא כועסת עליה. ולכן חשוב שכן תגיבי ותגידי לה, שהיא יכולה להתחבר עם מי שהיא רוצה ואת תמיד תאהבי אותה. זה חשוב מאוד שהיא תשמע את זה ממך ותדע שיש לה לפחות הורה אחד שפוי. חשוב שהיא תדע שיש לה לפחות הורה אחד שלא יורד לרמה של ילדים, שלא דורש ממנה נאמנות תמורת אהבה (היא בסך הכל ילדה, היא לא אשמה שהחלטתם להביא אותה לעולם והיא לא אשמה שהתגרשתם, זה בכלל לא פייר לדרוש ממנה משהו בהקשר הזה), ושתמיד יהיה שם בשבילה בלי תנאים ובלי לערב אותה. כרגע ההורה הזה זאת את, ובזה את כמה רמות מעל הגרוש שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד..

לנה
    30/09/2012

תודה על העזרה
    היום ביתי הלכה עם בעלי ובשלב מסויים דיברתי איתה בטלפון והיא אמרה לי שבסוף הם לא הלו למשפחה הם הלכו לאבא הביתה והידידה של אבא קנתה לה עוד הרבה בובות.
    היה רעש ודיבורים ופתאום נעשה שקט לדעתי הם לא אצלו בבית או שכן והידידה שלו איתם
    והוא לא מרשה לה לספר.
    נורא עצוב לי וכואב לי כי גם לי האוא משקר הרבה(להזכיר אנחנו פרודים ועדיין לא גרושים).
    ##האם כדאי לי להגיד לילדה שאותה ידידה של אבא קונה לה מתנות כדי שהיא תאהב אותה ולא תכעס עליה שאבא הולך איתה ואלו מתנות סתם רק כדי שלא תכעסי הרי מאיפה אותה ידידה של אבא מכירה אותך בכלל והיא סתם מנסה לקנות את אהבתך אליה במתנות.
    האמת מאוד בא לי להגיד לה את זה כי ככ כואב לי ועצוב לי קשה לי לשתוק.
    הבת שלי בעננים ממנה ומהמתנות שלה. (היא לא עוזבת את הבובה שבפעם שעברה היא הביאה לה מי יודע מה אותה ידידה אומרת לה מי יודע מה בעלי אומר לה)אני גם פוחדת שיהייה לי כיף יותר איתם מאשר איתי כי הם ביחד וקונים לה ולוקחים אותה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד.. - תגובה

סמדר ריינר
    01/10/2012

שלום אנני,
    בדיוק על זה דיברתי בתשובתי הקודמת. אין סיכוי ואין מצב שהילדה תאהב את הידידה יותר ממך. את האימא שלה. אין לה אימא אחרת. כל העניין הוא תחבולה של הפרוד שלך לגרום לך לקנא. ואת נופלת בפח.אל תדאגי, זה לילדה שלך זה יעבור. הם לא יכולים באמת לקנות אותה במתנות. קשר אם - בת הרבה יותר חזק ממתנות. חשוב מאוד שתאמיני בזה. הבת שלך צריכה אותך חזקה ומאמינה בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש חדש

לנה
    04/10/2012

יש חדש ורציתי לדעת מה לעשות
    ביתי דיברה בטלפון עם אבא שלה ופתאום סובבה ממני את הראש ולחשה לו משהו בשקט.
    לאחר השיחה שאלתי אותה למה היא סובבה את הראש ודיברה בשקט ,אז היא המציאה כל מיני סיפורים.
    נשברתי קשה לי לתאר כמה לא נעים לחיות באוירה כזאת נשברתי ואמרתי לה שזה לא יפה איך שהיא מתנהגת וזה מאוד פוגע בי ואני לא יכולה לחיות בכל האוירה של השושו הזאת ואני אמא שלה והיא כל הזמן מסתירה ממני ומשקרת לי וזה לא נעים לי ועצוב לי. אז היא ראתה שאני מאוד עצובה והיא אמרה אמא מהיום אני יספר לך הכל אני לא יסתיר ממך.
    ולמרות ששאלתי שאלות לאחר מכן היא המשיכה לשמור לו אמונים והעדיפה לשקר לי.
    חשבתי וחשבתי ואמרתי שז ה אולי לא פייר מצידי שאני באיזה מקום מכריחה אותה לספר לי ולא להסתיר ממני כלום למרות שגם אני מאוד עצובה בגלל כל המצב הזה אז אחכ דיברתי איתה ואמרתי לה שאני לא רוצה להכריח אותה לספר ואני יודעת שאבא שלה אומר לה לא לספר(למרות שהיא אומרת שהוא לא אומר לה לא לספר והיא כל הזמן מגוננת עלין) אז אמרתי לה אם את רוצה תספרי לי ואם לא לא חשוב אני לא ילחיץ אותך אבל אם יגידו משהו רע עלי או עליך או משהו דומה תבואי ותספרי לי היא אמרה בסדר.
    היא אמרה לי אמא אבא מספר לי סוד והוא אומר שהוא סומך עלי שאני ממש בוגרת ושאני לא יספר זה החיים האישיים שלו(זה הכל מילים שלו אמר לה זה החיים האישיים שלי ואנו כבר לא ביחד ואני לא רוצה שתספרי).
    היא אמרה לי גם אם את תספרי לי משהו ותרצי שאני לא יספר אני לא יספר לו.
    אני יודעת שאמרת לי לא להגיד לה כלום ולהניח לה אבל היה לי קשה נשברתי ולא יצא לי מזה כלום היא המשיכה לשקר ובטח אמרה לו שאמא חוקרת אותה והוא אמר לה לא לדבר על זה בטלפון ככה נראה לי כדי שאני לא ירגיש שמדברים סודות.
    הילדה אמרה לי שנמאס לה שאני חוקרת אותה כל הזמן על הידידיה הזאת.
    לא יודעת מה לעשות קשה לי לחיות ככה אני מרגישה שהיא בוגדת בי .
    אני ממש שבורה כבר אין לי אמון באף אחד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש חדש - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום אנני,
    זה אכן קשה, למרות שאת מבינה שזה לא לעניין לחקור את הילדה קשה לך להחזיק את עצמך. נראה שאת זקוקה לתמיכה. לא בטוח שהמענה כאן בפורום מספיק לך. אולי כדאי שתפני לטיפול מסודר, או לפחות תעזרי בחברה שאת סומכת עליה או קרוב משפחה כלשהו, כי את באמת נורא לבד.
    חשוב גם שתנסי להפסיק לחשוב על העניין הזה. אין שום הכרח שתהיי עסוקה בו כל הזמן. מיצאי לך עניינים אחרים, תחביבים, בילויים חברתיים, תכוניות בטלוויזיה וכו'. ונסי להניח לבת שלך עם העניין הזה ולהתעלם ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני ויש לי שאלה

לנה
    09/10/2012

הילדה היתה היום איתי בעבודה ואבא שלה בא לקחת אותה אז רציתי לצאת איתה החוצה להגיד לו משהואז זה לא ככ מצא חן בעיניה והיא אמרה לי אמא תגידי לו ותכנסי לעבודה כי אני רוצה להיות עם אבא לבד. הרגשתי ככ רע אני אמא שלה ככה ילדה בת 11 מדברת?
    בערב חג של שמחת תורה היא נשארה אצלי למרות שרצתה לעשות איתו את החג ואמרתי לה שהחג הזה היא איתי בערב סוכות היתה איתו.
    היא דיברה איתו בטלפון ואמרה שהיא מתגעגעת אליו ואחרי השיחה איתו היא מאוד בכתה ואמרה שהיא מתגעגעת לאבא אז היה שלב שאמרתי לה טוב אז אני יגיד לו שיבוא לקחת אותך אז היא אמרה לא אני צריכ ה להיות איתך(היא לא רוצה ,היא צריכה).
    אז היא המשיכה לבכות ואמרתי לה שלאט לאט היא תתרגל ויהייה לה הרבה יותר קל.
    אני מרגישה שהיא רוצה להיות איתו יותר מאשר איתי למרות שאני תמיד הייתי איתה יותר גוננתי עליה(גם מפניו שהגזים בכעסים שלו)
    מה אתם אומרים על ההתנהגות שלה ,שהיא קשורה אליו יותר? אוהבת יותר?
    שלא תבינו לא נכון אני לא בתחרות איתו אבל בכל זאת כל ההתנהגות שלה עושה לי לפעמים הרגשה לא ככ טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני ויש לי שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום אנני,
    אני חושבת שהיא מרגישה שאביה חזק יותר. היא מרגישה אותך כחלשה. היא מרשה לעצמה קצת יותר מדי. היא לא אמרוה לתת לך הוראות איך ומתי לדבר עם אביה ומתי לצאת אליו.
    התגובה שלך היא תגובה לא טובה. את נעלבת במקום להציב גבול. הצבת גבול לא קשורה לכעס ועלבון. הצבת גבול באה ממקום שאת מבינה שאת מבוגרת והיא ילדה, והיא לא קובעת. פשוט ככה. היא מרגישה שאת מאוד חלשה וזה גורם לה לזלזל בך מצד אחד ולרחם עלייך מצד שני. חשוב שתנסי להיות יותר אסרטיבית ופחות עסוקה בעלבון. אם את לא מצליחה אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם בן 3.5
    גלית
    28/09/2012

שלום, בני בן ה 3.5 הוא ילד מאוד טוב, קשוב וממושמע בד"כ, עדין ורגיש. לאחרונה חווה לעיתים קרובות התפרצויות זעם הכוללות אלימות פיזית (כלפי ההורים), בכי וצרחות. בגן לא דווח על התנהגות מסוג זה. יש לציין כי השנה עלה לגן עירייה וכמו כן נולדה לו אחות. ברור לי כי השינויים הללו עשויים להביא לשינוי בהתנהגותו, אך אני מרגישה כי ההתפרצויות שלו הן מאוד קיצוניות. אינני יכולה אף פעם לחזות מתי יתפרץ, בד"כ בגלל משהו מאוד קטן (מבחינתי) או בגלל משהו שהוא נזכר בו ואפילו לא רלוונטי לאותו הרגע. בנוסף, לאחרונה גם מתעורר בלילות בבכי ומסיוטים. בפעם האחרונה הסיוט היה קשור להתפרצות באותו היום ולתגובה שלי אליה (בכה ברחוב ואני המשכתי ללכת לכיוון הבית. בלילה הוא רעד וצרח משינה שלא אלך). השאלות שלי הן: 1. האם זוהי התנהגות אופיינית לילד החווה שינויים כאלו? 2. מהי הדרך הנכונה ביותר להתמודדות? חשוב לי לציין, כי על אף הולדת האחות, הוא מקבל המון תשומת לב ואהבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם בן 3.5

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם בן 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום גלית,
    יעזור לי מאוד לעזור לך אם תיתני דוגמא למשהו שבגללו הוא מתפרץ, גם אם הוא נראה לך פעוט או לא רלוונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות להתפרצות

גלית
    28/09/2012

שלום סמדר,
    דוגמאות לסיבות להתפרצות: אמא באה לקחת אותו מהגן במקום אבא (כשבכל יום אני זו שלוקחת אותו והכל בסדר), בכל סיטואציה שבה הוא רצה שדבר מסוים יעשה בדרך שלו והוא לא מקבל זאת, כי לפעמים זה מוגזם ואנחנו לא משתפים איתו פעולה, למשל - רוצה שאלך מחדר לחדר מהמסלול שהוא בוחר, כשמניחים את הכסא באופן מסוים וזה לא מוצא חן בעיניו וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות להתפרצות - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום גלית,
    נשמע שבנך נמצא בחרדה והוא זקוק להמון שליטה בסביבה מתוך ניסיון להחזיר לעצמו שליטה. נסיון שלא מצליח כמבון בצדק. אתם לא אמורים לשתף פעולה עם הטרור שאת מתארת. חשוב לבדוק יותר לעומק ממה נובעת החרדה. אם זה נבוע משינוי כלשהו שגרם לו להרגיש ללא שליטה באופן חד ופתאומי, או מכך שמשום מה הוא חש אתכם חלשים מדי, וזה מערער את הביטחון שלו, וכתגובה הוא מנסה להיות חזק ולנהל אתכם.
    חשוב מאוד אכן לא לשתף פעולה עם הטרור שהוא מפעיל, זה לא נורא אם הוא בוכה ומתפרץ. אתם לא חייבים להרגיע אותו. מותר לו להתעצבן, חשוב שתענו לו בצורה ברורה וקצרה, שמה שהוא מבקש בלתי אפשרי, או שאתם לא מתכוונים למלא אותו, וזהו. אחרי משפט אחד קצר וברור לא להתייחס יותר, גם אם הוא נורא צורח. חשוב מאוד להיות עיקביים בהתנהגות הזו, לא להתחיל להסביר לו, לא לנסות להרגיע אותו, וכמובן לא לוותר ולעשות את מה שהוא ביקש. לאחר תקופה שתעמדו בזה, זה יירגע.
    אם זה לא עוזר, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

גלית
    28/09/2012

תודה סמדר על התשובה. מתוך מה שכתבת יש לי מס' שאלות: האם הצטרפותה של האחות למשפחה יכולה להביא לחרדה מסוג זה? כשאת כותבת שאולי הוא רואה בנו חלשים, האם זה מכיוון שאנו לא עיקביים בהתמדדות שלנו איתו? (הרי אנו מנסים דרכים שונות להתמדדות ובוחנים מה באמת עובד. בד"כ אנו אכן מתעלמים) ושאלה נוספת, כאשר הוא מגיע למצב שהוא לא נרגע לאחר ההתעלמות מצידנו ונראה כי לגמרי איבד שליטה האם זה בסדר בכל זאת לעזור לו להירגע? מה שאני בד"כ עושה - אני שואלת אותו אם הוא צריך שאעזור לו להירגע. אם הוא עונה שכן, אני מחבקת עד שזה עובר ולאחר מכן מדברת איתו על המקרה.לרוב זה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום גלית,
    אין כמובן תשובות חד ערכיות וחד משמעיות לשלאות ששאלת, אלא רק טנטניביות. יכול הליות שהולדת האחות השפיעה באופן עקיף על מצבו. אם כי לא בטוח שזה הגורם הישיר והיחיד. יכול להיות שבעקבות הולדת אחותו אתם פחות פנויים אליו, או פחות עם כוחות, הווא חש את זה. יכול גם להיות שזו נהפכה להיות דרך לקבל תשומת לב. העדר עקביות מצידכם יכולה לתרום למצב החרדה, אבל שוב, אני לא בטוחה שזה גורם יחיד.
    צריך לזכור כמובן שהתפרצויות זעם הם בהחלט דבר שבמינון מסיים מאפיין את הגיל והן לכשעצמו לא מהוות בעיה, כל עוד מתמודדים איתן היטב.
    זה בסדר גמור שאת מציעה לו חיבוק כדי להרגע והוא נעזר בו. זה בעצם קורה אחרי שההתפרצות איבדה את המומנטום, הוא כבר לא מתעקש על הדבר שיקבל אלא רק רוצה "לחזור הבייתה" ולחזור לאיזון, וזה בסדר גמור שאת עוזרת לו שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני דודים באותו הגן - חייבת דעתכן..
    בוניטה
    28/09/2012

בתי בת 4, ילדה אינטילגנטית וחכמה, אך חלשה רגשית, עדיין לא בשלה במספר מובנים בתחום הרגשי.
    בן דודה הוכנס לאותה הכיתה בגן שבו היא נמצאת. היא מכירה ילדים בכיתה זו כי זו לא השנה הראשונה שלה בגן זה, עבורו זו שנה ראשונה.
    אני הבעתי את התנגדותי לשילוב הילד בכיתה זו (אגב, הוא קטן ממנה בעשרה חודשים) מכיוון שחשוב לי שתהיה לה הטריטוריה שלה בגן, שתפתח כישורים חברתיים נכונים ולא "תמשך" למקום הקל והנוח עבורה מבחינה חברתית (הכוונה לבן דודה). הורי הבן דוד לא התייחסו להתנגדותי והכניסו את הילד לגן של בתי (גם כן משפחה...).
    שנה הבאה ככל הנראה היא עוברת לגן חדש בו תצטרך להשתמש במיומנויות חברתיות אותן תרכוש השנה. כבר חודש כמעט שהנושא מדיר שינה מעיני.
    אני שוקלת להעבירה גן למרות שאני מאוד מאוד מרוצה מהעשייה בגן הזה ומהחום שאותו היא מקבלת מהצוות.
    חשוב לי לציין שמדובר בילד טוב, אך אני מודעת למצב של ביתי וחשובה לי מאוד ההתפתחות הנכונה והעצמת הפן הרגשי. הם נפגשים בסופי שבוע והקשר ביניהם הוא טוב (משחקים יפה ביחד).
    חשובה לי דעתכם/ן בנושא...
    תודה וחג שמח...!!!

הוספת תגובה

• בני דודים באותו הגן - חייבת דעתכן.. - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום לך,
    את מתארת את החרדה שלך, אבל לא תארת מה קורה במציאות. האם במציאות היא אומנם ננשכת לשחק רק איתו ולא משחקת עם ילדים אחרים? האם הוא באמת משפיע עליה בצורה כל כך קריטית? האם יכול להיות שאם תבדקי את העובדות לגבי מה קורה ביום יום עם ביתך תגלי שהשד אינו נורא כל כך?
    לי נדמה שאת שמה קצת יותר מדי על ילד אחד קטן. יש גם הרבה שתלוי בך, בילדה ובחיים בכלל. האם את מעורבת עם אימהות אחרות? קובעת מפגשים אחה"צ לביתך עם ילדים וילדות מהגן? זה נראה לי קצת יותר משמעותי משהותו של בן הדוד באותו גן.
    חשוב שתנסי להתמודד עם הדברים שיש לך שליטה עליהם ולא על מה שאין. את אכן לא יכולה לקבוע לאיזה גן קרובי משפחתך ירשמו את בנם אבל את כן יכולה להשפיע על הכישורים החברתיים של בתך בכל מיני דרכים אחרות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באותו מצב בדיוק.ההיפך בגן הם

רונית
    28/09/2012

לא משחקים יחד ואילו בבית הם קשורים אחד לשנייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריגרסיה
    ענת
    27/09/2012

ביתי בת 3 וחמישה חודשים.גמולה כבר כמעט שנה יום ולילה.לאחרונה התחילה לפספס בלילב וגם ביום יכולה לפספס בתחתונים.
    מה לעשות?איך להחזיר אותה למוטב? מה יכולה להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריגרסיה

הוספת תגובה

• ריגרסיה - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום ענת,
    יכולות להיות סיבות רבות, בלי להכיר אתכם לא ניתן לדעת. החל מהולדת אח או אחות או הריון (גם אם נדמה לכם שהיא עדיין לא יודעת, מצוקה כלשהי שנובעת מהגן, או מהבית, קושי בקשר איתכם וכו'. עליכם לתת יותר פרטים או לחילופין לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל בן 5 וחצי
    ענבלי
    27/09/2012

שלום,
    בני החליט לפני מס' שבועות שהוא מתקלח לבד ושאסור שנראה את איבריו הפרטיים. והוא עומד על כך בצורה עיקשת. בנוסף בשבוע -שבועיים האחרונים התחיל ללכת לגן עם בגדים ארוכים +גרביים בטענה שקר לו בגן...מהמזגנים, אבל בעצם ממשיך להתלבש כך גם לכל מקום אחר..
    אציין גם שהוא בן בכור ונולד לו אח לפני כ-3 חודשים..
    חוץ מזה, הוא ילד מאד חכם, חברותי ועומד על שלו.
    אני מוטרדת מאד! האם זה קשור להולדת אחיו או שמא הוטרד באיזהשהו אופן?
    אנא, תשובתך המהירה... אני מודאגת.

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל בן 5 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    28/09/2012

שלום לך,
    לא ניתן לדעת בלי להכיר אותו מה קרה. ניתן לנסות לדובב אותו בצורה עקיפה, למשל על ידי ציור או סיפור משותף, לצייר ביחד ילד ומשפחה ולכתוב עליהם ביחד סיפור ולראות אילו תכנים עולים. אם אתם לא מצליחים לדובב אותו בצורה עקיפה, אפשר גם לשאול בצורה ישירה, מדוע הוא לא רוצה שתראו את איבריו הפרטיים ואם קרה שמישהו שהוא לא רצה ראה אותם. אם כלום לא עוזר והתופעה ממשיכה אולי כדאי לשקול לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 - התנהגות בעייתית
    מרים8
    27/09/2012

נכדתי בת 3. לפני שנה נולדה לה אחות - לרוע המזל עם בעיות בריאות קשות. הילדה "הגדולה" הורחקה למעשה מהבית כשההורים מקדישים עצמם לתינוקת. עם שיפור מצבה אחרי כמה חודשים (וניתוחים) הילדה "הגדולה" הוחזרה הביתה, כאשר הסבתות ממשיכות להיות שם חלק מהזמן. כיום המצב "אמור" לחזור לנורמלי - אולם בפועל כל תשומת הלב, הדאגה וההתיחסות ניתנת לקטנה בלבד. ההורים בעלי תואר בתחום הפסיכולוגיה, (אי-אפשר אפילו להעלות נושא של טיפול.) ומצפים שהילדה בת ה-3 "תתמודד עם המצב".
    לאחרונה הילדה התחילה לקבל התקפי זעם נוראים, שמגיעים עד לעילפון.
    הסבתות מנסות לתת לה חיזוקים חיוביים והרבה אהבה, ומיותר אולי לציין שכאשר הילדה נמצאת עם/אצל הסבתות היא מתנהגת ללא רבב, ואין אף מקרה של "זעם".
    אני מבינה שלכולם יש "סיבות מקלות", אך דאגתי נתונה לילדה, שלהבנתי התנהגותה נובעת ממצוקה אמיתית וקשה.
    האם יש בכל זאת משהו שהסבתות יכולות לעשות/ או לא לעשות, כדי לשפר את מצבה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 - התנהגות בעייתית

הוספת תגובה

• בת 3 - התנהגות בעייתית - תגובה

סמדר ריינר
    27/09/2012

שלום מרים,
    אני מבינה את כאבך ואת חוסר הואנים לראות את כאבה של הילדה.
    אולי הדבר שאתן יכולות לעשות, הוא לא רק להעניק לילדה את תשומת הלב, אלא גם להוריה. אתן מבינות שלכולן יש נסיבות מקלות. אבל אולי צריך להוסיך להבנה הזו גם ביטוי מעשי. יכול להיות שאם ההורים ירגישו תמיכה ריגשית יותר מבוססת, הם יכולו להתפנות גם לצרכיה של הילדה הגדולה. או במילים אחרות כאשר אתם תוכלו לעזור להם עםהצרכים שלהם הם יוכלו לעזר לידלה הגדולה עם הצרכים שלה.
    כמו שאתן בודאי מבינות הם עברו תקופה קשה, מלאת חרדה עם הבת הקטנה, וכעת הם עדיין חרדים, מותשים, ובודאי מרגישים אשמה רבה גם אם לא מוצדקת לגבי הילדה הקטנה, ואין להם כוח ויכולת להרגיש אשמה כלפי הגדולה ובודאי שלא להיות מואשמים ומבוקרים, גם אם הביקורת מוצדקת.
    אולי יש דרך לחבור אליהם, ולהתייחס אליהם ריגשית גם כבני אדם ולא רק כהורים שמצופה מהם לטפל בילדה הגדולה והם לא עושים את זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות, ילדה בת 10
    סמדר
    27/09/2012

שלום רב, אשמח לעזרתכם, אנחנו כבר די אובדי עצות.
    התנהגותה של בתי בת ה10 פשוט נוראית.
    מדובר על ילדה נבונה, שיודעת לעזור ולדאוג, יש לה חברים, בלימודים היא משתדלת.
    אבל לעיתים היא פשוט מתחרפנת, (אין לי מילה אחרת לתאר את זה).
    מרביצה לאחותה התאומה, לאחותה הצעירה ואפילו לאחיה התינוק בלי שום סיבה.
    ושאני אומרת בלי שום סיבה הכוונה בלי שום גורם, היא יכולה פשוט לעבור לידם ולהרביץ.
    כאשר היא רוצה משהו היא ישר "נובחת", כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא בכלל מתחרפנת - צועקת, בוכה, דופקת על דלתות, זורקת דברים על הרצפה וכו'.
    הבעייה שאם בעבר התדירות היתה יחסית נמוכה והצלחנו להתמודד עם זה, כיום זה קורה אפילו מספר פעמים ביום.
    האוירה בבית קשה, בעלי כל הזמן רב איתה, במקום להנות מהבנות, אנחנו עסוקים כל הזמן בלהיות שוטרים.
    ניסינו לפני כמה חודשים ללכת לפסיכולוג ילדים, הלכתי איתה, אבל הרגשתי שזה לא עובד.
    מעבר לזה שהכל היה טוב ויפה אצל הפסיכולוג, גם הדרך שבה הוא הציע להתמודד לא היתה מתאימה לה ולנו, (טבלת התנהגות עם פרס בסוף). אז נפרדו דרכנו.
    חשבתי שהוא ידבר עם הילדה ויצילח להגיע למה באמת מפריע לה, אבל הכל היה שטחי ברמת - את תתנהגי יפה ותקבלי עידודים.
    היא בעצמה אוהבת לזרוק לעברנו כשאנחנו שואלים למה היא עושה כך וכך, שהיא עושה את זה בגלל שהי רוצה תשומת לב. אבל אין מי שיעיד חוץ ממני :) אבל היא מקבלת הרבה תשומת לב. ההתבגרות קשה לה, היא רוצה שיטפלו בה כמו שמטפלים בתינוק בן השנה.
    אני מנסה להסביר לה שהתנהגות טובה תגרור תגובות חיוביות ואוירה טובה בבית, וכרגע היא מאוד מפסידה מזה. זה מגיע לרמה שאנחנו לא רוצים לנסוע איתה לשום מקום, כי בשנייה שנכנסים לאוטו כבר יש מכות. ואם בעבר לפחות בחוץ או לפני אנשים היא התנהגה יפה, אז כיום תוכלו למצוא אותנו מפרידים מכות בין ילדות בנות 10 בקניון/בבריכה ובכל מקום, זה ממש מבאס.
    זה הפך כבר להיות דיבור משפחתי, הסבים והסבתות מתבאסים לבוא כשהן כל הזמן רבות.

כמה תובנות שלי-
    היא לא ישנה לטעמי מספיק, הולכת לישון אומנם ברבע לתשע אך עד שהיא נרדמת זה לפעמים 10 וחצי וקמה כבר בשש.
    היא סוג של מכורה למסכים אלקטרונים (מחשב, אייפד, טלוויזיה), ולכן גם בשבת (אנחנו שומרי מסורת) כשאין שום דבר היא מתחרפנת עוד יותר.
    היא ילדה טובה, עם רצון לעזור, כשנחה עליה הרוח היא עוזרת בבית, שומרת על אחיה הקטן, והולכת עם אחותה הקטנה למקומות.

מבחינת התגובות שלנו- אם זה מכות אנחנו ישר מפרידים ושולחים כל אחת להרגע בחדרה, אם זה ריבים "רגילים" כמו מי עכשיו במחשב אנחנו משתדלים לא להתערב ומנסים לתת להן לדבר בינהן.
    כרגע האוירה קשה, בעלי לא יכול להתמודד עם זה ומתפרץ עליה כל הזמן, ומגיע איתה לריבים מטופשים. איתי זה קצת אחרת, מבחינת האופי אני בן אדם שלא נוטה להתפרץ וזה מחרפן אותה עוד יותר שהיא עושה משהו לא בסדר ואני מדברת איתה בתקיפות אבל לא בצרחות.

בקיצור, אשמח מאוד מאוד לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות, ילדה בת 10

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות, ילדה בת 10 - תגובה

סמדר ריינר
    27/09/2012

שלום סמדר,
    לא כל כך הבנתי מדוע לא התאימה לכם הדרך של הפסיכולוג שבחרתם בו. אם הסיבה היא תשומת לב, הרי שהשיטה שהוא מציע היא בדיוק השיטה לעזור לה לקבל תשומת לב בדרכים חיוביות.
    כלומר אם הסיבה העמוקה היא קבלת תשומת לב, זה לא יעזור אם המטפל ישאל אותה וידבר איתה מה הסיבות העמוקות לכך, אלא פשוט לא לתת תשומת לב להתנהגויות האלה ולתת תשומת לב להתנהגויות חיוביות.
    בכל אופן אם אתם חשים שהדרך הזו לא מתאימה לכם, יכול להיות שיותר כדאי לפנות לטיפול משפחתי, אם את מחפשת סיבות עמוקות, יכול להיות שקל יותר יהיה לאתר אותן כשתמרשמים מכל המערכת המשפחתית. לפעמים הסיבות העמוקות נעוצות בדינמיקה משפחתית ולא במשהו שהוא רק של הילדה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 6 וחצי
    רונית
    26/09/2012

שלום רב,
    שאלתי היא לגביי הילדה שלי (שלישית במספר מתוך ארבעה),בת שש וחצי,מפותחת לגילה וחכמה. שמתי לב כבר זמן מה להתנהגות שיכולה להיות קצת חריגה.
    שמתי לב שהיא מאוננת מדי פעם ,אני יודעת שזה מוכר אצל ילדים אבל השאלה היא התכיפות של זה,זה מתרחש מס' פעמים ביום.
    הערתי לה בעדינות שזה דבר שאמור להתבצע בחדר שלה בשקט ומאז היא פורשת לחדרה מדי פעם בטענה שזה"הזמן השקט שלה" , לפעמים יש מצב שזה קורה גם ליד אנשים ואז זה מצב לא נעים.

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילדה בת 6 וחצי

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 6 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    27/09/2012

שלום רונית,
    את צודקת שאוננות היא דבר טבעי, ואת גם צודקת שאם התכיפות היא גבוהה מדי ואם זה קורה ליד אנשים למרות ההערות שלכם, אז משהו לא תקין.
    כדאי לפנות בהקדם לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 לא רוצה ללכת לגן בבקשה עזר
    מיכל
    26/09/2012

בני עוד מעט בן 5 התחיל ללכת לגן חדש אולם גם בגן הקודם היה אותו דבר, כמעט כל השנה... הילד הוא ילד מאוד חכם, קורא וכותב (לימד את עצמו) כבר מגיל 4. יודע חשבון, רגיש מאוד, מאוד ורבלי. הבעיה היא לא רק הפרידה, שגם היא קשה (אח"כ הגננת מספרת שהוא נרגע די מהר ומשחק ומשתלב), אלא שכבר במוצ"ש או מוצאי החג הוא מתחיל לבכות שהוא לא רוצה ללכת לגן למחרת, ולדבר על הענין, הוא מאבד מצב רוח, ממש "שביזות יום א'" מגיל 4! הוא סופר את הימים לשבת ולחופש. הענין מאד מעסיק אותו ואותנו בעקבות זה. בבקרים הוא לא משתף פעולה ומתיש אותי ואת אביו שלוקח אותו לגן. כך היה גם בשנה שעברה. בדקנו אז והיום ואנו סבורים שהגן בסדר. ילדים רוצים לשחק איתו בגן (הוא זה שדוחה אותם בדר"כ). אנחנו מזמינים חברים אחה"צ. אין לכך השפעה. הוא אומר שהוא "רוצה להיות כל הזמן בחופש". לפני מספר ימים הוא שלשל והיו לא כאבי בטן (באמת) והוא למד שכשמתקשרים לאמא במקרה כזה, אמא באה לקחת. הוא הבין את הענין וכבר מנסה לעשות עצמו חולה (דיברתי עם הגננת על כך). הוא כבר מודיע בערב - שהבטן מתחילה לכאוב ושבגן הוא יבקש שיתקשרו... אני ובעלי יוצאים מדעתנו. מדברים, משדלים, כועסים, צועקים, הכל . אני פשוט אובדת עצות. זה לא נראה לי רק ענין של קושי בפרידה, אלא משהו עמוק יותר. לא ברור לי מה וגרוע מזה - אני לא יודעת איך להתמודד ועדיין לתת לו את מרחב הצמיחה שלו... אודה לתשובה!

הוספת תגובה