פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    לורין
    02/09/2012

שלוםאני גרושה 5 שנים ויש לי ילדה בת 7 וחצי , היא מאוד מפונקת במיוחד שאנחנו גרות אצל הסבתא, והכל שייך לה, היא נורא כוחנית בבית ומציקה לכולם, לבני דודים שלה להורים שלה פשוט כולם, ובבית ספר היא פשוט לא ממש חברותית וילדים לא רוצים לשחק איתה כי היא לא יודעת להפסיד בכבוד ומתרגזת בקלות , ניסיתי להזמין לה חברים הבייתה אבל זה תמיד חד צדדי, בכיתה המורה אומרת שהיא פונה אליה על כל שאלה כמה פעמים רק לוודא שהיא עושה נכון , היא חסרת בטחון למרות שעושה את הדברים נכון
    אני לא יודעת איך אני יכולה לעזור לה מבחינת בטחון עצמי ובמחינה חברתית
    אמרו לי שיש סדנאות לילדים לדימוי עצמי רציתי הכוונה בבקשה
    תודה מראש
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום לורין,
    לגבי סדנאות אני לא יודעת, אבל אם תחפשי בגוגל קבוצות למימנויות חברתיות בטוח שתגיעי למקומות שעושים בהם קבוצות כאלה לפי גיל ואזורי מגורים.
    אני חושבת שחלק ממה שיכול לסייע להעלאת הביטחון של בתך זה הגבלות בבית. העובדה שהיא חווה את דמויות הסמכות בבית כלא משמעותיות מבחינת סמכות מורידה גם לה מהביטחון. כי אם לך אין ביטחון מספיק כדי להתמודד איתה, מאיפה שלה יהיה? לכן חשוב שתיגשי בהקדם להדרכת הורים עבור עצמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10 שאיבד גבולות
    ליה
    02/09/2012

בני בן 10 , ילד טוב, מאד חכם, טמפרמנט, מאז חזר לבי"ס, לא מוכן להכנס למסגרת, עומד על זה שחייב להפגש עם חברים ולשחק כל יום(יש לציין שהחברים בשבילו הם הכל),וכשאמרתי לו לא ללכת, הוא פתח את הדלת ויצא.
    זה קרה מס' פעמים, שאחרי כל פעם קיבל עונש מחמיר יותר:לא להפגש עם חברים, להיות בלי נייד, וכו.
    אני מרגישה שאני מאבדת את הסמכות, כי הוא בודק כל פעם מחדש את הגבולות שלי
    ושל בעלי. יש לציין כי זהו ילד סנדוויץ בין 2 אחים.
    אודה לתגובת, איך אפשר להחזיר את הסמכות וגם לעזור לילד.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10 שאיבד גבולות

הוספת תגובה

• ילד בן 10 שאיבד גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום ליה,
    כמו שאת רואה עונשים זה לא עוזר, כדאי להפסיק עם זה. לא ציינת במה את חשובת שאין לו גבולות מלבד העניין עם החברים. אם זה רק זה, יכול להיות שעצם זה שהוא חברותי זה לא דבר א=רע. זה גם לא דבר רע להיפגש עם חברים כל יום. נראה לי שיכול להיות שנכנסתם איתו למאבק כוחות שלכל צד חשוב לנצח בו. חשוב שתזכרו שאתם לא אמרוים להכניע אותו או לנצח אותו אלא לבדוק מהם הצרכים שלו ולחשוב יחד איך אפשר למלא אותם בלי לפגוע בלימדוים או בדברים נוספים. נסו ליצור דיאלוג עם הילד, לדבר איתו, ולהגיע איתו להסכם שהוא שותף לו, אימרו לו שאתם מבנים שהחברים חשובים לו, ואין לכם כוונה למנוע ממנו את ההנאה החברתית שלו, אבל אתם גם רוצים שהוא יעשה עוד דברים, וכל דבר צריך להיות במידה. נסו לבנות יאתו טבלת סדר יום או הסכם שיוצאים החוצה אחרי גמר שיעורי הבית וכו'. חשוב שתיצרו נימה של כבוד ולא של השפלה, שבה הוא חייב לציית לכם לגמרי ואין מקום לרצונות שלו ולצרכים שלו.
    אם אתם לא מצליחים, פנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה לא אוכלת
    שני
    02/09/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה מאז לידתה (לאחר שלושה חודשים ) נמצאת עם אמא שלי ,ששומרת עליה ,מאכילה אותה וכ"ו. בתי תמיד לאורך השנה שמרה על אחוזון משקל נמוך יחסית אך קבוע (25% ). מאז שהעברתי אותה לאמי כל האכלה של התינוקת לוותה בקשאים לא מעטים. אך כאשר התינוקת התבגרה והתחילה לאכול מכפית לאחר כ-2,3 כפיות היא מסובבת את הראש וכן מניחה את ידה על הפה ---כך שלא ניתן להאכיל אותה.
    ועל מנת להאכיל אותה נדרש לתת לה הרבה משחקים ביד,שירים,סרטים מצויירים וכ"ו
    ורק כך היא היתה אוכלת (ולא מעט) כאשר איזשהו משחק בידה וסרטים מצויירים ברקע.

לפני שבוע שמנו אותה בגן וגם שם ממשיכות אותם הבעיות: ברגע שנותנים לה לאכול היא מסרבת לשבת בכסא ואם כבר יושבת אז מיד כאשר רוצים להאכיל אותה ולא משנה במה מסובבת את הראש ,ומניחה את ידה על הפה ותוך שבוע רזתה בחצי קילו.

יש לציין שהיא עושה את זה תמיד גם כאשר היא רעבה מאוד (כלומר לא אכלה מ-8 בבוקר עד 15:00 ) ושנותנים לה לאכול חוסמת את הפה עם היד אבל אם נותנים לה משחקים אוכלת את כל המנה.

השאלה שלי היא:.
    1.איך ניתן להרגיל את הילדה על מנת שתוכל בצורה נורמלית ולא תניח את ידה על הפה? ושיהיה ניתן להאכיל אותה ללא משחקים?(וחשוב שבנתיים לא תאבד הרבה ממשקלה).

2.מה ניתן לעשות כדי לגמול אותה מההרגל של משחקים בזמן האוכל?

3. האם כדאי לעשות את זה עכשיו ביחד עם ההסתגלות לגן כי גם כך קשה לה ההסתגלות לגן?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה לא אוכלת

הוספת תגובה

• בת שנה לא אוכלת - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום שני,
    כל השאלות שלך קשורות ונובעות זו מזו ולכן לא אענה לך בנפרד, אלא אפנה ואתך למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה או למרפאת אם תינוק באיכילוב, כדי לטפל בבעיית האכילה, כדאי לפנות בואפן דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת גן- שינוי בהתנהגות קיצוני
    מיטל
    02/09/2012

שלום
    בני בן 2.4 עלה לגן של הגדולים בויצו. שנה שעבר היתה לו הסתגלות קשה של חודש (לאחר משפחתון של 8 ילדים).
    השנה התחיל את הגן על הפנים, לא מוכן להיכנס, צורח ומתעורר בלילה 5 פעמים בהתקפי בכי ושלא מובן ולא מצליחים להרגיע אותו.
    בבוקר לא רוצה ללכת ובוכה ונכנס להיסטריה .
    חשוב לצין שהוא ילד רגוע שיש לילות שלמים, ילד חייכן מצחיק ושנה שעבר בגן היה שמח בגן וילד אהוב ונוח.
    אני ממש בתסכול כי זה נראה שזה מחמיר ואני מרחמת עליו מהלילות שהוא עובר.
    כיצד להרגיע אותו? כיצד להתייחס לזה לפנק או להתעלם?
    הוא מבין כבר הכל ואני לא יודעת כיצד להרגיע אותו באיזה שיטה ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התחלת גן- שינוי בהתנהגות קיצוני - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום מיטל,
    אין פטנט מיוחד להרגעה מלבד שאת תנסי להיות רגועה, ובעיקר סבלנית. את כבר יודעת מהניסיון שההסתגלויות של בנך הן קשות אבל זה עובר בסוף. בפעם הקודמת לקח חודש, ייתכן שגם כעת זה יהיה כך. חשוב שתהיי רגועה, לא תיבהלי מהבכי, ויחד עם זה לשמור על נחישות להמשיך בשיגרה ולהיכנס לסדר היום בצורה מסודרת. בידקי עם הגננת אם אחרי שאת הולכת הוא נרגע ומשתלב יפה. אם כן, זו סיבה לאופטימיות, ויש מקום לסבלנות ולהמשך ההסתגלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ללכת לגן
    חגית
    02/09/2012

שלום רב,
    בני בן 3 מעוכב התפתחות החל השנה מסגרת חדשה לך חינוך מיוחד למעוכבי התפתחות. המסגרת היא עד שעה 14:00 כאשר הסעה (בנוכחות סייעת מהגן) לוקחת ומחזיקה אותו.

קיים קושי גדול מאוד לשלוח את הילד לגן. לצערי אינו מדבר ולכן אינני יודעת מה מקור הקושי. הילד ממש מבוהל וזה מתבטא בתחומים נוספים (לא רוצה להתקלח או ללכת לישון, שומע רעש של מכונית בחוץ וקם בבהלה אליי וכד'.)
    בבוקר קיים קושי רב: הילד לא מוכן לקום מהמיטה, להתלבש, לאכול, לנעול נעליים או לרדת למטה ולהמתין להסעה.

כאשר הוא עולה להסעה הוא כבר אינו בוכה ומתיישב יפה אך אני רואה ממש לחד בעיניים שלו ומרגישה שאני עושה משהו לא טוב לילד שלי.
    גם בשיחה עם הגננת היא אומרת שהוא מתנהג יפה בגן, משתתף במפגש, משחק עם ילדים ואפילו שובב קצת.

אני משתדלת לדבוק בשגרה הזו ולהתעקש איתו על כל השלבים בבוקר, אמנם אני יכולה לקחת אותו לגן לבד אבל אם אעשה זאת זה יפגע בשגרה שלו.

אודה לייעוץ כיצד לפעול.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ללכת לגן

הוספת תגובה

• פחדים ללכת לגן - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום חגית,
    מהתאור שלך עולה כי ייתכן שהפחד לא קשרו לגן אלא קשור לקשר שלו איתך. יכול להיות שאת מאוד מודאגת והוא חש את זה ומגיב לזה. מומלץ שתפני להדרכת הורים מסודרת, אולי במסגרת המכון להתפתחות הילד שבו אתם מטופלים כדי לסייע לכם בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 שמפחדת למות
    יעל
    01/09/2012

ערב טוב,
    מה אומרים לילדה בת 5 שמדי פעם שואלת אם היא תמות מתי שהוא?
    איך מסבירים לה שזה טבעו של עולם?
    חשוב לציין שלא קרה מיקרה של מוות לאחרונה אצלנו (ברוך השם טפו,טפו,טפו..)שהיא היתה יכולה להיות מושפעת ממנו .
    תודה רבה ולילה טוב,
    אמא של ילדה קסומה וחכמה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5 שמפחדת למות

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 שמפחדת למות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/09/2012

יעל שלום,
    עיסוק במוות הוא נושא אופייני לגיל של בתך, וקשור להתפתחות הקוגניטיבית שלה ולאו דווקא למקרה שאירע חלילה.
    בשל אופי הבנתה הנוכחי את העולם, רצוי לתאר מוות כאירוע שמתרחש רק בגיל מבוגר מאוד לאנשים מאוד מאוד זקנים שחיו חיים ארוכים מאוד. תוכלי גם לומר שהנשמה עוברת לשמיים והאדם ממשיך להסתכל עלינו מלמעלה. אני ממליצה לומר זאת כיוון שזה מרגיע את הילדים, את התפיסות האישיות והדתיות של המשפחה לגבי מוות הילדה תקלוט בגיל מאוחר יותר, כעת זה מוקדם. סביר להניח שמעת לעת השאלות יחזרו, וחשוב לשמור על מסרים אחידים בין ההורים ולענות באופן ענייני.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכולם
    דן פרץ
    01/09/2012

שמי דן אני בן 19 מקריית שמונה
    לפני חודשים סימתי יב' וקבלתי פטור מהצבא
    הורים שלי רוצים לשלוח אותי להוסטל
    ואני לא רוצה ללכת לשמה אני רוצה למצוא עבודה בקריית שמונה
    והורים שלי בכלל לא מאמינים בי הם עשו אותי מוגבל
    אני רוצה להוכיח להם שהם עושים טעות
    מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    לכולם

הוספת תגובה

• לכולם - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/09/2012

דן היקר,
    חבל לי לשמוע על הקושי שאתה נתקל בו כעת. אני ממליצה שתדבר עם ההורים שיחה פתוחה וכנה, כשאתה מגיע מוכן לשמוע אותם ולהבין למה הם היו רוצים עבורך ללכת להוסטל. אולי כדאי לשתף בשיחה עם ההורים, קרוב משפחה נוסף או חבר שאתה סומך עליהם, שיוכלו לעזור לך ולהורים לתקשר טוב יותר ולהבין אחד את השני.
    אם יש דמות טיפולית שאתה בקשר איתה, אפשר לקיים את המפגש עמם.
    בהצלחה וכל טוב,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן
    דנה
    01/09/2012

שלום,
    הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים, מגיל שבעה חודשים היה אצל מטפלת יחד עם ילד נוסף.
    לפני כשבוע החל גן ובו כ-20 ילדים. לפני הכניסה לגן הבאנו את הילד להיכרות עם הגן במשך כשבוע כל יום במשך שעה יחד איתי או עם בעלי.
    בשבוע האחרון הילד נמצא בגן עד השעה 12 לבד.
    מאז הכניסה לגן הילד מתנהג בצורה שונה לחלוטין. כל היום הוא בוכה ואף צורח, בלילה הוא מתעורר בבכי וצרחות, רודף אחרי בעלי בבית והיום מתוך תסכול ובכי הרביץ לכלב שלנו (מעולם לא התנהג כך בעבר)
    אנחנו ממש לא מכירים את הילד. לפני הכניסה לגן הוא היה ילד שקט ורגוע ,עצמאי.
    אנחנו לא יודעים כיצד עלינו לנהוג בסיטואציה הזאת. אנחנו נוקטים בגישה מחבקת ואוהבת עם זאת מתעקשים איתו עם הגבולות שהוא מכיר כמו שינה במיטה שלו.
    איך נוכל לדעת אם זאת תגובה אופיינית או אולי הגן והמסגרת אינם מתאימים לו.?
    ואיך עלינו לנהוג בסיטאציות בהן הוא בוכה וצורח בכל פעם שאינו מקבל את מבוקשו?
    איך נוכל לסייע לו להתאקלם בגן החדש?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שלום דנה,
    צריך להפריד בין קושי בקבלת גבולות לבים קושי להתסגל לגן. אם הילד גם קודם התקשה לקבל גבולות, זה משהו אחר. אז דרושה עקיביות רבה, והתעלמות מהבכי שלו כשלא משיג את מה שרוצה . רק אחרי פעמים רבות שהבכי לא יזכה להתייחסות וכמבון לא לדבר שביקש הוא יבין שזה לא עוזר לו ויפסיק.
    אבל אם ההתנהגות הזו החלה אחרי הגן זה לא קשור לגבולות. הקושי שאת מתארת בכניסה לגן לא נראה לי נורמטיבי, וכדאי לראות האם בשבוע הקרוב הקושי מתמתן. אם זה נשאר ככה, שבועיים אחרי הכניסה לגן, כדאי לבדוק עם הגננת מה ניתן לעשות ואם המסגרת הזו מתאימה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתיאור של דנה...

מורן
    03/09/2012

זה ממש מוזר, התיאור של דנה הוא בדיוק כמו המקרה שלי, רק שלצערי במקום שהילד ירביץ לכלב, הוא הרביץ לי! הבן שלי הוא בן שנה וחצי וגם הוא היה אצל מטפלת מגיל חצי שנה, ילד חברותי חייכן ומקסים בלי שמץ של פחד נטישה, לא היה מפריע לו להשאר יום שלם עם אדם שהוא לא מכיר, ומה27.8 הכל השתנה אני פשוט לא מכירה אותו! הילד עצבני ועצוב ולא מפסיק לבכות במשך כל היום וגם הוא התעורר ב לילה בצרחות שלא פסקו במשך שעתיים שלמות, חשוב לי לציין שבדקתי את הגן ביסודיות רבה לפני שרשמתי את הילד, וזה גן מצוין- אבל זה גן,
    למטפלות אין זמן לתת את מלוא תשומת הלב לילד עם כמה שיירצו לעשות זאת,
    **והשאלה שלי היא עד כמה זה קריטי שילד בגיל הזה יהיה בגן? ז"א במידה ואחזיר את הילד למטפלת ואשאיר אותו אצלה עוד שנה, האם יהיו לו פערים חברתיים או הפרעות כלשהן? מה יותר חשוב בגיל הזה? אינטראקציה עם ילדים אחרים או חום ואהבה מירביים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתיאור של דנה... - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2012

שלום מורן,
    לא הייתי משאירה את הילד בבית עוד שנה, אבל אולי חצי שנה, ומכניסה שוב בצורה מאוד הדרגתית, לא עד ארבע, לאט לאט, ורצוי למסגרת כמה שיותר קטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא רואה את אבא שלה
    אמא מודאגת
    01/09/2012

שלום, אני גרושה ואם לילדה בת 2.9 חודשים.
    עקב הפרידה מאביה ובגלל העובדה שהוא אדם אלים, קבעו הסדרי ראייה בין הילדה לאבא שלה במרכז קשר.
    הילדה ראתה לראשונה את אביה בגיל שנה+ פעם בשבוע למשך שעה במרכז קשר.
    המפגשים הופסקו לפני 5 חודשים עקב התפרעות של האב וחוסר עקביות במפגשים.
    הילדה התחילה בזמן האחרון להתעניין לשאול על אביה, ואני אומרת לה שאבא גר רחוק והוא לא יכול לראות אותה אני מראה לה מדי פעם את התמונה שלו....
    מה נכון להגיד לה, האם ליזום שיחה על אבא שלה, איך להתמודד עם הנושא, איך למזער נזקים.....
    אודה על עזרה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה לא רואה את אבא שלה

הוספת תגובה

• הילדה לא רואה את אבא שלה - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שלום לך,
    זהו נושא כבד והתייעצות באינטנרנט לא מספיקה כדי לענות בצורה מלאה על השאלה שלך. צריך להכיר את הילדה, את רמת ההבנה שלה ואת הנסיבות טוב יותר. אני ממליצה לך לפנות לעובדות הסוציאליות במרכז הקשר ולבקש את הכוונתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך

אמא מודאגת
    01/09/2012

הן המליצו לי ללכת להתייעצות עם פסיכולוגית לילדים או לטיפת חלב שם ההמתנה היא מעל חצי שנה, לאיזה פסיכולוג כדאי לי לפנות....ורק רציתי לציין שאני מעוניינת ללכת לקבל הכוונה איך להתמודד עם המצב מבלי להכניס את הילדה לטיפולים פסיכולוגיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום לך,
    אין צורך להכניס את הילדה לטיפולים פסיכולוגים. בדרך כלל העבודה בגיל הזה היא דרך הדרכת הורים. את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך באיזור מגורייך, את יכולה גם לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך, או לכל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ושיש לך עליו המלצה ממכרים, את יכולה לשאול את הגננת, רופא הילדים וכו'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות
    דנה
    01/09/2012

שלום סמדר. תודה רבה על תשובתך.ברור לי שהאמא לא מחבבת אותנו בכלל ולכן תמיד היא מזמינה אליה חברים אחרים והיא אפילו לא מנסה להסתיר את זה..אני לא רוצה שום קשר איתה. אבל השאלה אם להמשיך לתת לה לנצל אותי בגלל הילדות או לנתק את הקשר איתן ולהיות רק עם החברות האחרות?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך התייעצות

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שלום דנה,
    לא הנבתני למה זה ברור לך? מהיכן את מסיקה את זה? שמעת אותה אומרת את זה? שמעת ממישהו שלישי שהיא אומרת את זה עליכם? זה נשמע לי מוזר שאישה שלא סובלת אתכן ממשיכה לבקש ממך דברים. האם יכול להיות שזו רק פרשנות שלך ויש כאן אי הבנה? אולי זו אישה נצלנית זה עדיין לא אומר שהיא בהכרח לא סובלת אתכן. אני בעד דיאלוג. אחרת יכול להיות שאת הולכת בכיוון לא נכון.
    בכל אופן, אני לא רואה קשר בין הקשר שלך עם האימא לבין הקשר של הילדה עם החברות. אני מציעה לך לא לערבב את זה. אם את לא רוצה להיענות לבקשות האישה הזו, אל תעשי את זה, אבל אל תתערבי בהחלטות החברתיות של ביתך. היא תזמין ותתארח איך שנכון לה, היא כבר בכיתה ה', וזה לא קשור למה שאת חושבת על חברות שלה אלא אם יש מימד של סיכון (הדרדרות, סמים, סיכון מיני, ווכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים לילד בן 3
    צ
    01/09/2012

שלום,
    בני בן 3 בדיוק. בשנה שעברה הוא הלך לגן של עמותה (כ30 ילדים בגן). היינו מאוד מאוכזבים מהגן כי הם עשו כל מיני דברים ממש בעייתיים כמו לדוגמא להשאיר אותו כל אחה"צ עם הטיטול של השינה למרות שכבר היה גמול בשעות העירות ובכך הם עיכבו הרבה את הגמילה שלו. השתדלנו ככל שאפשר לא לשדר לו את התיסכול מהגן אבל אני מאמינה שחלק מזה כן עבר אליו. הוא לא התרגל לגן. כל בוקר עד סוף השנה הוא היה בוכה כשהיינו צריכים לעזוב אותו, פעם יותר ופעם פחות. הוא לא התחבר לילדים אחרים ולא יצר חברים אלא הלך והתרחק אל תוך בועה משל עצמו והיה לי מאוד קשה לראות את זה. לא ידעתי אם זה אשמת הגן או שזה פשוט האופי של הילד ובכל אופן חשבתי שהקושי שבמעבר לגן אחר באמצע השנה יהיה גדול יותר מאשר להישאר בגן שאינו מושלם אך כבר מוכר לילד.
    במקביל במהלך כל השנה הוא חווה קשיים גדולים עם השינה. באופן קבוע הוא ישן מעט מאוד (8-9 שעות שינה בלילה היה לילה טוב) ושנת צהריים בקושי אם בכלל הצליח להרדם. כל לילה הוא היה מתעורר, בלילות קשים זה הגיע לכ7 פעמים קימה ובלילות קלים כ2-3 פעמים של קימה באמצע הלילה. הוא היה משוטט מהמיטה שלו לשלנו, מתהפך כל הזמן, עובר לספה בסלון, חוזר למיטה שלו וחוזר חלילה. זה הגיע למצב שהתחלתי לחשוב כבר לקחת אותו למעבדת שינה.. בנוסף היו לו גם סיוטים. היה לפעמים פתאום נותן צרחה מקפיאת דם באמצע הלילה מבלי להתעורר מזה ופעם אחת אפילו חלם סיוט בשנת הצהריים בגן שהוא היה מסוגל גם לספר אותו אח"כ כי הוא היה בטוח שזה מציאות והיה מאוד לחוץ והיסטרי מזה. בנוסף במהלך כל השנה הוא המשיך להרטיב במיטה בקצב של פעם ביומיים-שלוש.
    מרגע שהסתיים הגן והוא יצא לחופשה, הכל נעלם כלא היה. ישן לילה שלם וארוך מבלי לקום פעם אחת, לא סייט ולא הרטיב את המיטה ולו פעם אחת. כשזה קרה הבנתי שזה היה ביטוי ללחץ הנפשי שבו הוא היה שרוי ולא בעיה פיזית כלשהי. העניין הוא שעל פניו כשמדברים איתו (יש לו יכולת ביטוי גבוהה מאוד ואנחנו מאוד מעודדים לדבר על דברים), הוא אומר שהכול בסדר, שהוא אוהב את הגן ואת הגננות ושכל הילדים נחמדים וכו'. וכל פעם אני שואלת אותו בצורות שונות ומכיוונים שונים ותמיד יש לו תשובות קצרות (למרות שאוהב מאוד לדבר) ותמיד הכל בסדר. אבל כל הקשיים שלו מתנקזים ובאים לידי ביטוי בשינה.
    עכשיו הוא עבר לגן עירוני חדש ושוב פעם הוא מרטיב במיטה ומתעורר באמצע הלילה. כשאני מביאה אותו לגן הוא היסטרי לגמרי בבכי. אני רוצה לתת צ'אנס לגן ולראות אם הוא מצליח להסתגל אליו, אבל אני ממש חוששת מהמצב הנפשי של הילד. איך עלי לגשת לעניין? איך עלי לטפל בזה? איך אני יכולה לעזור לו לבטא את הקשיים שלו בדרך בריאה יותר מאשר בשינה?
    נ.ב.
    יש לו דוד עם מבנה נפשי זהה, שעל פניו הכל היה בסדר ומבפנים הוא בעבע ובעבע עד שלפני כ5 שנים זה התפרץ לו בפסיכוזה והוא לא חזר לעצמו מאז... הייתי רוצה לעזור לבני להימנע מלהגיע למצב כזה...
    תודה על עזרתכם וסליחה על האורך ;)
    צ

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים לילד בן 3

הוספת תגובה

• קשיים לילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שלום לך,
    המצב שתא מתארת נראה לי מסובך מדי מכדי להיתר בהתייעצות באינטנרט. נראה לי מתאים שתפני למכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך או באופן פרטי לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים ותבקשי הדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי שם פרטי של ילדה
    שרון
    31/08/2012

שלום.
    אנו מעוניינים לשנות את השם הפרטי של בתנו, בת ה-7. בעלי חושש שהדבר יגרום לה לבעיות נפשיות כלשהן. זה חלק מזהותה. הבת שלנו גם מעוניינת לשנות את שמה ואפילו הסכמנו על שם שכולנו אוהבים. אני בדעה שאם נתייחס לכך בקלות, ונעבור את תקופת ההתסתגלות לשמה החדש, ללא דרמות ולא לדוש בזה כל הזמן, זה יכול לעבור בסדר, ללא טראומות. נכון שתחילה זה יהיה מוזר, אבל שינוי השם הוא לטובתה מאחר והיא סובלת מהקנטות של ילדים אחרים בשל כך, בכל מקום שהיא נמצאת בו.
    אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי שם פרטי של ילדה

הוספת תגובה

• שינוי שם פרטי של ילדה - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שלום שרון,
    אם הילדה מעוניינת והשם גורם להקנטות מצד ילדים אז אולי באמת יש הצדקה. ואת צודקת שכמו כל דבר בחיים זה חשוב מאוד איך אתם תיקחו את זה. וזה ישפיע על רמת הקושי שהילדה תחווה. אני לא חושבת שזה יגרום לה לבעיות נפשיות. קחו בחשבון שמי שמכירים אותה בשם הזה יכול להיות שימשיכו לקרוא בשם הישן ואולי גם להקניט אותה, אבל אולי במקומות חדשים כבר יהיה יותר קל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף להחליף שם בגיל כמה שיותר צעיר.

רונית
    02/09/2012

ככל שתתבגר יהיו מעגלים הרבה יותר רחבים שמכירה ואז זה יותר קשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאולי

רונית
    01/09/2012

לדעתי אם הילד רוצה ההורים לא צריכים לעצור אותו מלשנות שם.
    הוא יזכור לכם את זה כל חייו וכשיגיע לגיל שהוא כבר לא שואל אתכם ממילא יחליף .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    דנה
    31/08/2012

בתי לומדת בכיתה ה. יש לבתי מספר חברות. חברה אחת הקשר מאד חד צדדי.במשך כל השנה היא התארחה אצלינו והאמא תמיד מזמינה אליה חברים אחרים ואת בתי פעם בשנה. יש לציין שהחברה הזו מאד מקובלת בכיתה. ניתקתי את הקשר לגמרי אך בכל זאת האמא ממשיכה להתקשר אלי ולבקש שבתה תתארח אצלינו לעתים תכופות.הילדות חברות טובות.אני מרגישה מנוצלת ואני מנסה להזמין רק את החברות האחרות שאיתם הקשר הדדי. מה היית מייעצת לי לעשות?.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

דנה
    31/08/2012

כמו כן היא מתקשרת אלי ותמיד יש לה בקשה שאעזור לה ואעזור לביתה..והכל נעשה לעתים מאד קרובות.תמיד עזרתי ברצון ועשיתי את המקסימום אך שום דבר לא השתנה אפילו שניתקתי את הקשר לגמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שלום דנה,
    לא תארת האם דיברת על כך עם אותה איאמ והסברת לה איך את מרגישה. בכל אופן נראה לי שעדיף שאת תתערבי כמה שפחות בין הילדות. אם בתך מעוניינת לארח את הילדה שתארח, את לא חייבת להתערב בזה . לגבי הקשר עם האם, אם לא עשית את זה אז אולי כדאי להסביר לה שהיא מבקשת הרבה דברים , ואת תמיד עושה ברצון, אבל לא מזמינה את בתך וזה נראה לך מוזר, והיית רוצה לדעת למה. מעניין מה היא תגיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שני
    31/08/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה הלכה לפני כשבוע לגן הראשון שלה,יש לציין שהרגלי השינה של בתי אינם טובים כלומר עד עכשיו ביום היא נרדמת בעגלה ובלילה היא נרדמת במיטת הורים ואז אנו מעבירים אותה למיטה שלה (שנמצאת אצלנו בחדר) והיא יושנת שינה רצופה עד הבוקר.
    מרגע שהילדה הלכה לגן היא איננה מוכנה להכנס ללול גם לא לדקה ובטח ובטח לא לישון שם, ומרגע כניסתה ללול לא מפסיקה לבכות וגם כאשר אנו מרדימים אותה במיטה שלנו (כמו תמיד) ומעבירים אותה ללול היא קמה ומתחילה לבכות.
    יתר על כן גם אם אני עומדת לידה בלילה בזמן ההרדמה ומלטפת אותה היא לא מפסיקה לבכות לשנייה גם לא לאחר חצי שעה.
    יש לציין שגם בגן הילדה כמעט לא נרדמת (כנראה כי התרגלה להירדם במהלך היום עם עגלה).

יש לציין כי ההסתגלות לגן של בתי איננה קלה :היא עצבנית יוותר אוכלת פחות,וכמובן מתחילה לבכות ברגע שעוזבים אותה אפילו לדקה.

1.השאלה שלי מה כדאי לעשות בשלב זה כדי שהילדה תישן באופן עצמוני וכדי לא להגביר את חרדת הנטישה שלה שגם כך בתקופה זאת גדולים מאוד?

2.האם כדאי עכשיו להרדים אותה בשיטת 5 הדקות? האם זה לא יגביר את חרדת הנטישה?

אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות האם כדאי עכשיו לוותר לה ולנסות ללמד אותה לאחר שתתרגל לגן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

סמדר ריינר
    31/08/2012

שלום שני,
    אני חושבת שכדאי אכן לחכות עד לאחר ההסתגלות לגן. אני באופן אישי לא מאמינה בשיטת ה-5 דקות, וחושבת שכדאי למצוא דרך הדרגתית יותר. אם אתם לא מצליחים לבד, אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שני
    01/09/2012

תודה על תשובתך המהירה אבל ברצוני לציין שכרגע הילדה גם לא נרדמת בגן בכלל(כנראה שבגלל ההרגלים הלא טובים שלה לישון) וכן גם בבית לא מוכנה לישון בלול או במיטה שלה פרט למיטת הורים.

1.האם את חושבת שצריך לוותר לה עכשיו על הכל ?שתישן איתנו כמה שבועות?
    2.באיזנ עוד שיטה ניתן לנסות להרדים אותה בלול או במיטה שלה כי היא לא מוכנה להכנס לשם וכל כניסתה מלווה בבכי וצרחות בלתי פוסקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2012

שני שלום,
    כמו שציינתי קודם כל דבר בזמנו, אי אפשר הכל בבת אחת, שאלת אם לאפשר לה קודם להסתגל לגן, לפני שמטפלים בעניין השינה אמרתי שכן.
    לגבי שיטות אחרות - אני מאמינה בהדרגתיות. כל אחד מוצא את הדרך היצירתית שלו, ואם לא מצליחים לבד כדאי לפנות לייעוץ מסודר.
    רק כדי להדגים למה אני מתכוונת בהדרגתיות - למשל לא מייד להעביר אותה למיטה שלה אלא לאפשר לה קודם לישון בחדר ההורים אבל לא איתם במיטה. זו דוגמה להדרגתיות, אחר כך להמשיך הלאה לעוד צעד שייראה לכם וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אוכל- ילד בן 3
    יוליה
    31/08/2012

שלום רב,
    בני בן 3, החל מגיל שנה וחצי בערך יש בעיית אוכל.
    בבית מסרב לאכול הכל חוץ משניצל מעובד,נקניקיות ולפאמים מעדנים. בגן הוא אוכל הכל- ז"א כל מה שאוכלים שם ( מרק,פירות,ירקות,דייסות.... )
    אשמח לקבל תשובות וסיוע בנדון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אוכל- ילד בן 3

הוספת תגובה

• בעיית אוכל- ילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    31/08/2012

שלום יוליה,
    אם הבעיה היא רק בבית סימן שזה קשור לקשר איתך או עם הדמויות שמאכילות אותו בבית. נסי להרפות. אם הוא אוכל טוב בגן, סימן שאין לו חסך תוזנתי, נסי לא לכפות עליו ולהוריד לחץ מהעניין, והתמידי בכך מספר שבועות. אם תחזיקי מעמד ותצליחי לא ללחוץ עליו, זה יעבור. אם את לא מצליחה כדאי לפנות למרפאה להפרעות אכילה בגיל הינקות ולקבל שם הדרכת הורים מסודרת. יש אפשרות לפנות למרפאת אם תינוק באיכילוב או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה